My favourite place

Om jag skulle välja en enda plats på jorden där jag skulle vilja vara exakt nu, så finns det ingen tvekan (gymmet räknas inte). Kroatien. Hvar. Det är mitt paradis. Och efter en sommar utan ett besök så är längtan lite större än vanligt. Har redan börjat planera för ett besök nästa sommar. Det handlar liksom om känslan.
 
Om du fick välja att vara på en plats på jorden exakt nu, vart skulle det vara?
 
 
 
 
 
 
 

Dagens träningsstatus

Jag saknar gymmet. Jag saknar att ta på mig träningskläder. Jag saknar känslan. Så det var riktigt skönt att få sig en dos av träning idag iallafall. På lunchen mötte jag upp Rebecca (nyfunnen träningskompis från Göta och blivande roomie i Barcelona) på Fysiken för att köra mitt bålstab-pass och för att öva på att stå på händer. Även om jag har känslan där, jag hittar balansen, så står jag bara någon sekund. Det känns som jag står länge, men när man ser på filmer så är det väldigt korta sekunder. Men hur som helst är det förbannat roligt att träna på. Och nu har jag ett mål. Jag ska kunna stå stabilt på standen i Barcelona i november.
 
Bålstab-träningen då? Jo tack, det gick bra. Tycker att jag får till det, men jag vet inte. Allt handlar om träning, även att hitta sin stjärt. Så det är bara att fortsätta.
 
 
 
 
 
 
 

Latterian

Jag har skrivit om det här stället innan. Lätt stans bästa sallader. Dom är fantastiska. Och beroendeframkallande. Nu när dom även lagt till en vegetarisk sallad i sortimentet är nog allas krav inräknade. Min favorit bland allt gott? Laxsalladen, den är gudomlig. Så mitt bästa Göteborgstips – Latterian inne i Antikhallarna som ni hittar på Västa Hamngatan. Just saying.
 
 
 
 
 
 
 

Bålstabilitet

Efter att jag klagat över att jag haft så mycket mjölksyra i ryggen dom senaste veckorna så förklarade Mr PT att det beror på att jag inte kopplar in rumpan tillräckligt mycket i min träning, och därför belastar ryggen istället. Det är inte bra. Därför passar det iallafall lite bra att jag har en vecka av vila. Då har jag tid att fokusera på att stabilisera bålen och att hitta kontakten med rumpan.
 
Så idag mötte jag Mr PT på gymmet och jag fick ett par övningar jag ska köra nu. I fyra veckor. Huva. Inte världens roligaste träning där man dessutom konstant måste tänka på sin rumpa. Sen är det mycket – in med naveln, tippa bäckenet, spänn inte magen, slappna av i ländryggen, fokusera på rumpan …
 
Men jag har en släng av positivitet i mig idag, så jag tänker på hur bra det är för mig och hur stark jag kommer bli sen när rätt muskler jobbar. Tydligen tog jag mitt PB i benböj med huvudskligen framsida lår i helgen, eftersom jag inte kopplar in rumpan som jag ska. Så när dom här fyra veckorna är över kommer nya PBn regna. Heja.
 
Dagens övningar:
 • Dubbel höftsträck – Höftlyft med båda benen i marken 3×10
 • Enbens höftsträck – Höftlyft med ett ben upp i uppsträckt läge 3×6 (3 på varje ben)
 • Enkel höftsträck – Höftlyft med ett ben i marken 3×AMRAP (så många reps jag orkar, lika många på båda benen)
 • Benböj med boll mot vägg 3×10
 • Utfall – Långsamt med tippat bäcken 3×12 (6 på varje ben)
 
 
 
 
 

Countdown

Hösten närmar sig med stormsteg, för att hålla ångan uppe så gäller det att ha saker att se fram emot.
 
Om inte allt för länge drar vi till alperna för att vandra, med jobbet. I know, jag har en cool arbetsgivare. Hur mycket av en outdoor-person jag är är fortfarande ganska oklart, men än så länge ser jag fram emot det. På tal om det, någon som har ett par vandringskängor i storlek 36-ish som jag skulle kunna få låna?
 
När oktober gjort sitt intåg är det dags för mig att dra till Stockholm för att möta upp Alexandra. Vi ska titta och andas crossfit en hel helg. Nordic Showdown är en tävling med Sveriges allra bästa. Snacka om inspiration.
 
När vintern ligger för dörren, ja då drar jag och min box till något varmare breddgrader för att träna och ha det gött.
 
 
 
 
 
 
 

Träningsabstinens

Jag känner mig lite deppig. Jag är extremt träningssugen, ni vet precis sådär det alltid blir när man inte kan eller får träna. Allt jag lärde mig i helgen bara bubblar i mig och jag vill bara öva öva öva för att lära mig nya saker och bli bättre.
 
Min vecka av vila har alltså börjat. Jag ska iofs träffa Mr PT imorgon och få röra på mig lite. Men tills jag får ta i på riktigt igen så plågar jag mig själv med att titta på lite filmer från helgen. Det är nyttigt. Man ser klart och tydligt vad man måste förbättra.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Veckans inspiration

När träningen måste vänta så får man lägga fokus på annat. Som maten man stoppar i sig. Säg ju att den biten till och med är viktigare än själva träningen för att lyckas få resultat. Så fokus people.
 
 
// Bilder // Min Tumblr //
 
 
 
 

Min träningsvecka (34 2013)

Förra veckan var en bra vecka. Egentligen. Men det känns lite som om det var sista rycket liksom. Tappade modet lite efter fredagen. Men lite rörelse varje dag typ, det känns bra. Men det känns som det var länge sen på nåt sätt.
 
Måndag: Crossfit
Tisdag: Promenad 30 minuter, Crossfit
Onsdag: Promenad 25 minuter
Torsdag: Promenad 25 minuter
Fredag: Vila
Lördag: Träningsläger dag 1
Söndag: Träningsläger dag 2
 
 
 
 
 
 
 

Strong Girls Camp dag 2

Andra dagen på lägret var tuff. Min kropp skrek av träningsvärk och huvudet var fullt av information från dag 1. Vi började dagen med frukost på hotellet innan det var dags för en kettle bell klass. Jag tycker kettle bell är ganska tråkigt, men vi fick massa bra tips på hur man ska effektivisera svingarna och tekniken.
 
Efter lite mellanmål i solen var det dags för lägrets sista pass, tyngdlyftning. Kanske den »grenen« jag känner mig mest osäker i. Lyften är svåra och massa teknik. Men jag lyckades få in känslan på snatcharna (ryck) för första gången. Även frivändningarna (clean) gick helt okej. Det är kul att köra med överstöt (clean and jerk). Men det blev inga max-lyft. Min kropp pallade inte.
 
Men helgen har varit helt fantastisk och jag har lärt mig så otroligt mycket som jag ska ta med mig och utveckla vidare.
 
 
 
 
 
 
 

Strong Girls Camp dag 1

Jag befinner mig i Falun för att köra ett träningsläger avsett för tjejer. Två dagar med två pass per dag med helt grymma instruktörer.
 
Första dagen har innehållt två timmar Gymnastik med Björk Odinsdottir, en stor stjärna inom crossfit med bakgrund i det isländska gymnastiklandslaget. Andra halvan av dagen innehöll två timmar stryrkelyft tillsammans med Angelica Brage som vunnit allt som går att vinna inom strykelyft.
 
Handstående, gå på händer, pull ups, kipping pull ups, cheast to bar pull ups och muscle ups. Jag har nu alla hjälpmedel till hur jag ska lära mig detta tack vare fantastiska Björk. Sen har jag finslipat tekniken på mina knäböj och marklyft samt fått tips på vad man ska tänka på i bänkpress. Provade även att köra marklyft med bälte för första gången, vilken skillnad, jag förstår nu varför man har det. Jag har lärt mig fantastiskt mycket och dessutom har dagen inneburit två nya person bästa.
 
Dagen avslutades med en föreläsning av Angelica Brage, där hon berättade om sin resa mot VM-guld och hur hon krashade efteråt. Mycket känslosamt och många tankar väcktes. Hon ville understryka att det är resan mot målen som är det viktiga.
 
 
 
 
 
 

PB

För att väga upp gårdagens ganska dåliga resultat, så tog jag lite revansch med att sätta två nya person bästa idag. Både i knäböj (82,5 kg) och marklyft (105 kg). Det är jag nöjd med, så nu känns det lite bättre med vilan som väntar.
 
 
 
 
 
 
 

Crossfit Nano 3.0

Äntligen har jag dom i min hand, mina kära skor. Jag beställde dom från USA tillsammans med Alexandra för ett par veckor sen, men eftersom hon bor i Västerås har jag inte kunna få dom fören nu. Dom är så snygga. Skorna syntes överallt på alla atleter på The Crossfit Games. Det är alltså en ny modell av dom officiella crossfit skorna. Dom är gjorda för att klara av allt från att springa och klättra i rep samtidigt som man står stadigt när man kör tunga lyft.
 
 
 
 
 
 
 

KSA #3

Idag gjorde jag den tredje kroppssammanstättningsanalysen med Mr PT. Tror inte att jag skrev något om det sist vi mätte, mest för att jag inte var nöjd och inte ville tänka på det. Jag är inte nöjd idag heller. Jag är frustrerad. Riktigt frustrerad. Resultatet av dom senaste mätningarna visar att jag går ner ytterst ytterst lite i fettvikt och ökar i muskelvikt, det innebär att jag totalt går upp i vikt. Det är mycket som inte riktigt går ihop. Jag tränar för mycket och äter för bra (långt ifrån perfekt dock) för att inte få några resultat.
 
Något annat som inte vart bra dom senaste mätningarna är min vilopuls. Jag har haft tio slag mer per minut än jag hade första gången. Jag har inte bra kondition, men jag har för bra för att ha så pass hög vilopuls. Det var många frågetecken efter dagens mätning och tillsammans med att jag har ont lite överallt så bestämde vi att skippa fystesterna. Istället ägnade vi tiden åt att prata om vad vi ska göra nu och hur vi ska gå vidare.
 
Med tanke på min höga vilopuls och uteblivna resultat så funderar Mr PT på om jag antingen har någonting i kroppen som inte riktigt brutit ut eller om jag är på väg mot överträning igen. Det är iallafall någonting som gör att kroppen inte tar till sig träningen, även om jag går framåt prestationsmässigt. Därför blev jag beordrad vila efter helgen, sju till tio dagars vila, för att kroppen ska få tid att återhämta sig. Tillsammans med detta ska jag få ett kostprogram för att strama åt det jag äter för att utesluta att kosten inte är en anledning till uteblivna resultat.
 
Ärligt? Jag känner mig ganska knäckt. All tid och energi jag lägger på både träning och mat, och ingenting händer. Både väldigt frustrerande och knäckande.

Bio – The Heat

Jag gillar Sandra Bullock, så är det bara.
 
Den ambitiösa FBI-agenten Sarah Ashburn skulle få sitt efterlängtade karriärslyft om hon bara klarade av att samarbeta. Med ett löfte om befordran åker hon till Boston för att leta upp och fånga en maffiaboss. Hennes dröm ser ut att bli lite mer avlägsen när hon tvingas att jobba ihop med Shannon Mullen, den polis som fångat bossens närmaste man. Sarah gör alltid allt strikt efter regelboken. Shannon, ja hon är lite mer för att ... improvisera.

Efter att ha sett en viss typ av filmer kände jag för att se en lättsam film. Och det är denna verkligen. Lättsam. Rolig. Förutsägbar. Ni vet allt det där ni tänker att den ska vara, precis så är den. Men ibland är det så himla skönt att se sånna filmer. 
 
 

@ Crossfit Göta

Undrar ni hur det kan se ut en helt vanlig dag i boxen jag tränar? Detta är från i lördags när vi körde The Worm, känd från The Crossfit Games. Take a look!
 
 
 
 
 
 

På önskelistan

Jag äger dessa i mörkgrått. Jag älskar dom. Hoppade till av glädje när jag såg att dom kommit in i dessa fantastiska färger. Jag vill ha dom alla.
 
 
// Bilder // Nike.com //
 
 
 
 
 

Massage

Att unna sig själv en massage då och då när man tränar mycket är nog bland det bästa du kan göra för din kropp. Tränar man mycket har man fördelen av att det är cirkulation i musklerna, men det betyder inte att dom behöver knådas för att få bort knutar och slaggprodukter ändå. Jag har fördelen att få en halvtimmes massage i månaden från jobbet, då räcker det att jag själv lägger till en kvart eller halvtimme extra och kroppen får sig en riktig genomgång. Om det bara är min massör, eller om alla är lika bra vet jag inte. Men hon har lyckats få bort diverse krämpor och spänningar på en behandling och min kropp tackar och bockar.
 
Idag attackerade hon sätesmusklerna eftersom jag sa att jag haft ont i ländryggen, tydligen i sätet det ofta sitter då. Och jäklar i min låda vad det gjorde ont. Jag hoppas verkligen att hon skapade under även denna gång, så jag ska slippa känningarna i ländryggen med tanke på att jag i princip låg och skrek av smärta i en halvtimme. Så ja massage är inte direkt så skönt som man tänker. Det gör ont på riktigt. Men det är så bra för kroppen och det ger resultat. Alla som tränar borde därför boka in en tid då och då för att tacka kroppen för vad den gör för dig dag in och dag ut.
 
 
 
 
 
 
 

Sötpotatismos

I helgen dammade jag av en gammal favorit. Sötpotatismos med västerbottenost serverat med kyckling och apelsinsallad. Apelsinerna smakar kanske inte så mycket än, men är ändå ett måste till denna rätt. Mycket gott och lätt att göra mycket mos att ha till matlådorna under veckan.
 
 
 
 
 
 
 

Crossfit Göta #36

Jag var riktigt trött idag. Men träningssuget fanns där. Så off and away efter jobbet. Gillar inte när passet inte kommer upp på hemsidan, blir sån himla överraskning. Kul pass idag dock. Kort. Och min rygg är fortfarande inte riktigt som den ska. Insåg idag att det var squatsen som gör det. För power cleansen under tekniken kändes bra. Hoppas att massage kan råda bot på den konstiga känslan imorgon.
 
Dagens pass:
 • Uppvärmning: Höftmobility + 3 varv med:
  • 2 clean ups
  • 2 squat cleans
  • 2 front squat
  • 2 push press
  • 2 split jerks
 • Teknik: Power cleans 2 st on the minute for 5 minutes
 • WOD 1: AMRAP 5 minutes:
  • 5 push press 25 kg
  • 10 goblet squats (squat med kettle bell framför bröstet) 12 kg
  • 15 kettle bell svingar 12 kg
 • 1 minut vila
 • WOD 2: AMRAP 5 minutes:
  • 5 V-ups (fällknivar)
  • 10 sit ups
  • 15 hollow rock
Första WODen var lite för kort för att komma in i tempo. Skulle kört lite fortare tror jag. Andra WODen dödade verkligen magen. Inser att jag har mycket att jobba på där. När mjölksyran sätter in sådär att man inte riktigt kan andas, då är det svårt att röra sig. Nu blir det iallafall två dagars vila för att ladda inför nya fystester på fredag.
 
 

Veckans inspiration

En ny årstid närmar sig med stormsteg. Jag gillar hösten och tycker att man kan se det som en ny chans att ta nya tag. En ny säsong innebär också nya råvaror att laga god mat på. Och bäst av allt. Nya kollektioner av träningskläder. Allt som kan hjälpa motivationen är välkommet.
 
 
// Bilder // Min Tumblr //
 
 
 
 

Crossfit Göta #35

Passet på måndag morgon kommer bli heligt. Så jäkla skönt att kickstarta veckan. Borde nästan träna varje morgon så jag kom iväg till jobbet i tid. Hur som helst ett bra pass idag. Riktigt bra faktiskt. Nytt PB i back squat (vanligt benböj med stången bakom huvudet), 75 kg. Dessutom 1,6 kilometers löpning sammanlagt, det är nyttigt för mig.
 
Dagens pass:
 • Uppvärmning: 400 meters löpning, 4 minuters spökboll, squat-mobility
 • Teknik: Att släppa stången på rätt sätt vid misslyckad back squat
 • Styrka: Back squat 3,3,3,1,1,1 reps för PB
 • WOD: Tre varv for time:
  • 400 meter löpning
  • 1 rope climb
  • 10 hand release push ups
  • 1 rope climb
 • Tilläggsträning: 50 ring row
 
 
 
 
 

En mönstrad höst

Ny årstid närmar sig och affärerna fyller på med massa nytt och fint. Trenden jag kunde se var svart/vitt, mönster, rosa och lila. Jag gillar det kan jag säga. Favoriter? Zebra-shortsen från Adidas, dom rosa rutiga strumporna från Reebok och dom mönstrade tightsen från Nike. Ja tack!
 
// H&M // LinneTopp // Reebok // ShortsPrickiga strumporRutiga strumporSkor //
// Nike // Rosa Leo skor • TröjaCykelbyxorShortsToppByxorLinneSvarta Leo sko//
// Adidas // ShortsByxor //
 
 
 
 

Min träningsvecka (33 2013)

Denna veckan har varit den bästa på länge. Trots att jag fått kämpa lite med en tung kropp så har glädjen och viljan att träna varit där. Det är kul att träna, så är det. Nästa vecka kommer kroppen få sig lite utmaning både i form av fystester och träningsläger, så detta var en bra uppladdning inför det.
 
Måndag: Crossfit
Tisdag: Aktiv vila (25+25 minuters promenad)
Onsdag: Military Training
Torsdag: 25 minuters promenad, Crossfit
Fredag: Crossfit
Lördag: Crossfit
Söndag: Vila
 

 
 
 
 
 

Dagens dagbok

Idag har jag en riktig söndag. Jag har inte rört mig längre än till soffan. Där streck-ser jag Grey's Anatomyboxar, målar naglarna och pausar med lite friidrott. Utanför regnar det från och till. Det är precis detta min kropp behöver. Och kanske en promenad senare. Mat har jag också stoppat i mig. Fantastiskt god blue cheese burgare. Annars laddar jag mest inför nästa vecka då det händer grejer. Tills dess behöver kroppen vara hel och utvilad. Men det kliar lite i mig efter en tung, men egentligen riktigt bra träningsvecka. Jag vill lyfta tyngre, bli snabbare och röra mig smidigare.
 
 
 
 
 
 
 

Crossfit Göta #34

Lördagsmorgonen började på bästa sätt. Hade en orolig känsla innan passet dock. Kanske för att dom senaste passen vart så jobbiga. Men det gick bra och det var ett riktigt roligt pass. Åter igen ett pass ispirerat av The Crossfit Games. Denna gången av team-tävlingen och den berömda The Worm (titta på en sammanfattning av finalen här). I the Games hade dom sex stockar sammanbundna, vi körde med två skivstänger sammanbundna. Lag med fyra, två killar, två tjejer. Vi var många idag, riktigt roligt som sagt.
 
Dagens pass:
 • Uppvärmning: Lite lätt hopp och rörelse
 • WOD: Team for time:
  • 30 squats
  • 30 laterala hopp över stången
  • 200 meter transport
  • 30 thrusters
  • 30 laterala hopp över stången
  • 300 meter transport
  • 30 squats
  • 30 burpees
 • Tilläggsträning:
  • 2 pers i handstående + 2 pers gör 20 sit ups
  • 2 pers i handstående + 2 pers gör 20 hollow rocks
  • 2 pers i handstående + 2 pers gör 20 v-ups
Jag tyckte väl att jag rörde mig lite långsamt på hoppen och burpeesarna, men annars så kändes det bra. Det var jobbigt men genom att vara i ett lag så kunde man pressa igenom bra. Hade ytterst små känningar av baksidan efter igår, men det kändes. Så nu blir det vila imorgon.
 
 
 // Översta bilden från The Games hemsida, så såg det ut på riktigt //
 
 
 

Grönsakslasagne

Gjorde en variant av grönsakslasagne i veckan. Och som vanligt när jag lyckas med något gott så gör jag det igen och igen och igen. Tanken var egentligen att ha köttfärs i, men orkade inte tina den så jag haffade ett paket bacon istället. Tillsammans med peston så blev det så bra. Precis sådär klyschigt som det låter, så gifte sig smakerna.
 
Jag hyvlade plattor av en zucchini med en osthyvel och täckte botten av en form. La ett lager med krossade tomater, bacon, fetaost och färsk spenat som jag blandat, la ett lager med zucchini och la ett lager med pesto … you get the point. Smulade vanlig ost överst. Tummen upp, jag lovar!
 
 
 
 
 
 
 

Crossfit Göta #33

Fredagsmys! Tyckte passet lät så himla bra när jag läste vad det skulle bli idag. Såhär efteråt skulle jag inte kalla det för himla bra. För att återkoppla till veckans tidigare inlägg, jag gillar att stå på händer. Idag var det HSPU (Hand stand push ups) på strykan. Någonstans i mitten så gjorde jag något med högra baksida lår när jag gick ner från väggen. Tyckte det gjorde ont. Men var tvungen att testa igen, för att se om det verkligen gjorde ont. Det gjorde det. Funkade när jag gick upp och om jag gick ner med vänster ben. Vettitusan vad det är, men det är inte dom stora musklerna som bråkar iallafall, tänker att det gått över till imorgon. WODen som egentligen lät ganska soft, den dödade totalt. Ugh.
 
Dagens pass:
 • Uppvärmning: Skottkärra, 4 wall walks, bear crawl
 • Styrka: HSPU 1,2,3,1,2,3,1,2,3 reps
 • WOD: Stege for time. Time cap 18 minuter:
  • 10 squat cleans, 1 lateral burpee över stången
  • 9 squat cleans, 2 laterala burpees över stången
  • 8 squat cleans, 3 laterala burpees över stången
  • 7 squat cleans, 4 laterala burpees över stången
  • 6 squat cleans, 5 laterala burpees över stången
  • 5 squat cleans, 6 laterala burpees över stången
  • 4 squat cleans, 7 laterala burpees över stången
  • 3 squat cleans, 8 laterala burpees över stången
  • 2 squat cleans, 9 laterala burpees över stången
  • 1 squat clean, 10 laterala burpees över stången
 • Tilläggsträning:
  • 10 tuck ins (sit ups med indragna knän)
  • 10 straddle ups (fällkniv med händerna mellan benen)
  • 10 V-ups (fällkniv)
Jag kände inte av något av benet under passet. Bra. Men istället fick jag brutalt ont i ryggen. Mjöksyra from hell redan efter första rundan av cleans. Jag hade laddat stången med 25 kilo. Men efter att jag klagat över ryggen för coachen så tvinga han mig att ta av vikt. Körde resten på 20. Jag fattar inte varför jag får sån mjölksyra av denna övningen ibland. För egentligen tycker jag inte att det är tungt. Bara ryggen som tycker det. Blev iallafall klar innan time capen (tiden gick ut), på tiden 17.20.
 
 
 
 
 
 
 

Crossfit Göta #32

Skönt att komma iväg till träningen idag. Fick ett par timmar i mellan jobb och träning vilket behövdes. Passet idag var lite av blandade känslor. Snatch på styrkan. Denna obehagliga och riktiga svåra övning. Jag med mina pygme-händer kan för det första inte ta ett hookgrip (där man låser tummen under dom andra fingrarna). För det andra är det bara ett sjukt oskönt sätt att både hålla stången och att föra stången över huvudet. Hur som helst. Gissa vad WODen innehöll? Mer pull ups. Mina underarmar är  d ö d a.
 
Dagens pass:
 • Uppvärmning: Burglar warmup
 • Teknik och styrka: Snatch varianter. 3 lyft varje minut i 8 minuter
 • WOD: 3 varv for time
Eftersom jag kände mig så otroligt seg igår så mesade jag lite med vikten på squatsen, rekommenderade vikten var 40 kg. Jag körde på 25. Det var lätt, fick ett bra flow på alla tior utan att behöva stanna upp. Pull upsen var dock fördjävliga, som väntat. Jag kan inte göra mer pull ups nu asså. Det är sen ingen chans att jag pallar 50 double unders, gick dessutom sämre än vanligt på uppvärmningen. Så jag körde mina singel hopp. Unbroken första varvet, en miss varv två och tre. Jepp, det gick bra och jag blev klar på 9.37. Bra känsla, tror jag.
 
 
 
 
 

Military training #48

I morse var det dags för ett military-pass igen. Fy farao vad kroppen stretade emot. Det var en sjuk känsla. Att göra pull upsen var som att dra en betongklump, förbannat tungt. Jag fick ge upp. För typ första gången i mitt liv när det kommer till träning. Jag gav upp. Jag orkade inte. Egentligen var allt tungt utan magövningarna. Men jag börjar tröttna på att det är obekvämt och tungt, inte bara tungt liksom. Jag vill inte vara utomhus mer. Tur nog är det där året snart över så jag kan ta och gå vidare och lägga all fokus på det jag verkligen tycker är kul.
 
Dagens pass:
 • Uppvärmning: Löpning + mobility
 • Superset #1, 3 varv:
  • 10 pull ups med hjälp av kompis
  • 20 ben svingar
 • Superset #2, 3 varv:
  • 10 framstupa ställ med benrotation
  • 10 axellyft med motstånd av kompis
 • Superset #3, 3 varv:
  • 10 skottkärra med benindrag
  • 10 back flies på mage med motstånd av kompis
 • 5 varv med:
  • Spiderman krypning i nedförsbacke
  • Sit ups i uppförsbacke
  • Rush upp för backen
I mellan körde vi lite jogging och annan håll i gång. Men som sagt det var galet tungt idag. Men som tur var avslutade jag på ett bra sätt när jag lyckades med att gå några steg på händer.
 
 
 
 
 
 

Handstand walk

Jag är uppvuxen i konståknings- och gymnastik världen där saker som att stå på händer var vardagsmat. Inom Crossfit är det framförallt handstand push ups och handstand walk som man gör upp och ner. Jag vet att många har svårt med detta. Men för mig är det nästan helt naturligt på något konstigt sätt, jag har aldrig tänkt tanken att jag inte skulle komma upp om jag ställde mig mot en vägg och det västa som kan hända när man provar utan vägg är att man ramlar över.
 
Men detta betyder inte att jag kan varken handstand push ups eller handstand walk, bara att jag inte är rädd för att prova. Push upsen handlar mest om att jag inte riktigt orkar, men jag jobbar på det. När det gäller att gå på händer har jag precis börjat öva. Tyckte det såg så kul ut när dom gjorde det på Games. Började känna på det i söndags och fortsatte lite idag. Och plötsligt stod jag upp och tog mina första steg. Jag blev så glad att jag såklart tappade fokus och ramlade ner igen. Men det var en häftig känsla och jag tänker, nu när jag väl hittat tillbaka till känslan så är det som att cykla. Eller? Det är hur som helst världens häftigaste känsla att klara av nya (gamla) saker.
 
 
// Bild från ett av mina många försök i söndags //
 
 
 
 

Laxsallad

Min favoritsommarsallad. I vanliga fall brukar jag dock befinna mig i ett varmt land och laxen brukar vara i annan form. Men den är minst lika god för det.
 
Sallad av maché, baby spenat och rödlök. Till det avocado, fetaost och varmrökt lax. Sen slängde jag ihop en dressing av turkisk yogurt, citron, basilika och chilipulver.
 
 
 
 
 
 
 

Crossfit Göta #31

Morgon pass. Alltså riktigt morgon pass som börjar 6.30. Jag kom dock i säng i bra tid i morse och lyckades på något sätt vakna innan klockan ringde, så jag var inte överdrivet trött trots allt. Men det var kroppen. Den värker fortfarande lite över allt och gårdagens burpees satt kvar i benen kan jag lova. Annars kul pass med push jerks och lite annorluda övningar i WODen. Vågade inte riktigt ta i på pusharna, men det var inte meningen att gå för PB heller, så jag körde 35 kg som max, det kändes bra och ganska lätt. Men det var nåt som knakade lite i axeln och skuldran så jag gjorde inte mer än jag behövde.
 
Dagens pass:
 • Uppvärmning: Ruscher + 3 varv med:
  • 15 air squats
  • 7+7 axelrullningar i planka
  • 5 tuck jumps
 • Styrka och teknik: Push jerks 1,1,1,1,1,1,1,1,1 reps
 • WOD: AMRAP 10 minuter
  • 10 meter utfallsgång med viktplatta (10kg)
  • 10 plate to over head (viktplattan ska alltså ner på golvet och föras till raka armar över huvudet (10 kg)
  • 10 burpees on plate (plattan ska upp över huvudet istället för hopp) (10 kg)
 • Tillägg: Tävling – Handstående
Stretchade lite själv efteråt och gjorde lite nya försök med mina toes to bar. Men jag var galet sliten i kroppen idag. Allt var så sjukt jobbigt. Hade mjölksyra i benen redan efter air squatsen i uppvärmningen. Mm som sagt, allt var jobbigt. Vila i morgon, sen tar vi nya tag.
 
 
 
 
 
 
 

Veckans inspiration

Man lyckas inte alltid, men det är okej. Embrace misslyckandet och använd det som bränsle för att ta nya tag. Allt är liksom en del av processen som kallas livet.
 
 
 // Bilder // Min Tumblr //
 
 
 
 

Min träningsvecka (32 2013)

Den här veckan har inte alls blivit som jag hade tänkt mig. Jag har haft semester och sett fram emot att träna massor. Men två dagar försvann i Smögen och sen har jag ärligt talat inte haft suget till mer än det vanliga. Dom fyra passen jag kör varje vecka är verkligen grunden jag står på nu, men det går ju att bygga på.
 
Måndag: Crossfit
Tisdag: Vila
Onsdag: Vila
Torsdag: Crossfit
Fredag: Vila
Lördag: Crossfit
Söndag: Special-pass
 
 
 
 
 
 
 

Dagens träningsstatus

Open Gym på Göta idag. Hade bestämt träff med Helena för att slippa köra dagens monster pass själv. Mr PT tyckte nämligen det var dags att göra mer burpees. 100 stycken. På tid. Piss jobbigt för min sargade kropp. Har lite ont överallt. Men men, jag tog mig igenom det. Har inget att jämföra med, men spontant är jag inte jättenöjd med tiden. Förutom burpeesarna så lekte jag lite med double unders, handstående och toes to bar. Mycket roligare än burpees.
 
Dagens pass:
 • Uppvärmning: Hopprep, single och double unders
 • 100 Burpees
 • Handstående (skulle bli hand stand walk, men jag måste nog böja med att stå rakt upp först)
 • Toes to bar
 • Stretch
Förutom att burpeesarna var jobbigt (fick tiden 11.53) och double undersarna krånglade så är jag nöjd med sekunderna jag lyckades stå på händer och med mina 5 toes to bar som jag gjorde i rad. Muy bien. Drömde nämnligen om mina toes to bar, insåg att dom där knees to elbowes jag gjorde igår egentligen är samma sak, bara att jag måste sträcka ut benen. Och kippingen då såklart. Det är den som är problemet. Men fick ju till det lite idag. Yey me!
 
Bjuder på två filmer. En på mina grod-burpees och en på några misslyckade toes to bar. Eller ja, jag gjorde dom, men inte bra (man hör mig svära i mitten för att jag får hela mig i gungning, not good).
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Crossfit Göta #30

Just nu känns det lite som att även ett dåligt pass är ett bra pass. Det är ett flyt i träningen som är fantastiskt. Men idag var inte ett jättebra pass. Konstig känsla och det var lite rörigt. Och det är faktiskt lite tråkigt när folk runt en, inte riktigt vågar utmana sig och inte vågar lyfta vikt dom inte klarat innan. Det hjälper inte mig att utmana mig direkt. Men hur som helst så kan jag fortfarande inte göra toes to bar, men jag körde knees to elbowes och fick äntligen till bra teknik så det var bara att kötta. Riktigt skönt.
 
Dagens pass:
 • Uppvärmning: 400 meter löpning + djurrörelser
 • WOD: Team 3 tjejer (+ 3 killar) for time
  • 50 deadlift
  • 60 pull ups
  • 70 power cleans
  • 80 wall balls
  • 90 power snatches
  • 100 toes to bar
Det var som sagt rörigt. Vi var väldigt ojämna så vi var tvungna att byta vikter fram och tillbaka så jag hade knappt någon aning om vad det satt på stången när jag körde. Men snatcharna asså. Hate them.
 
 
 
 
 
 

Fisktacos

Efter att ha ätit sån himla god fisktacos i Smögen, gjorde jag en egen variant. Det blev riktigt bra.
 
Jag stekte torskfiléer och la på en fullkornstortilla. Sen toppade jag med champinjoner, rödlök, avocado, mango, ost och mashésallad innan jag kryddade med chilipulver, salt och färsk koriander. Jag slängde in allt i ungen i några minuter och serverade med en klick turkisk yogurt.
 
 
 
 
 
 
 

Bio – Wolverine

Var väl inte jättegugen på denna filmen. Men dealen är ju att vara med på alla filmer så det vara bara att ställa upp.
 
Wolverine är tillbaka i ett actionspäckat äventyr som utspelar sig i nutida Japan, där han möter sin värsta fiende. Sårbar för första gången och pressad till det yttersta, både fysiskt och emotionellt, ställs han inte bara mot dödligt samurajstål utan tvingas även brottas med sin egen odödlighet. En kamp som för evigt kommer förändra honom.
 
Jag gillar Hugh Jackman. Han är bra. Och inser man att filmen handlar om en person med övernaturliga krafter så kan man liksom utgå från det. Filmen är faktiskt ganska bra. Bättre än jag trodde. Den är spännande. Men den kändes ganska lång. Tydligen en koppling till X-Men, en film jag inte sett. Men så är det. En bra film i 3D.
 
 
 

Crossfit Göta #29

Gick och väntade hela dagen på att få träna. När jag såg vad vi skulle göra blev jag väl kanske lite mindre sugen. Jag gillar utmaningar. Men jag gillar inte att springa. Detta passet innehöll både och. Ett av momenten från The Games väntade oss idag. Jag ljuger inte när jag säger att dom gjorde det dubbelt så fort som mig (och då rodde dom istället för sprang). Och dom hade en time cap på 15 minuter (alltså när tiden är slut får man reps där man är även om man inte hunnit klart), vår time cap var på 25 minuter.
 
Dagens pass:
 • Uppvärmning: Stretch för överkropp och armar
 • Styrka: Chin ups (omvänt grepp från pull ups) 555333 reps
 • WOD: For time (time cap 25 minuter)
  • 1 000 meter löpning
 • 5 varv med:
  • 25 pull ups
  • 7 push jerks 60kg/40kg (killar/tjejer)
Jag blev klar på tiden 22.50. Jag trodde ärligt talat inte jag skulle bli klar. Jag blev klar sist. Men jag blev klar innan tiden gick ut. Det är jag nöjd med. Och jag dog inte helt av löpningen, sprang kilometern på runt 6 minuter till och med. Det är jag nöjd med, det är bra för att vara jag. Push jerken gick sjukt bra. Vågade dock inte köra på rx-vikten (40 kg). Nöjde mig med 30 kg och det var ganska lagom tror jag. Problemet var mina underarmar i pull upsen. Det var dom som gjorde att jag var tvungen att dela upp i treor. Det tog lång tid. Men jag tog mig som sagt igenom med en bra känsla i kroppen ändå. Har jag tur kanske känslan efter löpningen kan följa med mig ut i skogen imorgon.
 
 
 
 

Smögen

Igår satte jag mig i bilen tillsammans med Sara för en roadtrip upp längst kusten, slutdestination Smögen. Vi har bara njutit på klipporna, promenerat längst bryggan, kopplat av i Spat på hotellet, ätit god mat (räksmörgås, fisktacos och fisksoppa) och druckit en och annan drink. På vägen hem tittade vi förbi Hunnebostrand och åt lunch innan vi stannade till hos en kompis som har sommarstuga i Ljungkile, där vi promenerade en sväng längst vattnet. En perfekt avslappnad två dagars minisemester. Även om vädret varit smått ostadigt så är jag fantastiskt nöjd.
 
 
 
 
 
 
 

Crossfit

Jag har fått frågan om jag inte kan berätta mer om vad crossfit faktiskt är. Så det ska jag försöka göra.
 
Crossfit är en sport. En sport som går ut på att bli så vältränad som möjligt. (The Crossfit Games 2013 har precis avgjorts i USA, kolla på tävlingarna för både lag, män och kvinnor här) Det betyder alltså att man både tränar styrka och smidighet samtidigt som får en grym kondition.
 
Man kan dela upp övningarna som utförs i kategorierna styrkelyft (ex. marklyft och knäböj), tyngdlyftning (ex. ryck och stöt), kettle bell (ex. ryska svingar, enarms svingar) och gymnastik (ex. klättra i rep, gå på händer och muscle ups). Sen kan man lägga till konditonsträning i form av löpning, rodd, burpees eller hopprep. Sen finns det ju mängder av varianter av alla dessa övningar också.
 
Ett Crossfit-pass går ut på att man i en grupp på runt 12 personer har en coach. Passet är oftast uppdelat med en snabb uppvärmning. Sen går man in i en teknik del och en stryke del där man noggrant går igenom en övning. Efter det börjar själva WODen (Work out of the day). Den brukar vara mellan 20 och 8 minuter där man antingen under en bestämd tid kör AMRAP (As many rounds as possible) av olika övningar med ett antal reps av varje övning. Eller så har man ett bestämt antal reps av övningar man ska göra så fort som möjligt. Man kan också göra allt i intervaller av olika slag. Varierad träning som sagt.
 
Titta gärna under min Crossfit-kategori för att se hur ett pass kan vara upplagt. Har du mer frågor? Hit me.
 
 
// Hopprep // Kettle bell // Prowlern // Hand stand push ups // Push press // Back Squat //
 
 
 
 

Veckans inspiration

Denna veckans inlägg tillägnar jag kärleken till sporten Crossfit. Varje dag förundras jag över hur mångsidig träningen är samtidigt som jag älskar hur tufft det är och hur jäkla kul det är. Efter varje pass känner man sig lite starkare än gången innan och självförtroendet växer ett snäpp. Jag önskar jag kunde få alla att känna denna känsla.
 
 
// Bilder // Min Tumblr //
 
 
 
 

Crossfit Göta #28

Var meningen att jag skulle köra morgonpasset idag, men när jag inte kunde sova inatt så avbokade jag och hoppades att det skulle dyka upp en ledig plats på något av kvällpassen. Det gjorde det som tur var. Trots att jag inte alls var så sugen. Men som alltid när man inte är sugen så blir det ett sånt där fantastiskt pass. Känslan i kroppen var tillbaka. Det var hand stand push up på styrkan, så himla kul. Och min repklättning går framåt, det gillar jag. Men det är inte så skönt att klättra i rep. Låt mig säga att det finns anledningar till att man använder knästrumpor inom Crossfit.
 
Dagens pass:
 • Teknik och styrka: Hand stand push ups
 • WOD: «Legless» Team for time:
  • 45 Thrusters 40kg/25kg (killar/tjejer)
  • 9 Rope climbs
  • 30 Thrusters
  • 6 Rope climbs
  • 27 Thrusters
  • 3  Rope Climbs
 • Tilläggsträning: Russian Twists med medball 10kg + 9kg + 6kg i ring 3×40 sekunder, 20 sekunder vila
 
 
 
 
 
 

Min träningsvecka (31 2013)

Lite konstig vecka när jag inte varit hemma. Men mina fyra pass är som en standard nu. Det är bra. Men har ändå hela tiden en känsla att det inte är tillräckligt. Men men. Ny vecka väntar och nya chanser att göra aktiva val.
 
Måndag: Vila
Tisdag: Power Walk 20 minuter innan frukost
Onsdag: Crossfit
Torsdag: Special-pass
Fredag: Vila
Lördag: Crossfit
Söndag: Power Walk 30 minuter innan frukost, Special-pass
 
 
 
 
 
 
 

Dagens träningsstatus

Jag gick typ hela dagen utan att var direkt träningssugen. Men när kvällen kom klättrade jag lätt på väggarna av rastlöshet. Så jag drog till lilla slingan upp i backen och körde ett av specialpassen som min PT satt ihop. Med mig fick jag en kompis som fungerade som hejaklack, tidtagare och fotograf, eftersom han redan kört sitt träningspass tidigare på dagen. Det var nog tur att han var där, frågan är om jag inte gett upp annars. Så jävla jobbigt. Fällknivar. Serri. Det är jobbigt och är man dessutom anfådd så kan man liksom inte andas. Usch.
 
Dagens pass:
 • Uppvärmning: Löpning 1,1 kilometer
 • WOD: 5 varv:
  • 200 meter löpning
  • 15 squat jumps
  • 15 push ups
  • 15 fällknivar
1 kilometers löpning och 75 reps av varje övning. Huva. Det var verkligen flåset som dödade mig. Lät som någon som hade andnöd (brukar köra med musik i vanliga fall, då hör man inte hur man låter). Löpnigen under uppvärmningen kändes faktiskt riktigt bra, fortfarande någon minut att kapa på kilometern, dock var ju detta bara uppvärmning och jag pressade mig inte särskillt. Det gjorde egentligen att det kändes ännu bättre. Annars var det bara att kötta igenom. Tappade tid typ hela varvet. Hade vart coolt om jag kunnat hålla samma tempo som första varvet. Eller kanske sänkt tempot där lite och kunnat hålla ett jämnare tempo resten av varven. Inga burpees idag iallafall.
 
 
 
 
 
 
 

Crossfit Göta #27

Idag var det ingen bra dag. Inte så trött, men kroppen ville inte samarbeta. Lätt illamående och seg. Det speglade sig på hela passet. Jobbigt som in i tusan. Jag var på allvar på väg att ge upp på slutet. Jag ville inte och jag orkade inte. Var länge sen jag kände så. Men jag gav inte upp. Men jag gav inte hundra heller.
 
Dagens pass:
 • Uppvärmning: Rörlighet
 • Team WOD: Varannan övning i teamet, 1 minut per övning, 2 varv
  • Burpees
  • Power snatch 30kg/20kg
  • Box jump
  • Thurusters 30kg/20kg
  • Chest to bar pull ups
 • Tillägg: Stafett, 5 reps var
  • Burpees
  • Power snatch 30kg/20kg
  • Box jump
  • Thurusters 30kg/20kg
  • Chest to bar pull ups
Var egentligen ett riktigt kul pass. Men oj så tungt. Hoppas på att kroppen kan återhämta sig lite och ta nya tag efter detta.
 
 
 
 
 
 
 

Semester i Skåne

Efter min dag i Köpenhamn så fortsatte jag min semester hos min syster i Skåne. Vi har lekt, grillat, varit på utflykt, spelat minigolf, grillat och badat. Riktigt mysiga familje-dagar. Men nu är jag tillbaka hemma och ska bara vara min sista semestervecka.
 
 
 
 
 
 
 

Dagens träningsstatus

I morse hade jag bara en liten stund över att trycka in ett tränngspass på. Det funkade fint, då ett av passen som min PT satt ihop »endast« bestod av burpees. Korta pass kan vara minst så jobbiga kan jag lova. Allt som allt tog det dryga 30 minuter och jag var helt slut. Hade hjälp av pappa som passade klockan och var nöjd med att vara slavdrivare. Kunde önska att han pushat mig lite till dock, så jag hade klarat sista tolvan. Japp, jag skyller helt enkelt på honom att jag inte gjorde det.
 
Dagens pass:
 • Uppvärmning: Hopprep 5 minuter
 • Burpee-race (1 burpee under minut ett, 2 burpees under minut två, 3 burpees under minut tre … 11 burpees under minut elva): Klarade 11 varv plus 6 burpees. Sammanlagt 72 burpees.
 • Stretch
 
 
 
 
 
 

5-kamp

Nu är hela familjen samlad i hemma hos min syster. Jag tyckte vi kunde göra något roligt så jag slängde ihop en 5-kamp där killarna fick vara lagkapten i var sitt lag, så lottade vi resten. Det råkade blir syster med man och dotter mot mig, mamma och pappa. Det var jämt fram till sista gren där jag fick stå över eftersom Signe, 3 år, var lite för liten för att medverka.
 
Grenarna – 1. golf, 2. stafett, 3. kasta boll, 4. bygga sandslott, 5. bilda ord.
 
Jag, mamma och pappa gick segrande ur kampen och fick efterrätt serverad.
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0