Gårdagens träningsstatus

Min PT hade beodrat att få in ett konditionspass. Och konditionspass är vad det blev. Lyckades peppa mig själv ännu en dag och frågade mig själv vad jag skulle göra istället efter jobbet. Hade inget bra svar på det och väl där peppade jag mig själv till mer än vad jag planerat innan. Kändes faktiskt sjukt bra idag. Även om tisdagens benpass kändes i musklerna. Svettades iallafall floder och kände att det var 45 sjukt värda minuter.

Gårdagens pass:
 • Crosstrainer 15 minuter
 • Cykel, intervaller stående–sittande, 20 minuter
 • Roddmaskin 5 minuter
 • Trampmaskin 5 minuter

 

Laddade på med energi i form av wok med gårdagens färska räkor, efter träningen

 

 


Sommarinvigning

I helgen som var så invigde jag sommaren på riktigt med min underbara klänning från H&Ms Conscious kollektion och min superfina virkade väska. Detta kommer jag använda mycket i sommar.

Resdagboken – Paris & Berlin

När jag var ute och tågluffade år 2008 skrev jag på resdagboken.se. Men eftersom siten lägger ner så vill jag samla mina texter någon annan stans, så jag låter er följa med på resan som är det bästa jag gjort i mitt liv. Om så ett par år för sent.6 nov 2008 - Paris, Frankrike

Fullspackat!


Tre hela dagar i London ar alldeles for lite. Da snackar vi anda om att detta var forsta gangen pa hela resan som vi var strukturerade och faktiskt hade planerat vad vi skulle se och nar vi skulle se det. Anda hann vi inte med allt. Vi gick pa tre museum - Design museet, Tate Modern & Viktoria & Albert museum. Vi sag alla stora sights, var i Nothing Hill och pa Oxford street och shoppade. Men London ar stort och dyrt och vi fattar inte riktigt hur vi kunde vara ute och ga i 7 timmar en dag och anda bara hinna med London Eye, PiccadillyCirkus och Oxford street. Da akte vi till och med buss tillbaka for att slippa ga. (Det va coolt och akta London-style i en rod dubbeldackare, langst fram och med kartan i handen) For [b]mig [/b]som var dar for forsta gangen sa uppfyllde det alla [b]mina[/b] forvantningar och kommer absolut aka dit igen, bo dar skulle vara en utmaning da vi hamnade mitt i rusningstrafiken pa tunnelbanan tva ganger, det ar inte fa personer som aker da inte. Allting ar annorlunda nu. Efter Madrid har vi knappt traffat nagra manniskor, da stamningen pa hostelerna ar annorlunda eftersom de flesta bor dar lang tid och jobbar i staden eller pa hostelet. Det ar lite trakigt.

I London hande lite trakiga saker. Nagon stal [b]min[/b] tjocka stickade halsduk [b]jag[/b] kopte for att inte frysa i Edinburgh, sen sa blev [b]jag[/b] tvungen att slanga mina alskade jeans som blivit nast intill omojliga att anvnada da det var tva stora hal mellan benen, ett stort pa ena laret, flera hal nere vid fotterna och dagkedjan gatt sonder. Det var sorgligt eftersom det var mina absolut favoritjeans som vart med [b]mig[/b] i manga herrans ar. Sa for [b]min[/b] skull hoppas [b]jag[/b] att alla ber om att det inte ska bli for kallt eftersom [b]jag[/b] nu varken har nagra jeans eller nagon halsduk.

For ovrigt vill vi tala om att det ar OTROLIGT dyrt att aka Eurostar taget fran London till Paris. Med InterRail betalade vi 58£. Med det kom massa information om att det var incheckning och grejer minst en haltimme innan. Vi forvantade oss ett regalt lyxtag. Men nehej da. Det var som vilket tag som helst. Det gick lite fortare an dom andra men det gor ju anda bara sa att man mar illa sa vad ska det tjana till egentligen? Da var det haftigare att aka tag i Spanien da man fick tjecka in och scanna sitt bagage (Det fick man gora i London ocksa iofs) och man fick sitta i en vantsal innan folk kom och hamta en innan taget gick, sen pa taget fick man gratis horlurar och se pa film (Dock var filmen dubbad till spanska med spansk text, men anda). Det ar iallafall spannande att det ar sanna stora sakerhetsgrejer for att aka tag i vissa lander.

Nu behover ni snart inte langta mer, det ar bara en vecka kvar sa ar vi hemma hos er igen. Puss&Kram Skumbanan
Sofia & Emma


10 nov 2008 - Berlin, Tyskland
Pa vag hem!


Nu har vi anlandt till varan sista destination pa denna tripp. Det ar med blandade kanslor vi bokade bussfarden till Malmo (Varat InterRail gick ut idag sa vi maste anda betala for en hel tagbiljett och bussen var halva priset och bara en timme langre). Vi kommer vara sa glada over att vara hemma - i cirkus 3 dar. Sen vet vi att vi kommer vara sjukt rastlosa och ha onskat att vi akte till Amsterdam ocksa. Men vi far ta det da for nu ar vi sa jakla mora i bade kropp och sjal att vi inte kan vanta tills vi far krypa ner i vara nybaddade sangar, nyduschade och med god hemlagad mat i magen.

Dagarna i Paris gick jattefort och vi hann med det mesta. Vi sag Versaille, Triumfbagen, bastilliemonumentet, Phanteon, Montmontre, Notre dame, Grand arche och akte upp i Eiffeltornet. Det enda vi inte hann med var att shoppa, den aktiviteten hade vi forlagt till sondagen, vilket visade sig vara ekonomiskt eftersom affarena var stangda nar vi dok upp. I ovrigt hande inget mer spannande an att Emma sag en prast (praster betyder att vi kommer traffa nagon vi traffat innan)och tva snubbar fran Madrid dok upp. Vi sag aven tva nunnor men har annu inte listat ut vad dessa tva ville saga oss (eftersom alla nunnor vi sett har sagt oss nagot, gett oss ett tecken pa att nagot bra ska handa). Nar det galler Berlin har vi hoga forvantlingar pa Bahaus arkivet. Nar vi sett det och det gett oss massa motivation sa ar vi nojda, men vi ska val hinna med lite fler av alla museum i denna stad, se nan typ av mur och shoppa lite. Sen pa fredag tar vi bussen 8.30 och kommer till Malmo klockan 16.10. Vi forvantar oss en massa festligheter vid ankommandet.

Nu ska det val bli sangen efter dagens uttrottande aktivitet - tagakande i atta timmar.

Natti Natti, Sov gott! 

Sofia & EmmaGårdagens träningsstatus

Jag kan fortfarande tycka att det är lite svårt att ta mig iväg till gymmet och träna själv. Därför blir jag extra nöjd med mig själv när jag faktiskt kommer iväg. Som idag. Kommer inte träna i helgen, så det känns viktigt att få in ett pass alla andra dagar så  jag får ihop tillräckligt många. Idag körde jag ben. Inte överdrivet tungt. Inte överdrivet länge. Men ändå en bra workout.

Gårdagens pass:
 • Crosstrainer
 • Marklyft
 • Benböj med fast stång
 • Utfall med vikter
 • Baksida lårcurl med pilatesboll
 • "Magcurl" mot pilatesboll (står i planka och rullar bollen mot magen)
 • Trampmaskin

 

 

 


PT-pass 31

Igår var jag lite småseg efter söndagens pass och träningsvärken gjorde sig påmind lite var stans. Som vanligt glömmer jag dock fort av det när min PT sätter fart på mig. Vi spenderade timmen i salen med denna spellista i högtalarna.

Gårdagens pass:
 • Crosstrainer
 • Gå på alla fyra (Vandra framåt med händerna och gå med fötterna efter)
 • Hopprep 5×30 sek (superset med planka)
 • Planka med gående fötter 5×30 sek (superset med hopprep)
 • Boxning
 • Höga knän (mellan boxningsseten)
 • Grodhopp (mellan boxningsseten)
 • Jumping jacks (mellan boxningsseten)
 • Saxhopp (mellan boxningsseten)
 • Utfallsgång
 • Armhävningar på tå mot bänk (superset med dips)
 • Dips (superset med armhävningar)
 • Utfallshopp
 • Mage, "rump-lyft"

 

 

 


Hagabadet

I födelsedagspresent fick jag en heldag på Hagabadet tillsammans med min mamma och min syster. Vi började med en fantastisk lunchbuffé innan vi badade ett tag. Sen pausade vi lite och la oss och solade på takterassen innan vi alla fick var sin aromamassage. Det var überskönt och ett perfekt sätt att spendera sin födelsedag på.


 

 


Min träningsvecka (21 2012)

Har vart en stabil vecka tycker jag. Nån dags för mycket vila kanske. Men det tar jag igen denna veckan, eller iallafall nästa vecka. Har iallafall känts bra i kroppen igen, den svarar. Och det gör det roligare att träna.

Måndag: Promenad 25 minuter, Power Walk 25 minuter + löpning 2×1,1 kilometer
Tisdag: Promenad 60 minuter
Onsdag: PT-pass
Torsdag: Vila
Fredag: PT-pass
Lördag: Vila
Söndag: Gymmet

// Skogen i måndags //Skor// Nike //Shorts// Nike //Linne// H&M //Handskar// Casall

Min födelsedag

Min födelsedag började med att jag blev väckt med sång och fick presenter i sängen. Det var första gången på många år som det hände. Sen fick jag hjälp att öppna paketen av min fantastiskta systerdotter. Jag fick så mycket fint och man kan säga att jag firade hela helgen. Tack fina familj för en härlig 24-års helg.

Gårdagens träningsstatus

Igår när jag vaknade var jag riktigt trött. Är inte alltid jättebra på att sova hemifrån. Solen gör mig också ganska matt. Men efter att ha lånat föräldrarnas balkong till att sova i solen lite så hängde jag på mamma när hon gick till gymmet på eftermiddagen. Träningen gick bra, men jag var inte överdrivet taggad ska jag erkänna. Men det gick bra. Förutom när jag försökte mig på att springa lite. Får fortfarande lite ont under knät, så jag avbröt. Grymt störande. Får vila ut skiten igen och verkligen lära mig av det och ta det lugnt när jag väl sätter igång med löpningen ingen.

Gårdagens pass:
 • Crosstrainer
 • Marklyft med fast stång
 • Rodd i kabel
 • Lastdrag
 • Skulderblads-press (superset med dips)
 • Dips (superset med skulderblads-press)
 • Rygglyft
 • "Magcurl" mot pilatesboll (står i planka och rullar bollen mot magen)
 • Omvända situps (upp i en crunch där man stannar och lyfter benen upp och ner)
 • Cykel

 

 

 


Min fredag

Min födelsedagshelg började redan i fredags när jag smet från jobbet vid lunch. Min syster och systerdotter var i stan, så vi styrde barnvagnen mot Liseberg. Det var riktigt mysigt och lagom med folk, tack och lov. Hade inte funkat att stå i massa köer med en rastlös två-åring. Men kul var det och vi var alla lika trötta efter timmarna i parken.

Resdagboken – Edinburgh & London

När jag var ute och tågluffade år 2008 skrev jag på resdagboken.se. Men eftersom siten lägger ner så vill jag samla mina texter någon annan stans, så jag låter er följa med på resan som är det bästa jag gjort i mitt liv. Om så ett par år för sent.27 okt 2008 - Edinburgh, Storbritannien

45 snubbar...

...vi hade trakigt har om dagen och fick for oss att rakna hur manga snubbar varda att komma ihag som vi traffat sen vi gav oss ivag. Fyrtiofem stycken! Det ar en del! Men shit vilka karraktarer vissa av dom ar. Dom far oss att le! :)

Vad ska ni hitta pa pa Halloween (Firas det pa fredag eller lordag hemma?) ? Vi ska iallafall till Oxford dar Matt och Seb, tva killar vi traffade i Kroatien bor och dom ska ha fest (for oss saklart) pa lordag. Fast har verkar man fira Halloween pa fredag, da vet vi inte vad vi ska gora.

Edinburgh ar en fin stad, men vadret har andras snabbare an [b]mitt[/b] humor kan gora. Ena sekunden tittar man ut och ser solen skina, klar sig efter det och sen kommer man ut och da regnar det. Det ar inte okej. Tur att vi har paraplyer i minisize. ([i]Mamma[/i], [i]AnnaLisa[/i], paraplyet du kopte till [i]mig[/i] ar verdelost det vander sig at fel hall nar det blaser och har tva hal i sig. Du kan garna fa tillbaka det nar [i]jag[/i] kommer hem.) Igar gick vi runt och svor over vadret och kollade pa slottet. Sen fonstershoppade vi innan vi gick pa bio. Det var sjukt mysigt. Vi sag MammaMia igen! Shit vad den ar bra! Det kandes skont att glomma bort vart man var eftersom vi bada tva langtade hem lite grann igar. Efter filmen var vi pa bra humor igen tog nya tag infor idag. Idag har vi klattrat i berg. Det tog oss tva timmar att komma upp pa kullen (som dom kallar det har, vi skulle saga berg, men vi laste nagonstans att det var en gammal vulkan). Det var en frisk promenad som borjade med solsken och slutade med graa moln. Vi sag parlamentet och drottningens palats pa vagen dit och hela staden inklusive havet uppe fran berget.

Imorgon ska vi byta hostel eftersom vi ar trotta pa att det inte hander nagot, att det inte finns nagot kok och att det lukar mogel pa varat rum. Sa vi kommer forflytta oss ungefar 50 meter och fa ett kok att laga mat i. Underbart!

I ovrigt fick vi hora att det kanske ska snoa har imon. Det ni! Vi maste nog kopa oss ett par vantar... Det ar fan inte varmt har assa. Men ta hand om er och kla er varmt. Varma kramar Sofia & Emma


2 nov 2008 - London, Storbritannien

Skrammande Halloween!


Sista natten i Edinburgh motte vi upp en gammal van till mig som pluggar dar. Det var jattekul att traffa honom igen och det var kul att ga ut "pa riktigt" och inte ga pa en PubCrawl for en gangs skull. Det var en sjukt normal kvall i vara ogon och vi skrattade hela kvallen, innan vi gick hem och sov snallt och stilla utan nagra incidenter for en gangs skull. Nu har vi tagit oss till London efter en valdigt speciell helg i Oxford. Lat mig saga sahar: Vi ar glada att vi varken bor eller studerar dar. Tva dagar var for mycket. Dock verkade vi hamna i det mest extrema huset i Oxford, dar det bor 8 snubbar som dricker ol dagarna igenom och aldrig diskar. Pa fredagskvallen hangde vi med till "karen" pa Halloween party. Jag och Emma vart sjukt kreativa nar vi slangde ihop en blandning av vad som fanns i Bruce och Albin och blev dom coolaste 80-tals brudarna nagonsin. (Japp, bilder finns) Det kanndes precis som att vara tillbaka i Sundis och spendera en kvall pa Karen. Det var okej, inte mer. Men det var spannande att se hur livet faktiskt gar till i Oxford-studenternas riktiga liv. Lordagen var tankt att bli kvallen for det stora Hus-partyt. 9 personer bor i huser, fem dok upp plus tva svenskar. Inte sarksillt lyckat. Det dok upp lite fler senare men da hade vi redan trottnat och last in oss och snott Matts sang. Det var val sadar spannande. Men en sak ar saker, vi skulle aldrig nagonsin kunna leva sadar. Vi ar sa galda over att vi hade vara underbara lagenheter i Sundis, med frascha kok och badrum. Vi kanner ocksa att efter 9 veckor sa skulle det vara sjukt skont att komma hem, sa vi kommer att hoppa over Amsterdam och komma hem omkring en vecka tidigare. Och det vi onskar oss ar MARABOU CHOKLAD! Jag vill ocksa ha helstekt flaskfile och potatisgratang och Emma vill ha fisksoppa. En varm dusch med massa sprutt och en nybaddad sang skulle inte heller sitta fel. Vi saknar er dar hemma! Kramar 
Sofia & Emma

 

 

PT-pass 30

Jag var riktigt taggad för fredagens pass. Och det kändes grymt passade att köra puls-styrka. Satte nytt svettnings-rekord. Sen gjorde vi nytt konditionstest. Det visade ingen förändring sen sist, förutom att jag körde med hårdare motstånd än innan. Gör nytt test igen om tre veckor. Därför körde vi lite extra jobbigt utan vila mellan de två första seten och sen ytterst kort vila innan tredje setet. Pulsen var på max konstant alltså.

Gårdagens pass:
 • Konditionstest
 • Crosstrainer
 • Axelpress ner till benböj med medicinboll
 • Planka med "springande fötter"
 • Skidåknings-stakning i kabel (superset med höga knän)
 • Vandrande armhävningar, med en hand på stepbräda (Superset med jumping jacks)
 • Jumping jacks upp och ner över bräda (Superset med armhävningar)
 • Utfall från bräda
 • Triceps (Superset med biceps och grodhopp)
 • Biceps (Superset med triceps och grodhopp)
 • Grodhopp (Superset med triceps och biceps)
 • Roddmaskin (Superset med dips)
 • Dips (Superset med roddmaskin)
 • Mage, "rump-crunch"

 

 

 


Birthday girl

Vaknade för första gången på många år av sång och paket på sängen. Mysigt värre. Idag spenderar jag dagen på Hagabadet tillsammans med mor och syster.

Nyvaken Sofia på 24-års dagen
Resdagboken – Lissabon

När jag var ute och tågluffade år 2008 skrev jag på resdagboken.se. Men eftersom siten lägger ner så vill jag samla mina texter någon annan stans, så jag låter er följa med på resan som är det bästa jag gjort i mitt liv. Om så ett par år för sent.21 okt 2008 - Lissabon, Portugal

Skumt som bara den!


Hur konstigt ar det inte att man kan ligga pa stranden och bada i havet i mitten av oktober i Europa? Det ar helt sjukt. Varfor foddes vi i Sverige? Det ar val orattvist. Hur som helst, idag har vi spenderat dagen pa standen i Lissabon. Helt underbart att battra pa brannan en aning innan man kommer till helvetet till vader i England. Haller vadret i sig kommer vi inte se sa mycket annat an stranden i Portugal. Men det kommer fler chanser att upptacka detta land i framtiden, och vi kan faktiskt se den dar jesus-statyn fran varan balkong i takvaningen vi sover i pa detta grymma hostelet. Kanns precis som att vara hemma. Det ar helt enkelt ett hus vi bor i med riktigt kok, mycket IKEA gejer, mysigt vardagsrum och en grym uteplats. Och pa kvallarna kommer det en "mamma" och lagar mat at oss for 5 euro. Vi trivs jattebra har, synd bara att det inte ar sa mycket folk som bor har, det hander liksom inte sa mycket och nu for tiden blir vi ganska latt uttrakade och rastlosa av nagon anledning... I ovrigt tycker jag att det ar dags att onska sig julklappar nu. JAG VILL HA EN KAMERA! Det at allt jag vill ha. Varfor? Jo for den jag har med mig pa denna resan har kolat vippen. Den funkar inte. Ger det mig en bra anledning att onska mig en ny? Och om det ar nagon av mina nara och kara som vill ha julklappar av mig ar det en bra ide att tala om detta for mig nu. Hur sjukt ar det inte att det kommer vara en manad kvar till jul nar vi kommer hem? Jag hade aldrig borjat tanka pa det om inte min kamera gatt sonder eller om min syster inte sagt att dom ska pa julfest helgen efter vi kommer hem. Det ar liksom inte julkanslor man far nar man ligger i bikini pa standen. Fast vi at faktiskt en clementin igar och Emma sa att hon tankte pa jul... Nar det kommer till alla vara skador och sjukdommar sa finns det i princip inga. Emma far fortfarande skumma blamarken och moglar lite innefran och jag ar fortfarande lite smaforkyld och har problem med ryggen, men annars kanner vi oss prima och redo for nya aventyr. Ta hand om er dar hemma i hostmorkret, vi tanker pa er. 


x
Sofia & Emma (fran datorn langre bort)


23 okt 2008 - Lissabon, Portugal

Vinterpals!


Sa foraldrar, ni kan sluta oroa er for att era vackra dottrar ska frysa ihjal nar de ankommer till England for idag har vi inforskaffat oss varsin jacka (och halsduk) for att slippa detta. 
Sa nu ar vi lite fattigare men betydliget varmare.

(Jag ar for ovrigt sjukt irriterad over att ett par horlurar ska kosta nastan lika mycket som en jacka. Det ar inte okej!) Idag har vi aven gjort pannkakor till lunch (igar ocksa, det blev grejer over). Det smakar som hemma och blundade man kunnde det kannas som man satt hemma i Sundsvall. Det va mysigt. Till middag fick vi en kalkongryta med korv i. Emma smakade pa korven det gjorde inte Sofia. Till var det champangekokat ris och lime/tomatsallad och till efterratt var det jordgubbsglass med chili-choklad. Det var gott.

Ta hand om er!

xoxo 
Sofia & EmmaSommarnytt

Av en slump hamnade jag på stan efter jobbet en dag. Råkade köpa med mig ett par grejer hem. Konstigt att en ny årstid kommer och man har plötsligt inget att ha på sig. Med mig hem fick jag iallafall ett par nya sandaler och en ny supersöt spetstopp. Pricken över i:t var det fina rosa Chanel-nagellacket i färgen May.

//Sandaler// Zara //Nagellack// Chanel/Åhlens //Topp// Zara
Bio – Dark Shadows

Tim Burton har gjort en film igen. Tillsammans med Johnny Depp.

I vrede förvandlar hon honom till en vampyr och begraver honom levande. 200 år senare frias Barnabas av en slump ur sin grav. Han återvänder till familjens egendom, Collinwood Manor för att finna sitt en gång storslagna hem i ruiner och att hans ättlingar inte är i mycket bättre skick än huset.

Det var väl inget mästervärk direkt. Storyn var lite barnsligare än vanligt. Och man har sett Johnny Depp i denna typ av roll många gånger. Men samtidigt var det en lättsam och skämtsam film. Man skrattade en del och det var liksom en skön oseriös film. Sånna som man behöver se ibland.PT-pass 29

Time again. Jag var taggad som tusan. Och stolt över att berätta för min PT om hur duktig jag varit sen vi såg sist (det är faktiskt tillåtet av vara stolt över sig själv och säga att man är duktig). Tack vare att jag haft ont strax under höger knä sen jag sprang i måndags (Ja asså min kropp är inte gjord för löpning, jag har ont igen. På ett annat ställe. Men det går över det också) så blev det ingen löpning av något slag. Vi spenderade istället timmen inne i salen.

Gårdagens pass:
 • Crosstrainern, intervaller
 • Boxning (måååånga set)
 • Utfallshopp (mellan boxningsseten)
 • Grodhopp (mellan boxningsseten)
 • Skidhopp (mellan boxningsseten)
 • Jumping jacks (mellan boxningsseten)
 • Höga knän (mellan boxningsseten)
 • Gående på alla fyra, framåt och bakåt
 • Passgång
 • Armhävningar på tå mot bänk (superset)
 • Höftlyft med fötterna på bänk (superset)
 • Dips (superset)
 • Cykel


Min tisdagskväll

Ibland har man bara sånna där dagar som är lite bättre än alla andra dagar. Typ som igår. Var på spännande föreläsning halva jobbdagen och gick sen för att möta upp fina Julia vid Bergakungen. Hon var dock fast i en bilkö och jag fick vänta en timme i solen. Gjorde inte så mycket även om det var en aning hett.

Till slut slog vi oss ner på uteserveringen och jag fick i mig grymt god grillad kallkon och fick uppdatera mig lite med Julia. Sen gick vi in och såg på bio med resten av gänget. Jag följde henne sen till bilen innan jag gick en ljummen promenad i natten hem. Jag älskar sånna dagar. Ni vet sånna dagar som ger en lite extra energi än alla vanliga dagar.

Hallonbollar

Hittade ett spännande recept på PT-Fias blogg. Hallonbollar. Det lät lagom avancerat och som mina smaker, så jag slängde ihop en sats (adderade också lite proteinpulver) en kväll och åt till mellanmål dagen efter. Blev kanon.


Recept 3 st (skulle nog passa bättre som 4 st):

 • 2 dl hallon
 • 2 dl cashewnötter
 • 1 dl kokos
 • 1 msk proteinpulver vanlig
 • Kakao

Mixa ihop till en smet och rulla till små bollar. Rulla bollarna i kakao och ställ i i kylen ett par timmar.
Hvar – Boende

Fick en fråga om jag kunde tipsa om ett bra boende på Hvar (Kroatien). Självklart kan jag det. Jag har varit där tre gånger och har bott på samma ställe varje gång. Det är ett av det bästa hostel jag bodde på under min tågluff och jag har aldrig blivit besviken.

I det stora hela så är det väldigt lätt att hitta boende i Kroatien. Det kryllar av folk som vill hyra ut sina lägenheter eller rum, vid varje tågstation, busstation eller färjeläget. I Split nappade vi på just ett sådant erbjudande och fick en grym lägenhet för bara någon hundralapp per natt. Så vill man ha ett eget ställe skulle jag rekommendera att köra på något sånt, istället för att boka innan, då kan man lättare förhandla om priset och få ett billigt boende.

Vill man komma till Hvar och uppleva det riktiga backpacking-livet är Green Lizard the place to be. Det finns många rum där du kan bo i både dorms eller privat rum. Dock hänger man i princip aldrig på rummet då det finns en fantastisk terass med utekök och en grym utsikt. Här samlas folk från hela världen i alla åldrar och stämningen är alltid på topp.

Jag älskar detta stället och det finns inget annat alternativ för mig när jag åker till Hvar i sommar, för fjärde gången.


Gårdagens träningsstatus

Igår hade jag tänkt gå till gymmet efter jobbet. Men värmen chockade mig totalt. Tillsammans med en icke fungerande ventilation på jobbet så var mitt huvud lika tungt som åskmolnen på himlen. Så jag åkte hem och utväntade åskan. Åt en glass. Sa till mig själv att jag skulle ta en promenad senare, men jag visste att jag inte skulle göra det.

Men när åskan dragit förbi och regnet slutat slå någon gång runt nio så sa jag till mig själv på skarpen. Vad sjutton, jag hade ju ingen som helst anledning att inte ta den där promenaden. Så jag bytte om och snörade på mig skorna sen gav mig iväg. Efter ett tag så märkte jag hur stegen automatiskt gick mot den korta slingan uppe i backen. Sen inser jag att jag försöker övertala mig själv att springa ett varv, till att börja med. Så det gör jag. 1 130 meter på 5.50 (5.09/km). Jag stannar lite och funderar på om jag ska leka lite med träningsredskapen som finns brevid mig nästa gång. Sen laddar jag och springer ett varv till. Det var jobbigare, trodde tiden skulle vara mycket sämre än första varvet. Men den stannar på 6.03 (5.30/km). Sjukt. Och jag är galet nöjd. Nån gång måste det ju sluta vara såhär brutalt jobbigt. Jag kämpar på.

Efter 2 kilometers promenad och 2,2 kilometers löpnings känns den där glassen ganska värd ändå.

// "Naturens" träningsredskap // En njöd, glad och svettig Sofia // Typ in action // Slingan //

Resdagboken – Valencia & Madrid

När jag var ute och tågluffade år 2008 skrev jag på resdagboken.se. Men eftersom siten lägger ner så vill jag samla mina texter någon annan stans, så jag låter er följa med på resan som är det bästa jag gjort i mitt liv. Om så ett par år för sent.11 okt 2008 - Valencia, Spanien
Ny stad nya mojligheter!

Nu har vi lamnat Barcelona bakom oss och befinner oss i Valencia. Vi har dock ingen aning om vad man ska gora har, allt det tipsas om i Lonely Planet ar en katedral och ett museum. Nagon som har nagot tips? Det blev ingen Gaudì park pa onsdagen, vi gav PubCrawlen en ny chans pa tisdagskvallen vilket gjorde att vi var lite trotta pa onsdagen. Denna gang var PubCrawlen en riktig hit! Fast den slutade lite hastigt da vara nya kompisar fran Australien blev utkastade pa grund av diverse incidenter.

Den tankta Gaudí-park-dagen spenderades istallet med att ata en javla massa. Bade paella, tapas och frukt (sa vi ar inte bara onyttiga). Sen sov vi.

Torsdagen blev i stallet Gaudì-park-dagen. Efter att ha gatt vilse och traskat upp en sjukt lang backe blev vi lite besvikna. Utsikten fran backen var otrolig men parken var valdigt liten. Vi tog lite kort, at en glass och akte hem. Pa kvallen vankades det ol IGEN! Det blev aven lite mer tapas. Sen gick vi och dansade pa det lokala kebabstallet. Det var kul.

Igar kom resans absoluta nollpunkt. Vi akte till jarnvagsstationen for att kopa nya InterRail pass. Efter att ha vantat i en och en halv timme bestamde sig personalen for att ga ut i strejk och stanga. Da hade vi fortfade 40 nummer kvar till varan tur. Vi blev sura och gick till Hard Rock Cafe istallet. Det var gott. Efter det bar det av till stranden for en tupplur. Det var skont. Det blev en tidig kvall och vi sov gott.

Idag checkade vi ut och begav oss till jarnvagsstationen igen for ett nytt forsok. Det var nummer 159 nar vi kom, vi fick nummer 297. Efter att det gatt 30 nummer pa en timme bestamde vi oss for att skita i att kopa InterRail i Barcelona och kopa en riktig bijlett och kopa InterRailet i Valencia istallet. Sa vi koade lite till. Det visade sig att biljetterna skulle kosta 39 euro styck, sa vi gick tillbaka och vantade pa nummer 297. Efter 2 och en halv timmar var det varan tur och vi fick vara pass och reserverade biljetter med 17-taget till Valencia. 5 och en halv timme spenderades pa jarnvagsstationen och ytterligare 3 och en halv pa taget. Men nu ar vi har och ska snart ga och sova. Det har vart en konstig vecka. Say hi to everyone from us!

God natt-kramar fran Sofia & Emma


14 okt 2008 - Madrid, Spanien
Bokat och klart!

I sondags hade vi sondag. Vi gjorde ingenting mer an att forsoka hitta en mataffar, vilket vi aldrig gjorde for dom tyckte det va kul att stanga alla dessa denna dag. Efter det letade vi efter en kina restaurang, efter 1 timme at vi mexikanskt. Sen akte vi fran Valencia. Det var en spannande stad... Pa taget gick mina horlurar sonder. Jag vet inte vad jag gor med dom. Sen sag vi en nunna. Har vi berattat om varan realation med nunnor? Da ska vi gora det. Det ar valdigt bra forstar ni och ni behover aldrig oroa er for varje gang vi har sett en nunna har nagot bra hant. Sa dom tar hand om oss. (Aven om vi inte tror pa Gud, men enligt Pontus gor det inget for Gud alskar alla anda)

Nar vi kom till hostelet i Madrid stotte vi pa amerikanarna som vi motte i Budapest. Det va kul. Vi hangde med dom ut pa en PubCrawl. Det var spannande. Vi ville ga hem innan sista stallet sa da gjorde vi det. Med pepparsprejen i hogsta hugg och inte en aning om vart vi befann oss traskade vi pa Madrid gator och till slut kom vi sensationellt hem.

Idag har vi atit thaimat. Det var gott. Sen har vi bokat flygresa till Liverpool fran Porto som bar av den 25 oktober. Sa da vander vi hemat. Sorgligt. Oy, cheers!

Sofia & Emma


18 okt 2008 - Madrid, Spanien
Slampor, gubbar och en japan.

I varat rum de senaste dagarna har vi haft slampor gubbar och en japan som rumskompisar. Alla skumma pa sitt egna satt. Slamporna drog med olika killar hem varje kvall, gubbarna slog i dorrarna och snarkade och japanen hangde sina fula tosor pa tork.

Okej, sa vill ni veta nar vi kommer hem? Svaret pa det ar... *virvelvind* ALDRIG! Nej, skoja bara. Den 21 november ar det tankt att vi ska anlanda till Svea rike igen. Trist men sant. Imorgon lamnar vi Madrid for att bege oss till Portugal och Lissabon. Det ska bli spannande och vi ber for fint vader sa vi kan spendera ett par sista dagar pa stranden. Madrid ar inte sarskillt spannande och vi hade egentligen velat aka harifran for lange sen, men lite av grejen med Madrid ar museumen och eftersom vi kom hit efter forra helgen och inte helst vill betala for saker sa ville vi vanta for att ga gratis pa Sofia museet ikvall och Prado museet imorgon. Det vi annars har sett har ar slottet (som inte var sarksillt imponerande), nagon typ av tradgard (som tillhor slottet) och den stora parken. Mer spannade an sa har inte Madrid varit. Vi ska borja fundera pa att kopa varma klader snart eftersom det bara ar en vecka kvar innan vi landar pa kallare breddgrader. Kla er varmt! 

Lots of love! 


Sofia & Emma

 

 

 


 

 Min träningsvecka (20 2012)

Började denna vecka med en intensiv konferens i två dagar. Men sen kände jag ändå att jag började få fart på veckan. Jag är faktiskt nöjd. Men bättre ska det bli. Maten har också vart bra. Känner mig nöjd över valen jag gjort. Jag känner mig positiv för första gången på länge.

Måndag: Vila
Tisdag: Vila
Onsdag: Promenad 50 minuter
Torsdag: PT-pass
Fredag: PT-pass
Lördag: Power Walk med barnvagn 75 minuter
Söndag: Löpning 3 kilometerDagens träningsstatus

Ett av kraven jag hade för att följa med ner till Lund i helgen var att jag skulle få gå minst en promenad om dagen. Men efter en bra power walk igår så blev jag sugen på att springa samma strecka som vi gick i skogen, idag. Jag laddade hela kvällen och morgonen. Prick klockan elva började jag mina steg runt 3 kilometers-slingan som var markerat med rött.

Jag fattar inte vad det är som gör att 3 km i skogen är hundra gånger jobbigare än 5 km på löpbandet. För bannemej det var jobbigt. Fick gå några steg efter en brant backe i mitten, för att inte ramla ihop. Fast benen har vart tunga av träningsvärk sedan torsdags- och fredagspasset, så det kanske inte var så konstigt att benen kändes som betong. Sprang runt på tiden 18.47. Drygt 6 minuter per kilometer. Vet inte om jag är nöjd med det, men fasen det var jobbigt, så samtidigt är jag bara nöjd att jag tog mig runt och att jag dessutom inte hade ont alls i min benhinna. När jag väl var klar så återhämtade jag mig på två minuter och hade kunnat springa en bit till, det stör mig lite. Men låt mig iallafall säga att Göteborgsvarvet känns låååångt borta.

Den fina slingan och en glad, trött och svettig Sofia efter löpningen
Min helg

Hade tänkt spendera helgen hemma. Träna och på ordning på mig själv. Men när jag pratade med min systerdotter i telefon och hon säger "Ia kom". Så kunde jag ju inte låta bli att åka med ner till Lund. Min helg har bestått av fint väder och full fart. Det är fantastiskt vilken energi och vilken fantasi en två-åring kan ha.

11+11 Q&A

Felicia ställde några frågor. Här kommer mina svar.

 1. Vilken är din bästa bok du har läst?
  Jag läser inte så mycket böcker. Men en favorit är Sushi för nybörjare med Marian Keyes

 2. Vilket är ditt smultronställe?
  Hvar. Mitt pariadis.

 3. Vad är dina drömmar inför framtiden?
  Jag drömmer om att vara lycklig och nöjd med mitt liv. På alla sätt.

 4. Vad gör du en regnig dag?
  Sitter under en filt soffan med tända ljus och tittar på en bra film.

 5. Vem är din största förebild?
  Vet faktiskt inte. Men jag inspireras över människor som vågar vara sig själva och spider glädje.

 6. Vad betyder kärlek för dig?
  Kärlek betyder total lycka.

 7. Beskriv din stil
  Enkel och feminin. Jag gillar kjolar och skira material.

 8. Vilka är dina favoritbloggar?
  Jag väljer en. Sofis Snapshots

 9. Vilket godis gillar du bäst?
  Beror lite på humör. Men choklad med nötter i kan aldrig gå fel.

 10. Om du fick träffa en kändis, vem skulle det vara?
  Bara för att träffa en kändis sådär vet jag inte. Men jag hade nästan kunnat döda för att träna med Bob Harper.

 11. Vilken är din favoritfilm?
  Oj bara en? Hm. The Holiday.

 

Bästa solplatsen på Hvar. Mitt smultronställe.

 

 

Sen ställde Caroline några frågor. Här kommer svaren på dom.

 1. Vilken tycker du är den godaste maträtten du brukar laga?
  Svårt att säga, är mycket en periodare när det gäller mat. Just nu älskar jag sallad med fetaost och balsamvinäger till en god bit kött eller kyckling.

 2. Vad använder du för foundation om du gör det?
  Jag använder bara mineralpuder från The Body Shop

 3. Om sanningen sårar mera, skulle du kunna ljuga då i en konflikt?
  Jag är grymt dålig på att ljuga. I en konflikt skulle jag säkert också vara upprörd eller förbannad, då skulle jag förmodligen slänga ur mig sanningen och ångra mig sen när jag märker att jag sårat någon för att jag sa något innan jag tänkte.

 4. Vad är det det vackraste ordet du vet?
  Oj. Ingen aning, har inte tänkt på det.

 5. Vilken karaktär i Solsidan anser du dig vara?
  Ingen aning. Har max sett två avsnitt av programmet.

 6. Tycker du om att vara själv i långa stunder, eller är du beroende av folk omkring dig?
  Jag älskar att vara för mig själv men hatar att vara ensam.

 7. Vilken av Astrid Lindgrens verk anser du är den bästa?
  Åh jag älskar Barnen i Bullerbyn!

 8. Skulle 1 miljon på ditt bankkonto göra dig lyckligare?
  Inte pengarna i sig. Men pengarna skulle göra att jag kunde resa massa, vilket är det som gör mig lyckligare än något annat.

 9. Vilken dialekt är finaste anser du?
  Australiensisk engelska!

 10. Vilken favoritsport har du?
  Oj att titta på eller utföra själv? Älskar att spela fotboll, men tycker hockey, skidor och friidrott är grymt kul att titta på.

 11. Vilken skulle du helst inte kunna vara utan, dator eller teve?
  Datorn.

Min favvo-mat just nu

 

 


Resdagboken – Nice & Barcelona

När jag var ute och tågluffade år 2008 skrev jag på resdagboken.se. Men eftersom siten lägger ner så vill jag samla mina texter någon annan stans, så jag låter er följa med på resan som är det bästa jag gjort i mitt liv. Om så ett par år för sent.1 okt 2008 - Nice, Frankrike
RIP

Jag hade hoppats att denna dag aldrig skulle komma. Men plotsligt ar den har. Jag har kopt nya skor. Det ar ett sorgligt men nodvandigt maste. Men oroa er inte att det ar en allt for stor forandrig. Dom ser lika dana ut med skillnad fran att dom guldiga detaljerna ar silvriga istallet. Nu maste jag bara ga in dom och fa massa skavsar. Trist. Maste ocksa borja fundera ut en vardig begravning for mina alsklingar som vart med mig sa mycket det senaste aret - allt fran snotackta isgator i Sundsvall till hoga trad i Kroatien.

Ma de vila i frid. Sofia


2 okt 2008 - Nice, Frankrike
Vi vann...

...inte ett ore pa casinot i monaco trotts att vi var dar inne i minst en hel minut! Det fanns inte sa mycket mer an casinot och massa sma batar att titta pa i monaco och pa grund av att vi fortfarande ar lite sjuktrotta sa vi var bara i dar nan timme.

Vi har borjat med en ny vana. Det kallas att laga mat. Efter att ha atit pa restaurang i en manad kande vi ett enormt sug efter hemlagad mat. Sa igar firade att vi vart ute och rest i en manad med att laga lax med couscoussallad. Det var extra kul att laga mat har da de har en diskare som diskar at en. Ikvall blir det couscousallad med gravadlax och fetaost.

Imorgon bar det av mot Barcelona. Vi hade planerat allt in i minsta detalj. Vi skulle ta ett tag harifran vid 10 och skulle bara behova ett byte, men da ett av tagen var fulla maste vi nu aka kl 6 imorgonbitti vilket betyder att vi maste lamna hostelet vid 4.30 eftersom det ar en bra bit till stationen harifran (pa dagtid kan man fa skjuts till sparvagnen). Kramar! 
/Emma & Sofia


7 okt 2008 - Barcelona, Spanien
Viva la Barcelona!


Okej, Barcelona! Det ar sa grymt! Efter en resa fran Nice till Barcelona pa 15 timmar slockande vi ganska fort nar vi kom till hostelet vi bodde pa forsta natten. Dag 2 bytte vi hostel till ett av "Europes most famous hostels" som ligger pa Plaza Real, precis brevid La Rambla. Jattebra stalle och massa folk som bor har. Forsta dagen har tog vi det mest lugnt och shoppade lite efter att vi aterigen stott pa australiensaren Josh precis utanfor hotelet (Samma Josh vi stotte pa pa gatan i Split). Atligen fick vi shoppat lite klader. Underbart. Pa kvallen tankte vi ge oss ut pa en ny PubCrawl, vilket vi gjorde ocksa men den var inte sarskillt lyckad da det var alldeles for fa folk. Sa efter den andra baren gick vi hem och sov.

Dag tva begav vi oss ivag och gick pa vart forsta museum pa denna resan. Det ar gratis den forsta sondagen i varje manad. Vi gick till Picasso muset vilket var intressant. Aven om vi efter ett tag fick paminna oss om att vi var dar for att titta pa tavlor och inte pa vilket typsnitt de anvand for att skriva informationen pa vaggen med. Efter det begav vi oss till standen. Kan ni tanka er att man faktiskt kan ligga pa stranden i oktober? Hur grymt som helst. Efter en heldag kopte vi med oss en flaska vin och satte oss och umgicks med folk i matsalen. Och pappa detta kommer gora dig stolt: Jag drack aven en halvliter OL (Heiniken sa nagon att det var) denna kvall. Nej, det var inte gott. Nej, det blev inte godare och godare. Men jag drack det. Enda anledningen var att jag fick den gratis. Och anledningen till att jag fick den gratis var for att en snubbe lyckades valta en halvliter ol over mig. Totalt dranka mig i ol. Sa istallet fick jag en liter ol (Jag och Emma delade pa den, darav en halv liter var). Och far man det gratis maste man ju faktiskt dricka upp den. Tva timmar och tva biljard matcher senare var den slut. Da hangde vi med ett gang engelska snubbar ut och at tapas och dom matade oss med sangria. Jag borjade dock fa huvudvark och tankte att det va en bra nog anledning att slippa dricka mer. Nej da. Da fick jag vitt vin istallet. Det var en kul kvall med manga spannande incidenter, bland annat tog vi ett dopp i det ljumna vattet nagon gang pa natten under en stjarnklar himmel.

Igar hade vi en unna-dag. Vi spenderade den pa ett par solstolar pa stranden. Vi tog ocksa en massage for 5 euro och har idag sjukt ont i musklerna runt nacken och ryggen. Det var skont. Efter det at vi paella och gick och la oss tidigt.

Idag har vi turistat och sett det varsta pa denna resan. Sagrade Familia. Det maktigaste man kan tanka sig. Sa grym! Vi gick inte in i den, vi sparar det tills nasta gang vi besoker Barcelona. Vi har ocksa sett Gaudì byggnaderna i staden. Imorgon ska vi aka till Gaudì parken.

Ta hand om er och glom inte att halla er varma i hostvadret.

Kramar Sofia & Emma

 

 


 PT-pass 28

Då var dagen här som jag fasat för senaste veckan. Mätningsdagen. Jag vad övertygad att jag typ skulle blivit större igen och att allt var förstört tack vare en vecka. Så var inte riktigt fallet. Men det är spännande att konstatera hur kroppen fungerar. Efter första månaden vad det midjan jag minskat mest på. Där hade det nu inte hänt nånting sedan förra månaden. Medans låren har minskat lika mycket denna månaden som dom gjorde dom två första. Måttet runt rumpan är väl det som hållt jämn takt alla tre månaderna och det är kanske inte så konstigt att alla byxor jag äger blivit alldeles för stora.

Efter mätningen satte vi igång med det jag egentligen går till gymmet för. Träningen. Idag puls-styrka. Den jobbigaste typen av pass, men också bland det roligaste. Och jag är faktiskt sjukt glad över att benhinnan inte kändes alls, trots hög fart på bandet och att kroppen svarade och tog mig igenom ett sjukt jobbigt pass. Tack för det!

Dagens pass:
 • Löpning 10 minuter blandat hög fart och lutning
 • Axelpress ner till benböj med medicinboll
 • Step up på bräda med ett ben och vikt i luften med samma arm (superset med planka)
 • Planka där en arm eller ett ben lyftes i tre sekunder, vandandes runt (superset med step up)
 • Skidåknings-stakning i kabel (superset med höga knän)
 • Höga knän (superset med skidåkaren)
 • Triceps i kabel (superset med biceps och grodhopp)
 • Biceps i kabel (superset med grodhopp och triceps)
 • Grodhopp (superset med triceps och biceps)
 • Armhävningar på tå mot bräda (superset med hopplasteg och dips)
 • Hopplasteg på bräda med benet utanför och böja i en benböj (superset med armhävningar och dips)
 • Dips (superset med hopplasteg och armhävningar)
 • Fällknivs-sit ups på bräda


Tre-månaders-resultatet:

 

 

 


Resdagboken – Italien

När jag var ute och tågluffade år 2008 skrev jag på resdagboken.se. Men eftersom siten lägger ner så vill jag samla mina texter någon annan stans, så jag låter er följa med på resan som är det bästa jag gjort i mitt liv. Om så ett par år för sent.25 sep 2008 - Rom, Italien
When in Rome!

Okej. Sa var man igang igen. Det ar fordjavla jobbigt! Vi lar snart behova en ny semester. Om vi gick mycket i dom forra staderna ar det ingenting jamnfort med Italiens stader. Helt sjukt. Iallafall, i sondags begav vi oss ivag fran varat paradis. Vi tog baten klockan 13 och hade en perfekt plan dar vi skulle ta taget till Zagreb klockan 15.06 och sen ta nattget till Venedig klockan 23.35 och vara framme i Italien klockan 07.16. Denna planen sket sig en aning men losningen visade sig bli battre an vantat. Vi lamnade Hvar tillsammans med typ hela ganget vi hangt med dar men tappade bort dom pa vag till tagstatioen. Men eftersom vi hade en plan och skulle bara med taget som gick klockan 15.06, men vi behovde biljetter. Hur tror ni det gick? Nej, saklart fanns det inga biljetter pa det taget. Jag gick ivag for att leta efter vara vanner som skulle ta ett senare tag till Zagreb, men jag hittade dom inte. Istallet stotte jag pa Josh, en av australiensarna som vi traffade i Wien. Han han hade samma plan som oss med enda skillnaden att han redan hade en biljett. Vi vande tillbaka till tagstationen och da var dom jag sokte efter redan dar. Dom tipsade om att det gick bussar till Zagreb hela tiden, sa vi gick och bokade en ganska dyr (200 pengar) biljett pa bussen som gick 15.00 till Zagreb. Dock gick den fortare an taget sa vi hann mota upp Josh pa tagstationen och bokade nattaget med honom. (Nagonstans dar i mellan tappade han bort sitt pass och sitt EuroRail, en aning panik uppstod innan detta aterficks utan nagon skade skedd). Vi kom fram till Venedig klockan 07.16 och gick runt och kollade pa alla sightsen innan resten av turisterna vaknat ens. Det va grymt, vi var typ ensamma pa Makusplatsen. Venedig ar sjukt mysigt och jag tycker att alla borde aka dit. Hur som helst sa gick vi runt halva dan bland alla gator och grander och gick vilse ett antal ganger innan vi foljde Josh till tagstationen dar han skulle ta taget vidare till Rom och vi skulle hitta tillbaka till hostelet vi bokat rum pa tidigare pa morgonen. Vi hittade genom att ta batbussen tillbaka till Markusplasten. I Venedig shoppade vi lite. Jag kopte en minivariant av en maskeradmask och Emma kopte ett armband och en strahatt. Efter en lang dag i Venedig och en god natts somn begav vi oss till Rom. I Rom fick vi problem att hitta ett hostel, klockan var ganska mycket och vi var sjukt hungriga sa nar det inte fanns rum pa det andra stallet vi var pa och dom erbjod ett ett rum pa deras systerhotell pa andra sidan gatan for 30 euro sa tog vi det. Vi gick ut och at och letade sedan vidare for ett hostel till natten efter, vilket vi hittade pa forsta forsoket. Nar vi kom dit satt det ett gang snubbar vid receptioen som skulle ut pa en Pub Crawl. Ja ni kan gissa vad som hande sen. Det va sjukt kul och vi foljfoljde tillochmed denna.

De tva senaste dagarna har vi bara gatt och gatt och gatt och sett massa antika och historiska saker. Jattefint och jatteutmattande! Pa lordag aker vi vidare, vi har dock ingen helt fardig plan men det loser sig. Vi aterkommer. Cioa!

Kramar Sofia & Emma (fran datorn langre bort) ps. Kopplar rubriken tillrackligt syster?


28 sep 2008 - Florens, Italien
Pics!

Nu har vi laddat upp ett antal nya bilder. De som saknades fran Warszawa och nagra fran Hvar. Vi forstatter ladda upp under morgondagen fran datorn vi har i VARAT RUM! Yey!

Cheers!


29 sep 2008 - Florens, Italien
Lutande torn och langa broar!

Ja tillslut blev det sahar. Vi blev sjuka och stannade en extra natt i Rom. Sa igar paborjade vi varan nya resplan. Den gick ut pa att vi skulle stanna i Pisa och kolla pa ett lutande torn pa vagen till Florens, dar tanken var en mellanlandning innan vi akte vidare mot destination Nice. Sa har blev det. Vi akte till Pisa och kollade pa ett lutande torn (Vid lunchen traffade vi ett medelalders par fran stockholm som gav oss ett frascht apple) Darefter tog vi taget till Florens dar vi stannde tva natter for att passa pa att kika runt i en stad vi hort (och som Emma redan visste) var en fin stad. Sa forutom att ha suttit vid datorn pa varat rum har vi gatt runt och tittat pa statyer, broar och kyrkor (lite som i alla andra stader) i ett par timmar. Imorgon tar vi taget till Nice dar vi ska stanna minst tva natter och bland annat ta en dagstur till Monaco.

Vi borjar for ovrigt bli friska igen och borjar ladda for nasta PubCrawl i Barcelona om ett par dagar, dit farden gar efter franska rivieran. 

Hur ar vadret hemma?

Take care our friends! Say hi to people from us!

 

 


 Bananpannkaka

Äntligen fick jag för mig att prova den här bananpannkakan som verkligen alla verkar älska. Jag var faktiskt lite skeptisk då jag var rädd att den skulle smaka för mycket banan. Men jag blev riktigt positivt överraskad. Det var riktigt gott. Smakade inte allt för långt från riktiga pannkakor som jag längtat så efter. Definitivt inte sista gången jag gjorde det.


Recept 2 st:
 • 1 banan
 • 2 ägg

Mixa ihop till en smet med en stavmixer och stek. Toppa med det du tycker om. Jag hade turkisk yoghurt och jordgubbar. (Söttman i pannkakorna kan styras med hur mogen bananen är, ju mognare destu sötare)

 

 


PT-pass 27

Efter att inte har tränat förutom promenader sen i tisdags, så var jag lite nervös över att gå och träna i morse. Hade ju ingen aning om hur kroppen skulle reagera.  Men efter att både min mamma och min PT spontant undrat om det inte är så att jag är pollenallergisk, så tror jag att det mycket möjligt kan vara så. Någon som brukar få trötthet och tungt huvud när ni är allegiska på våren? Hur som helst så gör ju det att det inte är farligt att träna iallafall. Så vi körde på, trots att jag fortfarande känner mig lätt illamående. Kroppen gjorde vad den skulle och det kändes lagom att köra stryka för hela kroppen utan överdrivet mycket puls. Imorgon är det ett "köttar-pass" som gäller tydligen.

Dagens pass:
 • Crosstrainer
 • Marklyft
 • Benböj med fast stång över en bänk att nudda med rumpan
 • Rodd i kabel
 • Skulderpress (superset med axellyft)
 • Axellyft (superset med skulderpress)
 • Rygglyft med en vikt roterande runt hand till hand
 • Rygglyft
 • Sit ups i fickknivs position med medicinboll
 • Plankan med diagonala lyft av arm och ben
 • Trampmaskin

 

 

 


Neon-flowers

Var inne på Mango en snabbis i veckan och blev lite förälskad i denna skönhet. Färgerna är härligt neoniga och modellen spännande. I like it.


//Bilder// Mango.com
Resdagboken – Hvar

När jag var ute och tågluffade år 2008 skrev jag på resdagboken.se. Men eftersom siten lägger ner så vill jag samla mina texter någon annan stans, så jag låter er följa med på resan som är det bästa jag gjort i mitt liv. Om så ett par år för sent.17 sep 2008 - Hvar, Kroatien

Paradiset!

Sa har ar vi nu antligen! I Paradiset! Det ar helt sjukt underbart! Dock ar vi nog lite branda efter dagens solande, men vad gor det vi har ett par dagar till pa oss och fixa till det. Vi bor pa ett jattebra hostel med en helt sjukt utsikt. Dock ar det val si sadar 7000 trappsteg upp dit (Ja mamma jag vet att det ar bra traning) och att traska upp dit med 17 kilo pa ryggen ar en ganska tuff utmaning. I ovrigt ar lite dyrare har jamfort med bade Zagreb och Split och det kanns lite som en jet set o men gigantiska batar och tontigt stora hotell.

Det ar lite sorgligt att vi trodde att det fortfarande var sommar, igar kvall kan vart den kallaste kvallen sen vi borjade var resa. Tur att dagarna ar soliga och vattnet varmt och kristallklart! Underbart!

Horde att hanskarna borjats anvandas hemma. Stackars... Kramar Sofia & Emma


19 sep 2008 - Hvar, Kroatien
Svenska flicka!

Nu har vi spenderat over en vecka i Kroatien. Vi alskar det! Hvar ar paradiset dar solen tog semester idag. Igar va det dock fint vader och vi hyrde en bat med tva tjejer och tre killar fran England och en tjej fran Australien som bor pa varat Hostel. Det var en spannade fard. Ingen av oss visste egentlige hur man kor en bat. Sa vi lat Darcy kora varan bat. Det sager allt. Vi akte runt till nagra vikar pa oarna utenfor Hvar och efter att vi tappat bort den andra baten sa hittade vi nog Kroatiens enda sandstrand. Den var sa stor att man kunde ligga 4 pers pa rad. I klipporna runt omkring lag det lite nakna manniskor ocksa. Pa vagen tillbaka hade det blast upp och jag lovar att hade vi haft lite mer otur hade varan bat drunknat. Vagorna var enorma. Men vi klarade oss och kom i land med en stor duns.

Idag var det molnigt och ganska kyligt och vi var sega efter gardagens utgang. Sa vi bestamde oss for att hyra en moppe tillsammans med tva snubbar fran Australien. Jag korde och Emma satt dar bak. Det hade kunnat sluta illa ganger tva. Bland det forsta som hander sa kor vi fel och ska vanda moppen och var seriost 10 cm fran att aka ner fran kanten av vagen. Andra gangen vi kan tacka Gud att vi lever ar nar en av snubbarna lat en annan snubbe fran varat hostel provkora, han hade ingen aning om hur man korde och gasade pa for fullt rakt pa oss. Vi hann undan med en harsman.

Vi ska be till Gud pa vagen hem sen om sol imorgon. Sen pa sandag beger vi oss mot Venedig. Cheers! Sofia & Emma

ps. Vi kraver en forbattring pa att kommentera!


 

 

 


 

 24 timmar i huvustaden

Denna veckan började jag med att sätta mig på ett tåg till Stockholm för att spendera två halvdagar på konferens. I början av året blev företaget jag jobbar på, uppköpta av ett annat och det var dags för oss att mötas från alla tre kontoren. Det var spännande men lite konstigt att plötsligt ha 120 arbetskamrater.

Det började med en pampig konferens innan fördrink och middag. Middagen var supergod och mina bordsgrannar var riktigt trevliga. Sen kom underhållningen igång med Sanna Martin och Linda Lampenius. Dödade stämningen en aning tyvärr, men kvällen fortsatte sedan i baren och avslutades på efterfest i ett av hotellrummen. Hade suuuupertrevligt och skrattade så käkarna värkte. Jag behövde en sån kväll.

Jag var dock inte jättepigg på gruppdiskussionen som var i morse och det var väl kanske lite tur att alla var så trötta så vi kunde sova på tåget hem, då det såklart var försenat. Men nu ska jag lägga mig tidigt och ta nya tuffa tag imorgon.

Ber om ursäkt för väldigt få tagna bilder.

Sommarmat

Har man ingen ballkong eller uteplats att grilla på så får man göra det bästa av situationen och köra kötten i grillpannan. Jag har åtmindstånde gasspis så det brinner under iallafall.

Grillad fläskfilé med ljummen sallad på sparris, sockerärtor, morötter och rödlök blandat med lite smaksatt färskost.

Resdagboken – Zagreb & Split

När jag var ute och tågluffade år 2008 skrev jag på resdagboken.se. Men eftersom siten lägger ner så vill jag samla mina texter någon annan stans, så jag låter er följa med på resan som är det bästa jag gjort i mitt liv. Om så ett par år för sent.13 sep 2008 - Zagreb, Kroatien
Semester fran semestern!


Antligen har vi hittat en dator dar vi kan lagga upp bilder har, sa titta och njut ;) 

Om ca en timme tar vi taget ner till Split. Vi kanner oss helt utslitna efter alla storstader med allt gaende sa vi ar i behov av en semester fran semestern, sa nu blir det sol och bad.

Kramar! 

/Emma & Sofia


14 sep 2008 - Split, Kroatien
Sol och Bad i Split?


Det var sjukt synd att vi bestamde oss for att aka fran Budapest sa tidigt pa morgonen eftersom vi saklart traffade tva trevliga Amerikanare som skulle ga ut pa kvallen. Men vi larde oss av varat forra misstag och stannade inne. Dock kanske vi ska mota upp dessa tva i Italien om nagon vecka. Efter att ha spenderat 7 timmar i en tagkupe med tva illalukande spanjorer kom vi antligen fram till Zagreb. Dar var det VARMT. Vi var overlyckliga over att fa komma till riktig varme och vi kande att semestern var nara. Zagreb gav oss en jattebra kansla och det var en stad dar man skulle kunna strosa runt lange och bara ata och dricka. Men vi ville till sol och bad och begav oss till Split efter en natt i den kroatiska huvudstaden.

Att det tog 7 timmar att aka till Split ar inte konstigt med tranke pa att taget gick i slow motion. Helt sjukt langsamt. Sen blev vi 1 timme forsenade ocksa nar vi behovde sta och vanta pa ett motande tag, tydligen fanns det bara ett stalle pa hela streckan dar tva tag kunde aka forbi varandra. Nar vi antligen kom fram hade vi ingen stans att bo och vi visste att det ar populart att folk som hyr ut rum eller lagenheter star vid stationen och vantar. Sa vi hakade pa en kvinna som verkade okej och som inte bodde sarksilt langt bort och vi kom fram till ett rum under hennes lagenhet med egen ingang, toalett, dusch, tv och AC. Grymt! Har ska vi stanna i tva natter till sen beger vi oss ut till oarna. Och vadret? Tja, vi vill helst inte prata om det... 


Bye! 

Sofia & Emma


15 sep 2008 - Split, Kroatien
Total fornekelse!

Okej, sa vi befinner oss i en sommarstad. En stad som ar till for att sola och bada. Sa da solar man och badar, vem sjutton bryr sig om det ar kallt, molning och regnet hanger i luften? Inte vi iallafall. Igar badade vi i det kroatiska havet. Det va hur skont som helst. Sen solade vi. Det enda som fattades var solen men det sket vi i. Nu sitter vi och vantar pa att varan tvatt ska bli fardig. Det var dags att tvatta nu. Imorgon ska vi aka till Hvar som sags vara det stalle som har flest soltimmar varje ar i hela Europa! Sa det maste vara ett sakert kort for att vi ska kunna fa lite sol pa oss. Vi ska stanna pa Hvar ett par natter sen aker vi tillbaka till Split och tar taget till Venedig. Tar bara 16 timmar och 10 minuter.

Igar hade vi en odla i varat rum. Den var liten och sot och genomskinlig.

Mer spannande an sa ar det tyvarr inte i Kroatien for tillfallet. Sofia & Emma

 

 

 


 

 

 


Min träningsvecka (19 2012)

Det känns som att jag bara vill glömma denna veckan. Jag blir frustrerad och besviken på mig själv när jag tittar tillbaka. Jag blir frustrerad över att jag inte kunnat träna, typ alls. Jag har nåt i kroppen som gör att jag är sjukt trött och tung. Det kan man ju inte hjälpa. men jag är besviken på att jag tack vare det även tappat kosten. Jag har ätit mer skräp denna veckan än sammanlagt dom senaste tio veckorna. Det är ett bevis på att jag har en ganska lång väg kvar för att hitta min balans, det jag ska leva efter för alltid liksom. Men bara skiten i kroppen försvinner så är jag laddad för en ny månad.

Måndag: Vila
Tisdag: PT-pass
Onsdag: Vila
Torsdag: Vila
Fredag: Vila
Lördag: Promenad ca 60 minuter
Söndag: Power Walk 45 minuter


Göteborgsvarvet

När jag kom till startområdet i Slottsskogen så fick jag en adrenalinkick utan dess like. Hjärtat slog snabbare och jag fick ett sjukt spring i benen. Jag blev så taggad på att tävla. Jag är så sjukt imponerad av alla tusentals människor som springer Göteborgsvarvet varje år, och jag vill så gärna vara en av dom. Därför har jag bestämt mig för att, om jag klarar att springa en mil efter sommaren, så anmäller jag mig. Viljan finns där, för mig hadlar det ju dock om att mina benhinnor ska hålla. Men står jag på startlinjen nästa år, då är jag redo.

Resdagboken – Wien & Budapest

När jag var ute och tågluffade år 2008 skrev jag på resdagboken.se. Men eftersom siten lägger ner så vill jag samla mina texter någon annan stans, så jag låter er följa med på resan som är det bästa jag gjort i mitt liv. Om så ett par år för sent.10 sep 2008 - Budapest, Ungern
Vitt vin i Wien

I Wien bodde vi pa ett jattemysigt hostel som lag vid ena ändan av shoppinggatan (Men nej vi kopte inte ens ett par strumpor). Det hade en tradgard dar folk hangde och dar vi forsta kvallen traffade tva snubbar fran Kanada och en fran Australien. Dom skulle ut pa en "Pub Crawl" pa kvallen sa vi hangde pa. Men det va for fa folk som dok upp sa det blev inte av. Istallet hangde vi pa forsta baren tillsammans med en stock och spikar och en snuffmaskin (Det finns filmer) (Ja Osterrike ar ett konstigt land) Sen finns det en fortsattning pa kvallen men den ar for tillfallet censurerad for vissa av lasarna. Dagen efter gick vi med kanadensarna till Slottet Schonbrunn och sen gick vi hem. Pa kvallen gjorde vi ett nytt forsok att ga pa en "Pub Crawl", det gick battre till en borjan och massa folk dok upp. Alla fick en namnlapp med sitt lands flagga och efter ett tag borjade folk byta lapparna och nar det officiella slutet pa kvallen var sa hette jag Jesus och Emma Greg och vi kom bada fran Australien. Det va kul. Dagen efter det (igar tisdag) gick vi in till centrum och satte oss pa tva sparvagnar. En som gick ena hallet runt stan och en som gick andra hallet. Vi sag manga fina byggnader och sen akte vi hem. Pa kvallen kopte jag roligt godis och vi satt ute i tradgarden med massa folk. Idag har vi begett oss till Budapest. Det tog oss ungefar tva timmar att hitta ett hostel. Men dar vi nu bor verkar det bra och vi har tva roomates som kommer fran Australien och vi ska nog med dom ut snart.

Enjoy!

Sofia & Emma i Ungern


11 sep 2008 - Budapest, Ungern
Andrade planer!


Vi har beslutat att ej áka till Bukarest och Sofia (Sofia ar lite plutt for det ar ju hennes stad). Detta ar for att vi fátt höra att det inte ar nágot att se. Det kanns dá lite onödigt att áka typ tvá dygn med tág bara för att se en stad. Vi har darför beslutat att sticka till Kroatien nu. Sá imorgon bitti kl 6 satter vi oss pá ett tág till sol och bad! Igár gick vi ut och át och drack med de tvá snubbarna frán Australien i várt rum. Mycket blev fel dá det flöt runt saker i Sofias vin och Ben fick fel mat. Snubbarna tyckte det var fel pá notan sá de betalade bara sá mycket de tyckte det var vart, sen sprang vi...

Idag har vi haft en heldag med turistande. Vi strosade bort till stans kandaste badhus dar vi spenderade nán timma i det 38-gradiga vattnet. Vi ville gőra en ungersklerinpackning, men man var tvungen att ha recept frán en doktor för att fá göra det har. Skumt. Sen gick vi upp i en jatte hög kyrka och tittade pá utsikten. Sen tog vi en promenad langs Donau. Nu ska vi gá ut och spendera 9000 pengar var pá en middag.

Ha det bra! 

/Emma & SofiaLöparoutfit

Idag går det fantastiska loppet Göteborgsvarvet av stapeln. Vädret är inte som traditionen säger och det krävs då lite mer kläder än vanligt. Detta skulle jag gärna ha på mig. Om jag skulle springa då. Lyckas jag dock få Nike som sponsor, så springer jag nästa år.

//Nike// T-shirtGPS-klockaShortsSvettbandSport-BHByxorskor

Resdagboken – Brno & Prag

När jag var ute och tågluffade år 2008 skrev jag på resdagboken.se. Men eftersom siten lägger ner så vill jag samla mina texter någon annan stans, så jag låter er följa med på resan som är det bästa jag gjort i mitt liv. Om så ett par år för sent.5 sep 2008 - Brno, Tjeckien
Kvallen som blev sen, morgonen som blev tidig & dagen som blev lang


Den tidiga kvallen blev inte sa tidig. Efter att vi atit, packat och gjort det vi skulle var klockan bara 7 och vi tyckte det var lite val tidigt att lagga sig, sa vi gick ner och spelade spel i sallskapsrummet. Dar bjod vi in en ensam japan att vara med, han lovade att guida oss runt i Tokyo den dagen vi besoker staden och det var ju bra. Sen forsvann han och vi borjade prata med ett par engelsman som tyckte att vi skulle folja med dom ut, vilket vi saklart gjorde, men vi hamnade pa ett riktigt skumt stalle dar sakert 90% av manniskorna va hoga sa vi kande oss lite obekvama och drog hem, da var klockan 1. Vi gick upp klockan 5. Det var inga problem att hitta ratt tag och det var inte heller nagra problem att aka med InterRail kortet. Enda resan vi bokade pa (och betalade 7 polska pengar for) var den fran Warzsawa till Prerov, dar bytte vi tag till Brno. I Brno gick vi vilse. Det var en ganskla stor stad (trots allt Tjeckiens nast storsta) och eftersom vi envisas med att aldrig ta karta med oss sa blir det svart ibland. Men vi motte en snubbe som fick oss till ratt gata, dit kom vi genom att planka pa sprvagnen (vi hade gatt jattefel!). Men sen var vi dar. Vid museet. Vid valdens aldsta utstallning imon grafisk design. My god! SA HIMLA GRYMT! Jag kopte en plansch som kommer fa vara med i hela Europa (kul for den va?!), Emma kopte en bok som ocksa far vara med om del. Tjugo i sju gick taget till Prag, vi hamndae tydligen i 1a klass (?) dar vi inte far sitta med vara InterRail, sa fick flytta oss. Efter dagens sammanlagda tagresa pa 11 timmar var vi framme i ett Prag dar det sporegnade. Vi skulle ga till Hostelet tankte vi och borjade, men kom typ ut pa en motorvag eller nat sa vi gick tillbaka till Centralen och frgade en snubbe om hur vi skulle ta oss dit vi skulle pa lattaste satt. Han va snall och kunde ingen engelska sa han korde oss dit gratis. 

Nu ska vi utforska Prag. Cheers! 


Sofia & Emma


7 sep 2008 - Wien, Österrike
Bojkotta Prag!

Vara tva dagar i Prag har vi agnat at att inte gilla Prag. Vi kom som sagt fram mycket sent och hostellet visade sig vara sa omysigt som det kan bli. Om man jamfor med Oki Doki var det skit helt enkelt. Men vi var trotta sa vi somnade med det samma. Nasta morgon upptackte vi att frukosten bestod av vitt brod och kaffe, mums. Vi upptackte aven att aven fast man laste var dorr sa kunnde man bara putta upp den sa oppnade den sig... vi klagade och fick ett nytt rum. Sen gav vi oss ut och vandrade runt lite i Prag. Vart intryck var att 90% av manniskorna var turister, enorma turistgrupper med en guid forst som holl upp ett paraply. De flesta av de sndra maniskorna var inte sa trevliga och pa grund av att det finns sa manga gator gick vi fel 100 gr.

Nasta dag, efter att ha blivit vackt 100ggr av nagra dryga engelsman i rummet brevid gick vi for att ata var frukost som vi kopt i mataffaren dagen innan eftersom frukosten pa hostelet var sa dalig, dock lag bara halften av maten kvar i kylen dar vi stoppat den dagen innan. Dagen spenderade vi vid slottet. Da vi sa att vi var studenter fick vi ga in for halva priset :) Sen blev vi jatte hungriga. Nar vi skulle betala for var as dyra pizza vi just atit upptackte vi att vi inte hade tillrackligt med pengar, det fattades dock typ bara 2kr. Servitoren var snall som tur var.

Nasta dag=idag gick vi och tog ut sa lite pengar som mojligt fran en bankomat for att kunna kopa lite frukost och betala tunnelbanan till tagstationen for att aka till Wien. Dock blev frukosten lite dyr sa vi var tvungen att ta ut mer pengar, vi gick till ca 5 bankomater innan vi hittade en dar man kunde ta ut bara 100 tjeckiska pengar da det var onodigt att ta ut mer. Sen blev vi lite stressade sa vi kopte vara tunlebane biljetter och drog ner i tunelbanan. Men efter att ha akt en station och klivit av for att byta tunnelbana blev vi stoppade av en kontrollant, vi visade snallt upp vara biljetter men han sag inte glad ut och forklarade att vi var tvugna att stampla biljetten inanna vi akte vilket vi inte gjort... vi blev ap arga da vi fan inte fattade att man var tvungen att gora det och mannen i biljettluckan sa inget om det och vem fan laser pa baksidan av biljetten hur man ska gora med den... det hela slutade med att vi var tvungna att ta ut 700 tjeckiska pengar var och ge till den javla vakt gubben. 
Efter att ha atit godis och nu kommit fram till wien och hittat vart trevliga hostell kanns allt lite battre. Om Prag kan vi konstera att det ar en overskattad stad och att den nog inte gillar oss eftersom vi tycker sa da allt gick sa fel. 
Kramar /Emma & Sofia


 

 


 Bio – Iron sky

Det var länge sen jag mötte upp mina vänner för bio nu. Så när det var dags igen tänkte jag inte så mycket på vad det var för film som föreslogs.

Vid andra världskrigets slut flydde nazisterna till ”the dark side of the moon” och byggde upp en hemlig månbas, en flotta med rymdskepp och förberedde sig för att erövra jorden. När en amerikansk astronaut landar lite väl nära månbasen och tillfångatas, tillsammans med sin fantastiska smart phone, inser man att ett teknologiskt genombrott skett på jorden och åker för att hämta fler. Väl där, 70 år senare, är det dags. Fjärde riket ska resas.

Jag brukar säga att en del av charmen med våran lilla bioklubb är att vi ser filmer vi inte alltid annars skulle se. Denna filmen hamnar definitivt i den kategorin. Ni hör ju vad den handlar om. Det är en parodi-aktig film om världspolitiken och dom försöker skämta om det mesta. Men jag kan inte påstå att dom lyckas. Jag tyckte ärligt att den var skitkass. Jag brukar inte titta på klockan, hur seg en film än är. Men efter, vad som visade sig vara, en timme trodde jag att det minst gått två timmar. Och då är filmen bara en timme och trettiotre minuter. Nej, verkligen inget jag kan rekommendera.Dagens dagbok

Jag har inte kännt mig helt bra sedan träningen i tisdags. Illamående från och till och ett huvud som känns som en betongklump. Motivationen är på noll. Denna månaden har gått så fort, nästa vecka har redan tredje PT-månaden gått. Tror inte att det hänt så mycket med resultatet, mest för att jag vet att jag inte gett allt. Jag har inte tränat som jag borde och jag har inte ätit så bra som jag borde. Nu är det mest så att jag önskar att jag inte gått bakåt. Men jag tror att jag har behövt ha en månad där jag inte kör lika hårt som innan. Framförallt så har jag inte haft energin till att köra lika hårt. Men nästa vecka börjar PT-månad fyra. Då ska jag köra gärnet. Halva månaden har jag dessutom semester, så jag hoppas jag kan komma tillbaka på banan igen då.

Idag gick jag hem från jobbet klockan två. Däckade i soffan. Regnet slår mot rutan och jag har lagat sommarmat. (Och druckit en cola). Jag vill så gärna få tillbaka energin, tillsammans med den kommer motivationen och träningsglädjen, det är jag säker på.

Resdagboken – Warszawa

Igår fick jag ett mejl från resdagboken.se om att dom lägger ner siten. Det var lite vemodigt tycker jag. Det var den siten jag använde, långt innan jag skaffade min blogg, när jag var ute och tågluffade 2008. Som tur var kan man ladda ner det vi skrivit. Så för att samla texterna någon annan stans tänker jag klistra in dom här och låta er följa med på resan, som är det bästa jag gjort i mitt liv. Dock ett par år senare.1 sep 2008 – Warszawa, Polen
De unga mäniskornas stad!

Efter att ha klivit runt i warsawa en halv dag har alla vara fordommar dott! Vi hade en bild av att warsawa var gratt och att alla var fula.

Men nej, det har verkar vara en otroligt vacker stad och manniskorna ar faktiskt inte sa fula. 

Idag har vi ocksa lart oss att det finns vranga manniskor och det finns snalla manniskor. Nar vi klev pa bussen pa flygplatsen som skulle ta oss till centrum sa lamnade vi fram de mynt vi hade fatt tillbaka nar vi tidigare hade kopt en macka, for att betala bussen, men aven nar han fattade att vi inte forstod ett ord om vad han tjaffade om sa fortsatte han babbla polska. Vi fattade att vi inte hade sa det rackte sa vi lamnade fram en 50lapp istallet, men da va det inte heller bra. Da hoppade en tjej fram och betalade dom 2 pengarna som saknades, plus att vi fick lite skrammel kvar (varfor maste alla lander ha 1 miljon olika sorters mynt?) den hoppande tjejen fick det skrammlet.

Det verkar finnas en del snubbar som gjort saker for denna stad eftersom det finns statyer pa dem overallt. T.ex. Adamowi Mickiewiczowi som levde pa slutet av 1800-talet. Han sag ut som nagon typ av hjalte, nagon som vet vad han gjort? Aven Sigismund III verkar vara en Big Deal har... 

Nu ska vi ge oss ut pa en ny upptacksfard till Central stationen, vi vill komma hem! Skoja bara. Vi ska boka tag till Brno pa torsdag. 

I ovrigt sa ar det varm och sol. Kramar Sofia & Emma


2 sep 2008 – Warszawa, Polen
Staden som aldrig tar slut

Idag har vi gatt och gatt och gatt. Tanken nar vi vaknade var egentligen att vi skulle aka till en park med ett palats, men nar vi vaknade var det gratt ute och regnet hangde i luften sa vi bestamde oss for att avvakta lite. Istallet gick vi och bokade biljetterna till Brno som inte blev av igar. Detta ar en lustig stad. Vi gick fram till den internationella luckan och borjade prata men det visade sig att man tydligen inte behover kunna engeska for att jobba i den luckan men hon pekade och sa centrum som vi sag stod pa en skylt langre bort och gick dit. Dar va det inga problem att boka resan dit vi skulle. Vi bor jattenara centralstationen vilket ar bra eftersom 
taget gar klockan 6 pa torsdag morgon.

Efter det gick vi ut i ett gratt Warszawa och letade efter affarer som vi inte sett skymten av innan. Jag kopte en vaska i en jattespannande affar som heter H&M. Nar vi kollat i nagra affarer regnade det, men vi fortsatte att ga. Vi gick till Gamla stan och strosade runt dar i evigheter - 4 timmar visade det sig nar vi hittade en klocka. Det va da vi kande oss lite trotta och vande tillbaka mot OkiDoki, men det fanns fortfarande massa kvar att se. Pa vagen sag vi massa nunnor, den Portogisiske premiarministern (presidenten eller kungen eller vad dom nu har for nagot), vi tror det iallafall for det hangde portogisiska flaggor utanfor presidentbostaden. Vi sag ocksa ett par polska ungdommar som skyndade in till kyrkan for att bikta sig eller nagot, sen har jag bett i en kyrka (jag bad att det skulle vara fint vader imorgon) sen sa svor Emma utanfor en kyrka med en pagaende gudstjanst for att dom hade en valdigt ful skylt med massa fula wordart bokstaver pa.

Ha det bra alla! 

Karlek Sofia & Emma


3 sep 2008 – Warszawa, Polen
Dagen vi at konstig glass och var i en park med ett palats

Tack Gud for det fina vadret! Det hjalpte att be sa vi kanske ska fortsatta med det? Idag vaknade vi tidigt och begav oss ivag for att se palatset i parken. Det lag at ett helt annat hall i staden an vart vi rort oss tidigare, det visade sig vara en lite finare stadsdel dar alla designerbutiker och ambasader lag. Typ varenda land verkar ha sin ambasad har, dock inte Sverige vad vi sag. Parken var helt gigantisk och palatset inte sa stort. Vi vandrade runt i parken och gick in i palatset (det kostade 9 pengar/person sa vi tyckte inte det vat sa dyrt. Det va dock inte sa mycket att se. Klart det var fint och sa men inget specielt. Efter en vandring pa 4 timmar aterigen vande vi hemat och at en konstig glass pa vagen. Warszawa ar inte direkt en livlig stad dar man shoppar och festar, utan mer en stad dar man gar runt och myser och ater eller fikar pa nagot av cafeerna eller restaurangerna som finns overallt. En viktig del verkar ocksa vara alla statyer och minnerna fran andra varldskriget. Hela staden ar en grym kontrast fran alla de gamla byggnaderna i gamla stan och turistomraderna till alla nya hoga byggnaderna i affarsomraderna. Men Warszawa ar en modern stad som ar under uppbyggnad, en efter en restaureras byggnaderna och det ser langt i fran slitet ut. Det ar en mysig stad men vi har inte riktigt hunnit sett allt. Vi har bla missat den judiska stadsdelen med europas storsta judiska kyrkogard fran andra valdskriget och ett museum dar gestapo hade sitt fangelse. Vi har heller inte akt nagon av de lustiga sprvagnarna eller hittat det riktiga shoppingdestriktet, som vi ar sakra pa finns nagon stans, annars ar det synd om folk som bor har.

Idag blir det en tidig kvall eftersom taget till Brno gar klockan 6 imon. Vi ar framme dar vid lunch och ska ga pa Varldens aldsta utstallning imon grafisk design, sen ska vi aka vidare till Prag, dit vi kommer fram pa kvallen nagon gang om vi far biljetter pa det taget vi vill. 

Vi tanker pa er dar hemma! Sofia & Emma

ps. Jag har skickat ett vykort till farmor idag, men det at i princip ett mirakel om det kommer fram, eftersom polacker over 25 och engelska inte hor ihop. Men det ar tanken som raknas och jag har faktiskt lag det i ett hal i en dorr idag.ds


Min mat – Mellanmål

Mellanmål är för mig dom svåraste målen under dagen. Först att man ska komma ihåg att klämma in det mellan frukost och lunch och mellan lunch och middag. Att variera det dessutom. Men en av dom nya sakerna som kom med att jag började träna med PT är att jag ska äta fem till sex mål om dagen. Vilket ofast betyder tre mellanmål. Mellanmål ett brukar gå bra, är oftst hungrig nån timma innan lunchen. Mellanmål två är svårare, på eftermiddagen är man ofta helt inne i jobbet, vilket betyder att det lätt glöms av. Mellanmål tre är på kvällen efter middagen och då är jag oftast sugen på nånting vilket gör det lätt att få i sig nåt.

Men före och efter träning är jag iallafall väldigt noga med att få i mig något bra och nyttigt. Till exempel:

 

 1. Proteindrink och frukt – Dubbel dos av proteinpulver blandat med vatten och frukt
 2. Turkisk yoghurt och knäckebröd med ägg – Turkisk yoghurt med varma hallon och kokos och fullkornsknäckebröd med kokt ägg
 3. Tonfiskröra och färskpressad apelsinjuice – En burk tonfisk blandat med turkisk yoghurt och färskpressad apelsinjuice
 4. Räkröra på knäckebröd – Färska räkor blandat med turisk yoghurt på fullkornsknäckebrödPT-pass 26

Morgonpass. Igen. Jag brukar knappt vara vaken när jag ramlar in på gymmet halv nio. Just denna veckan har jag dessutom varit extra trött. Något som höll i sig under passet tillsammans med illamåendet. Vet inte riktigt vad det är med min kropp just nu. Men energin finns inte och kroppen svarar inte, det är sjukt frustrerande. Efter ett par nära svimningsfall under passet idag så beodrade min PT vila i form av promenad imorgon för att ge kroppen en chans att återhämta sig om det är något skumt som pågår. Jag är dock sån som hellre låter förkylningen slå ut än att mesa runt med något halvdant. Men vi får se. Jag hoppas att det är något övergående.

Dagens pass:
 • Crosstrainer
 • Utfallssteg
 • Gång på alla fyra
 • Höga knän
 • Utfallssteg blandat med höga knän
 • Sparkar i jägarställning
 • Burpees
 • Planka vandrandes från armbågar till händer
 • Planka med sparkande ben
 • Sidoplanka vandrandes från sida till sida
 • Boxning

 

 

 


Kvällsmat

Seg måndag med många möten och huvudvärk. En planerad power walk blev istället en däckad Sofia i soffan. Försöker åter igen ladda om och hoppas suget och motivationen kommer tillbaka snart. Mös till det med fin-gubbar från Saluhallen med en liten klick vaniljglass blandat med turkisk yoghurt och kokos på, till hockeyn (känns iofs som helst fel årstid för hockey-VM och det är inte ens kul när Sverige är så överlägsna som dom var igår).

Min träningsvecka (18 2012)

Denna veckan har vart lite tuff för kroppen. Började veckan med en grym träningsvärk och sedan ömma benhinnor efter löpningen. Därför har jag inte gjort mer än det jag kännt att jag velat och klarat. Känner att jag kanske behövt ett par veckor för återhämtning, för att sedan orka köra hårt igen. Det är inte allt för långt kvar till jag har två veckors semester. Det är endast fyra av dom dagarna som jag har något planerat, så det ska bli ett litet träningsläger för mig. Det ska bli kul och skönt att bara fokusera på mig själv och det jag vill göra.

Måndag: Power Walk 1 timme + PT-pass
Tisdag: Power Walk 1 timme och 40 minuter + Body Combat
Onsdag: Vila
Torsdag: PT-pass
Fredag: Vila
Lördag: Barnvagnspromenad 45 minuter
Söndag: Vila

Mina rosa snyggingar par mig fram på löpbandet i veckan
Min helg

Min helg har spenderats ner i Lund hos min syster och systerdotter. Det har vart supermysigt och jag kan inte annat än att slå fast att min systerdotter är fantastisk.

Fint väder, kafferep, vagn-promenad, lek, födelsedagsfirande, sällskapsspel, mer lek och cyklande.
En prinsessas födelsedag

Idag fyller min fantastiska syterdotter två år. Det känns som igår som jag höll henne i famnen för första gången. Min prinsessa.Beach wishes

Eh förutom att det förmodligen är svinkallt i vattnet, så är det strandväder ute. Hade gärna slängt på mig detta och njutit lite på playan.

 

//H&M// Skor Hatt //Net-A-Porter// VäskaKlänningBikini

 

 


PT-pass 25

Så vad ska man säga? Träningsvärken var borta till 95% i morse. Kändes stabilt. Min infekterade blåsa på stortån och illamåendet kändes mindre stabilt. Men med lite vilja kan man klara allt. Typ som fem kilomter på bandet. Fem. Alltså en halv mil. Förra veckan var jag överlycklig över dom 3,5 kilometer jag klarade. Helt sjukt att bara en vecka senare öka med en och en halv kilometer. När jag ser att jag klarade det hyfsat lätt känns mitt mål med att klara fem kilometer innan sommaren är slut, ganska mesigt. Men asså fatta vad häftigt. Jag har inte sprungit såhär långt på tio år. Nu vilar vi benhinnan en vecka och så kör vi igen. Woop woop!
Inspiration

Spoiler alert för den som vill se Amerikanska Biggest Loser säsong 13.

Ett av programmen som jag följer slaviskt är The Biggest Loser. Förvandligen som dom går igenom är helt sjuk. Jag brukar tänka att om dom, som är väldigt mycket mer överviktiga än jag någonsin har varit, kan klara sina mål, så kan jag också. Nu ska man iofs också tänka på att dom får sin mat uppstaplad för sig och spenderar inte dagarna till något annat än att träna. Men ändå.

Vinnaren av säsong 13 gick ner 199 punds (≈90,5 kg) på sju månader. Lite drygt 50% av sin startvikt. Är inte det inspiration så säg? Hade gärna spenderat lite tid på The Biggest Loser Ranch i L.A och tränat stenhårt med Bob Harper som PT.

 

Med det sagt så peppar jag nu gärnet för min fortsatta resa. 12 månader to go! Kom ihåg, kan dom kan du, jag och alla som vill. Heja oss!
Dagens träningsstatus

Jag trodde det var ett skämt när jag vaknade mitt i natten av brutal smärta. Träningsvärk. Överallt. Mest i benen. Sov som en kratta resten av natten. Tänkte att det skulle bli bättre av en promenad. Slängde på min skorna och gick ut. Hjälp, vem hämtade sommaren under natten? Med en långarmad tröja och trekvart-tajts var jag sjukt överklädd. Det var på riktigt sommarvärme. Dock gjorde inte det promenaden lättare. Mina 4,5 km tog fem minuter längre än vanligt och benen smärtade lika mycket som innan när jag kom hem.

På et igen tänkte jag. Några timmar senare bytte jag om och gick till gymmet. Ett combat-pass för återhämtning. Det har nog inte hänt förut. Men fy farao. Fortfarande smärta och pina att röra sig. Promenad hem och jag låssas att det känns bättre. Imorgon tvingar jag in en vilodag. Om en mils promenad och en timmes Body Combat inte hjälper så kommer jag alltid härdanefter hävda att det är en myt att kunna träna bort träningsvärk. Imorgon är det dessutom dag två av träningsvärken. Som att det brukar göra allt skönare. Hur som helst kan man ju säga att utfallen och dom djupa knäböjen tog där dom skulle igår ...

I parken var folk och hade sommar medans jag prommenerade
Sommarönskan

Nu när man faktiskt kan känna lukten av sommaren så börjar jag längta efter riktiga sommarkläder. H&M har fått in massa fint som jag gärna skulle ha med mig i ryggsäcken till Kroatien i sommar. Passande nog är det nu 25% rabatt på en valfri vara på hm.com om man uppger koden 9800 (gäller fram till 13/5).

 

 

 


RSS 2.0