Frökex med tomatpesto
Det är lite av ett under att jag lyckades med något som man kan kalla för att baka. Men det gjorde jag, för dessa frökex blev helt perfekta. Jag kryddade dom med mina egna favoriter och toppade med en typ av pesto gjord på soltorkade tomater, lite olivolja, färsk basilika och pinjenötter. Men en perfekt avocado överst och dom gudomliga smakerna var fulländade.
Frökex:
2,25 deciliter hela linfrön • 4 matskedar chiafrön • 2,25 deciliter vatten • 4 matskedar pumpakärnor • flingsalt • pressad vitlök • färsk basilika • chilipulver
2,25 deciliter hela linfrön • 4 matskedar chiafrön • 2,25 deciliter vatten • 4 matskedar pumpakärnor • flingsalt • pressad vitlök • färsk basilika • chilipulver
Blanda linfrön och chiafrön med vatten och låt stå i kylen minst en timme • Sätt ungnen på 100 grader • Blanda i pumpakärnorna och kryddorna • Bred ut på ett bakplåtspapper så tunt som möjligt utan att det blir hål (jag använde en gaffel för att trycka ut) • Sätt in i ugnen i 1½ timme, vänd på kexet och grädda ytterligare 1 timme • Bryt i bitar och förvara i en tät glasburk
Sessie♔ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ
Vad roligt att du lyckades:)
Annika Soulcityguide
Låter supergott!
Jag brukar ha avokado på grovt danskt rågbröd, sen lägga på salt, färsk koriander och chiliflakes. Gudomligt!
Julia
mums va gott :)
Sara Ekman
Gott :) :)
anna
åh, så gott det ser ut!