Mobility & Skill– Knee & Muscle Ups

Myspass nummer ett, onsdagens mobilitets pass. Det är så galet nyttigt, man trycker på lite punkter och tänjer på stela muskler och går sedan igenom svåra övningar från grunden och lär sig progressioner på hur man ska ta sig hela vägen till att klara övningen.
 
Rörligheten idag var området kring knät. Kanske inte där jag är stelast direkt. Själva musklerna har jag inga problem med, senan som går hela vägen på baksidan av benet är dock lite gnälligare. Vi körde bara tre olika övningar idag, men jobbade desto längre med varje.
  • Pain ball i knäveck (både mitt i och på utsidan) – Sittandes, pressa hälen mot rumpan och krama om benet. Flexa foten och rör åt olika håll.
  • Flexa med gummiband – Sitt med rakt ben, trä foten i ett gummiband och lägg en foam roller under vaden. Flexa foten, spänn hela benet och pressa neråt, massera samtidigt musklerna över knäskålen.
  • Dra ut senan – Stå med raka ben, ena benet lite framför och foten flexad upp mot till exempel en vägg och böj dig framåt mot tårna.
Skill var idag fokus på den fantastiska övningen Muscle up. I strikt form. Det är sååå mycket teknik bakom detta. Och styrka. Och övning. Jag är väldigt långt borta från att klara. Head coach har ett krav på att man ska klara tre strikta pull ups i ringar samt tre strikta ring dips innan man ens får prova. Så ja som sagt, långt borta. Men det kanske är dags att börja öva iallafall.
 
 
 

Julia

Det där passet låter riktigt grymt! och vilktigt :)

2014-03-20 @ 19:15:10 • Hemsida: http://takethetime.blogg.se/
anna

så bra och viktigt med teknikpass!

2014-03-20 @ 20:34:18 • Hemsida: http://byannam.se
amanda

bra bild :D

2014-03-20 @ 21:39:57 • Hemsida: http://liindstrand.blogg.se
Linda

bra bild

2014-03-21 @ 19:15:01 • Hemsida: http://www.nattstad.se/Lindalinnros

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Visas inte)

Hemsida:

Kommentar:

RSS 2.0