PT-pass 24

Idag var det riktigt riktigt jobbigt. Kändes som att armar och ben vägde dubbelt så mycket som vanligt. Däckade totalt när jag kom hem igen. Tur att jag inte skulle till jobbet efter som jag brukar. Men trodde faktiskt att det skulle kännas bra i kroppen eftersom jag i princip inte körde nån styrka alls förra veckan. Men icke. En kropp av bly hade jag idag.

Dagens pass:
  • Crosstrainer
  • Marklyft (Det enda som gick riktigt bra idag!)
  • Benböj med fast stång
  • Rodd med fast stång
  • Armhävningar på tå mot stång
  • Enhandsrodd i planka
  • Liggande bröstpress med en hand och fötterna i luften
  • Utfall med hantlar
  • Dips
  • Planka på armbågarna varierat med planka på händerna (Hej du övning som dödar)
  • Crosstrainer

 

 

 


Ten weeks

Tio veckor in på min träning med min PT så har jag samlat ihop lite bilder för att kunna se om det syns någon skillnad. Själv tycker jag nog att det syns mest i ansiktet. Vad tycker ni?




Min träningsvecka (17 2012)

Den tuffa perioden jag hade förra veckan fortsatte en bit in på denna vecka. Men med vetskapen att jag hade fyra dagars ledigt framför mig så började taggningen komma tillbaka i slutet av veckan. Spinningpasset i fredags gick verkligen super och det är sån häftig känsla att kroppen svarar. Så nu hoppas jag att motivationen stannar och inspirationen ökar ett snäpp.

Måndag: Promenad 50 minuter
Tisdag: Promenad 25 minuter, PT-pass
Onsdag: Vila
Torsdag: PT-pass
Fredag: Crosstrainer 10 minuter + Spinning 45 minuter
Lördag: Power Walk 45 minuter
Söndag: Power Walk 40 minuter + Body Combat

När jag ser träningen såhär så ser jag ju att jag fick ihop en riktig bra vecka. Det gör att drinkarna jag drack igår inte ger mig lika dåligt samvete. Såhär ska jag fortsätta nu. Utan drinkar.


Ytterligare ett skäl till att bli vältränad och till att stanna där



Nytt i garderoben

Efter att ha gått i byxor är för stora och har hål bak i "hakarna" (efter att jag försökt dra på mig dom när dom var för små) ett bra tag nu, så tyckte jag att det äntligen var dags för lite nytt. Gick förbi Zara efter jobbet och kom där ifrån med inte mindre än två par nya byxor och en ny tröja. Jag är nöjd. Tröjan har en fantastisk neon-korallrosa färg och sitter sådär perfekt slappt. Dom svarta byxorna är lite vaxade så ser lite ut som skinnbyxor och dom mingröna byxorna matchar nagellacket som pryder mina naglar just nu. Det var kul att köpa kläder igen.




En lördag i april

Idag hade jag bestämt mig för att inte stressa. Att gå upp när jag kände för det. Träna det jag ville. Och bara göra sånt som föll mig in. Det betydde att jag vaknade klockan tio. Gick ut på en 4,5 km lång power walk innan frukost. Och storstädning. Det var inte riktigt det jag trodde skulle falla mig in. Men så blev det. Jag har nu en skinande ren lägenhet och nya sängkläder i sängen. Känns ganska skönt såhär efteråt.

Nu ska jag snart möta upp en kompis på stan och ytterligare tre dagars ledighet väntar efter idag. Hur skönt? Mycket välbehövligt för lilla mig iallafall.

Bjuder på några snapshots längst vägen som jag brukar gå. Underbara träd, ett av stans charmigaste bostasområden och Liseberg (var en härlig känsla att gå förbi alla människor som stod och väntade på att parken skulle öppna, med vetskapen att jag för första gången på fem år inte ska jobba).

Happy lördag!




Dagens träningsstatus

Idag har jag försökt peppa mig själv hela dagen för att ta mig iväg på dagens bokade pass. Försöker få flytet jag har på jobbet just nu, att smitta av sig. Och mina arbetskamrater är så jäkla grymma och peppar gärnet. Jag trodde dock jag skulle banga ut när jag fick huvudvärk vid tre-tiden. Men jag slängde i mig en huvudvärkstablett och det gick faktiskt över. Lagom tills folket på jobbet började korka upp för afterworken så tog jag mina grejer till gymmet för ett fredags-spinning-pass. Det visade sig att jag hade diciplin i mig iallafall. Och att kroppen svarade något fantastiskt under dom 45 (!) minuterna jag satt på cykeln. Vågade mig på att köra ett längre pass idag och det kändes grymt.

Jag åkte sen hem och unnade mig indisk mat till middag. Till och med naanbröd (schhh säg inget till fröken PT).

Min egen afterwork bestod av träning och god mat




PT-pass 23

Jag kände mig fortfarande inte så taggad när jag gick till gymmet igår. Jag pratade lite med min PT om svackan och hon förstod och sa att det inte är så farligt. Jag kommer komma ur den igen. Och det tror jag också. På frågan om vad jag var sugen på för träning så sa jag att jag ville gå in i salen och boxas lite. Först dock massa annat. Jobbigt som tusan, men jag kände ändå att min envishet fanns där, vilket kändes bra.

Gårdagens pass:
  • Uppvärming crosstrainer
  • Rörlighet med pinne
  • Gick fram och tillbaka på alla fyra (gå fram med armarna, kom efter med benen)
  • Utfallsgång med grodhopp vid varja vändning (Gjorde seriöst fler vändor fram och tillbaka i salen än jag kan räkna)
  • Höftlyft mot bänk, 2 set med båda benen 2 set med ett ben i taget
  • Armhävningar på tå mot bänk (superset med dips)
  • Dips (superset med armhävningar)
  • Omvända situps (upp i en crunch och dippa benen ner och upp)
  • Boxning

 

 

//Skor// Nike //Tights// Casall (mina nya superbyxor) //Linne// H&M

 

 


Birthday's coming up

Maj närmar sig med stormsteg och det är bara ett par veckor kvar tills jag fyller år. Detta står på min önskelista om det är någon som undrar. Bland annat.

 

//Skålar & Fat// Mateus //Servis// Kastehelmi – Iittala //Nagellack// Chanel
//Ljusstakar//
Georg Jensen, Eva Solo, Ikea //Tvålpump// Zone Denmark //Sandaler// H&M

 

 


Dagens dagbok

Senaste tiden har varit tuff för mig. Min hjärna jobbar emot mig och jag får kämpa mot alla impulser. Idag gick det dock inte och för första gången på väldigt väldigt länge avbokade jag ett träningspass. För att göra ingenting. Jag är trött i huvudet och skulle nästan helst av allt gräva ner mig och sova ett par veckor. Tyvärr funkar inte livet så. Så jag vet att jag måste bryta ihop och komma igen. Jag är verkligen såå glad för att jag har mina inbokade PT-pass. Dom är min livlina. Jag skulle inte kunna gå dit och förklara varför jag ätit skit och skippat träningen. För det finns egentligen ingen anledning. Inte för att göra det mer än en dag. Idag var det dock inte värre än att jag hoppade träningen. Egentligen hade jag gärna ätit skit också, är äckligt sugen kan jag lova, men jag gjorde det inte iallafall (mest för att jag inte orkade gå till affären).

Men jag försöker peppa mig själv upp för denna lilla uppförsbacke. Jag har köpt mig ett par nya träningsbyxor och bokat in mig på en rolig tränings-grej till sommaren (mer om det när det närmar sig). Allt jag önskar nu är att min kropp ska fyllas med lite extra energi. För viljan är det inget fel på. Jag vill så gärna. Så efter en kväll i soffan med tv-serier och vattenmelon hoppas vi att energin är tillbaka när jag vaknar imorgon.

Bjuder på min favoritbild från Kroatien förra sommaren




PT-pass 22

Jag brukar säga att tiden går så fort så fort. Men tiden från mitt förra PT-pass till idag har typ krypit fram. Nästan en vecka gick i mellan och det var på tiden att jag fick träffa min PT igen. Jag har haft en tuff mental vecka sen sist och det känns alltid lika bra att prata om det och hon lyckas alltid hitta på nåt som gör att förvånar mig själv till det positiva. Tack vare en del prat och bokning av nya tider hade vi bara en halvtimme till träning. Men det var en häftig halvtimme. För första gången på nio år, räknade jag ut, sprang jag 3,5 kilometer (plus lite gående). Sprang. 3,5. Kilometer. För den som brukar springa är det ingenting, men det är stort för mig. Jag fick inte ont i några benhinnor och jag hade kunnat fortsätta ett tag till om det inte var så att jag fick skoskav. Alltid ska det vara nåt. Men jag är ändå happy happy över att jag klarade det så förvånande lätt. Och med trettio nya timmar köpta, har jag min livlina säkrad ett bra tag framöver. Jag försöker hålla hoppet uppe.

Nummer 0101 av alla anledningar att vara vältränad




Önske-outfit, träning

Jag är lite boxningssugen idag, har lite jag skulle behöva slå ur mig. Jag hade gärna dragit på mig det och kört lite hookar och uppercuts på gymmet.

//Stadium// BoxningssäckBoxningshandskarToppLinneSvettband
//H&M//
ShortsByxor //Nike// VattenflaskaVäskaSkor




Min mat – Frukost

Frukost är den måltiden jag har förändrat minst sen jag började träna med min PT. Jag gillar bara inte att äta frukost. Har aldrig gjort. Men är ändå uppfostrad med att man måste äta något på morgonen. Något är bättre än inget. Men just därför har jag som sagt inte gjort stora förändringar från innan när det gäller just frukosten.

Men jag försöker iallafall få i mig så mycket protein som möjligt vilket ger en bra mättnadskänsla. Sen har jag ökat dosen av O-mega3 senaste också. Det gör under för hud och hår framförallt. Jag försöker variera min frukost något på helgerna då jag alltid tar med mig en smoothie i farten till jobbet på vardagarna.


  1. Färskpressad apelsinjuice, äggröra, scones och O-mega3 – Äggröra på två ägg med lite ost, salt och persilja och nyttiga scones. Förut hade jag gärna grädde och mycket ost i äggröran och självklart vanliga scones med vetemjöl.
  2. Smoothie och O-mega3 – Min vardagsfrukost. Smoothie på laktosfri naturell yoghurt, frysta bär och linfrön. Här har jag bytt min tidigare vaniljyoghurt mot naturell.
  3. Citron- och ingefärgavatten – Det första jag dricker på morgonen, äter dock alltid annat också. Ljummet vatten med pressad citron och riven ingefära.
  4. Äggröra, frukt och O-mega3 – Äggröra på tre ägg med lite ost, salt och persilja. Förut hade jag gärna grädde och mycket ost i äggröran.

 


Pink

Jag kämpar fortfarande med att tycka det är gott med proteindrinkar. Jag vill dricka det för jag vet att det är bra för mig och det är verkligen det perfekta mellanmålet före eller efter träning. Därför tror jag faktiskt att mina nya superrosa proteinshaker kommer göra det lättare. Den är dessutom sjukt praktisk med fack för pulvret (och för piller om man äter det och vill ha med sig). Heja rosa!




Min träningsvecka (16 2012)

Mentalt har denna veckan varit tuff. Jag jobbar med att inse resultaten samtidigt som jag har varit så otroligt trött. Tre dagars vila kändes välbehövligt samtidigt som det faktiskt var riktigt tufft att ta sig till gymmet idag. Ibland önskar jag att jag hade någon vid min sida som pushade mig dagar som denna. Det har jag inte men jag kom faktiskt iväg ändå.

Måndag: PT-pass
Tisdag: Crosstrainer 10 minuter + Body Combat, Promenad 40 minuter
Onsdag: PT-pass
Torsdag: Vila
Fredag: Vila
Lördag: Promenad 25 minuter
Söndag: Crosstrainer 10 minuter + Spinning 30 minuter + Mage (sit ups på boll och planka)





Min fredagskväll

För första gången sen nyår drack jag igår fler än ett glas vin. Inte så många fler, men ändå. Det var hej-då-gamla-företaget-fest i poolsviten på hotell Avalon. Riktigt trevligt. God mat, fantastiska arbetskamrater och bra musik (om än lite väl högt för att vara i ett ganska litet hotellrum *hej-jag-börjar-bli-gammal*).

Här kommer en samling från gårdagens Instagram-bilder.




Önske-outfit, vårfest

För ett par veckor sen blev företaget jag jobbar på, uppköpt av ett annat. För att säga hejdå till det gamla ställer vi till med fest ikväll. Hade det vart lite varmare och lite mer vår-tema på festen hade jag gärna klätt mig såhär. Är fullkommligt och totalt förälskad i klänningen.


//Top Shop// KlänningArmband //Net-A-Porter// SkorVäskaÖrhängen

 

 

Chansen att jag har svart på mig kvällen till ära, är nog ganska mycket större … Inte för att det är sorglit eller så. Mer för att svarta klänningar är majoriteten av min garderob.

 


Upp med pulsen

Att styrketräna har jag alltid sett som en icke svettig träning. Man går runt och drar och lyfter lite grann och sen är det bra. Men så behöver det inte vara. Så här kommer mina tips för att få upp pulsen och svettas gärnet även när du styrketränar. Ju högre puls destu högre förbränning och det är ju det vi vill, eller hur?

  • Bestäm vad du ska köra för övningar innan du börjar träna så du vet vad du ska göra
  • Börja med att värma upp ordentligt. Minst 10 minuters cardio så att pulsen är så hög att du börjar svettas
  • Är en maskin upptagen, kör nästa så länge och kom tillbaka senare, vänta inte
  • Ha ett högt tempo mellan övningarna, slöa inte
  • Kör superset (superset=sätt ihop två eller tre övningar så att du kör en ny övning/muskel istället för vila mellan seten så pulsen hålls uppe)
  • Höj pulsen medans musklerna vilar mellan seten (hoppande utfall/saxhopp, jumping jacks, snabba knäböj, burpees, grodhopp)






Blåa shorts

Många verkade ha dom lila som favoriter. Men jag valde dom blåa. Färgen är superfin. Men. Dom sitter inte alls som jag tänkt mig. Därför får dom åka tillbaka och jag hoppas att den nya storleken dom skickar tillbaka sitter som jag vill.




Vaccinera 95 barn!

Just nu söker UNICEF en hälsospecialist till konfliktområden i Afghanistan. I tjänsten ingår bland annat att massvaccinera miljontals barn mot stelkramp, polio och mässling.

 

Jag skulle gärna ta mig an uppdraget, men eftersom jag inte kan det så publicerar jag det här inlägget istället. Då vaccinerar jag nämligen 95 barn runtom i världen mot stelkramp tillsammans med Apotek Hjärtat. Det är också bra.

//Bild// © UNICEF/Asselin



Har du en blogg och vill vaccinera ytterligare 95 barn? För varje bloggare som publicerar den här bloggposten mellan 16 april och 13 maj så skänker Apotek Hjärtat 95 stelkrampsvaccin. Läs mer och hämta bloggmaterial på unicef.se.




PT-pass 21

Idag var jag så fantastiskt trött. Jag gick i princip fortfarande i sömnen när jag dök upp på gymmet vid lunch. Men min PT väckte mig kan jag säga. Framförallt när hon drog fram två hantlar och sa att jag skulle göra enhandsrodd utifrån en planka. Fatta chocken. Jag skrattade lite och trodde verkligen inte att jag skulle klara det. Men, hah, det gjorde jag. Det är en sån där grej som leva på länge. Jag älskar att träna och att känna mig sådär galet stark!

Dagens pass:
  • Crosstrainer
  • Gående burpees (vandra fram till en planka, en armhävning, vandra tillbaka och grodhopp)
  • Chins
  • Marklyft
  • Knäböj
  • Gående utfall med vikt
  • Enhandsrodd i planka
  • Lårcurl baksida med pilates boll (superset med sit ups)
  • Sit ups (superset med lårcurl)
  • Rygglyft
  • Planka med high five

 

Körde lite onsdagslyx med färska räkor och ägg på nybakat bröd

 

 


Europa runt

När resesuget smyger sig på letar jag i fotoalbummet efter bilder som förstärker mina minnen från mitt Europa.




PT-pass 20

Igår hade jag och min PT två-månaders-jubileum. Det firades med mätning och kondition. Heja! Och för att fira ordentligt körde vi på med extra intervaller, för att slå fredagen liksom. Allt handlar om att utvecklas. Eller nåt. Resultaten gjorde mig glad iallafall. Bara  l i t e  besviken. Har lite för höga krav på mig själv och att det inte var lika stora förändringar denna gång är ju inte ett dugg konstigt. Men ändå. Hade vart skönt att pricka 5 kilos-strecket och kommit upp till minus 10 cm runt magen.

Gårdagens pass:
  • Crosstrainern 15 minuter
  • Intervaller på crosstrainern 20 minuter
  • Crosstrainern 5 minuter

 

Två-månaders-resultatet:

  • Vikt -4,4 kg
  • Mage -9,5 cm
  • Midja -9 cm
  • Lår -2,5 cm
  • Armar -2,5 cm
  • Rumpa -7 cm

 

//Skor// Nike //Tights// H&M //Shorts// Nike //Linne// Nike //Note to self//

 

 


Just nu

Sitter och tänker att jag vill måla mina naglar i en fantastisk korallrosa färg, lyssnar på Messlisa Horn, drömmer om sommaren och längtar efter att få uppleva New York under våren. Funderar på om ett nytt nagellack i nyans May från Chanel ska få bli min belöning till mig själv efter två-månaders-resultatet. Skulle sitta fint på brunbrända händer under en konsert med Melissa Horn på Trädgå'n i juli.



Mitt april-löfte

Min träningsmånad pågår 15-15. Därför börjar jag nu min aprilmånad. Ibland hittar man sånt där någon redan satt ord på det man vill. Detta lovar jag mig själv denna månaden.

 

 

//Bild// We♥it




Min träningsvecka (15 2012)

Har haft en fullspäckad vecka. I like it. Planerade pass håller mig på banan. Jag vill träna. Jag älskar det. Jobbigt, tufft, och motvilligt ibland. Men känslan efteråt är ju så värt det. Och resultatet. Blicken mot målet.

Måndag: Spinning + mage
Tisdag: PT-pass
Onsdag: PT-pass
Torsdag: Promenad 45 minuter
Fredag: PT-pass
Lördag: Gymmet
Söndag: Crosstrainer 15 minuter + Spinning 30 minuter + raka och sneda situps på boll med fötterna mot väggen, rygglyft mot boll och planka mot boll, promenad 25 minuter




Shorts

Jag har tron att man inte kan för många träningsshorts. Kostar dom dessutom bara 99 kronor känns det inte som så mycket snack. H&M har en hel del gulkorn bland sina träningskläder. Ett par av dessa är på väg hem till mig. Gissa vilka?

 

 


Dagens träningsstatus

Var taggad för träning i morse. Gillar att planera mitt egna pass numer. Men taggningen försvann nån stans i regnet på vägen till gymmet. Det var tungt och jag kände mig ofokuserad, sen var det ganska tråkigt att träna ensam. Hade jag bestämt träff med en kompis efter också, så jag hann bara köra 45 minuter och då försvann en del tid när jag skulle ta av vikt och flytta marklyftnings-stången som någon placerat knasigt. Men 45 minuter är bättre än ingenting. Eller nåt.

Dagens pass:
  • Crosstrainern
  • Utfall med bakre benet på bänk
  • Marklyft
  • Chins
  • Dips
  • Rygglyft

 

Mixar en ganska otaggad jag med en något mer inspirerande bild

 

 


Min mat – Middag

När jag började träna med min PT, så fick jag inte så många direktiv om hur jag skulle äta. Hon bad min skriva matdagbok och korregerade maten efter hand. Det enda hon har sagt är att jag ska tänka på är kalorierna, undvika grädde, ost och kolhydrater. Sen också självklart inget godis, fika eller läsk, iallafall inte första månaden. Hon sa iofs att det var okej att dricka läsk en gång i veckan, men då måste det vara light. Men eftersom jag inte tycker det är gott med lightläsk så skippade jag det helt. Det enda förbjudet jag fick var bröd. Sen var en viktig del också att äta oftare, så förutom frukost, lunch och middag så äter jag tre mellanmål.

Efter att hon kollat min mat i drygt en månad så var hon nöjd och sa att jag fattat grejen. Så här ser oftast mina middagar och luncher ut (eftersom resterna från middagen oftast blir lunch).



  1. Bulgursallad – Bulgur, varmrökt lax, grönsaker, fetaost och lite turkisk yoghurt + avocado. Förut skulle jag ha gjort detta med pasta istället för bulgur och med creme fraishe istället för turkisk yoghurt. 
  2. Tacos – Sallad, gurka, majs, champinjoner, avocado, tacosköttfärs (helst ska man göra sin egen krydda för att undvika extra salt och socker, det får bli nästa gång), lite chévreost och rostad lök på toppen och turkisk yoghurt med vitlök och basilika. Förut skulle jag lagt detta i ett bröd, använd mycket vanlig ost istället för lite chévre och gräddfil istället för turkisk yoghurt.
  3. Spättafilé med grillade grönsaker – två spättafiléer med en skiva pamesanost och persilja i mellan, hericot veirs, tomater, champinjoner och rödlök, pressad citron över. Förut hade jag haft mer ost i mellan fisken och dessutom någon typ av sås till.
  4. Bulgurvetesallad med räkor – Bulgur, räkor, salladslök, sparris, sockerärtor, fetaost och torkade frön. Förut hade jag även slängt på en dressing.

Nyckeln till att äta bra är att göra medvetna val och ha koll på vad man stoppar i sig.

 


PT-pass 19

Veckans tredje PT-pass. Gillar tre-pass-veckorna. Då vet jag att jag får ta ut mig och får varierad träning. Idag lät jag min PT välja helt fritt vad vi skulle göra. Hon valde kondition. Hon har en tendens att göra det. Och det var lika jobbigt som vanligt. Vi bestämmde också att vi ska göra ett max-puls-pass så fort mitt ben är bra nog att springa på bandet igen. Spännande.

Dagens pass:
  • Löpbandet 5 minuter (kände av hur benet kändes)
  • Crosttrainern 10 minuter
  • Intervaller på crosstrainern 20 minuter
  • Situps på pilatesboll med fötterna mot väggen (raka och sneda)
  • Rygglyft på pilatesboll

 

 


PT-pass 18

Jag kände för tung träning denna dag. Och tung träning fick jag. Ibland ska man kanske akta sig för vad man önskar, men samtidigt så var det ju verkligen var jag kände att jag ville ha. Så najs när det tar.

Gårdagens pass:
  • Crosstrainer
  • Marklyft (har dubblat vikten sen jag började)
  • Djupa knäböj med fast stång
  • Omvänd rodd (T.U.N.G.T jag väger uppenbarligen fortfarande mycket) (se bild)
  • Rodd med fast stång
  • Armhävningar på tå mot stång
  • Bröstpress med en hand och fötterna i luften (Hej det känns överallt. Aj min mage)
  • Dips
  • Trampmaskin
  • Utfallsgång
  • Rygglyft

 

//Bild// We♥it

 


Conscious – Sustainable Style

Idag släppte H&M sin nya conscius collection – Substanable style. Var inne i butik och kikade, klämde på ett par shorts, men hittade inget speciellt. Framförallt så hittade jag inte denna fantastiska sak. Kolla ryggen. Love it. Hatar att den är slut i min storlek.

 

Update: Hittade klänningen i min storlek på stan idag. Den är nästan ännu finare på. Ge mig brunbränd hud och jag kommer känns mig som en prinsessa.



På önskelistan

Jag önskar mig dessa. Hur snygga? Älskar färgen. Älskar rosetten. Materialet. Och Adidas har en del mark att ta igen i kampen mot Nike. Tror att Adidas skulle kunna ta in lite i tävlingen om shortsen bodde i min garderob. Det är ju trots allt jag som är dommare.

 


PT-pass 17

Jag fick önska vad passet skulle innehålla och slängde ur mig "styrketräning med puls". Japp, och det fick jag. Grejen är att vi alltid kör i sånt högt tempo att jag alltid har hög puls, men här var det lite extra. Och magen fick verkligen sitt. Bra pass. Jag var lite förbannad och fick ut aggressionerna bra tycker jag.

Gårdagens pass:
  • Crosstrainer
  • Benböj mot pilatesboll
  • Gående planka
  • Lårcurl baksida med pilatesboll (superset med magcurl)
  • "Magcurl" mot pilatesboll (står i planka och rullar bollen mot magen) (superset med lårcurl)
  • Knäböj med medicinboll som doppas i marken (superset med jägarvila)
  • Jägarvila med sparkar (superset med knäböj)
  • Knästående på pilatesboll
  • Snabba armhävningar på knä
  • Planka mot pilatesboll och rulla armarna fram och tillbaka
  • Situps på pilatesboll
  • Planka med vandrande fötter
  • Intervaller på crosstrainern

 

 

 


Q&A

Här kommer en sammanställning av frågor som jag fått sen jag började med min personliga tränare. Så himla roliga med alla frågor och kommentarer. Älskar att kunna inspirera och peppa andra, samtidigt som alla som läser min blogg funkar som min alldeles egna hejarklack. Jag blir helt varm i hjärtat. Tack för det!



Karin:
Grymt pass:) Men förstår inte de som börjar skära ner på gott bara för att de tränar, det är ju DÅ kroppen behöver energi annars går man ju in i väggen:)

Svar: Jag håller med om att man ska äta sånt som ger en energi, men när man vill gå ner i vikt och forma kroppen är socker inte rätt typ av energi.



Mari:
Härligt med gym,. Lycka till :). Vart tränar du?

Svar: Jag tränar på Sportlife.



Anna:
jag tycker du ska skriva lite mer om maten och sådär. tycker sånt är så intressant :) alla PT:are tror ju på olika dieter liksom.

Svar: Absolut. Jag ska skriva mer om det.



Katarina:
Går det bra med PTn? Jag tycker det är så enormt kul!

Svar: Det går strålande. Håller med, det är fantastiskt kul! :)



Anna:
så härligt! märker du ngn skillnad av det här förresten? alltså är du piggare och så? :)

Svar: Det går upp och ner. Jag blir fortfarande lika trött, men kan känna att jag inte behöver lika många timmars sömn som innan. Jag sover bättre när jag väl sover liksom.



Alexandra:
Hur länge har du tänkt att köra med PT? :)

Svar: Från början köpte jag 30 timmar. Men jag har inte satt mitt mål fören till maj nästa år, så jag kommer köra så länge jag känner att det är lika roligt som nu. Ser egentligen ingen anledning att sluta innan jag nått målet, men jag tar det lite som det kommer.



Felicia:
Brukar du löpträna?

Svar: Nej det kan jag inte säga. Men jag har satt som mål att springa 5 km innan sommaren är slut. Min första runda sprang jag sista mars. Nu krånglar dock mina benhinnor så vi får se hur det går.



Mathea:
Hur ofta går du till pt och vad kostar det? är det 60 minuter du har då? kram

Svar: Jag har köpt 30 timmar till att börja med, dom placerar vi ut lite som vi vill. Men jag brukar träffa min PT två eller tre gånger i veckan. Då kör vi ungefär 55 minuter. Dessa timmar betalar jag lite drygt 400 kronor/timmen. Här ifrån blir det dock billigare eftersom jag får stamkundsrabatt.



Felicia:
Åh älskar dina träningsdojor! Och måste säga att du ser fantastiskt ut, hur mycket har du gått ner just nu ? =)

Svar: Tusen tack. Sen julas, då jag vägde som mest har jag gått ner 5,5 kg. Sen jag började med min PT i februari har jag gått ner 4 kg.

 



JD:
duktig du är :) vad är det för program du använt?

Svar:
När jag köpte mina nya löparskor, köpte jag till Nike+. Så det är programmet jag använde när jag var ute och sprang.

 



Linda:
Tränar du varje dag?! :)

Svar:
Nej. Försöker ha fem riktiga pass i veckan och sen gärna aktiv vila i form av promenader till och från jobbet.

 



Felicia:
Åhhh jag älskar dina skor! =) Vart finns dom att köpa?
Julie:
awesome skor! vart är de köpta? :)


Svar:
Dom finns tyvärr inte att köpa längre. Men kika här, så har ni mängder med grymma skor som finns i butik nu.



Fina Frun:
Tycker du att det är kul med planerad träning, eller gör du för att "du måste"?

Svar:
Jag gör det för att jag tycker det är så fantastiskt kul att träna. Det har jag alltid tyckt, dock har jag hittat på alldeles för många ursäkter dom senaste åren, som gjort att jag helt kommit ur form. Så jag bestämde mig helt enkelt för att komma i from igen och för att prova något nytt. Att träna med PT har verkligen visat sig vara min grej!

 

 



Blopparna – Alexandra:
Hur ofta tränar du med din PT och tycker du att det ger så pass bra resultat att du känner att det är värt pengarna? :)

Svar: Jag tränar med min PT två till tre gånger i veckan. Det är absolut värt pengarna. Efter första månaden hade jag tappat 6 cm i midjan och 5,5 cm runt magen. När jag började hade jag "mycket dålig kondition" för min ålder, åtta veckor senare landade jag på "bra konditon" för min ålder. Dessutom blir jag starkare och starkare. Det är definitivt resultaten som gör det så sjukt kul! Helt enkelt värt varenda krona. :)



Anna: Har du några specifika mål med träningen? Har träningen alltid varit en del av ditt liv, eller är det något som du börjat med relativt nyligen? :)

Svar: Jag har inte satt några mål när det gäller vikt eller mått, utan bara att jag ska vara i form när jag fyller 25. Att vara i form räknar jag som att vara nöjd med mig själv och att vara bra tränat så det vardagliga livet inte blir jobbigt.

Fram tills jag fyllde 15 har jag varit aktiv med konståkning och senare fotboll på ganska hög nivå. Men blev skadad och tvingades sluta. Därefter har det gått utför och ursäkterna blivit allt fler. Men jag älskar ju att träna så det känns så kul att ha hittat ett nytt träningssätt som passar mig och mina skador. :)



Jennie: Vilket är ditt favoritspass? :)

Svar: Jag älskar att träna Body Pump. Men eftersom min PT tagit bort det från min träning så räknas det kanske inte. Då får jag säga Body Combat. Eller att köra ett riktigt tufft stykepass på gymmet där pulsen slår i taket så man är sådär totalt slut efteråt. Älskar att träna hårt! :)



Sara: Hur brukar du äta? Bara nyttigt eller unnar du dig onyttigt också eftersom du tränar? :)

Svar: Kosten är det som egentligen varit den stor omställningen. Det ger inte så mycket om man inte ändrar sättet man äter, jag vill ju ha resultat. Så numer äter jag lågkalori-kost. Inga kolhydrater, inget socker, ingen grädde eller den typen av fett. Första månaden åt jag inget godis och sånt, alls. Andra månaden har jag haft nån dag i veckan där jag ätit det jag vill. Men jag känner inte att det funkat så bra, jag lurar mig själv och man får på nåt sätt vänja sig av igen efter den dagen. Därför kommer månad tre åter igen, inte innehålla något godis eller "gott" alls.



Matilda: Vilken är din favoritmuskelgrupp att träna? Är det någon muskelgrupp du märker utvecklas snabbare än andra? Och är det något du gärna fokuserar lite extra på?

Svar: Jag gillar att träna triceps. Man tränar oftast den isolerad så man känner riktigt mycket, sen känner jag mig alltid så stark när jag gör till exempel dips. ;)

Det som jag spontant har märkt inte är lika jobbigt längre är plankan. Att stå i en helt vanlig planka fungerat ungefär som vila nu. Det känns häftigt. Annars har jag blivit stark i ryggen väldigt fort. Hade problem med överansträngda diskar i julas och har därför nästan börjat på noll, så utveckligen där har gått väldigt fort. Ryggen är också det jag gärna tränar lite extra, tycker det är snyggt med vältränad rygg. :)



inspireme ❀: Känner du att du får bättre resultat med en PT än om du tränat själv? Haha jäkligt dum fråga kanske, men är skillnaden mycket märkbar? Motivation/Kunskapsmässigt :)

Svar: Inte alls någon dum fråga. :) Skillnaden är väldigt stor. Gymmet har alltid varit främmande för mig. Tråkigt, där jag tänkt att det inte finns någon varierad träning. Min PT har bevisat motsatsen, jag lär mig nya övningar varje gång. Sen så är jag sån som gör exakt vad hon säger, gillar inte att ge upp, därför kommer resultaten så snabbt, vilket självklart håller motivationen uppe. Det är helt enkelt så mycket roligare att träna med personlig tränare att motivationen stannar i topp.



Min träningsvecka (14 2012)

Konstig vecka. Tuff vecka. Jobblig vecka. Kroppen har varit väldigt tung och jag har hoppat planerad träning. Det känns inte alls bra. Men samtidigt försöker jag se det som att kroppen behövde den extra vilan. Maten har inte heller varit toppen under helgen och jag inser att jag inte riktigt klarar att äta lite eller att äta vad jag vill en dag. Det gör allt bara svårare, jag lurar mig själv och min kropp. Därför blir det en noll-månad igen. Noll godis, noll läsk, noll onödigt socker.

Måndag: Promenad 25 minuter (2,2 km), gymmet
Tisdag: PT-pass, Promenad 25 minuter (2,2 km)
Onsdag: PT-pass
Torsdag: Vila
Fredag: Vila
Lördag: Power Walk 25 minuter (2,5 km), gymmet
Söndag: Vila

//Bild// We♥it



Dagens träningsstatus

Hade tänkt börja dagen med en lång power walk. Det blev inte riktigt så när jag vaknade upp till mörker och skvättande bilar utanför fönstret. Istället så bet jag i det sura äpplet och tog mig till en spinningklass (!). Jag har haft så mycket dåliga minnen från spinning, där det i dagar efter känns som man har blåmärken på sittknölarna typ. Men jag ska vara ärlig. Det var inte så farligt. Det var jobbigt. Gick ganska fort (hm ja så fort som 30 minuter faktiskt går). Och jag svettades gärnet och kunde ta ut mig så mycket jag ville. Även om benen kanske ömmade mer än konditionen. Hur som helst är det nog något jag kommer göra igen. Det är så roligt att hitta nya träningsformer.

Dagens pass:
  • Crosstrainer 10 minuter
  • Spinning 30 minuter
  • "Magcurl" mot pilatesboll (står i planka och rullar bollen mot magen)
  • Omvända situps (upp i en crunch där man stannar och lyfter benen upp och ner)
  • Planka mot pilatesboll och rulla armarna fram och tillbaka
  • Sneda situps på pilatesboll med fötterna mot väggen

 

 

 


Questions?

Jag får en hel del frågor om min träning, hur det är att träna med personlig tränare, vad jag får för resultat och så vidare. Därför tänkte jag ta och samla ihop dessa frågor till ett Q&A. Har du några frågor om min träning eller träning i allmänhet, hit me! Svaren kommer upp inom kort.




Påskhelgen

Den efterlängtade påskhelgen börjar lida mot sitt slut. Men med en dag kvar, som ska ägnas endast åt träning, så känns det ändå helt okej. Jag har umgåtts med föräldrarna, fikat med vänner och vart på fest (spiknykter). Det har varit himla trevligt även om det känns som jag är hundra år gammal när jag fortfarande är dödstrött efter att ha kommit i säng sent igår. Det har sabbat alla planer för träning jag haft och mitt dåliga samvete gnager som vanligt när det händer.

 

Men trots att min familj har övergett mig lite smått över helgen med andra aktiviteter har jag lagat god matt till mig själv och njutit så gott jag kunnat. Dagens mat. Marinerad sparris med lufttorkad skinka, pinjenötter och pamesanost och superscones till. Grymt gott!

 




Dagens träningsstatus

Idag drog jag med mamma till gymmet, men fick vänta en stund på henne, så det blev lite extra tid på crosstrainern. Kändes ändå bra att veta att jag är starkare än min mamma som tränar massor. Hehe. Men det är verkligen skillnad att träna själv med PT jämfört med när man tränar med någon och kör vartannat set. Man får inte upp pulsen på samma sätt, därför la jag in lite superset och utfallshopp på slutet.

Dagens pass:
  • Crosstrainern 30 minuter
  • Marklyft
  • Rodd
  • Lastdrag
  • Skulderblads-press (Superset med dips)
  • Dips (Superset med skulderblads-press)
  • Situps på boll med medicinboll mot taket (Superset med planka)
  • Plankan mot halv pilatesboll (Superset med situps)
  • Sax/utfallshopp

 

 

 


Träningsskor

Jag har fått många komplimanger och frågor om vart mina träningsskor är köpta. Tyvärr är det förra årets modell och finns därför inte i butik längre. Men det finns mängder av andra snygga innomhusskor i butikerna nu. Jag har samlat ihop mina tio favoriter. Dom som är mest lik mina i utseende och/eller modell är märkta med en stjärna.

//Stadium// GrönaRosaLila //Nike// LilaSvartaGråaLjusrosa
//Adidas// RosaGrönaGråa



PT-pass 16

I tisdags satt jag med några vänner och åt middag och min ena kompis beklagade sig över att hon hade träningsvärk lite överallt. Det fick mig att inse att, vänta lite, jag har inte ont någonstans i kroppen idag. Det var nog första dagen på en och en halv månad. Men dagen efter tisdagens morgonpass var allt i sin ordning och kroppen ömmade lite var stans igen. Nästan så jag hade saknat det. Med träningsvärk i kroppen och ett bra resultat på konditionstestet bakom mig så körde vi ... lite mer kondition. Och om jag hade träningsvärk i benen innan, så var det snäppet värre när jag vaknade igår. Jag är en tjej med mycket slitna ben för tillfället.

Onsdagens pass:
  • Crosstrainer 20 minuter
  • Step up på bänk 3x1 minut (Superset)
  • Armhävningar på tå mot bänk (Superset)
  • Dips (Superset)
  • Crosstrainer 5 minuter
  • Cykel 10 minuter
  • Gående planka
  • Snabba benböj

 

 

 


Bröd

Efter att inte ha ätit bröd på snart två månader, beklagade jag mig lite för min PT i veckan. Då trollade hon fram ett recept på nyttiga scones och jag firade in påsken med dessa fantastiskta brödbitar. Ren lycka.

 

 

För 4 st. Blanda ½ dl rågkross (blötlagt i ½ dl kokande vatten i 10 minuter), ¼ dl vetekli, 2 dl grahamsmjöl (eller dinkelmjöl fullkorn), 1 tsk bakpulver, 2 dl kesella (1%) och 2 ägg. Smaksätt med vad du vill, jag hade i färsk basilika och vitlök och toppade sen med pumpafrön och flingsalt. In i ugnen på 225 °C i ca 10 minuter.



Bio – The Hunger Games

Jag har läst så mycket om denna filmen överallt, dock inte boken.

Varje år direktsänds Hunger games som en av de största mediala händelserna. Från varje distrikt lottas två ungdomar mellan tolv och arton ut att delta i tävlingen. De skickas omedelbart till huvudstaden där de ska stylas, tränas och visas upp i direktsända intervjuer, för att sedan delta i spelet där bara en vinner – den som överlever. Katniss Everdeen är sexton år. Hon älskar sin lillasyster Prim över allt annat, och försöker skydda henne från allt hemskt i distrikt tolv, men mot Hungergames har hon inget skydd. När det är Prims namn som dras i lottningen ser Katniss ingen annan utväg än att själv ta Prims plats i spelen.

Jag visste ärligt talat inte så mycket om filmen innan. Det är bra ibland, som i detta fallet. Jag blev positivt överraskad. Tycker filmen var riktigt bra. Den var spännande till tusen och skådespelarna gjorde ett bra jobb. Dessutom var den snyggt filmad och kostymerna var riktigt fina. Ska bli kul att se fortsättningen. All I have to say, se filmen!



PT-pass 15

Igår gjorde vi ett nytt konditionstest. Det är nu åtta veckor sen jag gjorde det förra gången. Då stannade jag på "mycket dålig kondition" för min ålder. Det var lite knäckande, det var ju inte så att jag inte tränade alls när jag började med min PT liksom. Men nu åtta veckor senare har jag hoppat över steget "dålig kondition" och gick direkt till "bra kondition". Hah. Nu känns det mycket bättre av två anledingar. 1. Jag har inte längre dålig kondition. 2. Jag har förbättrat mig grymt mycket på så kort tid. Happy face.

Sen gick vi in i salen och körde lika hårt som vanligt.

Gårdagens pass:
  • Konditionstest
  • Utfallssteg
  • Crosstrainer
  • Utfallssteg
  • Grodhopp
  • Höga knän
  • Spark-i-baken-spring
  • Höftlyft (två set med ett ben, ett set med två ben)
  • Armhävningar på tå mot bänk
  • Dips
  • Utfallssteg
  • Gå på alla fyra
  • Passgång (Gå på alla fyra och flytta arm och ben på samma sida samtidigt) (Axel-dödare)
  • Boxning
  • Grodhopp (Mellan boxningsseten)
  • Snabba knäböj (Mellan boxningsseten)

 

Körde på hel-outfit från Nike. Blixten får mig att flyga fram. Hehe.

 


På min gata

När man går gatan upp till mig så möts man av vårens utslag ett efter ett. I love it, framförallt att jag har lite växtlighet och inte bara grustäckt asfalt och bilar omkring mig, trots att jag bor mitt i stan. Och ja. Solen lyser lite extra på min gata.




Sommardröm

Mitt nya favorit-mellanmål/kvällsmat/frukost/godis/whatever har jag döpt till Sommardröm. Fick tipset av Carro och det är verkligen himelskt gott. En nyttigare variant av efterrätten där man värmer hallon och häller över vaniljglass. Istället tar du turkisk yoghurt och häller hallonen över och pudrar lite vaniljpulver på. Det smaker verkligen som en dröm. En dröm om sommar.




Dagens träningsstatus

Idag var första gången som jag märkte att mitt sätt att tänka på träning har förändrats. Jag riktigt längtade till att få lämna jobbet och ta mig till gymmet. Själv. För att köra kondition. Hm. Det hade vart lätt att skita i träningen idag eftersom jag inte hade nåt PT-pass, för att jag har ont i mitt ben och för att det blev sent på jobbet. Men icke. Jag hade ju bestämt mig när jag vaknade idag att jag skulle träna, så sagt och gjort. Och damn det var härligt att svettas lite (läs mycket). 30 intensiva minuter och så var det klart. Behöver ju faktiskt inte vara svårare än så.

Dagens pass:
  • 10 minuter Crosstrainer
  • 15 minuter cykelintervaller (2 minuter sittande, 1 minut stående på dubbelt motstånd)
  • 5 minuter trampmaskin

 

 


Min träningsvecka (13 2012)

Denna vecka känns ganska avlägsen. Och som att jag inte tränat så mycket. Har iofs inte kört så tuffa pass efter onsdag men rört på mig har jag ju gjort i alla fall. Men veckans bakslag är iallafall min onda benhinna på högerbenet. Som komiskt nog kom av veckans höjdpunkt. Spontat önskar jag att dom opererat det benet också när dom ändå körde vänstra benhinnan för åtta år sen. Jag blir nojig. Och irriterad. Det gör ont och jag vet hur illa det kan bli. Men jag är ju lite för envis också, för att skita i allt som har med hopp och studs och springande att göra. Vilar en vecka så gör vi ett nytt försök i skogen i påsk. Tänker inte låta den satans benhinnan stoppa mig. Igen. Jag har ju precis börjat.

Måndag: Promenad 25 minuter (2,2 km), PT-pass
Tisdag: Body Combat
Onsdag: PT-pass
Torsdag: Promenad 25 minuter (2,2 km)
Fredag: Promenad 50 minuter (4,4 km)
Lördag: Power Walk 20 minuter + Löpning
Söndag: Power Walk 65 minuter (7,3 km)

I'm gonna get there ...



Löpar-inspo

Kanske skulle det gå lite lättare att springa nästa gång om jag hade på mig detta. Jag tror det.

 

//Stadium// SkorSport-bhiPhone-hållareStrumpor //Adidas// Byxor //Nike// JackaLinne



RSS 2.0