Resdagboken – Valencia & Madrid

När jag var ute och tågluffade år 2008 skrev jag på resdagboken.se. Men eftersom siten lägger ner så vill jag samla mina texter någon annan stans, så jag låter er följa med på resan som är det bästa jag gjort i mitt liv. Om så ett par år för sent.



11 okt 2008 - Valencia, Spanien
Ny stad nya mojligheter!

Nu har vi lamnat Barcelona bakom oss och befinner oss i Valencia. Vi har dock ingen aning om vad man ska gora har, allt det tipsas om i Lonely Planet ar en katedral och ett museum. Nagon som har nagot tips? 



Det blev ingen Gaudì park pa onsdagen, vi gav PubCrawlen en ny chans pa tisdagskvallen vilket gjorde att vi var lite trotta pa onsdagen. Denna gang var PubCrawlen en riktig hit! Fast den slutade lite hastigt da vara nya kompisar fran Australien blev utkastade pa grund av diverse incidenter.

Den tankta Gaudí-park-dagen spenderades istallet med att ata en javla massa. Bade paella, tapas och frukt (sa vi ar inte bara onyttiga). Sen sov vi.

Torsdagen blev i stallet Gaudì-park-dagen. Efter att ha gatt vilse och traskat upp en sjukt lang backe blev vi lite besvikna. Utsikten fran backen var otrolig men parken var valdigt liten. Vi tog lite kort, at en glass och akte hem. Pa kvallen vankades det ol IGEN! Det blev aven lite mer tapas. Sen gick vi och dansade pa det lokala kebabstallet. Det var kul.

Igar kom resans absoluta nollpunkt. Vi akte till jarnvagsstationen for att kopa nya InterRail pass. Efter att ha vantat i en och en halv timme bestamde sig personalen for att ga ut i strejk och stanga. Da hade vi fortfade 40 nummer kvar till varan tur. Vi blev sura och gick till Hard Rock Cafe istallet. Det var gott. Efter det bar det av till stranden for en tupplur. Det var skont. Det blev en tidig kvall och vi sov gott.

Idag checkade vi ut och begav oss till jarnvagsstationen igen for ett nytt forsok. Det var nummer 159 nar vi kom, vi fick nummer 297. Efter att det gatt 30 nummer pa en timme bestamde vi oss for att skita i att kopa InterRail i Barcelona och kopa en riktig bijlett och kopa InterRailet i Valencia istallet. Sa vi koade lite till. Det visade sig att biljetterna skulle kosta 39 euro styck, sa vi gick tillbaka och vantade pa nummer 297. Efter 2 och en halv timmar var det varan tur och vi fick vara pass och reserverade biljetter med 17-taget till Valencia. 5 och en halv timme spenderades pa jarnvagsstationen och ytterligare 3 och en halv pa taget. Men nu ar vi har och ska snart ga och sova. Det har vart en konstig vecka. 



Say hi to everyone from us!

God natt-kramar fran Sofia & Emma


14 okt 2008 - Madrid, Spanien
Bokat och klart!

I sondags hade vi sondag. Vi gjorde ingenting mer an att forsoka hitta en mataffar, vilket vi aldrig gjorde for dom tyckte det va kul att stanga alla dessa denna dag. Efter det letade vi efter en kina restaurang, efter 1 timme at vi mexikanskt. Sen akte vi fran Valencia. Det var en spannande stad... 



Pa taget gick mina horlurar sonder. Jag vet inte vad jag gor med dom. Sen sag vi en nunna. Har vi berattat om varan realation med nunnor? Da ska vi gora det. Det ar valdigt bra forstar ni och ni behover aldrig oroa er for varje gang vi har sett en nunna har nagot bra hant. Sa dom tar hand om oss. (Aven om vi inte tror pa Gud, men enligt Pontus gor det inget for Gud alskar alla anda)

Nar vi kom till hostelet i Madrid stotte vi pa amerikanarna som vi motte i Budapest. Det va kul. Vi hangde med dom ut pa en PubCrawl. Det var spannande. Vi ville ga hem innan sista stallet sa da gjorde vi det. Med pepparsprejen i hogsta hugg och inte en aning om vart vi befann oss traskade vi pa Madrid gator och till slut kom vi sensationellt hem.

Idag har vi atit thaimat. Det var gott. Sen har vi bokat flygresa till Liverpool fran Porto som bar av den 25 oktober. Sa da vander vi hemat. Sorgligt. 



Oy, cheers!

Sofia & Emma


18 okt 2008 - Madrid, Spanien
Slampor, gubbar och en japan.

I varat rum de senaste dagarna har vi haft slampor gubbar och en japan som rumskompisar. Alla skumma pa sitt egna satt. Slamporna drog med olika killar hem varje kvall, gubbarna slog i dorrarna och snarkade och japanen hangde sina fula tosor pa tork.

Okej, sa vill ni veta nar vi kommer hem? Svaret pa det ar... *virvelvind* ALDRIG! Nej, skoja bara. Den 21 november ar det tankt att vi ska anlanda till Svea rike igen. Trist men sant. 



Imorgon lamnar vi Madrid for att bege oss till Portugal och Lissabon. Det ska bli spannande och vi ber for fint vader sa vi kan spendera ett par sista dagar pa stranden. Madrid ar inte sarskillt spannande och vi hade egentligen velat aka harifran for lange sen, men lite av grejen med Madrid ar museumen och eftersom vi kom hit efter forra helgen och inte helst vill betala for saker sa ville vi vanta for att ga gratis pa Sofia museet ikvall och Prado museet imorgon. Det vi annars har sett har ar slottet (som inte var sarksillt imponerande), nagon typ av tradgard (som tillhor slottet) och den stora parken. Mer spannade an sa har inte Madrid varit. 



Vi ska borja fundera pa att kopa varma klader snart eftersom det bara ar en vecka kvar innan vi landar pa kallare breddgrader. 



Kla er varmt! 

Lots of love! 


Sofia & Emma

 

 

 


 

 



anna

åh jag blir så sugen på att resa när jag ser det här! tur jags ka iväg igen snart haha

2012-05-21 @ 20:47:05 • Hemsida: http://addspirit.blogg.se/
Jennie

som vanligt kul att läsa om resorna :)

2012-05-21 @ 21:14:52 • Hemsida: http://hallon8.se
SOFIA

Gokväll fina du! Hoppas du haft en fin och solig dag!

Slutspurt på tävlingen som är igång, kanske är något just du vill ha. KRAM



http://bysofia.se/2012/may/tavling-1.html#comment

2012-05-21 @ 21:15:56 • Hemsida: http://bysofia.se
fitnessguru.se/energetica

SC:Vad kul att du tyckte om det:) Märkte du av att kesosmaken inte var så framträdande när den blandades ut, eller är det jag som inbillar mig det :-p

2012-05-21 @ 21:23:16 • Hemsida: http://fitnessguru.se/energetica
Alexandra

La ut receptet på kryddan i bloggen om du vill kika! :) Riktigt riktigt god är den!

2012-05-21 @ 21:28:28 • Hemsida: http://alexandralilja.blogg.se/
Ronjaa

Sv: Tack! :)

2012-05-21 @ 21:51:56 • Hemsida: http://iwasborrnthisway.blogg.se/
JD - Masa på

åh jag önskar jag var MED istället ;D

2012-05-21 @ 21:52:31 • Hemsida: http://josdil.blogg.se/
Katarina

Åh, nu vill jag också ut och resa...! Fast inte när det är så vackert väder i Sverige. Sparar resandet ;)



sv: Det är helt underbart och väldigt speciellt att få vara med om så många vackra bröllop så här.

2012-05-21 @ 22:21:48 • Hemsida: http://brakatarina.se
Patrik

Sv. Jo jag försöker. Vi gjorde så att vi läste men tog pauser ute på gräsmattan. Det fungerade bra =D

2012-05-21 @ 23:08:51 • Hemsida: http://patrikpetersson.blogspot.com
anna

den resan verkar ha varit underbar med massa minnen:)

2012-05-22 @ 09:13:08 • Hemsida: http://aannnnaaaa.blogg.se/
Eleonore- Kokboksutmaningen

Vilken underbar resa ni verkar haft i Valencia och Madrid, någon gång måste man ju se det :D

2012-05-22 @ 16:26:15 • Hemsida: http://fikamed.wordpress.com

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Visas inte)

Hemsida:

Kommentar:

RSS 2.0