Resdagboken – Wien & Budapest

När jag var ute och tågluffade år 2008 skrev jag på resdagboken.se. Men eftersom siten lägger ner så vill jag samla mina texter någon annan stans, så jag låter er följa med på resan som är det bästa jag gjort i mitt liv. Om så ett par år för sent.



10 sep 2008 - Budapest, Ungern
Vitt vin i Wien

I Wien bodde vi pa ett jattemysigt hostel som lag vid ena ändan av shoppinggatan (Men nej vi kopte inte ens ett par strumpor). Det hade en tradgard dar folk hangde och dar vi forsta kvallen traffade tva snubbar fran Kanada och en fran Australien. Dom skulle ut pa en "Pub Crawl" pa kvallen sa vi hangde pa. Men det va for fa folk som dok upp sa det blev inte av. Istallet hangde vi pa forsta baren tillsammans med en stock och spikar och en snuffmaskin (Det finns filmer) (Ja Osterrike ar ett konstigt land) Sen finns det en fortsattning pa kvallen men den ar for tillfallet censurerad for vissa av lasarna. 



Dagen efter gick vi med kanadensarna till Slottet Schonbrunn och sen gick vi hem. Pa kvallen gjorde vi ett nytt forsok att ga pa en "Pub Crawl", det gick battre till en borjan och massa folk dok upp. Alla fick en namnlapp med sitt lands flagga och efter ett tag borjade folk byta lapparna och nar det officiella slutet pa kvallen var sa hette jag Jesus och Emma Greg och vi kom bada fran Australien. Det va kul. 



Dagen efter det (igar tisdag) gick vi in till centrum och satte oss pa tva sparvagnar. En som gick ena hallet runt stan och en som gick andra hallet. Vi sag manga fina byggnader och sen akte vi hem. Pa kvallen kopte jag roligt godis och vi satt ute i tradgarden med massa folk. 



Idag har vi begett oss till Budapest. Det tog oss ungefar tva timmar att hitta ett hostel. Men dar vi nu bor verkar det bra och vi har tva roomates som kommer fran Australien och vi ska nog med dom ut snart.

Enjoy!

Sofia & Emma i Ungern


11 sep 2008 - Budapest, Ungern
Andrade planer!


Vi har beslutat att ej áka till Bukarest och Sofia (Sofia ar lite plutt for det ar ju hennes stad). Detta ar for att vi fátt höra att det inte ar nágot att se. Det kanns dá lite onödigt att áka typ tvá dygn med tág bara för att se en stad. Vi har darför beslutat att sticka till Kroatien nu. Sá imorgon bitti kl 6 satter vi oss pá ett tág till sol och bad! 



Igár gick vi ut och át och drack med de tvá snubbarna frán Australien i várt rum. Mycket blev fel dá det flöt runt saker i Sofias vin och Ben fick fel mat. Snubbarna tyckte det var fel pá notan sá de betalade bara sá mycket de tyckte det var vart, sen sprang vi...

Idag har vi haft en heldag med turistande. Vi strosade bort till stans kandaste badhus dar vi spenderade nán timma i det 38-gradiga vattnet. Vi ville gőra en ungersklerinpackning, men man var tvungen att ha recept frán en doktor för att fá göra det har. Skumt. Sen gick vi upp i en jatte hög kyrka och tittade pá utsikten. Sen tog vi en promenad langs Donau. 



Nu ska vi gá ut och spendera 9000 pengar var pá en middag.

Ha det bra! 

/Emma & Sofia







Paulin

Härliga bilder!

2012-05-13 @ 14:23:40 • Hemsida: http://mylittlediary.webblogg.se/
Patrik

Mys :D

2012-05-13 @ 15:10:52 • Hemsida: http://patrikpetersson.blogspot.com
Patrik

Sv. Tack så väldigt mycket :D

2012-05-13 @ 18:29:43 • Hemsida: http://patrikpetersson.blogspot.com

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Visas inte)

Hemsida:

Kommentar:

RSS 2.0