Crossfit Göta #71

2013 års sista dag. Vad passar då bättre än att köra ett stenhårt pass på Göta med dom bästa? Ingenting. Eller ja ett nytt PB i marklyft då möjligtvis. Nu lyckades jag ju med båda och är supernöjd. Nu kan jag gå in i det nya året med en positiv känsla.
 
Ingen i Barcelona-gänget fått plats på något av dagens pass, så vi körde själva. Jag och Lotten, Annica och Marcel. Det var skitjobbigt. Lotten hade dock någon typ av överskottsenergi och körde på ytterligare efter time capen. Det pallade inte jag. Min hjärna sa stopp, det gick inte. Men sen så hade jag ju tagit ut mit smått både fysiskt och psykiskt innan när jag drog upp 109 (!) kilo i marklyftet. Grymmaste känslan, ville verkligen avsluta året med ett nytt PB, så det gjorde mig väldigt glad.
 
Dagens pass:
  • Uppvärmning: Hopprep och lätta marklyft
  • Styrka: Deadlift 5, 5, 3, 1, 1, 1, 1 reps upp till 109 kilo
  • WOD: 3 varv for time, Time cap 30 minuter
    • 50 step ups, box jumps, box jump over (varv 1, 2, 3)
    • 50 jumping pull ups, pull ups, cheast to bar pull ups
    • 50 ryss svningar, enarms svingar, fulla svingar 24kg/16kg
    • 50 lounges med kettle bell i farmers, kettle bel i rack, kettle bell i over head 24kg/16kg
    • 50 sit ups, knees to elbow, toes to bar
    • 50 push press, front squats, thrusters 40kg/30kg
    • 50 rygglyft på golv, hipp extentions på 50 box, hipp extentions på 60 box
    • 50 wall balls, med ball clean, höga wall balls
    • 50 burpees utan armhävning och hopp, burpees utan armhävning, burpees
    • 50 laterala hopp, jumping jacks, double unders
    • Cash out 39 wall walks
Som ni förstår som hann vi inte klart. Vi var någonstans på andra varvet, typ vid knees to elbows när 30 minuter hade gått. Vi gjorde klart övningen, sen körde Lotten klart varvet. Jag pallade inte. Men är ändå sjukt nöjd med passet. Jag tog mig förbi spärren för första gången på länge. Det hjälper verkligen att köra i team, då pushar man sig lite extra. I love this.
 
Finns en film på mitt PB lyft, men min telefon samarbetar inte med mig så det får dyka upp senare.
 
 

Laxsallad

Det här med att titta tillbaka på året år bra på många sätt. Som när man hittar recept på saker man glömt bort. Typ som den här laxsalladen. Fräscht och gott, dessutom perfekt att göra med lax som blivit över sen julen.
 
Sallad av maché, baby spenat och rödlök. Till det avocado, fetaost och varmrökt lax. Sen slängde jag ihop en dressing av turkisk yogurt, citron, basilika och chilipulver.
 
 

Veckans inspiration

Första veckan på det nya året och jag måste hitta mitt fokus igen. Full fart framåt. Jag har höga förväntningar på 2014. Massa rolig träning på gymmet och god mat i köket.
 
BILDER
 

Min träningsvecka (52 2013)

Årets sista vecka. Det har varit en seg vecka, kroppen har inte riktigt samarbetat och jag har lyssnat. Nöjd över det, mindre nöjd över att jag inte fått ihop så många pass jag önskat. Men för tusan, på onsdag är det nytt år, fullt av nya möjligheter.
 
Måndag: Vila
Tisdag: Open gym – hopprep och kipping
Onsdag: Vila
Torsdag: Vila
Fredag: Crossfit
Lördag: Power Walk 80 minuter
Söndag: Vila
 

Bananvåfflor

Jag fick ett våffeljärn i julklapp. Perfekt för att kunna variera mina bananpannkakor med. Men det kändes som att jag behövde göra något mer med smeten, som annars bara innehåller ägg och banan, för att den skulle hålla ihop bättre, så jag googlade och hittade ett recept att utgå från på den här bloggen. Dom blev dock inte så krispiga som jag hade föreställt mig, men gott var det.
 
Till fyra våfflor (behövde slänga dom första två eftersom väffeljärnet var helt nytt)
  • 3 ägg
  • 1 äggvita
  • 2 små bananer
  • 1 matsked kokosmjöl
  • Vaniljpulver
Mixa allt och grädda i våffeljärnet med kokosolja. Jag serverade med turkisk yoghurt blandat med vaniljpulver och färska bär.
 
 

Rosa 2XU

Jag har länge funderat på att köpa ett par kompressionstajts, sånna som alla säger är så fantastiskt sköna. Jag har inte vart överdrivet förtjust i dom med silvrig logga, dom med svart är snyggare. Men snyggast är ändå dom i färg. Så när jag fick pengar i julklapp så slog jag till. På ett par rosa. Jag invigde dom igår och är bara helt lycklig. Älskar dom. Detta är dock ett klockrent exempel på något som ser så mycket bättre ut i verkligheten. Här ifrån kommer dom, live i butiken där jag köpte dom kostade dom dock 799 kronor.
 
 

Crossfit Göta #70

Äntligen är Göta öppet igen. Dock så är det inte så många pass om dagen, så jag fick helt enkelt haffa dom jag kunde. Insåg sen att klockan två en dag när jag jobbar inte är det smidigaste. Men äsch, det känns lagom att köra en halvdag såhär mitt i ledigheten. Dessutom var jag HELT ensam på kontoret, inte roligast i världen direkt.
 
Hur som helst. Riktigt tungt pass idag. Jag tycker det är kul att köra marklyft och svingarna har också lossnat på senaste, men jag blir så frustrerad när ryggen bråkar med mig när jag vet att jag egentligen kan. Tur att mina nya byxor livade upp allt lite iallafall.
 
Dagens pass:
  • Uppvärmning: Stretch, yoga + 2 varv med:
    • 6 marklyft
    • 6 front squats
    • 6 push press
    • 5+5 good mornings med ett ben fram
  • Teknik: Burpee pull ups (vanlig burpee på marken och hoppa upp i en pull up)
  • WOD: AMRAP 15 minuter:
    • 6 deadlift 100kg/80kg
    • 7 burpee pull ups
    • 10 ryss svingar (halva kettle bell svingar) 32kg/24kg
    • 15 sekunder Assault bike
  • After bach: Tabata mage (20 sekunder on 10 sekunder off 2 varv)
    • Planka med en arm i luften
    • Superman rygglyft
    • Planka med andra armen i luften
    • V-ups (fällkniv)
Jag hade ju hoppet uppe att jag skulle kunna köra på 70 kilo på marklyften. Men den där j*vla mjöklsyran som kommer, vet inte hur jag ska bli av med det här. Fick sänka till 60 kilo någon stans på vägen. Men syran var med mig hela tiden. I dom sista svingarna kändes det som att ryggen skulle gå av på hälften. Men jag är ändå nöjd med hur jag paceade, hade det inte vart för ryggen hade jag hunnit bra mycket längre. Men mina 4 varv plus 3 reps får jag vara nöjd med.
 
 

The Hobbit – Smaugs ödemark

Jag var inte jätteexalterad över den första filmen och då inte heller inför film nummer två. Men jag tycker nog ändå att den här var bättre. Kändes inte lika mörk och det var inte riktigt lika mycket fajter. Sen var den ju inte riktigt lika lång heller. Allt var helt enkelt lite bättre och jag blev mer uppslukad denna gången. Jag fascineras ändå över hur man kan bygga upp något så overkligt till att bli helt logiskt på något sätt. Det är iallafall fortfarande en galet vacker film och man kan ju inte låta bli att fundera över hur det ska sluta. Bra musik var det också.
 
BILD
 

Året i 12 bilder

 
// JANUARI – Jag tränade mycket. Fokus på Military training // FEBRUARI – Jag träffade Alexandra för första gången under The Nike Blast i Stockholm // MARS – Våren visade sig och jag åt första lunchen på uteservering // APRIL – Jag och Sara drog till London över påsk och det var svinkallt, men det blev mycket bra shopping // MAJ – Jag fyllde 25 och firade på alla tänkbara sätt // JUNI – Ester döptes under den finaste sommardag på bryggan i Karlskrona // JULI – Jag fick äntligen semester och åkte till Köpenhamn med Emma // AUGUSTI – Åkte till Falun på träningsläger, tränade för Björk Odinsdottir och Angelica Brage och kom hem med finfina person bästan innan jag sattes i vila av Mr PT // SEPTEMBER – Cheferna tog med oss på konferens till alperna, en riktigt häftig upplevelse // OKTOBER – Träningen kom äntligen igång och kroppen samarbetade för första gången på länge // NOVEMBER – Göta goes Barcelona, bästa veckan på hela året – träning, vänner, sol och god mat // DECEMBER – Året närmade sig sitt slut och jag fick äntligen ett kvitto på att träningen går framåt genom att medverka i min första tävling. Nöjd tjej. //

Helstekt kalkon

I helgen gjorde mamma en helstekt kalkon. Jag tyckte det var himla gott, så jag lånade hennes ung (jag har en opålitlig gasugn) och gjorde en till mig själv också. Tre kilo kalkon som kan ge mig mat hur länge som helst. Grymt bra. Det tog sin lilla tid även om den mest spenderades i ugnen. Perfekt att pyssla med en annars ganska seg juldag.
 
Jag använde mig av det här receptet. Idag serverade jag kalkonbröst med vitlöksstekta haricot verts, rödlök, champinjoner och pinjenötter tillsammans med en klick svartavinbärsgelé.
 
 

Julaftons morgon

Igår satt jag hemma hos mina föräldrar och traditionsenligt tittade på Bingolottos uppesittarkväll. Jag beklagade mig lite över att gymmet kommer vara stängt i tre hela dagar. Mamma klappade på mig och sa försiktigt att det kanske är bra för mig. Men det kunde jag inte riktigt tro. Så gissa hur överlycklig jag blev när Coach Chrille delar med sig på facebook att han öppnar Göta ett par timmar på julaftons morgon. Typ bästa julklappen jag kunde tänka mig. Så jag frågade mamma snällt om det var okej om jag tränade en stund denna morgon. Det var det.
 
Det var inte så att jag var sugen på att köra skiten ur mig. Men jag har en frustration i mig att det finns saker jag inte är bra på, men som i teorin inte borde vara så svårt. Typ som double unders och kippade pull ups och toes to bar. Så jag spenderade helt enkelt en timme med att öva på detta. Att hänga i riggen var tungt idag, så det gick inge vidare bra. Hopprepen gick väl framåt, men satte oftast bara mellan tio och 15 hopp i rad. Det är bara att fortsätta öva I guess.
 
Nu är jag glad och nöjd iallafall och mellanlandar hemma innan jag återvänder till föräldrarna för att fortsätta fira denna dag.
 
God Jul!
 
 

Min träningsvecka (51 2013)

Åter igen en väldigt lugn vecka. Jag längtar efter att få struktur på både träning och mat igen. Nästa år. Tills dess försöker jag intala mig att kroppen njuter av att vila upp sig.
 
Måndag: Vila
Tisda: Crossfit
Onsdag: Vila
Torsdag: Vila
Fredag: Crossfit
Lördag: Vila
Söndag: Skridskor
 
 

Happy moment

Det är verkligen en fantastisk känsla att befinna sig på isen igen. Jag älskar att veta att jag fortfarande kan åka, men det är frustrerande att känna hur timingen och känslan är helt borta. Iofs inte så konstigt efter ett uppehåll på si sådär 13 år. But still. Hur som helst märker man hur bra träning det, att bara åka runt isen med hög fart, hoppa lite och gör ett par piruetter. I like it och min kropp blev glad av att röra lite på sig. Tyvärr blev min rygg inte lika glad som resten av kroppen och ländryggen var tröttare än tröttast. Men det var det värt. Man kan se hur lycklig jag är att befinna mig på isen.
 
 
 

Julafton #1

Min syster och hennes familj brukar fira jul med oss vartannat år och med hennes mans familj vartannat. Detta året var det inte våran jul, därför passade vi på att fira igår istället. Det är den dagen som räknas känns det som. Alltid en annan känsla när det är barn med. Men eftersom tomten inte hade tid att stanna just igår, så lämnades presenterna utanför dörren. Så klart.
 
Annars spenderar vi helgen med att umgås och äta. Massa mat. Hela tiden känns det som. Tur att det bara är jul en gång om året, känns redan som jag rullar fram.
 
 

Crossfit Göta #69

Min perfekta definition av fredagsmys. Ett pissjobbigt pass på Göta, tillsammans med fina människor, ett PB och en lång banan-fika i omklädningsrummet med bästa Lotten. Japp. Bättre kan det inte bli. Headcoach ville att bottenpositionen i squaten skulle bli mitt andra hem idag. Jag får nog ändå säga att det är Göta som är mitt andra hem. ♥
 
Dagens pass:
  • Uppvärmning: 7×20 sekunder double unders + stretch för squat
  • Teknik och styrka: Back Squat 3,2,1,3,2,1 reps (Go for PB)
  • WOD: AMRAP 15 minuter team
Jag och Lotten fick ihop 60 varv med Bear Complex. Helt nöjda med det. Det var jobbigt as hell. Den där cykeln alltså. Och Bear Complex är så mycket jobbigare än man tror. Det är annars en vanlig uppvärmning som vi brukar köra med pinne. Men nu så längtade man efter cykeln varje gång man körde komplexet och till komplexet varje gång man var på cykeln. Konstigt jobbigt och det gjorde ont överallt! Men jag klagar inte, det var det här jag ville ha. Dessutom började vi ju med att sätta PB, både jag och Lotten. Satte äntligen den där 85an som jag missade flera gånger i Falun. Idag var det faktiskt nästan lätt. Tror att jag kanske till och med har ett par kilo till där. Bra fredag!
 
 

Barcelona – The movie

Ibland kan man bara inte beskriva saker med ord. Därför kommer här en film som ger den exakta känslan av hur vi hade det i Barcelona. Det här är nio minuter av total kärlek och lycka! ♥
 
Vill ni veta vad Crossfit är, titta på detta.
 
 

Dagens dagbok

När jag hade min jobbiga period i början av året, i samband med att min kropp var övertränad och jag hade mina panikångest attacker, så hade jag ett tankesätt där det dåliga samvetet störde mig. Idag är första gången på länge som jag känner det igen. Jag hade ett pass bokat vid 6-tiden idag. Men efter att haft en otroligt lugn period på jobbet ett tag, så blev det panikmycket att göra över natten. Jag var helt enkelt tvungen att avboka för att jobba. Men det känns ändå inte bra. Det känns liksom inte som att det inte var en tillräckligt bra ursäkt. Men jag lever inte på ett sätt där träningen är ett måste, utan för att jag vill träna. Jag tycker det är så himla roligt. På riktigt. Så det kanske inte är ångest jag känner, kanske mer längtan eller besvikelse att det inte blev av?
 
Jag har förändrat en hel del i mitt liv dom senaste månaderna vilket gör att mina känslor ibland goes bananas och jag kan inte alltid identifiera vad det är jag känner. Det är jobbigt för en med kontrollbehov. haha. Men samtidigt vet jag att det är en bra grej, för det tar mig närmare den personen jag egentligen vill vara. Imorgon ska jag umgås med några av mina favorit-kollegor och bara ha kul. Sen får jag helt enkelt ta nya tag på fredag och njuta av varje smärtsam sekund i boxen. ♥
 
 

Crossfit Göta #68

Känns som det var evighetsen jag tränade. Och det var det nästa, en hel vecka sen. Morgonpasset var bokat. Jag var dock inte alls pigg. Sov fyra timmar natten till måndag och fick ihop ytterligare sex timmar natten till idag. Trött är bara förnamnet. Men tur att kroppen inte hann fatta vad den pysslade med innan typ klockan tio, då sa det pang och jag höll på att somna framför datorn på jobbet.
 
Hur som helst. Kroppen var seg idag. Innan passet var det mest benen som strejkade, men under passet var det axlarna som vägrade totalt. Jäklar vad trötta dom var. Men det var ett kul pass. Jag hade roligt.
 
Dagens pass:
  • Uppvärmning: Double unders, utfall och squats
  • Styrka: Front Squats 3,2,1,3,2,1 reps
  • WOD: 6 varv av:
    • 30 sekunder Air bike
    • 30 sekunder planka på raka armar
    • 30 sekunder ground to over head (clean and jerk) 50kg/30kg
    • 30 sekunder vila
Det var ett kul och lite annorlunda pass. Helt lagom så här ett par dagar efter tävlingen. Men axlarna tyckte det var riktigt tungt idag. Nu ska jag snart hoppa i säng och ladda upp med massa ny sömn.
 
 

Please Santa!

En vecka till julafton. Det är dags att tala om för tomten vad jag önskar ska ligga under julgranen. Jag tycker ändå att jag varit hyfsat snäll det här året.
 
1. FOAMROLLERfoamfitness.se // 2. MOBILSKAL TILL IPHONE 4SMarimekko // 3. CUSTOM MADE HOPPREPrxjumpropes.com // 4. GOLVLAMPAbolia.com // 5. MATTA 70×200 CMpappelina.com //
6. LYFTARSKORReebok // 7. TRÖJAReebok // 8. KOMPRESSIONSBYXOR 2XU/XXL // 9. SHORTSReebok
 

Veckans inspiration

En vecka kvar till julafton. Jag har redan börjat tappa det när det kommer till kosten tycker jag. Så nu måste jag ta tag i mig själv, åtminstone en vecka till. Sen blir det ett nytt år och nya möjligheter.
 
BILDER
 

Min träningsvecka (50 2013)

Den här veckan blev knasig. Men med fullt fokus på tävlingen. Ett enda pass blev det förutom tävlingen. Hade ingen aning om hur kroppen skulle reagera med all denna vila innan. Men det visade sig att det funkade hur bra som helst. Kroppen var superpigg under tävlingen. Såhär dagen efter känns kroppen mindre pigg dock. Jag har ont i varenda muskel från knäna och uppåt. haha. Lätt värt det dock.
 
Måndag: Crossfit
Tisdag: Vila
Onsdag: Vila
Torsdag: Vila
Fredag: Vila
Lördag: Crossfit – tävling
Söndag: Vila
 
 

Kipping pull ups

Något som man måste vara bra på inom Crossfit är pull ups. Men det är tungt att göra strikta, så för att man ska orka göra alla pull ups under en WOD så gör man kippade pull ups (eller butterfly om man är grym). Det betyder att man liksom gungar upp. För mig har detta varit jättesvårt att lära sig. Främst för att man först måste klara 2-3 strikta pull ups innan man »får« börja kippa och sen har jag haft jättesvårt att lära mig timingen i gunget.
 
Men igår släppte det och jag tog första steget mot att kunna köra korrekta pull ups utan gummiband under work outsen. Jag är så himla stolt över mig själv. Jag har en film från i somras när Alexandra försöker coacha mig, det ser fördjävligt ut och jag är långt ifrån att klara det. Sen har jag en film från igår, ett halvår senare, när jag gör mina första tre kippade (tyvärr inte direkt efter varandra i ett flow, but still). Stor skillnad och vad jag älskar att utvecklas. ♥
 
Juni 2013:
 
December 2013:
 

Göta Throwdown – The competition

Så var det lördag och dags för tävling. Jag hade inte världens bästa uppladdning direkt. Var helt ärligt inte alls sugen när jag klev in i boxen. Strax innan klockan tio fick vi veta vad första WODen skulle innehålla – Clean this mess up! Japp, den innehöll Cleans (frivändningar). Den var tung. Men rolig. Bestämde oss för att köra på RX (den satta vikten), så fick det bära eller brista. Vi blev båda grymt nöjda med hur långt vi tog oss med tanke på att vikterna på cleansen är mer än vad någon av oss någonsin kört på i en WOD innan. När tiden tog slut hade vi 4 toes to bar kvar (vi hade hunnit klart varv två om vi inte slarvat till oss flera no reps (icke godkända reps)).
 
WOD #1 Clean this mess up! For time, Time cap 10 minutes
  • 25 power cleans 60kg/40kg
  • 10 synkade laterala burpees över stången
  • 25 knees to elbows
  • 20 power cleans 70kg/45kg
  • 10 synkade laterala burpees
  • 20 toes to bar
  • 15 power cleans 80kg/50kg
  • 10 synkade laterala burpees
  • 15 pull ups
  • 10 power cleans 90kg/60kg
  • 10 synkade laterala burpees
  • 10 muscle ups
Andra WODen var ganska tung för killarna framförallt. Jag hade nog kunnat ta mig lite längre på stegen om jag kört med en tjej, men jag hade inte kunnat begära mer av Carl som satte nytt PB med sina två reps på 80 kilo. Tyvärr hann jag inte längre än jag gjorde på tiden som var kvar. Vi stannade med 15 reps på steg 4.
 
WOD #2 Squat a lot! Front squat i stege, totalt 20 reps on the minute på varje vikt (en lyfter i taget, får dela repsen hur som helst)
  • 50kg/25kg
  • 60kg/30kg
  • 70kg/35kg
  • 80kg/40kg
  • 90kg/45kg
  • 100kg/50kg
  • 110kg/60kg
Det var en ganska lång paus med lunch och lite annat innan sista WODen skulle dra igång. Man hann bli lite seg och det var svårt att tagga till. Men sista work outen var helt magiskt rolig. Vi fortsatte köra på RX-vikterna och jäklar vad stolt jag är att vi tog oss igenom det. Vi var sååå nära att slutföra allt. Återigen var det slarviga no reps som satt käppar i hjulet. När time capen var slut hade vi 35 ynka air squats kvar.
 
WOD #3 X-mas chipper! For time, Time cap 15 minutes
  • 50 hand release push ups → Planka
  • 40 deadlift (marklyft) 70kg/50kg → Stång vid höften
  • 30 wall balls 9kg/6kg → Boll över huvudet
  • 20 pull ups → Häng i stången
  • 50 double unders
  • 20 shoulders to over head (ta stången på valfritt sätt från axlarna till över huvudet) → Stång i rackposition
  • 30 box hopp, varannat hopp, vilar på boxen
  • 40 hand to hand kettle bell svingar 24kg/16kg → kettle bell i rackposition
  • 50 air squats → djup squat
Placeringen på tävlingen vet jag inte än, men det spelar ingen roll. Jag satte målet att ta mig igenom dagen på RX och det gjorde jag. Och dagens bästa? Fyra kippade pull ups utan hjälp under work outen. Så jäkla glad för det. Jag och Carl kompletterade varandra grymt bra. Han köttade saker som toes to bar, double unders och pull ups, jag kontrade med massa front squats, shoulders to overhead och kettle bells svingar. Världen bästa dag. Tycker vi skulle kunna göra detta varje lördag.
 
Placerade kameran i händerna av icke tävlande, så en bildbomb på detta.
 
 

Let's Bowl

Såhär när jag ändå försöker vila mig i form inför tävlingen, passar jag på att göra saker jag inte annars gör så ofta. Som att bowla. Jag mötte upp två av mina fina vänner för lite mat innan Jonas krävde få revansch från sist. Det gick inte så bra för honom. Var lite oklart på slutet vem som faktiskt kom först av honom och mig, men solklart var det iallafall att David vann. Överlägset. Jag är ganska besviken på att bara få en strike på nästan tre omgångar. Men jag är iallafall ganska säker på att jag inte kom sist iallafall.
 
 

En onsdag i december

Igår fyllde min fina vän Emma år. 25. När jag fyllde 25 var hon med mig i Istanbul och vi firade in min födelsedag med färgglada drinkar under öppen himmel och utsikt över staden. Det var ju inte mer än rätt att vi gjorde samma sak för henne, om än på en mindre exotisk destination.
 
Vi sågs på restaurangen Puta Madre och åt god mat, drack fina drinkar, hade fantasiska samtal om livet och avslutade med en grym tårta – självklart med ett ljus i till Emma.
 
 

Göta Throwdown

Okej, så som jag nämnt ett par gånger nu så ska jag alltså tävla på lördag. Min första Crossfit-tävling. Jag är galet taggad och tycker det ska bli hur kul som helst. Tävlingen, Göta Throwdown, är lite som ett klubbmästerskap och hålls alltså på hemmaplan. Det är en tävling till förmån för Röda Korsets arbete i Filippinerna – alla inkomster från denna dag går oavkortat till insamlingen. En bra sak och en kul grej.
 
Tävlingen är en team-tävling och jag kommer köra tillsammans med en av mina Barcelona-polare – Carl. Jag har inga som helst förväntningar på att placera mig i toppen, för den självinsikten har jag att jag vet att det inte kommer bli så (även om Carl är grym). Men om jag tar mig igenom alla tre WODarna genom att göra mitt allra allra bästa så kommer jag var överlycklig. Det var länge sen jag tävlade på något sätt nu, det pirrar i kroppen.
 
HIGH FIVE – LET'S DO THIS
 

KSA #5

Nu har det gått cirka två månader sen jag gjorde min senaste KSA (Kroppssammansättningsanalys). För första gången så kände jag mig inte så nervös. Jag har känt att det har hänt saker med kroppen. Kanske inte exakt vad som hänt, men det spelade liksom inte så jättestor roll. Som jag skrev om här, så mår jag så himla bra för tillfället att jag på något sätt kan acceptera att förändringen jag vill ha med kroppen, kommer ta tid. Men för första gången på länge så har jag inte bråttom. Jag har liksom någon typ av harmoni för tillfället, så jag tänker njuta av den så länge den varar.
 
Tillbaka till resultatet av mätningen då. Jo då jag är faktiskt nöjd. Jämfört med dom andra mätningarna var det här kanon. Jag har minstat två %-enheter i fettprocent – äntligen. Det tack vare att jag gått ner två kilo i rent fett och upp ett kilo i muskler, det är lika med ett kilo ner i totalvikten. Fortfarande inga exceptionella resultat, men ändå åt rätt håll. Måttbandet visade ett par centimeter ner, men det är faktiskt där jag är minst nöjd, trodde det skulle synas mer. Nästa gång! För jag kommer fortsätta med mina mätningar, dom ger en konkreta svar på vad som händer med kroppen det är skönt att ha även om man inte alltid blir nöjd.
 
 

Veckans inspiration

Jag har en förmåga att tänka och analysera saker alldeles för mycket, när det gäller allt. Det är dags för mig att sluta med det och bara köra. Vad är det värsta som kan hända liksom?
 
BILDER
 

Crossfit Göta #67

Tanken var att jag skulle träna som vanligt i morse. Men när jag fortfarande inte somnat när klockan slog halv två så slog jag bort den tanken. Lyckades boka om till ett kvällspass istället. Ett jättesent pass enligt mig. Att träna mellan sju och kvart över åtta är sent. Allt blir konstigt med mat och sånt. Men men, det var ett bra pass. Jag satte PB i front squat. Men det känns ändå inte som det eftersom jag fortfarande inte kört tills det tagit stopp. Så jag räknade det inte. Coach F tyckte jag var mesig, men så var det. Däremot ser jag det som ett PB att jag körde ALLA toes to bar under passet. Det tog sin tid och jag hann inte klart innan Time Capen, men det gjorde inget. I did it!
 
Dagens pass:
  • Uppvärmning: Linje-drillar två och två
  • Teknik och styrka: Front Squats 6,4,2,6,4,2 reps
  • WOD: 5 varv for time, time cap 15 minuter
    • 10 TTB/KTE (Toes to bar/Knees to elbows) – varannan rep
    • 10 Burpees med extra push up
    • 10 box jump med air squat på boxen
  • Afterbach (dagens lucka): Tabata hollow rock statisk/dynamisk, 20 sekunder on 10 sekunder off
Front Squatsen kändes ganska lätta idag, det var skönt. Körde sista tvåan på 55 kilo. Men jag vet att jag har så mycket mer om jag skulle försöka maxa. Därför jag inte riktigt kan ta till mig det här PBt. Vi fick höra att om vi kan så ska vi köra toes to bar, även om det tar tid, så jag körde på det. För första gången. Jag hann inte klart alla varv, hade ett varv kvar när tiden tog slut. Men det gjorde inget. Såg det lite som träning inför tävlingen. Allt som allt är jag nöjd iallafall.
 
ANNA-DAGEN IDAG, GRATTIS TILL ALLA ANNOR
 

Zebra-pants

Jag har ju helt glömt att visa (eller den uppmärksamme har förmodligen redan sett dom figurera på bilderna) mina nya grymma tajts. Mitt shoppingbehov har ju helt ändrat inriktning det senaste året. Efter en hel vecka i Barcelona var allt jag kom hem med två par nya träningsbyxor. Ett par helt svarta vanliga från Nike och dessa zebra-mönstrade från Adidas. Det var kärlek vid första ögonkastet. I love them. Och dom funkar lika bra rakt och som upp och ner. Nästa köp blir nog ett par 2XU i färg, likt dom Anna har på bilden. Sjukt snygga dom också.
 
 

Min träningsvecka (49 2013)

Denna veckan började bra. Slutade lite konstigt. Julfest på jobbet och lite för mycket (i mina mått mätt) alkohol – som jag vanligtvis aldrig dricker – gjorde att jag behövde både lördag och söndag på mig att återhämta mig. Så en vecka med två (+ ett) pass. Känns lite jobbigt, men samtidigt okej eftersom anledningen var att livet helt enkelt kom i mellan. Ibland kan jag liksom glömma att det är viktigt att släppa träningen lite och bara vara spontan och göra det som faller mig in. Imorgon börjar en ny vecka med full fokus på tävnlingen nästa helg.
 
Måndag: Vila
Tisdag: Crossfit + Mobilitet
Onsdag: Vila
Torsdag: Crossfit
Fredag: Vila
Lördag: Vila
Söndag: Vila

Kärlek ♥

Tusen tack för alla kommentarer på detta inlägg. Jag blir glad ända in i själen av varenda en av dom. Ni är bäst, all kärlek till er!
 
 

Dagens dagbok – this is me!

Det är inte många veckor kvar på 2013. Utanför vräker årets första snö ner i Göteborg, tillsammans med stormen »Sven«. Jag är väldigt nöjd över att sitta inne. Men det finns även andra saker jag känner mig nöjd med.
 
När jag tänker tillbaka på detta året så ser jag först och främst hur kämpigt det har varit. Jag har haft ganska många kämpiga år i mitt liv, men detta året har kampen mest handlat om mig själv – om att hitta den jag är. Det är inte så mycket som har gått min väg när jag tittar snabbt. Men min kompis sa det så klokt till mig: »Men Sofia, du har ju faktiskt hittat din grej, det kan väl inte vara dåligt?«. Hon har så rätt.
 
Under hela min uppväxt var träning en stor del av min identitet. Men jag slutade med det och under alla år som jag inte längre tränade så tappade jag bort mig själv bit för bit. Men samma dag som jag provade CrossFit så tog jag första steget tillbaka. Senaste månaderna har träningen dessutom äntligen börjat förändra min kropp. Eller kanske bara mitt sätt att se på mig själv. Det spelar ingen roll. För så här bra har jag inte mått på väldigt väldigt länge. Det finns ett vanligt uttryck som lyder «CrossFit changed my life». Och jag kan inget annat än att hålla med. Att träna CrossFit är inte bara träning för kroppen, det är lika mycket träning för själen. Det här med att «Strong is the new skinny» har fått helt ny innebörd och eftersom man utvecklas hela tiden får man ett självförtroende som stiger varje gång man klara något man aldrig gjort innan.
 
Jag kanske inte är helt framme, men jag börjar definitivt hitta tillbaka till mig själv och då kan man ju inte säga att det varit ett dåligt år. Dessutom har jag ju fått ett fast jobb. Bara en sån sak.
 
 

Crossfit Göta #66

Mina dagar är fullsmockade för tillfället, hinner inte skriva så mycket om annat än träningen. Det här med att bara träna (iallafall köra pass) varannan dag funkar bra. Jag känner verkligen att kroppen mår bra av det. Och jag hinner längta till träningen på riktigt. Men idag var det tungt. Det var kanske inte ett av Headcoach bäst programmerade pass – det var rörligt, tungt och faktiskt inte alls så roligt. Jag kände att jag gav upp någonstans i mitten. Dålig dag på gymmet kallas det.
 
Dagens pass:
  • Uppvärmning: Parövningar och djur
  • Teknik: Barbell row
  • Styrka: Superset:
    • Barbell row 8,8,8,6,6,6 reps
    • Bänkpress 5,5,5,3,3,3 reps
  • WOD: On the nästan minute (varje 70e sekund) for 10 minutes:
    • 5 chest to bar (pull ups fast med bröstet mot stången)
    • 10 push press
    • 15 air squat jump
  • Afterbach (dagen lucka): Tabata – 20 sekunder on 10 sekunder off 8 gånger:
    • Sit ups
Styrkan gick ganska bra tycker jag. Körden en variant av rodden där man ska böja i höften så pass mycket att ryggen är paralell med golvet. Jag och min buddy gick upp till 35 kilo, helt lagom för att köra en 6a på. Bänkpress är något jag är riktigt dålig på, kör det alldeles för sällan. Här körde vi sista 3an på 45 kilo. Men oj vad kass teknik jag har. Hade vart en bra idé att öva på. Om det bara inte vart så tråkigt. Haha ja ni hör ju, inte mitt favoritpass idag direkt. Dessutom var mina axlar lite slitna redan från början och tillsammans med styrkan så var det tungt att kötta pull ups och push pressar (25 kilo) sen. Vila och julfest på jobbet imorgon. Nya tag på lördag. Woop woop.
 
 

Gårdagens träning #2

Igår var jag inte alls sugen på att jobba. Tur då att jag har sånt flexibelt jobb att jag kunde knalla därifrån för att hinna köra dagens andra pass. Mobilitet. Så jäkla grymt att dom lagt in det nu. Nyttigt som tusan, även om kanske förra veckans kändes lite mer. Rörlighet för squat är tråkigt. Men kanske det jag behöver öva på mest. Jag vet ju att mina största problem sitter i vader och vrister. Galet stel. Fick det utpekat ett par gånger idag också. Men det är bara att öva öva och öva. När jag kom hem efter två vändor på gymmet och några timmar jobb i mellan var jag helt slut. Vilodag idag, på et igen imorgon. I love this.
 
 

Crossfit Göta #65

Veckans morgonpass blev denna veckan på en tisdag istället för på en måndag. Crazy lady. Men minst lika skönt pass. Även om jag var galet trött efter typ bara fem timmars sömn. Att jag fortfarande är vaken är ett under. Hur som helst bra pass som sagt. Kul och jobbigt. Förra veckan körde vi ett pass med två 5-minuters WODar. Idag var det två 10-minuters WODar. Jajks.
 
Dagens pass:
  • Uppvärmning: Hopprep – Öva på double unders
  • Styrka: Pull ups 5×5 reps
  • WOD #1: AMRAP 10 minuter:
    • 5 Power cleans
    • 10 Hand stand push ups
    • 15 kalorier rodd
  • 5 minuter vila
  • WOD #2: AMRAP 10 minuter
    • 10 hand release push ups
    • 15 kettle bell svingar 24 kg/16 kg
    • 20 double unders
  • Tilläggsträning (dagens lucka i julkalendern): For time:
    • Push ups 3,6,9,12,9,6,3 reps
    • Tuck jumps 1,2,3,4,3,2,1 reps
Alltså jag har ju haft en tanke på att jag ska kunna köra ettor i fria pull ups på tävlingen för att köra på RX. Men jag är tveksam på om det kommer gå efter denna dag. Men det är bra att jag får öva iallafall. Det var riktigt roligt pass. Jobbigt (yes, äntligen). Sjukt nöjd över tempot på första WODen. Körde 35 kilo på cleansen. Vilan var välbehövlig. På andra WODen satte jag något typ av PB när jag körde första två varven med unbroken double unders, alltså att jag klarade 20 dubbel hopprep i rad. Alltså RX på allt i andra WODen. Grymt skönt.
 
JAG OCH MIKAEL VISAR HUR EN DU (DOUBLE UNDERS) KAN SE UT
 

Veckans inspiration

Idag vill jag slå ett slag för att vara sig själv och njuta av känslan man får när man äntligen hittat dit.
 
BILDER
 

Min träningsvecka (48 2013)

Jag har en riktigt bra vecka bakom mig. Det gör mig glad. Lite stressande på något sätt att det inte är så många veckor kvar på detta året bara. Jag älskar att jag kommit in i ett flyt där jag verkligen bara tränar för att det är roligt. Jag har längtat till varenda pass denna veckan och ser fram emot nästa.
 
Måndag: Crossfit
Tisdag: Mobility
Onsdag: Crossfit
Torsdag: Vila
Fredag: Crossfit
Lördag: Crossfit
Söndag: Vila

 

Gårdagens träning

Egentligen hade jag vilodag igår. Men jag hade fått med mig Sara till Prova-på-passet på Göta, så då hängde jag ju på såklart. Kroppen var riktigt pigg och för första gången den här veckan gjorde jag ett aktivt val att inte pressa mig hela vägen. Det var skönt att ha tillbaka den kontrollen. Passet i sig var jätteroligt, och himla kul att köra tillsammans med Sara, hon var grym!
 
Dagens pass:
  • Uppvärmning: Rörlighet och djur
  • Teknik: Air squats, push ups, pull ups, wall balls
  • WOD: Team AMRAP 14 minuter
    • Buy in: shuttle runs 2 minuter
    • 10 pull ups
    • 14 wall ball
    • 18 ryss svingar
    • 3 burpees high fives
Sara var som sagt grym och vi hade ett bra tempo rakt igenom. Alla övningar unbroken. Vi hann köra 5 varv plus 6 pull ups. Mycket bra. Jag är jättenöjd med passet jag fick i kroppen också. (Glad att jag inte körde vanliga lördags-passet med typ 8 styck 400 meters rundor, ugh).
 
NÖJD TJEJ EFTER PASSET
 

RSS 2.0