Body Pump

För ett år sen tränade jag mycket Body Pump. Jag älskade det. Men när jag började träna med min PT i februari så var det första hon sa, att jag skulle sluta med Pumpen. Hon förklarade att det inte var en bra träning för mig, det bygger inga muskler eller hjälper mig gå ner i vikt. Det har varit många som blivit smått upprörda när jag sagt detta. Dom tror liksom inte på mig. Det är ju en jätterolig träning och man blir jättetrött. Jag har frågat både Fredrika och min nuvarande PT om det skulle ge mig något, men båda säger nej. Så när det inte ger något, då prioriterar jag annan träning.
 
Anna, som driver bloggen Trend och Träning och som jobbar som personlig tränare, skriver såhär om Body Pump:
 
Jag har läst studier som påvisat att den träningsformen inte ger någon ökad muskelmassa, förbränning eller kondition. Minns inte exakt, men vet att det som deltagare är lätt att göra fel då instruktören inte hinner korrigera eller ser alla i en stor sal, och skaderisken är hög vid så många, snabba reps.

 

Men nej – Bodypump är inte onödigt, men många luras att de ska få stora muskler. De som har genetiskt lätt att bygga, eller när träningsformen är ny kan du få större muskler, annars är det svårt att vid så många repetitioner. Bodypump är däremot bra uthållighetsträning och uthålling är ju grymt att vara för att orka träna tungt och visst många repetitioner även i gymmet, för löpning m.m. Något pass då och då, som komplement till övrig träning är vad jag rekommenderar.

 

 
 
 

Veronica

Spännande inlägg, det ligger säkert något i det..

2012-10-14 @ 12:16:27 • Hemsida: http://veronicas.shapemeup.se
julia.

där ser man =) men som du säger, de är ju inte onödigt så tycker man det är kul att göra det någon gång ibland så är de ju inte dåligt direkt :)

Svar: Nej är det den enda träningen man kör så är det absolut inte onödigt. :)
Sofia

2012-10-14 @ 12:38:52 • Hemsida: http://juliacamilla.blogg.se
MARIA - mode, outfits & inspiration

Sv: eller hur :) kram!

2012-10-14 @ 12:52:49 • Hemsida: http://mmiaas.blogg.se
anna

jag har hört exakt samma sak men tycker också det är så himla kul!

2012-10-14 @ 13:39:22 • Hemsida: http://addspirit.blogg.se/
Jessica

Jasså! Förstår att man inte bygger muskler på passet men låter udda att "man inte kan gå ner i vikt av det". Tänker all fysisk aktivitet som förbrukar kalorier och förbränner kalorier borde påverka hälsan! :)

Svar: Det är självklart inte dålig träning om man inte tränar så mycket. Då är det ju som du säger, all träning är bra träning. :)
Sofia

2012-10-14 @ 17:39:20 • Hemsida: http://myckelite.blogg.se
Felicia

Har aldrig testat bodypump, men har dock många kompisar som går det och säger att det är riktigt kul!

2012-10-14 @ 17:43:49 • Hemsida: http://storasysteralskarmode.blogg.se
carro

Har aldrig testat body pump men de kanske vore ngt:) Alltid kul att köra ngt nytt:)

2012-10-14 @ 18:41:24 • Hemsida: http://frokenehn.blogg.se
Karin

Jag gillar varierad träning, men styrketräning tränar jag hellre på annat sätt:)

Svar: Jag känner att jag har tränat "typisk" styrka länge nu. Och märker att jag är stark, men saknar uthålligheten i styrkan liksom. Så militaryn ska hjälpa mig med det ett tag nu. Men helt kommer jag inte släppa gymmet även om det inte blev så mycket där denna veckan. :)
Sofia

2012-10-15 @ 02:57:11 • Hemsida: http://endorfinkickar.blogg.se
matilda

Jag har aldrig kört bodypump men andra "styrkepass". Passar inte mig speciellt bra eftersom jag tycker att instruktören kör så snabbt och man hinner liksom inte göra övningarna ordentligt. Visst blir man slut i musklerna, men jag blir alltid stressad eftersom det går så snabbt. Så jag kan tänka mig att skaderisken är stor och dessutom tar det ju inte på rätt ställen när man bara stressar igenom övningarna.

2012-10-15 @ 07:42:17 • Hemsida: http://matildaa88.blogg.se/
Katarina Ratcliffe

Ett pass BP i veckan tycker jag kan vara ett bra komplement till annan träning. Uthållighet, förbränning, kondition och styrka. Visst, man förbränner mer vid PW eller löpning, samma med kondition, styrka förbättras ju såklart vid tyngre vikter, men kombinationen är skitbra någon gång ibland.
Sen har jag en hatkärlek till bodpump. Det är jädrigt kul trots allt. Även fast jag ibland inte känner för att instruera mer, men jag är liksom fast... ;)

Svar: Haha jag vet. Det är lite beroendeframkallande. Därför jag hoppar helt, annars kommer jag bara vilja köra mer. ;)
Sofia

2012-10-15 @ 12:06:59 • Hemsida: http://brakat.blogg.se/

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Visas inte)

Hemsida:

Kommentar:

RSS 2.0