Crossfit Open 15.1 (#198)

Så var det dags för »my first time«. För första gången köra Crossfit Open. Och det är häftigt. Jag är väldigt glad att dom har infört en skalad variant så att man kan vara med och tävla med sina egna förutsättningar. Det var dessutom en väldigt bra och rolig work out att börja med. Varje work out släpps varje torsdagsnatt och resultatet ska vara registrerat senaste natten till tisdag. Så jag har ju såklart hunnit ladda och fundera på taktik hela dagen igår. Och jäklar vad grymt det var att äntligen få köra på riktigt.
 
Dagens pass:
 • Uppvärmning – Strech och rörlighet för axlar, baksida lår och ljumskar + test av TTB, marklyft, snatch och clean and jerk
 • Metcon #1 – Crossfit Open 15.1, 9 minuter AMRAP av:
  • 15 knees over hips
  • 10 marklyft (25 kilo)
  • 5 snatch (25 kilo)
 • Metcon #2 – Crossfit Open 15.1b, utan paus i mellan, 6 minuter att nå 1 rep max:
  • Clean & Jerk
 • Återhämtning – 20 minuter bike
Det här en en work out som bara handlar om flås och underarmar. Jag tycker att det här programmet jag kört för underarmarna har hjälpt (måste ta upp det igen *note to self*), dessutom så har jag varit osäker på hur kroppen verkligen mår efter den här konstiga veckan med feber. Även om det kändes bra i torsdags så vet man aldrig. Jag höll mig till planen att göra femmor på knees over hips för att spara greppet och det var tur. Men jag kunde inte riktigt hålla tempot jag ville. Fast resultatet blev ändå det jag hade önskat. 6 varv och sen pressade jag ut 5 reps till. Hade nog kunnat få några till, men jag är ändå nöjd. Varje gång jag inte dör totalt så är jag nöjd, så är det bara. Sen hade jag en dröm, en dröm att sätta PB på min Clean and Jerk. Men det är sjukt tufft att gå direkt från nio minuter maxpuls, till att lyfta det tyngsta man någonsin gjort. Jag hade en väldigt tydlig plan på vilka vilkter jag ville ta. Hade tänk 3 säkra lyft plus ett till på PB vikt. Hade lagt vikterna i ordning så det var bara att ladda på och inte slösa tid på att räkna. 45 och 55 var ganska lätt. Power cleande dock. Det hade varit bättre om jag squat cleanat från början eftersom jag behöver göra det för att cleana tyngre. Hjärnan behöver liksom ställa om, så jag failade första försöket på 60 och även om jag klarade andra så var det inte snyggt. Sista lyftet med 30 sekunder kvar gick bara på vilja. Jag ville bara få upp den där stången! 62 kilo och PB. Jag är mer än nöjd! Grym start på denna resan. Woop!
 
 

Back in business (#197)

Så, nu har jag varit feberfri och allmänt piggare ett par dagar och jag var bara tvungen att få röra lite på mig. Headcoach var i högform och det var ett riktigt roligt pass. Men jag tog det lugnt och försökte känna efter på hur kroppen svarade. Och den svarade bra! Sjukt skönt. Behövde verkligen få den här sköna känslan för att kunna känna positiva tankar på lördag.
 
Dagens pass:
 • Uppvärmning – Linjedrillar
 • Gymnastik – Push up-tävling två och två. Stege upp till tio och ner igen. Ute när man inte orkar alla reps på steget
 • Styrka – Bear Complex (Power Clean+Front Squat+Push Press+Back Squat+Push Press) 3 reps on the minute for five minutes (25 kilo)
 • Metcon – »Freja«, 21 – 15 – 9 reps for time:
  • Burpees
  • Kettlebell svingar (16 kilo)
  • Pull ups/Ring rodd
 • Återhämtning – 20 minuter
Körde första rundan push upsen med en abmat, men Headcoach tyckte det var för lätt för när jag tog mig till steg åtta utan problem. Andra vändan körde jag därför RX och kom ändå till steg sex, även om dom sista repsen inte var särskillt snygga. haha. Bear complexet gick ganska bra. Men valde att köra den lättare varianten med bara 3 reps per minut och på lätt vikt. Redan här kände jag hur kroppen svarade, det var så himla skönt. Hade egentligen tänkt köra en lättare kettlebell på metconen först, men när jag provade ett par svingar på tolvan kändes det bara töntigt, så jag bytte till RX ändå. Men valde bort pull upsen och körde ring rodd. Jag är nöjd. Jag kunde hålla ett jämt tempo i mina burpees och det är det som är min nyckel, jag får inte vila för mycket, bättre att sänka tempot. Nu är det bara att ladda mot helgen. Wooop!
 
 

Story of my life

Det här med att »det är alltid något« borde bli mitt livs slogan. Det är dock så jäkla deppigt. Men saker och ting avlöser varandra hela tiden och det känns som det liksom inte tar slut. Inte bara att jag haft feber till och från sen i torsdags (som läkaren säger är ett virus) så har jag fått ont i min fot igen.
 
Första gången jag kände av samma sak var någon månad efter operationen. Då fick jag dignosen en ytlig propp. Nu är det fjärde gången sen dess som jag känner samma sak, så jag gick till vårdcentralen för att få veta vad det beror på att jag får tillbaka det hela tiden. Jag tänkte också att febern kanske hörde ihop med detta. Men denna läkare var hundra procent säker på att det inte var en propp. Istället sa han att det är en inflammation i en av senorna i foten. Fick order om att vila och inte göra saker som gör ont. Vilket det gör när jag bara går. Så det suger.
 
Dessutom börjar jag bli lite stressad, för till helgen börjar årets första stora utmaning för mig. The Crossfit Games Open 2015. Och jag är anmäld. Det skrämmer livet ur mig, men samtidigt är det så häftigt. Motiverande att tävla och se hur mycket jag kan utmana mig själv. Vilket är det enda det handlar om för min del. För att tävla mot resten av världen är liksom inte så realistisk. Det enda målet jag har är att göra mitt allra allra bästa och att känna på tävlingsnerverna lite. För i augusti kommer nämligen årets största utmaning. Battle of the Beach, en tävling på stranden i Helsingborg. Det om nåt är scary. Men first thing first. Feberfri. Smärtfri. Open. Goats. Toppform. Inte svårare än så.
 
 
 

Min träningsvecka (8 2015)

Jag har några veckor med väldigt bra träning bakom mig. Men denna veckan sa kroppen stopp. Jag har dessutom haft massa annat att tänka på så det brakade liksom ihop. Feber och trötthet från ingenstans. Så tre dagar med total vila var verklige välbehövligt. Nu känner jag mig bättre och laddar för en lite lugnare vecka innan Open drar igång nästa helg.
 
Måndag: Crossfit – Snatch + 8 minuter AMRAP på RX
Tisdag: Crossfit – Tunga back squat + ännu mer back squat
Onsdag: 30 mintuers promenad + 1,1 kilometers löpning + goatträning
Torsdag: Crossfit – Clean&Jerk + två metcons
Fredag: Vila
Lördag: Vila
Söndag: Vila
 
 

Double trouble (#196)

Gårdagens pass var riktigt tufft. Inte bara maxning på Clean and Jerk, men också två satans jobbiga metcons. Och sen kollapsade min kropp. Fast passet gick egentligen ganska bra enligt mina mått mätt. Men nu är jag trött. Kroppen är trött. Jag behöver vila. Men det är svårt när man tycker det är så kul att träna.
 
Gårdagens pass:
 • Uppvärmning – Springa runt i ring + bear complex
 • Styrka – Squat clean and jerk, 8 minutes on the minute mot PB (35 kilo, 40 kilo, 45 kilo, 50 kilo, 55 kilo, 60 kilo)
 • Metcon #1 – 7 minuter AMRAP, 3–6–9–12–15 reps:
  • Marklyft 50% av max (56 kilo)
  • Latterla burpees över stången
 • 1 minut vila
 • Metcon #2 – For time (time cap 10 minuter):
  • 200 double unders
  • 50 knees to elbows
  • 30 wall balls (6 kilo)
 • Återhämtning – 20 minuter bike
Jag tyckte squat cleanen var tunga redan från början, ändå lyckades jag hela vägen upp till 60. Tangerade mitt PB. Failade en gång på 62, men var inte riktigt laddad för det egentligen. Metcon #1 gick sen ganska bra för att vara jag. Att göra alla dom där burpeesarna, utan paus, är stort för mig. Hann nästan klart med ett varv, hade fem burpees kvar. Sen började dock mitt helvete. Jag var helt slut. Jag har kommit in i mina double unders nu och har egentligen inga problem med dom, så länge jag inte är trött. Och det var jag nu. Tog typ åtta minuter för mig att bli klar. En kamp var det. Hann bara med 28 knees to as high as possible (kan inte knees to elbows). It sucked. Att jag sen fick huvudvärk, frossa och förhöjd temp när jag kom hem gjorde inte saken bättre. Kroppen strejkar efter ett par tuffa veckor. Jag behöver vila och det tänker jag göra nu. Sova. Ta det lugnt. Allt annat än att träna. Tills på måndag iallafall.
 
 

Baby can squat (#195)

Back-squat-tisdag under PB-veckan. Man kan ju säga att jag hade smått höga förväntningar på att klara hundra kilo. Slängde till och med ur mig att jag skulle sluta med Crossfit om jag inte klarade tresiffrigt. Så himla tur att jag gjorde det då. And it felt good!
 
Gårdagens pass:
 • Uppvärmning – Air squats, in step, sidoplanka, armhävningar
 • Gymnastik – 4 varv med statisk hold i topp och bottenläg i ringar
 • Styrka – Back squat 80%, 90%, 95%, 100% … (76 kilo, 86 kilo, 90, kilo, 100 kilo, 102 kilo)
 • Styrke-Metcon – 15 minuter 2 reps on the minute 80% av max (78 kilo) (räknade smått knasigt här)
 • Metcon – Tabata med hand release push ups, 20 sekunder on 10 sekunder off. Lägsta reps räknas
 • Återhämtning – 30 minuter bike
Jag hatar känslan av att inte riktigt veta hur kroppen mår när man väl börjar pressa den. Men igår funkade det så bra! Det kändes oförskämt lätt med både 100 och 102 kilo. Världens goaste känsla. Och att sen köra 30 reps på (nästan) 80 av mitt nya max är ganska coolt. Snacka om att Headcoach nya programmering har funkat. Dessutom gick det oväntat lätt med armhävningarna, jag tycker iofs att hand release är lite lättare än vanliga, men att jag fick ihop 44 styck känns ändå bra. Woop.
 
 

A video posted by Sofia (@sofham) on Feb 18, 2015 at 12:52am PST

 

Baka bröd

Jag blev så himla sugen på bröd i helgen. Så well, jag fick för mig att baka. Men asså jag kan ju inte baka och ändå blir jag lika förvånad varje gång jag inte lyckas. Eller misslyckades gjorde jag väl inte, det smakade bra. Men snygga blev dom då inte. Dom är inte glutenfria eftersom dom innehåller dinkelmjöl, fyi.
 
Majsfrallor:
25 gram jäst • 3 deciliter fingervarmt vatten • 1 tesked salt • 1 matsked vegatabilisk olja • 3 deciliter majsmjöl • 3 deciliter dinkelmjöl • 1 ägg • sesamfrön
 
Smula ner jästen i en bunke och tillsätt lite vatten • Rör tills det löst sig och tillsätt resten av vattnet • Tillsätt salt och olja, sedan majsmjölet och till sist dinkelmjölet • Arbeta degen för hand i 10 minuter (5 minuter med bakmaskin) • Lät jäsa under en handduk i 45 minuter • Forma 8 bollar och låt jäsa ytterligare 30 minuter • Sätt ugnen på 250 grader • Vispa ägget och pensla bröden, strö över sesamfrön • Grädda mitt i ugnen i cirka 10 minuter, tills brödet fått fin färg.
 
 

Snatch-PB (#194)

Jag har verkligen haft världens sämsta dag. Ibland undrar jag hur många PMS-dagar man kan ha på en månad. Jag har helt klart för många. Hade det inte varit PB-vecka hade jag formodligen bara åka hem och gömt mig under täcket. Dessutom favvo-Chrille som coach, så det var egentligen inget svårt val. Mitt dåliga humör gjorde mig dessutom sjukt förbannad, något jag tog ut på skivstången och lyckades sätta nytt PB i snatch plus köra en tung metcon på RX. Så kan det gå.
 
Dagens pass:
 • Uppvärmning – Linjedrillar
 • Gymnastik – 10 minuter AMRAP:
  • 15 hollow rocks
  • 5 strikta pull ups
  • 15 arch hollow
  • 5 push ups
 • Styrka – Squat snatch, 1–2 reps on the minute for 10 minutes, mot PB (2×25 kilo, 2×30 kilo, 3×33 kilo, 3×35 kilo)
 • Metcon – 8 minuter AMRAP:
  • 5 burpee box jump over (50 centimeter)
  • 5 thrusters (35 kilo)
  • 5 russian kettle bell swings (24 kilo)
 • Återhämtning – 30 minuter bike
Så jag lyckades då med att sätta PB i squat snatch. Det enligt mig absolut svåraste vi gör. Mitt problem är kanske att jag gör det för sällan, för det är så mycket teknik. Jag har svårt att komma ner i squaten alltså. Men ökade ändå mitt PB med tre kilo. Woop på det. Sen failade jag tre gånger, om inte ännu fler, på 35 kilo. Hur stor skillnad kan det vara med två kilo liksom? Aja. Nästa gång. Sen var jag så förbannad att jag bestämde mig för att köra RX på metconen. Tungt! Men så jäkla gött. Jag gjorde mitt bästa och tog mig igenom nästan fem varv. 4+10 reps. Jag var nöjd med det. Jag är ju inte bra på burpees liksom.
 
 

Smile in the rain

 Tänker dra till med massa klyschor idag. Saker och ting blir vad man gör det till. Lägg energi på folk som ger energi tillbaka. Gör sådant som gör dig lycklig. Det är liksom bara sånt som spelar någon roll, klyschigt eller inte.
 
/ Bilder /
 

Min träningsvecka (7 2015)

Åter igen en mycket bra vecka. Jag har dock känt mig lite sliten i kroppen och i onsdags var det tufft. Men efter torsdagens massage och vila så kändes det bättre igen. Dessutom var fredagens pass ganka lugnt plus massa vila i helgen. Men nu är jag taggad för en ny vecka. PB-vecka. Sen blir det en lugnare vecka efter det innan Crossfit Open 2015 drag igång. Då jäklar.
 
Måndag: Crossfit – Snatch + Teampass
Tisdag: Crossfit – Back squat, back squat, back squat
Onsdag: Crossfit – Pull ups + »300« chipper
Torsdag: Aktiv vila – 30 minuter bike
Fredag: Crossfit – Over head squat + Open 14.2
Lördag: 20 minuter promenad + 1,1 kilometer lätt löpning
Söndag: Aktiv vila – 70 minuters promenad
 

En helt vanlig lördag

Det känns som jag varje år uttrycker hur töntigt jag tycker att det är med Alla Hjärtans Dag. Ska man inte visa kärlek och göra något speciellt med den man tycker om oftare än en dag om året? Jag och Emma bestämde oss iallafall för att se det som vilken lördag som helst och ge oss ut bland alla par för att äta middag. Det blev lite spontant så vi hade ju inte direkt bokat bord. Vi satsade därför på ett ställe där man inte kan boka bord – Tacos&Tequila. Sist vi var där var vi inte helt övertygade men jag är glad att vi gav det en ny chans. Jag menar, både jag och Emma har vi en extrem kärlek för koriander, hur bra passar inte ett sånt här ställe då?
 
Denna gången behövde vi vänta kanske en halvtimme, vi hann precis avsluta vi första drink på barstolarna på balkongen. När vi väl beställt dröjde det inte länge innnan vi fick vår mat. Det gillas. Vi tog två varianter av tacos, pulled lamb och portabello, där svamp-tacosen vann med hästlänger. Så himla god. Men godast av allt var ändå side dischen med grillad majs, majonäs, kryddig ost, koriander och chili tillsammans med deras hemmagjorda nachochips. Hade bara kunnat äta det. Tillsammans med deras magiska frozen margarita. Jag var supernöjd med både mat och sällskap på denna helt vanliga lördag. ♥
 
 

#babysteps

Nu har snön försvunnit och jag har inte längre någon anledning att skjuta mer på min löparpremiär efter operationen. Men jag är fortfarande lite skraj och kommer verkligen ta min come back i baby steps. En kilometer i taget. Så i detta läget känns det bra att jag har en slinga uppe i beckan som inte är längre än 1,1 kilometer. Idag började jag med ett varv. Helt lagom. Jag tog det lugnt, fokuserade på mitt löpsteg. Min sjukgymnast vill att jag ska ha lite högre knän och kicka längre bak och liksom rulla benen mer. Vilket är en väldigt stor skillnade för mig. Jag känner ju hur det flyter mer och man får ut kraften från benen på ett annat sätt. Men det är jobbigt och en del att tänka på. Men man blir bra på det man övar på. Nu kör vi! Även om det är med baby steps.
 
 

Open-revenge (#193)

Idag var jag inte alls sugen på att träna. Eller det var jag men ändå inte. Haha. Hade en konsig dag och när Coach Chrille inte hade passet som vanligt så blev jag väldigt otaggad. Men jag visste ju att det skulle vara Open 14.2 som metcon och jag ville ju väldigt gärna se vad jag kunde göra åt resultatet jag fick när jag gjorde den sist. Så till slut bestämde jag och Sara kollektivt att köra och peppa varandra.
 
Dagens pass:
 • Uppvärning – Mobilitet för squat och over head position
 • Gymnastik – Handstand fritt utan vägg
 • Styrka – Over head squat, 5×3 reps två sekunder i botten (25, 30, 35, 2×40 kilo)
 • Metcon – Open 14.2, Every 3 minute until fail:
  • Minut 0–3 – 2 varv av:
   10 over head squats (30 kilo)
   10 chest to bar pull ups (pull ups)
  • Minut 3–6 – 2 varv av:
   12 over head squats
   12 CTB
  • Minut 6–9 – 2 varv av:
   14 over head squats
Så här skrev jag i mars förra året, efter att jag kört detta passet sist. Då körde jag pull ups med lila gummiband (näst tjockaste) och 25 kilo i mina over squats. Idag körde jag så nära RX man kan komma, men har verkligen inga CTB att komma med. Jag försökte ett par gånger efter passet, men det är omöjligt. Många brukar tycka det är lättare att ha ett chin up-grepp (handflatorna mot sig). Men jag kan inte få mina armar helt raka, så när jag håller så viks mina armar utåt och det blir helt enkelt inte bra. Men ge mig ett år kanske jag kan köra CTB på något sätt iallafall. Hur som helst så är jag inte helt nöjd. Jag hade kunnat pressa mig lite lite och tagit mig till andra steget. Hade en fjuttig pull up kvar för att klara det. Töntigt av mig. Over head squatsen är liksom inga problem så där hade jag kunnat skrapa ihop minst tolv reps till liksom. Aja.
 
 

All in skalat (#192)

Ni vet dom där dagarna man går till gymmet fast man borde stannat hemma? Det var min dag igår. Kände mig helt slut på alla sätt. Kroppen var tung och jag var på ganska dåligt humör. Tack och lov för bästa bästa Coach Chrille som alltid sprider sin energi och peppar trots att man är grinig. Själva metconen gick ändå över förväntan, men jag måste bli bättre på sit ups. Tar ju sååå lång tid.
 
Gårdagens pass:
 • Uppvärmning – Utfall, air squats och axel mobility
 • Gymnastik – 4×3 reps strikta pull ups + 30 sekunder statiskt handstående mellan alla set
 • Metcon – »300« Chipper for time (time cap 16 minuter):
  • 25 ring rodd
  • 50 goblet squats (16 kilo)
  • 50 armhävningar på 50-box
  • 50 step ups (50 cm)
  • 50 sit ups
  • 25/25 dumb bell push press
  • 25 ring rodd
 • Återhämtning – 20 minuter bike
Pull upsen var bara så tunga. Jag slet verkligen. Och handstandet var ju bara tråkigt och jobbigt. Nä det där var inte något bra för mig igår. Vi hade för första gången, kanske ever, två metcons att välja på. RX och skalat. Med tanke på min status redan innan passet hade jag bestämt mig tidigt för att köra den skalade varianten och det passade mig bra. Det var inte många som blev klara inom time capen, inte jag heller, men jag var nära. Hade bara som sista roddarna kvar. Hade jag bara haft lättare för mig på armhävningarna och sit upsen så hade det varit klart. Men men. Vilodag och massage för mitt ömmande skulderblad idag. Nya tag imorgon.
 

Tisdags-squat (#191)

Så himla glad över dessa tisdagar numer innehåller så himla mycket back squats. Något jag är bra på. Något jag tycker är roligt. Och en hel dag bara dedikerad till styrka. För omväxlings skull. Kände mig stark denna och hade den där grymma känslan när allt var klart. Jag seglar upp mot hundra, jag känner det!
 
Gårdagens pass:
 • Uppvärmning – Axel-prehab, jumping jacks, air squats och instep
 • Gymnastik – Statiskt häng i ringarna, 4 varv, 15 sekunder on 15 sekunder off, bottenläge och toppläge
 • Styrka – Back squat, 1×70%, 80%, 85%, 90% (67 kilo, 76 kilo, 81 kilo, 86 kilo)
 • Styrke metcon – 12 minter on the minute, back squat 3 reps på 70% (67 kilo)
 • Metcon – Push up Matrix:
  • Push ups 3–6–9–12–9–6–3 reps
  • Tuck jumps 1–2–3–4–3–2–1 reps
Det var ett lite udda pass, för jag hade ingen från «järngänget» (som är ganska stort) med mig på passet idag. Det var typ bara nya. Men passet i sig är roligt. Tungt. Men det kändes ändå inte så tungt som jag trodde. Det är liksom en häftig känsla att göra en tvåa på 90% av max och det känns lätt liksom. Jag tycker att jag viker in mitt vänsterknä något när jag går upp, men enligt Coach F så är det inget som syns. Han är liksom nöjd med min teknik. Oj oj oj vad jag vill spräcka den där 100-gränsen på nästa maxning. Men jag måste pass mig från att vara för säker, det brukar aldrig bli så bra då. Den här mini-metconen som vi avslutade med, inte min kopp av te då jag helt tappat mina armhävningar. Men det är väl bara att jobba sig tillbaka. 3 minuter och 15 sekunder tog det mig iallafall. Med en abmat.
 
 

Spring dreams

Alltså i måndags. Då var det den 9 februari och jag satt ute och åt lunch. Det var värmerekord så det stod härliga till och det hjälpte inte den där vårlängtan som alltid börjar infinna sig hos mig så fort jul och nyår är över. Jag älskar våren, men även tiden fram tills dess. Man bygger liksom upp så mycket förhoppningar och allt känns så positivt. Och jag tänker iallafall fortsätta känna dessa sköna vibbar. Bara februari försvinner så …
 
/ Bilder /
 

Måndags-snatch (#190)

Jag gillar måndagar (tisdagar är en annan sak). Dagen går liksom fort och så vet man att man har det där magiska måndags-passet som avalutar. Men jag hade en ganska seg känsla i kroppen idag. Fast som vanligt brukar det vara en bra grej att känna så på uppvärmningen, då har resten av passet en förmåga att kännas himla bra.
 
Gårdagens pass:
 • Uppvärmning – air squats, aktivt/passivt häng i rigg, wall slides, instep
 • Gymnastik – 2 varv med 1 minut på varje station:
  • Armhävningar
  • Pull ups
  • Arch back häng i rigg
  • Hollow rock
 • Styrka – 1 squat snatch + 1 hang squat snatch, 2 reps on the minute for 10 minutes (25 kilo)
 • Metcon – 15 minuter AMRAP, team I go you go:
  • 30 double unders
  • 20 ryska kettlebell svingar (16 kilo)
  • 10 box jumps
Kom ganska sent till gymmet, så hann inte så mycket innan och var väldigt trött efter så jag pallade inte så mycket. Men metconen gick bra! Vettitusan vad som hänt med mina double unders. Dom vara var där, unbroken första varvet och bara nån miss dom andra. Så himla skönt! Hoppas dom bestämt sig för att stanna. Kände mig lite trött i ryggen efter snatcharna så körde inte RX på kettlebellen. 16 kilo är egentligen ganska lätt vanligtvis. Men det var tungt för det stackars greppet idag. Det kommer bli tufft nu när jag utmanar min greppstryka, fram tills det blir bättre! Men jag är sjukt nöjd med dagens pass iallafall. Fick öva på snatch som verkligen är en goat för mig och dessutom kom jag till den där platsen där jag kunde pressa mig. Äntligen!
 
 

Söndagsprepp

Igår hade jag en sån total söndag. Vaknade utvilad utan en klockan som lät. Låg kvar i sängen ett par timmar och bara var. Sen började veckans stora matprepp och avslutade dagen med en skön kvällpromenad i Slottsskogen med bestie.
 
Jag är inte sån som gör färdiga lådor och fryser in. Även om jag tycker det är skönt att planera och ha saker klara, så gillar jag att laga mat. Därför satsar jag på att ha mitt protein klart och variera det med olika tillbehör. Denna söndag satsade jag på pulled pork och tacos-köttfärs (av egen krydda – lika del: chilipulver, spiskummin, paprikapulver, salt och lite svartpeppar), och även en dubbel sats av majschips som kan användas till båda varianter. Dessutom slängde jag ihop en sats av dessa, som är helt magiskt goda och perfekta att ha i frysen.
 
Välkommen du nya vecka. Jag är redo!
 
 

Min träningsvecka (6 2015)

Hej hopp vilken vecka. Fullt ös och det kan vara så att jag varit på Göta sex av sju dagar denna veckan. Riktigt gött. Kroppen känns lite trött men den har också fått en lite chock, förhoppningsvis börjar den jobba med mig nu så att jag kan fortsätta framåt.
 
Måndag: Crossfit – Snatch + 3 små AMRAPs
Tisdag: Crossfit – Back squat + 21–15–9 med tråk
Onsdag: Aktiv vila – 25 minuter bike + 7 minuter statisk häng (10 sekunder on, 20 sekunder off i 21 minuter)
Torsdag: Crossfit – Clean and Jerk + 3 varv med AMRAP-intervaller
Fredag: Crossfit – Over head squats + Strongman-pass
Lördag: Crossfit – Teampass
Söndag: Aktiv vila – 60 minuters promenad
 
 

Barbell team (#189)

Lördagspass med Headcoach. Lätt veckans bästa pass. Sara är åter igen frisk och vi kunde köra ett pass tillsammans igen för första gången på länge. Men det var väl inte ett höjdarpass från någon av oss. Men så blir det ibland. Fast det borde passat oss. Bara stång och tunga vikter. Men nä. Saras förkylning höll henne tillbaka, och häng-programmet jag kör nu satte käppar i mina underarmar.
 
Gårdagens pass:
 • 5 minuter rodd
 • 3,5 minuter statiskt häng (10 sekunder on, 20 sekunder off i 10 minuter och 30 sekunder)

 • Uppvärmning – Tabata: jumping jacks, höga knän, armhävningar, air squats, utfall, burpees …
 • Teknik – Marklyft, hang power clean, front squats och push jerk
 • Metcon – Två och två, I go you go, 5 varv var for time:
  • 5 marklyft
  • 5 hang power cleans
  • 5 front squats
  • 5 push jerks

 • Återhämtning – 20 minuter bike
 • 3,5 minuter statiskt häng (10 sekunder on, 20 sekunder off i 10 minuter och 30 sekunder)
 • Mobility för axlar och skulderblad
Jag frågade Sara vad hon vill köra på för vikt. RX var satt på 40 och jag var tveksam på det. Men Sara var så säker på att det var det vi skulle köra på, så det gjorde vi. Men efter två varv var det kört. Jag kunde inte greppa längre och Saras ben var döda. Så vi tog av och körde resten på 35. Ibland undrar man hur 5 kilo kan göra så stor skillnad. Min högra skuldra bråkar sådär som den gör bland, så att trycka sig mot en painball och köra lite rörlighet omkring där var ett måste efter passet, bra timing att jag har massage som väntar i veckan. Hänget går bättre och bättre, men när underarmarna behövs såhär under passet blir det lite tufft. Men jag tänker att det vänder snart.
 
 

Let's get strong (#188)

Fredags-peppen var total. Den dippade dock när jag fick veta att det var ett strong man pass. Inte min favorit. Men det var iallafall over head squats som styrka och Coach Chrille som styrde passet, så det var ju bra iallafall. Passet var jobbigt. Men jag tycker det är en svår variant att verkligen ta ut sig på. Men jag var ändå ganska nöjd med vad jag fick ihop. Dessutom körde jag på med lite goats efter, precis vad jag behöver.
 
Gårdagens pass:
 • 3,5 minuter statiskt häng (10 sekunder on, 20 sekunder off i 10 minuter och 30 sekunder)

 • Uppvärmning – Instep, scap push ups och wall slides
 • Styrka – Over head squats, 5×3 reps 2 sekunder i botten (25 kilo, 30 kilo, 35 kilo)
 • Metcon – 2 varv, 2 minuter på varje – antal burpees är score:
  • Prowler push
  • 8 slam balls + 8 goblet squats
  • Farmers walk
  • 200 meter rodd + laterala burpees över rodd

 • Återhämtning – 20 minuter bike
 • 3,5 minuter statiskt häng (10 sekunder on, 20 sekunder off i 10 minuter och 30 sekunder)
 • Teknik – Double unders
Over head squatsen gick bra. Kul att vi har det i programmeringen nu, övar på det så sällan. Det är en klurig men rolig övning tycker jag. Metconen var inte jätteparty. Men jag var nöjd med min prestation på rodden och burpeesarna. Gjorde 20 burpees totalt. Rodden gick fort, på typ 45 sekunder, så jag hade ungefär en minut till burpees. Hatar burpees. Har jag sagt det innan? Men att göra 10 per minut är jag ganska nöjd med, med tanke på allt annat jobbigt vi pysslade med (läs prowler push).
 
 

Dead hands (#187)

Jag har börjat en satsning på att få bättre grepp och starkare underarmar. Bara det att det kommer bli en tuff ride. Dag två igår och mina händer är redan döda. haha. Hjälpte inte att det var massa i riggen på passen dessutom. Men jag ska ta mig igenom detta. Jag ska bli bättre på att hänga i rigg-fan. Passet var annars ganska lugnt. Eller liksom bra. Vet inte vad man ska säga. Kul med teknik på clean and jerk iallafall.
 
Gårdagens pass:
 • 5 minuter bike
 • 3,5 minuter statiskt häng (10 sekunder on, 20 sekunder off i 10 minuter och 30 sekunder)
 • Uppvärmning – Hoppa över och krypa under, planka, axelmobility med pinne
 • Axel prehab – Lastdrag och aktiva/passiva axlar i hand stand
 • Styrka – Squat Clean and Split Jerk, 5 minuter teknik + 8 minuter med 2 rep on the minute (35 kilo, 40 kilo, 45 kilo)
 • Metcon – 3 varv:
  • 90 sekunder AMRAP
   6 wall balls (6 kilo)
   6 toes to bar
   6 burpees
  • 90 sekunder vila
  • 90 sekunder AMRAP
   6 power cleans (40 kilo)
   6 box jump
   6 pull ups
  • 90 sekunder vila
 • Återhämtning – 15 minuter bike
 • 3,5 minuter statiskt häng (10 sekunder on, 20 sekunder off i 10 minuter och 30 sekunder)
Cleansen kändes stabila. Gillar när Headcoach säger åt mig att lägga på vikt. Men sen under metconen som var en typ av intervallträning så tappade jag fokus efter första varvet när händerna gjorde så ont. Jag har varit lycklig lottat som klarat mig från valkar och blåsor under mitt Crossfit-liv. Men nu börjar dom komma och det är inte skönt. Men jag ska vänja mig och använda det där pannbenet jag skaffat mig under åren. Även om vi inte räknade score på metconen så körde jag allt på RX. Eller nej inte riktigt på toes to bar. Den måste jag också jobba på. Men vikten på stången och kippade pull ups. Jag går framåt och det gör mig glad.
 
 

Old school bananplättar

Jag har fått ett gammal plättlägg i gjutjärn av min mamma, som passar perfekt att göra pananplättar i. Dom blir liksom snyggare och lättare att vända när dom är mindre. Dessutom väldigt charmigt. Alla vet ju att det inte går att tröttna på bananpannkakor, men kul att variera formen på dom ibland.
 
Skulle du ha missat det enkla receptet på detta mirakel kan du se det här.
 
 

Let's squat! (#186)

Tisdagar har blivit den officiella back-squat-dagen från och med denna vecka och ett par veckor framåt. Inte mig emot, jag gillar back squat. Jag är bra på back squat. Och denna programmeringen kommer förhoppningsvis ta mig till 100 nästa gång jag maxar. Woop. Det var mycket squats igår. Den andra lilla biten kan vi glömma.
 
Gårdagens pass:
 • Uppvärmning – Jage och mobility för ljumskar
 • Prehab – Axlar
 • Styrka – Back squat, 3×60%,70%, 80%, 85% (57 kilo, 66 kilo, 76 kilo, 81 kilo)
 • Styrke metcon – 10 minter on the minute, back squat 4 reps på 60% (57 kilo)
 • Metcon – 5 minuter AMRAP, 21–15–9 reps:
  • Armhävningar
  • Hollow rock
  • Ring rodd
 • Återhämtning – Bike 15 minuter
Jag har egentligen bara två kommentarer. 1. Känns för första gången onödigt att jag satte nytt PB i just back squat i torsdags, när vikterna nu måste baseras på den nya maxvikten. 2. Om man tar tre övningar som jag är absolut sämst på, så har ni dagens metcon. Nä en kommentar till har jag – jag älskar back squat. ♥
 
/ Jag syns knappt. Men jag är där. I mitten. /
 

So much Fran! (#185)

Kunde inte vara mer taggad för att träna igår. Min high från i torsdags, som bara blev högre under helgen, var kvar och jag längtade hela dagen. Prioriteringen av att gå hem lite tidigare från jobbet för att ta en power nap som skulle ta bort min huvudvärk, kändes helt rätt. Passet kändes dessutom awesome. Åh vad jag hoppas att denna känslan ska stanna kvar ett tag.
 
Gårdagens pass:
 • Uppvärmning – Air squat, inch worms, wall squats
 • Prehab – Rygg: Draken, Good mornings och rygglyft
 • Styrka – Power Snatch: 3 reps on the minute for 10 minutes (25 kilo, 28 kilo, 30 kilo)
 • Metcon – Fran special
  • 4 minuter AMRAP
   12 thrusters (25 kilo)
   12 pull ups
  • 1 minut vila
  • 3 minuter AMRAP
   10 thrusters
   10 pull ups
  • 1 minut vila
  • 2 minuter AMRAP
   8 thrusters
   8 pull ups
 • Återhämtning – 20 minuter Bike
Det är evigheter sen jag snatchade, så det är bra att det ligger i programmeringen på måndagarna nu. Öva öva öva. Men kändes ändå helt okej. Men det är inte skönt. Annars var det tur att jag var på bra humör så jag hade positiva tankar inför fantastiska Fran. Jag körde dock inte riktigt RX på stången, vågade av någon anledning inte. Men borde kanske gjort det. 30 kilo är inte så mycket mer än 25 och 25 kändes lätt idag. Det var pull upsen som var kampen, som vanligt. Men jag gjorde kippade utan något som hels hjälpmedel och varje gång jag gör det är jag stolt som en tupp. Fick ihop 94 reps och känner mig nöjd över det.
 
 

Livets glitter

Jag har som mål med det här året, att vara mer spontan och göra saker som får mig att må bra. Annat än bara träning. Träningen är viktig och något jag vill göra. Varje dag typ. Men det är inte alltid det viktigaste. Jag måste lära mig att det är okej att frångå veckans plan om det kommer upp något annat jag vill göra. Jag vill liksom plocka alla dom där guldkornen som finns okring mig. Bland alla mina fina fantastiska vänner.
 
Förra veckan var jag till exempel ute och åt mat, drack drinkar och spelade biljard med mina favoritkollegor. På en tisdag. Det var helt fantastiskt. Och sen, hela helgen, spenderade jag med min box-bästis och massa andra helt amazing människor som gör mig så otroligt inspirerad. Att jag inte var med i tävlingen vi tittade på, var bara otur då vi hamnade på reservlistan. Men det gjorde inget, motivationen till att tävla finns ändå kvar. Nästa gång. Dessutom hann jag med att avsluta helgen med en långpromenad med en saknad vän. Känner mig sådär töntigt lycklig över vilka fina människor jag har omkring mig. Nu är jag bara taggad för att se vad den nya veckan har att erbjuda. Dom guldglittrande godbitarna är det jag är ute efter. ♥
 
 

Min träningsvecka (5 2015)

Första veckan tillbaka efter förkylningen. Jag har tagit det luuuugnt. Är fortfarande lite snuvig. Men trots det var det gött att vara tillbaka. Och torsdagens pass lever jag på fortfarande. Hoppas jag kan börja nästa vecka med samma känsla. ♥
 
Måndag: Styrka – Front squats
Tisdag: Vila
Onsdag: Crossfit – Power cleans + lugn metcon
Torsdag: Crossfit – Back squat + stege AMRAP 10 minuter
Fredag: Vila
Lördag: Vila
Söndag: Aktiv vila – 90 minuter promenad
 
 

RSS 2.0