Istanbul II

På lördagen bockade vi av alla måste-tusist grejer. Så som Blå Moskén, Hagia Sofia, Krydd bazaaren, Grand bazaar och Hamambad. Chocken som blir när man ger sig ut i en stad där det bor 16 miljoner människor är total. Det är folk överallt och tre svenska tjejer väcker en hel del uppmärksamhet bara genom att finnas till. Snacka om att vi blev uttittade konstant.
 
Staden är iallafall otroligt cool. Gamla byggnader i en häftig kontrast till det nya. Tradition möter modernt. Men vill man inte hänga i turistkvarteren så måste man veta vart man ska, för det är omöjligt att bara knalla runt och hitta spännande restauranger och barer. Det mesta är liksom byggt på höjden, så mycket ligger gömt högst upp i byggnader. Vi hade sån otrolig hjälp av Istanbul-guiden som följde med senaste numret av tidningen Escape. Denna dag hjälpte den oss till en fantastisk restaurang (som egentligen låg brevid den vi egentligen skulle till) och en übercool bar högst upp i ett hus, där vi firade in min födelsedag vid midnatt med drinkar och utsikt över hela Istanbul.
 
 
 
 
 
 

Min träningsvecka (21 2013)

Bättre sent än aldrig. Förra veckan blev det inte så många pass på grund av en strulande rygg och en resa. Men vad gör det? Blev ändå två bra pass och gått, det har jag gjort massor i Istanbul.
 
Måndag: Crossfit
Tisdag: Vila
Onsdag: Vila
Torsdag: Grupp-PT-pass
Fredag: Vila
Lördag: Vila
Söndag: Vila

 
 
 
 

Istanbul I

Vi flög från Göteborg mitt på dagen och landade i Istanbul dryga tre timmar senare. Efter att ha blivit upphämtade på flygplatsen blev vi körda direkt till lägenheten vi hyrt. Man märkte direkt vilken gigantisk stad vi hamnat i. När väskorna var lämnade begav vi oss mot den stora huvudgatan för att hitta något att äta. Det kryllade av folk, så vi vek av vid någon sidogata och hamnade på en riktigt mysig reastaurang med riktigt god mat. Efter en promenad längst med gatan ner mot vattnet så hade vi fått vår första känsla av staden.
 
 
 
 
 
 

Veckans inspiration

Denna veckan njuter vi lite och laddar med lite ny energi. Det behövs också ibland.
 
 
// Bilder // Min Tumblr //
 
 
 

Fystester

Jag kom hem igår eftermiddag och var trött som tusan. Ändå ringde klocka 06:00 och det var bara att gå upp för att köra fystester med PTn. Jag mådde som vanligt illa innan vi ens börjat köra, så jag anade lite ugglor i mossen. Men det började ändå bra. 10 övningar, 40 reps eller 400 meter per övning. Jag hade 15 dubbelhopprep kvar när det tog slut och jag åter igen behövde spy. Att jag aldrig lär mig att jag måste äta bra dagen innan jag tränar hårt. Och snacka om att chocka kroppen efter semestern. Välkommen hem liksom.
 
Dagens tester:
 • På så snabb sammanlagd tid som möjligt:
  • 400 meter rodd
  • 40 air squats
  • 40 push ups på tå
  • 400 meter löpning
  • 40 pull ups
  • 40 kettle bell swingar
  • 40 rygglyft
  • 40 utfall
  • 40 sit ups
  • 40 (25) double unders
Jag tyckte faktiskt att det gick helt okej. Tills det inte gjorde det. Nu kunde jag ju inte ens slutföra testet, så nästa gång kan det bara bli bättre. Så om sex veckor kör vi nästa gång, tills dess har jag fått träningsprogram att köra, upp till sex pass i veckan. Nu kör vi!
 
 
 
 
 

Home sweet home

Äntligen är jag tillbaka efter en fantastisk, men lite påfrestande resa. Vi har haft det så himla bra och egentligen är jag väldigt utvilad i kroppen, men det råder lite sömnbrist. Därför är det jag som hoppar i säng nu, för att orka med fystester med PTn innan jobbet i morgon. Stay tuned för bilder och berättelser från mina dagar i Istanbul.
 
 
 
 
 

Semester

Just nu sitter jag på ett plan på väg till Istanbul tillsammans med mina två äldsta vänner. ♥ Vi ska fira mängder med saker … 25-års dagar, fast jobb, ny lägenhet, juristexamen … you name it. Alla tre är just on fire. Det kommer bli grymt och ska bli otroligt skönt med semester. Bloggen kommer att vila, men följ mig gärna på Istagram (@sofham) för sneak peaks från resan.
 
Bye bye!
 
// Bild på oss tre från studietidens lyckliga dagar i Norrland //
 
 
 
 

Viscus pass #22

Jag var riktigt orolig för att jag inte skulle kunna träna i morse. Jag gjorde nåt med min rygg i måndags efter träningen som inte släppte. Hade fortfarande riktigt ont igår, men efter en massage så släppte det plötsligt. Så den gjorde verkligen sitt jobb. När jag vaknade kände jag fortfarande inget i ryggen, istället var det bara lycka över att kunna köra i full fart.
 
Idag fortsatte vi teknikträning med kettle bells och körde sedan en team-wod. Riktigt roligt.
 
Dagens pass:
 • Uppvärmning: Rörlighet för rygg och bröstrygg
 • Teknik: Kettle bell snatch
 • Team work out
  • 100 thrusters (30kg/20kg)
  • 100 pull ups (med gummiband)
  • 100 box jump (liten/mellan)
Som sagt mycket kul att köra med någon. B-Å är riktigt grym och räddade mycket tid i pull upsen. Vilken helvetesövning det är. Jag är så grymt svag. Öva öva öva. Annars kändes både thrusters och box jumpen nästan oförskämt lätt. Sånt gör mig glad.
 
 
// Bottenläge och toppläge i thrusters // Mitt nya födelsedagslinne // Tavlan //
 
 
 

KSA

= Kropps Sammansättnings Analys.
 
Idag påbörjade jag en ny resa. En resa som betyder en ny PT, KSA och fystester. Jag behöver sätta upp nya mål för att veta vart jag är på väg. Den här resan går ut på att minska i fettprocent och öka i muskelmassa. Strong is the new skinny you know. Jag ska nå mina mål tillsammans med min älskade träning och med hjälp av min PT som ska sätta upp träningsprogram och kostscheman. Ska bli riktigt spännande att se hur resultaten visar sig.
 
Första KSAn gjordes alltså idag. Idag var det dock mest siffror. Man kan säkert dra slutsatser, men jag har inget att jämföra med så det spelar ingen roll. Jag vet nu vart jag börjar. För här ifrån måste jag. Det var riktigt jobbigt då mätningen går ut på att mäta fettceller med en typ av tång. Inte jättemysigt att stå i underkläder och någon nyper en i fettet liksom. Före bilderna var inte heller direkt party. Men nu kan det bara bli bättre.
 
Tanken var att vi sen skulle göra fystesterna också. Men eftersom jag har … host … gjort något med ryggen och hade lite för ont för att kunna dölja det så fick jag inte träna. Var dock hos massören idag som konstaterade att det förmodligen är en sträckning, vilket betyder att det inte är så farligt att träna så länge det inte gör ont. Det känns dessutom redan mycket bättre. Så nya tag i morgon.
 

Ljusare tider

Jag känner att saker och ting börjar vända för mig nu. Och som vanligt när saker förändras i mitt liv så gör jag något med mitt hår. Så nu är jag blond. Känns spännande (och lite ovant än). Träningsflow, fast jobb, 25-års dag … Tror nog att blondiner har lite roligare ändå.
 
 
 
 
 
 

Veckans inspiration

Varje gång man måste börja från noll när det gäller träning och kost, så blir det jobbigare att ta sig tillbaka. Det finns många anledningar till att det måste göras, men dom saker man kan styra själv måste man trolla bort. För känslan när man väl är inne i ett flow är ovärdelig. Bara tanken på att klättra hela vägen upp, igen, får iallafall mig att behålla kontrollen.
 
 
 
 
 
 

Crossfit Göta #10

Bästa sättet att avsluta en måndag. Ett svettigt crossfit-pass. Som vanligt blev det stressigt för att hinna hem och äta efter jobbet, men när jag väl kom dit och körde igång var det som att dagen liksom inte har hänt. Jag var lugn och avslappnad med ett leende på läpparna när jag traskade hem igen. Det känns verkligen helrätt att fortsätta träna här, jag känner mig fantastiskt välkommen av alla och killarna som driver stället är grymma. Jag kommer definitivt att trivas här.
 
Dagens pass:
 •  Uppvärmning: Kettle bell, 2 varv
  • 10 ryska svingar
  • 10 hand to hand
  • 5+5 clean + push press
  • 10 Goblet squats
 • Teknik: Front squats & thrusters
 • Styrka: Front squats (40 kg)
 • WOD: Run Jackie
  • 800 meter löpning (jag körde dock 800 meter rodd, mina benhinnor har gått i strejk)
  • 50 thrusters 20/15 (killar 20kg/tjejer 15kg)
  • 30 pull ups (med gummiband)
Från att typ aldrig tränat med kettle bells, till att köra tre pass i rad. Börjar få in det nu. Kul. Fick sen massa beröm för mina front squats, som kändes sjukt lätta. Visste inte vad jag kör för vikt på det, började med stången och ökade typ med 5 kilo per set. Hade 40 kilo på sista 3an. Men det kändes fortfarande väldigt lätt. Mer vikt nästa gång helt enkelt. Fick 12:08 på work outen. Tog typ hundra år att ta mig igenom alla 30 pull ups, när ska det bli lättare?
 
 
 
 
 
 

Min lördagskväll

Lite spontant i början av veckan bestämdes det att vi efter Göteborgsvarvet skulle ses hemma hos mig för att titta på Eurovision och jag skulle bjuda på middag, för att tillsammans med några av mina vänner, fira min 25-års dag en vecka för tidigt (då jag är bortrest över the big day) samt att jag i september har ett fast jobb. Även mina vänners prestationer i Göteborgsvarvet krävde en skål i champange. Och det blev temat för kvällen. Champange. Det borde jag dricka oftare, jag blev väldigt glad och hade en supertrevlig kväll.
 
Att mina vänner känner mig så pass väl att dom hade med sig finfina presenter gör ju självklart inte saken sämre, blommor, champange, äggkoppar att äta alla mina ägg i, samt träningskläder. (Dagen efter kom föräldrar och farmor förbi på överbliven tårta och hade även dom med sig fina blommor och en kameraväska att ha med mig på resan som för tidig present. Har dessutom redan fått en SPA-dag tillsammans med min syster. Känns bra att fira sin födelsedag i tre veckor).
 
 
 
 
 
 

Min träningsvecka (20 2013)

Hade planerat in att köra fyra pass denna veckan. Men jobbet kallade så måndagens pass blev inställt. Men det blev ändå tre bra pass denna vecka. Kvalité på passen är nyckeln. Från och med nu kommer jag dessutom ha mer energi och fokus för min träning, efter ett positivt besked på jobbet. Har en känsla av att det mesta kommer kännas lättare i fortsättningen.
 
Måndag: Vila
Tisdag: Vila
Onsdag: Military training
Torsdag: Grupp-PT-pass
Fredag: Crossfit
Lördag: Vila
Söndag: Vila
 
 
 
 
 
 

Göteborgsvarvet 2013

Igår var det löparfest i stan. Götebergsvarvet gick av stapeln och jag älskar allt som det för med sig även om jag inte springer själv men jag har två fantastiskt duktiga kompisar som sprang.
 
Vi var vid Slottsskogsvallen för att se start och mål av de allra bästa och för att vinka av och ta emot Jonas som startade tidigt. Sen vinkade vi av Sara innan vi mötte henne på vägen och hejade vid två tillfällen på Avenyn. Jag är så fantastiskt stolt över båda och galet imponerad av alla människor som ställer upp och springer år efter år. Igår var det kämpigt för många, det syntes, så ännu mer cred till alla som tog sig i mål. Heja er!
 
 
 
 
 
 

Kokosbröd

Jag har varit sugen på bröd ett tag nu så jag fick för mig att köpa kokosmjöl sist jag var och handlade. Igår googlade jag fram ett recept på ett bröd gjort på kokosmjöl och ägg. Att äta det nybakat med smör på, stillade min craving ett tag. Det var gott, men fortfarande inte riktigt bröd.
 
 
 
 
Recept:
 • 5 ägg
 • 50 g smält smör
 • 1 dl kokosmjöl
 • 1 msk psylliumfröskal (fiberhusk)
 • 1 tsk bakpulver
 • ½ tsk salt
 • Valfria frön
Vispa äggen tjockt och pösigt. Smält smöret och låt svalna. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Pensla en form med lite av det smälta smöret, strö i frön. Blanda ner mjölet i äggsmeten och rör sen i smöret. Blanda väl och fördela smeten i formen, strö över lite mer frön. Grädda på 175° i 25 minuter. Låt svalna lite i formen, lossa med en stekspade i kanterna och stjälp upp på galler. Låt kallna innan brödet skärs i skivor.
 
 
 

Crossfit Göta #9

Efter att ha missat det bokade passet i måndag på grund av jobb, var det riktigt kul att få till ett pass i morse. Trots att jag fortfarande är så himla trött. Tre morgonpass i rad, undra om jag kommer palla att köra det varje vecka? Hur som helst så är folket superbra på Göta och jag känner mig verkligen välkommen (även om jag fortfarande känner mig som en nybörjare).
 
Dagens pass var kul, om än inte så hårt vilket är ganska skönt ibland.
 
Dagens pass:
 • Uppvärmning: Hopprep + 2 varv av
  • 5 wall balls
  • 10 air squats
  • 10 spiderman push ups
 • Teknik: Clean & split jerk (frivändning upp till axelpress i utfallaposition)
 • Styrka: Clean & Jerk OTM (on the minute) 10 minuter i par (1 rep var/minut) (35 kg)
 • WOD: Team 5 varv
  • 1 rope climb
  • 10 push ups
  • 15 kettle bell svingar (12 kg)
 • Tabata med fokus mage, 4 olika övningar två varv (20 sekunder, 10 sekunder vila)
Wall balls och kettlebells körde jag ju igår, så det kändes kan jag lova. Annars var det nytt för mig att köra clens upp i split jerks. Men det var kul. Har dock lustigt nog lättare att få den över huvudet än upp till axlarna i cleanen. Rope climb var också helt nytt. Och vad svårt det var. Det kommer krävas mycket övning där kan jag lova. Men jag kände mig nöjd efter woden, försökte fokusera på tekniken i svingarna eftersom vi jobbade så med det igår.
 
 
// Två av bilderna lånade från Götas facebook //
 
 
 
 

Viscus pass #21

Jag var trött trött trött när klockan ringde. Det bästa med att sätta klockan så man har minsta möjliga mariginal att hinna? Man måste gå upp med en gång. Mina benhinnor var lite ömma efter löpningen igår, hade egentligen hoppas att det inte skulle bli några hoppövningar av något slag. Det blev det. Jag körde på, brukar ju ändå inte kännas så mycket under tiden. Det känns dock mer nu. Men så kan det bli.
 
Kettlebell och intervaller. God morgon liksom. Jag var totalt slut efteråt. Sköna känsla.
 
Dagens pass:
 • Uppvärmning: Rörlighet för bröstrygg, skulderblad och baksida lår
 • Teknik: Kettlebell svingar
 • 3 varv med
  • 1 minut kettlebell svingar (8 kg)
  • 1 minut jumping pull ups
  • 1 minut wall balls (6 kg)
  • 1 minut double unders
  • 1 minut vila
Jag fick totalt ihop 259 reps och känner mig ganska nöjd med det. Svingarna funkade riktigt bra och jag kunde hålla tekniken helt okej rakt igenom. Pull upsen är mest bara flåsiga. Wall balls är som sagt jävulens påhitt. Double unders kan jag egentligen, men jag orkar helt enkelt inte fokusera när jag är trött så det är inte direkt något flyt där.
 
 
 
 
 
 

Raw Bite

Det finns så himla många typer av bars som påstås vara bra för en, som innehåller extra protein och energi att ta innan träning eller som mellanmål. Men dom flesta är dock även proppade med extra socker.
 
Min favorit som endast innehåller rena ingredienser utan tillsatser är Raw Bite. Den med kokossmak är definitivt min favorit, smakar som en kokoskaka eller Bounty typ. Perfekt mellanmål. Dessutom Paleo-godkänt.
 
Innehåller endast frukt, nötter, kokos och kokosolja som allt är organiskt.
 
 
 
 
 
 

Military training #42

Onsdag morgon och jag var förvirrad när klockan ringde. Visste inte vilken dag det var eller vad jag skulle göra. Förvirrad som sagt. När jag sett vad klockan stod på konstaterade jag att det var dags för military. Vädret var inte jättelockande, fick bli dubbla långarmade tröjor idag. Lagom till klockan slog 6.15 kom regnet.
 
Temat för dagen var Tabata-intervaller. Jobbigt med väldigt kul. Trots däcken som accessoar, jag som hatar däcken. Vi körde två övningar per tabata, så varje övning fyra gånger.
 
Dagens pass:
 • Tabata 1
  • Squats
  • Axelpress
 • Tabata 2
  • Armhävningar
  • "Inhopp" (Planka på raka armar och hoppa in och ut)
 • Tabata 3
  • Upphopp
  • Sit ups
 • Tabata 4
  • Rodd
  • Thrusters (squats upp till axelpress)
 • Tävling: första laget till 50 burpees, en i taget medans alla andra står i planka på raka armar) (Vi vann!)
 • Tabata 5
  • Ruscher med en person på ryggen 6 gånger, sista 2 utan
Kul pass som sagt. Jobbigt och blött. Men den positiva känslan består ändå. Ett pass i veckan med denna träningsform känns lagom just nu, får se om det blir mer i fortsättningen om jag skulle börja köra dubbelpass igen i framtiden.
 
 
 
 
 
 

Dagens paleo

Veckans kvällmål har blivit en stor skål med färsta jordgubbar blandat med vaniljpulver och toppat med kokosflarn. Så himla gott och enkelt. Ett tips från mig.
 
// Mycket kokos när det sista i påsen åkte på, mycket gott //
 
 
 
 

Istanbul countdown

Om tio dagar hoppar jag, tillsammans med två fina vänner, på flyget till Istanbul. Där ska vi bara njuta, fira födelsedag och ha det riktigt riktigt bra. Resan har känts väldigt långt borta, men nu plötsligt är den nära. Åh, jag längtar.
 
Någon som har Istanbul-tips att dela med sig av?
 
// Bild //
 
 
 

Träningsnyheter

Efter att ha varit medlem på Sportlife/Nordic Wellness i fem år så bestämde jag mig för att säga upp mitt medlemskap. Som en del i mitt mål jag satte upp i februari förra året så ville jag hitta en känsla som jag inte riktigt kunde sätta ord på. Den känslan är på väg nu. Jag börjar hitta en balans i min träning och hitta träningsformer som är roliga och ger resultat.
 
Jag är otroligt nöjd över att jag började den här resan med att träna med en PT på Sportlife, det var verkligen startskottet och jag fick en fantastisk bra början. Men nu är det dags att gå vidare genom att fokusera på Crossfit och Military training. Jag känner mig jättenöjd med detta och tror att det kommer bli bra. Allt handlar ju om att göra saker man tycker är kul och mår bra av det man gör.
 
 
 
 
 
 

Veckans inspiration

Denna veckan har jag mycket planerat. Då är sömnen mer än nödvändig för att jag ska fungera. Glöm inte att det är lika viktigt att få sina sömntimmar som att få i sig alla måltider under en dag. Ta hand om er. Och sov gott!
 
 
// Bilder // Min Tumblr //
 
 
 

Min träningsvecka (19 2013)

Bra vecka. Lagom vecka. Stabil vecka. Jag fortsätter hålla min balans och det gör att min positiva känsla bibehålls på ett sätt som det var längesen jag kände. Så jag är nöjd. Nästa vecka är dock enda fulla arbetsveckan för mig den här månaden, det gör att jag kunnat planera in ytterligare ett pass. Känns kul.
 
Måndag: Crossfit
Tisdag: Vila
Onsdag: Military training
Torsdag: PT-pass
Fredag: Vila
Lördag: Vila
Söndag: Power Walk/jogging 5 kilometer (40 minuter) + Promenad 45 minuter
 

Dagens träningsstatus

Hade planerat att gå en lång power walk en söndag som denna. Men när Sara var här på frukost kom hon träningsklädd, hon hade en löpardejt med en kompis i Skatås senare. Så hon övertalade mig att hänga på. Dom tränar dock inför Göteborgsvarvet, det gör inte jag. Så medans dom sprang iväg på milen, började jag gå femman. Någon kilometer in kände jag dock att jag ville känna hur det kändes att springa. Det kändes bra. Så där ifrån så sprang jag i dom flesta nedförsbackarna och på plan mark och gick i uppförsbackarna. Och det kändes skönt. Jag är nöjd. Nästa gång kanske jag springer lite mer. Dock är väl inte femman i Skatås optimal för en icke van löpare som mig, då den kryllar av uppförsbackar. Men konceptet med att gå i backarna funkade bra.
 
Medans jag väntade på att dom andra skulle komma tillbaka spenderade jag en stund i gräset med stretching och rörlighet innan vi alla tre promenerade hemåt.
 
 
 
 
 
 

Min fredag

Långhelg och min syster är på besök med mina systerdöttrar. Vi bestämde oss för att ta denna klämdag och gå till Liseberg. Vi trodde vi skulle vara själva med denna idén. Det var vi inte. Men det gick bra ändå. Kanske lite mycket köande i början, men på slutet fick Signe åkt en del, vilken var anledningen till att vi var där. Hon var lycklig och det gjorde oss lyckliga.
 
 
 
 
 
 

Viscus pass #20

Min första tanke när klockan ringde kvart i sex var »Varför är jag vaken? Jag är ju ledig idag. Vad ska jag göra?«. Kom sen snabbt på att det var träning som gällde. Var själv igen, vilket betydde riktigt PT-pass. Efter lite uppvärmning var det bara att dra igång en lång On time-work out. När jag gjorde mina squats så började Johan filma mina fötter. Jag som jobbat så himla mycket för att komma ner tillräckligt djupt har tydligen börjat kompensera det genom att vika fötterna inåt. Det syntes väldigt tydligt. Och det suger. Jag som varit så nöjd har nu ytterligare en sak att jobba på.

Dagens pass:
 • Rörlighet, 100 hopprep
 • 500 meter rod
 • 50 squats
 • 50 rygglyft
 • 50 box jump
 • 50 jumping pull ups
 • 50 sit ups
Kom i mål på 19.39. Kändes skönt att komma under 20 minuter. Hade ett bra flyt i det mesta. Squatsen körde jag alla på rad. Rygglyften som är min svaga punkt pallade jag nätt och jämt att dela in i tior. Mjöklsyran hade sen svårt att släppa vilket gjorde dom första box jumpen otroligt svåra, delade in i tior i början och avslutade med femton. Pull upsen funkade bra. Där blev uppdelningen mindre, minns inte exakt hur dock. Sit upsen körde jag dom tjugo första och delade upp sista i tior. Ena sekunden tycker man att tiden går så långsamt, det är så jobbigt och man vill bara sluta där och då. Men sen plötsligt är man klar och tjugo minuter har försvunnit. Riktigt bra pass idag. Roligt och sådär skönt jobbigt. Men squtsen kommer ta kol på mig, jag som trodde jag hade det. Bah.

 
// Tavlan med mellantider // Trött, svettig, glad och helt utan frisyr efter passet //

 
 

Dagens paleo

Här om dagen var jag sugen på mat som var mindre torr än vanligt. Kom på att kokosmjölk är en bra grej. Så jag slängde ihop en wok med kyckling, färska grönsaker och cashewnötter. Blev riktigt bra.
 
Kycklingwok: Morötter, champinjoner, rödlök, spenat, kyckling, cashewnötter, kokosmjölk, röd currypasta, vitlök, salt och peppar. Börja med att woka kycklingen en stund innan du slänger i alla grönsaker utan spenaten. Lägg till nötterna. Häll i kokosmjölken och kryddorna. När allt är klart, vänd mer den färsta bladspenaten.
 
 
 
 
 
 

Military training #41

Det var riktigt skönt att komma upp i morse. När klockan var fem var det redan 15 grader och morgonsolen strålade. Vi var många som samlades vid Botaniska och Johan körde ett crossfit-pass med två workouts. Riktigt roligt. Enkelt, jobbigt och effektivt. Den positiva känslan för denna träningsform börjar komma tillbaka och det gör mig riktigt glad.
 
Dagens pass:
 • Uppvärmning med jogging framåt och bakåt, squats, höga knän och rörlighet
 • WOD 1: AMRAP 6 minuter
  • 5 push ups
  • 10 sit ups
  • 15 squat jumps
 • WOD 2: AMRAP 10 minuter
  • 200 meter löpning
  • 5, 10, 15, 20 … burpees
 • Nedvarvning och strech
Första workouten kändes riktigt bra. Kom in i ett grymt flyt och fick ihop 6 varv + 8 reps. Det kände jag mig riktigt nöjd med. Andra workouten var tung. En del av löpvägen var en lätt uppförssluttande backe som drog i benen och jag hade noll tryck i benen idag, dessutom måste sträckan varit längre än 200 meter. Sen så flåsade jag ju som en slutkörd hund efter första varvet, men det är jag väl van vid. 3 varv plus 200 meter och 6 reps.
 
 
 
 
 

Dagens paleo

Äter man riktigt strikt paleo, så ska man helst inte äta så mycket frukt. Bär är bättre. Jag är inget fan av frukost, har aldrig varit och har därför kommit på att en smoothie är perfekt för mig att ta med mig till jobbet. Innan hade jag yoghurt och proteinpulver i. Det skippar jag nu, iallafall tills jag hittat ett proteinpulver som inte innehåller sötningsmedel. Istället blandar jag i banan (som är ett bär och en ört) och en pressad apelsin. Det blir lite som en en sorbet. Supergott.
 
Smoothie: Frysta bär, en banan, en pressad apelsin och linfrön. Mixa samman allt.
 
 
 
 
 
 

Crossfit Göta #8

Det är fantastiskt kul att köra crossfit på riktigt äntligen (kanske missat att berätta att jag bestämde mig för att prova en månad efter två-veckors-kursen jag gick?). Igår var det något mer bekanta övningar än sist, dock känner jag mig som en otrolig nybörjare när det kommer till snatch (ryck). Har bara provat det en gång innan och jag har jättesvårt för det breda greppet och att hålla balansen på stången när den är över huvudet. Men jag tog det lugnt med vikten och det kändes faktiskt riktigt bra under woden idag. Burpees kommer aldrig någonsin bli en skön övning, men det är en skön känsla att man »vilar« när man gör sit ups, dessutom en typ av sit ups jag ens inte kunde göra för ett halvår sen. Hann i allafall 6 varv + 2 reps.
 
Gårdagens pass:
 • Uppvärmning: Löpning och burgener warm up (bryta ner snatch-rörelsen i delar)
 • Teknik: Snatch first pull (första delen av snatch-rörelsen)
 • Styrka: Snatch deadlift (marklyft med brett grepp) 4×5 reps
 • WOD: AMRAP (As Many Rounds As Possible) 10  minuter
  • 3 power snatch
  • 6 sit ups
  • 9 laterala burpees (hoppas över stången istället för rakt upp)

   

 
 
 
 

Veckans inspiration

Denna veckan tycker jag vi klappar oss lite på axeln. Tänk hur långt du har kommit, vart du än började. Det är din resa som räknas, vart du än är på väg.
 
 
// Bilder // Min Tumblr //
 
 
 
 

Min träningsvecka (18 2013)

Denna veckan körde jag tre tunga pass. That's it. Och jag är så himla stolt över mig själv att jag lät det räcka så. Promenaderna till jobbet är en ren fröjd när våren kommit till stan. Jag känner äntligen någon typ av balans i mitt träningsliv, det är en skön känsla.
 
Måndag: Vila
Tisdag: Crossfit
Onsdag: Militray training
Torsdag: Grupp-PT-pass
Fredag: Vila
Lördag: Vila
Söndag: Vila
 
 
 
 

Min helg

Det har verkligen varit full fart i helgen. Med en nybliven tre-åring och en två månaders bebis är det svårt att det blir annat. Signes energi är otrolig och som moster är det svårt att hänga med. Vi har blåst sopbubblor, stått på händer, lekt doktor, dansat, bakat sandkakor, cyklat, gungat och sett på Lotta på Bråkmakargatan. Dessutom har vi då firat Signes födelsedag samtidigt som syster och svåger, med hjälp av pappa, har påbörjat ett bygge av ett uterum. Full fart som sagt. Men mysigt har det varit. På torsdag ses vi igen. ♥
 
 
 
 
 

Spring colors

Desto mer färger det blir ute, ju mer sugen blir jag på att träna i färg. Jag skulle gärna ha alla dessa karameller hemma hos mig när jag välkomnar vår och sommar.
 
// Stadium // StrumporVattenflaska •  Pocket case // Lorna Jane // HårbandVattenflaska //
// Goroco // Kompressionsstrumpor // Nike // ShortsLinneSkorMobilskal • ToppRandig topp //
// Reebok //
SkorGrönt linneLila linneTurkos tröjaRosa tröja // H&M // Shorts //
 
 
 
 

Dagens dagbok

Jag tycker att den här veckan gått långsamt. Och då har jag ändå varit ledig två dagar. Men det var otroligt välbehövligt. Det är mycket nu och tankarna behöver en paus ibland. Det nya sättet att äta börjar ge sina resultat, framförallt när det gäller sömnen. Jag har känt mig trött länge nu och aldrig riktigt varit utvilad när jag vaknat, men jag hoppas det vänder nu och att energin återvänder. Att våren börjat titta fram hjälper iallafall lite. Idag åt jag lunch ute i solen i bara kortärmat, underbara känsla. Jag är också glad att det går att äta paleo även om man äter ute. Valde fiskalternativet men beställde utan sås, sen lämnade jag potatisen kvar på tallriken och åt endast fisken, champinjonerna och rotfrukterna. En riktig höjdare med pressad citron över.
 
I helgen tänker jag vila från träningen, förutom möjligtvis någon promenad. Vilan är självvald och det känns faktiskt okej. Istället lägger jag energin på familjehelgen som väntar. Jag längtar efter mina systerdöttrar. ♥
 
 
// Dagens lunch på Kungstorgets uteservering //
 
 
 

Dagens paleo

Något som jag gillar i alla dess former är fajitas. Det funkar även som paleo. Det är ju endast kyckling och grönsaker. As simple as that.
 
Fajitas: Stek kyckling och grönsaker (t.ex. paprika, rödlök och champinjoner) och krydda med chilipulver, rökt paprikapulver, oregano, spiskummin, salt, peppar och pressad vitlök.
 
Guacamole: Mixa avocado med pressad vitlök, salt, peppar, chilipulver och citronsaft. Vänd ner hackad tomat på slutet.
 
 
 
 
 
 

Viscus pass #19

Då var det torsdag igen och dags för PT-pass. Idag var det teknik i olympiska lyft igen. Vi fortsatte där vi slutade sist och delade upp övningarna i delar för att köra styrka. Vi repeterade sekvensen från sist. Sen delade vi upp det i en övning där man kör från raka arma rakt ner för att utan ryck få upp stången till front squat läge. Sen körde vi rodd från raka marklyft innan vi avslutade med axelpressar, framför och bakom nacken, från utfallsposition. Det var riktigt tungt efter först många reps och sen max-vikt. Ska bli skönt att vila imogon.
 
Dagens pass:
 • Uppvärmning: Rörelser i olympiska lyft som flöde med pinne
 • Raka armar till front squat läge. 50 reps + 5×5 med maxvikt (20 kg)
 • Rodd från rakt marklyft. 50 reps + 5×5 med maxvikt (30 kg)
 • Axelpress från utfallsposition. 25 reps framför huvudet + 25 reps bakom huvudet.
Det är kul att köra teknik och lära sig grunden till traditionell tyngdlyftning. Det är tungt och svårt. Men kul.
 
 
 
 
 
 

Dagens paleo

När jag kom hem från träningen i morse var jag riktigt hungrig, hade bara ätit ett ägg innan, men orkade inte göra nåt avancerat. Då kom jag på att jag läst om en »Paleo-yoghurt«, superenkel att göra. Så jag slängde ihop en skål med detta innan jag sov någon extra timme.
 
Smaken på denna yoghurten är väldigt speciell, men tillsammans med nötterna och kokosen som jag toppade med så var det riktigt gott.
 
Paleo-yoghurt: Mixa en banan och en avocado med en halv pressad citron, till en slät kräm. Toppa med valnötter och kokosflan.
 
 
 
 
 
 

Military training #40

Maj börjar idag, med det så är min paus från militaryn över. Jag var så himla inställd på att det skulle vara katastrofjobbigt att jag liksom vant mig vid tanken. Men när jag vandrade mot bussen och mötte mängder med vinglande människor på väg hem från sitt Valborgs-firande, kunde jag inte låta bli att längta lite. Och vädret kunde man inte klaga på.
 
När vi sätter igång så blir jag lite förvånad över att flåset håller sig i schack och trots träningsvärken i rumpan så kändes löpsteget lätt. Vi körde samarbetsövningar som uppvärmning, leda varandra i armkrok där en person blundar. Sen skulle vi förflytta oss där en i paret måste jobba hela tiden, så när en inte orkade så bytte man. Jämfotahopp, spindelmannakrypning, grodhopp, krabbgång. Sen var vi framme vid backen. Ruscher upp och ner två och två medans resten stod i planka första varvet och jägarvila andra varvet. Åter igen kändes löpsteget lätt, vet inte riktigt var det kommer ifrån men jag tackar och tar emot (även om jag kände lite i benhinnan). På vägen tillbaka körde vi krypning på alla fyra ner för en backe innan det var lugn jogg och stretch och klart för idag.
 
Jag är faktiskt glad att det kändes så mycket bättre än jag trodde och jag tar med mig en positiv känsla till nästa pass.
 
 
// Bild // Viscus Military Training-bloggen //
 
 
 

RSS 2.0