Ravintola Bronda – Helsingfors
Jag befinner mig i Finland på jobbresa. Tyvärr ger inte det mycket tid till att upptäcka staden direkt. Men äta mat måste man ju, trots att man jobbar. Igår hade vi kundmiddag på en helt fantastisk restaurang. Dom hade sån där mat som bara gör mig helt lycklig. Rena smaker som gör simpel mat väldig spännande. Jag satt länge och försöke lista ut vad dom hade i och hur dom gjort, för att jag ska kunna göra min egna variant av det. Här snackar vi inspiration.
Konceptet på restaurangen gillade jag också. Lite som tapas där det är meningen att man ska dela på allt. Förrätten var liten, så den tog man var sin (jag åt svamp och tryffel arancini – typ friterad risotto). Sen valde vi fyra rätter som vi delade på fyra personer, två kalla och två varma rätter. Pilgrimsmusslor med getost och tryffel, kallrökt lax med räkröra, Pamesanpannerad fläskkotlett med citrus- och fänkålssallad och Kyckling med hasselnötter i olika former. Ja ni hör ju. Så himla gott! Mina favoriter? Citrus- och fänkålssalladen och pilgrimsmusslorna. Yum!
Dessutom, mitt nya ha-begär – stockar att servera min mat på. Så jäkla snyggt. haha.
Sessie♔ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ
Det lät himla gott:)
Veronica
Ser super gott ut =)
anita
Gud så gott :)
Henrietta
Åh så gott! finns tydligen något bra med finland ändå :)
Julia
Hoppas du haft en underbar onsdag. Kram
Mari
vad gott det ser ut =) Kul med en jobbresa också sådär.
Emma
Jisses, det där såg riktigt gott ut! :)
Sabine-Välbefinnaren
Tack för tipset.... precis vad jag behöver då jag och en vän ska dit i mitten av juni på en miniweekend. Låter som ett ställe för mig, vi får se vad vännen röstar på. =)
Svar:
Sofia
Sabine-Välbefinnaren
Kommer jag med säkerhet få, åker med min reskamrat som jag åker med regelbundet. Underbart!