Dagens dagbok

Idag har jag bestämt mig. Trots att jag fortfarande känner mig smått förkyld (framför allt på mogonen och kvällen) så måste jag börja röra på mig innan jag blir galen. Så på måndag börjar jag med promenader och kanske lite simning. Jag har dessutom anmällt mig till Augustiutmaningen hos Malin för att få extra inspiration. Måste bara hitta nån bra app till mobilen som kan räkna ut distansen jag går. Någon som har nåt bra tips?

Jag känner mig jättetjock just nu, mest för att jag vet att jag inte tränat på så länge tror jag. För jag har inte gått upp något i vikt och jag kommer fortfarande i mina kläder som var för små ett bra tag (och som jag gjorde ett litet glädjeskutt när jag äntligen kom i igen där för några veckor sen). Men jag känner ändå skillnad i kroppen. Allting går långsammare, jag är tröttare och kroppen är tyngre. Jag saknar endorfinerna från ett grymt pass och den där känslan när man är sådär supertrött efter att gett allt.

Jag vill tillbaka till gymmet! Men jag sitter fortfarande här, tre veckor sen första förkylningsdagen, fortfarande med täpt näsa. Jag fattar inte vad jag ska göra för att blir av med den. Senaste försöket är kosttillskott i form av omega-3, som enligt Apoteket ska ha lite uppiggande effekt. Det ska ju om inte annat vara bra för kroppen med extra omega-3. Någon som har erfarenhet av vad det ger för resultat?

Hur som helst så är jag riktigt trött och frustrerad över situationen just nu. Men nu är det ny månad på måndag och jag hoppas det betyder nya tag. Heja augusti!


Pauline och Moa gör glädjeskutt utanför gymmet nån gång i höstas.




Önske-outfit, träning

Det är fyra veckor sen jag tränade och min abstines visar sig i from av att jag drömmer om combat-pass och är sugen på nya träningskläder. Och i ren protest mot förkylningen och saknad av energi så har jag tryckt i mig en pizza. Mitt samvete säger emot, samtidigt som det känns som det inte spelar någon roll eftersom jag ändå inte tränar. Jag är en allt-eller-inget-tjej.

 

Hur som helst så skulle denna färgchock till träningskläder sitta riktigt najs när jag väl gör nypremiär på gymmet. När det nu blir ...

 

//Stadium// ToppLinneByxorVattenflaska //Nelly.com// Gympapåse //Adidas// TröjaSkor



The Sartorialist

 

Jag fullkomligt älskar dessa bilder från The Sartorialist. Bilderna, kläderna, färgerna och hur dom liksom är fångade i the moment. På nåt sätt vill man bara hoppa in i bilden och vara med där och då. Love it.




Bio – Bad Teacher

Jag var riktigt sugen på att gå på bio denna veckan och när hela gänget samlas är det extra mysigt. Igår fick vi inte sju biljetter på rad utan behövde sitta lite utspritt, så vi lottade. Det blir mer spännande så.

Elizabeth är en kontroversiell lärare som svär och är generellt ointresserad av sina elever. När en ny lärare börjar på skolan blir det en fajt mellan skolans mest älskade lärare och Elizabeth om vem som ska vinna hans hjärta.

Snacka om att mina förväntningar på denna filmen låg i botten. Jag visste att det inte skulle vara en revolutionerande filmupplevelse, men jag skrattade faktiskt en hel den. Och det är ju det den går ut på, det är trots allt en komedi. Cameron Diaz var som hon brukar vara, stabil och sjukt rolig, och Justin Timeberlake behövde nog anstränga sig en hel del för att spela den över-nördiga läraren som det slåss. Haha den var faktiskt riktigt rolig och jag får ett leende när jag tänker tillbaka på några av scenerna. Lätt värd att se om man, som oss, inte har så mycket för sig och vill gräva ner sig i en mysig biofåtölj.


 


Höst-önskningar

Jag sitter här och drömmer mig bort lite. Utanför känns det som att höstvädret har tittat fram och min förkylning vägrar ge med sig. Jag längtar efter att få träna. Och jag längtar efter att börja på mitt nya jobb. Där vill jag gärna klä mig såhär. Jag älskar höstkläder.

 

//H&M// Blåa byxorRöd kjol //TopShop// Stickad tröjaSvarta pumpsLjusa byxorBrun klänningPälsvästRosa pumpsSkinnjacka //Net-A-Porter// Grå klänningVit spetstoppSvart spetsklänning

 

 


Dagens dagbok

Ibland träffar man folk som är sådär fantastiska. Folk som ger så mycket energi utan att ta en gnutta från dig. Cissi är en sån person. Helt spontant efter stängning igår drog vi och tog en "bk-fika". Det var hur trevligt som helst och jag kände mig bara sådär glad när jag kom hem, som man kan bli när man lär känna nya människor.

Jag önskar jag var bättre på att ta vara på sånt. Ta vara på vänskapsband man bygger upp. I våras träffade jag en hel hög med sånna där härliga människor (bland annat här och här). Idag har jag inte kontakt med en enda av dom. Det är riktigt trist och gör mig ibland till och med lite ledsen. Men man får väl helt enkelt bara bestämma sig för att man ska hålla kontakten så gör man det. Eller?

Cissi och jag på en fest för några veckor sen




Rea-fynd

Mitt grymma rea-fynd från Zara. Älskar spetsdetaljerna och den snygga ryggen. Jag har sytt ihop urringningen något för att kunna ha den utan att ha ett linne under. Är riktigt nöjd.

 

 

Från Zara för 129 kronor (tidigare 399 kronor)



Kroatien del fyra

Här kommer ett gäng blandade bilder. Endas mina absoluta favoriter.

Den ständiga utsikten när man låg och solade.

 

Bästa måltiden på hela veckan. Fantastiskt gott.

 

Kristallklart vatten.


Ett klockrent exempel på en utekväll. Jag var lycklig och skrattade så käkarna värkte varje kväll.


Utsikten från rummet.

 

Solnedgången från verandan.

 

Stora hamnen.

 

Lilla hamnen plus slottet i bergen.


Störande ungar som inte fattade att vi skulle ta kort. Tydligen ett typiskt exempel på hur jag ser ut när jag är irriterad.

 

Jag och finnen som jobbade på hostelet.

 

Utanför grottan. Killen i speedos var ett original kan man säga.

 

Bästa båtfärden ever.

 

Utmattad Sara på ett kokhett hostel i Split sista natten.

 

 


Nytt!

Jag har länge tänkt göra om lite på bloggen och igår blev äntligen dagen när jag tog mig för att göra det. Jag har fortfarande ett par grejer som jag funderar på att ändra men så länge får det se ut såhär.

 

 


En söndagsfest

Efter en grym helg på Jessicas land så avslutade vi våra lediga dagar med en fest. Mycket trevligt.

 

Några bilder på det.

 

 

 


Mango

Underbara nyheter hos Mango som jag gärna hade haft på mig på nya jobbet i augusti.

 

 


Ny favorit

Min nya favorit till frukost eller mellanmål är Kesella med vanijlsmak. Så otroligt gott. Tillsammans med färska bär känns det mer som att man äter en god efterrätt än något nyttigt och proteinrikt. Underbart och grymt för mig som inte gillar keso till exempel. Perfekt som proteinkälla när man tränar.

 

 


Min helg

 

Jag hade den bästa helgen tillsammans med vännerna. Vi hoppade på studsmatta, cyklade, hade picknick vid havet, spelade kubb och krocket (jag vann båda), badade, grillade, spelade sällskapsspel och pratade om allt mellan himmel och jord. Världens bästa avkoppling.




Kroatien del tre

 

Den bästa av alla dagar i paradiset var dagen då vi hyrde oss en Speedboat tillsammans med fem andra. Hujedamig vad roligt det var. Vi åkte båt konstant i sex timmar och hann med att se bland annat ön Vis och en blå lagun. Vi badade och åkte lite mer båt. Jag skrattade så jag hade kramp i käkarna när vi kom i land igen. Bästa dagen. So much fun!

 


Dagens dagbok

Nu har jag varit tillbaka i verkligheten en hel vecka. Och det har vart en tuff vecka. Låter säkert jättetöntigt när jag säger att jag börjar bli för gammal för det här skitjobbet. Det är riktigt mycket slit, innan man fyller 20 är det inte så farligt, man tycker mest att allt är kul. Men när man hunnit förbi 20-strecket flera gånger om så är det inte lika lätt att ta sig igenom dagarna längre. Jag är trött helt enkelt. Men snart. Riktigt snart har jag annat att sysselsätta mig med på dagarna som kommer göra mitt liv så mycket roligare.

Men nu är det äntligen helg och ledig helg dessutom. Därför packar jag en liten väska med nödvändigheter och beger mig ut på landet med världens bästa vänner first thing tomorrow. Kommer bli supermysigt och avslappnade. Något som dinosaurie-Sofia behöver just nu.

Efter helgen hoppas jag dessutom att min förkylning är borta så att jag kan börja träna igen. Snart tre veckor sen jag tränade på riktigt. Jag drömmer om gymmet och combat-pass, vilket känns som ett säkert tecken på att jag är träningsugen.

Njut av helgen kära vänner, det kommer jag att göra. ♥

Riktigt gammal bild på oss tre från en kräftskiva 2009.




Kroatien del två

 

 

Dagarna fortsatte med fin fint väder enda tills dag tre. Efter en supergrym utekväll dag två (jäklar vilka underbara människor vi träffade, det är äkta glädje ni ser på bilderna) så vaknade vi upp till moln. Massa moln. Vi var ganska knäckta och satt ute och väntade på solet ett bra tag innan vi bestämde oss för att traska upp till slottet på kullen. Det var en mysig promenad upp för en hel del trappor och väl uppe var utsiken helt enorm. Dessutom kom solen fram, såklart. Men vi skippade stranden denna dagen och roade oss med att äta god mat, handla lite och vila upp oss inför en ny kväll.

 

Ytterligare en heldag på stranden följde innan ytterligare en grym utekväll. En utekväll där jag bland annat fick lära mig skotts folkdans. Vi träffade riktigt roligt och spännande folk på denna resa som sagt. Sånt kan jag leva på länge.

 


Borås Djurpark

I måndags hade jag tjejdag tillsammans med min syster och systerdotter på Borås Djurpark. Vädret var perfekt och vi hade supermysigt. Även om Signe var mer intresserad av kottarna på marken än djuren i inhägnaden.

 

 


Indian-influenser

Jag kan inte hjälpa det, men jag är en sucker för höstkläder och bara älskar tjocka tröjor och snygga boats. Jag bara älskar dessa indianinfluenser som härjar just nu. Mönster, fransar, färger och olika material. Underbart. Så här vill jag klä mig i höst.

Blommig Tunika från Net-A-Porter. Kortarmad skjorta, mönstrad tjock tröja, brun väska och svart väska från TopShop. Sandaler och boats från Nelly. Poncho, halsband, flätat skärp och röd tunika från H&M. Skärp GinaTricot.




Bio – Unknown

Det blir inte så mycket filmer såhär på sommaren eftersom det är svårt att får ihop gänget när vi alla jobbar väldigt olika. Men förra fredags gick det och det var riktigt trevligt.


Dr. Martin Harris vaknar upp efter en bilolycka i Berlin och upptäcker att hans fru Elizabeth inte längre vet vem han är, och att en annan man har antagit hans identitet. Ensam finner han sig jagad av både myndigheter och lönnmördare och med taxichauffören Gina som enda hjälp försöker han finna sanningen och ta tillbaka sitt liv.

 

Detta var en film som absolut hamnar i facket för oväntade filmer. Precis den typen av film som jag älskar. Man sitter på helspänn hela filmen och överraskas gång på gång när handligen tar oväntade vändningar. Den handlar egentligen inte alls om det man tror att den handlar om när man läser beskrivningen. Även om storyn i sig är ganska kass så gör det oväntade och vändningarna den bra ändå. En riktigt bra film som är värd att se helt enkelt.

 


Kroatien del ett

Dag ett.

 

 

Dag två.

 

 

Våran början på resan till Kroatien blev en väldigt konstig en. Det började med att jag låg däckad med migrän i två dagar och Sara hade äcklig magkatarr. Båda hann tänka tanken att det inte ens skulle bli någon resa. Men det blev det.

 

Vägen dit blev dock väldigt lång. Flyget blev försenat, först av oklar anledning och sen för att dom på Landvetter flygplats hade problem med att lasta bagaget. Två timmar efter beräknad avgång lyfte vi. När vi sitter på planet bestämmer vi oss för att ta taxi in till Split eftersom vi visste att det gick en färja till Hvar klockan fem. Planet landade klockan fyra, sen var det lång kö till passkontrollen och en sjuk väntan på våra väskor som tog lite väl lång tid på sig att komma på bandet. Fem i halv fem dök dom upp och vi rusade ut och slängde oss in i en taxi. En halvtimme skulle det ta till Split. Men taxichaffören körde väldigit långsam och vi lyckades fastna på varenda rödljus på vägen. Vi stannar precis vid färjan och hinner med två minuters marginal. Först nu märker vi vädret. Grått och ganska kallt och regnet hänger i luften.

 

Båtresan tog två timmar och vi roade oss med att spela Fia med knuff och att filosofera över vad vi skulle göra om vädret inte skulle bli bättre. Vi kommer till Stari Grad, en stad en bit bort från Hvar, slänger oss på bussen. Då kommer regnet. På med väskorna på ryggen och en vandring i regnet till hostelet. Vi kommer dit och blir visade till vårat rum. Dörren öppnas och i våra sängar ligger två killar. Det kändes lite som pricken över i:t för våran dag. Medans killarna blev utslängda passade vi på att äta middag. Regnet fortsatte.

 

 

När vi vaknar dag två är vädret som det ska vara och gårdagen var glömd. Vi beger oss till stranden och tar igen allt från dagen innan. Grym dag på stranden och en fantastiskt rolig utekväll som slutade med mängder med gapskratt och äventyr på vägen hem.




Dagens dagbok

Så var man hemma igen. Jag har haft det riktigt riktigt bra. Det måste ju självklart vägas upp, så nu ligger jag däckad här hemma med en grym förkylning. Jag tror iofs den här förkylningen har legat och pyrt i kroppen ett bra tag, har varit beredd på att bli sjukt ett par veckor nu. Så jag är faktiskt mest tacksam att den bröt ut igår och inte i början av veckan.

Det är konstigt egentligen hur fort man anpassar sig. Här sitter jag i min lägenhet, precis som om jag aldrig varit iväg. Men för tolv timmar sen vaknade jag upp på ett hostel i Kroatien. Ganska galet egentligen. Och på nåt sätt charmen med att resa. Allt är som vanligt förutom att du är proppad med massa nya upplevelser, bekantskaper och minnen för livet. Det kan ingen ta i från en.

Nu ska jag försöka få ordning på mig själv, redigera bilder och bli frisk. Sen blir det massa härliga inlägg här i bloggen. Cheers.

 

 


Hejdå Sverige ...

... Hello Croatia!

 

 


Dagens dagbok

Jag har precis upplev 36 timmar av helvetet. Det var länge sen nu. Riktigt länge sen jag hade så ont. Jag fick diagnosen migrän när jag var fem år. Jag minns dock inte så mycket av det, det har försvunnit sakta men säkert och jag har inte direkt lidit av det dom senaste åren. Men i onsdags kväll hände något och jordbävningen i mitt huvud vägrade försvinna fören i morse. 36 timmar senare.

Jag hatar att det finns saker som man inte kan bestämma över men som totalt kan styra ens liv. Jag hade många planer för gårdagen som helt blev krossade av att mitt huvud låg däckat på kudden. Nu ber jag mest till alla gudar som finns att det inte ska komma tillbaka den närmsta veckan när jag ska befinna mig på varmare breddgrader. Sol, bad, goda drinkar och nya bekantskaper är det veckan ska ägnas åt. I n g e t annat. Inget.

Zbogom!




RSS 2.0