Behind the scenes

Det är väldigt lätt att välja vad som ska visas utåt i en blogg. Oftast (läs: typ alltid) är det en ganska tillrättalagd bild av verkligheten. Man lägger upp ett recept och visar en bild på en perfekt komponerad måltid. Vad som inte syns är timmarna bakom spisen eller röran som den där perfekta bilden lämnar bakom sig.
 
Vanligtvis brukar jag laga maten, lägga upp den på tallriken och ta kort så fort det bara går, för att allt ska hålla sig på sin plats. Det tar en liten stund. Allt som oftast äter jag min mat kall. När det är gjort och jag kommer in i köket igen ser det ut som på bilderna nedan (fast värre, då detta endast var efter en måltid med kött, grönskar och bea). I brist på arbetsytor ligger det saker överallt och man kan hitta en kniv eller sked på dom märkligaste ställen. Att städa och diska kan ibland ta nästan lika lång tid som själva matlagningen. Allt för att få till den där perfekta bilden (och goda maten såklart).
 
Och jag som verkligen hatar (alltså på rikigt, hatar) att diska, skulle göra vad som helst för att få till en deal där jag lagar maten och någon annan diskar. Any takers?
 
 

Sara Ekman

Haha så sant, man tar alltid kort på maten när den är fint upplagd o det ser perfekt ut, aldrig på röran bakom kameran ;)

2014-07-22 @ 12:31:04 • Hemsida: http://aamaziing.se/
MATILDA

så sant som det är sagt! :D du är inte ensam om att inte gilla att diska heller haha :) kram

2014-07-22 @ 13:50:06 • Hemsida: http://matildays.se
Christina

Det är nog sant. Men det är ingenting jag upplever hos mig och min blogg, så länge det inte är bakning som står på schemat. Matlagning är det oftast rent efteråt medans bakning gör kaos på köket.

2014-07-22 @ 20:35:57 • Hemsida: http://jinxedchrissie.blogspot.com
linnea

ouh, hatar den där röran efter maten haha :D

2014-07-22 @ 21:37:02 • Hemsida: http://linneakin.blogg.se
Mari

haha, känner igen det där =)

2014-07-22 @ 21:52:49 • Hemsida: http://www.doitforyourself.shapemeup.se
amanda

ser mysigt ut :D

2014-07-23 @ 20:03:27 • Hemsida: http://liindstrand.blogg.se

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Visas inte)

Hemsida:

Kommentar:

RSS 2.0