Min träningsvecka (39 2013)

Man kan konstatera att det snart inte är många veckor kvar på det här året. Galet.
 
Denna veckan har jag äntligen kommit igång igen. Sakta men säkert. Känslan börjar komma tillbaka och jag känner mig mer utvilad än på länge. Energin börjar komma tillbaka samtidigt som tröttheten börjat ge sig av. Skön känsla.
 
Måndag: Vila
Tisdag: Crossfit
Onsdag: PT-pass
Torsdag: Vila
Fredag: Crossfit
Lördag: Crossfit
Söndag: Aktiv vila (ca 40 minuters promenad + skridskor ca 1 timme)
 
 

Back on the ice

Redan i september klev jag på isen detta året. Det ger utrymme för många fler gånger. Sedan jag slutade åka konståkning för 13 år sen, har jag inte åkt många gånger. Senaste fem åren kanske jag åkt någon gång per år, alltid med tanken att det ska bli mer. I julas fick min systerdotter ett par skridskor av mig, det gav ytterligare en anledning att ta sig till ishallen mer. Så när min syster och Signe var här i helgen så passade vi på. Signe, 3,5 år gammal, åkte för bara andra gången i sitt liv. Hon var rädd i början, frustrerad över att inte kunna åka och över hur svårt det var. Men efter lite övningen kunde hon iallafall stå upp och åka själv korta stäckor genom att hålla sig i en sådan där trä-mojäng. Jag är en mycket stolt moster.
 
Jag och min syster fick också känna lite på isen. Det är en härlig känsla av att röra sig på isen, den kommer nog aldrig försvinna. Det är roligt. Och att enkelhoppen fortfarande sitter i benmärgen känns bra. Mindre bra att jag blir yr som tusan av piruetterna dock. Men det är så mycket som handlar om vana, timing och känsla när man är på isen. Det kommer med träningen. Men jag får ta det som en komplimang att två små konståkningstjejer frågade hur länge jag åkt konståkning och deras oj när jag sa att jag inte åkt på över tio år.
 
Tror vi var på isen i en dryg timme och det var en aktivitet som funkade perfekt som aktiv vila.
 
 
 

Crossfit Göta #44

I lördags drog jag med mig min syster till Göta. På lördagar har dom nämligen Prova på pass och jag tyckte det var dags för henne att testa på min stora passion. Det var ett riktigt bra pass dom bjöd på. Simpelt med bra bas-övningar. Efter att Head Coach gått igenom tekniken i dom vanligaste övningarna så blev det lite styrka med pull ups och en bra och lagom WOD.
 
Lördagens pass:
 • Uppvärmning: Rörlighet och djur-warm up
 • Teknik: Squats, Push ups, Pull ups, Kettle bell (halva svingar) och box jump
 • Styrka: Pull ups 5,4,3,2,1 reps
 • WOD: Team (båda gör alla reps) 12 minuter AMRAP
  • 400 meter löpning (endast minut 12 och minut 6)
  • 10 ryska svingar (halva kettle bells svingar)
  • 10 box jump
  • 5 push ups (armhävningar
 • Tilläggsträning: Tabata (20 sekunder on 10 sekunder off) 2 varv:
  • Planka push ups (vandra mellan raka armar och armbågar)
  • Sit ups
  • Hill climbers
  • Ben lift

Jag passade på att utmana mig lite på pull upsen då jag tyckte att det kändes väldigt lätt denna dag. Var så grymt nära att klara min första strikta utan gummiband. Snart så. Annars var det ett väldigt kul pass och det var roligt att köra team med syster. Jag var nöjd med att kanske ta ut mig 85%. Utmaningen för mig var att köra tyngre än vanligt på kettle bellsen (körde på 16 kg, brukar mesa otroligt där annars). Min syster klarade allt galant, även om hon har haft lite svårt för att röra sig idag. Hade hon bott här hade jag nog kunnat övertala henne att fortsätta, för hon sa att hon tyckte det var väldigt kul iallafall. Det gillar vi.
 
SÖTA SYSTER YTSTER, TRÖTT OCH GLAD
 

Universeum

Igår hade jag en heldag tillsammans med min syster och systerdöttrar. Efter att Signe sett den stora dinosaurien utanför Universeum så kunde hon inte sluta tjata om att hon ville gå dit och titta. Väl där så fanns det alldeles för mycket att titta på att hon inte kunde fokusera på någonting egentligen. Men bäst var nog Rymden och Puls-hallen som var som en enda stor lekplats.
 
 

Crossfit Göta #43

Bättre känsla i kroppen på dagens pass. Trots att det var ett morgonpass som krävde en promenad i mörker och kyla. Men det var kul. Bra pass. Bra coach. Bra folk. Hade också en hemlig dröm om att det skulle bli snatchar på passet, och det blev det. Så drömmar kan alltså slå in. Good to know.
 
Dagens pass: 
 • Uppvärmning: Burgener warm up
 • Teknik: Hang power snatch och over head squats
 • Styrka: 12 minuter valfria snatch
 • WOD: Cheif special: 3 varv med 4 minuter AMRAP + 1 minut vila
  • 3 power clean
  • 6 push ups
  • 9 box jump
Jag är riktigt nöjd över att ha ett väldigt jämt tempo på alla tre varven. Fick 3 varv plus mellan 1 och 5 box jump på alla varv. Jämnt tempo är grejen. 25 kilo på clenansen kändes okej, men det är ganska lätt att bara göra tre stycken på varje varv, det var box jumpen som var det jobbiga.
 
 

Frisk & Fri

Ett viktigt budskap som verkligen behöver uppmärksammas mer.
 
 

Bålstabilitet – Fortsättningen

Upp tidigt för att möta Mr. PT i morse. Det var dags att se om bålstab-träningen gett något resultat. Och hör och häpna, det har den. Även om jag själv tycker jag slarvat lite. Så som belöning fick jag nya lite svårare övningar. Man tackar. Men asså jag är ledsen, men fy böverlen vad tråkigt det är med den här typen av träning. Det är bannemej bäst att det ger reultat i den annan träningen annars kommer det inte bli av så mycket.
 
Dom nya övningarna är iallafall progressioner av dom tidigare övningarna. Svårare och mer utmanande. Vet inte hur länge jag ska köra detta. Men ett tag. Tror inte jag kommer betala för fler PT-pass för att köra detta. Nu har jag lite underlag och övningar som jag kan köra ett tag fram över.
 
För er som inte vet varför jag kör bålstab eller vill se dom gamla övningarna, läs här.

Dagens övningar:
 • Dubbel höftsträck med händerna i luften – Höftlyft med båda benen i marken och händerna sträckta rakt upp 2×10
 • Statiskt enbens höftsträck med händerna i luften – Höftlyft med ett ben upp i uppsträckt läge och händerna sträckta rakt upp 2×AMRAP (så många reps jag orkar, lika många på båda benen)
 • Enkel höftsträck med händerna i luften – Höftlyft med ett ben i marken och händerna sträckta rakt upp 3×AMRAP (så många reps jag orkar, lika många på båda benen)
 • »Sidoplanka« på knä – Fokus på att lyfta höften med rumpan och pressa knät neråt 3×10 på varje sida
 • Enbent knäböj i TRX – Så lite hjälp som möjligt av handtagen 3×AMRAP (max 10 reps)
 • Explosiva utfall med vikt – Börja jämnfota och tryck ifrån explosivt tillbaka 3×10 (5 på varje bild)
 
 

Sweethearts

Idag kommer dessa änglar till stan. Med sig har dom sin mamma dessutom. Gissa vad jag ska göra? ♥
 
 

Crossfit Göta #42

Efter ytterligare tio dagar utan träning tog jag mig äntligen till boxen. Passet låg inte uppe på hemsidan och jag gillar inte att inte veta. Det visade sig att det var ganska roligt ändå. Men tungt. Det kändes att musklerna inte jobbat på ett tag. Till och med pressarna var tunga, det som annars är min grej. Men jag försökte ta det lugnt och lyckades ganska bra. Men det var något som saknades idag.
 
Dagens pass:
 • Uppvärmning: Rörlighet Ido Portal style
 • Teknik: Chin ups och Thrusters
 • Styrka: 20 minuter:
  • Thrusters 5,6,7,8,9,10 reps
  • Chin ups 10,9,8,7,6,5 reps
 • WOD: 3 varv av:
  • 15 push press 40kg/25kg (killar/tjejer)
  • 10 box jump
  • 5 pull ups i rep
  • 5 toes to bar
 • Tilläggsträning: 3 varv:
  • 10 rodd i planka
  • 10 hängande benlyft
  • 10 varv med viktplatta med raka armar upp och ner, liggandes på rygg
Som sagt tungt idag. Fick ett bra flow i thrustersarna och fick beröm för min timing, det kändes bra även om stången bara vägde 25kg. Chin upsen var värre. Kan ju inte göra en strikt så körde att hoppa upp och excentrisk ner. Men inte ens det orkade jag på slutet. Men envis som jag är så körde jag på RX-vikten (25 kilo) på push pressarna under passet, riktigt tungt sista varvet. Sen var tanken att man skulle köra på höga boxen på box jumpen, men jag höll mig till den låga. Men jag fick iallafall till 90% korrekta toes to bar. Det tar sig. Blev klar på 8.28.
 
 

Veckans inspiration

Denna veckan behöver jag en liten omstart. Jag behöver hitta tillbaka till min motivation och framförallt behöver jag ta steget tillbaka in på gymmet! Jag mår helt enkelt inte bra av att inte träna.
 
BILDER

Hamburgare med mangosalsa

Jag älskar att laga mat. Och när jag får en feeling. Jag skulle bjuda en kompis på middag här om dagen och hade bestämt mig för hamburgare. I sista sekund bestämde jag mig för att inspireras av min favoritburgare från Tranquilo. Så jag slängde ihop en mangosalsa i sista sekund och toppade med lite rostade cashewnötter. Det blev helt magiskt gott om jag får säga det själv.
 
How to do: 180 grams (200 gram för mig enligt kostschema) hamburgare gjord på nötfärst, blandat med smått hackad gul lök, vitlök, salt och peppar. Stekt i en grillpanna. Mangosalsan består av fryst mango, lite pressad vitlök, en skvätt citronsaft, chilipulver, salt och peppar med en sista touch av hackad färsk koriander.
 
Hamburgaren serverades med  l i t e  ketchup på salladsblad toppad med (i inbördes ordning): blue cheese, champinjoner, rödlök, avocado, mangosalsa och cashewnötter.
 
Enjoy!
 
 

Monica Z

Det finns ingen tvekan om att det igår var perfekt bioväder. Jag mötte upp mina vänner Sara och Jesscia för att se den hyllade filmen om Monica Zetterlund.
 
Vilken grej. Vilken succé. Jag älskade den. Verkligen helt fantastiskt. Mina lovord kan knappt ta slut. Edda Mangusson är en stjärna. Sverrir Gudnasson är underbar. Historen om Monica Zetterlunds liv är gripande. Jag grät flera gånger, trots det var det en feel-good-film och jag hade ett leende på läpparna när jag gick där ifrån nynnandes på »Sakta vi gå genom stan«.
 
 
BILD

Min träningsvecka (38 2013)

En vecka utan någon som helst träning i princip. Och det har varit frivilligt. Eller rättare sagt bara blivit så. Kroppen och huvudet samarbetar inte alltid och då blir det som det blir. Kanske behövde jag det. Vi får helt enkelt se hur glad kroppen blir nästa vecka när jag kommer igång igen.
 
Måndag: Vandring ca 3 timmar
Tisdag: Vila
Onsdag: Vila
Torsdag: Vila
Fredag: Vila
Lördag: Golf 1,5 timmar
Söndag: Power walk innan frukost 30 minuter (3,3 kilometer) + Bålstab
 
 

På golfbanan

Mamma skulle åka till golfbanan för att träna golf i lördags, och i brist på annat att göra bestämde jag mig för att följa med. Jag spelade golf när jag var liten, men tyckte det var för tråkigt att träna vilket gjorde att jag aldrig blev bättre och tröttnade. Resten av min familj spelar fortfarande och tjatar då och då att jag ska börja igen. Hade spelet gått ut på att man ska stå och slå bollar på en driving range hade jag kunnat tänka mig det. Men nu innebär det ju också en hel del andra slag som kräver väldigt mycket koncentration. Något jag märkte att jag saknade när jag och mamma gick ett varv på korthålsbanan. Men för att inte ha spelat på sju år så är jag ganska nöjd med att bara vara ett slag efter mamma. Men någon come back blir det nog inte trots allt. Det var dock kul att prova igen och magmusklerna tackar och bockar för gårdagens träning idag.
 
Efter golfen åkte vi till Sisjön för att handla mat och passade på att äta en sallad från Mannerströms Saluhall. Så. Jäkla. Gott. Nu ligger detta väldigt off och en bra bit från stan, men har ni vägarna förbi tycker jag ni ska svänga in och handla något gott att äta. Jag har svårt att tro att ni blir besvikna.
 
 
 
»Där var den« – Alltså träffen som klingar så gött och bollen som flyger så långt.
 

Dagens dagbok

Alltså vissa dagar. Huvudvärken bråkar och tankarna snurrar. Jag vill gråta och skratta samtidigt. Jag är nöjd och missnöjd på samma gång. Jag ser fram emot allt som ligger framför mig, men vill helst redan vara framme. Jag vill liksom krypa och springa på samma gång. Konstiga känslor som virrar runt i både kropp och knopp. Bristen på träning senaste veckan som skapar det möjligvis. Ska försöka ladda på med höst-energi denna helg och lita på att saker och ting blir som det ska.
 
 

Alperna #3

På måndagen vaknade vi upp i huset på beget (första bilden) och vandringen ner för berget började. Naturen var nu helt annorlunda. Det var öppna landskap och bergen visade majestätiskt upp sig, många med snö på topparna. Vi vandrade en lång stund runt en sjö och det var magiskt vackert. Här hittade jag ju den perfekta platsen för den där hand stand-bilden som jag hade föreställt mig. Yes! Vi vandrade i omkring tre timmar innan vi kom till en toppstuga där lunch väntade. Efter det fick man ett val att gå ner till byn Leukerbad eller att ta kabinbanan. Min grupp valde kabinbanan. Tyvärr får jag säga idag, tydligen var den sträckan den mest magiska. Men det som väntade i byn var inte fel det heller. 4-stjärnigt hotell och termalbad. Underbart skönt och väl värt. Kvällen spenderades på en restaurang på en bergstopp med typisk Schweizisk mat där det mest udda var raclette. Smält ost och en potatis. Wierd. Efter middagen hamnade vi på en lokal bar där jag spelade biljard med fantastiska kollegor till halv fyra på natten.
 
På tisdagen var det dags att bege sig hemåt. Förmiddagen var fri för valbara aktiviteter. Jag spenderade den med en hel halvtimme på ett av baden i staden efter sovmorgon och sen frukost. Sen var det dags att hoppa på bussen och ta sig mot flygplatsen.
 
Som sagt, det var en fantatisk resa och jag är så glad att ha fått uppleva detta då det inte är något jag själv skulle hitta på. Att spendera dagarna utan smink och äta middag i långkalsonger gör dessutom att man lär känna sina kollegor på ett helt nytt sätt. Riktigt roligt.
 
 

Veckans inspiration

Oktober närmar sig med stromsteg och hösten är officielt här. Jag gillar hösten och tycker att vi ska mysa till det lite extra innan den där vintern står för dörren.
 
BILDER
 

Alperna #2

Dag 2 var den stora vandringsdagen när vi skulle ta oss upp på berget. Uppdelade i 15 grupper var målet hotellet Schwarenbach. Cirka 4 timmar, 9 kilometer och drygt 1 000 höjdmeter bort. Målet på vägen var att få en häftig hand stand bild (men det visade sig att det skulle dröja innan den satt). Det var en tuff vandring och höjden kändes verkligen av. Andningen var inte jättelätt, men jag tyckte att mjölksyran var det värsta. Någon stans halvvägs började det dessutom regna. När vi väl kom fram till nattens stopp var man blöt, trött och hungrig efter en lång dag. Jag var dock inte helt förtrollad av miljön. Vi gick mycket i skogen och trots häftiga vattenfall och fin utsikt på vissa ställen, kändes et lite som att man lika väl kunnat vandra i vilken skog som helst. Natten spenderades i ytterligare en våningssäng.
 
 

Alperna #1

I lördags flög jag, tillsammans med mina kollegor till Genève för att vara på konferens i fyra dagar. Konferensen innebar vandring, massa nya bekantskaper, udda mat och en hel del skratt.
 
Dag 1 innebar att vi landade ett antal timmar före kontoret från Stockholm som fått sin plan inställt. Vi satte oss på en buss som tog oss nästan tre timmar upp i bergen, till den lilla byn Kandersteg. Där bodde vi på en scoutgård och lagade själva mat till 115 personer som stod på bordet när sista bussen anlände vid nio-tiden. Vi hann också med en liten tur in till byn där vi mötte ett gäng får på vägen. Allt med en inramning av alperna. Häftig miljö kan jag lova.
 
 

Min träningsvecka (37 2013)

Bättre sent än aldrig. Förra veckan var ingen vidare vecka. Men jag jobbar med att inte bli överdrivet deppig för det utan att ta det som det är. Vet inte riktigt vad mer jag har att säga.
 
Måndag: Crossfit
Tisdag: Promenad 25 minuter
Onsdag: Promenad 25+25 minuter
Torsdag: Vila
Fredag: Crossfit
Lördag: Vila
Söndag: Vandring ca 4 timmar
 
 

Home again

Planet landade i ett regnigt Göteborg för någon timme sen. Jag är trött som tusan efter alldeles för få timmars sömn i natt. Men jag har haft en fantastisk resa och är glad för möjligheten att göra något jag annars inte skulle ha gjort. Innan jag har samlat bilder och hinner skriva om vad vi har gjort så bjuder jag på bilder som hamnat på Instagram under resans gång.
 
God natt!
 
 

Off I go

Idag drar jag på konferens med jobbet för att vandra någonstans i dom schweiziska alperna. Mer än så vet vi inte. Det kommer bli en spännande resa och ett och annat äventyr kan jag gissa. Är tillbaka med ny kraft på onsdag igen.
 
Auf Wiedersehen!
 

Crossfit Göta #41

Världens bästa känsla att få svettas lite innan jag ska iväg på andra äventyr ett par dagar nu. Inte tränat sen i måndags, har haft en väldigt konstig vecka på många sätt. Men att köra en after work på Göta är det absolut bästa sättet att avsluta veckan på bästa sätt. Men det är konsitgt hur fort man glömmer hur fantastiskt jobbigt det är. Inte så länge sen jag låg på golvet helt utslagen och nu sitter jag här och säger hur fantastiskt det var. Knäppt.
 
Idag var det iallafall clean and split jerk som gällde. Sjukt roligt. Jag älskar ju allt där jag ska trycka något över huvudet. Mitt probelm är snarare cleanen (frivändning). Har sån problem med tekniken att det blir så mycket jobbigare att få upp stången till rack än att trycka upp den på raka armar. Jag hatar känslan av att jag vet precis hur jag ska göra, men ändå inte får till det. Filmerna nedan visar skillnad på bra och dålig teknik. 40 kilo funkar hur bra som helst och jag får snabbt armbågarna under stången, medan 45 kilo är kasst och jag verkligen sliter upp stången (och med lite svordommar) och man ser hur förbannad jag blir över att det är så tungt, haha.
 
Dagens pass:
 • Uppvärmning: Springa runt i ring och köra följa john, lite skottkärra och stretch
 • Teknik: Clean and Split Jerk
 • Styrka: 15 minuter 1:or Clean and Split Jerk
 • WOD: Freddy Kreuger – 21, 15, 9 reps av:
  • Power Clean (frivändning från golvet) (30 kg)
  • Burpees
 • Tilläggsträning: Lag om 5 personer, första lag till 200 double unders (dubbelhopprep)
Jag kan inte säga det nog. Dessa  b u r p e e s. Vet inte om det blivit någon typ av spärr nu, men det är så sjukt jobbigt. Blev klar överlägset sist på tiden 9,52. Tungt är det inte. Jag håller lätt tekniken under cleansen. Det är flåset som ger mig panik. I hate it.
 
 
 
 
 
 

Fashionablefit for Gina Tricot

Idag släppes ett samarbete mellan Hannah »Fashionablefit« Andersson och Gina Tricot. Kollektionen heter Workout in style with Fashionablefit och innehåller mycket svart, rosa och prints. Jag är väl inte såld direkt. Tycker formerna är ganska trista och designen ganska grå. Nej bättre kan bli. Dock så gillar jag fitspo-filmen som släppts i samband med kollektionen.
 
Vad tycker ni?
 
 
 
 
 

My very own Juicer

Idag fick jag en present av mina föräldrar, men motiveringen att jag alltid är så snäll. Man tackar. Jag har tjatat om en juicecentrifug i en evighet. Har till och med preppat genom att köpa ett skåp till köket där jag ska kunna ha maskinen. Men det har liksom stannat där. Men äntligen är den min.
 
Trots att jag egentligen bara får dricka juice på min »Ätar-dag« var jag tvungen att testa min nya leksak. Slängde i det jag hade hemma: två skalade apelsiner, en halv mango och en halv skalad citron. Mixade sedan med färsk spenat och lite is. Så jäkla gott, även om jag som älskar allt surt skulle kunnat ha mer citron i. Men det här kommer bli en god höst och vinter.
 
Denna juicer finns till grymt pris på ICA denna veckan. Spring och köp people, spring och köp!
 
 
 

Dagens dagbok

Jag hade satt klockan som vanligt på halv sex i morse. Men när jag vaknade var jag smått kallsvettig och hade lätt hjärtklappning. Om det var för att jag sovit dåligt i natt eller något annat knepigt vet jag inte. Men det var ganska obehagligt. Jag gillar inte känslan av att jag inte kan kontrollera min kropp. Jag ville verkligen träna, var ett roligt pass på schemat. Men att lyssna på kroppen kan vara en minst lika stor utmaning som att ta sig igenom ett tufft träningspass. 
 
Men på lördag åker jag till Alperna för att vandra ett par dagar och jag tänker att frisk alp-luft kan göra under för både kropp och själ. 
 

BILD
 

Veckans inspiration

Denna veckan tycker jag vi ska titta oss om kring lite och uppskatta det vackra runt omkring oss, sen tar vi ett djupt andetag och ser till att göra något nytt varje dag.
 
 
 BILDER Min Tumblr
 

Crossfit Göta #40

Måndag morgon och jag har sovit kasst i natt. Dessutom var det fortfarande mörkt ute när klockan ringde. Jag fick dock lite bättre känsla på vägen till gymmet och himlen var sådär magiskt rosa. Dessutom ett roligt pass på schemat. Men oj så jobbigt. Dessutom är det bara 45 minuters pass på morgonen, vilket gör att det blir lite stressigt. Men dom där satans burpeesen. Kill me.
 
Dagens pass:
 • Uppvärmning: Rörlighet för rackposition och squat
 • Teknik: Squat cleans
 • Styrka: On the minute for 10 minutes, 3 squat cleans
 • WOD: For time:
  • 24 burpees
 • Tre varv med:
  • 12 marklyft 50/30kg
  • 9 Hang Power Cleans (Frivändningar från hängande position med stången) 50/30kg
  • 6 Shoulders to over head (Press, Push Press eller Push jerk, bara stången kommer upp) 50/30kg

  • 24 burpees
Jag skalade till 25 kilo idag. Här är det klurigt med vikterna. 25 kilo på marklyften är ju jättelätt, i cleans lite tyngre och i pressarna ganska tungt. Eller ja om man är normal. För mig är det cleansen som är jobbiga, jag får inte till det och sliter bara i stången. Pressarna är till med lättare. Galet. Hur som helst så gick det inte så bra för mig idag. Dessa burpees. Blev klar sist av alla på tiden 11.42.
 
 
 

Ärtmos

Hos Åsa läste jag om hur hon hade gjort ärtmos. Det både lät och såg fantastiskt spännande ut, så jag var tvungen att prova. Det blir lika bra som jag förväntade mig. Desstom galet lätt att göra.
 
Koka upp ärtor, mixa tillsammans med smaksatt crème fraîche och krydda efter behag. Done. Jag serverade med 150 gram kyckling och 100 gram halloumi.
 
 
 

Min träningsvecka (36 2013)

Äntligen en riktigt vecka igen. Trots att den riktiga träningen inte drog igång fören i onsdags, så blev det en riktigt bra vecka. Men det känns att kroppen inte är helt vaken. Träningsvärken har tagit sitt fasta tag och flåset hänger inte riktigt med kroppen. Men nu är jag i gång igen och det gör mig lycklig i själen.
 
Måndag: Vila
Tisdag: Power Walk 30 minuter (3,5 kilometer) + Bålstab
Onsdag: Crossfit + Bålstab och Handstand
Torsdag: Promenad 25+25 minuter
Fredag: Promenad 25 minuter, Crossfit
Lördag: Power Walk 32 minuter (3,8 kilometer) + Bålstab, Crossfit
Söndag: Vila
 
 
 

Reebok Crossfit

Reebok har satt sitt varumärke tillsammans med Crossfit och är helt förknippat med träningsformen. Dom gör också kläder och skor speciellt utformat för att användas inom Crossfit. Många gånger är det bara ett försäljningsknep, det funkar nämligen lika bra för mig att träna i kläder det står Nike på som kläder det står Reebok Crossfit. Men. Det går inte att komma ifrån att kläderna man har på sig måste funka i så många olika moment, allt ifrån att springa till att lyfta en stång över huvudet och att klättra i rep. Det kräver fler finesser än om du bara ska ut och springa. Jag har inte provat några av Reeboks kläder, men jag har deras skor och dom funkar verkligen till allt som behövs. Även strumporna. Knästrumpor är nämligen också något som är starkt förknippat med Crossfit. Och det är inte bara en inne-grej, dom har en funktion. Dom skyddar smalbenen från skivstänger, att skrapa upp om man missar ett box jump eller när man kättrar i rep till exempel.

Hur som helst, till det jag egentligen skulle skriva om. Nu kan man äntligen få tag på en hel del grejer från Reeboks Crossfit kollektion i Sverige. Både Intersport och Stadium har varor både i butikerna och på hemsidorna och på Reeboks svenska site kan man beställa smidigare än från USA. Perfect.
 
 
// Stadium // Lila & Svart toppSvarta & Gröna shorts • Strumpor • Tröja //
// Intersport //
Gråa byxor • Röda byxorLinne  // Reebok.se // LyftarskorShortsSkor //
 
 
 
 

Crossfit Göta #39

Lördagspassen på Göta brukar alltid vara Team WODar. Så jag och Rebecca hade bestämt att köra tillsammans efter många om och men (haha). Men när vi kom dit hade dom ändrat, vi skulle köra kval WODen till Nordic Showdown (NS är en stor tävlning som hålls i Stockholm i oktober, men för att dom allra bästa ska vara på plats är det kvaltävlningar varje vecka som alla får göra om man vill, så skickar man in videos på det som kollas av en domare). Det var en riktigt jävlig WOD. Lägg till att coachen drog med oss ut på två vändor löpning också, det kändes som passet var flera timmar långt. Men det var kul att ha det gjort och jag inser ju att det är långt kvar innan jag kan vara med och kvala till sånt där.
 
Dagens pass:
 • Uppvärmning: Löpning 500 meter, rörlighet, några reps av varje övning, 500 meter löpning
 • WOD: AMRAP (As many rounds as possible) 16 minuter:
  • 6 toes to bar
  • 8 burpees
  • 10 wall balls 9kg/6kg (killar/tjejer)
  • 12 kettle bell swings 24kg/16kg (killar/tjejer)
Jag hann precis 6 varv, det gav 216 reps och räcker inte långt i tävlningsammanhang. Dessutom skalar jag vikter för tillfället, körde 8 kg på kelltle bell och 4 kg på wall ballsen. Sen så har jag en bit kvar till att göra godkända toes to bar. Och idag var det jobbigt. Burpeesarna alltså. Åter igen som att gå in i en vägg. Inte alls kul.
 
 
// Jag och Rebecca //
 
 
 
 

Bio – Snabba Cash, Livet Delux

Efter att jag lyckades ta fel på klockan, så var det iallafall sista delen av Snabba Cash som väntade.
 
JW lever på landsflykt, nu fast besluten att få reda på vad som hänt med sin försvunna syster Camilla. Spåren leder till Stockholms undre värld. Jorge ska göra en sista stöt, Sveriges genom tidernas största värdetransportrån. Men under de komplicerade förberedelserna möter han en kvinna från sitt förflutna: Nadja.
 
Jag har gillat båda dom första två filmerna. Och jag gillade denna. Det är verkligen ett avslut. För att vara en svensk film känns den väldigt välgjord. Spänningen finns där rakt igenom och den känns smart liksom. Det är härliga karaktärer, om man nu kan säga det om ett gäng kriminella. Men man lyckas liksom få sympati och man »hejar« på dom även om det dom pysslar med är jättefel. Men som sagt. Jag gillar filmen och är glad att få ett bra avslut.
 
 
 

Crossfit Göta #38

Jag har gått och längtat hela dagen på att få ta mig till Göta och köra en riktig after work. Så medans kollegorna korkade upp på kontoret satte jag mig på vangen mot gymmet. Och jag blev inte besviken. Det var ett riktigt roligt pass, även om jag inte direkt förväntat mig att det skulle gå så bra som det gjorde. Det var nämligen pissjobbigt. Körde jättelätt på styrkan, min kompanjon fick helt bestämma vikten på marklyften, tror vi slutade på 55 kilo på sista 3an. På chinsen körde jag en 5a med lila gummiband, resten med grönt. Fortfarande ett tjockt band, men ändå ett smalare än vad jag började på, progress.
 
Dagens pass:
 • Uppvärmning: Löpning 1000 meter + rörlighet för axlar
 • Stryka och teknik: Chin ups & marklyft, 5,5,5,3,3,3 reps av varje övning
 • WOD: »Experiment«
  Time cap 6 minuter: 3 varv av:
  • 15 thrusters
  • 15 pull ups
  Hann man klart gick man vidare till nästa:

  Time cap 5 minuter: 3 varv av:
  • 10 thrusters
  • 10 pull ups
  Hann man klart gick man vidare till nästa:

  Time cap 4 minuter: 3 varv av:
  • 5 thrusters
  • 5 pull ups
Well, jag tänkte att jag nog inte skulle hinna klart första vändan, för det var så himla jobbigt. Men det blev jag, när jag dessutom hann klart med andra rundan så svor jag för mig själv, för då behövde jag ju köra sista också. Och klart hann jag. Men allt. Det hade jag verkligen inte trott från början. Men nu så skalar jag ju vikter på inrådan av Mr. PT och körde mina Thrusters med »bara« 20 kilo på stången (RX vikten var 30 kilo). Dessutom skulle man köra jumping pull ups om man inte kunde göra 10 kippade pull ups och det kan jag inte. Så jumping pull ups blev det. Men kul pass och trött blev jag kan jag lova. Och positivt överraskad av mig själv. Bra fredag!
 
 
 
 
 
 
 

Dagens dagbok

Mobilblogg. Det brukar aldrig hända. Men nu har jag inget annat att göra. Tittade fel på klockan och lyckades bli en timme tidigt för att möta upp mina vänner på bion. Party. I vanliga fall hade jag köpt något av allt det goda som säljs i kafét vid Bergakungen. Men det ingår inte direkt i mitt kostschema. Kaffe gör det däremot. Men det dricker jag inte. Istället sitter jag här, ute i den typ ljumna luften, med en kopp grönt te. Inte fy skam trots allt.

Annars så spritter det lite i kroppen idag, bestämde mig för att börja lugnt och ta en vilodag efter första passet på länge, igår. Tänkte att kroppen skulle tacka mig för det. Istället straffar den mig för över en veckas vila, med träningsvärk from hell. Man tackar. Men imorgon är jag tillbaka på Göta igen, jag längtar, bättre after work blir det liksom inte.


 

Veckans inspiration

Denna veckan vill jag bara hylla träningen. När man väl hittat sin grej, ja då finns det få grejer som är roligare eller skapar en bättre känsla.
 
 
// Bilder // Min Tumblr //
 
 
 
 

Crossfit Göta #37

Come back at the gym. Äntligen satte jag min fot på Göta igen. Bästa känslan. Det var skönt att det var en Team WOD idag. Dock hade väl det vi kämpat mot kunnat vara lite snällare. Filthy fifthy, en klassisk Crossfit workout. Jag skalade vikterna duktigt (fick dock öka på kettle bells, 8kg var typ som att swinga en fjäder), sa till coachen att han skulle hjälpa mig att ta det lite lugnt. Det började bra, jag kände mig stark och tyckte att allt flöt på bra. Sen kom väggen, eller burpeesarna rättare sagt. Där dog jag och illamåendet satte in. Eftersom vi började lite förskjutet så hade vi både Double unders och Box jump kvar efter burpees. Då fick jag rådet att strunta i resten. Antar att jag typ såg grön ut i ansiktet. Så jag sket i hopprepen. Men jag gillar Box jump och kunde inte hålla mig, körde på och hann med 10 st innan time capen. Snacka om en skön välkommen-tillbaka-present.
 
Dagens pass:
 • Uppvärmning: Axlar
 • WOD: Filthy fifthy Team Time cap 20 minuter:
  • 50 Box jump
  • 50 Jumping pull ups
  • 50 Kettle bell swings
  • 50 Walking lunges
  • 50 Knees to elbowes
  • 50 Push press
  • 50 Back extentions
  • 50 Wall balls
  • 50 Burpees
  • 50 Double unders
 • Tilläggsträning: Burpees stege – den andra vilar i squat postition
Även om det var en jobbig känsla att må illa, så handlade det egentligen om att jag gick ut för hård och att kroppen fick en chock tror jag. För bortser man från det som samarbetade kroppen verkligen och till och med wall ballsen var lätta. Hur som helst så svävade jag på små moln efter passet. Jag älskar att träna. ♥
 
 
 
 
 
 

En dag med min mat

Sedan snart en vecka tillbaka så äter jag efter ett kostschema som Mr PT tagit fram. Ett försök att locka fram resultaten. Egentligen är maten inte så annorlunda från hur jag brukar äta. Mängden är dock en stor skillnad. Och antal mål per dag. Känns som allt jag gör är att äta. Frukost, mellanmål, lunch, mellanmål, middag, kvällsmat. Men jag tänker att det kommer kännas mer naturligt när träningen drar igång igen och jag förbränner lite mer.
 
Såhär ser en helt vanlig dag ut med min mat.
 
Frukost: Två kokta ägg & en näve pumpakärnor
Mellanmål: En näve melonkärnor
Lunch: Tacos – 200g köttfärs med egengjord krydda, grönsaker och en deciliter guacomole
Mellanmål: En näve nötter
Middag: 200g kycklingfilé, ungnsbakade grönsaker i kokosolja och tre matskedar sås på turkisk yoghurt
Kvällsmat: En deciliter keso med en halv deciliter bär
 
 
 
 
 
 
 

Bio – Blue Jamine

Woody Allens nya film.
 
I Blue Jasmine spelar Cate Blanchett överklassfrun Jasmine som får se sin sociala prestige, Chaneldräkterna och sitt lyxliv förintas när hennes man Hal (Alec Baldwin) avslöjas som storbedragare i både affärer och kärlek. Totalt utblottad flyr hon New York och flyttar in hos sin hårt arbetande syster Ginger (Sally Hawkins) i San Francisco. Det blir en enorm kulturkrock, men också en möjlighet för de två systrarna att ta itu med sina respektive problem.
 
Mötte upp min mamma och såg Woody Allens nya film. Min mamma var nog mer rätt målgrupp än vad jag var. Men det gjorde inte så mycket. Även om handlingen var lite seg så är Cate Blanchett helt fantastisk. Alltså verkligen. Annars är det en typisk Woody-film där dialogerna tar största platsen. Det är en riktigt bra film även om handlingen kanske inte passade mig hundra.
 
 
 

Min träningsvecka (35 2013)

Då var veckan av vila över, bara ett par dagar kvar nu (har första passet bokat på onsdag). Jag har varit jättetrött. Vet inte om det har varit för att jag verkligen behövt vilan eller tvärtom, för att jag har vilat från träningen. Hur som helst, tre lugna pass är det jag får räkna till träning denna veckan.
 
Måndag: Vila
Tisdag: Vila
Onsdag: PT-pass
Torsdag: Bålstab + handstående
Fredag: Vila
Lördag: Vila
Söndag: Power Walk 4,5 kilometer (42 minuter) + bålstab
 
 
 
 
 
 

Dagens träningsstatus

Hm träning och träning, det kanske det inte är i vanliga mått mätt, men just nu är det denna typ av träning jag ägnar mig åt. Promenader och bålstab. Och det var skönt. Att få komma ut och möta hösten. Jag älskar hösten. Jag gillar känslan som årstiden bär med sig. Även bålstabsträningen gick bra. Tror jag, jag har så svårt att känna om jag gör rätt eller inte, men jag hoppas det går åt rätt håll iallafall.
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0