Dagens inspiration

// Bilder // The greatest wealth is health
 
 
 
 

Önske-outfit, träning

En av sakerna jag ser fram emot grymt mycket, är att det finns en Nike store i Barcelona. Gissa om jag kommer vara i paradiset. Känner att jag skulle behöva lite nya överdelar (på riktigt). Dock är jag ganska kär i dom svarta byxorna med blåa streck på, här under också. Men jag ska hålla mig i två veckor, så jag kan go crazy i Nikes egna butik.
 
 
//Nike// Neongula skor Svart/gula byxorRosa skorGrått linneBlåa byxor
Rosa linneBlå tröjaLila tröjaLila linneGråa skorSvart/blåa byxor
 
 
 
 

Military Training #4

Risken finns att jag efter gårdagens pass blivit fräst. Gräsmattan var blöt och lerig. Passet var jobbigt som tusan. Jag ville lägga mig ner och dö ett par gånger. Vi körde höga knän och snabba fötter med avbrott för att slänga sig ner för att göra rygglyft, sit ups eller framstupa ställ (typ planka fast med raka armar). Sen fortsatte det med att hoppa högt och nudda knäna på händerna på personen som höll upp dom i midjehöjd. Vi gjorde säkert massa annat jobbigt också, som jag inte minns nu, och vid vila menas det att man står i jägarvila eller planka. Sen kom dagens roligaste. Stafett där alla ligger i planka eller brygga (hunden på yogaspråk) och man bakifrån ledet ska hoppa över och krypa under och ställa sig först. Så himla roligt och tävlingsmänniskan i mig blev irriterad över att mitt lag förlorade första omgången med en person. Men lika glad blev jag sen när vi tog revange och vann rond två. Avslutningsvis körde vi "hästen" (en person håller i höfterna på den som springer för att hålla emot) upp för en backe och sen krypa ner. Det. Var. Helt. Brutalt. Jobbigt.
 
Men medans dom rutinerade sprang för att lämna tillbaka sina viktvästar stod resten i planka och väntade med utsikt över Botaniska Trädgården. Solen gick upp bakom träden och dimman över gräsmattan var så vacker. Att vi stod där och det kom rök från allas kroppar var också ganska häftigt. Då glömde jag av hur brutalt jobbigt allt just vart. Och på joggen tillbaka till ingången satte endorfinkicken in och jag bara längtar tills på måndag.
 
 
//Nöjd, glad, lerig och endorfinkickad michelingubbe (lager på lager är grejen) efter passet//
 
 
 
 

Bio – To Rome with love

Woody Allens nya. Ett måste typ.
 
I Rom har allt och alla sin egen historia. Rom är staden där människor möts och där alla kan hitta sitt eget äventyr.
 
Bland många andra får vi följa Hayle, en ung amerikanska på semester som möter den vackre Michelangelo med en minst sagt speciell familj, nygifta Antonio och Milly från italienska landsbygden som kommer på bröllopsresa till Rom med drömmar om att kunna bosätta sig där, den berömde arkitekten som ska avsluta sin Italiensemester med några dagar i Rom och så den helt obetydlige Leopoldo Pisanello vars enformiga liv plötsligt en dag drastiskt förändras.

En väldigt mycket Woody Allen-film. Mycket speciell. Udda. Svår att beskriva. Många skratt. Lite seg. Fantastisk stad. Fin omgivning. Bra skådisar. Gillar man Woody Allen så gillar man nog filmen på något sätt. Jag gillade ju senaste, Midnatt i Paris, så himla mycket att mina förväntningar på denna kanske var lite väl höga. Så ja lite besviken blev jag. Svår att betygsätta, men det blir nog en tvåa tack vare att första timmen kändes som två.
 
 


 

Biffar

Gjorde några helt fantastisk goda biffar (fast godas var nog såsen) med soltorkade tomater och fetaost i, här om dagen. Det är så himla lätt att göra och går superfort. Perfekt att göra många och frysa in dessutom. Serverade tillsammans med haricot veirts och rödlök. Och en sås på resterna av fetaosten och de soltorkade tomaterna blandat med vitlök och turkisk yoghurt.
 
 
 
 
 

Dagens dagbok

Vissa dagar kryper rastlösheten på en. En långsam dag på jobbet och många tankar som snurrar i huvudet. Längtan efter något nytt. Och en resa framför mig som inte kunde komma lägligare. Kom hem tidigt från jobbet. La mig raklång i sängen och tittade på busken utanför fönstret som blåste fram och tillbaka. Kände hur mycket jag gillar det här höstiga vädret. Samtidgt som regndropparna ramlade ner från himlen bestämde jag mig för att ta en promenad. Rensa huvudet. Mjuka upp mina träningsvärkiga ben. 40 minuter och 4,5 km senare (måste hitta en längre sträcka, denna går snabbare och snabbare varje gång) var jag hemma och hade en mer harmonisk känsla i kroppen. Mycket skönt. Och ja jag älskar höstvädret. Vinden. Regndropparna (med betoning på regndroppar). Löven på marken. Träden som börjar skifta färg. Love it.
 
 
 
 
 
 

Dagens inspiration

// Bilder // The greatest wealth is health
 
 
 
 

Military Training #3

Inför dagens pass var jag ganska nervös. Visste verkligen inte vad som väntade. Ställde klockan sådär tidigt och somnade faktiskt fort och sov bra. Var taggad när jag gick upp (även om solen knappt börjat lysa). Det var dock galet kallt. 10 grader. Enda långarmade, smidiga tröja jag äger är lila. Så den fick det bli och heja vad glada mina kläder var idag. Knallrosa skor, lila långarmad tröja och en knallgul t-shirt på det. (Men det är ju inte alla gånger man vill vara sådär glad mitt i natten, jag fick köpa mig en svart tröja att ha under, idag).
 
Annars var passet såå bra. Jag tog det dock lite lugnt eftersom jag inte visste vad som komma skulle längre fram. Men jag kände mig hemma med övningarna (Armhävningar, planka, burpees, krypning, squats …) och det sista vi gjorde var backintervaller med en person på ryggen. Det var sjukt kul. Jobbigt som tusan. Men kul. Det vill jag göra igen!
 
 
 
 
 

Min fredag

I fredags var min svåger i stan för att jobba, då hade han med sig min systerdotter som behövde sällskap under eftermiddagen. Inte mig emot att gå tidigare från jobbet för att spendera tid med min princess. Vi gick till Plikta i Slottsskogen och lekte lite innan vi köpte glass och tittade på sälarna. Efter det begav vi oss hemåt för lite fredagsmys i soffan. Signe är verkligen helt fantastisk och ger så mycket energi. Önskar så att vi sågs oftare, men avståndet mellan Göteborg och Lund gör det svårt, så man får passa på att njuta dom gångerna man ses.
 
 
 
 
 
 

Min träningsvecka (34 2012)

Äntligen har jag mängd-mässigt haft en bra vecka. Men när vilodagarna ligger mitt i veckan så känns det som man glömt göra något dom dagarna. Men jag är ganska säker på att kroppen behöver vila efter military-passen så vilodagarna får ligga kvar som dom gör. Men psykiskt har det varit tufft att återhämta mig från onsdagens löptest. Gick på combat idag, mycket för att ladda på med tränings-självförtroende. Hoppas kunna hitta den känslan, som combaten ger, även på militaryn imorgon.
 
Måndag: Military training
Tisdag: Vila
Onsdag: Military training
Tordag: Vila
Fredag: PT-pass
Lördag: Gymmet
Söndag: Body Combat
 

Barcelona count down

Igår hade jag och Moa en liten pre-Barcelona get togheter. Vi drack sangria, åt mat, planerade lite resa och avslutade kvällen i soffan framför dåliga filmer. En perfekt lördagskväll. Och bara tre veckor kvar till take off.
 
 
 
 
 

Dagens träningsstatus

Känns som jag fortfarande inte tränar värst mycket, ändå gick jag till gymmet för att köra veckans fjärde pass idag. Knäppt. Behövde iallafall röra mig lite. Träningsvärken i rumpan gjorde att det passade utmärkt med ett litet överkropps-pass. Och lite cykelintervaller för att mjuka upp så klart. Men det var segt idag.
 
Dagens pass:
  • Cykelintervaller 20 minuter
  • Liggande bröstpress med hantlar
  • Ståeende axelpress med hantlar
  • Dips i maskin
  • Liggande baksida axellyft
 
 
 
 
 

Veronica Maggio

I torsdags spelade Veronica Maggio på Liseberg. Jag har skräckminnen från när hon spelade där sist (jag jobbade då) och det var kaos i hela parken och folk precis överallt. Men denna dag var det helt lagom med folk och jag lyckades till och med se scenen, något jag vanligtvis inte gör eftersom jag är så kort. Men iallafall. Det var trevligt och hon var bra. Sjöng låtarna hon har typ och gjorde det bra. Hon gav också en hyllning till sin ljudtekniker som dog för ett tag sen (vet att det stod om det i tidningarna, men jag läste inte så noga) vilket gjorde det lite känslosamt där ett tag. Det var en bra show.
 
 
 
 
 
 

PT-pass 53

Asså vilken lycka det var att komma in på gymmet idag. Mitt tränings-självförtroende fick sig en rejäl törn i onsdags, därför var det skönt att kliva in på ett ställe där jag vet vad jag kan. Det blev ett riktigt bra ben-, rygg- och magpass och jag hoppas det känns massa imorgon. Det är lycka!
 
Dagens pass:
  • Crosstrainer
  • Marklyft med hantel
  • Baksida lårcurl
  • Lastdrag
  • Benpress, långsamma reps (stanna en sekund i botten och pressa upp)
  • Pull downs med raka armar liggandes på bänk
  • Finger- och underarmscurl med stång
  • Utfall med stång
  • Ben- och höftlyft
  • Cross-core (ligger i ett kors, lyfter ett ben och en fot i taget)
  • Russian twists
 
// Lyckades le ett seriefigurs-leende, var lycklig på riktigt egentligen //
//Linne// H&M //Byxor • Skor// Nike //Strumpor// Gococo
 
 
 
 

Bio – Snabba Cash II

Älskade första filmen. Förväntningarna på tvåan har byggts upp i två år nu.
 

JW - en gång lovande Handelsstudent med för stor hunger efter snabba cash. Nu betalar han priset; fyra år på Norrtäljeanstalten. JW har en plan på hur han ska vända sitt liv tillrätta men en dag förändras allt då en ny livsfarlig fånge kommer till anstalten, en man från JW:s våldsamma förflutna - Mrado Slovovic.

Jorge Salinas – kokskungen från Sollentuna, återvänder till Stockholm efter tre år i landsflykt. Jorges plan är att göra en snabb koksdeal, men planerna går våldsamt fel. Nu måste Jorge fly, tillsammans med den som räddade hans liv – Nadja, 17 år. Mahmud Al Askori – arbetar som horvakt åt juggarna. När två tjejer lyckas fly ger juggebossen Radovan honom ett ultimatum; 300 000 kronor innan helgens slut. Vilket är precis samma helg som Mahmouds kära syster ska gifta sig.


Kan inte riktigt bestämma mig vad jag har för känsla så här efter jag sett filmen. Det hände mycket och man satt som på nålar. Man kände mycket på nåt sätt. Och visst var den bra, man vill ju se fortsättningen liksom. Kanske att den var lite rörig ibland och det var en del att hålla reda på. Men jag vill ändå se tredje filmen, helst nu.

 

 
 
 

Military Training #2

Idag har jag gjort två saker jag inte är så förtjust i. Gått upp innan solen och sprungit. Tillsammans visade det sig vara en ännu sämre kombination. Dagens military innebar fystest i form av 2 kilometer coopertest. Vi började med att "jogga" 2 kilometer. Bara det att joggigfart för folk med långa ben är inte samma som för folk (läs mig) med korta ben, utan farten som kallades jogging var ett vanligt tempo för mig. Jag var typ trött efter det. Att då ge sig ut på ytterligare ett varv där man ska springa så fort man kan, ger ingen positiv känsla. Totalt sprang jag alltså 4 kilometer, något som jag inte gjort på hur länge som helst. Det är långt för mig. Men jag tog mig i mål utan att gå, vilket till slut blev målet för mig (fruktansvärt mesigt), på tiden 12.20. Något jag är otroligt missnöjd med. Men helskotta vad jobbigt det var.
 
Jag inser nu hur stor min mentala spärr är när det kommer till löpning. Det är verkligen endast skitjobbigt och inte alls kul. Det hjälpte inte att jag en kvart senare fick upp frukosten. Det var som att kroppen strejkade undrade vad fan jag höll på med sådär mitt i natten. Det var liksom inte bara för att jag var väldigt trött (även om jag var det också), utan kombinationen av att ha svårt att sova, tidig morgon, frukost för nära inpå tillsammans med att ta ut mig gjorde att kroppen typ sa stopp. Inte kul alls. Och nu funderar jag på vad sjutton det är jag gett mig in i.
 
 
// Bilder // Viscus Military Training-bloggen // Såhär ser vi ut in action. Svårt att missa oss alltså. //
 
 
 
 

Dagens inspiration

// Bilder // The greatest wealth is health
 
 
 
 

Smartgrip

Eftersom jag har sånna problem med att jag glider och tappar greppet för att mina händer inte orkar samma vikt som muskeln jag tränar, i till exempel marklyft eller lastdrag. Vi har ju lagt in finger- och underarmsträning i träningsprogrammet. Men som extra hjälpmedel fick jag sist prova en ny sorts träningshandsk. Det är typ som en platta med öglor på ovansidan där man trär in tre fingrar. Greppet blir grymt. Har man väl tagit tag om stången så går det liksom inte att flytta utan att ta ett helt nytt grepp. Jag tror att det här kan vara något för mig. Det blir upp till bevis på fredag när vi ska köra just både marklyft och lastdrag.
 
Vill man läsa mer om Smartgrip, som handskarna heter, kan man göra det här.
 
// Bild // Smartgrip.se
 
 
 
 

Military Training #1

Som jag nämt någon gång tidigare, så är höstens tränings-utmaning, Military training. Och idag var första passet. Det gick ut på att göra ett gäng fystester för att Instruktörerna ska kunna mäta nivån på gruppen samt för att vi ska se att träningen ger resultat. Himla bra grej tycker tävlingsmänniskan i mig. Vad morgonmänniskan i mig tycker om att träna i princip mitt i natten, är en annan sak …
 
Dagens tester:
  • Armhävningar på tå mot knytnäve (30 st)
  • Squats med upphopp och armarna i luften (24 st)
  • Rygglyft med överkroppen över kanten på en låda, pannan i marken (30 st)
  • Sit ups till sittandes med armarna mellan benen utan att lyfta fötterna (5 st)
  • Statisk armhävningsposition (30 sekunder)
  • Jägarvila (1 minut 30 sekunder)
  • Plankan (3 minuter)
 
 
 
 
 

Det var fest i stan

Hela förra veckan har det kryllat av folk i stan. Artister har spelat lite överallt och vädret har till och med varit på våran sida. Det har inte direkt varit lockande att gå hem efter jobbet. Istället har jag mött upp mina vänner och vi har suttit på trappan över Konstmuséet på Götaplatsen, tillhörande sommarstället Bar Himmel. Där har vi suttit och pratat om allt mellan himmel och jord, druckit öl, njutit av folket runt omkring oss och lyssnat på musik som spelats på Götaplatsens scen. Det har varit sånna där perfekta sommardagar som man önskar sig varje dag.
 
 
 
 
 

Min träningsvecka (33 2012)

Den här veckan känns som ett bra startskott när det gäller träningen. Jag har kommit igång. Dock inte mer än så. Jag vill gärna få ihop fem pass i veckan och det stör mig att säga att jag inte vet varför det inte blivit så. När det gäller maten är jag fortfarande helt off. Saknaden av rutiner som blir när man gör massa saker istället för att åka hem och äta gör att det blir svårt. Och det känns som jag har sagt detta tusen gånger nu, och jag skäms nästan för att jag inte tar tag i mig själv riktigt, men nu är det fyra veckor kvar innan Barcelona. Det är gasen i botten som gäller.
 
Måndag: Löpning 3 km
Tisdag: PT-pass
Onsdag: Vila
Torsdag: Vila
Fredag: PT-pass
Lördag: Vila
Söndag: Body Combat
 

PT-pass 52

I fredags var det dags för överkropp igen. Det har blivit mitt favoritpass. Enda jag inte är överdrivet förtjust i att köra är biceps. Men förmodligen mest för att jag tycker att det är så jobbigt. Jag kan dock känna att passen nu mer innehåller väldigt mycket fokus på styrka. Jag blir inte alls lika svettig som jag brukar och tempot är inte lika högt. Men från och med nu kanske det är bra, då jag kommer få tillräckligt med kondition i min nya tränings-utmaning som börjar imorgon.
 
Fredagens pass:
  • Crosstrainer
  • Bänkpress
  • Dips i maskin
  • Stående axelpress
  • Bicepscurl med rep i kabel
  • Liggande bröstflies
  • Liggande baksida axelpress
  • Triceps med rep i kabel
  • Axelrotationer
  • Burpees 15+20 st
  • 21an ett set mellan Burpeesen (Bicepscurl mot vägg. 7 nedre halvor, 7 hövre halvor och 7 hela)
 
 
 
 
 

Bio – Total recall

Åter igen en re-make av en film där jag inte sett första versionen. Därför är det ju som vilken film som helst egentlgen, inga förväntningar eller förutsättningar.
 

Välkommen till Recall, företaget som kan förvandla dina drömmar till verkliga minnen. Fabriksarbetaren Douglas Quaid, som trots att han har en vacker fru som han älskar, lockas av dessa minnesresor som kan vara den perfekta semestern från sitt frustrerande liv och ge honom minnen om ett liv som superspion, och det är precis vad han behöver. Men när proceduren går fruktansvärt fel blir Quaid en jagad man. Han måste fly från polisen, som kontrolleras av Chancellor Cohaagen ledaren av den fria världen, och är tvungen att alliera sig med en rebell för att hitta ledaren av motståndsrörelsen för att stoppa Cohaagen. Gränsen mellan fantasi och verklighet blir suddig och världens öde hänger på om Quaid hittar sin riktiga identitet, sitt livs kärlek och hans sanna öde.


Detta var en film som kändes himla lång. Den är bara 1 timma och 49 minuter. Men oj, den kändes längre. Men samtidigt var den väldigt spännande. Innehåll kanske lite väl mycket slagsmål, pang-pang och biljaker, men fortfarande spännande. Sen var det ju gudomligt snygga skådisar med. En ganska skön film där man inte behövde tänka överdrivet mycket. Dock inget jag förmodligen kommer se igen.

 

 


Dagens inspiration

// Bilder // The greatest wealth is health
 
 
 

The perfect dress

Jag ramlade in i den perfekta lilla svarta när jag var på Zara för någon vecka sen. Sen kunde jag inte sluta tänka på den. Så jag gick förbi affären igen för att prova den igår. Det är den perfekta lilla svarta klänningen. Kärlek.
 
// Bilder // Zara.com
 
 
 
 

Dagens dagbok

Ni vet dom där dagarna när man vaknar och vet direkt att man inte borde gå upp i sängen. En sån dag har jag haft idag. Tankarna har snurrat. Jag har jobbat i slowmotion. Jag har ätit godis. Jag har skitit i middagen.
 
Önskar att jag bara tagit på mig skorna och gått ut och sprungit istället. Då hade jag rensat tankarna. Rört på mig istället för att ha ätit godis. Vart hungrig och automatiskt ätit middag. Men nu gjorde jag inte det. Tur att det är en ny dag i morgon.
 
 
 
 
 

Kulturkalaset 2012

Nu är Kulturkalaset i full gång här i Göteborg. Igår spelade Melissa Horn på Göteplatsen och jag var självklart där tillsammans med mina vänner. Jag älskar när det är full fart i stan och det kryllar av folk. Dock är det kanske inte i den miljön som man ska lyssna på Melissa Horns musik. Det var mycket bättre när jag såg henne för några veckor sen. Men det var trots allt mysigt att vara där och hänga med vännerna en stund.
 
 
 
 
 

PT-pass 51

Jag var trött men taggad när jag gick till gymmet strax innan lunch idag. Benen är fortfarande stela från förra veckans träningsvärk (fatta vilket pass vi körde då) och jag visste att det var ben på schemat även idag. Tur att det blandas ut med rygg, för jag tycker det är hyfsat tråkigt att köra ben egentligen. Hur som helst så blev det ett bra pass och det kändes inte så mycket i benen som jag trodde. Vi ökade på dom flesta övningarna och med en avslutning med 120 russian twist så kommer det definitvt kännas i kroppen imorgon. Precis som jag vill ha det.
 
Dagens pass:
  • Gång på löpband med massa lutning
  • Marklyft med hantel
  • Baksida lårcurl
  • Lastdrag
  • Benböj med fast stång
  • Pull downs med raka armar i kabel
  • Finger- och underarmscurl med stång
  • Utfall med hantlar
  • Crunches med medicinboll mot taket
  • Rumplyft på ett ben
  • Russian twists
 
// Note to self //
 
 
 
 

Dagens träningsstatus

Idag hade jag bestämt mig för att gå ut och springa. Men när jag höll på att somna sittandes på jobbet vid fyra-tiden och jag åker hem samtidigt som himlen öppnade sig, då kändes det inte lika fel att jag somnade i soffan. Jag hade helt gett upp planerna på springturen. Men när jag vaknat till liv och himlen hade spruckit upp igen tog jag mig själv i kragen. Luften var sådär härligt frisk som den är när det precis regnat och temperaturen var helt perfekt.
 
Jag tänkte att jag inte skulle koncentrera mig på tiden, utan bara på att röra på mig och känna att det var behagligt att springa. Dessutom behövde jag testa om mina ben höll, utan att överdriva. 3 kilometer kändes lagom. Jag sprang i ett tempo som jag faktiskt tyckte var riktigt behagligt. Det var först när det var 500 meter kvar som jag ökade så att det blev jobbigt. Ändå stannade tiden på 16.26. Bara 9 sekunder långsammare än när jag persade 3 kilometer på löpbandet i början av sommaren. Det får jag säga att jag är redigt nöjd med.
 
 
 
 
 

Min träningsvecka (32 2012)

Nu kan jag äntligen säga att förkylningen är borta. Jag har medvetet ändå tagit det lugnt för att inte få något nytt bakslag. Men nu jäklar har jag spring i benen och är såå sugen på att komma igång på riktigt. Två pass och en långpromenad kanske vissa är nöjda med, men jag jämför bara med mig själv och det är inget jag är nöjd med. Men med fem veckor kvar till Barcelona har jag både motivation och ett mål. Nu ska jag gasa.
 
Måndag: Vila
Tisdag: PT-pass
Onsdag: Vila
Torsdag: Vila
Fredag: PT-pass
Lördag: Vila
Söndag: Power Walk innan frukost 42 minuter (4,5 kilometer)
 
 
 
 
 
 

Dagens inspiration

// Bilder // The greatest wealth is health
 
 
 

PT-pass 50

Igår var det dags att köra överkropp igen. Armar, axlar och bröst. Jag är inte jätteförtjust att träna biceps, men gillar destu mer att träna triceps och axlar. Vi körde samma upplägg och övningar som sist och det känns ändå bra eftersom det kanske kommer vara den största förändringen från hur jag tränade med min förra PT.
 
Gårdagens pass:
  • Crosstrainer
  • Armhävningar på tå mot fast stång
  • Dips i maskin
  • Stående axelpress
  • Bicepscurl med rep i kabel
  • Liggande bröstflies
  • Liggande baksida axelpress
  • Triceps med rep i kabel
  • Axelrotationer
  • 21an (Bicepscurl mot vägg. 7 nedre halvor, 7 hövre halvor och 7 hela)
 
 
 
 
 

Torsdags-dejt

Åh vad jag älskar att slå mig ner på en uteservering med mina bästa vänner och njuta och prata om allt mellan himmel och jord. Igår mötte jag upp Moa efter jobbet för att äta lite innan vi promenerade den långa vägen runt stan, hem. Och jag säger bara jajks vad vi kommer ha det bra i Barcelona om ett par veckor.
 
 
 
 
 
 

Guacamole

Jag är en sån avocado-junkie. Älskar att bara äta dom rakt av. En sån där perfekt mogen och fint grön avocado är ju total lycka. Lika olycklig blir man dock när man öppnar en avocado och den är helt brun innuti, usch. Det borde bli olagligt att sälja sånna. Hur som helst kan man göra mycket med avocado. Guacamole är en perfekt röra som passar till mycket, till exempel till tacos, på mackan, som dipp eller till köttet.
 
 
Recept:
  • 1st stor perfekt mogen avocado
  • Hackade körsbärstomater
  • Vitlök
  • Pressad citron
  • Lite turkisk yoghurt
Mosa avocadon (med en gaffel om man vill med lite klumpar, med en stavmixer om man vill ha den helt slät) och blanda ihop alla ingredienser.
 
 
 
 

Bio – The Dark Knight Rises

Hade hört så mycket bra om denna filmen att jag struntade i att jag inte sett dom andra.
 
Åtta år har gått sedan Batman försvann in i natten, det ögonblicket så gick han från hjälte till jagad flykting. När han tog på sig skulden för distriktsåklagare Harvey Dents död, så offrade Batman allt för det han och kommissarie Gordon hoppades skulle vara räddningen för Gotham. Lögnen fungerade till en början då all kriminell verksamhet krossades under tyngden av lagen Dent Act. Nu är allt på väg att förändras när två nya spelare dyker upp i Gothams undre värld…

En film som är 2 timmar och 45 minuter lång måste vara riktigt bra för att man ska orka se den. Det var denna filmen. Den kryllar av fantastiska skådespelare och trots att jag inte sett tidigare filmer så kan jag säga att jag är frälst Batman-fan nu. Eller kanske mest ett fan av Christian Bale som Batman och Anne Hathaway som Catwoman. Det är riktigt riktigt bra skådespel. Och jag som är en sucker för grymma twistar i filmer blev inte besviken när det kom till det heller. Just see it. Bästa filmen på mycket länge.
 


Dagens inspiration

// Bilder // The greatest wealth is health
 
 
 
 

PT-pass 49

Då var det dags igen. Äntligen. Det blev dock någon typ av missförstånd då jag var säker vi hade bestämt tid idag och Emil hade skrivit upp imorgon. Men han var ledig så vi körde ändå. Och vi körde slut på benen. Totalt. Jag fick kramp direkt efter benböjen och om det inte är en kamp att ta sig ur sängen i morgon så blir jag förvånad. Sen körde vi också en övning för fingrar och underarmar idag. Jag blir nämligen så frustrerad över att jag tappar greppet när jag tex kör marklyft för att händerna inte orkar vikten (idag körde vi dock med en stående hantel, vilket funkade hur bra som helst).
 
Dagens pass:
  • Gång på löpband med massa lutning
  • Marklyft med hantel
  • Baksida lårcurl
  • Lastdrag
  • Benböj med fast stång
  • Pull downs med raka armar i kabel
  • Finger- och underarmscurl med stång
  • Utfall med hantlar
  • Crunches med medicinboll mot taket
  • Russian twists
  • Rumplyft på ett ben
 
//Detta är något jag tänker varje morgon när jag sminkar mig. So true!//
 
 
 
 


Min träningsvecka (31 2012)

Den här veckan blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. Förkylningen är mer envis än jag önskat och jag fick ett litet bakslag med halsont efter onsdagens PT-pass. Därför är det den enda träningen som blivit av denna veckan. Och när man inte mår hundra i kroppen trots att huvudet är på topp så är det väldigt frustrerande, samt väldigt svårt att fokusera. Även om jag inte gjort övervägande sunda val i veckan, så är det ändå mina val. Nu tar jag nya tag och hoppas på att bli av med med förkylningen så jag kan köra hårt med träningen, då blir allt annat mycket lättare.
 
 
 
 
 
 

Pannkakor

Jag drömde om pannkakor i natt. Med blåbärssylt och grädde. Nu hade jag varken ingredienser eller tillbehör för att göra detta när jag vaknade. I stället slängde jag ihop lite bananpannkakor och gjorde min egna hallonsylt i form av varma hallon blandat med lite vanlijsocker och hade turkisk yoghurt till. Inte helt samma sak. Men gott som tusan iallafall.
 
För recept, klicka här.
 
 
 
 
 

Färgglad träning

När mörkret kommer tillsammans med hösten så är det ett perfekt tillfälle att lysa upp gymmet med neoniga färger. Det finns så mycket snygga, färgglada kläder just nu att jag blir alldeles lycklig. Som vanligt kommer det mesta från Nike. Men även Stadiums egna märke SOC har fått in en massa fint, det är bra att det finns lite budgetalternativ till träningskläder också.
 
//Stadium// Byxor Rött linneGrå tröjaBlått linneToppGul tröja //
//Nike// Lila skorShorts Gula skorByxorToppLila/oranga skor //
 
 
 

Dagens dagbok

Då är augusti i full gång. Jag kickstartade månaden med ett första pass med min nya PT igår. Jag fortsatte med en god middag och ett par öl tillsammans med mina fantastiska vänner ute idag. För det är faktiskt det som är grejen. Jag ska kickstarta augusti genom att ha kontroll. Och med det menar jag att jag gör aktiva val på vad jag stoppar i mig. Det betyder alltså att om jag vill äta potatis när jag äter ute så gör jag det och vill jag dricka öl så gör jag det för att jag vill och inte för att jag "borde". 
 
För det är det livet handlar om. Att göra vad man vill. Och att göra aktiva val för att må bra. Trixet är att komma på vad det faktiskt är som gör att man mår bra. Och vet ni? Jag är på god väg till att lista ut vad det är för mig.
 

Rödbetor

Något som är väldigt underskattat är färska kokta rödbetor. Tillsammans med chévreost är det så fantastiskt gott. Visst det är ingen snabbmat. Att få rödbetorna sådär perfekt mjuka tar mellan 45 minuter och en timme, även om man delar dom. Men det är värt väntan enligt mig. Igår blandade jag rödbetorna med färsk bladspenat och chévreost och serverade tillsammans grillad kycklingfilé.
 
 
 
Rödbetor innehåller kalcium, vitamin C, järn, magnesium, fosfor och mangan. Rödbetor hjälper till att avgifta levern, rena tarmarna och hjälpa njurarna. Samt folacin (stimulerar cellförnyelse, proteinproduktion och nybildning av röda blodkroppar), fibrer och kalium (är bl a bra mot högt blodtryck).

 
 
 

PT-pass 48

Äntligen äntligen äntligen var jag tillbaka på gymmet idag. Även om jag inte är helt hundra än och faktiskt har  l i t e  ont i halsen så ignorerar jag det. För det var så härligt att få svettas lite igen. Och med ny PT så var jag riktigt taggad. Det kommer bli kul och lite förändringar i hur jag tränar med honom jämfört med min gamla PT. Vi körde alltid lite hur som och vad vi kände för. Nu kommer träningen mer delas upp över- och underkropp. Jag tror det blir bra.

 Idag tog vi det dock lite lugnt och det kändes helt lagom. Jag var mest glad över att vara där liksom.
 
Dagens pass:
  • Crosstrainer
  • Armhävningar på tå mot fast stång
  • Stående axelpress
  • Bicepscurl i kabel
  • Dips
  • Liggande bröstflies
  • Liggande baksida axelpress
  • Triceps i kabel
  • Axelrotationer
  • 21an (Bicepscurl mot vägg. 7 nedre halvor, 7 hövre halvor och 7 hela)
 
 
 
 
 

RSS 2.0