Resdagboken – Brno & Prag

När jag var ute och tågluffade år 2008 skrev jag på resdagboken.se. Men eftersom siten lägger ner så vill jag samla mina texter någon annan stans, så jag låter er följa med på resan som är det bästa jag gjort i mitt liv. Om så ett par år för sent.



5 sep 2008 - Brno, Tjeckien
Kvallen som blev sen, morgonen som blev tidig & dagen som blev lang


Den tidiga kvallen blev inte sa tidig. Efter att vi atit, packat och gjort det vi skulle var klockan bara 7 och vi tyckte det var lite val tidigt att lagga sig, sa vi gick ner och spelade spel i sallskapsrummet. Dar bjod vi in en ensam japan att vara med, han lovade att guida oss runt i Tokyo den dagen vi besoker staden och det var ju bra. Sen forsvann han och vi borjade prata med ett par engelsman som tyckte att vi skulle folja med dom ut, vilket vi saklart gjorde, men vi hamnade pa ett riktigt skumt stalle dar sakert 90% av manniskorna va hoga sa vi kande oss lite obekvama och drog hem, da var klockan 1. Vi gick upp klockan 5. 



Det var inga problem att hitta ratt tag och det var inte heller nagra problem att aka med InterRail kortet. Enda resan vi bokade pa (och betalade 7 polska pengar for) var den fran Warzsawa till Prerov, dar bytte vi tag till Brno. I Brno gick vi vilse. Det var en ganskla stor stad (trots allt Tjeckiens nast storsta) och eftersom vi envisas med att aldrig ta karta med oss sa blir det svart ibland. Men vi motte en snubbe som fick oss till ratt gata, dit kom vi genom att planka pa sprvagnen (vi hade gatt jattefel!). Men sen var vi dar. Vid museet. Vid valdens aldsta utstallning imon grafisk design. My god! SA HIMLA GRYMT! Jag kopte en plansch som kommer fa vara med i hela Europa (kul for den va?!), Emma kopte en bok som ocksa far vara med om del. 



Tjugo i sju gick taget till Prag, vi hamndae tydligen i 1a klass (?) dar vi inte far sitta med vara InterRail, sa fick flytta oss. Efter dagens sammanlagda tagresa pa 11 timmar var vi framme i ett Prag dar det sporegnade. Vi skulle ga till Hostelet tankte vi och borjade, men kom typ ut pa en motorvag eller nat sa vi gick tillbaka till Centralen och frgade en snubbe om hur vi skulle ta oss dit vi skulle pa lattaste satt. Han va snall och kunde ingen engelska sa han korde oss dit gratis. 

Nu ska vi utforska Prag. 



Cheers! 


Sofia & Emma


7 sep 2008 - Wien, Österrike
Bojkotta Prag!

Vara tva dagar i Prag har vi agnat at att inte gilla Prag. Vi kom som sagt fram mycket sent och hostellet visade sig vara sa omysigt som det kan bli. Om man jamfor med Oki Doki var det skit helt enkelt. Men vi var trotta sa vi somnade med det samma. Nasta morgon upptackte vi att frukosten bestod av vitt brod och kaffe, mums. Vi upptackte aven att aven fast man laste var dorr sa kunnde man bara putta upp den sa oppnade den sig... vi klagade och fick ett nytt rum. Sen gav vi oss ut och vandrade runt lite i Prag. Vart intryck var att 90% av manniskorna var turister, enorma turistgrupper med en guid forst som holl upp ett paraply. De flesta av de sndra maniskorna var inte sa trevliga och pa grund av att det finns sa manga gator gick vi fel 100 gr.

Nasta dag, efter att ha blivit vackt 100ggr av nagra dryga engelsman i rummet brevid gick vi for att ata var frukost som vi kopt i mataffaren dagen innan eftersom frukosten pa hostelet var sa dalig, dock lag bara halften av maten kvar i kylen dar vi stoppat den dagen innan. Dagen spenderade vi vid slottet. Da vi sa att vi var studenter fick vi ga in for halva priset :) Sen blev vi jatte hungriga. Nar vi skulle betala for var as dyra pizza vi just atit upptackte vi att vi inte hade tillrackligt med pengar, det fattades dock typ bara 2kr. Servitoren var snall som tur var.

Nasta dag=idag gick vi och tog ut sa lite pengar som mojligt fran en bankomat for att kunna kopa lite frukost och betala tunnelbanan till tagstationen for att aka till Wien. Dock blev frukosten lite dyr sa vi var tvungen att ta ut mer pengar, vi gick till ca 5 bankomater innan vi hittade en dar man kunde ta ut bara 100 tjeckiska pengar da det var onodigt att ta ut mer. Sen blev vi lite stressade sa vi kopte vara tunlebane biljetter och drog ner i tunelbanan. Men efter att ha akt en station och klivit av for att byta tunnelbana blev vi stoppade av en kontrollant, vi visade snallt upp vara biljetter men han sag inte glad ut och forklarade att vi var tvugna att stampla biljetten inanna vi akte vilket vi inte gjort... vi blev ap arga da vi fan inte fattade att man var tvungen att gora det och mannen i biljettluckan sa inget om det och vem fan laser pa baksidan av biljetten hur man ska gora med den... det hela slutade med att vi var tvungna att ta ut 700 tjeckiska pengar var och ge till den javla vakt gubben. 
Efter att ha atit godis och nu kommit fram till wien och hittat vart trevliga hostell kanns allt lite battre. 



Om Prag kan vi konstera att det ar en overskattad stad och att den nog inte gillar oss eftersom vi tycker sa da allt gick sa fel. 




Kramar /Emma & Sofia


 

 


 



Anna

Det var toppen :} tycker du ska se den. Kram!

2012-05-11 @ 20:46:57 • Hemsida: http://madeinjapan.nu
Catwalkqueen

Tack så mycket =)

2012-05-11 @ 20:57:42 • Hemsida: http://catwalkqueen.blogg.se/
Liborius

tack:)

vad tycker du om min outfit denna fredag?<3

2012-05-11 @ 21:02:06 • Hemsida: http://liborius.blogg.se/
ANGELICA.BLOGG.SE ♥

Riktigt fina bilder :D

2012-05-11 @ 21:23:41 • Hemsida: http://angelica.blogg.se/
Annika Soulcityguide

Kul!

Hoppas du får en fin start på helgen:)

2012-05-11 @ 23:06:57 • Hemsida: http://soulcityguide.blogg.se/
Jessica

Sv: åh vad peppande att få träna med henne. Tränings dvd var riktigt bra faktiskt! Trodde knappt man kunde bli så svettig och t ut sig hemma i vardagsrummet :)

2012-05-11 @ 23:25:09 • Hemsida: http://myckelite.blogg.se/
Patrik

Sv. Tack så mycket du! Jag tycker det blev bra med :D

2012-05-12 @ 00:12:32 • Hemsida: http://patrikpetersson.blogspot.com
Anna

Tack! ja visst är det spännande. ;) haha

2012-05-12 @ 00:15:14 • Hemsida: http://annalena.blogg.se/
Amanda

Sv: Jag tycker allt att det ser hyfsat ut :) Så länge det inte blåser stormvindar så är jag nöjd. Haha :)

2012-05-12 @ 05:53:48 • Hemsida: http://andaa.blogg.se/
LOUiSE/ΓO∩!SE

Åh vad härligt :)

2012-05-12 @ 09:03:13 • Hemsida: http://kfmnpah.blogg.se/
Carmen Mathilde

SV: ja det är jätte roligt.. =P



vad roligt att du varit ute rest! =D ha en bra dag. =)

2012-05-12 @ 09:06:23 • Hemsida: http://happyfluffy.blogg.se/
♥felicia♥

Jamen tjenare snyggo:D Den 28 december fyller jag 13 år!! (alltså tonåring) Och innan jag fyller 13 så tänkte jag göra 10 helknasiga grejer!! Du kan få vara med och bestämma vad jag ska göra om du vill:) Klicka bara på den här länken> http://fgb.blogg.se/2012/april/10-saker-innan-tannaringp.html#comment

2012-05-12 @ 09:43:50 • Hemsida: http://fgb.blogg.se/
MEL ♔ - http://MODEAPA.blogg.se/

Var med i en tävling på min blogg och få chansen att vinna en länk och synas för mina 500+ läsare! :)



http://MODEAPA.blogg.se/

2012-05-12 @ 11:26:53 • Hemsida: http://modeapa.blogg.se/
Anonym

Vad är det med övriga europa och att man ska stämpla biljetten, likadant hände för mig i Italien, kontrollanten blev jätte arg.

2012-05-12 @ 22:33:30 • Hemsida: http://stinaj.se
Eleonore- Kokboksutmaningen

Så kul att vi får läsa inläggen, får man lite restips också! :D

2012-05-13 @ 10:46:22 • Hemsida: http://fikamed.wordpress.com

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Visas inte)

Hemsida:

Kommentar:

RSS 2.0