På önskelistan

Idag slänger jag upp den här tröjan på önskelistan igen. Jag har letat och letat efter en bra men fortfarande smidig tröja att ha som översta lager när jag tränar ute. Har inte hittat någon som är bättre än denna. Pretty please tomten. Eller vem det nu är som ger en adventspresenter? Här finns den (eller i en Stadiumbutik) storlek M tack, så jag kan ha lite lager under. Rosa eller svart, spelar ingen roll Tack tack på förhand.
 
 
// Bild // Nike.com
 
 
 

Viscus pass #3

Äntligen dags för veckans grupp PT-pass. Idag var jag dock lite rädd att gå dit. Jag har vart lite konstig i axeln sen förra veckan och efter att ha sprungit med vattendunkar i tisdags och varit på combat igår, så mådde den inte helt bra. Och nu är det ännu värre. Värker lite grann hela tiden och kommer den i fel läge gör det förbannat ont. Så jag är beordrad vila och sjukgymnastik om det inte är bättre efter helgen. Jag tror ni kan gissa hur frustrerad jag är. Men det är så min kropp funkar och har alltid gjort. Jag skadar mig. Jämt. Så fort jag ökar mängden träning så smäller det, även om jag oftast alltid har lite ont någonstans. Jag är så otroligt avundsjuk på folk som kan träna och köra på utan att kroppen säger emot alls.
 
Hur som helst så är nog frustration det som beskriver passet idag. Jag kunde inte ta i som jag ville. Jag hade ont och kunde inte riktigt fokusera. Jag fick verkligen inte ut vad jag ville och mitt humör var verkligen inte det bästa. Och med benen som betongklumpar efter veckans tidigare pass var det omöjligt att pusha förbi smärtgränsen, då den fanns där redan från början. Men trots allt älskar jag verkligen träningsformen vi pysslar med på torsdagar. Enkla men pissigt jobbiga basövningar.
 
Dagens pass:
 • Uppvärmning: Smidighet. Töjning och stäckning av kroppen åt olika håll
 • Teknikgenomgång: Frivändningar
Cirkelträning 60 sekunder, 30 sekunders vila. 2 varv
 • Roddmaskin
 • Burpees med situps
 • Knäböj med hopp
 • Farmers walk (Gå så fort man kan med vikter i händerna)
 
// En helt meningslös bild till sammanhanget. Men den betyder mycket för mig, det behövs nåt sånt för frustrationen över min onda axel får mig att vilja gråta. Måste behålla fokus på något sätt ändå //
 
 
 
 

Bio – Argo

Verklighetsbaserade filmer är alltid bra. Så är det bara.
 
Den 4 november 1979, när den iranska revolutionen pågår för fullt, stormar iransk militär USAs ambassad i Teheran och tar 52 amerikaner som gisslan. Mitt i kaoset lyckas sex amerikaner fly och gömma sig i kanadensiska ambassadörens hem. Med vetskapen om att det bara är en tidsfråga innan militären hittar, och troligen avrättar dem, så kommer CIA-specialisten Tony Mendez (Ben Affleck) med en riskfylld och okonventionell plan för att föra dem oskadda ut ur Iran …
 

Ben Affleck gör ofta bra saker och detta var inget undantag. Att lyckas fånga och återskapa en verkig händelse så pass bra är otroligt. Det finns en spänning rakt igenom filmen och sista halvtimmen kan man knappt andas för man sitter som på nålar. Och återigen, en film som är baserad på en verklig händelse är alltid bra och griper tag i en på ett speciellt sätt. Grym film!
 
 
 

Fajitas

Jag älskar (svensk variant av) mexikansk mat. Min senaste besatthet har blivit fajitas. Snabbt och lätt och supergott. Blanda köttfärs eller kyckling med goda kryddor och släng i grillade grönsker. På med lite ost, vik ihop och ät. Och till serveras självklart guccamole. I love it.
 
 
 
 
 

Military Training #27

Hej och välkommen benpass. För tredje dagen i rad. Mina lår gör just nu så ont att dom har domnat av. Hur stor är egentligen chansen att man lyckas pricka in detta tre olika dagar, tre olika pass och tre olika instruktörer (varav jag själv var den ena i söndag). Och tuffast vinner ju, så dagens pass stod som segrare. Damn vad smärtsamt det var.
 
Dagens leksaker var vattendunkar, kompisar på ryggen, lite däck och en backe. 10 Benböj med kompis på ryggen, 15 med vattendunk på ryggen och 20 snabba utan motstånd. I två (eller tre?) varv. Sen var det backintervaller. Springa med vattendunkar, springa med kompis på ryggen och vila när man satt på kompisens rygg. Sen ruscher med vattendunkar (fortfarande i backen) och vila i form av planka eller situps.
 
Har jag sagt att det var ett grymt bra pass? Det var det. Vi var ett bra gäng och det var roligt. Hur jobbigt det än var.
 
 

Veckans inspiration

Denna veckan är jag taggad. Men kan inte låta bli att längta efter sommaren. Detta är ett somrigt urval av inspiration från min Tumblr.
 
// Bilder // Min Tumblr
 
 
 

Military Training #26

Måndag morgon. Regn och kyla. Hej svensk vinter. Men jag börjar komma på vad jag ska ha på mig nu så det funkar faktiskt bra. Jag var dock sådär nöjd över mitt benpass igår när jag fick veta att kondition och ben stod på schemat idag. Men det var ett bra pass och jag tyckte jag fick ut det jag ville. Jag kunde ta i och jag kunde pressa mig. Oj vad jag har längtat efter den känslan.
 
Jogging med ruscher, cirkelträning – Burpees, mountain climbers och utfallshopp, och avslutande backintervaller i Slottsskogens brantaste backe. Check. Och så lite krimskrams som armhävningar och liknande i mellan.
 
 
// Bild // Viscus Military Training-bloggen// Avslutande gruppfoto i julbelysningen i Botaniska //
 
 
 
 

Min träningsvecka (47 2012)

Halleluja och tack alla högre makter att jag är av med min förkylning och har haft en helt grymt bra träningsvecka. Variationen har vart toppen och allt har liksom flytit på. Jag har inte haft några problem att ta mig iväg och det känns som jag har fått mitt flow tillbaka (ta i trä). Det var nästan så jag kom på mig själv att jag var tvungen att ha en vilodag, så den blev i onsdags. Nu är jag bara ännu mer taggad att ta mig ann en ny vecka och kanske om möjligt ännu mer träning?
 
Måndag: Military training
Tisdag: Military training
Onsdag: Vila
Torsdag: Grupp-PT-pass
Fredag: Gym+Spinning
Lördag: Löpning
Söndag: Gym
 
 
 
 
 
 

Dagens träningsstatus

Det har verkligen inte hänt nånting för mig denna helgen. Därför har det endast blivit träning, vilket också är det enda jag kan dela med mig av. Sorry.
 
Hur som helst så bjöd jag in mig själv till att hänga på pappa när han skulle köra ben på gymmet idag. Jag tycker det är det som är absolut tråkigast att träna, så det var kul att ha lite sällskap. Även om vi kanske inte riktigt tränar på samma sätt så kunde vi i alla fall köra två övningar tillsammans. Annars tyckte jag det kändes bra. Musklerna svarade och jag fick kört det jag ville. Hoppas på att slippa träningsvärk dock, blir så extra jobbigt på militaryn i morgon annars.
 
Dagens pass:
 • Uppvärmning, roddmaskin
 • Benpress
 • Benböj med fast stång
 • Utfall med stång
 • Baksida lårcurl med pilatesboll (superset)
 • Magcurl (benindragningar) med pilatesboll (superset)
 • Bensving med höftlyft
 • Russian twist
 • Boxjump 50 st
 
 
 
 
 

Dagens träningsstatus

Jag måste verkligen få in ett rent löppass i veckan. Vilket är svårt för mig att prioritera bland alla annan rolig träning jag pysslar med. Men jag är verkligen inte bra på att springa och måste öva för att bli bättre, hur tråkigt och jobbigt det än är så måste det ju bli roligare och lättare. Det är ju bara logiskt, eller?
 
Idag tog jag mig iallafall till Skatås för att springa. Hade tänkt köra två varv i 2,5an. (Har hört att 5an ska vara så jäkla jobbig så jag tänker inte ens tanken på att ge mig på den) Men jag ska erkänna att jag gav upp. Preciiis när jag skulle sätta fart öppnade sig himlen. No biggie tänkte jag, kan till och med vara bra med lite extra syre. Men fasen vad blöt och kall jag blev, hade ju inte riktigt klätt mig för regn. Men detta är bara en bortförklaring. Sanningen är att jag tyckte det var pissjobbigt och gav upp efter första varvet.
 
Känslan av att typ stå still i backarna gjorde mig så förbannad. Det kändes som jag inte kom framåt och tiden i mål bevisade att det gick lika sakta som det kändes. 17,5 minuter på 2,5 kilometer (Nike+ visade iofs närmare 3 kilometer?). Common. Jag har sprungit 3 kilometer en minut snabbare än så, det här året. Vad f*n är problemet? Och det är nu jag inte ska ge upp och ge mig ut igen nästa vecka. Motiverande. Verkligen.
 
 
 
 
 
 

Fitnessfestivalen 2012

Om två veckor, helgen 8-9 december, så är det dags för årets Fitnessfestival på Svenska Mässan i Göteborg. Jag var lite ledsen att jag missade Allt för Hälsan-mässan i Stockholm för några veckor sen. Så denna mässa tänker jag inte missa, även om det inte riktigt är samma sak. Men det kommer vara en hel del spännande händelser om bland annat Crossfit, kost och motivation som jag tänker spana in. Se hela programmet på fitnessfestivalen.se
 
 
 
 
 

Dagens träningsstatus

Idag var jag trött trött trött. Tänkte någon gång på eftermiddagen att jag var ”värd” att skippa träningen och gå hem och ta det lugnt. Men när jag tänkte avboka mitt spinningpass så visade det sig att det var för sent att avboka, så det var bara att köra.
 
Och som vanligt när man inte är så sugen så blir det ett riktigt bra pass. Körde lite rygg innan jag satte mig på spinningcykeln. Kan lova att armar och axlar ska få vila ett tag. Dom känns en hel del efter gårdagens pass kan jag säga. Och på spinningen fick jag äntligen upp pulsen dit jag ville och benen fick känna på lite mjöklsyra. Skönt! Och perfekt after work.
 
Dagens pass:
 • Roddmaskin 5 minuter
 • Marklyft med hantel (ökade 2,5 kg, yey)
 • Stående rodd
 • Spinning 45 minuter
 
 
 
 
 

Min torsdag

Igår var jag bra på att dokumentera min dag. Så här såg den ut från det att jag lämnade lägenheten tills jag kom hem igen cirka tretton timmar senare.
 
// 06.22 // Frukost nummer 1 ståendes på bussen in till stan // 06.58 // Det tomma gymmet några minuter innan passet startade // 09.45 // Mellanmål // 12.05 // Julklappsspaning på lunchrasten
// 12.35 // När man tränat innan jobbet får man ta hissen upp. Det finns en regel // 14.15 // Jobb
// 15.55 // Mellanmål // 18.20 // Hos frisören // 19.05 // Hemma igen. Nyklippt, glad och trött som tusan // 19.15 // Middag. Chicken tikka masala, inte så god dock //
 
 
 
 

Viscus pass #2

Idag var det äntligen dags att köra ett morgonpass på Viscus. Grupp PT-pass inspirerat av Crossfit. Jag var hooked redan efter första passet och nu är jag om möjligt ännu mer taggad för att fortsätta. Att köra med PT visste jag redan passade mig och jag har haft mina aningar om sättet man tränar vid crossfit skulle vara min grej. Så det här är en grym lösning. Att han som håller i passet och dom andra som är med är superhärliga och inspirerande människor gör inte saken sämre.
 
Idag var det jobbigt. (Suprise!) Känns sjukt segt att köra på för fullt efter en sjuk-vecka. Nånstans känns det som jag har en spärr. Jag måste komma förbi den. Annars hade jag mest problem med att komma tillräckligt långt ner i mina overhead squats. Jag har ärr på mitt vändra smalben efter en operation som drar jättemycket när jag böjer mig ner. Men efter att ha fått ett par vikter under fötterna så funkade det mycket bättre. Även om jag inte riktigt är där än. Annars är dagens kvitto en ett bra pass, piskslagen som täckte hela armarna och vristerna efter hopprepet. Och min något ömma vänsteraxel.
 
Dagens pass:
 • Ungesk uppvämning: Hopp, kullerbyttor, höga sparkar och töja baksida lår (Ungersk=allt görs framlänges och baklänges)
 • Teknikgenomgång: Overhead squats och dubbelhopprep
 • 50 overhead squats
 • 10 dubbelhopprep
 • 40 overhead squats
 • 20 dubbelhopprep
 • 30 overhead squats
 • 25 dubbelhopprep
(Det skulle fortsatt så att man kört 50, 40, 30, 20, 10 overhead squats och 10, 20, 30, 40, 50 dubbelhopprep. Men hann inte längre på dom 15 minutrarna vi had på oss)
 
 
 
 
 
 

Dagens dagbok

Jag sitter här och tänker att jag ska blogga. Men kan inte riktigt komma på vad jag ska skriva. Har inte tränat idag. Jobbat länge, så inte vart hemma så länge. Köpte ett par byxor på lunchen, tänkte ett tag att jag skulle fota dom och visa. Men huvudvärken gör att jag inte riktigt orkar flytta mig från soffan. Borde visa mina supergrymma nya fodrade träningstajts också. Har kört med dom på båda militarypassen denna veckan, hur bra som helst. Men det får också bli nån annan gång. Ska slänga i mig en huvudvärkstablett och sova snart. I morgon bitti är det grupp-pt-pass på Viscus som gäller, längtar som tusan. Haha. Träning och nya utmaningar är fasen det bästa.
 
Mer än såhär har jag inte att säga idag. Men i morgon är en annan dag.
 
 
 
 
 
 

Military Training #25

Första fortsättningspasset på flera veckor. Det var dags nu, hade nästa blivit så att jag dragit mig för att gå på passen för att jag visste att dom är så mycket jobbigare än Rookie-passen. Dock så har jag blivit lite snuvig senaste dagarna att jag inte riktigt kunde släppa tanken på att få ett bakslag och blir sjuk igen. Men varje gång jag nös idag sa jag högt till mig själv "Jag är inte sjuk. Jag kan träna." Och det kunde jag. Hah.
 
Det var ett rejält benpass och låren och vaderna viskar redan nu att dom inte kommer vilja vara med i morgon. Benpasset utgick ifrån ett gulligt traktordäck. Boxjump, hello. Då snackar vi mängder med boxjump upp och ner upp och ner på däcket. Lite benböj med vattendunk på ryggen. Välta däcket. Planka (hej vila). Lite burpees. Och så lite mer boxjump med utgångsläge i benböj. Och upphopp.
 
Med skakiga ben sitter jag nu och är sådär töntigt nöjd och med ett stort fånigt leende. I love this. ♥
 
 
 

Bio – Livet på Orange drive

Denna gång valde jag film. Ville se något som vi inte sett på länge.
 
Nina blir hembjuden på middag till sitt föräldrahem tillsammans med grannfamiljen Walling. De har bott på samma gata och varit vänner i åratal. Efter att Nina gjort slut med sin fästman har båda familjerna hoppats på att hon ska falla för Toby, sonen i familjen Walling. Helt oväntat fattar dock Tobys pappa tycke för Nina och hans känslor blir besvarade, något som komplicerar livet för dem alla.

Dett var en film som nästan bara innhöll relationer och dialoger. Det hände inte så mycket utan fokus låg något under ytan liksom. Något jag tycker man kom på först i slutet. Jag tror att jag gillade den. Den var bra. Inte överdrivet händelserik. Den hade sina stunder med skratt. Men det var en bra film liksom. Svårt att ge betyg med en bra vanlig film brukar få en trea av mig, så så får det bli.
 
 

Military Training #24

Äntligen äntligen äntligen var jag tillbaka ute, tidigt, för att träna. Jag sov lite oroligt men vaknade ändå pigg när klockan var fem och nästan väntade på att den skulle ringa. Och vädret ute var så där helt underbart. Temometern visade sex graden men man brukar kunna dra av ett par och få den riktiga temperaturen, så det var friskt. Men det var stjärnklart och vindstilla. Helt perfekt alltså.
 
Passet då? Core, hello. I princip samma som vi kört innan, men det gjorde inget för det tar rejält. Massa benbendlingar, bensvingar, bencirklar, plankor. Ah sånt som har med mage, rygg och core att göra. Såhär 13 timmar senare har träningsvärken börjat ta fart. Love it.
 
Idag ler jag. Har hört att allt blir mycket lättare då.
 
 
 
 
 
 

Veckans inspiration

Denna veckan behöver jag nog för egen del lite extra inspiration. Är livrädd att min förkylning inte är helt borta, men måste hålla hoppet upp. Så jag delar som vanligt med mig av inspiration som jag samlat på min Tumblr.
 
// Bilder // Min Tumblr
 
 
 

Min träningsvecka (46 2012)

Sjuk-vecka. Inte så inspirerande direkt. Inte så många pass. Ett riktigt för att vara exakt. Bättre än inget kan man tycka. Hade tänkt köra ett idag, men efter att blivit lite snuvig efter gårdagens pass bestämde jag mig för att vila och för att köra militaryn i morgon bitti i stället.
 
Men vi glädjs åt det enda passet jag fick till och fokuserar framåt. Snart är det jul. Sen kommer våren. Heja.
 
 
 
 
 
 

Dagens träningsstatus

Äntligen kände jag mig tillräckligt frisk för att göra comeback på gymmet. Men hade lovat mamma att ta det lugnt, vilket jag tyckte att jag gjorde också. Men det kommer förhoppningsvis ändå kännas i morgon. Det bästa när man inte kört på länge är att man får välja helt och hållet vad man ska träna, eftersom det är längesen man körda alla muskelgruppen. Så idag fick ryggen och magen kämpa (och lite axlar, mest för att jag känner mig som starkast där just nu så en övning för lite självförtroende behövdes) och jag är nöjd över känslan jag hade rakt igenom passet.
 
Dagens pass:
 • Roddmaskin 15 minuter
 • Marklyft med hantel
 • Stående axelpress
 • Sittande rodd
 • Liggande pull overs
 • Skulderbladspress
 • Rygglyft (superset)
 • Maglyft (omvända rygglyft) (superset)
 • Bensving med höftlyft
 • Russian twists
 
// Invigde också mina nya byxor och är smått förälskad.
Känns som man går runt med glittrande stjärnor på kroppen. Nike kan sina saker //
 
 
 
 

Timo Räisänen

Hamnade spontant på Pustervik och tittade på Timo Räisänen igår. Han är riktigt bra. Och det märktes att det var speciellt för honom att spela på hemmaplan. För typ första gången någonsin stod jag också så bra att jag såg scenen (är för kort för att se nåt annars). Det var en bra kväll och en mycket bra konsert.
 
 
 
 
 

Dressed for Success

Nu känns det som att det var evigheter sen jag var på militaryn, men snart är det äntligen dags igen. Så för att klara kylan som sakta kryper sig på nu, har jag laddat upp med lite plagg som ska hjälpa mig från att frysa. Ett par handskar som iallafall ska värma mig ett tag till. Ett underställ (som förvandlar mig till en smurf). En "tube" som kan användas till halsduk, pannband och mössa. Nu ska jag bara komplettera med ett par fodrade tajts och någon typ av vindtät tröja så är jag fit for fight att möta vintern. 
 
// Handskar // Nike // Underställ // Kari Traa // Tube // Buff/Intersport
 
 
 

Dagens dagbok

Idag var första dagen jag var hemma från jobbet. Har inte haft tid att vara det tidigare i veckan trots att jag inte mått bra, har varit där och jobbat undan det akuta och gått hem nån timme efter lunch. Om det var det att jag vaknade och visste att jag inte behövde gå till jobbet idag. Eller om jag helt enkelt vilat upp mig tillräckligt. Men när jag vaknade mådde jag väldigt mycket bättre än när jag la mig igår. Valde ändå att stanna hemma.
 
Bakade scones till frukost och njöt av att ta det lugnt. Runt lunch var jag fantastiskt rastlös (alltid ett tecken på att man börjar bli frisk), så jag tog på mig träningskläderna (åh härliga känsla) och gick ut och gick. Vädret var underbart och det var skönt att röra sig i dagsljus. Gick förbi mitt smultronställe och laddade energi innan jag fortsatte. Hade svårt att sluta gå, det var ju så skönt.
 
Resten av dagen har jag spenderat framför, för mig, en nyfunnen serie – Pretty Little Liars. High School eller inte, hur spännande är inte den serien?
 
 
 
 
 
 

Önske-outfit, military training

Medans mina träningskompisar är ute och kryper i skogen, ligger jag nerbäddad och längtar ut. Idag har vädret vart helt perfekt för att springa runt i skogen. Jag vill tillbaka ut och hatar den här förkylningen mer än något annat för tillfället. Frustrationen som uppstår går inte riktigt att beskriva.
 
Hur som helst så pinar jag mig själv genom att kika på kläder som skulle passa perfekt för military training. Hade vart helt okej om detta fanns i min garderob inför nästa pass.
 
 
// Nike // ToppHandskarByxor • Skor • Tröja // Gococo // Kompressionsstrumpor //
// Kari Traa // Pannband // Under Armour // Underställströja • Shorts //
 
 
 
 

Sjuk

Förkyld. Lätt febrig. Hosta. Istället för att bli bättre har det bara blivit värre. Det sägs att om man inte har något bra att säga ska man inte säga något alls.
 
Jag återkommer.
 
 
 
 

Bio – Bedragaren

Det är alltid kul med filmer man inte vet så mycket om. Då kan man liksom inte ha så mycket förväntningar.
 
Den mäktige finansmannen Robert Millers välarrangerade liv är på väg att rämna. För att driva upp värdet på sitt bolag inför en försäljning har han i hemlighet investerat pengar, men hans anställda dotter fattar snart misstankar. Snaran dras åt ytterligare när Robert smiter från en bilolycka där hans älskarinna omkommer. Robert lyckas parera både dotterns och polisens anklagelser men ställs snart inför ett oväntat hinder …
 
Filmen var riktigt spännande. Man visste liksom inte vad som skulle hända, vilket gjorde att man satt på helspänn. Det är en film som går lite fram och tillbaka och man slängs mellan om han är ond eller god. Om man vill heja på honom eller inte liksom. Det är en film där man får dra egna slutsatser och sånt gillar jag. Bra skådisar. Bra film.
 

Veckans inspiration

Veckans inspiration från min Tumblr. Detta inspirerar mig och jag är grymt taggad inför en ny träningsvecka.
 
 
// Bilder // Min Tumblr
 
 
 

Min träningsvecka (45 2012)

Denna veckan blev kort. Det tack vare att kroppen sa ifrån ordentligt efter torsdagens pass. Jag gick hem från jobbet med rosslig hals, huvudvärk och feberkänningar. La mig och sov. Vaknade efter fyra timmar, gick och la mig igen efter ett par timmar och sov ytterligare nio timmar. Kanske inte riktigt något man gör om man är hundra frisk. Det var synd ändå för jag fick en riktigt nytändning på träningen efter torsdagspasset och är galet taggad för en ny vecka. Hosta är det enda som hänger kvar efter några dagar av vila och återhämtning. Hur som helst fick jag ihop tre pass. Två pass som krävde rejäl fokus och urladdning och ett riktigt riktigt jobbigt ett.
 
Måndag: Military training
Tisdag: Vila
Onsdag: Military training
Torsdag: Viscus gruppträning
Fredag: Vila
Lördag: Vila
Söndag: Vila
 
 
 
 
 
 

Dagens dagbok

Jag befinner mig i Lund och hostar mig igenom helgen. Försöker få lite ny energi av min fantastiska systerdotter och ber till alla gudar som finns att hostan ska avta istället för att göra mig sjuk på riktigt. Så ibland finns det helt enkelt inget spännande att dela med sig av till världen.
 
Hoppas ni har en fin helg! ♥
 
// Bild som min syster tagit // Ni ser ju vilken energi hon sprider. My princess! //
 
 
 
 

Viscus pass #1

Jag har insett att jag är ganska lättövertalad. Förra middagen vi hade med militaryn slutade med att jag skrev upp mig på ett årskort. Igår var det ny middag. Det slutade med att jag idag provade på ett crossfit-inspirerat pass för första gången. Varje torsdag är det ett gruppträningspass med cirka 5 personer, som är inspirerat av crossfit som körs på gymmet som annordnar militaryn. Man betalar per gång vilket gör att man kan komma och gå lite som man vill. Känner jag mig själv dock, så kommer jag nog vara där ganska ofta. För jäklar vad kul det var. Och jobbigt. Men sen är det ju det där att jag blir så förbannad av att det är så jobbigt, så det kan ju bara bli bättre.
 
Dagens pass:
 • Uppvärmning: Gång, krypning och hopp på olika sätt
 • Teknink genomgång: Enarms snatch
 • 1000 meter rodd
 • 50 enarms snatch
 • 50 chins (körde 25 med gummiband sen 25 rodd i trx)
 • 50 jumpbox
Sista fyra övningar hade vi 20 minuter på oss att slutföra. Jag hoppade upp på jumpboxen för sista gången 19.54. Hade jag behövt hoppa upp och ner en gång till hade jag garanterat spytt. Det här var första gången jag lyfte en kettelbell. Första gången jag gjorde riktiga chins, har ju bara kört i maskin med motvikt innan (vilket kanske gjorde att det inte var så konstigt att jag inte pallade 50 st). Så jag är ändå ganska nöjd över att jag kunde slutföra passet. Väntar med spänning på hur kroppen kommer kännas i morgon.
 
 
 
 
 
 

Military Training #23

Testdag två denna vecka. Löpning 2 kilometer. Inte en särskillt stabil runda med tanke på det tunna lagret med is som låg på marken. Annars kändes det bra. Första uppvärmningsvarvet kändes bra. Jag andades lungt och fint och var inte helt slut som jag brukar. Andra varvet, det som räknades. Började bra. Jag tyckte jag hade en bra fart och förutom små incidenter med halkan så kändes det faktisk bra. Jag hade hoppet uppe och gjorde vad jag kunde. Hade hoppats på en tid under 12 minuter iallafall. Det blev inte så. Klockan stannade på 12.09 och jag var så jäkla förbannad. Utan halkan hade jag säkert vart under 12. Men det var jag inte nu. Jag kämpar verkligen med löpningen och allt jag får är en förbättring med tio sekunder? Common!
 
Imorgon ska jag iallafall försöka tagga mig själv genom att prova på en ny spännande träning. Får se hur det slutar. Känner jag mig själv så slutar det troligt vis med att jag sätter upp mig på något nytt. Jag är alldeles för lättövertalad för mitt eget bästa alltså.
 
// Bild // Viscus Military Training-bloggen// Nöjda och glada (eller nåt) efter dagens test //
 
 
 
 

Bio – Möhippan

Det var dags att bryta trenden av icke tjej-valda filmer.
 
Regans och Genas stora intresse är att festa, medan Katie börjat ställa in siktet på att få pojkvännen att fria. Till allas förvåning är det Becky, den snälla tjejen i gänget, som blir den som först ska gifta sig. De tre kompisarna beslutar att ge Becky en ordentlig möhippa, men hon envisas med att hålla det städat. När partypinglorna tröttnar fortsätter de festen på egen hand. Något som får oanade konsekvenser.

Hm tji fick jag. Det här var en film som var precis som man kunnat tänka sig. Fast sämre. Kändes som ett dåligt försök till en variant av Baksmällan. Den hade sina stunder och man skrattade lite. Men det var inga hysteriska skratt. Och den var pinsam på så många sätt. Samtidigt gjorde den iallafall tjejerna i gänget involverade, vi blev irriterade och frustrerade. Och vi kände kanske igen det underliggande budskapet. Det var en tjejfilm. Helt klart. Men en dålig sådan. Synd på sånna annars så duktiga skådisar.
 
 
 
 

Military Training #22

Nu har det gått sex veckor sen sist. Det betyder åter igen test-vecka. Jag blir alltid lika nervös, varför vet jag egentligen inte. I alla fall inte över styrkedelen, den vet jag att jag kan. Och idag gick det riktigt bra. Maxade inte helt på allt. Ville klara nivåerna för den orangea t-shiten. Och det gjorde jag. På alla moment. Det kändes sjukt skönt. (Synd bara att det även ingår ett konditionstest för att få en ny färg på t-shirten)
 
 • Armhävningar på tå mot knytnäve 35 st (32 st)
 • Squats med upphopp och armarna i luften 30 st (30 st)
 • Rygglyft med överkroppen över kanten på en låda, pannan i marken 35 st (39 st)
 • Sit ups till sittandes med armarna mellan benen utan att lyfta fötterna 31 st (20 st)
 • Statisk armhävningsposition 40 sekunder (40 sekunder)
 • Jägarvila 2 minuter (3 minuter 30 sekunder)
 • Plankan 3 minuter (2 minuter 10 sekunder)
(Förra resultaten inom parentes)
 
 
 
 
 

Min träningsvecka (44 2012)

Denna veckan har varit något bättre än förra. Inte svårt att bli det kanske. Dock tvingades jag avstå dom två kvällspassen på militaryn då jobbet kallade. November (tillsammans med mars) är den tuffaste månaden på hela året på mitt jobb, så det lär inte vart sista gången. Tyvärr. Men annars tycker jag att det var en helt okej vecka. Var tillbaka på gymmet igen och det kändes bra iallafall.
 
Måndag: Military training
Tisdag: Vila
Onsdag: Body Combat
Torsdag: Vila
Fredag: PT-pass
Lördag: Gymmet
Söndag: Vila

 
 
 
 

Gårdagens träningsstatus

Tack vare den sjuka träningsväken jag hade i ryggen igår tog det ett tag att komma iväg till gymmet. Det var liksom svårt att röra sig. Väl där gick det ändå ganska okej. Körde intervaller på löpbandet som uppvärmning. Kom upp i två kilometer som för tillfället är den magiska siffran. Efter det blev det överkropp.
 
Gårdagens pass:
 • Löpning, 1 minuts intervaller 2 kilometer
 • Liggande bröstpress med en hand och benen i luften
 • Axellyft, pyramin (tungt, mellan, lätt, lätt, mellan, tungt)
 • Dips i maskin med motvikt
 • Bicepscurls i kabel
 • Armhävningar
 • Statisk crunsh med tådopp
 • Sit ups, military style (händerna rakt fram mellan benen, sit ups till sittande utan att lyfta fötterna)
 
 
 
 
 

Lorna Jane

Fick tipset om det australiensiska träningsklädsmärket Lorna Jane på bloggen Wellnes med Julia. Gick in och kikade på hemsidan. Och blev störtförälskad (jag vet, jag? I träningskläder? Shocker!). Det fanns mängder med snygga saker i underbara färger med fantastiska detaljer. Vem har sagt att träningskläder måste vara trista liksom? Plockade ut mina favoriter. Ännu en sak att älska med Australien.
 
Och för lite extra inspiration, checka in företagets egna fitspo-film här under.
 
// Bilder // Lorna Janes hemsida //
 
 
 
 
 
 

PT-pass 58

Åter igen ett par veckor sen jag körde med min PT och nu har jag bara ett pass kvar efter detta så för att dra ut på det lite till så kommer det dröja någre veckor tills nästa gång igen.
 
Idag körde vi ben och rygg och det rejält. Tveksamt om jag kommer kunna röra mig i morgon. Men det var det värt. Fick låna ett par remmar när vi körde marklyften idag och äntligen kunde jag ta i ordentligt utan att tänka på att jag skulle tappa greppet. Persade på 55 kg. Kändes ganska coolt. Efter det satte jag nästa pers på benpressen med 100 kg. Hundra. Låter så himla galet. Men det är tufft.
 
Det var ett bra pass även om jag tycker det är sjukt tråkigt att köra ben egentligen. Sen märker jag att jag inte kör den typen av styrka så mycket längre. Skärpning på det.
 
Dagens pass:
 • Roddmaskin, 20 sekunders intervaller
 • Baksida lårcurl i maskin
 • Lastdrag med smalt grepp
 • Marklyft
 • Benpress
 • Liggande pull overs
 • Utfall med fast stång
 • Magcurl med sidosving på pilatesboll
 • Planka mot boll på ett ben
 • 50 marklyft med rodd på tid (fy f*n vad jobbigt)
 
 
 
 
 

Barcelonafavoriter

Nu har det gått ett par månader sen vi kom hem från Barcelona nu och sommar, sol och värme har sällan känts längre bort. Därför bjuder jag på en bildbomb med favoritbilder från resan. Hösten som sakta börjar förvandlas till vinter får mig att drömma mig bort mot nya resmål. Snälla, låt våren komma snabbt.
 
 
// Bilder // Blandat mina och Moas //
 
 
 
 

Body Combat 53

Nu har den senaste releasen av Body Combat hållt på ett tag. Jag har inte vart på passet allt för många gånger, men jag gillar det. Det är ett ganska enkelt pass så man kan ta ut sig ordentligt. Benlåten är grym som vanligt samtidigt som jag kanske tycker att styrkelåten är ganska kort. Musiken är grym rakt igenom, vilket är sjukt viktigt. Lyssna på låtarna här (en dock icke helt komplett Spotify lista). Hur som helst så är det ett av mina absoluta favoritpass och det jag oftast går på om jag går på pass nu för tiden. Try it!
 
 
 
 
 

RSS 2.0