Bloggfavvo #4

Det är inte bara storasyster Fahrman som skriver en av mina favoritbloggar. Lillasyster Frida Faharman har även hon en grym blogg. Jag började läsa hennes blogg när hon bodde i Paris och totalt fängslade mig med sina bilder. Hon har även en klädstil som inspirerar mig väldigt, då vi har liknande kroppstyper. Älskar också att hon är så kreativ med sitt hår och lägger massa tid på fina frisyrer.

 

Dessutom kan jag meddela att hon är hur trevlig som helst efter att ha pratat lite med henne under ett event på H&M för ett par månader sen.

 

/Bilder från Frida Fahrmans blogg (förutom den sista som är min)/

 


Dagens mellanmål

Nu är det snart dags för mig att köra min tisdags-lunch-pump, då gäller det att fylla på med energi. Skyr vanilj med granatäpple, en banan och massa vatten.

 


Bio – Maktens män

Denna filmen var lite oväntad och ingen visste jättemycket av vad som väntade.


Detta är en berättelse om sex, ambitioner, lojalitet, svek och hämnd. I centrum står en ung presstalesman som faller offer för maktspelet som äger rum bakom kulisserna i det politiska livet, liksom för förrädiska manipulationer och lockelser.

 

Efter trailern så trodde jag att filmen skulle vara en komplicerad politisk thriller typ. Det var det inte riktigt. Den var lite komplicerad. Den var politisk. Den var inte så mycket av en thriller. Men den var intressant och jag gillade skådespeleriet. Och Ryan Gosling är skitsnygg. Själva storyn och stämningen i filmen fick mig att tänka på The Ghost writer. Men jag tyckte den var lite väl långsam och inte tillräckligt komplicerad. Jag satt hela tiden och väntade på den där tvisten. Men dem kom inte. Allt som allt får jag säga att det är en bra film, men inte tillräckligt spännande för att vara en höjdar-film.

 

 



Min träningsvecka

Det känns riktigt bra att vara igång igen. Den där trotsen av förkylningen verkar ha gjort nytta då den nu har försvunnit till 98 %. Jag tror också att jag har hittat ett system med träningen som kommer att funka. Jag känner mig positiv.

Tisdag: Body Pump
Torsdag: Body Pump
Lördag: 20 minuter Crosstrainer, 10 minuter löpband, 45 minuter gym
Söndag: Body Combat + CXWORK


Till promenaden hem i stormen idag så köpte jag den nya protein-barsen från Gainomax. Jag blev besviken, den var inte alls god faktiskt. Tacka vet jag Swebar.



Julfint i mitt fönster



När mina nära njuter av sol och bad på varmare breddgrader, myser jag ner i mig i julen. Mitt fönster är nu redo för julen. Nästa vecka tar vi den ordinarie julstädningen och så är resten av lägenheten också i jul-mood.

Annars har denna dagen gått alldeles för fort. Efter en välbehövlig sovmorgon var jag på gymmet vid ett och mötte upp Moa två timmar senare. Nån timme på stan, fika och hem. Nu är klockan snart åtta och jag har inte ens börjat med det som jag egentligen skulle ägna dagen till, plugg. Därför är det jag som nu lägger i ett kol och är riktigt effektiv med veckans uppgift, som också är kursens sista. (Jag kan inte förklara hur skönt det ska bli att bara jobba heltid och slippa plugga på helgerna) Femsidigt repotage i ett magasin och en innehållssida eller plocksida, here we go!


Huvudet vs. Sofia

Idag hade jag planer. För det första, fortsätta trotsa förkylningen. För det andra köra ett Body Pump och sen fortsätta med ett Body Combat. För det tredje, möta upp Moa och umgås.

Det blir inte alltid som man tänkt sig. För andra dagen i rad dök huvudvärken upp vid lunch och vägrade ge med sig. Moa blev fast på jobbet och jag hade den perfekta ursäkten på att bara gå hem och gräva ner huvudet i kudden.

Men det gjorde jag inte. Man kan säga att jag siktade högt denna dagen men kom iallafall halvvägs. Jag gick till gymmet iallafall och en bit in i passet märkte jag att jag inte längre hade ont i huvudet. Om det berodde på träningen eller mina starka huvudvärkstabletter som jag grävde fram, vet jag inte men det spelar ingen roll. Jag var taggad och fick en riktigt bra work out, för första gången på ett tag blev jag riktigt svettig och trött (har inte kunnat ta i tillräckligt på grund av ryggen för att bli riktigt trött). Body Pump release 80 har ett par riktigt tuffa låtar på slutet som gör att pulsen höjs ordentligt. Underbart.

Man kan säga att det idag blev 1-0 till Sofia gentemot huvudet. Det firade jag med Sushi från mitt favoritställe.



Julfint från Top Shop

Så här julfin kan man bli om man känner för att shoppa loss på Top Shop. Jag hade inte tackat nej till något av detta.

 

//RingKlänningJackaLinneByxorArmbandToppKjolSkorVäska//



Förkylnings-trots

Jag trotsade förkylningen som jag drog på mig förra veckan, och som fortfarande till kanske 10% sitter kvar i kroppen, och begav mig till mitt älskade lunch-pump-pass idag. Dom där två timmarna man kommer i från kontoret är guld värda. Eftersom jag dock inte tränat på en vecka har ryggen inte blivit något bättre av den anledningen inte heller en veckas vila, som jag kanskse trodde skulle hjälpa, har gjort någon nytta. Aja. Får jag inget bakslag på förkylningen nu så är det bara att sätta fart. Jul blir mitt stora mål. Då ska jag orka en hel rygg-låt på pumpen och jag ska ingte längre känna mig plöfslig.

Kvällen spenderar jag med nya numret av Topp Hälsa och en skål med granatäpple.



Granatäpple

Såhär skriver Wellness om granatäpple på sin sajt:

Granatäpplen en 'mirakelkur'

Vill du leva länge, slippa hjärtsjukdomar och bli mindre stressad? Köp och ät granatäpplen. Ny forskning visar att frukten är rena mirakelkuren, skriver Metro. En långtidsstudie på 60 personer, utförd vid Probelte biolab i spanska Murcia, visade bland ­annat att huden åldrades långsammare bland de testgrupper som åt extrakt från granatäpplen.


Med andra ord. Ät mer granatäpple, gott som tusan är det också.



Min lördagskväll

Min lördagskväll spenderade jag genom att slå in årets första julklappar. Jag gillar julen även om jag inte är så förtjust i själva vintern. Men december och januari kan gå ann. Men nu har vintern inte ens kommit riktigt än, men det är dags att sätta fart för nästa vecka är det första advent och så att den kan förvinna snart igen och lämna plats för våren. Dock är vinterstudion och skidor på tv under helgerna nu ett säkert tecken att den är på väg och typ det bästa med hela vintern enligt mig.

 


Bio – In time

Veckans film visste inte någon så mycket om, men den verkade himla spännande.

I en framtid där åldrande inte längre existerar har livslängd blivit en lyx och tid den främsta handelsvaran. De rika kan köpa sig till nästintill evigt liv medan de fattiga kämpar, stjäl och tigger sig till extra dagar, månader och år.

 

Filmen var lika spännande som jag trodde. Storyn är riktigt bra, helt sjukt att någon har kommit på det liksom. Jag tyckte filmen påminde lite om storyn i The Adjustment bureau iofs. Men låt mig säga att stress och utrycket "jag har inte tid" har fått en helt annan innebörd. Filmen är bra och Justin Timberlake gör faktiskt ett bra jobb. Han växer lite för varje film han är med i. Och Amanda Seyfried är riktigt bra. Och snygg. Summa summarum: Kul och annorlunda story och bra skådespel, en underhållande och bra film.

 


Saknad

Den här lilla varelsen kan skänka så mycket glädje. Nu är det väldigt länge sen jag såg henne och nästan lika lång tid kvar innan jag ser henne igen. Jag saknar min lilla princess.

Systerdotter Signe och jag på Liseberg i somras



Dagens dagbok

I tisdags hade jag den perfekta dagen. Jag jobbade tre timmar tog en två timmars lunch med ett grymt Body Pump-pass och sen jobbade jag tre timmar till innan jag gick hem. Denna perfekta dagen fick ett litet svart moln när halsen började värka på kvällskvisten. Jag ignorerade det och klarade mig ganska bra hela dagen igår.

Idag när jag vaknade hade jag någon konstig känsla och kroppen kändes inte som den borde. Jag gick till jobbet som vanligt, men ganska snart hade jag en molande huvudvärk, sådär som det brukar kännas när man har feber. Dessutom frös och svettades jag om vart annat. Vid tre hade jag fått gjort det som var tvunget att bli gjort idag. Sen gick jag hem och bäddade ner mig. Termometern visade ingen feber, men kroppen är inte helt hundra. Deppad under täcket i soffan med cola och skumtomtar ger mig blandade känslor. Först så tycker jag synd om mig själv och tycker att jag är värd det, jag kan ju ändå inte träna. Samtidigt får jag dåligt samvete och blir grymt frustrerad. Jag är ju så träningstaggad och längtar sååå till att sätta fart ordentligt. Det har vart alldeles för mycket som hållt mig borta från träningen alldeles för länge. Har det inte var sjukdommar, har det vart brist på tid eller bråkande ryggar. Gaah.

Jag hoppas verkligen att det som kroppen strejkar mot nu är de föregående veckorna som har innehöllt alldeles för mycket stress på jobbet. Jag hoppas och ber till den gud som vill svara att jag är fit for fight efter en lugn helg. Common nu kroppen.

Jag bjuder på en bild som jag använder som motivation just nu. Både att jag peppar mig att komma tillbaka till läget jag var med träningen då och det underbara stället. Paradiset.



Shoes

Fram till mitten av november klarade jag mig innan jag började längta till vår och sommar igen. Lite iallafall. Denna längtan vaknade när jag hittade dessa skorna på H&Ms hemsida. Tyckte dom var superfina och hade lätt köpt dom om årstiden gjort dom lite mer användarvänliga.


Soffans soffa

Tack vare hårt slit i nöjesparken i somras kunde jag ge mig själv en tidig julklapp. Nya kläder till soffan. Lite som ett första steg i en omvandling av lägenheten. Jag tycker det blev fint iallafall.



Autumn wishes

Om det bara hade varit lite varmare ute skulle jag nästan kunna döda för att ha det här på mig. I love it. Ganska mycket svart men thats how I like it.

//H&M// KlänningPälsvästHalsduk //Lindex// Armband //Net-A-Porter// Väska
//Top Shop// StövlarStrumpbyxor



Mitt personliga träningsprogram

Här är träningsprogramet som jag fick av min sjukgymnast/PT i veckan. Körde för första gången i lördags. Vissa övningar är riktigt tuffa kan jag lova. Hon gav mig ett program som ska träna hela kroppen, så några av övningarna kommer jag nog ta bort på vägen eftersom dom inte fokuserar tillräckligt på ryggen, typ som biceps.


Benböj på ett ben med pilatesboll (Bollen placeras mot väggen och du lutar dig mot bollen, där bollen ska vara strax över svanken. Sen kör man vanliga vanliga benböj och bollen rullar mot väggen)
Lårcurl på pilatesboll (Man ligger på rygg och placerar underbenen på bollen. Lyft upp höften och rulla bollen mot dig samtidigt som du lyfter höten så högt du kan)
Rodd sittandes på pilatesboll (Vanlig rodd, fast man sitter på en pilatesboll)
Lastdrag med smalt grepp
Bröstpress på pilatesboll (Man ligger på pilatesbollen med höften utanför bollen. Höften lyfts upp så att man får rak rygg, sen kör man vanlig bröstpress med hantlar)
Dips i maskin
Biceps curl
Axel-flies sittandes på pilatesboll med ett ben i luften

Mag-rullning med pilatesboll (Man står i plankan fast med underbenen på pilatesbollen. Sen rullar man bollen mot sig, så knäna dras in mot magen och sen tillbaka ut)


Många boll-övningar alltså. Kul och annorlunda träning för mig som aldrig är på gymmet egentligen. Jag tror verkligen att detta kommer ge grymt resultat. Det är meningen att jag ska köra programmet två gånger i veckan och det ska jag verkligen försöka med.




Bio – Tintins äventyr

Vi har ett riktigt Tintin-fan i gruppen, så denna film har det tjatats om, jag vet inte hur länge.

 

Tintin, Milou, Haddock, Dupontarna och co ger sig ut på skattjakt. Filmen baseras på två Tintin-äventyr (Enhörningens hemlighet och Rackham den rödes skatt).

 

Jag visste inte riktigt vad jag skulle vänta mig av en tecknad (animerad?) film i 3D som är baserad på en tecknad serie. Men jag blev otroligt överraskad och glad. Filmen var otroligt otroligt bra gjord och jag kom på mig själv många gånger att glömma bort att filmen faktiskt var tecknad. Jag gillade även att dom har behållt typiska "serie-saker" som överdrivna smällar och konstiga biljakter. Sen var det en underbar humorn och härliga karaktärena. En riktigt bra film helt enkelt. Jag längar redan till nästa film.

 


Min lördag

Efter en bra början på dagen fortsatte jag till gymmet för att göra minn program som jag fått av sjukgymnasten. Därefter mötte jag upp Moa och vi började med att äta grymt god mat innan shoppingen började. Drygt fyra timmar senare landade jag i soffan. Helt slut. Och fortfarande mätt. En helt fantastisk dag.

 

 


Lyxfrukost

Idag fick jag världens lyxfrukost efter att det blev lite räkor över från igår. Med detta i magen ska jag orka ett pass på gymmet innan det blir en sväng på stan med Moa. Helt okej lördag får jag säga.


 


Body Pump vecka 4

Idag var jag sådär glad igen, jag kom ifrån jobbet halv fem och kunde köra mitt favvo-bp. Idag var det dock lite annorlunda eftersom förra veckan var då som ryggen strejkade. (Dessutom hade jag sjuk träningsvärk från gårdagens PT-pass). Men jag älskar det där passet, även om jag idag hade mer vikt på stången när jag körde triceps än när jag körde rygg (hallå tänk skillnade på storleken hos dessa två muskler. Knäppt). Men när man har lite vikt på stången kan man fokusera på att göra övningarna rätt. Tills ryggen är uppbyggd igen så ser jag benböj, marklyft och rodd som teknikträning. Men det blev ganska svart på vitt att ryggen inte är som den borde när jag fick ont när jag gjorde marklyft och rodd med samma vikt som lilla lilla biceps tog lätt (dags att öka bicepsvikten snart, yes!).

Bland det bästa med att köra med denna instruktören är att hon jobbar för Les Mills och är utbildare för andra Les Mills-instruktörer, därför får man alltid tjuvträna på den nya releasen långt innan den "kommer ut". Idag fick vi testa dom fyra första låtarna på nästa releasen. Ben-låten tar kan jag lova och då hade jag knappt nån vikt idag.




The back verdict

Det känns inte som världens mest lyckade kombo att jag i princip jobbar dygnet runt och blivit hotat med diskbråck.

Det var alltså det som sjukgymnasten konstaterade i måndags. Att min diskar i ryggen krånglar. Man skulle väl kunna säga att dom är överbelastade och har blivit utåtbuktade. (Det är svårt att förklara om man inte vet hur ryggen och diskarna fungerar, hon ritade en bild så att jag skulle förstå). Så nu måste jag jobba för att diskarna ska gå tillbaka för att slippa sprickor i diskarna eller, ännu värre, diskbråck längre fram.

Ordinationen blev att variera mellan sittande och stående på jobbet. Dessutom ska jag göra bakåtböjningar med ryggen, varannan vaken timme (Hm...). Och absolut undvika framåtböjningar med ryggen (så till exempen sit ups är uteslutet).

Det bästa med detta är iallafall att jag faktiskt får träna. Även om det är viktigt att tänka på hur jag tränar. Så nu tar vi nya tag och med träningsprogrammet jag fick av min sjukgymnast/PT idag så kommer det göra underverk.

Nu blir det mycket träning med dessa redskap. Core-träning here I come!



Celsius

Senaste veckorna har jag provat att dricka en Celsius till träningen. Jag har varit galer skeptisk egentligen, men tyckte ändå det var kul att prova. Och nu kan jag säga att jag faktiskt gillar det. Man får lite extra energi och kan ta sig igenom långa träningspass utan problem. Om den nu förbränner extra det vet jag inte, men tar det i så fall bara som ett plus.


Såhär beskrivs Celsius:

Celsius är originalet bland drycker som förbränner kalorier. Drycken har fem vetanskapliga studier bakom sig som bevisar att den förbränner kalorier och att den ger en varaktig energistimulans. Genom att höja ämnesomsättningen med 12% under en period på 3-4 timmar, förbränner Celsius i genomsnitt 100 kalorier. Den varaktiga energistimulansen upplever man väldigt tydligt om man dricker Celsius innanettträningspass, då drycken även fungerar som en prestationshöjare.


Min absoluta favoritsmak är apelsin. Den är faktiskt supergod.


 


Min fredagskväll

Idag åker min fina vän Jessica till London för att lära sig allt det går att veta om Starbucks. Hon ska vara borta ett bra tag och det krävdes en hejdå-middag med riktigt god mat och samtal mellan himmel och jord.

Vet inte riktigt vad jag ska ta mig till när ytterligare en av mina närmsta lämnar stan, men det ska nog lösa sig det också.

Jag hatar kameran på min jobb-iphone. Hm.


 


Army-shirt

Förra veckan var jag på jakt efter något nytt att ha på mig när jags kulle ut på kvällen. Jag misslyckades men kom istället hem med denna skjorta som ger lite army-känsla med dom markerade axlarna och fickorna. Jag gillar't.

 

Från H&M för 249 kronor



En första önskan till tomten

Nu känner jag att det börjar bli dagt att fylla på mitt före detta studenthem med lite härliga inredningsprylar. Helst av allt skulle jag vilja ha två av dessa lampor i mina fönster. Men en funkar fint det också, så kan jag köpa den andra själv när jag känner att jag förtjänar något extra. Tomten, jag lovar jag har vart snäll i år. Du kan säga till nissarna att man kan hitta lampan här eller här. Psst... det ska vara den i genomskinlig plast.



Litet bakslag

Idag var jag på veckans andra BodyPump-pass. Jag var riktigt taggad efter att ha haft alldeles för mycket att göra på jobbet och alldeles för knäppa tyskar att ha att göra med. Dessutom har jag suttit allt för mycket med html och hemsidor på sistonde vilket gör mig knäpp efter ett tag. Så att jag kom iväg till gymmet innan fem och hann med ett Body Pump-pass gjorde mig lycklig. Att få sjunga med och glömma av hur jobbig biceps-låten är eller att pressa ut max i axlarna är en grym känsla.

Jag blev dock mindre glad när min rygg strejkade totalt redan i andra låten. Den låste sig och krampade något hemskt. Jag hatar att inte följfölja det jag tar mig för, men jag fick avbryta både benböj- och rygglåten. Det gjorde för ont. Nu får jag faktiskt inte allt för mycket panik eftersom jag tror att jag vet vad det beror på.

Jag åkte konståkning under hela min uppväxt och tränade upp till tio timmar i veckan på slutet. När jag slutade fick jag problem med mina benhinnor. Efter nästan ett års utredning kom dom fram till att mitt bäcken är snett (vilket har gjort att jag felbelastat länge och därav fått kronisk benhinneinflamation). Så jag har helt enkelt haft problem med min rygg länge. Dock så var det länge sen jag hade ont och därav har jag inte vart på någon behandling. Otroligt dumt att det ska krävas att man får ont för att man ska ta hand om sig själv.

Hur som helst så har jag nu bokat en tid hos en sjukgymnast på måndag och tänker ta tag i detta med en gång. Dock tänker jag inte låta ryggen hindra mig från träning i helgen. Så länge jag inte har ont när jag gör nåt tvekar jag på att det kan bli värre.

Jag håller hoppet uppe.



Bio – Contagion

Ställningen var återställd och alla sju var samlade för en ny film.

 

Beth har varit på en lång affärsresa återvänder hem trött och matt. Symptomen som hon trodde var vanlig jetlag tar en våldsam vändning. Två dagar senare är hon död och läkarna hittar ingen förklaring. Snart dyker andra, liknande fall upp, antalet insjuknade ökar lavinartat och de miljontals kontaktytorna mellan människor varje dag gör smittan omöjlig att spåra. Rädslan sprider sig som en löpeld och läkarna och experterna som kallats in för att försöka hitta smittkällan ställs själva inför omöjliga val hur mycket de är villiga att riskera för att rädda världen undan en dödlig epidemi.

 

Jag vet inte riktigt vad jag hade för förväntningar innan. Men med tanke på uppställningen av skådespelare så förväntade jag mig en bra film. Och det var det. Men tempot i filmen var samma rakt igenom och man satt och väntade på att det skulle slå till liksom. Plötsligt var filmen slut. Men kanske just tack vare dessa grymma skådespelare så var det en bra film. Man kanske kan säga att filmen också är lite av en parodi på hur människor kan reagera på rykten och panik. Sen kan vi vara glada att fågelinfuensan inte var såhär våldsam när den härjade som värst.

 



Fyra månader sen

Nu står vintern för dörren och det är fyra månader sen jag och Sara satte våra fötter i paradiset. Jag har redan börjat längta efter att åka tillbaka och visa upp det där stället för fler av mina vänner. Känslan jag får i kroppen när jag tänker på Hvar går inte att beskriva. Det är mitt paradis.

Så här såg det i juli:

 


Ny favorit

Jag brukar bli lite hungrig på kvällskvisten och fick för ett tag sen för mig att prova följande. Granatäpple och Kesella. Och vilken hit. Verkligen supergott. Dessutom är det galet nyttigt med all protein i Kesellan och granatäpplet innehåller massa c-vitamin och antioxidanter. Hur bra? Nu är det dessutom säsong för granatäpple vilket gör att det inte är dyrt alls att köpa på sig ett par.




RSS 2.0