Omelett

Något som jag har insett är en grym måltid är omelett. Man kan variera den i massor och med rätt kryddor kan det bli en smaksensation. Jag brukar, förutom att salta och peppra, ha i chilipulver. Det är hur gott som helst. Att det sen också går på max tio minuter gör ju det hela till snabbmat dessutom. Hur bra?!
 
// Omelett med hackat tomat, champinjoner, ost och färsk basilika //
 
 
 
 

Medaljens baksida

Såhär i OS-tider så kan ingen, som tycker om att träna, låta bli att inspireras av alla stjärnor som tävlar och presterar. Har man själv hållt på med någon idrott vet man också hur mycket tid och träning det ligger bakom för att bli så bra som dom är. Men det finns så mycket bakom, som vi som sitter framför TV under ett OS, aldrig vet om vägen som idrottarna tagit för att komma dit dom är.
 
Titta på denna dokumentären på SVTplay och få en förståelse för hur livet och träningen ser ut för elitidrottsmän. På något skumt sätt så blir man även motiverad till att träna lite lite hårdare och ens egna små skador känns som ingenting.
 
 
 
 
 

Augusti-kickstart

Nu börjar jag äntligen känna mig bättre igen och i och med det börjar mitt sug efter god och nyttig mat infinna sig. Nu kliver vi snart in i augusti månad och det gör det till en naturlig nystart för mig. Både när det gäller mat och träning. Och jag längtar. Två veckor i utan direkt kontroll räcker för mig. Nu vill jag ta tillbaka kontrollen över vad jag stoppar i mig och hur jag rör mig. Augusti blir min kickstarts-månad. Vem är med mig?
 
Just maten kommer jag lägga lite extra fokus på och jag hoppas att inspiration ska flöda så jag kan dela med mig av god och nyttig matinspiration till er.
 
//Bilder// The greatest wealth is heath
 
 
 
 
 

Önske-outfit, höstpremiär

Med handen på hjärtat så älskar jag faktiskt hösten. Jag älskar den friska luften, den fortfarande lite ljumna vinden, träden som förvandlats till dom vackraste av färger och jag älskar kläderna. Höstkläder är faktiskt dom roligaste, så är det. Jag skulle gärna vilja blanda vackra feminina klänningar med tuffa detaljer denna hösten. Typ som Creams kläder matchat med Dr. Martens skor och en Jofama skinnjacka. I like. Ramlade in på siten smartgirl.se och där hittar man alla dessa märken. Jag har aldrig beställt nåt där ifrån, men dom lovar gratis frakt och fri retur och det låter ju toppen.
// KlänningMobilväskaJackaRingSkor //
 
 
 

Min träningsvecka (29 & 30 2012)

Senste två veckorna har jag alltså tränat noll. Noll som i inget alls, träningsskorna har inte ens suttit på mina fötter. Och vet ni? Det känns helt okej.
 
Vecka 29 var jag i Kroatien och jag hade inte ens planerat att träna då. Men där levde jag definitivt inte som jag lär. Jag har sovit dåligt, ätit dåligt och druckit alldeles för mycket alkohol. Och den 20-30 minuters promenaden en väg till och från stranden eller stan innehållande ca 200 trappsteg kändes som tillräcklig motion. Men det kändes väldigt tydligt att jag inte riktigt tog hand om min kropp, första dagarna fick jag ont i magen varje gång jag åt (max två gånger om dagen) och alkoholen var inte snällare den. Men ändå har det vart värt det för tusan vad kul jag har haft och vad jag har njutit.
 
Om min smått ohälsosamma vecka tog ut sig genom att ge mig en dunderförkylning vet jag inte. Men så blev det. Så hela denna vecka (vecka 30) har jag hostat och snorat mig igenom dagarna på jobbet. Försökt göra det viktigaste så jag kunnat gå hem och sova sen. Det är det all min energi gått till. Så att träna har inte driekt vart aktuellt. Tanken var dock att jag skulle börjat träna med min nya PT redan i onsdags. Men det är skjutet på till nästa onsdag helt enkelt. Men efter att varit sjukt en vecka nu så är jag ganska trött på det. Även om jag fortfarande känner att det är okej att inte träna. Försöker tänka att det är det iallafall.
 
// Gymmet har ekat tomt från min närvaro senaste veckorna //
 
 
 

Sick

Jag har dragit på mig förkylningen from hell. Lägger all energi jag har på att klara av att jobba, även om jag verkligen borde ligga nerbäddad hemma. Men är man ensam på jobbet så är man, finns liksom inget alternativ när allt hänger på en. Och just nu är jag nog den enda i landet som önskar att det inte var sommar för tillfället, jag hade kunnat göra vad som helst för 15 grader och lite regn, det hade faktiskt gjort min tillvaro något lättare iallafall.
 
Har storhandlat på apoteket och häller i mig min egen botningskur i form av vatten med citron och ingefära. Nåt måste ju göras för så här kan jag inte hålla på att hosta och snurvla. Hoppas iallafall att ni har det bra i sommarvärmen och njuter av att vara lediga.
 
// Hälsokur nummer ett – ljummet vatten med pressad citron och riven ingefära //
 
 
 

Melissa Horn

Dagen innan jag åkte till Kroatien var jag på konsert på Trädgårdsförening. Jag var där för att se och höra Melissa Horn. Jag älskar hennes musik och texterna kunde jag lika väl ha skrivit själv många gånger. Tyvärr blåste det alldeles för mycket för att ljudet skulle vara bra. Men man kunde ändå höra hur grym hon var live. Det blir dessutom så personligt när hon står där och berättar om händelser som ligger som grund för hennes låtar. Hon är fantastisk. Bästa låten var den här.
 
 
 
 

Hvar 2012

Att sammafatta min resa till pradis-ön Hvar, som jag gjorde med två av mina bästa vänner, är svårt. Om man tänker att min väska blev stulen och att jag däckad i feber två av dagarna, men att jag fortfarande kan säga att det var en grym resa, så kan man säga att den var ganska bra. Det har hänt massa grejer och vi har skrattat, träffat mängder med människor, ätit fantastisk mat och haft det hur bra som helst.
 
Min kamera och min mobil blev som sagt stulna, men jag bjuder så länge på bilder jag hann ladda upp på Instagram.
 
 
 
 
 

I'm back

Jag vet inte riktigt hur jag ska beskriva denna veckan. Den har gått fort som tusan samtidigt som det känns som jag vart borta hur länge som helst, med tanke på allt som har hänt. Det kommer dock ta ett tag innan det kommer upp bilder. Min väska med kamera och mobil, bland annat, blev stulen så jag måste samla ihop bilder från mina vänner.
 
Men först har jag en hel del sömn att ta igen. Att snitta tre timmar per natt är inte bra på något sätt i efterhand även om jag har haft så fantastiskt kul under veckan att det har vart värt det trots allt.
 
Jag återkommer!
 
// Bjuder så länge på en gammal bild på hur vattnet ser ut i paradiset //
 
 
 

Semester

När ni läser detta har jag landat i Kroatien och sitter förhoppningsvis på en färja på väg till min paradis-ö. Bloggen tar även den semester, men jag kommer fylla kameran med mängder av bilder att visa sen. För att inte missa något följ mig gärna på Bloglovin och Instagram (sök på sofham och ni hittar mig).
 
Pozdrav!
 
 
 
 
 

Min träningsvecka (28 2012)

Sista passen med Fredrika som min PT och semester. Det har varit en annorluna vecka. Det har känts som att jag inte har tränat så mycket. Men jag har tränat helt lagom. Kroppen har kört hårt senaste veckorna, så en vecka med lite lugnare pass var nyttigt. Och jag är nöjd och laddad för en vecka med total semester. Har inte ens packat ner träningsskorna. Nej jag ska ha semester och vila upp mig inför nya utmaningar när jag kommer hem igen.
 
Måndag: PT-pass
Tisdag: PT-pass
Onsdag: Tabata-intervaller
Torsdag: Vila
Fredag: Power walk 1h 25 minuter (9 km) + Tabata-intervaller
Lördag: Vila
Söndag: Power Walk innan frukost 42 minuter (4,5 km)
 
 
// Note to self //
 
 
 
 

Tävling – TENS – Avslutad

Tävlingen om att vinna en TENS är nu avslutad. Vinnaren kommer bli kontaktad av mig i nästa vecka, när jag är hemma från min semester. Tack för att ni var med och tävlade.
 
 
 
 
 

App för Tabata

Tabata-intervaller är högintenvisva intervaller som man kör i 20×8 sekunder med 10 sekunders vila i mellan. Namnet kommer ifrån en snubbe som gjort studier på träningssättet och kommit fram till att det är en effektiv träningsform för att öka fettförbränning och kondition.
 
Detta är en perfekt träning att köra hemma, ute på egen hand, med enkla med effektiva övningar som till exempel Squats, Burpees, Armhävningar och Dips. Det blir ännu lättare när det också finns en app för det. En Tabata-timer som räknar ner 20 sekunder, piper när du ska vila och sen när du ska börja igen. Du behöver inte göra mer än att trycka på start och sen köra dina åtta intervaller. Supersmidigt. Appen heter Tabata timer.
 
 
 
 
 

Fyra dagar i Lund

Fyra första rikitga semesterdagarna har bjudit på massa familjetid. Vi har ätit god mat, varit på utflykt och spelat sällskapsspel. Lite sol och sommarväder har vi också haft. Bra början på semestern.
 
 
 
 
 
 

Gårdagens träningsstatus

En lång promenad i en främmande skog och avlutning med lite Tabata on my own. Riktigt skön träning. Asså verkligen sånt som inte är jobbigt, utan att man gör det för att man bara gillar att känna att musklerna får jobba. Utan att det ska vara brutalt jobbigt. Jag är sjukt nöjd över hur det kändes och hur pigg jag var i kroppen.
 
Gårdagens pass:
  • Power walk 1 timma och 25 minuter (9 km)
  • Hopprep (Tabata-intervaller 8×20 sekunder)
  • Knäböj med gummiband (Tabata-intervaller 8×20 sekunder)
  • Sit ups (Tabata-intervaller 8×20 sekunder)
  • Armhävningar på knä (Tabata-intervaller 8×20 sekunder)
  • Planka (Tabata-intervaller 8×20 sekunder)
 
 
 
 

Dagens (mat)dagbok

Nu är jag mitt uppe i min semester. Och dessa dagar jag varit i Lund så har jag ätit precis det som jag har varit sugen på. Det har blivid grillat med potatis av olika slag till, efterrätter och olika smörgåsar. Även godis, läsk och snacks har åkt ner. Bara för att jag velat. Men nu vill jag inte längre. Jag är uppsvälld och mätt konstant och känner hur min kropp saknar energi liksom. Det är inte kul. Men det har varit mina val. Från och med nu väljer jag dock att äta det jag vet att jag mår bra av istället för det jag kanske är sugen på, semester eller inte.
 
 
 
 
 

Statarmuseet

Igår var vädret något ostadigt. Regnet höll sig dock borta så vi tog bilen till något som skulle vara ett leksaksmuseum. Kan inte direkt påstå att det var något sådant, men sjukt mysigt och idylliskt var det. Kändes som man gick rakt in i en av Barnen i Bullerbyn-filmerna. I husen kunde man gå in och titta hur dom levde förr i tiden och på gården fanns lite leksaker man fick leka med. Annars var det mest ett café men egenodlade ingredienser som växte överallt och det fanns även djur som kaniner, höns och en gris (Inget man fick klappa eller mysa med dock). Men det var en riktigt mysig utflykt och hängmattan i trädgården var en riktig höjdare tyckte Signe.
 
Bjuder på en bildbomb.
 
 
 
 
 
 

TENS

Nu har jag haft min TENS hemma ett tag. Och det är en fantastisk apparat. Jag har satt den på både vänner och familj och den har gett många skratt kan jag säga. (Roligast var min svåger som hittade någon muskel i armen som sträckte sig upp till nacken, som gjorde att underarmen slogs uppåt samtidigt som huvudet åkte neråt, så det såg ut som att han satt och slog sig själv i huvudet). Men alla älskar den. Den är verkligen skön. Och liten. Jag blev förvånad hur liten och smidig den är. Lätt att ta med sig om man vill det, men också lätt att få plats med hemma.
 
Första gången jag provade den i nacken hade jag träningsvärk efter, som när man fått en riktig massage. Jag har dessutom botat träningsvärk i låren och min syster använde något liknande som smärtlindring när hon födde barn. Bevis på att den gör nytta och inte bara är skön.
 
Jag lottar även ut en TENS så att du har möjlighet att ta hand om dina ömmande muskler eller få en massage hemma i soffan. Tävlingen avslutas på söndag (15/7). Du kommer till tävlingen här.
 
 
 
 
 
 

Dagens träningsstatus

Imorse tvingade jag med min syster ut på altanen för att köra lite Tabata-intervaller innan dagen drog igång. Hon var lite motvillig i början och tyckte inte alls att grodhoppen var roliga. Men hon var nöjd efteråt iallafall. Det var jag också. Det var skönt att ha ett lite kortare och lugnare pass. Vi hade publik också. En liten tjej som skrek heja heja och klappade händerna, innan hon tröttnade och också ville vara med. Men det är klurigt att hoppa hopprep när man är två.
 
Att vi ser lika dana ut är inte planerat. Blir bara så när man är systrar.
 
Dagens pass:
  • Grodhopp
  • Axellyft
  • Hopprep
  • Rodd
  • Dips
  • Squats
 
 
 
 
 

Neon-pants

Det nya tillskottet i min träningsgarderob är ett par Nike Pro Hypercool byxor. Jag älskar dom. Framförallt neon-märket. Och hålen på vaderna. Tycker dom är störtcoola och minst lika sköna. Love love love!
 
 
 
 

PT-pass 47

Idag var det dags för det sista passet med Fredrika som min PT. Det var en riktigt skum känsla. Det var verkligen en avslutning där vi gjorde nya tester och mätningar och gick igenom målen vi satte upp i början. När jag ser resultaten sådär svart på vitt så har det hänt väldigt mycket på fem månader. Och jag är mer taggad än någonsin att fortsätta.
 
Vi körde ett sista tufft pass inne i salen med simpla men galet jobbiga övningar. Jag tror att mitt gamla svettningsrekord var i fara.
 
Dagens pass:
  • Konditionstest
  • Löpning
  • Utfallssteg
  • Gå på alla fyra
  • Utfallssteg
  • Passgång
  • Boxning
  • Grodhopp (mellan boxningsseten)
  • Sprattelgubbe (mellan boxningsseten)
  • Utfallshopp (mellan boxningsseten)
  • Armhävningar på tå 50 st
  • Situps med rumplyft
  • Planka klappar på axlarna
  • Utfallshopp 1 minut

Fem-månaders-resultatet:

  • Vikt –7,9 kg (–1,7 kg)
  • Mage –10,5 cm (–1,5 cm)
  • Midja 12 cm (–2 cm)
  • Lår 8 cm (–2 cm)
  • Armar 3,5 cm (±0 cm)
  • Rumpa –11,5 cm (–0,5 cm)
  • Kondition från 1,91 syre/minut till 2,71 syre/minut
 
 
 
 

Vacation

Idag börjar del två av sommarens semester. Hemma ligger kläderna i högar, redo att packas ner i ryggsäcken (vid namn Albin) för att tas med till paradiset. Provade mängder med kombinationer och plagg och känner mig nu nöjd med min blandning. Men först en regnig tågresa (med extremt dålig uppkoppling) till Skåne för ett par dagar tillsammans med familjen. Semester när den är som bäst.
 
 
 
 
 
 

PT-pass 46

Idag var jag helt dagblind när jag vaknade och funderade på vad vi skulle göra på passet idag. Trodde det var torsdag och därmed fyra pass kvar. Insåg sen att det var måndag och fick lite panik. Det betydde bara två fjuttiga pass kvar innan min PT flyttar. Det känns otroligt konstigt. Hon har liksom varit min trygghet och den som hållt mig på banan i ett halvår nu. Men samtidgit blir det en naturlig omstart. Efter semester kommer jag börja träna med en ny PT, vilket känns spännande, men det är verkligen lite som att börja om. Jag försöker se det positivt.
 
Dagens pass:
  • Crosstrainer
  • Utfall (uppvärmning)
  • Armhävningar på knä (uppvärmning)
  • Axelpress med lätta vikter (uppvärmning)
  • Pushpress 20, 15, 10 set (superset med bänkpress)
  • Bänkpress 20, 15, 10 set (superset med pushpress)
  • Lastdrag
  • Utfall från stepup-bräda med vikt i luften (superset med utfall-/saxhopp)
  • Utfalls-/saxhopp (superset med utfall)
  • Stående rodd (superset med grodhopp)
  • Grodhopp (superset med rodd)
  • Löpning, 20 sekunders intervaller i 5 minuter
  • Axellyft med raka armar framför och över huvudet
  • Rygglyft
  • Planka med klappar på axeln
 
 
 
 
 

I'm a fighter

 Jag sitter här och tänkter tillbaka till gårdagens grymma Combat-pass och lyssnar på denna låten. Jag älskar denna Comba-releasen och energin bara flödar efteråt. Jag och Moa utnyttjade energin till en liten photoshoot. Sjukt kul. Jag tyckte liksom det var dags för folk att se hur jag faktiskt ser ut efter ett pass. Man ska inte alltid visa sig från sin bästa sida. Glad var jag iallafall.
 
 
 
 
 

Min träningsvecka (27 2012)

Det här har varit en grymt bra vecka. Nya rekod och tunga vikter har avklarats och kroppen har älskat det. I'm back! Det har rent ut sagt vart skitkul att träna denna vecka och det är verkligen allt det handlar om. Jag mår bra.
 
Måndag: Vila
Tisdag: PT-pass
Onsdag: Tabata-intervaller (Sommarträning)
Torsdag: PT-pass
Fredag: PT-pass
Lördag: Vila
Söndag: Power walk innan frukost 43 minuter (4,5 km), Body Combat
 
 
// Före morgonpromenad //Shorts • Skor// Nike //Linne// H&M //Cykelbyxor// Pro Touch
// Efter Combat //Byxor Skor// Nike //Linne// H&M //Boxningslindor// Casall
 
 
 
 

Fitspo

Googlar man på begreppet Fitspo så hittar man sidor som bjuder på mängder av inspiration för träning, bra mat och välbefinnande. Min favorit just nu är The greatest wealth is health.
 
Dela gärna med dig om du har någon bra inspirationssida, så ska jag sätta ihop ett inlägg som svämmar över av bra sidor. Perfekt att använda sig av när men letar inspiration och motivation en sämre dag.
 
 
// Bilder // The greatest wealth is health
 
 
 

En dag på stan

När det inte är längre kvar än en vecka tills man ska på semester och man inser att det är en hel del grejer som behöver inhandlas, så får man agera. Att jag har tappat ett par centimeter runt rumpan är väldigt påtagligt när jag provar mina bikinitrosor. Och dom där sandalerna jag sagt att jag behövt hela sommaren har helt enkelt inte blivit köpta. Så jag ringde in den bästa shopping-polaren jag har, Moa, för en liten kris-shopping.
 
Två timmar och en lunch senare hade jag bockat av tre av fyra grejer på listan och jag får väl säga att jag var nöjd med det. Att det är REA på bikinisarna på H&M gjorde att jag fick två varianter med mig dessutom. Och när Åhléns har 25% rabatt på alla solprodukter (till och med imorgon söndag, skynda att skydda!) är det ju perfekt timing att även köpa sånt.
 
 
 
 
 

PT-pass 45

Den här veckan har det varit så jäkla kul att träna. Kroppen samarbetar igen och jag har känt mig grymt stark. Igår var allt jag önskade att få göra chins. Det är dock en övning jag är lite rädd för, efter att jag tappat taget och ramlat ner en gång. Men träningsvärken idag säger att den tog bra trots allt. Rygg och axlar fick dö lite igår, vilket känns idag som sagt. Världens skönaste känsla?
 
Gårdagens pass:
  • Crosstrainer
  • Chins, vanliga med motvikt och excentriska
  • Skidåkar-stakning i kabel
  • Stående rodd i kabel
  • Pushpress
  • Sittande axelpress med hantlar
  • Axellyft med pyramidvikter (lätta, mellan, tunga, mellan, lätta)
  • Liggande baksida axellyft
  • Rygglyft
  • Maglyft (Typ cruches i rygglyftställningen)
 
 
 
 

PT-pass 44

Idag hade jag energi så det räckte och nästan blev över. Jag hade en stressig morgon och kom in galet irriterad på gymmet. Men det släppte ganska snart när jag insåg att jag behövde börja fokusera på att springa 3 kilometer och att slå förra veckans tid.
 
Idag fick jag inte samma panik över hur jobbigt det var och kunde hålla andningen i schack. Vi började inte i samma snabba tempo heller, vilket gjorde att jag aldrig behövde gå ner i tempo, utan bara öka på slutet. Och resultatet? 3 kilometer på 16.17. En minut snabbare än förra veckan och dessutom klarade jag mitt mål att komma under 16.30. Det kändes sjukt häftigt och känslan efteråt var obetalbar. Bara lite magträning kunde gör det bättre.
 
Dagens pass:
  • Uppvärmning och nervarvning 15 minuter
  • Löpning 3 kilometer
  • Armpendling med vikt över huvudet och fötterna i luften (superset)
  • Crunch med rumplyft (superset)
  • Rotationer åt sidan med stående stång
  • Rygglyft
  • Plankan, rak och sned, på pilatesboll
 
 
 
 
 

Tävling – TENS

I samarbete med blogg.se och TENS tävlar jag nu ut en Omron E2 Elite, en apparat för muskelmassage och smärtlindring.
 
E2 Elite är smärtlindring med bara ett knapptryck. Med enkla förvalda program kan du ställa in vilken del av kroppen du vill behandla. Få bort smärtan precis där du har ont utan biverkningar och samtidigt skynda på behandlingen med hjälp av E2 Elite. E2 Elite här även en tio gradig skala som hjälper dig att ställa in precis den kraft du vill ha.
 
 
För att hålla motivationen till träning uppe försöker jag tänka på dom positiva effekterna träningen ger. Endorfinkicken som kan förvandla den sämsta dagen till den bästa, resultaten som gör att du kan lyfta tuyngre och springa snabbare än du någonsin gjort tidigare. Och framförallt så försöker jag tänka på vart jag vill komma med min träning och på hur långt jag har kommit.
 
För att vara med och tävla om en TENS skulle jag vilja höra hur du håller motivationen uppe, vad gör du gör att ta dig till gymmet eller ut i skogen dom där dagarna när allt du vill egentligen är att ligga i soffan framför en film? Motivera även varför du skulle vilja vinna en TENS samt svara på frågan: Hur många automatiska stimulansprogram har TENS? (Du kan hitta svaret här)
 
Lämna ditt svar i detta inlägg och glöm inte att skriva din mejladress så jag kan kontakta dig om du vinner. Tävlingen pågår till och med söndag den 15 juli. Lycka till!
 
 
 

Sommarträning #4

Idag var det dags för det sista passet av fyra med gå-upp-samtidigt-som-solen-träning tillsammans med Annika Sjöö. Det var lika tidigt som övriga veckor. Dock så var det något varmare, det gillas. Dagens träning bestod av Tabata-intervaller (varje övning 6×20 sekunder) med Casall Exetube (gummiband). Det var en riktigt skön träningsform där kanske en av övningarna utmärkte sig lite extra för att vara extremt jobbig – "Hästen" (jag fick blodsmak i munnen efter, Annika tyckte jag skulle skriva det på min blogg). Men det var himla roligt och jag har nu fått ytterligare ett redskap att träna med under semestern.
 
Tack för dessa fyra veckor. Jag ser fram emot att få sova nästa onsdag.
 
Dagens övningar:
  • Axellyft med korsade band
  • "Hästen" (löpning två och två där en springer med gummiband runt sig och den andra håller emot)
  • Benböj med bandet vid axlarna
  • Axellyft en arm i taget
  • Repet på marken och hoppa över sida från sida
  • Rodd med ett varv runt fötterna
 
// Jag och Sara (som jag drog med mig på det här) i ett glädjeskutt //
 
 
 

After workout

Perfekt när man får sin energipåfyllning efter träningen väl kyld, redo att svepa innan man springer till jobbet. Havredryck utan tillsatt socker och endast 55 kalorier. Grymt. Kanske inte nåt jag skulle köpa själv så himla ofta då jag har svårt för mjölkkonsistensen och smaken var lite skum (körde på Blåbär & Tranbär-smaken). Men ändå skönt att slippa slänga ihop något annat och liksom kunna ta det i farten.
 
 
 
 
 

PT-pass 43

Längtan efter hård träning var tillbaka idag och att kliva in på gymmet var en skön känsla. Jag har många pass inbokade denna vecka och det krävs planering för att variera på ett bra sätt. Vi valde att värma upp veckans träning med helkropp styrka. Det var sådär härligt jobbigt.
 
Dagens pass:
  • Crosstrainer
  • Utfall med vikter
  • Squats (triset)
  • Snabba utfall med hopp på step up bräda (triset)
  • Diagonala benböj (triset) (kändes helt brutalt mycket, ny och spännande övning)
  • Lastdrag
  • Handstående rodd i plankan-position
  • Bröstpress med hantlar
  • Biceps curl upp till axelpress med hantlar
  • Dips
  • Maglyft
  • Rygglyft
 
 
 
 

Nyttigt är ingen diet

Här kommer en inspiration och en påminnelse om att bara för att man äter nyttigt så behöver man inte gå på en diet. Det finns så mycket som är så gott utan att det är onyttigt. Allt handlar om att göra rätt val.
 
 
//Bild//
 
 
 

Söndagsfest

Igår var det en av de berömda Trädgårdsfesterna för Lisebergsfolk. Jag hade bestämt mig att gå på en sådan fest detta året trots att jag inte jobbar på Liseberg längre. Men för att träffa vänner som fortfarannde gör det. Jag började kvällen med mina närmsta på stans bästa bar innan vi gick vidare. Det var en lite udda känsla att vara där och vara med men ändå se allt från utsidan. Men det var himla trevligt och trots ingen alkohol i kroppen vandrade jag hem i natten med klackarna i handen efter en lyckad kväll.
 
Två bilder får representera kvällen (har inga fler).
 
 
 
 
 

Min träningsvecka (26 2012)

Det här har varit veckan när kroppen sagt emot. Veckan när träningen har varit jobbig på ett nytt sätt. Och veckan när jag inte klarade mitt mål på löpningen. Men det har samtidigt vart en bra vecka med bra kvalité på passen.
 
Måndag: PT-pass
Tisdag: PT-pass
Onsdag: Crossfit (Sommarträning)
Torsdag: PT-pass
Fredag: Vila
Lördag: Power walk innan frukost 43 minuter (4,5 km)
Söndag: Body Combat
 
 
//Bild//
 
 
 

Nytt i garderoben

När man jobbar mitt i stan, så innebär "att komma ifrån kontoret" en promenad in och ut från affärer. Det slutar allt som oftast med en påse. På senaste tiden i princip bara träningsrelaterade grejer. Men inte denna gång. Jag ska på fest idag och kände att jag ville ha något nytt, som liksom representerar den nya mig. Fick syn på ett par störtsnygga shorts i nån typ av tylltyg som skimrar jättefint. Jag känner mig snygg i dom och kanske till och med bjuder på en outfit-bild från imorgon. (Nån gång ska vara den första i icke träningskläder)
 
Update: Blev inga shorts på festen. Kom fram till att dom egentligen var lite för stora och jag kände mig inte särskilt bekväm. Så dom åkte tillbaka till affären.
 
 
// Shorts // H&M Trend 349:– //
 
 

RSS 2.0