Min träningsvecka (26 2013)

Åter igen blev det inte riktigt som jag planerat med antal pass. Men jag har samtidigt svårt att vara missnöjd med mina fyra pass, bara för att jag »borde« få ihop sex pass. Det var fyra bra och varierande pass dessutom.
 
Måndag: Crossfit
Tisdag: Vila
Onsdag: Military training
Torsdag: Rörlighet
Fredag: Vila
Lördag: Power Walk innan frukost 4,5 kilometer (ca. 40 minuter), Crossfit
Söndag: Power Walk innan frukost 4,5 kilometer (43 minuter)
 
 
 
 
 
 
 

Crossfit Göta #17

Idag var det max-tester på Göta. Något av en överraskning. Och något jag aldrig gjort innan. Hade ingen aning om vad mina PB:n var på dess övningar. Så man kan säga att jag persade på alla. Back squats (vanliga benböj). Axelpress. Deadlift (marklyft).
 
Blev lite drama när jag mitt bland squatsen började blöda näsblod och hann inte längre än till 60kg. Så jag var tvungen att fortsätta för att se vad mitt max var efter passet. Lyckade lägga på 10kg till. Woho.
 
Dagens person-bästa:
 • Back squats 70 kg
 • Axelpress 45 kg
 • Deadlift 90 kg
 
// Mina superstrumpor och mitt krigar-fejs //
 
 
 
 

Nakd bars

Sprang på Nakd bars bland hälsokosten i Saluhallen häromdagen. Var tvungen att testa. Valde smaken Strawberry crunch. And I loved it. Luktade verkligen jordgubb och smakade hur gott som helst, crunchen gav verkligen en extra touch. Dom är ganska små, men det gör mig inget då andra Raw food bars, som Raw Bite, kan bli ganska mastiga.
 
 
 
 
Nakd bars är alltså gjort på Raw food och innehåller därför inget glutet, mejeriprodukter eller tillsatt socker och har följande näringsinnehåll:
 
Energy 362kcal 109kcal
Energy 1516KJ 455KJ
Protein 18.4g 5.5g
Carbohydrate 49.2g 14.8g
(of which sugars) 43.4g 13.0g
Fat 9.1g 2.7g
(of which saturates) 1.8g 0.5g
Fibre 4.9g 1.5g
Sodium 0.2g
0.1g
 
 
 

Viscus pass #24

Nytt rörlighetspass i morse. Så. Himla. Bra. Vet inte om det går att säga för många gånger hur viktigt det är att vara rörlig i musklerna när man tränar. Inte heller att man märker sån skillnad bara på ett pass. Jag försöker göra flera av övningarna vi fått på dom tidigare rörlighets-passen efter min träning och det ger verkligen resultat. Så kul. Idag fick jag i uppgift att jobba med mina skuldror och axlar då det var där jag var utmärkande stel. Mycket har såklart med dagsform att göra. Men ändå. Så nu ska vi käpa på lite med det också. Små små framsteg som gör så mycket.
 
 
 
 
 
 

Bio – Man of Steel

Bio-tajm!
 
Ända sedan Clark Kent insåg att han äger unika förmågor har han förstått att han kommer från en annan värld. När han som ung man söker efter sitt ursprung får han veta varför han skickats till jorden. Men inom honom bor en starkare kraft att vilja göra vad som är rätt. Snart står människornas hopp till en oväntad hjälte.

Hade faktiskt sett fram emot denna filmen. Hade hört mycket bra och hade ändå ganska höga förväntningar. Men jag vet inte. Den var inte så där överdrivet fängslande. Tiden gick ganska fort, även om jag kollade på klockan ett par gånger. Första halvan är ganska bra. Andra halvan innehåller lite för mycket pang pang för min smak. Sen är storyn lite väl cheesy. Men samtidigt en se-vänlig film liksom. Bra skådisar. Snygga effekter. Men jag saknade ändå något.
 
 

Military training #43

Idag var det första gången på väldigt länge som jag tog mig upp för att köra military. Dock så kallas det numer för PT-outdoor eller PT-small group eller något liknande nu (men vi slipper tyvärr inte dom obligatoriska osköna och osmickrande T-shirtarna). Mycket bra tycker jag. Har liksom tröttnat på skogen. Istället kommer dessa passen hållas i närheten av Viscus lokal och man har tillgång till riktiga redskap.
 
Idag var vi bara tre pers och en PT. Hur bra? Blev cirkelträning med TRX och Wall ball och lite tabata i mellan. 75 minuter är lite längre tid än vad jag är van vid efter alla mina crossfit-pass på senaste. Det är bra för mitt hjärta att jobba förbi bekvämlighetszoonen.
 
Dagens pass:
 • Uppvärmning: Löpning samt lite rörlighet
 • Cirkel #1 TRX, 45 sekunder 15 sekunders vila, 4 varv:
  • Mage – benindrag
  • Hängande rodd
  • Enbens knäböj (pistol squats)
  • Armhävningar
 • Tabata (8×20 sekunder, 10 sekunders vila i mellan): »Hästen« (Springa med gummiband rund midjan där någon håller emot)
 • Cirkel #2 Wall ball, 45 sekunder 15 sekunders vila, 3 varv:
  • Wall balls
  • Slam balls (Kasta bollen i marken och ta emot på uppstudsen)
  • Sit ups
 • Nedvarvning + Stretch
Mina benhinnor har gått i strejk efter alla box jump och hopprep på senaste, så det gjorde riktigt ont att bara värma upp med joggingen. Och det gjorde fortfarande ont när vi körde »hästen«, så efter tre vändor fick jag order om att sätta mig på roddmaskinen istället (fördelen med att inte befinna sig i skogen), där körde jag sen ytterligare sex intervaller. Annars var det ett riktigt roligt pass. Tufft men det kändes faktiskt inte så långt som 75 minuter och vi använde tiden väl tycker jag. Måste försöka ta mig upp på det här, längden på passet är som sagt bra för mig.
 
 
 
 
 

Lorna Jane @ nelly.com

Det australiensiska märket Lorna Jane har äntligen kommit till Sverige. Dom har haft en svensk hemsida där man kan beställa kläder ett tag, men nu finns dom också på nelly.com. Sen har jag även sett på deras facebook-sida att dom ska öppna ett showroom i Mood-gallerian och snart även en butik i Täby Centrum. Heja!
 
 
// Lila tröja // Blått linne // Svart linne // Shorts // Vattenflaska // Randigt linne //
 
 
 
 

Dagens dagbok

Kom hem från min lilla Sverige-trip sent igår och ramlade i princip i säng helt utmattad. Men sömnen gjorde sitt och jag vaknade till och med innan klockan ringde och var på jobbet i bra tid. Kroppen där emot är lite mörbultad. Brukar sällan köra två crossfit-pass på rad och det märktes. Träningsvärk lite här och var och ömmande benhinnor. Så att köra det inbokade passet på Göta idag fanns inte riktigt på kartan. Lite tur, annars hade det blivit lite väl stressande då högen med jobb som väntade på mig inte var nådig.
 
Istället har jag placerat mig i soffan med min TENS som jobbar lite med benhinnorna för att dom ska vara redo för militaryn (som på onsdagar bytt namn till PT-outdoor) imorgon bitti. Trots att kroppen stretar emot lite, är jag galet träningssugen, därför känns det lite jobbigt att det inte blev någon träning idag. Men desto roligare ska det bli imorgon, kul också att testa det nya konceptet som ska vara en blandning av Crossfit och militray. Jag är verkligen taggad och är överlycklig att mitt träningsflow kommit tillbaka. Om bara kosten kunde följa i samma spår.
 
 
 
 
 
 
 

Veckans inspiration

Denna veckan tycker jag vi ska pusha oss lite. Visst ska vi lyssna på kroppen och vara kloka när den säger emot, men samtidigt ska vi inte använda det som en ursäkt för att inte komma iväg och träna. För innerst inne vet vi ju att vi vill, det är ju därför vi gör det.
 
 
// Bilder // Min Tumblr //
 
 
 
 

Factor #2

 Det var dags för mitt andra pass på Factor tillsammans med Alexandra i Västerås idag. Var ganska seg i kroppen efter gårdagen och lite orolig för hur min rygg skulle kännas. Lyckades nämligen sträcka mig på något sätt när jag lyfte upp min ryggsäck när jag kom till Västerås och hade riktigt ont under lördagskvällen och natten till söndag. Men vi slängde på lite linnement och en värktablett så att jag kunde träna igår, men jag var helt säker på att det skulle ge bakslag. Men icke. Än så länge iallafall.
 
Kul pass idag iallafall. Jobbigt. Min konditions alltså. Att hoppa hopprep är brutalt och sedan dom här tuck jumpsen vi skulle köra varje hel minut. Galet. Men jag är nöjd med dom fyra varven jag fick ihop.
 
Dagens pass:
 • Uppvärmning: 2 varv:
  • Hopprep 1 minut
  • Burpees 20 sekunder
 • Teknik och styrka: Squat clean (frivändning med knäböj) 5+5+5+3+3 reps
 • WOD: AMRAP 10 minuter
  • 5 squat clean (25 kg)
  • 30 dubbel hopprep eller 90 enkla hopprep
  • 12 Split jump (utfallshopp)
  • + varje hel minut 8 tuck jump
 
 
 
Efter passet försökte jag öva på lite pull ups med kipping, med Alexandras hjälp. Det gick inte alls bra. Någon blandning av att jag inte får till tekniken och inte heller orkar göra en riktig chins. Men jag bjuder på en skev film på ett av mina misslyckade försök. Allt är inte alltid lätt, vissa saker kräver mycket träning även om det som syns utåt ofta är dom lyckade försöken.
 
 
 
 
 
 
 

Min träningsvecka (25 2013)

Hade planerat in sex pass denna veckan, för att göra min PT nöjd. Det blev inte riktigt så. Natten innan jag skulle upp för att köra militaryn för första gången på länge, kunde jag inte sova. Även om jag vill trycka in alla pass, så måste jag samtidigt lyssna på kroppen. När jag skulle få max fyra timmars sömn var det inte en chans att kroppen skulle uppskatta att träna på morgonen. Och efter festen med jobbet drack jag några glas vin för mycket, för att jag skulle få för mig att träna. That's that. Annars är jag supernöjd med mina pass. Mycket crossfit!
 
Måndag: Crossfit
Tisdag: Crossfit
Onsdag: Vila
Torsdag: Vila
Fredag: Specialpass
Lördag: Power Walk innan frukost 3 kilometer (27 minuter)
Söndag: Crossfit
 
 
 
 
 
 
 

Factor #1

Mitt första crossfitpass någon annan stans än på Göta. Nervöst värre. Hjälpte ju inte att Alexandra skrämt upp mig angående den här prowlern. Själva work outen var ganska lugn. Självklart jobbigt men övningarna kändes ändå bekanta, sen var det team-wod så jag och Alexandra körde tillsammas vilket kändes tryggt (även om vi körde på olika stänger, då hon är mycket starkare än mig).
 
Den här prowlern då. Jo den var skitjobbig.
 
Dagens pass:
 • Uppvärmning: 200 meter löpning, 20 mountain climbers, 5 burpees, 10 squats, 10 push ups
 • WOD: 20 min team
  10 min
  • 40 Push Jerk
  • 40 Burpees
  • 200 meter running
  • 1 minut rest

  9 min

  • 20 Push Jerk
  • 30 Wall balls
  • 200 meter running med boll
 • Tilläggsträning:
  • Prowler 4×3 rundor
  • 15 Kettle bell swingar
Vet inte riktigt hur många rundor vi hann med på WODen, men jag var helt slut. Så fort löpning är med i bilden dör jag. Lite skönt att vi hann vila lite imellan rundorna med prowlern iallafall. Oj vad det kommer kännas i ben och rumpa i morgon.
 
 
 
 
 
 
 

Midsommar

I torsdags tog jag tåget, tillsammans med min kompis Emma, för att spendera midsommar i hennes stuga i Dalarna. Det blev två helt perfekta dagar i mina ögon. Vi fick njuta av fint väder, plockade blommor och gjorde krnasar, åkte iväg till en by och tittade på när midsommarstången fixades och folk som dansade och åt lunch tillsammans med några av Emmas vänner. Sen återvände vi till stugan, tog det lugnt. Lagom tills vi grillat klart och skulle sätta oss och äta kom regnet. Så vi åt och lyssnade på regnet som smattrade mot markisen en bra stund. Sen gick vi in och tittade på lite serier innan vi gick ut och plockade dom berömda sju sorters blommorna, med förhoppning om att få reda på vem våran drömman var en gång för alla. Det hände inte och jag är lika clueless som innan. Men allt som allt har det verkligen vart helt fantastiska dagar här i Dalarna.
 
Nu drar min lilla Sverigeturné vidare till Västerås för att hänga med Alexandra några dagar.
 
 
 
 
 
 
 

Dagens träningsstatus

Midsommarafton började med att jag vaknade upp till ett lugn med utsikt över en sjö någonstans i Dalarna. Fantastiskt. Jag drog på mig skorna och drog ut i skogen för att värma upp med lite jogging. Sprang en lagom bit innan jag vände tillbaka. Sen körde jag min PTs specialpass på altanen.
 
Dagens pass: 
 • Uppvärmning: 1,2 kilometer löpning
 • WOD:
  • 50 box jump
  • 50 rygglyft
  • 40 box jump
  • 40 rygglyft
  • 30 box jump
  • 30 rygglyft
  • 20 box jump
  • 20 rygglyft
  • 10 box jump
  • 10 rygglyft
Kändes otroligt lagom med ett pass på tjugo minuter (exakt tid på WODen blev 20:45) innan jag hoppade in i duschen och joinade Emma vid frukosten på altanen. Det här är äkta midsommar.
 
 
 
 
 

Fest

På mitt jobb har vi en kund som gör lastbilar och under senaste året har vi jobbat med flera lanseringar av nya bilar. Nu är allt äntligen klart och vi kan andas ut lite. Det firade vi med en fest som några kollegor annordnat otroligt bra. Vi började med snacks, bubbel och poängpromenad (som jag och mitt lag vann) på kontoret innan vi förflyttade oss till Rosencafét i Trädgårdsföreningen. Där var det middag och underhållning på högsta nivå. Den interna tävlingen om vem som kan mest om lastbilarna avgjordes och en kung kröntes (men lägger man ifrån sig kronan är det lätt att ta över makten). Vi avslutade kvällen med dans och när jag tog sista bussen hem hade solen nästan börjat gå upp. Lång och otroligt kul kväll. Idag blir det inte någon träning. Just saying.
 
 
 
 
 
 
 
 

Hallon- och rabarberscones

Jag snubblade in på den här bloggen och såg hennes fantastiska recept på hallon- och rabarberscones som jag bara var tvungen att testa. Det lät ju så himla gott.
 
Men man lyckas inte alltid, iallafall inte jag som inte är någon bakperson. Smaken var det egentligen inget fel på. Gott med hallon och rabarber. Men färgen och konsistensen blev helkonstig. Degen var grådaskig och fick aldrig någon färg i ugnen. Och när jag väl tog ut brödet så ramlade det i sär när jag delade på det. Min gissning till den dåliga konsistensen? För mycket frysta hallon som gjorde att det blev för vattnigt. Färgen har jag ingen aning om?
 
Men om någon vill prova med det korrekta receptet hittar ni det här.
 
 
 
 
 
 
 

Crossfit Göta #16

Passet idag började med att Götad headcoach skällde lite på oss som tränade igår. Dom rekommenderar att man kör max varannan dag. Men så kan det bli ibland. Och snäll som han var hade han inte planerat in några pull ups (TRÄNINGSVÄRK). Istället lite cleans (frivändningar) och en riktigt kul wod. Clensen är svåra och jag vågar inte riktigt lägga på vikt. Hade garanterat klarat mer, men är ändå så osäker på tekniken fortfarande, att jag inte riktigt vill lasta på.
 
Dagens pass:
 • Uppvärmning: Tabata 2 varv med:
  • Sit ups med wall ball
  • Planka med en arm på bollen, vandrande
  • Sidohopp över bollen
  • Utfall med bollen över huvudet
 • Teknik: I ett flöde:
  • Clean pull
  • Squat clean
  • Front squat
  • Push press
  • Split jerk
 • Styrka: 10 minuter on the minute
  • 1 Power clean
  • 1 Hang squat clean
 • WOD: 5 varv for time
  • 20 kettlebell swingar (började med 12kg bytte till 8kg)
  • 15 sit ups
  • 10 boxjump
  • 5 Hand stand push ups (Stå på händer och göra armhävningar)
Fick tiden 13,53. Kan inte riktigt lägga någon värdering i det. Men jag var nöjd. Kände att jag hade ett tempo rakt igenom som jag kunde hålla. Och jag gjorde det i min takt, som passade mig. Där jag kunde fokusera på tekniken även om jag gjorde så fort jag kunde, men jag blev liksom aldrig dundertrött så jag tog helt slut. Att jag skalade ner vikten på swingarna hade med att min överkropp var slut sen igår, jag orkade helt enkelt inte. Och på push upsen hade jag dynor under, så jag behöve inte komma med huvudet hela vägen ner till marken. Så ja, även om det bara blev halva push ups så klarade jag det, sjukt stolt över det.
 
 
 
 
 
 

Veckans inspiration

Denna veckan vet jag inte riktigt vad jag ska säga. Bara njut. Gör det du gillar. Umgås med folk du tycker om. Och gör det för din skull.
 
 
// Bilder // Min Tumblr //
 
 
 
 

Crossfit Göta #15

Om jag trodde att jag hade träningsvärk i benen igår, var det ingenting mot idag. Hade nämliget uttökat med ytterligare ett par muskler. Skönt. Mindre skönt om det skulle bli ben på Göta idag. Det blev det inte, tack och lov. Istället var det fokus på pull ups och en riktig mördar-wod.
 
Dagens pass:
 • Uppvärmning: Rörlighet för axlar
 • Teknik och styrka: Pullups (5+5+5+3+3+3 reps) 4 sekunder excentrisk
 • WOD: 20 min On the minute (ett varv varje minut)
  • 5 pull ups
  • 10 push ups
  • 15 air squats
 • Tilläggsträning: 2×15 axelrotationer med vikt (2,5 kg)
Det var brutalt jobbigt. Hann inte klart mer än dom första typ tre varven och det sista varvet. Missa typ två varv när jag bestämde mig för att köra klart varvet med squatsen (eftersom mina armar behövde vila lite). Om man räknar lite snabbt betyder det att jag gjorde omkring 100 pull ups, 200 push ups och borde gjort 300 air squats, men eftersom jag inte hann så långt alla varv så blev dom lidande. Men mina ben tackade lite för det ändå. Och pull upsen tog sig på slutet när jag kom på det här med kipping, det vill säga att man typ svingar sig upp. I crossfit behöver inte allt vara strikt, jag har svårt att släppa det. Så får ändå säga att jag gjorde framsteg med mina pull ups idag. Just det. Provade att köra en utan gummiband i början också, och jag klarade det till 99%. Woho!
 
 
 
 
 
 

Min träningsvecka (24 2013)

Är riktigt nöjd med denna veckan, trots att jag valde att hoppa över planerad träning både tisdag och onsdag. Flowet och det här behövet av att träna börjar komma tillbaka och målet med att köra sex pass i veckan, som min PT gärna vill, är på väg. Förhoppningsvis redan nästa vecka. Jag har planerat för det iallafall. 
 
Måndag: Crossfit
Tisdag: Vila
Onsdag: Promenad 4,5 kilometer (47 minuter)
Torsdag: Rörlighet + 2 500 meter rodd
Fredag: Vila
Lördag: Power Walk innan frukost 4,5 kilometer (44 minuter), Crossfit
Söndag: Power Walk innan frukost 4,5 kilometer (43 minuter), Specialpass
 
 
 
 
 
 
 

Dagens träningsstatus

Så var det dags för PTns specialpass igen. Jag satt länge och väntade ut regnet och lyckades ändå pricka in det bra med endast lite duggregn. Men mina ben var inte pigga efter gårdagen kan jag lova, så det var sådär inspirerande att köra ben. Men det var passets innehåll så det var bara att få det gjort.
 
Dagens pass:
 • Uppvärmning: 1,1 kilometers löpning
 • WOD: 3 varv on time
  • 200 meter löpning
  • 50 utfall
  • 30 air squats
 • Nedvarvning 1,2 kilometers löpning
 • Stretch
Tur att det inte var fler varv som gällde. Det tog mig 13 minuter och 23 sekunder att ta mig igenom och det räckte gott och väl. Att träna med träningsvärk är lika kul som det låter.
 
 
 
 
 
 

Crossfit wishes

Jag hade inte haft något emot att utöka min träningsgarderob med dessa skönheter. Hade garanterat tagit min crossfit till en helt annan nivå. Just saying.
 
 
// Långarmat tröja // Gråa skor // Gul topp // Rosa skor // Rosa strumpor // Grönt linne //
// Prickiga strumpor // Rött linne // Lila lyftarskor //
 
 
 
 

Crossfit Göta #14

Utan ett ordentligt träningspass i kroppen på flera dagar, var jag riktigt sugen på att ta i. Inte så sugen på löpning. Men typ att lyfta tunga grejer. Ni får en gissning vad passet innehöll.  L ö p n i n g. Team-wod och brutalt mycket löpning. Kändes sådär att jag körde tillsammans med en tjej som är grym på att springa. Och eftersom man måste hänga ihop hela vägen så drog jag ner henne massa. Inte alls kul. Även om jag hoppade över en löprunda så är jag stolt över mig själv som körde på. Sammanlagt från det att vi lämnade lokalen till att vi kom tillbaka tog det 42 minuter. Vi körde nog aktivt i iallafall 30 av dom minutrarna. Alltså en riktig mördar-wod.
 
Dagens pass:
 • Bära ut grejerna cirka 200 meter till platsen vi skulle vara på
 • WOD: Team Lumper Jack 20 (man kör alltså 20 reps var)
  • 40 deadlift 40 kg
  • 400 meter running
  • 40 plate to overhead 10 kg (viktplatta ska nudda marken sen över huvudet)
  • 400 meter running
  • 40 over head squats 20 kg
  • 400 meter running
  • 40 burpees
  • 400 meter running (här stod jag över att springa)
  • 40 stående rodd 40 kg
  • 400 meter running
  • 40 hoppa över staket/stång
  • 400 meter running
  • 40 thrusters 20 kg
 • Bära tillbaka grejerna, cirka 200 meter
 • Tabata intervaller med magövningar
Tror inte det går att beskriva hur jobbigt det var. För mig blir ju all fokus på att ta mig runt den där satans löpningen, att övningarna på något sätt blir sekundära. Men jämfört med löpningen kändes allt riktigt bra, var nog bara rodden som kändes galet tung, det andra flöt på.
 
 
 
 
 
 

Svansjön

Vardagslyx när den är som bäst. Bestämde med Emma att vi skulle gå och se Svansjön när den var i stan. Så sädär nästa sista dagen tog vi tag i saken och lyckades få tag på riktigt bra biljetter, trots sista minuten. Och showen, jäklar vad grym. Några av scenerna kändes kanske lite långa, men att kunna berätta en story med hjälp av dans. Endast. Helt fantastiskt. Jag är riktigt glad att vi kom dit.
 
 
 
 
 
 
 

Garden Party

Det bästa med sommaren. Långa ljusa ljumna kvällar. Igår var det dags för reklambyrån Soulds årliga garden party. När regnet äntligen slutade var det perfekt väder, maten var fantastisk god, det fanns massa god dricka och trevligt sällskap. Det var superkul att träffa gamla klasskamrater igen och prata om sånt som bara vi förstår. En mycket bra torsdag helt enkelt.
 
 
 
 
 
 
 

Viscus pass #23

Från och med juni är mina torsdags-pass inte längre regelbundna. Men idag hade vi bokat in att köra ett rörlighetspass med Ebba. Både jag och B-Å fick sån mersmak sist vi körde detta att vi ville köra igen. Och förhoppningsvis blir det ännu mer i fortsättnigen.
 
För varje träningspass jag gör så inser jag hur galet vikigt det är med rörlighet i musklerna. Det spelar liksom inte någon roll hur stark du är om du inte kan utnyttja musklernas totala rörliget. Det räcker bara att kolla på mina squats och vad jag har kämpat med rörlighet för vader, rumpa och höftböjare och hur långt jag har kommit. Bara på ett sånt här pass ser man resultat. Vi började med uppvärmning innan vi körde ett flextest för att se hur långt vi kom i olika rörelser innan, för att sen göra samma övningar efter passet. Det var en grym skillnad, så himla häftigt.
 
Vi körde ganska allsidig rörelse idag. Både överkropp, underkropp, framsida och baksida. Svårt att förklara vilka övningar vi körde, men många är hämtade från yogan. Hunden, duvan och krigarna till exempel. Så himla bra. Från och med nu ska mitt fokus ligga på att öppna upp framsidan av kroppen, då det var där jag kände att jag behövde jobba mest. Det hade vart toppen att få in lite yoga i min träning, men jag vet inte när jag ska hinna och om ett par veckor går mitt vanliga gymkort ut, så då har jag inte ens någonstans att träna sånt. Men jag får försöka vara duktig själv och köra på med tänj och stretch.
 
 
 
 
 
 

Dagens dagbok

Den här veckan. Och nästa. Det känns som jag har så mycket planerat att jag inte hinner med mig själv. Mitt i allt det tycker jag att jag ska lägga i en extra växel i träningen. Bra timing Sofia. Det funkar inte. Andra dagen idag som livet liksom kommit i mellan. Har haft en heldags konferens/kreativ dag/gala med mina fantastiska kollegor och jag valde att avsluta med att vara med på quiz istället för att åka hem och gå ut och springa. Kändes mer meningsfullt idag. Dessutom behövde jag ju fira att mina kollegor visat sin uppskattning för jobbet jag gör, genom att ge mig ett pris på galan, »Årets layoutslav« (som kommer från jobbet med 53 språkversioner som jag gör av vår största produktion). Jag är mycket stolt och tacksam för detta pris ska ni veta.
 
Imorgon ska jag dock trycka in ett rörlighetspass innan en jobbdag väntar, som jag sen ska avsluta med ett Garden Party på en av stadens reklambyråer. Mycket trevligt ska det bli. Träna kan jag göra en annan dag.
 
 
 
 
 
 
 

Veckans inspiration

Ibland lever man bara livet på vana. Man planerar in träning, tänker på vad man äter och har fullt fokus på det man »ska« göra. Men på vägen är det lätt att glömma av varför. Idag behöver jag en liten påminnelse om vart jag vill att min resa ska ta vägen.
 
 
// Bilder // Min Tumblr //
 
 
 
 
 

Crossfit Göta #13

Veckans första pass. Det är alltid spännande att se vad som väntar, när dom inte postat passet på hemsidan innan. Idag var det snatch på tekink och styrka och en riktigt grym WOD på det. Blev riktigt bra. Snatch är dock en galet oskön övning. Gillar inte det breda greppet och det är riktigt svårt att greppa stången med ett hook-grip (där man låset tummen under dom andra fingrarna). Men även det kommer bli lättare med lite övning, som allt annat.
 
Dagens pass:
 • Uppvärmning: Rörlighet för over head squats
 • Teknik: Hang power snatch, Hang squat snatch
 • Styrka: 2 st on the minute (2 st per minut) i 10 minuter
  • Hang squat snatch
 • WOD 4 varv on time:
  • 200 meter rodd eller 200 meter running
  • 15 Kettle bell swingar (12 kg)
  • 10 burpees
  • 2 min vila
Första två varven gick riktigt bra. Andra två varven var jobbiga som tusan. Fick tiden 14,25 och blev klar någon stans i mitten av gruppen. Det kändes bra, jag är glad så länge jag inte är helt sist, det hjälper mitt självförtroende. Men burpees är verkligen den jobbigaste av övningar. Serri. Sjukt effektiv men så förbannat jobbig. ALLA borde trycka in lite burpees i sin träning (vet du inte hur man gör, titta här). Just saying.
 
 
 
 
 
 
 

Min träningsvecka (23 2013)

Började veckan i sängen. Med huvudvärk och konstig halsont som kom och gick. Avslutade med perfekta dagar. Trots den kassa början är jag riktigt nöjd med vad jag fått ihop denna veckan. Jag håller tummarna att det fortsätter såhär och stiger uppåt.
 
Måndag: Vila
Tisdag: Vila
Onsdag: Promenad 25 minuter, Power Walk 5 kilometer (44 minuter)
Torsdag: Crossfit
Fredag: Crossfit
Lördag: Power Walk 5 kilometer (45 minuter)
Söndag: Special pass
 
 
 
 
 
 

Dagens träningsstatus

Varje vecka är det meningen att jag ska köra ett specialpass som min PT satt ihop till mig. Idag var det dags för det första passet. Jag drog ut på det ganska länge tills jag inte längre kunde komma på något annat att göra. Så jag drog upp till korta slingan uppe i backen som också har ett litet outdoor gym. Sprang ett varv som uppvärmning. Sen körde jag igång med själva passet. Avslutade med att springa hem och lite stretch på det. Känner mig galet nöjd nu kan jag lova. Det var jobbigt som tusan men det är bara att göra liksom, det är efter första varvet man gärna vill ge upp, då är jag glad att jag kan psyka mig själv att fortsätta. Och att jag fick ihop sammanlagt drygt 3 kilometers löpning känns grymt.
 
Dagens pass:
 • Uppvärmning: Löpning 1,1 kilometer
 • WOD 5 varv on time:
  • 200 meter löpning
  • 20 air squats
  • 20 push ups
  • 20 sit ups
 • Nedvarvning: Löpning 1,3 kilometer
 • Stretch
Fick tiden 23,24 på WODen. Ska se om jag gör det igen om ett par veckor, då hoppas jag kunna kapa tiden. Det är nog löpningen och sit upsen där jag kan kapa mest tid iallafall.
 
 
 
 
 
 

Dop

I fredags satte vi oss i bilen för att åka till Karlskrona, där min lilla systerdotter skulle döpas på lördagen. Det blev den perfekta sommardagen och att ha dopet på en brygga i skärgården är magiskt vackert (även min stora systerdotter döptes här för tre år sen). Ester var så duktig hela dagen och min syster och svåger hade ordnat allt så himla fint tillsammans med svågerns föräldrar. Jag låter bilderna tala.
 
 
 
 
 
 

Crossfit Göta #12

Idag var jag sådär fram och tillbaka om jag skulle träna. Jag mådde illa och var allmänt opepp. Vilket känns ologiskt eftersom jag egentligen är galet träningssugen. Så jag ryckte upp mig och gick till boxen. Idag var det överkropp, tack för det eftersom benen var lagom stumma från igår. På styrkan skulle vi maxa pull upsen. Jag som egentligen aldrig provat köra utan det tjockaste gummibandet (och där med har mest hjälp) tog mig förbi det vanliga, ner på grön och lila innan det tog stopp på det svarta. Så himla nöjd. Efter det är det bara ett tunt rött innan jag borde klara helt utan hjälp. Känns riktigt grymt. Annars tog jag det lite lugnt under woden och försökte få till mina pull ups bra. Sa ja att jag är nöjd att jag gick trots allt?
 
Dagens pass:
 • Uppvärmning: Rörlighet för axlar
 • Styrka: Pull ups
 • WOD: AMRAP 12 minuter
  • 5 pull ups
  • 10 push ups
  • 15 wall balls 10kg/6kg
Fick ihop fem varv plus 15 reps (pull upsen och push upsen på varv sex). Som sagt inget überhögt tempo men ett riktigt bra pass med en härlig känsla efteråt. Förhoppningsvis är jag back on track efter det knackliga starten på denna veckan.
 
 
 
 
 
 

Lululemon – sommar och sol

Hittade lite fina och färgglada saker från Lululemons hemsida. Som sagt, önskar så att affären kommer till Sverige och gärna till Göteborg. Tur iallafall att dom skickar med fri frakt till Sverige, tummen upp för det.
 
 
// Linne // Linne // Tröja // Topp // Bikini // Linne // Shorts // Topp // Väska //
 
 
 

Crossfit Göta #11

Efter att huvudvärken var bättre hade jag bestämt mig för att köra första passet på en vecka idag. Typ en timme innan passet ska börja ser jag på Facebook att dom flyttat passet från boxen till Slottsskogen. Som ett nationaldagsfirande liksom. Vi var nog närmare 40 pers som samlades från Göta för att köra en Team-Wod. I fyra lag delades vi upp för att köra en typ av orientering runt Slottsskogen med olika work outs vid varje station.
 
För den som kan Slottsskogen, vi började vid Linnéplatsen, till lekplatsen Plika, därifrån till Utkikstornet, till Azaleadalen och slutstation hoppbacken. Någon sa att vi sprang omkring fem kilometer. Jag vet inte, men fan vad det är jobbigt att springa. Det hjälper liksom inte att vi är lag och jag gör att hela laget slackar. Som tur var är dom så jäkla grymma och peppade och hjälpte mig igenom hela vägen. Var bara dom sista intervallerna jag var tvungen att ge upp på för att inte kollapsa på riktigt.
 
Dagens pass:
 • Transportlöpning cirka 5 kilometer
 • WOD 1, 2 varv:
  • 5 pull ups
  • 10 push ups
  • 15 box jump
 • WOD 2, On time:
  • 100 air squats
  • 25 handstand push ups (Hej jag körde vanliga. På knä)
 • WOD 3, 2 varv:
  • 25 burpees
  • 50 meter bearcrawl
 • WOD 4, 5 varv
  • Backintervall upp för hoppbacken (Klarade två varv, det går inte arr beskriva hur brant den där backen är. Tänk er en vägg som är typ 100 meter)
 
 
// Bild lånad för Götas facebook //
 
 
 

Strong Girls Camp

I slutet av augusti ska jag på träningsläger. Alexandra övertalade mig att anmäla mig (inte för att jag var så svårövertalad). Ska bli jättekul att ägna en hel helg åt crossfit och teknik och att dessutom få komma iväg och spendera en helg med massa andra träningsintresserade tjejer. Verkligen något att se fram emot och hålla sig hel och frisk för.
 
Det kommer vara fokus på tyngdlyftning (ryck och stöt), styrkelyft (knäböj, marklyft och bänkpress), gymnastik och kettlebell. Jag längtar som sagt. Men mest längtar jag nog allmänt efter att träna.
 
Är du sugen på att hänga på, läs mer här, det finns 45 platser sammanlagt.
 
 
 
 
 
 

Dagens träningsstatus

På kvällskvisten började jag känna mig bättre, efter att huvudvärken blev aningens triggad när jag var på massage i morse. Så när jag kände hur rastlösheten kom fram så snörade jag på mig skorna och gick ut på en Power Walk. Ibland kan det vara bland det skönaste som finns. Med bra musik i öronen och med tankar någon helt annan stans så känns det ibland som man flyger fram (tänk om jag kunde få denna känsla när jag sprang också) och ibland vill man inte ens att rundan ska ta slut. Idag kunde jag dessutom njuta av det fantastiska kvällsljuset, trots att klockan var närmare tio, och överallt kände man lukten av grillar och blommande syrener. Säga vad man vill, men försommaren i Sverige är svår att slå när den är såhär.
 
 
 
 
 
 

Juice Källan

Som jag har efterlyst en bra juice- och smoothiebar i Göteborg. Äntligen har det öppnat en mitt i stan, Juice Källan. Jag tittade in där efter min massage i morse, på väg till jobbet och köpte med mig en Summer Love smoothie. Priset var en aning saftigt, 47 kronor för en liten och 57 kronor för en stor. Förhoppningsvis sänks det någon stans på vägen om det öppnar fler bra ställen. Hur som helst så var min smoothie god och fräsch. Men jag är mest nöjd att det ens finns någon stans att köpa dessa goda saker nu.
 
 
 
 
 
 

Dagens dagbok

Dag 3 med huvudvärk. Efter att ha provat att gå till jobbet igår, men tvingades gå hem, struntade jag helt i att gå dit idag. Huvudet ville ju uppenbarligen inte. Mitt huvud är det som talar om för mig när jag går igenom saker. Just nu är det en blandning mellan migrän och spänningshuvudvärk som trycker ner mig. Troligtvis på grund av massa spänningar som släpper och gör sig påminda efter en tuff period. Därför gör jag nu allt jag kan för att slappna av.
 
Började första halvan av dagen i sängen. Mitt på dagen tog jag idag en promenad till ett av mina smultronställen i stan, för att bara njuta och andas lite. Efter det tog jag en 30 minuters promenad. Var lagom slut för en liten nap när jag kom hem. På kvällen mötte jag upp Moa för lite mat på en uteservering. Lagom tills jag gick där ifrån var huvuvärken tillbaka.
 
Imorgon gör jag ett försök med att gå på massage och hoppas på att hon kan trycka bort lite spänningar, så får jag se om jag går till jobbet sen eller helt enkelt hem till sängen igen. Måste bli av med det här så jag kan träna igen. Jag är så galet träningssugen. Till och med att springa känns lockande liksom.
 
 
 
 
 
 

Veckans inspiration

Årets första riktiga sommarmånad har tagit fart och för en gång skull tagit sommarvädret med sig. Jag tycker vi använder detta för vår inspiration denna veckan. Passa på och njut, ta med träningen ut och gör precis det du känner för. Njut av fräscha sommarfrukter och en drink på en uteservering.
 
 
// Bilder // Min Tumblr //
 
 

Min Paleo challenge

Så, för drygt en månad sen gav jag mig sen en utmaning genom att äta Paleo-mat. Det började väldigt bra, tappade ett par kilo redan första veckan och träningen gick toppen. Dock kände jag mig väldigt energilös, trodde att det var en övergångsfas och att kroppen skulle anpassa sig. Så jag körde på i typ tre veckor. Men det gick inte över och även om träningen fortfarande gick bra och jag hade massor av energi där, så kände jag mig alldeles för trött övrig tid. Dessutom var det alldeles för jobbigt att skippa framförallt mjölkprodukter. Därför ger jag upp det här med strikt Paleo för denna gången. Kanske passade det inte mig. Men jag lärde mig hur mycket som helst och mycket mat kommer säkert fortsätta vara Paleo-style, men inte all mat.
 
 
 
 
 
 

Istanbul IIII

Sista heldagen i Istanbul och vi hade bestämt oss för att verkligen ha semester. Jag hade läst om en konstgjord ö som låg i Bosporen mitt i mellan Europa och Asien. Ön tillhör egentligen fotbollslaget Galatasaray och man behövde tidigare inbjudningar för att få vara där. Men betalar man en liten peng får vanligt folk också vara där nu. Vädret var helt perfekt och den fläktande vinden gjorde att även jag som i vanliga fall får panik efter för lång tid i solen, klarade av att vistas hela dagen i solstolen. Det var verkligen en galet välbehövlig dag där vi solade, drack drinkar, simmade i poolen och bara njöt. Dock var vi en aning brände mot slutet och fick ge upp för skuggan, men även det kan vara skönt ibland.
 
Av någon anledning tar mina bilder slut här. Men på kvällen kom vi alla fall i väg och åt på en av restaurangerna som var tipsad i Escape-guiden och på vägen hem köpte vi riktigt äckligt vin ur från en kios för en hundring. Så kan det blir.
 
Tack mina fina vänner för en fantastisk resa som jag aldrig kommer glömma! ♥
 
 
 
 
 

Min träningsvecka (22 2013)

Jag som trodde att jag skulle kunna sätta fart med träningen efter jag kom hem från Istanbul. Ack så fel jag hade. Förutom fystesterna och simning har det blivit noll träning. Anledningen? Vaknade med halsont i fredags och har bara väntat på att något ska bryta ut och har därför vilat. Men idag är halsontet i princip borta och jag laddar för fulla muggar inför nästa vecka.
 
Måndag: Simning 1000 meter
Tisdag: Vila
Onsdag: Fystester
Torsdag: Vila
Fredag: Vila
Lördag: Vila
Söndag: Promenad ca. 60 minuter (aktiv vila)
 
 
 
 
 
 

Floral Nike Max Air

Asså dessa är bara ren kärlek. Med det blommiga tyget som grund kan man designa sina egna Nike Air Max. Jag älskar verkligen dom jag köpte i London och är riktigt sugen på ett par nya. Dessa ligger nu i min shopping bag på Nike.com. Åh, bara ett litet litet klick iväg …
 
// Här kan man designa sina egna skor //
 
 

Istanbul III

Min födelsedag. Jag hade läst om ett marmorpalats som serverade frukost, brunch och afternoon tea och bestämde att dit ville jag på min födelsedag. Vi vaknade och tog god tid på oss och kom fram till hotellet (som det egentligen var) som låg på andra sidan stan lagom till lunchen. Så vi bestämde oss för att drick ett glas bubbel och äta lunch. Detta med utsikt över en fantastiskt pool och floden Bosporen.
 
När vi ätit klart både lunch och efterrätt så tog vi båten över till Asien-sidan. Väl där visste vi inte riktigt vad man skulle göra, hade fått höra av taxichaffören att vi skulle till en gata någonstans, så vi gav oss ut på jakt. Efter ett par timmars promenad i extrem värme gav vi upp och återvände till Europa. Vi köpte med oss en vattenmelon (I carried a watermelon) och slappade lite i lägenheten innan vi gick ut för att äta middag. Eftersom vi var lagom möra efter Asien-promenaden bestämde vi oss för att ta en restaurang nära, trots att den låg i turistkvarteren. Vet inte om det var drinkarna, värmen eller trötthet som gjorde att vi skrattade så mycket, men det gjorde vi. Konstant den kvällen. Servitörerna sa hela tiden "You are happy. Are you always this happy?". haha. Maten var helt okej. Och efter att Annika slängt ur sig att jag fyllde år så sattes låten "Happy birthday" på, på högsta volym samtidigt som vi fick tomtebloss och ljus i efterrätten. Ganska lyxigt får jag säga. Och himla lyckad födelsedag!
 
 
 
 
 
 

Bio – The great Gatsby

Jag har haft ett ganska stort biosug på senaste så det var inte mer än rätt att vi drog och såg en film.
 
Nick Carraway kommer med författardrömmar till New York våren 1922, en tid som präglas av dekadens, överdåd, jazz, alkoholförbud och en överhettad aktiemarknad. När Nick träffar den excentriske miljonären Jay Gatsby dras han in i en fängslande värld av illusioner, omöjlig kärlek och svek. Men alla drömmar har ett slut.
 
Jag hade höga förväntningar. Riktigt höga, med tanke på att jag brukar älska allt som Leonardo DiCaprio är med i. Och jag blev inte besviken. Den var nog till och med bättre än jag kunde tänka mig. Älskar kontrasterna mellan 20-talets kläder och nutidens musik. Karaktärerna som fängslade en. Helt fantastisk film helt enkelt. Leo är kung. Maguire är prins. Och fantastiska Carey Milligan är drottning. I loved it!
 
 

RSS 2.0