Resdagboken – Hvar

När jag var ute och tågluffade år 2008 skrev jag på resdagboken.se. Men eftersom siten lägger ner så vill jag samla mina texter någon annan stans, så jag låter er följa med på resan som är det bästa jag gjort i mitt liv. Om så ett par år för sent.



17 sep 2008 - Hvar, Kroatien

Paradiset!

Sa har ar vi nu antligen! I Paradiset! Det ar helt sjukt underbart! Dock ar vi nog lite branda efter dagens solande, men vad gor det vi har ett par dagar till pa oss och fixa till det. Vi bor pa ett jattebra hostel med en helt sjukt utsikt. Dock ar det val si sadar 7000 trappsteg upp dit (Ja mamma jag vet att det ar bra traning) och att traska upp dit med 17 kilo pa ryggen ar en ganska tuff utmaning. I ovrigt ar lite dyrare har jamfort med bade Zagreb och Split och det kanns lite som en jet set o men gigantiska batar och tontigt stora hotell.

Det ar lite sorgligt att vi trodde att det fortfarande var sommar, igar kvall kan vart den kallaste kvallen sen vi borjade var resa. Tur att dagarna ar soliga och vattnet varmt och kristallklart! Underbart!

Horde att hanskarna borjats anvandas hemma. Stackars... 



Kramar Sofia & Emma


19 sep 2008 - Hvar, Kroatien
Svenska flicka!

Nu har vi spenderat over en vecka i Kroatien. Vi alskar det! Hvar ar paradiset dar solen tog semester idag. Igar va det dock fint vader och vi hyrde en bat med tva tjejer och tre killar fran England och en tjej fran Australien som bor pa varat Hostel. Det var en spannade fard. Ingen av oss visste egentlige hur man kor en bat. Sa vi lat Darcy kora varan bat. Det sager allt. Vi akte runt till nagra vikar pa oarna utenfor Hvar och efter att vi tappat bort den andra baten sa hittade vi nog Kroatiens enda sandstrand. Den var sa stor att man kunde ligga 4 pers pa rad. I klipporna runt omkring lag det lite nakna manniskor ocksa. Pa vagen tillbaka hade det blast upp och jag lovar att hade vi haft lite mer otur hade varan bat drunknat. Vagorna var enorma. Men vi klarade oss och kom i land med en stor duns.

Idag var det molnigt och ganska kyligt och vi var sega efter gardagens utgang. Sa vi bestamde oss for att hyra en moppe tillsammans med tva snubbar fran Australien. Jag korde och Emma satt dar bak. Det hade kunnat sluta illa ganger tva. Bland det forsta som hander sa kor vi fel och ska vanda moppen och var seriost 10 cm fran att aka ner fran kanten av vagen. Andra gangen vi kan tacka Gud att vi lever ar nar en av snubbarna lat en annan snubbe fran varat hostel provkora, han hade ingen aning om hur man korde och gasade pa for fullt rakt pa oss. Vi hann undan med en harsman.

Vi ska be till Gud pa vagen hem sen om sol imorgon. Sen pa sandag beger vi oss mot Venedig. 



Cheers! 



Sofia & Emma

ps. Vi kraver en forbattring pa att kommentera!


 

 

 


 

 



Linda

Hej hej!



Jag ska till Kroatien i sommar, landar i Dubrovnik och sen hem från Bratislava. Planen är att stanna i Split på vägen upp, men nu blev jag jätte sugen på Hvar! :) Så till frågan: Har du tips på bra och billigt(hyfsat iaf ;)) på Hvar?



2012-05-16 @ 13:50:04
Linda

Har du tips på bra och billigt boende, ska det så klart stå! ;)

2012-05-16 @ 13:50:57
Eleonore- Kokboksutmaningen

ÅH härliga kroatien, var där -09 men var i Makarska istället :D

2012-05-16 @ 14:24:45 • Hemsida: http://fikamed.wordpress.com
Paulin

Härliga bilder!

2012-05-16 @ 15:33:49 • Hemsida: http://mylittlediary.webblogg.se/
caroline

gud va roligt att kunna läsa tbx:)))

2012-05-16 @ 15:54:33 • Hemsida: http://frokenehn.blogg.se/
Sandra – Piffad

sv: ellerhur!:)

2012-05-16 @ 16:29:46 • Hemsida: http://piffad.se
Ronjaa

Sv: Jätte gott! :)

2012-05-16 @ 17:08:27 • Hemsida: http://iwasborrnthisway.blogg.se/
malin

Tack =)

2012-05-16 @ 19:52:51 • Hemsida: http://maliiinjonsson.blogg.se/

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Visas inte)

Hemsida:

Kommentar:

RSS 2.0