Sneak peek

Här kommer en sneak peek på mina fynd från min shoppingtur i lördags. Jag är supernöjd med det jag hittade. Och nästan ännu mer nöjd med skorna jag köpte igår. Dom har jag dock inte på bild än. Men jag lovar att dom är grymma.

 


Inspiration – RES

Mitt bland mitt tidningsdesign-pluggande letade jag inspiration. Som jag alltid gör. Det finns en tidning dit jag alltid vänder mig. Den inspirerar både med sin form och sitt innehåll. Ikväll såg jag också att dom har gjort om hemsidan, rikitgt snygg har den blivit. Check it out! Ah just det. Tidningen är RES.


 


Önske-outfit, träning

Min stressade själ hade mått bra av ett yoga- eller BodyBalance-pass just nu. Jag befinner mig på en plats som gör att jag är konstant stressad utan att riktigt veta vad som stressar mig. Jag behöver coola ner lite asså.

 

//Adidas// Tröja //Stadium// YogamattaByxor //Nelly// Topp //H&M// Tröja

 


Marc by Marc Jacobs

I påsen gömde sig en ny plånbok. Det var egentligen en annan modell som stod på önskelistan, men när jag var där i affären hittade jag denna och det blev kärlek vid första ögonkastet. Mina pengar kommer må bra i denna söta sak kan jag lova. Plånboken är nu struken från önskelistan.




Strålande söndag

Idag har jag haft riktig söndag. Det har vart så skönt! Att sova ut utan att ha klockan ställd är inte något jag gör varje dag, kanske därför jag vaknade vid elva idag. Lugn och skön frukost och sen en avslappnande långpromenad. Vädret var helt fantastiskt och luften helt ljummen. Träden har börjat bli så där otroligt vackra i alla sina färger. Det var en riktigt lyckad promme kan jag lova.

Lägenheten fick sig sen en välförtjänt omgång och i källarnen snurrar mina kläder runt i maskinerna. Jag har fått gjort allt sånt där som man vill hinna med på en söndag. Och det är fortfarande tid kvar, vilket betyder att jag även kommer hinna börja på veckans tidningsdesign-uppgift. Strålande söndag helt enkelt!


 


Dagens dagbok

Jag sitter här i soffan ruskigt nöjd med dagens shoppingtur. Extra nöjd är jag med det som döljer sig i påsen här under. Det är en present till mig själv för att jag har jobbat otroligt hårt senaste månaderna. Åh den är så fin! Nu ska jag lägga i ett kol så jag blir klar med veckans tidningsdesign-uppgift innan deadline. Sen blir det superslapp lördag för min del. Jag hoppas reget kan komma också så det blir lite extra mysigt.

Till Sofia från Sofia. Kämpa på!



Color-blocks

Den här superfina toppen köpte jag på Lindex förra helgen. Det var lite kärlek vid första ögonkastet. Jag älskar färgerna och modellen och sitter mycket snyggare på än på galgen.



Från Lindex för 149 kronor


Bio – Colombiana

Veckans film blev lite av en kompromiss när hälften ville se Jane Eyre och den andra Jägarna 2. (Jag hoppas dock få min vilja igenom och se Jane Eyre nästa vecka istället)

Zoe Saldana är tillbaka som den iskalla professionella mördaren Cataleya, på jakt efter männen som brutalt avrättade hennes föräldrar när hon var endast nio år. Genom ett under lyckades hon fly den gången och tog sig till sin farbror Emilio i Chicago. Emilio har förgäves försökt styra undan Cataleya från ett liv av brottslighet, men inser snart att inget kan stoppa henne från att hämnas sina föräldrars död. Det blir en brutal och actionspäckad jakt där det endast finns plats för en överlevande – Cataleya eller mannen som beordrade morden, Don Luis.

Jag visste knappt vad filmen skulle handla om. Allt jag sett var en trailer en gång. Kanske därför jag blev så positivt överraskad. Jag gillade den skarpt. En spännande action-drama. Zoe Saldana var dessutom sjukt snygg och riktigt grym. Annat än hennes medverkan i Crossroads kan jag lova. Riktigt spännande film med lite oväntade twistar. Precis sånt som jag gillar i en film. Jag tycker man ska se den helt enkelt.


Bloggfavvo #1

En av bloggarna som jag följer slaviskt varje dag är Sofi Fahrmans blogg Sofis Snapshots. Hon har en stil to die for, hon lever nåt typ av drömliv där hon flyger runt jordklotet och gör saker hon uppenbarligen älskar. Hennes bilder är också alltid lika fantastiska och är ett klockrent exempel på att en bild säger mer än tusen ord. Hon är verkligen en inspirationskälla.

 

//Bilder från Sofis Snapshots//



Mitt jobb

Då har jag gjort drygt en vecka på mitt nya jobb. Min hjärna är full nu. Funderar på om jag någonsin kommer kunna lära mig något nytt efter detta. Men det är kul, även om jag är lite nervös för nästa vecka då hon jag är vikarie för slutar och jag inte längre har någon direkt att fråga saker. Men det kommer gå bra det är jag säker på.

Men det kanske är förståligt att min energi inte riktigt räckt till för att vara så kreativ som jag vill. Allt som snurrar är lastbilar och dom 36 olika språken jag jobbar med om dagarna just nu.




Min helg

Jag har spenderat helgen hos min syster med familj i Lund. Fantastiskt mysigt. På fredagsen var jag barnvakt, det skulle bli en lugn och mysig kväll i soffan med Signe, men tack vare att min kära svåger glömde biljetterna till konserten dom skulle på så fick jag slänga in mig själv och Signe i bilen och fara till Malmö. Ganska mycket en utmaning för mig som i princip inte kört bil sen jag flyttade in till stan för två år sen, och som knappast kan gatorna i Malmö. Men det gick bra och det var först på vägen tillbaka till Lund som äventyren började och jag fick en fin sightseeing av staden. Signe sov gott där bak.

Resten av helgen har varit lugn och skön med lite shopping, massa lek och promenad i skogen.


 


Wordfeud

Okej jag erkänner. Jag föll för grupptrycket och laddade ner det berömda Wordfeud. Och nu är jag fast. Jag blir galen av att vara hemifrån och ha glömt laddaren till telefonen. Det betyder att batteriet är slut för länge sen.

Men känner du för en match. Adda mig och så spelar vi så fort jag laddat telefonen igen. Användarnamn: sofiaha

 




På önskelistan

Detta är vad jag ska köpa för slantarna jag lägger i sparbössan varje månad. Hur snygg? Perfekt på alla sätt och vis. En Mulberry Bayswater, finns att köpa här om det är någon som istället får för sig att ge den till mig i present.


Bio – Midnight in Paris

En film som har sett så otroligt mysig ut. Dessutom med grymma Rachel McAdams. Lyckades övertala klubben att detta skulle bli veckans film. Hur grymt?

En romantisk komedi som utspelar sig i kärlekens och drömmarnas stad Paris. Gil och hans fästmö Inez har följt med Inez föräldrar till Paris, en resa som kommer förändra livet för dem alla. Det står snart klart att de alla har olika förhoppningar med resan.  Inez är mest intresserad av att festa och shoppa.  Hos Gil väcker Paris snart glömda minnen och han blir allt mer övertygad om att den väg han valt i livet inte är den rätta för honom. En rad oväntade händelser gör honom allt mer övertygad. Resan till Paris ställer många frågor på sin spets och snart är ingenting sig likt.

En film av Woody Allen med Rachel McAdams och Owen Wilsson. I min värld är det svårt att det ska gå fel. Och om tanken var att få dom som ser filmen att vilja åka till Paris så lyckades dom. Jag vill åka tillbaka till Paris helst igår. Annrs så tycker jag det var en riktigt bra film. Man börjde tänka efter och fick dra lite egna slutsatser. Jag gillar sånna filmer. Dock var det mycket mycket dialog och mycket namedropande. Man får ha koll så sina historiska snubbar för att förstå allt. Jag hade faktiskt inte nån jättekoll vad filmen skulle handla om och blev väldigt överraskad. Lätt en film värld att se!



Kanin-film-kväll

Det gäller att suga ut det sista av livet i nöjesparken. Två ynka tider kvar sen tänker jag inte sätta min fot på "andra sidan" igen. Ska iofs aldrig säga aldrig. Men jag vill aldrig göra det igen iallafall. Men vilket fall som helst så bjöd cheferna in till filmkväll i Lisebergstornet (ska man kalla det Atmosfear-tornet nu?) i måndags, med popcorn och dricka som tillbehör. Riktigt lyxigt för oss som aldrig annars får äta det vi säljer.



Sen väntar bara den riktiga avslutningsfesten i oktober som brukar bli säsongens höjdpunk. Yey.



Princess

Tisdag, onsdag, torsdag ... Sen på fredag ska jag äntligen få träffa min prinsessa. Jag ska vara barnvakt och vi ska mysa och busa massa (om jag får bestämma, vilket jag troligvis inte får). Har inte sett varken henne eller min syster på ett bra tag så det ska bli en mysig helg.


Min prinsessa till systerdotter ♥

(Hon var dock lite sjuk när bilden togs, men det är alltid en favorit att gunga lite)



Min sommar 2011

Nu känns det som om sommaren officielt är över. Jag minns tillbaka på sommaren 2011 som en kort sommar med faktiskt ganska få höjdpunkter. Men dom höjdpunkter som finns är väldigt höga. Nu ser jag faktiskt fram emot en kul höst.

 



Önske-outfit, höst

Om jag fick önska precis vad jag ville att ha på mig imon skulle det vara detta. Perfekt om jag får säga det själv. Älskar det rockiga blandad med de söta skorna. Allt står högt upp på min inköpslista.

//Monki// Tröja //Topshop// RingSkor //Net-A-Porter// SjalVäska //H&M// Byxor




Lördagsmiddag

Sådär på min första lediga lördag på nästan två månader så har jag varit lite kreativ i köket och lagat mig en riktigt god middag. Jag blir så sjukt nöjd när jag lyckas med mina matexperiment. Det är bara så tråkgit att ingen annan får ta del av det eftersom jag i princip alltid bara lagar mat till mig själv. Därför delar jag nu med mig av dagens resultat.

Ungsgrillad kyckling med en gojsig sallad med bland annat avocado, fetaost, tomat och bacon och en fransk dressing.

 


På önskelistan

Jag vill ha sånt som jag tycker är snyggt vare sig det är H&M eller Alexander McQueen. Nu råkar något som står väldigt högt på min önskelista var just en Alexander McQueen-sjal. Den är såå snygg. I love it.




Work news

Det känns som jag har nått en milstolpe idag. Något som jag har kämpat för ett bra dag och lättnaden är total. För inte allt för länge sen skrev jag det här inlägget. Inte kunde jag ana då att det till och med kunde bli ännu bättre. Idag har jag nämligen skrivit på ett nytt kontrakt. Ett kontrakt som är så mycket bättre på alla punker. Framförallt så närmar jag mig det jag verkligen vill hålla på med, tidningar.

Mitt nya jobb är alltså som originalare på ett företag som jobbar med kundtidningar, personaltidningar, medlemstidningar och webbtidningar bland annat. Det ska bli superkul att lära mig ett nytt jobb, få massa nya arbetskamrater och allt som det innebär. Detta gör dessutom att jag kan minska min arbetsbelastning från sju dagar i veckan till det normala fem. Det här kommer bli bra! Nu ska jag vila upp mig och ladda så gott jag kan inför min första dag på måndag.

Lyckan jag känner nu går nog att jämföra med det som jag kände när bildens togs.

 


Bio – Cowboys and Aliens

Det är ganska skönt att bioklubben blivit regelbunden igen. Det är ett par timmar till att slappna av och att skratta bort sina bort andra tankar med sina vänner.

 

1873. Delstaten Arizona. En främling med minnesförlust vandrar in i ökenhålan Absolution. Den enda ledtråden till hans förflutna är en mystisk boja runt hans ena vrist. Han inser snart att befolkningen i Absolution inte välkomnar främlingar, och att ingen rör ett finger om inte den hårdhudade överste Dolahyde gett order om det. Det är en stad som lever i fruktan.

 

Jag hade inte så höga förväntningar på veckans film. Visste i princip inte ens vad jag skulle se när jag satte mig i salongen, om jag ska vara ärlig. Det var mycket pang pang kan jag säga. Och det var väl det som filmen innehöll kan man säga. Lite spänning också kanske. Och en grymt snygg Olivia Wilde och en Daniel Craig som ser ut att ha en photoshopad kropp. Helt sjukt. Men ja en något spännande pang pang-film helt enkelt.

 


Inspiration

Medans jag läser på om tidnigens historia så bjuder jag på mina favoriter bland omslag från förr. En tidning som har funnits sedan 1867 och som har haft helt fantastiska omslag genom tiderna är Harpers Bazaar. Tänk tiden då varje omslag såg ut som en tavla. Jag älskar det. Det är till och med så att jag har ett av omslagen som tavla på väggen. Det är en av mina käraste ägodelar som jag köpte med mig från Berlin, omslaget är designat av grymma Bauhaus.


Min fantastiska tavla med Harpers bazaars omslag från 1940

 

 


Dagens dröm, glädje

 

Just nu är det tufft. Att jobba sju dagar i veckan tar på krafterna. Jag hinner inte träna eller träffa vänner. Min energi är i botten och jag känner inte så mycket glädje om jag ska vara ärlig. Men jag håller mina tummar att det ska vända snarast. Så länge drömmer jag mig tillbaka till sommarens bästa kväll. Kroatien. ♥




Önske-outfit, träning

Det är såhär jag vill klä mig för att känna mig bekväm när jag tränar. Svarta trekvarts-tajts, loose fit linne i glad färg, bekväm, stadig sport-bh och snygga skor. Sen skadar inte snygga tillbehör så som vattenflaska, väska och tröja att ha på sig till och från gymmet. Som man kanske märker är Nike mitt absoluta favoritmärke när det kommer till träningskläder även casall tillhör favoriten när det kommer till toppar.


//Nike// ByxorVattenflaskaSport-bhSvettbandSkorTröjaGympapåse //Casall// Linne

 

 


På önskelistan

Hur mysig och sockersöt ser inte denna kofta ut? Jag vill så gärna mysa in mig i den när höstkylan verkligen sätter in. I love it och placerar den på min önskelista. Den kommer från Topshop.

 

//Bild// Topshop

 


Bio – Horrible bosses

Move-time! Dom runtinmässiga bio-tisdagarna är tillbaka. Denna vecka var det dags för komedin som har jämförts med Baksmällan.

 

För Nick, Kurt och Dale fi nns det bara en sak som gör deras dagar lite mer uthärdliga: fantasin om att bli av med sina outhärdliga chefer. En blöt kväll bestämmer de sig för att det är dags att gå från fantasi till handling och där och då gör de tre vännerna en plan för att göra sig av med sina respektive arbetsgivare – för gott. Det finns bara ett problem: även de bästa av planer är endast så idiotsäkra som de som sitter bakom spakarna.

 

Jag måste säga att jag blev något besviken. Jag trodde verkligen att den skulle vara lika rolig som Baksmällan. Och det var den ibland. Men inte alls många gånger. Jag tyckte iofs det var spännande att dom kändaste skådisarna bara hade biroller. Men jag gillade inte grejen av att allt "gjordes på riktigt". Dom gjorde sakerna med mening och det gjorde att det inte var lika roligt. I Baksmällan händer allt omedvetet och ingen av dom gör saker med flit, därför är det hysteriskt roligt. Så var det inte här. Även om jag skrattade en hel del tycker jag inte att det var någon strålande film precis.

 


Frida Fahrman på H&M

 

Väldigt trevligt och väl planerat event måste jag säga. Pratade lite med Frida Fahrman som var hur trevlig som helst. Cup cakesen var goda och 20% på alla i butiken gjorde att jag fick mig ett nytt träningslinne. Bra kväll.

 


RSS 2.0