Min träningsvecka (48 2014)

Blev inte riktigt som jag ville denna veckan. Första halvan var jag opepp, sista dagarna lika så. Vet inte riktigt vad som händer. En svacka. Bryta ihop och nya tag.
 
Måndag: Vila
Tisdag: Vila
Onsdag: Styrka – Bänkpress och barbell row, push ups och teknik i riggen
Torsdag: Crossfit (ÄNTLIGEN!)
Fredag: Rehab, styrka – pressar, pull ups och dips
Lördag: Vila
Söndag: Vila
 


Hundra delat i fem (#1)

1. Hur gammal är du om fem år?
31. (Jajks!)

2. Vem tillbringade du minst två timmar med idag?
Mamma och pappa var här en sväng, men nog inte i två timmar. Så ingen.

3. Hur lång är du?
155 centimeter.

4. Vilken är den senaste film du sett?
Hungergames: Mockingjay del 1.

5. Vem ringde dig senast?
Mamma.

6. Hur löd det sista sms:et du fick?
»Då kommer du före mig. På Heden nu.« (Några dagar gammalt, jag kommunicerar till 99% via facebookchatten med mina vänner. haha)

7. Föredrar du att ringa eller skicka sms?
Skicka sms.

8. Är dina föräldrar skilda eller gifta?
Gifta.

9. När såg du din mamma senast?
Idag. Hon och pappa var här på adventsfika. Och för att hjälpa mig sätta upp saker på väggarna.

10. Vilken ögonfärg har du?
Blågröna.

11. När vaknande du idag?
Halv tio.

12. Vilken är din favoritjulsång?


13. Vilken är din favoritplats?

G3. CrossFit Götas lokal vid Lyckholms fabriker. Men skulle det finnas en Crossfitbox på Hvar i Kroatien, skulle jag lätt välja det.

14. Vilken plats föredrar du minst?
Konstig fråga. Kan inte komma på något.

15. Var tror du att du befinner dig om tio år?
Jobbig fråga. Jag har lärt mig att livet inte alltid blir som planerat, så jag tar det lite i taget eftersom jag inte har någon som helst aning om vad jag pysslar med om tio år.

16. Vem ringde du senast?
Mamma, fast ville egentligen prata med pappa.

17. Vad skrämde dig om natten när du var liten?
Jag var hel säker på att det bodde ett monster under min säng. Gick jag på mattan nedanför skulle det ta tag i mina ben och dra mig under sängen. Mycket fantasi? Javisst. haha.

18. Vad fick dig verkligen att skratta senast?
Mina vänner igår kväll när vi skvallrade om saker som händer i boxen.

19. Hur stor är din säng? 
Har precis köpt en ny säng som är 140 cm bred. Stor skillnad från min 105 som jag hade innan.

20. Har du stationär eller bärbar dator?
En bärbar hemma och en stationär på jobbet.


Fråga 21 – 40 to be continued …


En trött work out

Fredag och jag såg som vanligt fram emot mitt pass. Jag var dock fylld med träningsvärk från torsdagens pass. Hade ont. Överallt. Kroppen var trött. Dessutom kom jag tidigt till gymmet, så jag hann göra min rehab och börja med Powern innan passet egentligen ens börjat. Det var dock lite skönt, gjorde att jag kom hem ganska tidigt.
 
Dagens pass:
 • 5 minuter bike
 • Rörlighet
 • Rehab:
  • Pistol squats i TRX – 2×15 reps på varje ben
  • Draken – 2×10 reps på varje ben, 5 kilo
 • Pressar – 3×5, 27 kilo
 • Pull ups-programmering:
  • 5 minuter AMRAP strika pull ups
  • 3×1 reps excentriska pull ups, 10 sekunder ner
 • Dips-programmering:
  • 5×5 reps smala armhävningar, på tå med en ab-mat
  • 3×12 reps liggande triceps extensions, 5+5 kilo
Tung tung kropp på pull upsen. Känns som jag står och stampar, otroligt frustrerande. Eller jag vet ju att jag blivit starkare eftersom jag kan göra kippade pull ups på pass nu. Men dom strikta är fortfarande galet tunga. Känns mig färdig med detta egentligen, ska avveckla styrkan, men kommer nog fortsätta med gymnastiken tillsammans med rehaben ett tag till.
 
 

THE HUNGER GAMES: Mockingjay

I veckan var vi och såg den nya Hungergames-filmen. Jag gillade ju ettan och tvåan väldigt mycket och har sett fram emot denna. Jag gillar dock inte att dom delar upp filmerna så här. Att det ska vara en del ett och en del två. Denna filmen handlar inte längre om själva spelen och om revolutionen mot huvudstaden. Tyckte att det mest kändes som en två timmar lång transportsträcka. Spänningen försvinner ju också lite när man vet att det kommer en film till, där det mesta förmodligen kommer att hända. Hörde nåt om att nästa film kommer till sommaren, det är ju bra så man slipper vänta ytterligare ett år. Men Katniss är cool, så är det bara.
 
 
/ Bild /
 
Pst. Dom senaste veckorna har jag också sett Gone Girl och Interstellar. Två mycket bra filmer.

Kill me! (#162)

Första passet på över två månader. Första riktiga passet efter operationen. Det är sån skillnad på att bara lyfta lite skrot och att köra en riktig metcon. Jag ville dö. Det enda bra med detta var att jag kunde köra RX, och fick gjort både box jump och hopprep under passet, som tillhör min rehab.
 
Dagens pass:
 • Uppvärmning – Linjedrillar – djur fram och tillbaka
 • Gymnastik – Ring dips-progression – 5 minuter AMRAP, Ring push ups med utåtvrid i toppläge
 • Stryka + explosivitet – Deadlift (60 kilo) och box jump (50cm), 5×5 +3
 • Metcon:
  • 3 minuter AMRAP
   10 thursters 15 kilo
   20 double unders
 • 1 minut vila
  • 3 minuter AMRAP
   Burpees
 • 1 minut vila
  • 3 minuter AMRAP
   10 thrusters 15 kilo
   20 double unders
Det var helt galet jobbigt. Och frustrerande. Marklyften skulle vara 70-75% av max, men eftersom jag inte kört marlyft på säkert ett halvår (no joke) så tog jag det lugnt. 60 kilo är ungefär 55% av mitt max. Boxhoppen ska öva explosivitet och skulle egentligen vara höga, men eftersom det egentligen är min rehab så tog jag på låga. Men det funkade och marklyften kändes lätta. Träningsvärken i ryggen känns dock inte så lätt idag. Metconen sen då. Jag trodde ju att jag kunde double unders efter mitt lyckade försök i onsdaga. Men det visar sig att det är STOR skillnad på att köra det lite lugnt utan tidspress jämfört med massa puls och fjuttiga 3 minuter. Jag fick inte till det. Var ganska arg egentligen, men orkade inte få utlopp för det liksom. Dog lite när tiden var slut.
 
 

Drömmen om ljuset

 
Om det har att göra med vinterns intåg att göra, mörkret, att jag inte fått tillräckligt med endorfiner senaste månaderna, att det känns som att jag är instängd i en bubbla där ingenting händer eller något helt annat, det vet jag inte. Men jag är trött. Hela kroppen känns tung och viljan att göra saker har liksom försvunnit. Livet rullar på, men egentligen vill jag bara skita i allt och stanna under täcket.
 
Jag är definitivt på en sån plats som man kan kalla motivationsdipp. Eller motivationsförlust kanske. För jag har ingen motivation. Hur mycket jag än älskar att laga mat, så gör jag det inte. Jag lagar en sak och äter det i flera dagar, sen gör jag något annat och äter det resten av veckan. Det är inte direkt party i mitt kök för tillfället. Det är så mycket jag får för mig att jag vill göra, men när det väl kommer till kritan så skiter jag i det. Jag orkar inte. Hatar den här tiden på året och den där drömmen om sommaren har åter igen slagit rot. Tanken på sommaren känns liksom så ljus. Ljus är bra. Ljus bli man glad av. Att det är ett halvår kvar till ljuset känns deppigt. 

Feeling strong

Okej, så efter två dagar av total orkeslöshet och kvällar i sängen, så tog jag mig själv i kragen och gick till gymmet. Hade egentligen ont i huvudet och suget fanns verkligen inte. Men jag hade bokat pass och det var bara favoritpersoner som skulle träna, så det var en god anledning om någon att ta sig dit. Och det visade sig att vila musklerna några dagar, var en bra grej. Jag kände mig stark. Och hoppade dessutom mina första double unders post sugery. Woop.
 
Dagens pass:
 • Wall walks:
  • statiskt hand stand
  • statiskt handstand med viktförflyttning mellan händerna
  • statiskt hand stand med axel-toutch
 • Bänkpress – 3×5, 37 kilo
 • Barbell row – 3×5, 30 kilo
 • Push up-programmering:
  • 5×8, på tå med en ab-mat
 • Teknikträning – Kippade pull ups
Wall walksen kändes lätta. Vilket aldrig händer. Och att nudda axlarna med en hand i taget gick bra. Grymt skön känsla att känna sig stark. Har börjat om på power-programmeringen nu också, så nu ska jag öka lite varje pass. Men kommer nog inte köra så länge till, eftersom jag fått okej att börja köra vanliga pass. Så snart tänker jag maxa bänkpress, rodd och pressar. Ska bli sjukt spännande att se hur mycket starkare jag har blivit. Woop! 

Att hopprep nu dessutom är en del av min rehab är sjukt kul. Efter att inte ha hoppat double unders på väldigt många månader så vet man inte vad man har att vänta sig. Men oväntat nog fanns som där. Tekniken var långt i från bra, men två varv på varje hopp lyckades jag med iallafall. Från här blir det helt enkelt teknikträning och rehab i ett.
 
 
 

Ett filmklipp publicerat av Sofia (@sofham)Nov 11, 2014 at 10:02 PST

 

Min träningsvecka (47 2014)

Riktigt bra vecka. Fick gjort all styrka och rehab så att jag kunde köra pass utan att jag var tvungen att göra det också. Nöjd och glad. Men trött. Hoppas energin kan komma tillbaka när jag får igång träningen på riktigt igen.
 
Måndag: Deload. Styrka (Power A), pull ups, dips och rehab
Tisdag: Vila
Onsdag: Deload. Styrka (Power B), push ups, ben och rehab
Torsdag: Vila
Fredag: Styrka (Power A), pull ups, dips och burpees
Lördag: Intervaller och rehab
Söndag: Yoga + kondition
 
 

Sunday funday

Bestämde mig för att prova om jag kunde köra yogan igår. Det kunde jag. Typ. Var några övningar som blev lite påfrestande, men det var vara att lägga sig i barnets position en stund och allt var bättre. Yogan blev dock väldigt spännande då nyckeln till lokalen vi brukar vara i, var borta. Så det blev lite improvisering när vi tog bort möblerna i köket och körde där som som packade sillar. Mysigt och varmt.
 
Efter yogan hade jag bestämt mig för att köra en riktig metcon. En tjej. Cindy, då det typ är enda tjejen jag fått okej att köra. Ville testa att köra på RX, men inte överdriva. Så halverade tiden (är egentligen en 20 minuter AMRAP), tio minuter på maxpuls. Oj vad länge sen. Varje gång säger jag att jag aldrig ska ha uppehåll från träningen. Den här gången menar jag det. Uppförsbacken är så jäkla lång. Var helt slut efter mitt pass. Hängde på Göta från kvart i tio till kvart i tre. Oops. Hade nog varit där ännu längre om jag inte fick skjutts hem. haha. Trött tjej.
 
Gårdagens pass:
 • 60 minuters yoga
 • Bike 5 minuter
 • Rörlighet och uppvärmning för pull ups och push ups
 • Halv Cindy – 10 minuter AMRAP:
  • 5 pull ups
  • 10 push ups
  • 15 air squats
 • Burpees challenge – 25 burpees
 • 100 air squats
 • Stretch
Well, ni ser ju. Trött tjej. MEN. Nöjd tjej. Jag pallade inte köra RX, hade en ab-mat unde bröstet på armhävningarna vilket betyder att jag inte riktigt går hela vägen ner. Men pull upsen körde jag utan gummiband. För första gången ever. Så. Jäkla. Gött. Vilket betyder att jag kanske lyckats utvecklats dessa veckor trots att jag »inte tränat«. 6 varv plus 9 reps blev det iallafall. Men armhävningarna är fortfarande jobbigast. Air squatsen är vila. Sara älskar ju dom där squatsen och tyckte inte vi gjorde tillräckligt många under Cindy, så hon ville pusha mjöklsyran med ytterligare hundra. Suck och stön. Men äntligen sjukt tillfredsställd efter ett träningspass. Som jag väntat.
 
Denna dag var det dessutom någon typ av julmarknad runt hörnet så ett par food trucks hade tagit sig dit. Så det blev dagens lunch med gänget som inte orkade gå hem. Well, fem timmar på Göta en söndag. Bättre blir det knappt.
 
 

Super saturday

Efter träningen igår så packade vi in oss i Saras lilla bil och drog till IKEA. Vi var dock lite smått trötta, tur att man befinner sig på ett ställe med sängar då liksom. Men väldigt trevligt att knalla runt där i grupp får jag säga. Vi hittade många spännande saker och skrattade åt det mesta. Dom som hittat på namnen på många av IKEAs produkter måste haft minst lika kul. Det blev trångt och mysigt när vi åkte hem igen.
 
Vi hann i princip bara hem och vända innan vi drog till Tredje Långgatan och provade det nya stället Tacos & Tequila. Ett sånt där hippt ställe som man inte kan boka bord på. Vi kom dit strax efter klockan sex och fick bord strax innan åtta. Lång väntan och fem hungriga Crossfit-tjejer betydde att maten tog slut på fem minuter när den väl dök upp, vilket iofs var väldigt snart efter beställningen. Vi var alla ganska överens om att det var gott men inget wow i det. Tillbehören och drinkarna var bäst. Och till sommaren kommer nog den där innegården bli hyfsat popis.
 
 

Interval-fun

Medan resten av gänget körde att sjukt jobbigt burpee-thursters-pass så passade jag på att köra lite intervaller. Jag måste verkligen komma igång med det där nu. Så nu är jag det, igång. Jobbigt som tusan var det. Men förmodligen inte lika jobbigt som för dom andra. haha.
 
Dagens pass:
 • 5 minuter bike
 • Burpee challenge – 20 burpees
 • Intervaller:
  • 4 minuter bike
  • 4 minuter rodd
  • 3 minuter bike
  • 3 minuter rodd
  • 2 minuter bike
  • 2 minuter rodd
  • 1 minut bike
  • 1 minut rodd
 • Push up-programmering:
  • 5×8, på tå med en ab-mat
 • Rehab:
  • Step up med hopp – 2×20, varannat ben
  • Statiska utfall – 1×15 på varje ben
Det räckte ganska väl med det där, även om det inte ser så mycket ut när man printar ner det så här. Men jag var ganska trött efter det där och vi skulle iväg på andra äventyr. Men det var skönt att ha fått det gjort. Nu ska jag bara fortsätta.
 
 

Friday AW

Att träna på fredagar är en bra dag. Att gå till gymmet för en after work istället för till puben. Idag var det dock motigt. Eller egentligen inte. Men väl där fick jag för första gången på länge, känslan att jag ville ge upp. Sluta. Inte göra något mer. Lägga mig på soffan och inte röra mig ur fläcken. Ever. Fick känslan att jag inte kommit framåt  över huvudtaget. Trots att det står svart på vitt i mina papper att jag har det. Jag orkar bara inte.
 
Dagens pass:
 • 5 minuter bike
 • Burpee challenge – 15 burpees
 • Pressar – 3×5 reps, 25 kilo
 • Pull ups-programmering:
  • 3×10 hängande aktiva/passia axlar
  • 5 minuter on the minute – 2 strikta pull ups
  • 1×30 hollow rock
 • Dips-programmering:
  • 3×12 dips med raka ben
  • 3×10 armhävningar med 2 ab-mats
  • 1×35 triceps extensions med gummiband
 • 30 födelsedags-burpees
Den här burpee-challengen jag har gett mig in på. Why? Har läst någonstans att om man gör burpees varje dag så tycker man det är roligt sen. Tjena. Upp till hundra ska jag iallafall – öka med fem varje pass. Dålig timing att någon skulle fylla år just idag också, extra 30 burpees på det. Hur som helst jag måste ju börja någonstans. Men som sagt egentligen vill jag bara ge upp. Vägen tillbaka känns så jäkla lång.

Årets coolaste julklapp

Jag som varje dag tar med mig min frukost till jobbet, oftast i form av yoghurt med tillbehör, har typ drömt om den perfekta muggen. Och här är den. Yo2Go yoghurtmugg. Ha. Perfect!
 
Så. Julklappstips till den som är som mig och äter sin frukost på språng, eller helt enkelt vill kunna ha med sig ett bra mellanmål. Man sparar både pengar och miljö. Awesome. Andra grymma julklappar kan man hitta här.
 
 
Detta är ett samarbete med coolstuff.se

Let's find the butt

En ny tradition att boka in mig på ITT-passen och det är himla trevligt. Alltid sällskap, om man vill, och en coach som kan svara på dumma frågor. Dock hoppas jag att jag är tillbaka på dom vanliga passen redan nästa vecka. Men fram tills dess jobbar jag på. Rehaben som jag kör nu, har extrem fokus på att jag ska hitta min rumpa. Och igår hittade jag den. Tydligen. Om man ser hur ont jag har idag. Good stuff.
 
Gårdagens pass:
 • 5 minuter bike
 • Rörlighet för överkropp
 • Burpee challenge – 10 burpees
 • Bänkpress – 3×5, 33 kilo (60% av max)
 • Barbell row – 3×5, 25 kilo (60% av max)
 • Push up-programmering:
  • 5×10, på tå med två ab-mats
 • Back squat – 3×5, 30, 35, 40 kilo
 • Rehab:
  • Statiska utfall – 2×15 på varje ben, 5 kilo över huvudet
  • Draken – 2×5 på varje ben, 2,5 kilo
Detta var sista passet på deload, nu är det dags att att sakta öka vikterna igen. Kommer köra på ett litet tag till, sen tänker jag maxa innan jag börjar fokusera på att få tillbaka konditionen igen. Vet inte vad det är, men det känna lite deppigt och jag går runt i min lilla bubbla när det gäller träningen. Men jag är liksom inte tillfredsställd av detta. Hoppas det vänder när jag är tillbaka till min vanliga träning igen.
 
/ Bild /
 

Interstellar

Det är väldigt ovanligt att se Matthew McConaughey i en seriös film. Eller jag vet ju att han gör sånt nu för tiden, men jag har inte sett så många filmer där han inte spelar någon snygging i en romantisk komedi. Jag gillade den här filmen. Eller typ 80% av den. Inget fan av slutet då jag på något sätt väntade mig något maffigare. Men den var cool och lite en tankeställare på vad som faktiskt kan hända med världen. Bra skådisar, intressant story.
 
/ Bild /
 

Time to deload

Nu har jag kört tolv pass av mitt Power-program, där jag har ökat vikt varje pass. Så nu är det dags att deloada och köra 60% av max ett par pass. Det var bra timing för senaste passen har varit riktigt tunga. Men samtidigt är det konstigt att köra på vikten man annars värmer upp med. Annars gick pull upsen åt helvete men energin ökade allt eftersom passet gick iallafall. Jag är nöjd. I det stora hela.
 
Dagens pass:
 • 5 minuter bike
 • Pressar – 3×5, 21 kilo (60% av max)
 • Pull ups-programmering:
  • Här skulle jag gjort en 5 minuter AMRAP av strikta pull ups. I didn't do it.
  • 3×1 reps, excentriska med 10 sekunder ner
 • Dips-programmering:
  • 4×8 reps dips med nästan raka ben
  • 3×20 sekunder statiska ring dips i toppläget
  • 1×30 reps triceps extensions med gummiband
 • Burpee challenge – 5 burpees
 • Rehab:
  • Step up med hopp 2×20
  • Löpteknink – Gående löpsteg
  • Draken 2×5 på varje ben
 • 30 minuter rodd
Så himla trött när jag kom dit. Ganska mycket piggare när jag gick. Det var skönt. Måste börja jobba upp pulsen både i höjd och under tid. 30 minuter rodd i hyfsat lugnt tempo är ganska skönt. Nästa pass blir det intervaller. Jag vill bara framåt framåt framåt.
 
 

Min träningsvecka (46 2014)

Tanken var att jag skulle ta igen dom där dagarna jag missade på grund av resan, men lyckades inte riktigt. När jag inte kunde använda extraområdet på gymmet när passen pågick i lördags så blev det inget då. Och i söndags var det inte aktuellt att träna …
 
Måndag: Vila
Tisdag: Vila
Onsdag: Styrka (Power B) och rehab
Torsdag: Rodd, styrka (Power A), pull ups, dips och rehab
Fredag: ITT – Styrka (Power B), push ups, back squat, mage och teknik i riggen
Lördag: Vila
Söndag: Vila

Hatparty

Igår var jag på fest, hence min frånvaro idag. Champange är en av de alkoholhaltiga drycker jag faktiskt tycker är gott (japp bara det bästa är gott nog), vilket skapar lite problem när det typ är det enda som bjuds under kvällen. Och när man inser att glaset aldrig blir tomt eftersom någon hela tiden fyller på. Men kul hade vi och jag inser bara mer och mer vilka fantastiskt fina vänner jag hittat genom den där knasiga träningsformen jag håller på med. ♥
 
/ Jag och Sara försökte tagga till. Vi lyckades /
 

Veckans inspiration

Ni vet när man ibland känner att man måste slappna av lite. Göra sånt man inte alltid gör. Det är bra för en. Och liksom låta det som händer hända utan att man får panik över att det inte följer planerna eller det man vanligvis gör. Det är då det roliga händer. Sägs det.
 
/ Bilder /
 

Friday feeling

Har varit så galet trött idag. Flexade ut vid tre och gick hem och sov någon timme. Hade faktiskt bokat in mitt första pass på evigheter. Så det var bara för mig att ladda om. Jag vet ju att jag alltid mår som bäst på det där stället. Det var dock inte Headcoach som hade passet enligt schemat, så det var ju lite av en besvikelse. Men ändå mysigt folk på plats och jag var på mycket bättre humör när jag gick där ifrån. Jag dissade dock det tråkiga pappret idag, och skippade rehaben. Behövde fokusera på det roliga.
 
Dagens pass:
 • 5 minuter bike
 • Rörlighet för överkropp
 • Bänkpress – 3×5 reps, 43 kilo
 • Barbell row – 3×5 reps, 37 kilo
 • Push up-programmering:
  • Push ups – ner på tå upp på knä – 5×8 reps
 • Back squat – 3×10 reps, 20 kilo
 • Mage – 3×10 reps:
  • Strika knees to elbows
  • Russian twists, 8 kilo
 • Tekink i riggen:
  • Kippade knees to elbowa
  • Kippade pull ups
Idag kändes det lite bättre. Saker var inte lika jobbigt idag, det var skönt. Kändes bra att vara en del av ett pass, även om jag gjorde samma saker som jag gör annars. Fortsätter kanske med det, för att ha peppen av andra människor omkring mig på ett annat sätt. Några veckor till, sen tycker jag det är det dags för riktiga pass. It's so much more fun.
 

Två timmars frustration

Kan verkligen inte komma ifrån känslan av att det är för mycket jag behöver göra på gymmet just nu. Men allt tar sån tid. Framförallt rehaben. Den är tråkig (suprise) och jobbig. Jag vill göra annat.
 
Dagens pass:
 • 20 minuter rodd, intervaller 30 skunder on/30 sekunder off sista 5 minuterna
 • Pressar – 3×5, 32 kilo
 • Pull ups-programmering:
  • Aktivt/passivt häng – 3×10 reps
  • 5 minuter on the minute – 1 strikt pull up
  • Hollow rock – 1×25 reps
 • Dips-programmering:
  • Smala tricepsarmhävningar på knä – 5×5 reps
  • Triceps extensions på bänk – 3×10 reps, 5+5 kilo
 • Rehab:
  • Step up med hopp – 2×20 reps varannat ben
  • Draken – 2×5 reps på varje ben
  • Statiska utfall – 2×15 reps på varje ben
  • Stretch av långa och korta vadmuskeln
Idag var det riktigt tungt. Failade sista repsen på pressarna och pull upsen var galet tunga idag. Och rehaben var tråkig. Som sagt. Bah. Två timmar tog det och jag var mest bara frustrerad när jag gick därifrån. Buh!
 
 

German countryside

Efter en dag i storstaden satte vi oss på tåget och åkte en timme ut till landet, till den lilla byn där Jessica bor och pluggar. Det råkar också vara här som ett av Tysklands vindistrikt finns, alldeles intill floden Rhen. Fantastiskt vackert. På söndagen passade vi på att promenera runt bland vinrankorna och slotten som låg omkring. Stannade för en varm choklad och en apfelstrudel när solen gått ner, innan vi traskade hemåt igen. Vi fick också se skolan och upptäcka Wiesbaden, som är huvudstad i regionen Hessen, innan vi åkte hem igen. En så himla mysig resa och vi har alltid så roligt när vi är tillsammans. Det är också kul att ha sett hur Jessica har det, det gör det lättare att relatera till när hon pratar om det. Mer sånt här ladies!
 
Bildbomb!
 
 

Onsdags-måndag

Känns ju som måndag idag. Deppigt värre. Skönare känsla när man inser att det faktiskt är onsdag. Men måndag eller onsdag, idag blev det iallafall veckans första pass. Kände mig dock lite stressad när jag insåg att jag har så mycket jag måste göra och så mycket jag dessutom vill göra. Styrkan fortsätter, dessutom ska jag lägga till mer kondition samtidigt som svårighetsgraden på rehaben trappas upp.
 
Dagens pass:
 • 20 minuter rodd
 • Bänkpress – 3×5 reps, 42 kilo
 • Barbell row – 3×5 reps, 35 kilo
 • Push up-programmering:
  • 5×12 reps på knä
 • Rehab:
  • Löpteknik – explosiva indianhopp med 3 sekunder stopp på tå
  • Draken (länk), med tåhävning
När jag radar upp det såhär ser det inte så mycket ut. Ändå tränade jag i princip utan uppehåll i en och en halv timme. Det tar liksom sin tid. Frustrationen ligger dock i rehaben nu. Den här draken-övningen. Som gammal konståkare vill jag gärna vrida upp höften för att få benet så högt upp som möjligt. Det ska jag inte nu. Höften måste vara rak och knät utåt. Det är svårt. Det är också tydligt nu att det är det högra benet, alltså inte det jag opererat, som jag är svag i och där balansen är betydligt sämre. Troligtvis anledningen till min snedbelastning där vänsterbenet fått ta stryk. Men nu ska detta rättas till. Antar att frustrationen försvinner i takt med att det blir lättare.
 
 

Let's do Frankfurt

Jag har befunnit mig i Deutschland denna helgen. Min fina vän Jessica bor där för att plugga, så jag och Sara passade på att hälsa på när hon ändå är på denna sidan jorden. Första dagen och natten spenderade vi i Frankfurt. En riktigt fin stad. Vi hade det supermysigt. Knallade runt i affärer och marknader och åt. Åt massor. Och skrattade. Åh det var fint att vara tillsammans igen.
 
Bildbomb!
 
 

Min träningsvecka (45 2014)

Förra veckan blev kort med god. Fick gjort det jag måste, men inte allt jag ville kanske. Och nu har dessutom halva denna veckan gått, dags för mig att sätta fart. Men först sömn!
 
Måndag: Styrka – Power A (Pressar och pull ups) och dips-programmering
Tisdag: Vila
Onsdag: Styrka – Power B (Bänkpress och barbell row), intervaller och push ups-programmering
Torsdag: Styrka – Power A (Pressar och pull ups) och dips-programmering
Fredag: Vila
Lördag: Vila
Söndag: Vila
 

Veckans inspiration

Jag jobbar med full kraft för att se det positiva i saker. Jag måste göra det. För annars finns risken att jag bryter ihop. Det här året har varit tufft, men det är inte slut än. Jag tänker sluta på topp!
 
/ Bilder /
 

Grönkålschips

Jag har velat göra dom här chipsen jättelänge. Nu är det gjort. Dom blev bra. Riktigt bra krisp och lätta att göra. Jag smaksatte med salt och vitlök. Men. Det visar sig att jag inte gillar grönkål. Vilket ju kan vara ett problem i detta läget. Jag ska erkänna att jag slängde dom. Så tipset passar väl mest för dom som faktiskt gillar grönkål. haha. Men jag kan tänka mig att det är fantastiskt att äta till mat. Crunchen som blir liksom.
 
Grönkålschips:
Färsk grönkål • ½ dl livolja • havssalt • pressad vitlök
 
Sätt ugnen på 200 grader • skär bort stammen på grönkålen och riv grönkålen i mindre bitar så att det täcker en plåt • blanda med olivolja, vitlök och salt och rör runt/gnid in kryddorna noga • fördela kålen över en ugnsplåt • rosta mitt i ugnen 5-10 minuter • ta ut plåten och låt svalna
 
 

Torsdagsfys

Det kändes viktigt att få in minst tre pass denna veckan, trots baotadag på jobbet och helgen bortrest. Det blev dock bara precis det som skulle göras. Inget extra på något sätt.
 
Dagens pass:
 • Rodd 5 minuter
 • Rörlighet överkropp
 • Pressar – 3×5, 31 kilo
 • Pull ups-programmering:
  • 5 minuter AMRAP strikta pull ups – 8 st
  • 3×1 reps excentriska, 10 sekunder ner
 • Dips-programmering:
  • 3×12 reps dips med lite böjda ben
  • 3×10 reps armhävningar på knä
  • 1×30 reps triceps extensions med lila gummiband
Var ganska tungt, framförallt pressarna. Varje kilo jag ökar nu kommer vara riktigt tungt. Det är tur att jag gör detta nu dock. Måste hitta mina armhävningar igen. Allt är tungt just nu. Men det blir bättre. I hope.
 
 

Onsdagsintervallernas återkomst

Det är dags att styra upp det här med kondition igen. Tjuvstartade denna vecka, som kommer bli lite av en mellanvecka, men första intervallerna på länge. Ett återinförande av onsdagsintervallerna. Det var fantastiskt jobbigt. Usch. Det kändes verkligen att jag inte andats på typ sex veckor. Dog lite.
 
Dagens pass:
 • 5 minuter bike
 • Rörlighet för överkropp
 • Bänk – 3×5, 41 kilo
 • Barbell Row – 3×5, 32 kilo
 • Bike-intervaller 10×20 sekunder, 40 sekunder vila
 • Push up-programmering:
  • 5×10 armhävningar på knä
 • Teknikträning: Kippade pull ups
 • Rehab:
  • Tåhävningar med inåtvrid 3×15
  • Stretch korta och långa vadmuskeln
Det var riktigt gött att svettas. Men satan vad jobbigt det var. Och då körde jag bara tre minuter och tjugo sekunder. Haha. Men med order från sjukgymnasten är det dock dags att jobba upp konditionen nu. För snart snart snart kommer jag få börja hoppa och springa. Oj vad jag längtar.
 
 

En propp

Jag är nu inne på vecka fem efter operationen. Allt har gått så himla bra. För bra har jag tyckt. Så när jag i söndags hade jätteont i foten, typ senan strax över fotknölen, var jag inte förvånad men väldigt frustrerad. Tänkte att det var något som skulle rätta till sig själv och gå över på någon dag. När det kändes exakt lika dant i måndags, sa magkänslan att det var något som inte var rätt. Ringde och fick en tid hos min läkare redan igår. Jag var övertygad om att det hade med operationen att göra, varför skulle jag få ont i foten på samma ben i närheten av området dom opererat annars?
 
Det första jag gjorde när jag kom till sjukhuset var att lämna in kryckorna. Skönt. Sen fick jag träffa snubben som dryga månaden innan, sliceat upp mig. Han ställde lite frågor, tryckte, vred och klämde både där jag opererats och där jag nu har ont. Han var jättenöjd med benhinnan. Jag har ju inte ont där över huvud taget (om han inte tryckte allt han kunde just på ärret vilket inte alls var skönt) och har egentligen inte haft efter dag ett.
 
Anledningen till min nya smärta har egentligen inte med operationen att göra, men har ändå ett samband. Jag har fått en ytlig blodpropp. Något som han tydligen såg att jag hade anlag för i båda mina fötter, även ärftligt då min syster haft flera stycken blodproppar i benen. Att jag fick det nu har förmodligen ett samband med operationen, då det samlades mycket blod just nere i foten och blodet har sedan haft svårt att transporteras där ifrån. Det är inget farligt. Man kan säga att det är en inflammation i en av de ytliga venerna. Så med hjälp av en salva och antiinflammatoriska tabletter ska jag snart vara bra igen. Under tiden kan jag leva som vanligt, bara att jag kommer ha lite ont.
 
Det är smått obehagligt, men ändå skönt att det inte var något värre. Life goes on och träningen trappas upp som tänkt. Woop wopp!
 
 

Lax- och sparrisfrittata

I veckan gjorde jag en spännande grej. En frittata med lax och andra spännande smaker. Jag hade först lite svårt att bestämma mig för om jag gillade det eller inte. Men kom nog fram till ett ja till slut ändå.
 
Lax- och sparrisfrittata:
Sparris • 4 ägg • 2 matskedar gräddfil • körsbärstomater • hackad dragon • varmrökt lax • flingsalt • svartpeppar • olivolja • rödlök • vitlök • getost • kvaiar
 
Sätt ugnen på 200 grader • dela sparrisen i halvor • vispa ihop ägg och gräddfil • blanda sedan i tomater, dragon, varmrökt lax, salt och peppar • stek rödlök och vitlök i olivolja • häll allt i en ugnssäker form • toppa med getost, extra lax och dragon • in i ugnen tills äggblandningen stelnat • severa med en klick gräddfil och kaviar
 
 

Monday

Måndag. Ny vecka. Jag hade sett fram emot att lägga in en högre växel. Men när jag vaknade upp med nån typ av smärta i foten som jag gissar har med operationen att göra gjorde det gjorde mig lite panikslagen, ringde läkaren och fick en tid idag. Men det hindrar så klart inte mig från att träna, även om så med lite mindre entusiasm än innan.
 
Gårdagens pass:
 • 10 minuter bike
 • Rölighet för överkropp
 • Pressar – 3×5 reps – 30 kilo
 • Pull ups programmering:
  • 3×10 reps aktivt/passivt häng
  • 5 minuter every minute on the minute – 1 strikt pull up
 • Dips programmering:
  • 4×8 reps dips med lätt böjda ben
  • 4×15 sekunder statisk hold i toppläget i ring dips
Jag var inte alls fokuserad och insåg att jag missade en övning till både pull upsen och dipsen. Sjukt onödigt. Men jag var med bara där för att få gjort något idag. Peppade mina vänner till nya PBn i back squts, men det gjorde mig typ bara deppig. Hoppas på att det inte är några konsigheter med benet, trots att det gör ont nu. Då ska jag försöka peppa upp mig själv lite igen och ta nya tag.
 
 

Min träningsvecka (44 2014)

Jag har mina pass som jag kör nu. Lite småtrist att alltid veta vad man ska göra och att inte gå från gymmet trött. Har dock utökat programmeringen med lite push ups så jag kör tre riktiga programmeringar varje pass. Men fortfarande, jag saknar ett riktigt pass.
 
Måndag: Styrka – Power B (Bänkpress och barbell row) – mage och rehab
Tisdag: Vila
Onsdag: Vila
Torsdag: Styrka – Power A (Pressar och pull ups) – dips och rehab
Fredag: Vila
Lördag: Styrka – Power B (Bänkpress och barbell row – teknik i riggen och rehab
Söndag: Rodd, teknik i riggen och rehab
 
 

Söndagsterapi

Jag är lite efter. Det är måndag idag och jag har redan hunnit köra mitt måndagspass, trots att jag inte ens redovisat söndagens pass. Jag hade egentligen inte ens planerat att träna denna söndag. Men efter att jag knappt tagit mig ur sängen och det meddelades att lekplatsen var öppen ett par timmar på eftermiddagen så gick jag dit. Satte mig på rodden och pluggade in hörlurarna, för en gångs skull, och bara rodde i ett jämt tempo i en halvtimme. Precis vad jag behövde. Även om jag i min egen värld, var det skönt att veta att runt omkring mig hade jag massa vänner, som alla respekterade att jag inte ville prata. Men ändå kollade läget när jag pluggade ur lurarna sen. Fantastiska människor. ♥
 
Gårdagens pass:
 • 30 minuter rodd
 • Push ups-programmering:
  • 5×10 armhävningar på knä
 • Back squat – 3×10, 15 kilo
 • Teknik – 3 varv med max reps:
  • Knees to elbow
  • Toes to bar
  • Kippade pull ups
 • Tabata mage – 2 varv, 20 sekunder on 10 sekunder off:
  • Planka
  • Russian twist – 8 kilo kettle bell
  • Hollow
  • Sit ups
 • Rehab:
  • Gående höga knän, explosivt upp på tå
  • Step up med fråntryck på lådan med vänster ben, 3×10 reps
  • Vricka på foten med gummiband som motstånd 3×20 reps
Blev som synes ett ganska lätt pass. Rodden var fantastisk skön. Trots att jag inte körde i något monstertempo, så rann svetten lite lagom och det var skönt att sätta igång kroppen på riktigt.

Halloween workout

I vanlig ordning var det full fart på Göta denna halloween. Headcoach hade beordrat folk att komma utklädda, vilket dom gjorde. Jag var bara där och njöt av härligheterna. Vilket fantastiskt gäng det där är alltså. När passet klingat ut tog jag tag i min egna träning. Gött att köra styrka och sakta men säkert öka vikten. Men det känns fortfarande inte riktigt som att jag har tränat när jag går där ifrån. Måste köra ett riktigt pass snart!
 
Gårdagens pass:
 • 10 minuter rodd
 • Rörlighet för överkropp
 • Bänkpress – 3×5 reps – 40 kilo
 • Barbell row – 3×5 reps – 30 kilo
 • Teknikträning – knees to elbows and toes to bar
 • Rehab:
  • 5×10 air squats
  • Gående höga knän, explosivt upp på tå
  • Step up med fråntryck på lådan med vänster ben, 3×10 reps
  • Vricka på foten med gummiband som motstånd 3×20 reps
  • Tåhävningar med inåtvrid av hälarna i toppläget 3×15 reps
  • Stretch, korta och långa vadmuskeln
Var ganska tungt med bänkpressen tycker jag. Men var också en ganska stor ökning sen sist. Det är sagt att man ska öka 1–2,5 kilo varje pass. Nu kommer det bli små små ökningar. Men så länge det blir en ökning så. Tur att rehaben ändå känns lite, det gör att den inte är riktigt så tråkig som den hade kunnat vara. På torsdag hoppas jag få nya direktiv från sjukgymnasten.
 
 

Bounty bounty

Jag är ju inte så mycket för att baka. Tycker det är för krångligt med kemin som det kräver. Men när det innehåller få ingredienser och man slipper ugnen så passar det mig. Och jag har hittat en helt fantastiskt recept på paleo-bountys (helt utan gluten, socker och mejeri). Med endast fem ingredienser.
 
Paleo-bounty:
150 gram kokosflingor • 2 deciliter + 1 matsked kokosolja • vaniljpulver • 1 matsked + 1 matsked honung • ½ matsked kakao
 
Mixa 150 gram kokos, 2 deciliter kokosolja, vaniljpulver och 1 matsked honung till en slät smet • bre ut i en form och ställ in i kylen minst två timmar • smält 1 matsked kokosolja och ta av från plattan • blanda ner 1/2 matsked kakao och 1 matsked honung • vispa tills allt blandat sig • ringla chokladen över kokosen och in i kylen igen till det stelnat • fredagsfika, lördagsgodis, mellanmål – what ever! ♥
 
 
 

RSS 2.0