Crossfit Lund #1

Eftersom jag befinner mig hos min syster i Skåne, så bestämde jag mig för att testa på att köra ett pass med en box här nere. Valet blev Crossfit Lund och idag var det dags. Efter att inte ha tränat sen i lördags så kände jag på mig att kroppen skulle vara lite seg. Det var den också, men framförallt flåset. Lite får jag skylla mig själv då jag inte åt helt ordentligt för att energin skulle räcka till. Det var ett tufft pass.
 
Dagens pass:
 • Uppvärmning: Rörlighet + 3 varv med:
  • 5 burpees
  • 10 kettle bell svingar
  • 10 wall balls
 • WOD: 8 varv med 2 minutes on 2 minutes off, räkna wall ballsen
  • 12 burpees
  • 9 kettle bell swingar
  • Max reps. wall balls
 • Stretch
Alltså har man 2 minuter på sig att göra 12 burpees och 9 kettle bell svingar, det är först när man kommer till wall ballsen som man börjar räkna sin score. Det var riktigt tufft med 8 varv och energin sinade ordentligt. Men det var skönt att ha det gjort. Det var kul att prova en ny box också, riktigt grym lokal hade dom. Jag kände mig dock lite vilsen av att slängas in i en grupp och bara köra. Men det funkade bra, det var inte direkt något främmande vi skulle göra idag. Men hemma är trots allt bäst.
 
 
// Tyvärr var jag lite för trött efteråt för att komma ihåg att ta bilder på den snygga lokalen,
men såhär ser det ut ute ifrån //
 
 
 
 
 

Att utmana sig själv

Det finns så många sätt som man kan utmana sig själv på. Men för att kunna kalla det utmaning så måste man ju gör något man inte tidigare gjort, eller som man inte är överdrivet bekväm med att göra.
 
Att bege sig till nya platser och träffa nya människor är något som skrämmer mig, men det räcker att man träffar en enda person som man på något sätt har ett utbyte med och allt det läskiga är värt det. Det är jakten på dessa möten som gör att jag fortsätter utmana min på ett sådant sätt. I morgon ska jag ta mig ann en ny typ av denna utmaning. Jag ska bege mig till en ny crossfit box, Crossfit Lund, för att träna ett pass med dom. Inte bara att jag kommer träffa nya människor, jag måste dessutom lita på att jag kan såpass mycket om crossfit nu att jag kan gå dit med ett stark självförtroende och huvudet högt. Här kommer jag inte ha någon trygg punk i en lokal som jag känner mig hemma i eller personer att ty mig till. Efter tre månader kan jag inte längre kalla mig själv för nybörjare (även om jag önskar jag kunde ha det att skylla på forever). Egentligen vet jag vad jag kan och det kommer gå jättebra, det ska bli kul. Men ändå. Det är läskigt och mer en utmaning för psyket än för kroppen. Än så länge vet jag iofs inte vad det är för pass. Kroppen lär säkert också få utmana sig den också.
 
 
 
 
 
 
 

En dag i Köpenhamn

Igår tog jag och Emma det första tåget ner till Köpenhamn för en lugn dag med strosande på stan och njuta lite på uteserveringar. Vi hade dock inte riktigt räknat med den extrama värmen som var. Vi började med att knalla upp för Ströget och titta i lite affärer, ladom tills vi kom upp mot Nyhavn så började hungern göra sig påmind, så vi slog oss ner för lite mat. I skuggan. Efter det bestämde vi oss för att gå och titta på den lilla sjöjungfrun. Det var dock längre dit än vi kunnat ana och värmen tog knäcken på oss på vägen. Men vi såg den, vi och alla andra tusen turister. Efter det försökte vi svalka oss med en juice, det gick sådär. Vi var helt slut men ville ändå inte åka hem riktigt än, så vi gick till Tivoli. Där inne åkte jag typ världens högsta slänggunga – helt galet högt upp. Sen gav vi oss på ett försök att energikicka oss med en glass och en stor kall cola. Efter ett antal timmar på benen åkte vi tillbaka till Sverige för att mellanlanda i Lund hos min syster. Lång, varm och en skönt avslappnande dag. Bra början på semestern.
 
 
 
 
 
 
 

Veckans inspiration

Denna veckan lovar jag er en sak. Att resultaten vill komma, bara man håller i och fortsätter kämpa. Hårt jobb lönar sig, så är det bara.
 
 
 // Bilder // Min Tumblr //
 
 
 
 

Min träningsvecka (30 2013)

Seg början på veckan. Hoppade till och med över måndagens pass, var helt slut av värmen. Men jag avslutade ju med det bästa passet på länge. Riktigt skönt. Dessutom två PBn. Så trots endast fyra pass så är jag grymt nöjd med veckan. Nästa vecka kommer jag vara bortrest, vilket betyder att jag måste ansvara för min egen träning. Tur att min PT lagt upp ett gäng pass jag kan köra.
 
Måndag: Vila
Tisdag: Crossfit
Onsdag: Military training
Torsdag: Vila
Fredag: Crossfit
Lördag: Crossfit
Söndag: Vila

 
 
 
 
 

Crossfit Göta #26

Efter att ha kollat på The Crossfit Games (typ VM inom Crossfit) igår, var jag grymt sugen på att träna i morse. Vädret var helt galet dock, det gjorde att löpningen på 2×1,6 kilometer som jag försökte ladda för på vägen till träningen, blev utbytt. Jag klagade dock inte över det. Men idag var det något som hände. Kroppen var på toppenhumör och hela passet var fantastiskt. Det var lätt. Ja jag säger lätt. Push pressarna kändes som om jag lekte med en pinne och squatsen bara studsade upp och ner. Kroppen jublade och gav tillbaka för alla supersega pass jag haft senaste veckan. Jag känner fortfarande bara total lycka.
 
Dagens pass:
 • Uppvärmning: Rörlighet för squats, djur-rörelser och kullerbyttor
 • WOD: Team for time:
  • 100 toes to bar (fällknivar)
  • 200 push press 30kg/20kg (killar/tjejer)
  • 300 air squats
  • Varannan minut 30 sekunders höga knän
 • Strech
Okej så jag kan inte göra toes to bar, orkar inte, det är pissjobbigt. Man fick man skala och göra fällknivar på golvet istället, då det är samma rörelse. Det var det jobbigaste idag. Vi delade in fällknivarna och push pressarna i 5or. Dock kändes push pressarna fortfarande lätt på slutet, så jag avslutade med ett par 10or. Det är lätt min favoritövning. Allt som ska lyftast över huvudet. Love it. Air squatsen körde vi i 10or. Men jag vet inte vad det var där, mina ben som varit som betong denna veckan, var plötsligt lätta som fjädrar. Hade inte en tillstymelse till mjölksyra, trots 150 squats. Sjukt häftigt.
 
 
 
 
 
 
 

Crossfit Göta #25

Mitt 25e riktiga Crossfitpass. Coolt. Riktigt riktigt trött imorse. Och ont i magen så jag tvekade många gånger innan jag gick iväg. Men det gjorde att jag blev lite sen och ramlade in. Jag som hatar att vara sen. Tidspessimist som jag är, är jag alltid hellre på plats 10 minuter för tidigt.
 
Idag fick vi välja mellan marklyft och bänkpress på styrkan. Det har varit maxtester på båda tidigare i veckan så man kunde helt enkelt välja det man inte gjort innan. För mig blev det då såklart bänkpress. Oj vad länge sen jag körde det. Och jag kände mig inte särskillt stark faktiskt. Men det gick helt okej. Och eftersom jag inte visste mitt max innan så blev det ju ett PB i vilket fall.
 
Dagens pass:
 • Uppvärmning: Rodd (löpning) 400 meter + rörlighet
 • Styrka: Bänkpress mot PB – klarade 50 kg
 • WOD: Tabata – 20 sekunder × 8, 10 sekunders vila i mellan × 2
  • Tabata 1: Thrusters 30kg/20kg (killar/tjejer)
  • Tabata 2: Sit ups
Det var ganska skönt att köra både thurusters och sit ups i tabata. Jag är jättenöjd med att klara lika många reps första rundan som sista i båda övningarna. Och det var den sämsta rundan som skulle upp på tavlan. Vilket för mig då också blev bästa rundan. Kändes mycket bra som sagt. Ett riktigt bra och lagom pass för mig idag. Skönt att slippa överdrivet flås. Lär bli mer av det på lördags-passet.
 
 
 
 
 

A day off

Jag går egentligen på semester först imorgon. Men denna veckan har känts evighetslång så jag bestämde mig för att ta idag ledigt för att köra sista rushen imorgon. Dessutom har min kompis semester endast denna veckan så jag passade på att hänga lite med henne.
 
Även om vädret inte var jättelovande så tog vi oss ut till ön Brännö för lite sol och bad och för att visa upp vår idylliska skärgård för hennes kompis som är på besök från England. Ute på ön var det som att det fanns ett skyddsnät som gjorde att alla moln gick förbi ön, solen sken nämligen från en blå himmel. Underbart. Dock tar det typ två timmar att komma på plats och lika lång tid att komma tillbaka. Så det blev bara två 30 minuters promenader fram och tillbaka till färjan och två timmar på plats. Tiden går fort när man vill att den ska gå långsamt.
 
 
 
 
 
 
 

Military training #47

Militaryn som mer har blivit ett typ av cirkelpass utomhus, men vanliga redskap (alltså inga däck eller stockar). Mycket bättre och roligare enligt mig. Men idag. Trött som tusan när klockan ringde 05.05. Tog mig till träningen och fick veta att det var ben som väntade. Men skönt. Mina ben som var sega redan igår. Dom var inte piggare idag kan jag meddela. Men det var ett kul pass, även om det var tufft för kroppen idag.
 
Dagens pass: 
 • Uppvärmning: Löpning + lätta övningar som sit ups, armhävningar och kissande hunden
 • Teknik: 3×10 Good mornings (raka marklyft) med kettle bell
 • Cirkel 1: 3 varv med:
  • 50 meter utfallsgång
  • 20 box jump
 • Cirkel 2: 3 varv med:
  • 1 minut jägarvila
  • 10 over head squats med pinne
 • Cirkel 3: 3 varv med 30 sekunder 10 sekunder vila:
  • Good mornings
  • Upphopp
  • Sido hopp/slide
  • Mountain climbers
 • Stretch
 
 
 
 
 

Bio – Känn ingen sorg

 
Påls största dröm är att hålla på med musik. Det vet barndomsvännerna Lena och Johnny, det vet också farfar Rolle även om han helst av allt skulle se att Pål skaffade sig ett redigt jobb. När Prinsessan Eva dyker upp som en virvelvind i sommarnatten och fångar Påls uppmärksamhet upptäcker hon att hon delar hans dröm. Problemet är att det enda som står mellan Pål och drömmen är hans egna tvångstankar som gång efter en annan får honom att spåra ur precis när som mest står på spel.

Jag är egentligen inget överdrivet Håkan Hellström-fan. Men det känns som ett absolut måste att se. Framförallt som äkta Göteborgare. Filmen är verkligen en hyllning till Håkan Hellström och hans låtar och till staden Göteborg. Otroligt känslosam film. Oväntad. Man skrattar och man gråter. Dessutom fantastisk fin med detaljer som får mitt design-hjärta att slå volter. När man går där ifrån vill man bara lyssna på alla låtar om och om igen medans man tar en promenad genom stan.
 
 
 

Crossfit Göta #24

Idag var jag inte alls särskillt peppad på att träna. Men efter att ha vilat i två dagar (igen!) så var det bara för mig att pallra mig dit. Men kroppen var seg och jag har osköna skavsår på fötterna. Men med maxning på marklyft och en WOD på 80% efford kändes det ändå helt okej. Även om benen var konstigt trötta redan efter första burpees hoppet.
 
Dagens pass:
 • Uppvärmning: Mini-WOD 15-12-9 reps:
  • Ryssvingar (halva kettle bell svingar) 8kg
  • Boxjump
 • Teknik och styrka: Deadlift 3,3,3,1,1,1 reps för PB
 • WOD: 80%, 1 varv med 10 sekunders vila mellan övningar:
  • 2 minuter släde (dra en släde med vikt)
  • 2 minuter slägga (slå med en slägga på ett traktordäck)
  • 2 minuter rope climb
  • 2 minuter rodd
  • 2 minuter burpees med hopp över box
Satte nytt PB på marklyften. 95 kilo. Dock var det inget bra lyft. Skulle nog egentligen vilja göra om det för att få till det ordentligt. Men ändå. Jag fick upp stången. Ganska galet. Annars var WODen seg som sagt. Jag hade svårt att ta i. Burpeesarna flöt dock, det var hoppen mellan dom det kändes som jag hoppade upp på ett berg typ. Inte alls kul. Men det var skönt att få ett pass i kroppen. Det var bra stämning idag iallafall, det gillar vi.
 
 
 
 
 
 
 

Veckans inspiration

Denna veckan tycker jag att vi ska jobba lite på självförtroendet. För egentligen spelar det ingen roll vad andra tänker så länge du tänkter snälla tankar om dig själv. Vi har alla våra flaws, men så länge vi vet om dom kan vi jobba på det.
 
 
 // Bilder // Min Tumblr //
 
 
 
 

Granola

Jag har läst så mycket om sån här Granola-müsli och äntligen hittade jag en som inte innehöll russin (vad är grejen att allt nyttigt ska innehålla russin?). Riktigt god och knaprig. Perfekt som komplement när man ska slänga i sig en snabb frukost eller mellanmål. Här hade jag turkisk yoghurt blandat med vanlijpulver till. Mycket gott.
 
 
 
 
 
 

Min träningsvecka (29 2013)

Bra början på denna veckan. Lite långsammare slut. Men riktigt bra pass ändå. Tuffa som tusan så kroppen förtjänade nog en extra dags vila ändå. Tror ändå det är första veckan jag verkligen känner att träningen går framåt. Jag är himla nöjd och träningen är så himla rolig!
 
Måndag: Fystester
Tisdag: Crossfit + Power Walk 5 kilometer (45 minuter)
Onsdag: Military training
Torsdag: Vila
Fredag: Vila
Lördag: Crossfit
Söndag: Vila
 
 
 
 
 
 
 

Vrångö

Igår bestämde vi oss för att åka ut till havet idag. Vi hade bestämt tid och hade verkligen planerna klara. Men det var bara ett problem när vi vaknade i morse. Solen var inte på plats. Hela himlen var täckt av tjocka vita moln. Enligt min vän skulle det spricka upp så fort vi kom ut till havet. När vi väl kom ut till Vrångö, som var dagens destination, så var molnen snarare gråa än vita. Till på köpet gick vi åt fel håll på jakten efter badplatsen och fick klättra över berg och gå genom snår innan vi kom till rätt stig. Alltså typ 45 minuters äventyr innan vi äntligen kom på plats. Men fortfarande ingen sol. Vi började tappa modet när bilderna på Insta började visa klarblå himmel vid fastlandet. Men vi höll ut och vid två-tiden hade molnen försvunnit och kunde äntligen njuta av sol och bad. Det blev en lång dag och vi var inte tillbaka i stan förren tio timmar senare, då åt vi en bit mat på stans bästa uteservering innan vi fortsatte promenaden hem.
 
En mycket bra dag, trots lite hinder på vägen dit.
 
 
 
 
 
 
 

Crossfit Göta #23

Efter två dagars vila var jag galet taggad på att träna i morse. Och träna det fick jag kan jag lova. Team WOD på Göta som alltid på lördagar. En riktig monster WOD, även det som alltid på lördagar. Jag och Sara teamade ihop oss för att köra 5 varv som ett tag aldrig kändes som dom skulle ta slut. Båda var tvungna att avsluta alla sina reps innan man kunde gå vidare på nästa övning. Det var jobbigt som tusan, trots totalt 15 minuters vila. På sista wall ballsen är det ett under att jag inte spydde. All energi var totalt slut. Att hålla på i 50 minuter tar på krafterna och jag tror aldrig jag kört en så pass lång WOD innan.
 
Dagens pass:
 • Uppvärmning: Jogging ca 500 meter + rörlighet
 • Team WOD: 5 varv med:
  • 5 HSPU (Hand stand puch ups)
  • 10 power cleans (frivändningar) (25 kg)
  • 15 burpees
  • 20 Kettle bell swingar (8 kg + något varv med 12 kg)
  • 25 Wall balls (4 kg)
  • 3 minuters vila
Jag och Sara var ganska jämna (hon körde dock både alla burpees och wall balls unbroken, sjukt grymt) och vi pushade varande bra. När vi hade sista varvet kvar satte vi målet att komma under 50 minuter. Vi blev klara på 48,50. Sjukt bra. Jag är jättenöjd att jag tog mig igenom. Även om konditionen är det som gör att till exempel inte orkar köra kettle bellsen med 12an eller wall ballsen med 6an så märker jag sån skillnad. Det är fortfarande jobbigt. Men inte för att jag inte orkar det som ska göras, utan för att jag pushar mig tillräckligt långt eller hur man ska förklara det. Clenasen gick också sjukt bra idag. Äntligen kände jag att tekniken fanns där, ökade 5kg sen sist, men jag tror att det egentligen fortfarande är lite för lätt. RX-vikten (tävlings vikten) är oftast 40 kg. Men jag borde nog iallafall klara 30 kg tror jag. Nästa gång. Nu tar jag helg!
 
 
 
 
 
 
 

Dagens dagbok

Det är konstigt ibland. Jag har vanligtvis inga som helst problem med att ta mig iväg och träna. Men idag hände det. Jag skippade träningen i morse och gick och la mig och sov en timme till istället. Men det dåliga samvete tär lite på mig. Att hoppa träningen utan en riktig anledning.
 
Mitt problem ligger dock i att äta bra. Igår åt jag pommes när jag var ute och åt med mina vänner. Samvetet sa inte så mycket även om jag vet att det är »fel«. Hade jag oftare fått dåligt samvete när jag inte äter som jag borde kanske det hade vart lättare att faktiskt låta bli skiten. Nu är jag dock motiverad nog för att hålla kosten på en bra nivå och dom där pommesen är det värsta jag ätit på ett bra tag. Så det är okej. Denna gången. Men det är dom upprepade gångerna som gör att resultaten uteblir. Och det är ju faktiskt resultaten jag vill åt, dom får jag genom att lägga ihop 1+1 sägs det.
 
 
 
 
 
 
 
 

Bio – Now you can see me

En film jag typ inte hört talas om. Lite skumt ändå, bra skådisar.
 
Den stora magigruppen The Four Horsemen, ledd av den karismatiske Michael Atlas, utför ett par högteknologiska magishower. De förbluffar publiken genom att först utföra ett bankrån på en annan kontinent och för att sedan ge publiken alla pengarna. FBI-agenten Dylan Hobbs är fast besluten att sätta fast magikerna, men att stoppa dem visar sig vara svårare än väntat. Dylan tvingas att arbeta tillsammans Interpolagenten Alma Vargas, som han hyser stor misstro till. I desperation vänder han sig till den berömde magikern Thaddeus Bradley, som hävdar att bankrånet utfördes med hjälp av maskerade personer och videotricks. Dylan och Alma är dock överens om är att magikerna måste ha en extern kontaktperson, och att hitta honom eller henne är nyckeln till att stoppa magikergängets brottsvåg.
 
Jag blev meddragen på en film jag inte hade någon aning om vad den handlade om. Polarna vägrade sen säga nåt. Jaja tänkte jag eftersom jag förra gången hade höga förväntningar som gjorde mig himla besviken. Denna filmen var bra. Riktigt bra. Grymma skådisar och en kul och annorlunda story. Många skratt och smarta dialoger. Riktigt bra som sagt.
 
 

Military training #46

Jag var verkligen så otroligt nära att inte gå upp i morse. När jag vaknade var det tio minuter kvar tills klockan skulle ringa och jag hade sovit max fem timmar. Jag var trött och hade småont av träningsvärk överallt. Att gå upp för att träna var det sista jag ville. Men jag mutade mig själv med att ha vilodag och sovmorgon i morgon. Så jag tog mig upp ändå. Väl på plats var vi bara två pers och när J glatt berättade att det var ett trapp-pass som väntade började jag ana att jag skulle stannat i sängen trots allt.
 
Dagens pass:
 • Uppvärmning: Jogging till trappan + två varv upp och ner med dubbla och trippla trappsteg
 • Upp en vända med varandra på ryggen
 • Hoppa jämfota upp på varje trappsteg med en armhävning på alla fyra avsatser
 • Hopplasteg på varje trappsteg, spiderman-krypa ner
 • WOD:
  • Jämfotahopp på vartannat eller var tredje trappsteg + 2 burpees på alla fyra avsatser
  • Squatjumps på vartannat eller var tredje trappsteg + 2 burpees på alla fyra avsatser
  • Löpning upp + 2 burpees på alla fyra avsatser
 • Nedvarvning: Jogging tillbaka + foamroller och stretch
Asså det här var så jobbigt. Definitivt det jobbigaste passet på riktigt riktigt länge. Mina ben slutade inte skaka på flera timmar. Mjölksyran i låren. Fy f*n. Flåset. Kill me. Så jobbigt och så nyttigt. Och jag är nog ganska nöjd att jag tog mig dit trots allt. Är ju ändå vilodag och återhämtning som gäller imorgon.
 
 
 
 
 
 

Strumpnyheter

Jag känner att jag gått all in i crossfitvärlden nu. Jag har nämligen köpt mina första par knästrumpor. Och mitt andra par. Och mitt tredje, fjärde och femte par. Varav dom sista tre också är kompressionsstrumpor som jag tänker ska hjälpa mina benhinnor lite. Håller iallafall tummarna för det. Men för att väga upp strumporna lite har jag även köpt ett par shorts till. Ett par mörkgråa från Nike med inbygda cykelbyxor. Love them. Att ha dom på mig funkar lite som terapi då jag inte är hundra bekväm att knalla runt i shorts.
 
 
 
 
 
 
 

Crossfit Göta #22

Var trött i morse. Fördelen med att ha ett bokat pass är att man får pallra sig upp iallafall. Det var ett riktigt bra pass idag. Pressar på styrkan, som är min favvo. Sen cleans och box jumps. Fortsatta där jag var med cleansen igår, vilket betydde att jag körde på lätta vikter. Kanske lite för lätta då det inte var squat cleans idag. Men men.
 
Dagens pass:
 • Uppvärmning: 2 varv med
  • 12 T-push ups (armhävning med sidoplanka)
  • 15 ryss swingar (halva kettle bell swingar)
 • Teknik: Press, Push press och Push jerk
 • Styrka: 5 varv med (25 kg):
  • 1 press
  • 2 push press
  • 3 push jerk
 • WOD: Stege for time:
  • 10 power clean, 1 box jump
  • 9 power clean, 2 box jump
  • 8 power clean, 3 box jump
  • 7 power clean, 4 box jump
  • 6 power clean, 5 box jump
  • 5 power clean, 6 box jump
  • 4 power clean, 7 box jump
  • 3 power clean, 8 box jump
  • 2 power clean, 9 box jump
  • 1 power clean, 10 box jump
 • Tilläggsträning: 3 varv med:
  • 10 hollow rock
  • 10 bensvingar
  • 10 ryggresningar
På WODen körde jag med bara 20 kg på cleansen, lite för lätt som sagt. Men jag försökte tänka på tekniken (ta fart med höften!). Men jag vägde upp det på box jumpen när jag körde första fem varven på 60:an innan jag fortsatte på 40:an som var RX höjden. Kändes sjukt bra. Kom in på tiden 10,03. Riktigt kul pass idag som sagt.
 
 
 
 
 
 

Veckans inspiration

Denna veckan förespråkar jag följande. Träna hårt, vila mycket och njut konstant.
 
 
// Bilder // Min Tumblr //
 
 
 
 

Fystester #3

Idag gick jag in i fas två i träningen med min PT. Det vill säga en ny sex-veckors period av träning innan det är dags för nya tester. Vi startade upp perioden och veckan med helt nya fystester, helt annorlunda från dom som var förra perioden. Jag var jättetrött i morse och blev faktiskt förvånad över hur bra kroppen svarade. Vi började med lite teknik i cleans (frivändning) för kunna hålla den bra under testet, då det är en av övningarna denna gången. Men fokus var ändå flås, på alla övningar. Det vill säga att jag inte körde på så mycket vikt.
 
Dagens tester:
 • AMRAP (As many rounds as possible) 20 minuter av:
  • 5 squat clean 20 kg (frivändning med front squat)
  • 10 Burp-ups (burpees med jumping pull ups)
  • 15 cal rowing (Ro tills man förbrännt 15 kalorier)
Jag klarade 5 varv plus 3 squat cleans. Men framförallt så körde jag rakt igenom utan paus. Grymt stolt över det. Jag gick ut i ett tempo som jag kunde hålla rakt igenom. Tror det var det som kändes bäst, jag dog aldrig helt. Även om det var galet jobbigt och skönt när dom 20 minutrarna hade gått. Burpees alltså. Och enligt tränings-upplägget som J lagt upp, så kommer jag dö långsamt med alla burpees som han vill att jag ska göra dom här veckorna. haha.
 
 
 
 
 
 

Fotbollskväll

I lördags spelade dom svenska tjejerna sin andra match i fotbolls-EM. Så för att suga i sig lite extra stämning begav jag och Jessica oss till stan för att äta middag och se matchen i The Fan-zoon vis Storan i Göteborg. Vi hade dessutom, helt omedvetet, matchat oss i blått och gult så att vi tillsammans skapade svenska flagga. Heja Sverige liksom. Det var kanonbra stämning och massa folk som såg matchen. Jag tror dessutom vi såg bättre än alla dom som befann sig på arenan bara en bit bort. Jag älskar när det händer saker i stan och med det här vädret är Göteborg verkligen i sitt esse.
 
 
 
 
 
 
 

Min träningsvecka (28 2013)

Den här veckan har känts riktigt bra. Men samtidigt har det vart tufft. Fystesterna tog lite musten ur kroppen. Både onsdagens och fredagens pass var sega. Efter det har jag försökt lyssna på kroppen och tagit det väldigt lugnt och avslutade veckan med endast en långpromenad. Nu, ny vecka och nya tag.
 
Måndag: Crossfit
Tisdag: Fystester
Onsdag: Military training
Torsdag: Vila
Fredag: Crossfit
Lördag: Vila
Söndag: Power Walk 8,5 kilometer (1 timme 15 minuter)
 
 
 
 

På en klippa vid havet

Efter jobbet igår samlade jag ihop ett gäng vänner och drog ut till havet för att grilla. Så fantastiskt mysigt att sitta på klippan med grillad korv med bröd och titta på solnedgången. Vi avslutade med att ta ett dopp i havet. Mitt första dopp det här året. Eller snarare mitt första dopp på många år här i Sverige. Galet egentligen. Men det var riktigt skönt och jag älskar att blir påmind över hur mycket jag älskar västkusten.
 
 
 
 
 
 
 

Crossfit Göta #21

Veckans andra pass på Göta. Jag var trött och smått omotiverad när jag kom dit. Dessutom har benhinnorna gått ut i strejk igen så det kändes onödigt att springa när det äntligen var ett pass utan hopp av något slag. Därför bytte jag dom 400 metrarna i uppvärmningen och 200 meters streckorna under WODen från löpning till rodd. Men trots omotivationen och att jag inte tog ut mig hundra så var det ett kul pass och en riktigt rolig WOD.
 
Gårdagens pass:
 • Uppvärmning: Rodd (löpning) 400 meter plus olika typ av djurrörelser
 • Teknik och styrka: Pull ups 1,2,3,4 reps 5 varv
 • WOD: 15, 12, 9, 6, 3 reps av:
  • Power Clean (25 kg)
  • Push ups
  • Pull ups
  • 200 meter rodd (löpning)
Pull upsen gick bra idag. Körde några med lila band och sen resten med grönt band under styrkan. Det är ett par snäpp smalare band än det blåa som jag alltid kört med innan. Även om jag hade det blåa under work outen. Det var tur för mina underarmar krampade något grymt efter både många pull ups och rodd. Körde annars lätt på cleansen, kände verkligen inte att kroppen var tillräckligt stark för att ta mig igenom med tyngre. Ramlade in på tiden 17,03 inte allt för trött.
 
 
 
 
 
 

Bio – The Lone Ranger

Hade verkligen sett fram emot Johnny Depps nya film ett bra tag nu.
 
I det här spännande äventyret fyllt med action och humor får den maskerade hjälten nytt liv genom nya ögon. Indianen och andekrigaren Tonto återberättar de okända historierna som förvandlade John Reid, en lagens man, till en rättvisans legend. Historier fyllda med stora överraskningar och massor med humor när de två oväntade hjältarna måste lära sig att samarbeta och kämpa mot korruption och girighet.

Ska erkänna att jag blev väldigt besviken. Jag ville verkligen tycka om filmen. Men efter ett tag slutade jag att skratta med skämten och istället åt dom liksom. Johnny Depp är i sitt esse och spelar verkligen en klassisk roll för honom och han är lika bra som vanligt. Men filmen. Det var för mycket barnslerier och ologisk ologi liksom (japp hittar på många egna ord idag). Jag tyckte verkligen inte den var bra även om man skrattade till ibland. Det är en barnfilm för vuxna,  inget för mig.
 
 
 
 

Räksallad

Igår gjorde jag ett försök att återskapa den goda salladen jag och min syster åt på SPAt. Det blev inte riktigt samma, men det blev galet gott. Så enkelt, men oj så gott. Räkor och mango är verkligen en vinnande kombo.
 
Jag gjorde en bas med babyspenat, machésallad och tunnt skuren rödlök. Sen toppade jag med färska (nå ja, gårdagens färska) räkor, färsk mango och rostad kokos. Till det gjorde jag en dressing på olivolja, pressad citron, chilipulver och hackad koriander.
 
 
 
 
 
 
 

Military training #45

Det är verkligen skillnad på tidigt och tidigt. Klockan fem är jättetidigt. Jag var riktigt trött när jag kom till träningen i morse. Det visade sig att även kroppen var trött. Det var riktigt riktigt jobbigt att ta sig igenom passet idag. Fyra pers. En gräsmatta. Kettle bells. Medicinbollar. Gummiband. Cirkelträning med fokus på kettle bell-teknik. Riktigt kul och swingarna gick bra. Men oj vad allt var jobbigt. Snacka om gårdagen satt sina spår. Vilodag imorgon, oh yeah!
 
Dagens pass:
 • Uppvärmning: Jogging med redskapen till gräsmattan + 5 varv med jogging runt gräsmattan
 • Teknik: Halva och hela swingar
 • Cirkel 1: 1 varv
  • Kelltle bell swingar
  • Löpning i gummiband (en springer, en håller emot med gummiband)
 • Cirkel 2: 2 varv
  • Kettle bell swingar
  • Sit ups med litet kast uppåt med medicinboll
  • Kettle bell swingar
  • Burpees
 • Cirkel 3: 1 varv
  • Sit ups två och två med medicinboll kastad mellan
  • Löpning med medicinboll på axeln
  • Dunka boll i marken
 • Cirkel 4: Tills första person blev klar
  • 30 burpees
  • Idioten med medicinboll (till tre markeringar)
  • 20 burpees
  • Idioten med medicinboll
  • 10 burpees
  • Idioten med medicinboll
Well jag kom inte längre än till dom 20 burpeesen innan Niklas var klar. Som sagt, det var så jäkla segt idag. Ju längre passet gick, desto segare blev kroppen. Lagom till sista cirkeln hade jag ont i varenda liten muskel. Tror till och med det kom en tår av smärta och trötthet efter sista burpeesen. Som sagt. Imorgon ska jag vila!
 
 
 
 
 
 

To dream

När sommaren händer utanför kontoret och dagarna till semestern känns allt för långt bort så drömmer jag mig bort till sol och värme på annat håll. Jag drömmer om att ligga vid en pool, dricka färskpressade juicer och gå långa promenader på stranden. Att upptäcka omgivningen och att hitta spännande platser. Med bara två veckors semester så hoppas jag att sommaren stannar i Sverige hela augusti, men en resa att fylla på med lite solenergi till hösten hade inte suttit fel.
 
 
// Bilder // Min Tumblr //
 
 
 
 
 

Fystester #2

Sådär cirka sex veckor sedan sist, så var det idag dags för nya fystester. Helt enkelt göra om det där som slutade så kast sist. Men jag var taggad. Träningen har gått bra på senaste så jag hade en positiv känsla (och inget illamående) när vi körde igång. Men att det skulle gå såhär bra tror jag varken jag eller min PT hade kunnat drömma om. Jag totalt krossade tiden från förra gången. Det här är varför jag tränar. Iallafall en av anleningarna …
 
Dagens tester:
 • På så snabb sammanlagt tid som möjligt
  • 400 meter rodd
  • 40 air squats
  • 40 push ups på tå
  • 400 meter löpning
  • 40 pull ups (med gummiband)
  • 40 kettle bell swingar
  • 40 rygglyft
  • 40 utfall
  • 40 sit ups
  • 40 double unders
Känslan när jag knappt var anfådd efter rodden där jag hållt samma tempo som sist, medvetet. Och när jag därifrån bara körde på och hela tiden fick höra hur mycket före förra tiden jag låg var fantastiskt. Det var framförallt på armhävningarna och chinsen jag tog in mycket tid på. Delade upp det mycket smartare och kunde hålla ett jämt tempo rakt igenom, 5or på armhävningarna och 3or på chinsen (där det kändes som jag flög upp och ner, var inte ens trött när jag var klar). Häftiga känsla. Det var egentligen först vid hopprepen jag fick kämpa och konditionen började ta kol på mig. Men jag tog mig igenom hoppen till slut. Under 30 minuter. 29,41 närmare bestämt. Förra gången hade jag 35,21 och då hade jag dessutom 15 double unders kvar (innan jag spydde). Jag är mer än nöjd med detta. Träning ger resultat. Just saying.
 
 
 
 
 
 
 

Veckans inspiration

Jag behöver konstant påminna mig själv om att det finns många anleningar att äta bra. Framförallt så handlar det om hur kroppen känns, iallafall för mig. Dessutom påverkar det träningen. För mig är det ändå skäl nog.
 
 
// Bilder // Min Tumblr //
 
 
 
 

Crossfit Göta #20

Veckan startade på bästa sätt, kanske något segt dock. Kroppen var inte jättesamarbetsvillig. Men det var ett riktigt skönt pass ändå. Så jäkla viktigt att komma iväg innan jobbet just nu när det annars rinner över med arbete.
 
Dagens pass:
 • Dynamisk uppvärmning
 • Teknik: Clenvarianter
 • Styrka: Cleans 3 reps On the minute for 10 minutes
 • WOD: 21, 15, 9 reps av
  • Front squats
  • Burpees
 • Tilläggsträning: Y-rodd i TRX
Blev klar på 9.02. Ganska sist. Det är inte många squats och jag körde inte tyngre än med 25 kg, men benen var sega som sagt. Direkt efter passet kände jag av första träningsvärken i låren från igår. Flåset, jodå, det var jobbigt med burpees idag också.
 
 
 
 
 
 

Min träningsvecka (27 2013)

 Jag får fortfarande inte ihop alla pass som min PT vill. Men jag tycker ändå att det är bra kvalité på det jag ändå gör. Denna veckan kanske jag önskat ytterligare ett pass på Göta, men en tuff arbetsvecka och min syster med familj på besök så blev det helt enkelt inte så. Imorgon är det nya fystester och jag hoppas hoppas hoppas att träningen gett resultat på dom fyra veckor jag kört sen sist. Hur som helst. Förra veckans avklarade pass as follow:
 
Måndag: Vila
Tisdag: Crossfit
Onsdag: Military training
Torsdag: Vila
Fredag: Crossfit
Lördag: Aktiv vila (Promenad 45 minuter)
Söndag: Power Walk innan frukost 4,5 kilometer (42 minuter), Special-pass
 
 
 
 
 
 
 

Dagens träningsstatus

Söndag och min ta-dagen-som-den-kommer-dag. Vilket idag betyder sovmorgon, morgonpromenad, storhandling, Sex and The City och ett pass i skogen. Perfekt söndag. Idag körde jag sista special-passet som min PT satt ihop, innan det är dags för nya fystester på tisdag. Jag är galet nervös inför detta. Rädlan över att inte se resultat is killing me. Men dagens pass köndes iallafall helt okej. Blev inte paniktrött på något sätt även om jag utmanade både kondition och mjöksyran så gott jag kunde. Men det är verkligen skillnad att köra själv än när någon håller ett öga på en under ett pass, jag kan iallafall inte pusha mig lika långt.
 
Dagens pass:
 • Uppvärmning: Löpning 1,1 kilometer
 • WOD:
  • 100 air squats
  • 60 push ups
  • 100 utfallssteg
  • 60 tuck jumps
  • 100 rygglyft
  • 60 sit ups
 • Nedvarvning: Löpning 1,2 kilometer
Fick till WODen på 23 minuter och 38 sekunder. Men det är verkligen svårt att veta hur den tiden står sig då jag inte kört passet innan. Men efter fystesterna tror jag att jag ska börja om med mitt lilla schema och se om jag förbättrar mig på något sätt. Men löpningen kändes iallafall helt okej. Inte supertung som den brukar. Det tar jag med mig iallafall.
 
 
 
 
 
 

På promenad genom stan

Jag tog med mig min lilla systerdotter och rymde ut på en 45 minuters promenad i morse. Hon somnade precis utanför dörren och jag njöt av att traska runt i Göteborgskvarter som jag vanligtvis inte befinner mig i. Det finns många vackra platser i stan som jag borde besöka oftare. Avslutade med en mango/mynta Frappino från Espresso House på vägen hem.
 
 
 
 
 
 
 

Crossfit Göta #19

Veckans tredje morgonpass. Har insett att halv åtta är en ganska skön tid att träna. Man hinner liksom sova klart utan att gå och lägga sig överdrivet tidigt och hinner ganska okej till jobbet ändå. Efter denna jobb-vecka när jag jobbat nästan 40 timmar på fyra dagar så var det extra skönt att ta sig iväg i morse.
 
Dagens pass var svettigt. Så fort jag satte foten i boxen så rann det från mig som om någon vridit på en kran typ. Helt galet. Att det sen fortsatte med en rejäl uppvärmning, tunga kettle bells och en flåsig WOD gjorde verkligen att det gick att vrida ur kläderna efteråt. Skulle tro att det var något typ av rekord.
 
Dagens pass:
 • Uppvärmning: Lite all möjligt, löpning, höga knän, spiderman … och stretch
 • Teknik: Kettle bell ryska swingar (halva swingar)
 • Styrka: 10 ryska swingar on the minute i 10 minuter med tung kettle bell (körde med 16 kg då jag är klen och fortfarande ovan med swingarna)
 • WOD: AMRAP i 12 minuter
  • 10 burpees
  • 25 double unders eller 75 single unders
Jag hann med 6 varv när jag körde mina single unders. Man sparar så galet mycket tid om man bara behöver göra 25 double unders, men jag orkar bannemej inte. Jag klarar det ganska lätt egentligen, men jag orkar inte för flåset och då går det bara inte. Det var jobbigt. Enkel WOD som är galet jobbig. Burpees alltså. Hatkärlek big time.
 
 
 
 
 
 
 

Spa-dag

I 25-års present av min syster (och hennes familj) fick jag en spa-dag tillsammans med min syster på St. Jörgen Park Resort i Göteborg. Åh vad det var efterlängtat och välbehövligt. Stället var supermysigt och både maten till lunch och smoothien till mellanmål var supergod. Efteråt var vi båda galet harmoniska.
 
Vi började med en lunch i form av en vietnamesisk sallad med räkor, sen knallade vi runt inne i spat och badade i den varma källan, tog ett fotbad och hängde i både den stora poolen inne och i utomhuspoolen. Sen fick vi varsin behandlig, jag iform av en ansikts- och bodyscrub under rinnande vatten. Väldigt skönt och annorlunda. Det var alltså som att ligga i en dusch med varma handdukar och bli skrubbad en bit i taget. Efter behandligen drack vi varsin smoothie och la oss en svajande säng med en härlig utsikt. Jag är mycket tacksam för denna present.
 
 
 
 
 
 
 

Military training #44

Andra military-passet på två veckor. Ny trend känns det som. Kul pass med ett upplägg där jag känner mig hemma. Det vill säga crossfit-övningar i cirkelvariant. Jag är som sagt lite trött på skogen, så det känns skönt att köra inomhus, hoppas det fortsätter så även om jag vet att det inte kommer göra det. Och trots mycket hopp, med både hopprep och box jump så kändes benhinnorna okej, skippade dock att köra double unders under WODen, då det liksom blir hårdare landningar av det.
 
Gårdagens pass:
 • Uppvärmning och teknik: Genomgång och test av alla övningar
 • WOD: 3 varv med:
  • 1 minut back extensions (ryggresningar)
  • 1 minut box jump
  • 1 minut wall balls
  • 1 minut hopprep
  • 1 minut pull ups

  • 1 minut vila
 • Stretch i 15 minuter
 
 
 
 
 

Crossfit Göta #18

Det är sommarschema som gäller på Göta nu och morgonpasset är lite på gränsen till att vara för sent. Men det funkar ändå att vara på jobbet vid nio, så det är okej ändå. Det är dessutom så himla skönt att träna på morgonen, iallafall om det är lyckade pass som idag. Lyckan sitter liksom i.
 
Dagens pass: 
 • Uppvärmning: Hopprep 2 minuter, Rörlighet + 2 varv med:
  • 10 sit ups
  • 10 push ups
  • 10 air squats
 • Styrka: Deadlift (marklyft) 5+5+5+3+3+3 set (avslutade på 75 kg)
 • WOD: 5 varv for time:
Marklyften gick riktigt bra idag. Nu när jag vet vad min maxvikt är så vågade jag slänga på en del. Kändes skönt. WODen då? Det visade sig att det fanns värre saker än Wall balls, nämligen bear crawl. Serri. Hur kan det vara så jäkla jobbigt att krypa? Men det är det. På alla sätt. Sjukt skumt. Även knees to elbows är galet jobbigt, på så sätt var det riktigt skönt att köra wall ballsen. Även om jag dock fegade med bara 4 kg och även om jag var sist på mina 12.02, så var stödet och heja ropen från dom andra på slutet grymt. Bra pass. Kul pass. Skönt pass.
 
 
 
 
 
 
 

Veckans inspiration

Jag tycker det är dags att tänka på sånt där som vi vill göra för att vi tycker om det. Vissa saker gör vi för att vi måste, men resten ska vara för att vi mår bra av det. Just saying.
 
 
// Bilder // Min Tumblr //
 
 
 
 
 

RSS 2.0