Frökex med tomatpesto

Det är lite av ett under att jag lyckades med något som man kan kalla för att baka. Men det gjorde jag, för dessa frökex blev helt perfekta. Jag kryddade dom med mina egna favoriter och toppade med en typ av pesto gjord på soltorkade tomater, lite olivolja, färsk basilika och pinjenötter. Men en perfekt avocado överst och dom gudomliga smakerna var fulländade.
 
Frökex:
2,25 deciliter hela linfrön • 4 matskedar chiafrön • 2,25 deciliter vatten • 4 matskedar pumpakärnor • flingsalt • pressad vitlök • färsk basilika • chilipulver
 
Blanda linfrön och chiafrön med vatten och låt stå i kylen minst en timme • Sätt ungnen på 100 grader • Blanda i pumpakärnorna och kryddorna • Bred ut på ett bakplåtspapper så tunt som möjligt utan att det blir hål (jag använde en gaffel för att trycka ut) • Sätt in i ugnen i 1½ timme, vänd på kexet och grädda ytterligare 1 timme • Bryt i bitar och förvara i en tät glasburk
 
 

Sessie♔ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ

Vad roligt att du lyckades:)

2014-05-05 @ 11:51:55 • Hemsida: http://sessie.se
Annika Soulcityguide

Låter supergott!
Jag brukar ha avokado på grovt danskt rågbröd, sen lägga på salt, färsk koriander och chiliflakes. Gudomligt!

2014-05-05 @ 21:26:58 • Hemsida: http://soulcityguide.com
Julia

mums va gott :)

2014-05-05 @ 22:34:26
Sara Ekman

Gott :) :)

2014-05-05 @ 23:34:30 • Hemsida: http://aamaziing.blogg.se/
anna

åh, så gott det ser ut!

2014-05-06 @ 08:02:48 • Hemsida: http://byannam.se

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Visas inte)

Hemsida:

Kommentar:

RSS 2.0