Mitt träningsår 2012

Januari
Jag började året med att gå mycket promenader och provade många olika klasser på gymmet, som Sh'bam och CXWORX och fortsatte med alla mina body pump och bocy combat-pass.
 
// Fantastiska Slottsskogen vid en av alla promenader i januari //
 
Februari
I mitten av februari tog jag ett av mina bästa beslut någonsin och kontaktade en PT. Det började med en kickstart med träning och strikt mat. Och en två månaders lång period av konstant träningsvärk.
 
// Min "nya" mat och en före-bild på gymmet i februari //
 
Mars
Jag fortsatte träna med min PT och lärde mig älska att lyfta vikter. Samtidigt köpte jag nya löparskor och gav mig ut och sprang i skogen för första gången på evigheter. Sen fick jag också resultatet av träning och mat efter första månaden på en post-it. Ett bevis på att det funkar.
 
// Resultatet av första månaden med min PT //

April
PT-passen blev tuffare och tuffare och samtidigt roligare och roligare. Jag passade på att inviga våren på härliga långa morgonpromenader. Jag börjde äntligen ser riktiga resultat på kroppen.
 
// Reslutaten och våren kom i april //
 
Maj
Våren förvandlades till en inte så ovanlig maj-sommar och en väldigt ovanligt hög dos av pollen. Jag är inte vanligtvis allergisk med detta året blev jag däckad. Det var svårt att hitta energi till träningen eller till något egentligen. Trots det fortsatte resultaten gå åt rätt håll. Och jag fortsatte kämpa på med löpningen och onda benhinnor. 
 
// Träning i shorts i ett tomt gym på en somrig mors dag i maj //
 
Juni
Jag hade mina första veckors semester som ägnades till träning och ett par dagar i ett kallt Stockholm. När jag kom hem igen började jag köra sommarträning med Annika Sjöö och kom igång med löpningen lagom till jag fick ont i benhinnorna igen.
 
// Solen välkomnade oss en tidig morgon och jag tillsammans med Annika efter ett pass //

Juli
Min PT flyttade och vi körde vårat sista pass ihop. Jag hade min andra period med semester och åkte till min syster där jag sprang i skogen och körde tabata-intervaller på hennes altan. Körde några combat-pass tillsammans med Moa innan jag tog ryggsäcken och åkte på semester till Kroatien. Med mig hem därifrån tog jag årets första (men inte sista) förkylning.
 
// Jag och syster efter ett pass på altanen och en svettig jag efter ett combat-pass med Moa //
 
Augusti
Jag började träna med en ny PT, dock hade min Kroatien-förkylning hade svårt att ge med sig. Jag hade svårt att motivera mig till träning och knarkade inspirationsbilder samtidigt som jag sög ut det sista av sommaren i Göteborg. Tack och lov vände det när jag började med Military trainingen i slutet av månaden. Ett annat av årets bästa beslut. Och jag återvända även till gymmet.
 
// Back at the gym och jag efter ett av dom första military-passen //


September
Träningen kom igång igen och jag blev kär i military training som träningsform. Och samtidigt började jag upptäcka crossfit som jag fick en hemlig förälskelse i innan jag ens provat det. Jag körde sporaliska pass med min PT. Sen åkte jag till Barcelona och kom åter igen hem med en förkylning. Jag avslutade mitt första camp på militaryn och bestämde mig för att fortsätta.
 
// Kontraktet på mitt kommande år med militaryn och mitt nya linne köpt i Barcelona //
 
Oktober
Jag började köra fortsättningspassen med militaryn och fick ihop upp till fyra pass i veckan samtidigt som jag körde ett par pass med min PT och några combat-pass. Jag åkte på långhelg i Stockholm och blev åter igen smått förkyld.
 
// På ett av fortsättningspassen på militaryn //
 
November
Äntligen kom jag in i ett skönt träningsflow igen. Bestämde mig att börja köra grupp-PT men fokus på Crossfit. Hann börja med det lagom till jag blev sjuk igen. Efter det fick jag en nytändning på militaryn och tillsammans med crossfiten ville jag inget annat än att träna. Jag började gå på spinning samtidigt som jag bestämde mig för att ta tag i löpningen. Jag avslutade månaden med att pajja axeln.
 
// Mitt nya gym där jag kör grupp-PT-passen och jag på premiärtur i skogen //
 
December
Snön kom till stan och jag kom igång med löpningen, hann sätta rekord med 8 kilometer innan benhinnan strejkade igen. Körde ett par militarypass i snön innan jag fick domen bihåleinflammation. Men hann avsluta med både (tro det eller ej) bra löppass och ett grymt crossfit-pass innan jag firade nyår tillsammans med ytterligare en förkylning.
 
// Min kärleksförklaring till militaryn precis när den första snön fallit //
 
 
 

Min träningsvecka (52 2012)

Årets sista vecka. Julhelg plus förkylning lika med noll träning.
 
Ny vecka, nytt år och nya tag har aldrig känts mer lägligt.
 
 
 

Dagens dagbok

Jag har vart lite off hela veckan. Ena delen av mig har inte velat annat än att träna och den andra delen av mig har haft noll energi. Del två har vunnit. Det kanske var bra, för idag fick jag förklaringen till bristen av energi. Hej du nya förkylning. Man kan ju undra vad problemet är när jag vart förkyld typ tre gånger på fyra månader. Jag är brutalt trött på skiten.
 
Men samtidigt försöker jag se det positivt (något som kommer vara del av Sofia version 25.0). Nu när det är uppehåll från all typ av fast träning och jag är ledig från jobbet och faktiskt kan vila, så är det trots allt bra timing. Eller nåt.
 
 
 
 
 

Bio – Berättelsen om Pi

Filmen som man läser ska vara så himla fin. Lätt värd att se.
 
Berättelsen om Pi är ett storslaget vackert äventyr om 16-åriga Pi som efter ett skeppsbrott befinner sig som enda överlevande människa ombord på en livbåt mitt ute på Stilla Havet. Livet på båten blir en kamp för överlevnad och dagar och nätter fyllda av spänning, hopp och förtvivlan. När räddningen till slut kommer är Pi den enda som kan återberätta historien om vad som egentligen hände därute… men frågan är om man någonsin kommer tro honom.

En film i 3D med fantastiska miljöer. Den är helt förtrollande. Kanske lite seg vid något tillfälle. Men ändå så fantasiskt bra gjord. Finns inte så mycket att säga, mer än att man ska se filmen i 3D. Det är en fin saga.
 
 
 
 

Julklappar

Årets julklappar var mycket bra. Kanske inte så förvånande att temat på de flesta klapparna var träningsrelaterade. Med fokus på framförallt löpning, så nu finns det väl typ inget som hindrar mig från satsa på löpningen nästa år. Men favoritklapparna var nog ändå kameran och pengarna till The Nike Blast.
 
 
 
 
 

Veckans inspiration

Sista veckan på 2012. Det gäller att hålla motivationen uppe. Här bjuder jag på det som inspirerar mig denna vecka.
 
// Bilder // Min Tumblr //
 
 
 

The Nike blast – bokat

Det visade sig att jag varit snäll nog att tomten ville skicka mig till Stockholm första helgen i februari för att träna. Och det ska jag göra. Tillsammans med Alexandra. Vi har bokat in följande klasser (se nedan). Nio klasser och tre föreläsningar. Jäklar vad kul det ska blir. En perfekt helg – två nätter på hotell, hotellfrukost, massa träning och nya människor. Love it.
 
Om det är någon annans som ska dit, säg till så vi kan ses.
 
 
 

Back on the ice

I julklapp köpte jag ett par skridskor till min systerdotter. Det kändes lite speciellt då konståkning varit en stor del av både mitt och min systers liv. Hon var dock lite för liten för att åka nu vid två och ett halvt års ålder. Haha. Hon hängde mest som en säck potatis i mina eller svågerns armar. Och eftersom min syster är smått gravid (läs höggravid) så var det bara jag, Signe och Frippe. Men det var riktigt skönt att stå på isen igen. Första skären var lite vingliga, men sen så kom jag in i det. Fixade ett par enkelhopp och några piruetter. Blev sjukt yr, men det var väldigt kul. Och jobbigt. Haha. Det var lite oväntat att jag skulle bli så anfådd. Men som sagt det var himla roligt och jag önskar jag kunde åka lite oftare än var tredje år.
 
 
 
 
 

Julafton 2012

Första julafton sen mamma och pappa flyttade till lägenhet. Det var mysigt och det är helt annorlunda med en två och ett halvt-åring. Förmiddagen var mest en lång väntan på tomten där diverse underhållning krävdes för att inte bli uttråkad. Till slut dök han upp och vi fick alla många fina presenter. Kvällen avslutades på sedvanligt sätt med sällskapsspel. Svåger valde lagen med tanke att han och jag skulle dominera. Slutade med att vi inte vann en enda gång. Men så kan det gå. Det var en lyckad julafton trots förlust och jag är fånigt nöjd med mina klappar.
 
 
 
 
 

Min träningsvecka (51 2012)

En vecka med tuffa pass och ganska mycket vila. Som jag skrev i helgen har kroppen sagt emot lite och jag kommer ta en lugn vecka efter detta. Men trots allt är jag nöjd med denna vecka, framförallt torsdagens pass där jag fick ut allt jag hade i kroppen. Precis som det ska vara och ett bra avslut på grupp-pt-passen det här året.
 
Måndag: Military training
Tisdag: Vila
Onsdag: Military training, PT-pass
Torsdag: Grupp-PT-pass
Fredag: Vila
Lördag: Vila
Söndag: Gymmet
 
 
 
 

God Jul

Nu har klockan slagit om till juldagen och snön regnar bort utanför fönstret. Men jag vill ändå passa på att önska alla en god jul och jag hoppas att alla haft en fantastisk dag sina nära, med god mat och många fina paket.
 
// Eftersom jag alltid vart yngst i min familj fram tills min systerdotter föddes för två och ett halvt år sen, så var det väldigt länge sen vi hade en tomte. Men han (pappa) var så välkommen så //
 
 
 
 

Dagens träningsstatus

Hade lovat mamma att vi skulle köra ihop på gymmet idag. Så jag satte ihop ett överkropps-pass med mina favoriter och jag är nöjd om hon inte kan röra sig imon (hehe). Och för mig var det här helt perfekt. Jag fick träna lite utan att ta ut mig helt och hållet, samtidigt som benhinnorna fick vila. Nu är jag redo för julen!
 
Dagens pass:
 • Uppvärmning: Rodd 1000 meter
 • Marklyft med hantel
 • Stående rodd i kabel
 • Skulderbladspress
 • Skidåkar-stakning i kabel
 • Axelpress
 • Baksida axellyft
 • Liggande bröstpress med en hand och fötterna i luften (en killer för coren som måste parera)
 • Crunch med tådopp (superset)
 • Planka (superset)
 
 
 
 
 

It starts with food

Ju mer jag läser om Crossfit så börjar jag förstå att det är mer än en träningsform. Det är en livsstil. Man tränar, äter och lever Crossfit. Och tävlar. (Men det är en helt annan historia)
 
Hur som helst. I Crossfit-världen så äter man efter en så kallad Paleokost (också kallad stenålderskost). Det går ut på att man äter clean mat. Det vill säga att man plockar bort allt som vi under åren har lagt till i kosten och undviker framförallt socker, laktos och gluten.
 
Det är vanligt att man kör en detox av kroppen ibland och genomför en så kallas Whole30. 30 dagar av strikt paleo-mat. Man kan läsa om det här (dock en något rörig hemsida). Jag läste om detta på Linnéas blogg där hon ska köra en Whole30 under januari. (Tips på en grym blogg för övrigt) Hon tipsar om att läsa boken It starts with food som ska funka som en bibel inom ämnet. Man kan köpa den på Adlibris och Bokus och är något jag kommer beställa snarast för att lära mig mer om detta.
 
 
 
 
Även Annika Sjöö äter efter Paleo och är väldigt bra på att dela med sig av recept på sin blogg.
 
 
 

Bio – The Hobbit

Jag har inte sett någon av Sagan om Ringe-filmerna. Men mina vänner var väldigt exhalterade över den nya Hobbit-filmen.
 
Under resans gång korsas Bilbos väg av trollkarlen Gandalf Grå och plötsligt ingår Bilbo i en grupp bestående av tretton dvärgar som leds av den legendariska krigaren Torin Ekenskölde. Vägen mot dvärgarnas rike går via vildmarken, genom områden där orcher och troll härjar fritt. Målet för resan är Ensamma berget men först måste de ta sig igenom dvärgarnas tunnlar och det är här Bilbo träffar den varelse som kommer att påverka resten av hans liv – Gollum. Ensam med Gollum vid stranden av en underjordisk sjö upptäcker den intet ont anande Bilbo inom sig både ett mod och en falskhet han inte kände till själv. Det är också nu Gollums skatt, ringen som besitter en oväntad kraft och makt, hamnar i Bilbos ägo. En enkel guldring som bestämmer Midgårds öde på ett sätt som Bilbo inte ens kan föreställa sig i sin livligaste fantasi …
 
Eftersom mina förväntningar låt i botten för denna film så hade jag noll aning om vad som väntade, mer än en tre timmar lång film. Jag tyckte nog att den var bättre än jag trodde. Sjukt vacker och omgivningen är helt otrolig. Skådespelarna är grymma. Men jag har ju lite problem med hela den här fantacy-grejen. Monster och konstiga figruer. Jag köper det inte, blir inte så uppslukad som andra verkar bli. Men visst det är en bra film. Som nästan är tre timmar lång.
 
 
 

Dagens dagbok

Idag sitter jag i soffan, har inte tagit mig längre än så. Jag tvingar mig själv till vilodag nummer tre denna veckan. Senaste dagarna har jag vart helt slut i kroppen och haft ont över allt. Och trött, så trött har jag varit. När jag tänker tillbaka på dom senaste månaderna inser jag att det kanske inte är så konstigt. Även om jag tränade mycket fösta halva av detta året så är intensiteten och typen av pass jag kör nu, något helt annat.
 
Efter att jag blev förkyld när jag var i Barcelona i mitten av september, har det konstant varit något med min kropp som jag kämpat emot. Jag blev frisk ganska snabbt efter och ökade då på med träningen, jag hade konstant träningsvärk och blå och ömmande kropp. Någonstans där tappade jag motivationen helt och oktober var en riktigt tuff månad. Men tillsammans med att jag började köra Crossfit-passen så kom motivationen tillbaka alldeles lagom tills jag blev sjuk igen. Förkylningen vägrade dock ge med sig och förvandlades till bihåleinflammation. Tillsammans med detta så pajjade och axeln och lagom tills jag äntligen kommit igång med löpningen så har mina benhinnor gått sönder helt.
 
Jag tappar hoppet lite och blir så förbannad över att något jag mår så bra av att hålla på med, samtidigt kan få mig att må dåligt eller att ha ont. Det går inte ihop i min värld. Men nu är det ett par veckor uppehåll från militaryn (förutom ett pass på julaftons morgon) och från crossfiten, så jag ska passa på att köra lite mer lågintensivt och vara försiktig med min kropp. Det är trots allt för att den ska må bra som jag gör allt det här.
 
 
 
 
 
 

Viscus pass #5

Veckans roligaste träning. Och jag kände nog att jag hade en hel del revange att ta ut efter förra gången. Så trots två träningspass (military och pt) plus två jul"fester" på onsdagen så kändes det bättre än på länge i kroppen när jag vaknade. Eller nja kanske att ta i, det känns att den är sliten, men känslan var ändå bra på något sätt. Eftersom det var årets sista pass så behövdes det. Johan hade tuff träning planerad.
 
Istället för det vanliga upplägget med uppvärmning, teknik och dagens pass så skippade vi tekniken och körde tre dagens pass i stället. God morgon liksom. Men fasen vad kul det var och vad det kändes skönt att kunna pressa sig. Om jag inte spytt, så har jag legat på gränsen varenda torsdagspass. Så jobbigt är det och så bra är Johan på att pusha en.
 
Gårdagens pass:
 • Uppvärmning: Hopprep. (Veva framåt när man förflyttar sig framåt och bakåt. Veva bakåt när man förflyttar sig framåt och bakåt. Varannan vanligt hopp, varannat med armarna i kors)
WOD 1 – Tid 6:51
 • 500 meter rodd
 • 30 Squats
 • 30 Push-ups
 • 30 Sit-ups
 • 10 Box jump
WOD 2 – 6 varv på 8 minuter
 • 20 Double unders (dubbelhopprep)
 • 10 swings med kettelbell
WOD 3 – 11 minuter + 11 st på 12:e minuten
 • Burpee-race (1 burpee under minut ett, 2 burpees under minut två, 3 burpees under minut 3 … 11 burpees under minut elva)
 
// Bild // Topfilmgifs //
// Det här är perfektion. Det är sånna box jump jag jobbar för //
 
 
 
 

PT-pass 59

Mitt sista PT-pass. I alla fall vad jag vet nu. Det är ett antal veckor sen jag körde sist. Det var länge sen allmänt sen jag var på gymmet och körde ren styrketräning. Men på nåt sätt vill jag "bli av" med passet för att på något sätt lämna detta med personlig träning bakom mig, lämna det i 2012 liksom. Nu känner jag mig redo för annan typ av träning i stället. Jag har kommit på att det finns roligare sätt att bli stark på.
 
Passet var bra iallafall och hårt. Hade ju kört military på morgonen så benen var lite trötta. Så på mina önskemål körde vi istället rygg, bröst och axlar och lite triceps.
 
Onsdagens pass:
 • Uppvärmning – Boxning, slag och sparkar
 • Sittande rodd
 • Marklyft med hantel
 • Bänkpress med hantlar
 • Sittande axelpress
 • Dips med motvikt
 • Knästående på piltesboll med viktboll i händerna
 • Vandrande planka med armhävningar
 • Rygglyft
 • Rodd-intervaller
 
// Bild // Min Tumblr //
 
 
 
 

Military Training #32

Onsdag morgon. Coopertest. Nervös men taggad var det dags för konditionstestet som jag tränat för i sex veckor. Jag var hyfsat nöjd över att marken var bar och att det inte var överdrivet kallt. Dessutom är det så skönt att jag märker så himla stor skillnad bara på första varvet på 2 kilometer som vi joggar som uppvärmning tillsammans. Första gången jag sprang det trodde jag på riktigt att jag skulle dö. Nu känns det precis som det är, som uppvärmning.
 
Och själva testet då. Varvet på 2 kilometer som gällde. Jag började i vad jag tyckte var ett bra tempo, kunde inte riktigt hålla det, men det kändes okej. Tills det var ungefär 500 meter kvar. Trycket som kommer över bröstet, andningen som blir snabbare och snabbar, mjöklsyran i benen. Fasen var jag hatar det. Vill egentligen bara stanna där och då och lägga mig på vägen som en trotsig tre-åring. Men så kommer den där andra sidan av hjärnan som frågar vad fan man pysslar med. Jag har sprungit tre fjärdedelar och är för sjutton snart i mål. Ju snabbare man springer desu snabbare kommer man i mål. Så jag körde på.
 
Snubblade över mållinjen på tiden 11.41. En halv minut snabbare än sist. Det är jag nöjd med. Men fasen vad frustrerande det är att det tar så jäkla lång tid och är mycket slit för att förbättra sin kondition. Visst en halv minut snabbare på 2 kilometer är bra, men jag har fortfarande drygt en minut kvar för att komma ner till 10.30 som är målet. Så nej ingen orange t-shirt för mig denna gången heller.
 
På köpet har min icke opererade benhinna tagit slut på så sätt att det gör ont att ens gå. Och allt jag har gjort är att lagt till ett enda extra löppass i veckan. Party.
 
 
 
 
 
 

Latterian

Jag läste om caféet Latterian i Julias blogg och var bara tvungen att hitta dit. Lite gömd inne i Antikhallarna på Västra Hamngatan i Göteborg. Efter att ha köpt med mig en laxsallad med glasnudlar en dag kunde jag inte låta bli att gå dit igen för att prova på deras kycklingsallad. Jäklar vad fräscht och gott det var. Dom har även en räksallad med avocado som jag måste testa nästa gång. Jag älskar att det är lite nya spännande blandningar på salladerna och att det fortfarande går att hitta nya ställen i staden man bott i hela sitt liv.
 
 
 
 
 

Military Training #31

Igår var det dags för nya fystester med militaryn. Styrkedelen som vi kör inomhus. Kände mig ganska laddad men hade inte riktigt lagt upp någon taktik. Klara nivåerna för orange, pusha mig själv och se om jag klarade nivåerna för blå (nivån efter orange) eller helt enkelt maxa på allt? Det slutade med att jag la målet mitt i mellan, för att se vad jag skulle behöva jobba på för att ta nästa steg sen. Jag tyckte det gick bra. Och jag märkte tydligt vad mina svaga punkter är. Men också vad jag har förbättrat mig i mest sen sist. Konstigt vore det väl annars, med alla dom hundratals upphoppen jag gjort senaste sex veckorna, om jag inte kunde pusha förbi mjölksyran lite längre än sist.
 
 • Armhävningar på tå 30 st (30 st)
 • Squats med upphopp och armarna över huvudet 40 st (24 st)
 • Rygglyft med överkroppen över kanten på en låda, pannan i marken 36 st (30 st)
 • Sit ups till sittandes med raka armar och utan att lyfta fötterna 30 st (5 st)
 • Statisk armhävningsposition 35 sekunder (30 sekunder)
 • Jägarvila 3 minuter (1 minut 30 sekunder)
 • Plankan 3 minuter (3 minuter)
(Inom parentes, resultatet från första testet)
 
Sammanfattningsvis. Jag har svårt att förbättra mig när det kommer till överkroppen. Planka har jag alltid haft ganska lätt för, så mycket sitter i huvudet. Benen har blivit starkare och jag klarar och pusha förbi mjöklsyran längre. Jag har långt kvar på rygglyften (blå nivå är 55 st). Men jag är med god mariginal över gränserna för den orangea T-shirten. Så då är det bara det där med att springa fort också. Ytterst liten detalj kan man tycka.
 
 
// Massa härliga plankor och instruktören med tidtagaruret i högsta hugg
// Bild lånad från Mattias Instagram //
 
 
 
 

Veckans inspiration

Temat på denna veckans inspiration är väldigt enkelt. Lycka.
 
// Bilder // Min Tumblr //
 
 
 
 

Min träningsvecka (50 2012)

(Galet att det bara är två veckor kvar på det här året)
 
Jag var fantastiskt taggad inför denna veckan och hade många pass planerade. Men insåg någon stans på vägen att jag kanske inte skulle utmana kroppen så brutalt efter att ha varit sjuk. Och efter insidenten i torsdags kanske det bevisade att det faktiskt var så, att kroppen var lite i chock. Dessutom har jag haft träningsvärk från hell och kroppen har varit totalt mörbultat efter varje pass. Men just nu känns det här som en vanlig vecka. En standardvecka liksom. Det har är basen som jag utgår ifrån. Men nu är kroppen vaken och det är som sagt bara två veckor kvar på 2012, så nu är det bara att gasa.
 
Måndag: Military training
Tisdag: Military training
Onsdag: Vila
Torsdag: Grupp-PT-pass
Fredag: Spinning 45 minuter
Lördag: Vila
Söndag: Löpning
 
 
// Bild // Viscus Military Training-bloggen // Bjuder på en in action-bild från tisdagens military.
Här puttar vi en stock mellan oss, det är jobbigare än det ser ut. Lovar att vi inte bara vilar. //
 
 
 
 

Bio – Bekas

När träningen blev inställd på grund av energibrist i torsdags, begav jag mig till en biosalong med Sara istället.
 
Tidigt 90-tal, Saddam Husseins regim har satt stor press på den kurdiska delen av Irak. Två hemlösa kurdiska pojkar ser Superman på stadens första biograf och bestämmer sig för att ta sig till Amerika. För att komma dit behöver de pass, pengar och en hel del tur. Tyvärr har de inget av detta men de börjar ändå resan som ska ta dem mot drömmen om Amerika.

Filmen var precis lika mysig som man kan tänka sig. Synd bara att ena huvudpersonen hade ett tonläge i alla sina repliket som skar sig igen allt. Jäklar vad högt han pratade. Så tyvärr la man lite mycket energi på att störa sig på det. Men som sagt, filmen är bedorande och berörande och väldigt charmig. Samt lite annorlunda. Hur ofta ser man Irakiska filmer på kurdiska liksom? Så vill ni ha en och en halv timmes mysig stund i biosalongen så tycker jag att ni ska se denna film.
 
 

Dagens träningsstatus

Idag var det dags att ge sig ut i spåret igen. Tredje gången gilt att ta mig runt 8an. Och det gjorde jag. Hah. Så för andra vecka i rad slår jag mitt personliga rekord i distans. Åtta kilometer, det är liksom bara två kilometer bort från en mil, vilket är helt galet.
 
Idag var det grått ute. Snön regnade bort under gårdagen och natten och temperaturen stod på fyra plusgrader. Ganska perfekta förhållanden (inte ofta man kan säga att fyra grader är en behaglig temperatur). Med mitt nya fina pannband från Lululemon på huvudet satte jag av mot Skatås. Som man kan föreställa sig så var underlaget kanske inte det bästa, det var isigt och halt på många ställen, men jag körde på. Sprang åt rätt håll, dessutom. Jag tyckte dock det var segt i början. Vaderna och vristerna gjorde ont och det var jobbigt. Men smärtan försvann under vägen och varje gång jag tänkte att jag skulle gå så sa jag till mig själv att jag kommer fortare runt om jag springer. För det handlar ju egetligen inte om att jag inte orkar, det gör jag, det handlar om att det är jobbigt, men när är det inte det när man tränar?
 
Hur som helst är jag åter igen så sjukt stolt över mig själv, varje gång jag tar mig ut i spåret så tar jag mig förbi en av alla spärrar jag har gentemot löpning. Och till slut måste det ju släppa helt, eller hur? Jag hade en genomsnittlig kilometertid på strax under 7 minuter per kilometer och klockan stannade på 55 minuter i mål. Jag är nöjd!
 
 
// Mitt fina lila pannband från Lululemon // 8an, skylten att följa runt slingan //
 
 
 

The Nike blast 2013

Jag gör som Alexandra och önskar mig en biljett till The Nike Blast 2013. Skulle kunna tro att det är paradiset för den som gillar träning. Två dagar med 95 olika pass att välja på. Common! Så snälla tomten? Jag har faktiskt varit himla snäll i år!
 
 
 
 
 

Min fredag

Igår hade jag den bästa fredagen på länge. Lunch med Emma, effektiv på jobbet, mötte upp Sara, körde spinning innan vi gick till Liseberg. Där mötte vi upp Andreas och vi slutade med att dricka öl till stängning på favoritbaren. Som sagt en riktigt bra fredag.
 
 
 
 
 

Julklappstips

// Bild // UNICEF/Josh Estey //
 
Varje dag, året om kränks och utnyttjas barn medan omvärlden tittar på – eller bort. Så skulle det inte behöva vara. Alla har vi ett val. Antingen gör du ingenting – eller så gör du någonting. Tillsammans kan vi förändra förutsättningarna för miljontals barn världen över.
 
unicef.se kan du vara med och kämpa för varenda unge, eller sprid budskapet du också genom att blogga, twittra eller "facebooka" om barns rättigheter.
 
Dessutom har dom en gåvoshop där man kan köpa grejer till dom som behöver det lite mer. Min farmor är 91 år gammal och har allt, frågar man henne vad hon önskar sig säger hon bara att hon inte vill att vi köper något. Därför har jag för andra året i rad i stället köpt ett gåvobevis från Unicef. Förra året hjälpte det 100 barn att bli vaccinerade mot polio. I år valde jag istället att köpa något som hjälper 5 nyblivna mammor att kunna ta hand om sina barn den första tiden. Något som känns relevant då min syster ska bli mamma för andra gången i februari. Ett julklappstips till alla dom som redan har allt.
 
 
 

Viscus pass #4

Torsdag morgon. Nästan det jag ser fram emot mest på hela veckan. Grymt pass. Bra start på dagen. Snart helg. Men av någon anledning har dom passen jag varit på blivit lite knasiga. För ett par veckor sen pajjade jag ju axeln. Idag. Ja idag slutade passet med huvudet i hinken. Jag mådde lite illa på vägen dit, men det brukar jag göra, hur van min hjärna än blir att träna mitt i natten så kommer kroppen alltid streta emot. Efter ett par varv med superset så började dagens workout. Tre övningar 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1 gång. Mm de låter inte så jobbigt, men jag lovar er, det är det. Jag hann till 8 sen var det kört. Skakade sen hela dagen och har konstant behövt fylla på med energi för att kroppen skulle lyssna på mig. Så det planerade military-passet nu på kvällen blev helt enkelt inställt på grund av energibrist.
 
Dagens pass:
 • Uppvärmning: Armhävning, benböj, sit ups och strech i mellan ett par varv
 • Superset 1×3: Excentriska bänkpress och excentriska upphopp
 • Superset 2×3: Excentriska axellyft och excentriska utfallshopp
 • 10 dubbelhopprep
 • 10 hängande rodd¨
 • 10 upphopp
 • 9 dubbelhopprep
 • 9 hängande rodd
 • 9 upphopp
 
// Den fantastiska bänkpressen. Träningsvärken har redan kommit //
 
 
 
 
 

Årets lista

Året börjar närma sig sitt slut och för att sammanfatta det på ett bra sätt lånade jag denna listan från Ett bättre du. Jag gillar vad det här året har gett mig i träningsväg och det är bara början.

 

Årets bästa träningsminne: När jag sprang mina första tre kilometer under 16 och en halv minut. Det var ren och skär lycka efter att inte ha sprungit på flera flera år.

 

Årets sämsta träningsminne: Första konditionstestet jag hade med militaryn. Det var så jobbigt och jag blev så chockad just över att det var så jobbigt. Där och då ville jag ge upp allt som hade med träning att göra.

 

Årets »det trodde jag aldrig«: Att jag skulle gå upp kvart över fem vecka efter vecka för att ge mig ut och träna. Jag har alltid varit den mest morgontrötta människa som inte funkat innan klockan tio.

 

Årets träningssko: Helt klart mina neonrosa löparskor från Nike.

 

Årets träningskläder: Nike. Allt som dom gör är ren magi.

 

Årets trend: Löpning och lopp. Känns som alla börjat springa och tar sig runt lopp efter lopp. Jag är mäkta imponerad.

 

Årets »våga ta steget«: Både att kontakta min PT för första gången, samt att bege mig ensam för att prova på military training. Bästa jag gjort.

 

Årets investering: Timmarna jag spenderat med min PT. Bättre kickstart på mitt nya, lite bättre, liv kunde jag inte ha fått.

 

Årets mat: Bananpannkakor. Hur kan något så enkelt vara så gott?

 
Årets resa: Kroatien. Paradiset i en vecka med fina vänner och jag tog med mig många härliga minnen hem.
 
 
 
 

Lululemon

Ett märke på träningkläder som kändisar verkar älska är Lululemon. Det finns inte i Sverige ännu (vad jag vet), men det går att beställa på deras hemsida med gratis frakt inom EU. Det finn en helt del snyggt. Dom har fokus på yogavänliga kläder, men har även kollektioner med löparkläder. Dessutom har dom en del grymt snygga accesoarer. Ett av deras pannband är as we speak på väg hem till mig.
 
Detta mina favoriter från hemsidan.
 
// Bilder // Lululemons hemsida //
 
 
 

Military Training #30

Idag var en sån dag där jag bara gick till träningen utan att tänka. För hade jag tänkt hade jag inte gått dit. Och det var nog många som tänkte efter idag, för vi var bara fyra pers.
 
Det var helkropp som gällde. Många övningar kravlandes i snön och samarbetsövningar. Vi körde en variant där man var två och två. En stod i framstupa ställ (planka på raka armar) och samtidigt som en rullade under skulle man då kliva över och sen gick det runt så. Det var kul. Sen körde vi lite med stockar där vi skulle hoppa över och krypa under stocken som två körde bänkpress med. Vi försökte oss också på att rulla stocken framför oss samtidigt som vi kröp (rak i kroppen och händerna i armhävningspossition och höger ben mot vänster arm, vänster ben mot höger arm, framåt). Det gick sådär, våran stock hamnade mer under snön än rullade på den. Efter lite annat så avslutade vi med upphopp i pyramid, hand i hand, i en ring. Kan gissa att det såg sjukt lustigt ut när fyra personer som håller händerna försöker sig på att hoppa så högt dom kan samtidigt som benen fulla med mjölksyra vägrade lyssna. Det var jobbgt.
 
Min kropp känns smått mörbultad från igår redan så jag gissar att det inte direkt kommer kännas bättre imorgon. Men det kan jag ta. Bara mina lår tinar upp snart.
 
 
 
 
 
 

Veckans inspiration

På vintern gäller det att ta i ordentligt med träningen för att hålla värmen. Och för att inte ge upp nu. Man tränar liksom inte hela året för att ge upp bara för att det är kallt ute. Så kör hårt, bara tre veckor kvar av året nu. Här är några inspirationsfavoriter från min Tumblr.
 
 
// Bilder // Min Tumblr //
 
 
 

Military Training #29

Det hann gå en vecka sen förra military passet. Jag var inte överdrivet taggad. Men det var iallafall ganska behagligt ute med strax under nollstrecket. Vi var femton pers och temat var ben. Jag tyckte mest att det var tungt idag.
 
Vi sprang mycket, säkert 4-5 kilometer runt Slottsskogen. Gjorde lite utfall och höga knän på vägen. Stannade för att köra benböj med en person på ryggen och en bens step up på bänk utanför fågelhuset. Sen fortsatte vi jogga bortåt, körde lite ruscher sista biten bort till Plikta (en stor lekplats i Slottsskogen). Tog den långa rutschkana ner innan vi körde cirkelträning – dips, upphopp, fällkniv – i sandlådan. På vägen tillbaka till Bokaniska körde vi backintervaller i en pulkabacke ett par varv.
 
Mitt skoskav under foten efter löpningen igår, gjorde sig påmint och det blev inte direkt bättre av dom avslutande intervallerna. Jag hoppas det läker fort så jag kan köra fullt ut i morgon. Men som sagt det var tungt idag.
 
// Bild // Viscus Military Training-bloggen // Gruppbild, jag längst fram, andra från höger //
 
 
 
 

Min träningsvecka (49 2012)

Inte många veckor kvar på 2012 nu, så att denna veckan blev som den blev var inte riktigt planerat. Jag hade ju tänkt köra stenhårt för att avsluta året på bästa sätt. I stället vaknade jag ju upp sjuk i tisdags, vilket har resulterat i fem dagar ofrivillig vila. Men dom få passen jag fick till var det grym kvalité på iallafall. Och med ett pers på löpningen så kan jag ändå inte vara annat än nöjd och taggad på en ny vecka.
 
Måndag: Military training, Spinning 30 minuter
Tisdag: Vila (sjuk)
Onsdag: Vila (sjuk)
Torsdag: Vila (sjuk)
Fredag: Vila (sjuk)
Lördag: Vila (sjuk)
Söndag: Löpning
 
// Bilder från måndagens military // Note to self //
 
 
 
 

Dagens träningsstatus

Efter förra veckan hade jag verkligen bestämt mig för att ta mig runt 8an i Skatås idag. Så även om snön började falla med små, ettriga och nästan osynliga flingor tillsammans med massa vind, så var det bara att köra. Har man bestämt sig så har man. Framförallt när jag nu inte tränat sen i måndags, så kändes det extra viktigt att komma i väg.
 
Hade ju kollat upp vart 8an började, efter förra veckans fail, vilket böjade bra. Men tydligen så svängde jag åt fel håll än vad som var tänkt så markeringarna satt hela tiden på baksidan av lyktstolparna och eftersom jag inte fått tummen ur att skaffa linser så ser jag dessutom kast när jag tränar. Så någon stans halvvägs inser jag att jag inte har någon aning om vart jag är, jag har tappat bort markeringarna och befinner mig helt lost. Men jag springer på och hittar tillbaka tillbaka till rätt spår. Innan jag åter igen kommer till ett vägskäl och väljer fel väg utan markeringar att följa. Hittar sen en skylt mot Skatås, så jag svänger av där. Så när jag kommer tillbaka till där jag startade visar Runkeeper att jag sprunit 7 kilometer.
 
Och jag är så fantastiskt stolt över mig själv. Jag har aldrig sprungit så långt förut och det med förutsättningarna att jag inte tränat på hela veckan och vädret som var som det var. Jag struntar om det inte gick särskillt fort och att klockan stannade på 50 minuter. För mig var det viktigaste att låta hjärtat få jobba en lång stund. Och i 50 minuter har jag aldrig förut sprungit runt. Heja mig. En chans till att springa åt rätt håll och ta mig runt hela 8an nästa vecka, sen är det dags för nytt konditionstest. Det är då det är upp till bevis.
 
 
 
 
 
 

Lorna Jane i Sverige

För ett tag sen skrev jag om det australiensiska träningsklädsmärket Lorna Jane. Dom hade en monter på Allt för Hälsan-mässan i Stockholm för ett tag sen och även på Fitnessfestivalen i Göteborg nu i helgen. Jag pratade med en av tjejerna som jobbade i montern i Göteborg, som berättade att man redan nästa vecka öppnar sin hemsida där man kan beställa kläder i Sverige och att planen sen är att öppna en första butik i Stockholm. Hon tipsade om att man skulle gilla Lorna Jane Sweden på facebook, så skulle man få veta när det händer grejer.
 
 
// Lorna Janes nya fitspo-film //
 
 
 

Fitnessfestivalen

Idag var det dags för dag 1 av Fitnessfestivalen på Svenska Mässan i Göteborg. Min kompis som skulle följa med, bangade i sista stund. Så jag fick gå dit själv i brist på tid att hitta någon annan som ville följa med. Stötte dock på några från militaryn där inne, men annars knallade jag runt själv.
 
Om jag ska vara ärlig var det inte så mycket för mig. Det var många stora och starka människor där kan man säga. Om jag känner mig liten i vanliga fall, var det ingenting mot idag. Det tävlades i biceps curl och kryllade av olika typer av proteinpulver och proteinbars. Jag trivdes dock bäst i träningshörnan där massa träningsredskap och träningsboxar fanns. Gillar hur trenden går mot Crossfit hållet med ställningar som innehåller olika redskap som rep, ringar och armgång till exempel, allt i en och samma stålbox liksom. Sen fick jag äntligen klämma lite på kläderna från Lorna Jane och kika på kompressionskläder från Body Science och 2XU.
 
 
 
 
 
 

Hvar juli 2012

Nu äntligen har jag fått tag i ett par bilder från när jag var i Kroatien i somras. Min väska blev ju stulen där, så alla bilder jag tagit med både kamera och mobil försvann. Dessa bilde snodde jag från Saras mobil igår. Sen har Jessica fortfarande ett gäng bilder som jag inte fått ännu. Men jag tyckte det var bra timing att slänga upp dessa nu, när det är som längst bort sen förra sommaren och som längst kvar till nästa sommar. Och kontrasten från vädret på bilderna jämfört med minusgraderna ute idag är enorm.
 
Detta får mig iallafall att minnas denna grymma resa och längta lite extra till nästa (110 dagar kvar). ♥
 
 
 
 
 

Göteborgs lucia

På onsdag kröns Göteborgs Lucia på Kungstorget. I samband med detta startar »Världens längsta Luciatåg« vid Götaplatsen klockan 17.15 och går hela vägen ner till Kungstorget. Det är ett samarrangemang mellan Göteborgs Lucia, Julstaden Göteborg och kunskapsprojektet Solklart.
 

I »Världens längsta luciatåg« kommer Göteborgs luciatrupp att ta täten med häst och vagn följda av sjukhusclowner från Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus, idrottsprofilerna Patrik Sjöberg, Emma Igelström och Christian Olsson, dans- och träningsprofilen Annika Sjöö och många fler. Alla är välkomna att delta i luciatåget. Klädseln är valfri och det enda kravet är att man har ett ljus att hålla i handen. Det nuvarande rekordet enligt Guinness World Records är 3690 deltagare med ljus. Detta är ett försök att slå det nuvarande rekordet. Så befinner ni er i Göteborg på onsdag så beger er till Götaplatsen och var med.

 

Göteborgs lucia och hennes tärnor har spridit ljus och värme i Göteborg sedan 1935. Projektets stora uppgift är att samla in pengar till olika organisationer och verksamheter som arbetar med att hjälpa människor som har det svårt. Eventbyrån insideout projektleder projektet som finansieras av ett 20-tal samarbetspartners i Göteborg. I år går pengarna som Göteborgs Lucia samlar in till sjukhusclownerna på Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus.

 

 

 

 


Dagens dagbok

Bihåleinflammation. Det blev domen från doktorn idag. Jag hade ingen infektion eller några dumma bakterier i blodet och hals, lungor och öron var bra. Enda hon kunde se var att mina nässlämhinnor (låter ganska ofint) var svullna. Det tillsammans med trycket jag har över pannan visar då helt enkelt på att jag har bihåleinflammation. Lite som jag anade.
 
Hon började med att säga att jag skulle ta ett kortison-nässpray i fyra veckor. Jag dog lite och såg framför mig att jag inte skulle få träna på lika länge. Hon såg att jag tappade modet och frågade om det var nåt. Men svaret på om jag inte fick träna blev istället att så fort jag kände mig bra var det okej. Kunde till och med vara bra. Det gjorde mig himla glad. Att jag tränat under tiden sen jag var förkyld, trots täppt näsa, har heller inte gjort något värre. Grejen är ju att jag har en inflammation och ingen infektion, vilket gör att det sitter på ett ställe och inte direkt påverkas av träningen. På samma sätt som att jag vilade min axel som (förmodligen) hade en inflammation, tills den var bra, så gjorde det ändå inget om resten om kroppen fick arbeta.
 
Så jag ser framför mig att jag befinner mig i löpspåret på söndag och att trycket i pannan ska vara borta och att jag ska kunna andas ordentligt genom näsan by then. Vi håller hoppet uppe och ser sex (!) dagars vila som en energipåfyllning. Eftersom inflammationen inte ska påverka kroppen så ska jag inte ha tappat nåt i varken muskler eller kondition på grund av det iallafall, även om jag känner mig lite trött. Heja positivt tänkande.
 
 

Matvetesallad

När man är hemma och är sjuk, sådär att det går upp och ner, kan man få ryck att göra saker när det är upp. Jag fick ryck att laga mat. Hade knappt ätit nåt på två dagar. Så jag tillagade en hel påse med kycklingfiléer i ugnen och gjorde två varianter av matvetesallad. En med bladspenat, rödlök, lätt soltorkade tomater och fetaost. Sen en där jag bytte ut tomaterna och fetaosten mot rödbetor och chevréost. Så tillsammans med alla kycklingfiléer har jag matlådor minst veckan ut.
 
// Matvetesalladen med soltorkade tomater och fetaost //
 
 
 

Jul i mitt hus

När jag tog upp mina adventsljustakar från källaren i helgen, så var den ena trasig. Hur händer det? Köpte dom förra året, så jag gick tillbaka och lyckades reklamera. Dock så fanns dom inga mer så jag köpte två stjärnor för pengarna istället. Så nu är mitt vardagsrumsfönster lite juligt. I sockerlådan har jag också lagt mina färdiga julklappar som väntar på att tomten ska hämta upp dom innan dom levereras till familjen. Mer jul än så blir det nog inte hemma hos mig.
 
Merry Christmas!
 
 
 
 
 

Dagens dagbok

Idag har jag spenderat tre timmar på jobbet och resten i sängen. Vaknade med täpt näsa och tungt huvud i morse. Vart konstig i halsen och haft lite täpt näsa från och till sen jag var förkyld sist. Har inte riktigt velat inse det dock. Jag mår så bra av att få träna att det känns så fel att det kan göra en sjuk. Kom på mig själv vid kvart över fem att tänka "Gött, en timme kvar till militaryn, då hinner jag", innan jag insåg att jag låg nerbäddad i sängen av en anledning.
 
Har iallafall fått en tid hos en läkare på torsdag. Men det är med blandade känslor jag går dit. Skönt att få svart på vitt om jag har något elakt i kroppen, men samtidigt en stor rädsla för att han ska förbjuda mig från att träna. Jag har kommit in ett sånt flow nu och det finns inget roligare än att träna för tillfället. Jag tror dock att doktorn kommer säga att jag har bihåleinflammation, brukar få det när jag vart förkyld. När jag googlar på det så låter det som att man kan träna så länge man känner sig bra liksom. Så vi "hoppas" på det och att jag kanske kan träna redan på torsdag kväll om jag tar det lugnt ett par dagar. Keep your fingers crossed.
 
 
// Bild // G3TF1T
 
 
 
 

Veckans inspiration

Medans snön faller vit till marken och förkylningen har tagit nya tag i mig så längtar jag mer än vanligt efter träning i värme och solsken. Jag är ingen vintermänniska, så är det bra. Här är dom senaste favoriterna från min Tumblr.
 
 // Bilder // Min Tumblr
 
 
 

Military Training #28

Igår tyckte jag det nästan var på gränsen för att vara för kallt för att träna ute. Därför sa jag till mig själv att om termometern visade kallare än -6 så fick jag gå tillbaka och lägga mig i sängen, när klockan ringde i morse. Den visade -4,5 (min termometer ljuger dock och det är alltid upp mot 3 grader kallare). Jag tittade ut och konstaterade att det inte var snö på marken i alla fall. Gick och tog på mig innan jag drog upp rullgardinerna och såg snön falla till marken. Försökte se det som att det var mysigt att träna i helt ny snö. Det var det.
 
Efter att ha vilat axeln hela helgen och inte känt nåt alls senaste dagarna så tyckte jag att det var okej att träna. Lite typisk bara att vi körde ett stock-pass. Det innebär oftast mycket bärande på stockar över huvudet, lika med inte så skonsamt för axlen. Men det gick bra. Kände mig mest stel, men det gjorde inte ont i alla fall.
 
Det var ett bra pass. Ett basic stock-pass. Axelpress, benböj, burpees, overhead squats, sit ups. Sen körde vi lite mountain climber och armhävningar i mellan. Avslutade med att två och två hoppa över och krypa under stocken och sedan hoppa över och ner i armhävningar, medans två höll upp den medans dom satt i jägarvila. Det var ett bra pass. Inte alls så kallt som jag tänkte mig och snön hjälpte till att lysa upp riktigt bra.
 
 
// Min kärleksförklaring till den där underbara känslan efter ett pass //
 
 
 
 

Min träningsvecka (48 2012)

Denna veckan skulle slå förra veckan, som var så himla bra. Det gjorde den väl inte direkt. Hade dock vart bättre om axeln hållt sig på plats så jag kunnat köra alla planerade pass. Men men. Med tanke på det så ska jag väl vara nöjd ändå. Två tuffa benpass, ett ofokuserat grupp-pt-pass och lite kondition. Okej jag är nöjd. Nu är det bara fyra veckor kvar av 2012, let's make them count!
 
Måndag: Military training
Tisdag: Military training
Onsdag: Body Combat
Torsdag: Grupp-PT-pass
Fredag: Vila
Lördag: Vila
Söndag: Löpning

Min önskelista

Såhär första advent är det ju hög tid att skicka in sin önskelista till tomten. Så här kommer min. Jag hoppas bara att jag har varit tillräckligt snäll i år. Vad står högst upp på eran lista?
 
 
 
 

Dagens träningsstatus

Söndagar kommer från och med nu vara min löpdag. Dagen då jag samlar all kraft jag har kvar efter veckan och går ut och springer, tänkter positivt och hoppas att det inte är riktigt lika jobbigt som veckan innan.
 
Efter detta klippet, så hade jag bestämt mig för att ge mig på 8an i Skatås idag. Springa lugnt och fint så länge jag pallade, för att komma upp i distans istället för ner i tid. Började springa. Efter ett tag insåg jag att jag inte såg den grön-vita symbolen. Men det fanns en svart-vit, tänkte att jag kanske tittat fel så jag körde efter den första kilometern. Tills det kom en skylt som sa att den svart-vita stakade ut 18 kilometer. Nån måtta får det vara, jag svängde av på första bästa och hamnade på 2,5an. Samma som förra veckan. Så jag körde på det och hoppades mest att det skulle kännas bättre än sist. Och tro det eller ej så gjorde det det. Även klockan bevisade det när jag kom i mål, jag hade sprungit över en minut snabbare. Gött. Det är fortfarande långt kvar, men ett steg i rätt riktning. Till nästa vecka har jag dock kollat upp vart 8an börjar, för då är det den som gäller. Kommer hinna köra två rena löppass till innan det är dags för nytt test på militaryn. Det är trots allt då jag vill ha resultat.
 
 
 
 
 
 

Min fredagskväll

Jag avslutade november på bästa sätt. Jag och mina fina vänner Sara och Jesscia har i princip inte setts tillsammans sen vi var i Kroatien tillsammans i somras. Så nu var det verkligen dags. Vi började med lite drinkar hemma hos mig innan vi tog oss till den relativt nyöppnade tapas-restaurangen vid Olskrokstorget. Lite vin, en skaldjurstallrik och mycket skratt. Bra kväll.
 
 
 
 
 

Träna som en skidåkare

I Vinterstudion (det bästa med vintern) förra veckan, så snackade man om hur elitskidåkarna tränar för att komma i form. Jag tyckte det var väldigt intressant. Dom pratar mycket om Anna Haag som inte riktigt lyckades första helgen och om hur hon har förändrat sitt sätt att träna. Men ungefär 3:35 in i klippet berättar man om tre olika typer av träning och vad som händer med kroppen vid de olika träningssätten. Bra tips för er som ska åka Vasaloppet kanske? Men spontant känner jag att det även borde funka med löpning. Bättre kondition, here we come! 
 
Se klippet från SVT:s Vinterstudion här.
 
 
// Bild // Screenshot från klippet om hur de svenska elitskidåkarna tränar
 
 
 

RSS 2.0