Önske-outfit, semesterfest

Brundbränd efter dagen i solen, upp med håret i en stram toffs och släng på dig detta så är du redo för fest på vilken semesterort du än befinner dig på. Underbart. Jag längtar. Inte många dagar kvar nu. Tjoho!

Kjol och linne från GinaTricot. Skor från Nelly. Clutch, örhängen och sjal Net-A-Porter.



Golf

Andra dagen på semestern spenderade jag på golfbanan. Det var första gånen på över fem år som jag satta min fot på en bana. Jag spelade golf när jag var yngre men slutade på grund av att jag helt enkelt inte tyckte det var roligt. Men min familj spelar fortfarande och i söndags så ville dom att jag skulle följa med. Förutom ett fåtal slag där jag kände lite på bollen så blev det en lång promenad, där jag och min syster som inte heller spelade, turades om att kånka på min systerdotter i barnvagnen. Det var faktiskt riktigt trevligt och jag gick därifrån med en bränna som kan slå rekod i fulaste någonsin.

Jag har faktiskt funderat på om jag ska ta upp det där med golf igen. Jag har i princip allt man behöver. Jag har mitt gröna kort, jag har kläder, skor och klubbor. Allt jag saknar är ett medlemskap. Och tid. Vilket formodligen är anledningen till att jag inte kommer börja spela än på ett tag iallafall. Jag har inte tiden.

 



Min träningsvecka

Seg vecka. Vart riktigt tufft att komma iväg till gymmet. Tisdagens combat fick ställas in på grund av dålig sömn natten innan, vilket resuteras i att jag inte vart på ett enda combat denna veckan. Skandal. Känns som jag glömt något viktigt liksom. Sen var tanken att jag för första gången skulle prova Zumba i torsdags. Men istället hade Zumban bytts mot något konstigt dans/afro/aerobic-pass som har helt kasst. Riktigt tråkigt och inte ett dugg utmanande varken i styrka eller kondition. Snacka om att jag var besviken när jag gick där ifrån.

Måndag: Crosstrainer 20 minuter + BodyPump
Onsdag: Crosstrainer 15 minuter + BodyPump
Torsdag: Crosstrainer 20 minuter + AfroAerobicDance + mage (benlyft 4×20)
Söndag: Promenad på golfbanan 4 timmar

Sen har det varit midsommar och helg och stängda gym samt besök av familjen som har gjort att det bara blivit tre pass förra veckan också. Segt. Denna veckan är jag ledig. Då kör vi på i högt tempo. En vecka kvar till målet.



Första semesterdagen

Första dagarna på semestern spenderade jag tillsammans med min familj. Planen var från början att gå till Liseberg igår, men eftersom Signe var sjuk så fick det bli en lugn familjedag där att gunga var det vildaste vi hittade på. Mest bestod första dagen av massa mys, grillning och familjespel.

 

 


Midsommar

Idag är det den berömda midsommarafton. Och som traditionen har varit dom senaste fem åren så har jag jobbat. Till stängning. Det har varit ganska mycket att göra skumt nog, så dagen har gått fort. Och när nöjesparken var stängd så satte jag mig med dom bästa i Näckrosdammen och "firade" midsommar med jordgubbar och glass. Även om klockan hade hunnit slå över på denna sidan dygnet så var det en välbehövlig timme där gubbar och glass åts för glatta livet och där hjärtan lättades från allt möjligt som behövdes sägas. Mycket skratt och en blåsig promenad genom stan innan hemgång. Bra avslutning på denna midsommarafton.

(Jessica blåser nästan bort)

 


Glad midsommar!



Önske-outfit, sommardag

Just nu längtar jag mer än jag kan säga till på lördag. Semester på hög nivå i två och en halv veckor. Jag hoppas jag kan skutta runt i kläder som dom här varendaste dag. Heja sommaren!

 

Skor och väska Net-A-Porter. Bikini, shorts, hatt och handduk från H&M. Linne Monki. Solglasögon från GinaTricot.




Bio – Baksmällan del 2

Nu var det ett riktigt bra tag sen vi samlade klubben för att se en film. Men i måndags lyckades vi få ihop 6/7. Ganska bra ändå.

Phil, Stu, Alan och Doug är tillbaka. Denna gång är det Stu som är i giftastagen och bröllopet går av stapeln i allas vårt Thailand. Stu tar inga risker utan satsar istället för en svensexa på en trygg, nedtonad bröllopsbrunch. Men han borde veta vid det här laget att ingenting någonsin går som planerat och om Vegas var galet finns det bara en sak att vara säker på; Bangkok är värre…

Jag hade väldigt höga förväntningar på filmen eftersom jag älskar den första. Och jag ska väl säga att jag inte blev besviken direkt, men hade kanske önskat nååågot mer. Men skrattade det gjorde jag. Massor. Vad ska man säga, det är en riktigt bra film för att vara en uppföljare på en sådan succé som ettan var. Se den bara. Bara gör det.


Min träningsvecka

Veckan som gått har blivit någon typ av låg-varvs-vecka. Jag har behövt prioritera bort pass och har slarvat med lite väl mycket skräpmat. Men samtidigt är det första gången som vågen har börjat klättra neråt. Jag är inte sån som bryr mig så mycket om vad vågen visar utan mer om hur kroppen känns och hur kläderna sitter. Men ändå så känns det som något typ av kvitto på att jag inte bara inbillar mig att byxorna sitter lite lösare.

Dessutom har det varit ny release på Combaten. Jag var inte överdrivet förtjust i förra releasen men efter två pass med denna nya så känner jag ett litet glädjerus innom mig. Jag älskar den. Sjukt bra tempo och grym fokus på rumpan. Riktigt najs.

Tisdag: BodyPump
Ondags: BodyCombat
Lördag: BodyCombat

Vikt: -1 kilo

Jag trodde verkligen att jag iallafall fått ihop fyra pass denna vecka, men där ser man. Kan hända att jag var ute och gick nån dag också, kan dock inte komma ihåg om det var denna eller om det var förra veckans söndagspromenad jag tänker på. Måste bli bättre på att skriva upp mina pass.

Ny fokus, ny vecka! Två veckor kvar.



En fest

Igår var jag på årets första Lisebergsfest på Trädgå'n. Det är onekligen stans bästa sommarställe med dansgolv och massor av sittplatser ute (även om en stor del av uteplatserna var avstängda igår). Det är bara synd att det är popis bland dom yngre när det inte är söndag. Att jag ändå kände min som en dinosaurie igår är en helt annan femma.

 

Jag var helt nykter igår men hade väldigt roligt ändå. Man ser och noterar väldigt mycket mer när man inte har alkohol i kroppen kan jag säga. Men jag är inte så fjompig och kan ha kul utan att dricka. När jag slog igen ögonen hade solen redan gått upp, det säger ganska mycket. Jag älskar sommaren.

 

 



Spontanbesök hos föräldrarna

Mina två lediga dagar blev ett spontanbesök hemma hos mina föräldrar. Det var hur skönt som helst att kunna umgås lite med mamma och pappa, men också att bara ta det lugnt. Att hämta rabarer i trädgården och baka rabarberpaj, att kunna sitta ute på altanen och äta frukost och att grilla korv till lunch. Att även kunna sitta ute och sola utan att göra ett helt projekt av det kändes väldigt lyxigt. Dessutom kom min syster upp med sin dotter som jag hann mysa massa med. Även vädret var på min sida för en gångs skull.

En ovanligt bra ledighet måste jag säga. Nu tar vi sista kraftagen innan semestern. Hejja!





 


Stilmix

Jag älskar allt som har med feminina klänningar och snygga skor att göra. Hur min stil är varierar ofta, men just nu skulle jag vilja klä mig såhär till vardags och till fest. Love it.

 

Bilder lånade från msn.




Min träningsvecka

Förra veckan kändes allt bara helt naturligt. Att prioritera så att träningen hinns med trots konstant jobbande på konstiga tider. Varje gång jag slutar tolv på natten, men ändå är på gymmet tolv timmar senare känner jag mig så fantastiskt stolt över mig själv. Det är liksom en helt ny Sofia. Jag tänker bara fortsätta köra på så gott det går. Tre veckor kvar till delmål nummer två.

Måndag
: BodyPump
Onsdag: Crosstrainer 15 minuter + BodyCombat
Torsdag: Crosstrainer 20 minuter + BodyPump
Fredag: Crosstrainer 20 minuter + AfroPowerDance
Söndag: PowerWalk innan frukost 40 minuter

Segt att första dagen på denna veckan fick käppar i hjulet på grund av tandläkarbesök och inställt pass. Men jag är ledig imon så då får jag köra dubbelt istället. Brukar du ta igen om du missar ett planerat träningspass?



Önske-outfit, semesterfest

Denna übersöta klänningen skulle jag matcha med lite hårdare accessoarer som dessa. Jag älskar det och skulle mer än gärna ta på mig detta på nästa fest.

Väska, armband, ring och örhängen från Net-A-Porter. Skor och skärp från Nelly. Klänning GinaTricot.



Kroatien 2010

För exakt ett år sen åkte jag till Kroatien och ön Hvar tillsammans med min kompis Emma. Då såg det ut så här.


Om tre veckor åker jag dit igen. Till mitt paradis. Tillsammans med Sara. Längtan är stor.

 


Födelsedagspresent

Av två av mina vänner fick jag ett kryptiskt brev i födelsedagspresent. Det finns en lista med saker som jag skulle ta med och en dag och plats där jag skulle befinna mig. Denna dagen var igår. Då listan innehöll saker som baddräkt, tajta trikåer och grytvante, så var jag både skeptiskt och rädd för vad dom hade hittat på.

Men det visade sig att dom bara hade lurats. För det var världens bästa grej dom kommit på som inte alls var något att vara rädd för. Vi gick till restaurangen Mañana och jag blev bjuden på både tapas och sangria. Så grymt. Vi hade världens trevligaste kväll. Som sagt, jag har världens bästa vänner. ♥

 

 


Examensskorna

Etersom jag hade en brun klänning på mig på min examensdag så var jag tvungen att köpa mig ett par skor som matchade. Valet föll på ett par Zhob i korall från Nelly. Jag fick lite av en chock när jag såg hur höga dom var i verkligheten och för mig som bara är 155 centimeter lång var det en helt annan värld att gå runt och plötsligt vara i närheten av samma höjd som folk runt omkring. Sjukt häftigt.





Nytt i garderoben

I födelsedagspresent fick jag ett presentkort av min syster. Detta är en av sakerna som köptes för det. En rosa/orange/korall färgad långkjol. Jag älskar den. På bilden är jag på väg att göra en piruett av lycka.


Från H&M för 149 kronor.


Min träningsvecka

Jag blir alltid så arg på mig själv när jag inte uppnår dom (höga?) mål jag sätter upp för mig själv. Men jag har underskattat energin som krävs för att jobba så sömnen har prioriterats före dom planerade morgonpromenaderna. Men jag är ändå väldigt nöjd med veckan. Jag har känt mig grymt stark och ökat vikten på flera muskelgruppen på pumpen. Resultatet är anledningen till att jag älskar att träna. Finns det något bättre än att märka att man plötsligt orkar flera kilo mer än man någonsin gjort tidigare?

Tisdag: BodyPump
Onsdag: BodyCombat
Fredag: PowerWalk innan frukost 40 minuter
Lördag: BodyPump
Söndag: Promenad 40 minuter, Crosstrainer 15 minuter + BodyCombat

Fyra nya pass är bokade och planerade för denna veckan. Men jag hoppas verkligen jag ska orka lite mer än förra veckan. Sakta med säkert trappa upp träningen inför målet som är om fyra veckor. Det kommer gå så mycket fortare än jag önskar.



Min söndag

 

Sommarvärme, parkhäng och en drink på stammisstället. Jag älskar sommaren.

 


En perfekt sommarkväll

Trots att jag har tränat, tvättat och diskat och gjort massa annat nödvändigt på min lediga dag, så avslutades den på ett perfekt sätt. Tillsammans med härliga människor, en grill och massa myggor. Precis som en sommarkväll ska vara.

 

 


Önske-outfit, sommardag

Jag hade väldigt mycket slängt på mig detta och packat picknick-väskan och begett mig mot havet en dag som denna, istället för att ställa mig i bastuvärmen på jobbet. Men nu är det som det är, men drömma kan man.

Shorts, väska och armband från H&M. Linne från GinaTricot. Sjal från Mango. Skor Net-A-Porter.

 


Bio – Pirates of the Caribbiean

Utan att ha sett nummer tre av Pirates-filmerna satte jag mig ändå för att titta på nummer fyra.

Johnny Depp återvänder till den legendariska rollen som Kapten Jack Sparrow i en actionspäckad berättelse om sanning, svek, ungdom och ond bråd död. När Jack stöter på Angelica (Penélope Cruz), en kvinna från hans förflutna, är han inte säker på om det är kärlek – eller om hon är en hänsynslös bedragare som utnyttjar honom för att hitta den mytomspunna Ungdomens källa. När hon tvingar ombord Jack på den fruktansvärde piraten Blackbeards skepp, är det början på ett oväntat äventyr. Där Jack inte vet vem han ska frukta mest: Blackbeard eller Angelica.

Det gjorde vekligen inte något att jag inte sett filmen innan. Känns som att alla egentligen är väldigt osammanhängande. Jag gillade den ändå. Den är ju långt ifrån samma klass som första filmen, men det är en underhållande film och gav ett par trevliga timmar i biosalongen. Johnny Depp är ju filmen liksom. Så är det, för annars är det inte någon överväldigande story direkt. Men en trevlig film.



Nytt i garderoben

Äntligen har jag fått tag på ett par rosa byxor! Dom dök upp på posten för några veckor sen och dom längtar efter att ta sig an försommaren tillsammans med mig.

Från H&M och kostade 199 kronor.


RSS 2.0