Resdagboken – Warszawa

Igår fick jag ett mejl från resdagboken.se om att dom lägger ner siten. Det var lite vemodigt tycker jag. Det var den siten jag använde, långt innan jag skaffade min blogg, när jag var ute och tågluffade 2008. Som tur var kan man ladda ner det vi skrivit. Så för att samla texterna någon annan stans tänker jag klistra in dom här och låta er följa med på resan, som är det bästa jag gjort i mitt liv. Dock ett par år senare.



1 sep 2008 – Warszawa, Polen
De unga mäniskornas stad!

Efter att ha klivit runt i warsawa en halv dag har alla vara fordommar dott! Vi hade en bild av att warsawa var gratt och att alla var fula.

Men nej, det har verkar vara en otroligt vacker stad och manniskorna ar faktiskt inte sa fula. 

Idag har vi ocksa lart oss att det finns vranga manniskor och det finns snalla manniskor. Nar vi klev pa bussen pa flygplatsen som skulle ta oss till centrum sa lamnade vi fram de mynt vi hade fatt tillbaka nar vi tidigare hade kopt en macka, for att betala bussen, men aven nar han fattade att vi inte forstod ett ord om vad han tjaffade om sa fortsatte han babbla polska. Vi fattade att vi inte hade sa det rackte sa vi lamnade fram en 50lapp istallet, men da va det inte heller bra. Da hoppade en tjej fram och betalade dom 2 pengarna som saknades, plus att vi fick lite skrammel kvar (varfor maste alla lander ha 1 miljon olika sorters mynt?) den hoppande tjejen fick det skrammlet.

Det verkar finnas en del snubbar som gjort saker for denna stad eftersom det finns statyer pa dem overallt. T.ex. Adamowi Mickiewiczowi som levde pa slutet av 1800-talet. Han sag ut som nagon typ av hjalte, nagon som vet vad han gjort? Aven Sigismund III verkar vara en Big Deal har... 

Nu ska vi ge oss ut pa en ny upptacksfard till Central stationen, vi vill komma hem! Skoja bara. Vi ska boka tag till Brno pa torsdag. 

I ovrigt sa ar det varm och sol. 



Kramar Sofia & Emma


2 sep 2008 – Warszawa, Polen
Staden som aldrig tar slut

Idag har vi gatt och gatt och gatt. Tanken nar vi vaknade var egentligen att vi skulle aka till en park med ett palats, men nar vi vaknade var det gratt ute och regnet hangde i luften sa vi bestamde oss for att avvakta lite. Istallet gick vi och bokade biljetterna till Brno som inte blev av igar. Detta ar en lustig stad. Vi gick fram till den internationella luckan och borjade prata men det visade sig att man tydligen inte behover kunna engeska for att jobba i den luckan men hon pekade och sa centrum som vi sag stod pa en skylt langre bort och gick dit. Dar va det inga problem att boka resan dit vi skulle. Vi bor jattenara centralstationen vilket ar bra eftersom 
taget gar klockan 6 pa torsdag morgon.

Efter det gick vi ut i ett gratt Warszawa och letade efter affarer som vi inte sett skymten av innan. Jag kopte en vaska i en jattespannande affar som heter H&M. Nar vi kollat i nagra affarer regnade det, men vi fortsatte att ga. Vi gick till Gamla stan och strosade runt dar i evigheter - 4 timmar visade det sig nar vi hittade en klocka. Det va da vi kande oss lite trotta och vande tillbaka mot OkiDoki, men det fanns fortfarande massa kvar att se. Pa vagen sag vi massa nunnor, den Portogisiske premiarministern (presidenten eller kungen eller vad dom nu har for nagot), vi tror det iallafall for det hangde portogisiska flaggor utanfor presidentbostaden. Vi sag ocksa ett par polska ungdommar som skyndade in till kyrkan for att bikta sig eller nagot, sen har jag bett i en kyrka (jag bad att det skulle vara fint vader imorgon) sen sa svor Emma utanfor en kyrka med en pagaende gudstjanst for att dom hade en valdigt ful skylt med massa fula wordart bokstaver pa.

Ha det bra alla! 

Karlek Sofia & Emma


3 sep 2008 – Warszawa, Polen
Dagen vi at konstig glass och var i en park med ett palats

Tack Gud for det fina vadret! Det hjalpte att be sa vi kanske ska fortsatta med det? Idag vaknade vi tidigt och begav oss ivag for att se palatset i parken. Det lag at ett helt annat hall i staden an vart vi rort oss tidigare, det visade sig vara en lite finare stadsdel dar alla designerbutiker och ambasader lag. Typ varenda land verkar ha sin ambasad har, dock inte Sverige vad vi sag. Parken var helt gigantisk och palatset inte sa stort. Vi vandrade runt i parken och gick in i palatset (det kostade 9 pengar/person sa vi tyckte inte det vat sa dyrt. Det va dock inte sa mycket att se. Klart det var fint och sa men inget specielt. Efter en vandring pa 4 timmar aterigen vande vi hemat och at en konstig glass pa vagen. 



Warszawa ar inte direkt en livlig stad dar man shoppar och festar, utan mer en stad dar man gar runt och myser och ater eller fikar pa nagot av cafeerna eller restaurangerna som finns overallt. En viktig del verkar ocksa vara alla statyer och minnerna fran andra varldskriget. Hela staden ar en grym kontrast fran alla de gamla byggnaderna i gamla stan och turistomraderna till alla nya hoga byggnaderna i affarsomraderna. Men Warszawa ar en modern stad som ar under uppbyggnad, en efter en restaureras byggnaderna och det ser langt i fran slitet ut. Det ar en mysig stad men vi har inte riktigt hunnit sett allt. Vi har bla missat den judiska stadsdelen med europas storsta judiska kyrkogard fran andra valdskriget och ett museum dar gestapo hade sitt fangelse. Vi har heller inte akt nagon av de lustiga sprvagnarna eller hittat det riktiga shoppingdestriktet, som vi ar sakra pa finns nagon stans, annars ar det synd om folk som bor har.

Idag blir det en tidig kvall eftersom taget till Brno gar klockan 6 imon. Vi ar framme dar vid lunch och ska ga pa Varldens aldsta utstallning imon grafisk design, sen ska vi aka vidare till Prag, dit vi kommer fram pa kvallen nagon gang om vi far biljetter pa det taget vi vill. 

Vi tanker pa er dar hemma! 



Sofia & Emma

ps. Jag har skickat ett vykort till farmor idag, men det at i princip ett mirakel om det kommer fram, eftersom polacker over 25 och engelska inte hor ihop. Men det ar tanken som raknas och jag har faktiskt lag det i ett hal i en dorr idag.ds










Jennie

va tråkigt att dem lägger ner!

2012-05-10 @ 15:43:46 • Hemsida: http://hallon8.se
Johanna

Sv: Eller hur?! :d Kunde inte startat dagen bättre ^^ Vilka härliga bilder! :D Kram Johanna

2012-05-10 @ 15:52:28 • Hemsida: http://johannawesterberg.blogg.se/
Anna

Sv: bilderna var inte så bra, det är lite större skillnad i verkligheten :}

2012-05-10 @ 16:14:42 • Hemsida: http://madeinjapan.nu
mikaela

sv: tack , ja :)

2012-05-10 @ 16:15:50 • Hemsida: http://duvethonmikaela.blogg.se/
Eleonore- Kokboksutmaningen

Så tråkigt att de lägger ner resedagboken, den har ju betytt så mycket för många som är ute och reser! :)

2012-05-10 @ 16:21:56 • Hemsida: http://fikamed.wordpress.com
anna

trist att de lägger ner, men kul att läsa om din resa :)

2012-05-10 @ 16:35:45 • Hemsida: http://aannnnaaaa.blogg.se/
Anna

Tack, jag hoppas och tror också det. Men man blir ju nervös. ;)

Gud va trist att resedagboken lägger ner, där har jag också massa dagboksanteckningar. :)

2012-05-10 @ 16:36:49 • Hemsida: http://annalena.blogg.se/
Photography by Nathalie Harlin

SV: Tack så mycket! :)

2012-05-10 @ 16:43:31 • Hemsida: http://nathalieharlin.blogg.se/
karolinajonsson

Tack :D

2012-05-10 @ 16:48:53 • Hemsida: http://jonssonsfoton.blogg.se/
Karin☆

Nej vad synda att resedagboken ska lägga ner!



KRAM

2012-05-10 @ 16:54:37 • Hemsida: http://www.karingunnarssons.se
Mari

Sv =) Ja den gillar jag med.

2012-05-10 @ 18:38:33 • Hemsida: http://marriie.blogg.se/
Valentina - mitt liv i Italien

Hej! Ja, det har varit superhärligt med besök, har dock tyvärr inte haft så mycket tid för bloggen.. Allt bra med dig? Vad roligt med gamla reseinlägg!

2012-05-10 @ 18:39:55 • Hemsida: http://valentinaitalia.blogg.se/
Catwalkqueen

Tack så mycket! =)



Tråkigt när de lägger ned bra sidor som man tycker om =/

2012-05-10 @ 19:19:04 • Hemsida: http://catwalkqueen.blogg.se/
Annster

Det var det också :)

2012-05-10 @ 19:22:18 • Hemsida: http://annster.se
ANGELICA.BLOGG.SE ♥

Tråkigt att de lägger ner :(

2012-05-10 @ 20:06:15 • Hemsida: http://angelica.blogg.se/
Therese

Intressant! Hoppas resan forsätter bra!

2012-05-10 @ 20:12:46 • Hemsida: http://sailorswife.blogg.se/
Felicia

Jag utmanar dig till att göra 11 frågor, 11 svar :) Vore roligt om du tog din tid och svarade! :)



(http://storasysteralskarmode.blogg.se/2012/may/utmaning-11-fragor-11-svar.html#comment)

2012-05-10 @ 20:37:12 • Hemsida: http://storasysteralskarmode.blogg.se/

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Visas inte)

Hemsida:

Kommentar:

RSS 2.0