My first run



Okej jag gjorde det. Jag gick ut och sprang. Det gick inte fort och det var inte så långt och jag ville dö halvvägs igenom och det var fruktansvärt jobbigt. Lite så att jag blir förbannad över att det var så jobbigt. Jag är lite negativt överraskad eftersom det gick så bra att springa på bandet i veckan. Men samtidigt så visste jag ju precis hur jobbigt det skulle bli, det är ju därför jag inte gillar att springa.

Jag tog mig iallafall till motionsspåret Skatås och sprang 2,5 an. Nike+ visar dock att jag var 70 meter ifrån att ha sprungit 3 km. Lite överraskande. Att jag bestämde mig för skogen istället för runt stan var för att spara min stackars benhinna som ömmar. Men satan vad många backar det var. Två av dom tvingade mig att gå, annars hade jag nog ramlat och rullat ner för backen igen. Det var verkligen fruktansvärt jobbigt. Men det kan ju inte vara jobbigare nästa gång eller hur?



Berry breakfast

Idag fick jag äntligen för mig att prova den här kvargkakan som det bloggas om hej vilt. Det luktar verkligen himelsk och ser ut som en dröm. Jag blev tyvärr lite besviken på smaken dock. Tror att man skulle kunna dundra på med lite mer kryddor nästa gång.

Jag lånade recept från den här tjejen:

Vispa 1st äggvita riktigt hård. Blanda i 1dl bär, 1dl kvarg(/kesella) och kanel. Lägg det i en ugnssäker form och sätt in i ugnen på 225grader tills kakan fått färg. (Jag kan tänka mig att det skulle vara väldigt gott att slänga i lite vaniljsocker också)



Jag drömmer

Nu känns våren och sommaren så nära så nära och jag drömmer mig tillbaka till mitt paradis. Solen, värmen, känslan. Det går inte att beskriva min kärlek till detta ställe. Därför bjuder jag på en bildbomb med mina favoriter från dom tre (!) gånger jag vart där.

Hvar, Kroatien sommaren 2008, 2010 och 2011.

 


PT-pass 14

Idag var jag trött. Riktigt trött. Hade jag inte haft ett pass inbokat så hade jag definitivt inte befunnit mig på gymmet idag. Men ändå var jag där till slut. Om jag var trött innan är det ingenting mot vad jag var efter. Tur att  mina nya grymma byxor gav lite extra energi och en lite snyggare rumpa än vanligt.

Dagens pass:
  • Uppvärmning löpbandet 10 minuter 5,6km/h → 10km/h
  • Utfallsgång
  • Utfall med bakre benet på bänk
  • Dips (mellan seten med utfall)
  • Lastdrag (2 set brett grepp, 2 set smalt grepp)
  • Sittande axellyft
  • Stående rodd
  • Baksida axlar liggandes
  • Lårcurl framsida
  • Utfallssaxning (mellan seten av lårcurl)
  • Lårcurl baksida med pilatesboll (2 set med ett ben, två set med båda benen) (J.O.B.B.I.G.T)
  • Planka mot pilatesboll och rulla armarna fram och tillbaka
  • Bakvända sit ups (Börja sittandes och sakta rulla neråt)
  • Ryggresningar

Nu väntar en eller två vilodagar. Min kropp är slut! Det tar på en att ha haft konstant träningsvärk i en och en halv månad.

 

//Skor// Nike //Tights// Nike //Linne// H&M


Smoothie-mugg

Det är så synd att Göteborg inte har en enda riktigt juice- eller smoothiebar. Jag som älskar sånt. Tur dock att Stockholms-stället Blueberry har en webshop där man kan köpa saker. För någon vecka sen klickade jag hem deras smoothiemugg som passar perfekt för min morgon-smoothie som jag tar med mig till jobbet varje dag. Hade vi även haft en Blueberry i stan hade jag bara kunnat titta in hos dom, och dom hade sköljt ur muggen och kunnat fylla på den med nåt nytt. Smidigt och miljövänligt.

 


PT-pass 13

Idag var det dags för kondition. Brukar inte vara min favvo, men idag var det grymt. För första gången sen jag började träna med min PT körde vi på löpbandet. Det är svårt att förklara min icke existerande kärlek för denna maskin och detta träningssätt. Men nånstans måste det ju vända. Och förvånad över mig själv flög jag fram 2 km utan några som helst problem. Hur häftigt? Det är stort för mig och jag är sjukt stolt. Bra måndag. Belönade mig själv med, fömodligen, världens skönaste (och snyggaste) träningsbyxor från Nike.

Dagens pass:
  • Uppvärmning, promenad på löpbandet
  • Löpning 2 km på 9km/h
  • Crosstrainer 10 minuter
  • Situps på boll
  • Planka mot boll
  • Passgång (jobbigt som tusan för mage och axlar)

 

//Bild// We♥it

 


Min träningsvecka (12 2012)

Riktigt stabil vecka där två dagars vila gjorde att det kliade i benen. Jag har dock fortfarande inte kommit över det här med träningsvärk. Har haft konstant ont i kroppen i över en månads tid. Vet snart inte hur det är att inte känna sina muskler. Men jag gillar det för det mesta. Det gör att det känns att man får resultat. Men trots ömmande rumpa gick combaten igår strålande. Men 7 kilometers promenad och ett tufft combadt i kroppen kändes och jag kollapsade i soffan när jag kom hem. Väl värt iallafall. Underbar känsla att vara trött av rätt anledning.

Måndag: PT-pass
Tisdag: PT-pass
Onsdag: PT-pass
Torsdag: Vila (25 minuters promenad)
Fredag: Vila (25 minuters promenad)
Lördag: 25 minuters power walk + gymmet
Söndag: 65 minuters power walk + Body Combat


Min Nike+ Mini-me peppar



Rosa skor

Med mig hem från stan igår hade jag nya löparskor. Knallrosa löparskor. Har nånstans bestämt mig för att jag ska "lära mig" tycka om att springa denna våren. Så nu satsar jag. Gick till Löplabbet där jag fick jättebra hjälp med att hittar ett par skor som passade mina fötter. Fick även med mig riktiga löparstrumpor som jag hoppas kan hjälpa mig från att slippa skovskav som jag annars får så lätt, samt mojängen Nike+.

Det här känns superbra och jag är taggad. Invigde skorna med 7 km power walk och det känns strålade. Och titta bara på dom, dom är übercoola!

 


Pantone-mobil

Jag tänker köpa ett sjukt nördigt mobilskal. Det kan man göra här. Men jag kan inte bestämma mig för vilken färg. Vad tycker ni?


Dagens träningsstatus

Efter två dagars vila spritter det i benen på mig. Fick lyckligt vis med mig Moa till gymmet i morse och vi körde ett bra pass. Lite lägre intensitet än vanligt kanske, men hellre trevligt sällskap under en och en halv timme än ensamträning i en timme. Musklerna fick jobba lite ändå.

Dagens pass:
  • Uppvärmning crosstrainer
  • Utfall med bakre benet på en bänk
  • Benböj
  • Marklyft
  • Rodd
  • Lastdrag
  • Dips
  • Situps på pilatesboll med medicinboll mot taket
  • Planka med vandrande fötter
  • Trampmaskin

Efter träningen blev det supergod lunch och en tur på stan. Kom hem med en påse med fantastiskt innehåll som (förhoppningsvis) kommer ta min träning till ett nytt kapitel.

 

 

 


Cut and coloured

Det händer mycket i mitt liv just nu och jag går runt med ett konstant leende lite sådär fånigt. I och med det behövdes lite förändring. Så nu är jag brunett. Har haft olika nyanser av blonda slingor i flera år. Men nu är det blonda helt borta. Och jag tror faktiskt att jag kommer ha lite roligare som brunett!

 

Före, under, efter


Conscious kollektion

Även denna våren släpper H&M en Conscious kollektion. Jag har gillat alla dom tidigare och har hopp även för denna. Kanske lite mer uppklädd kollektion än tidigare. Men sjukt fin ändå. Vårkänslorna spritter i kroppen. I love it!

Mina favoriter.

//Bilder// H&M

 


Vår i Göteborg

Våren har hittat till Göteborg dom senaste dagarna och jag blir helt lycklig. Vårkänslorna bara sprattlar i kroppen. Så här underbart är det när man knallar runt i stan.

Solen värmer redan under morgonpromenaden till jobbet


På lunchpromenaden möts man av denna syn. Folk vallfärdar till solen för att äta utomhus

 


PT-pass 12

Mit första Crossfit-pass!

I något förenklad variant dock.

CrossFit är ett styrke- och konditionsprogram byggt på ständigt varierade funktionella rörelser utförda under hög intensitet.

 

Min PT är verkligen full av överraskningar och variation. Så galet roligt. Igår tog vi oss in i en av salarna på gymmet och körde ett back-to-basic-cross-fit-pass. Förutom en medicinboll och ett par boxningshandskar var enda redskapet min egen kropp. Det var jobbigt nog kan jag lova. Var halvt död efter uppvärmningen med höga knän och spark-i-baken-spring (en helt vanlig fotbolls-uppvärmning), bevis på att min kondition inte är som den borde. Men det var verkligen kul. Och tufft som attan.

 

Jag kan faktiskt inte komma ihåg eller förklara allt vi gjorde. Men passet innehöll allt från armhävningar, dips, jägarvila, planka och utfall till boxning, grodhopp, "passgång" och höga knän.

Det där vill jag göra igen. Jag vill göra det snabbare och jag vill vara starkare.

 

//Bilder// We♥it

 


Femton

Femton snabba om träning. Inser att jag mer och mer förvandlas till en äkta träningsnörd. And I love it! Skuttar runt med ett konstant leende och det har inte med nåt annat att göra än alla endorfiner som snurrar runt inom mig.

  1. Inne eller Ute
  2. Rosa eller Lila
  3. Hantlar eller Kettlebells
  4. Maskin eller Kroppsvikt
  5. Trekvarts eller Ankellångt
  6. Dämpat eller Avskalat
  7. Luftigt eller tight
  8. Svart eller Färg
  9. Kondition eller Styrka
  10. Hörlurar eller Fågelkvitter
  11. Frukost innan eller Frukost efter
  12. Ensamträning eller Gruppträning
  13. Intervaller eller Långpass
  14. Dans eller Yoga
  15. Snygg eller Stark

 


PT-pass 11

Tanken var att jag skulle göra ett nytt konditionstest. Men cyklen var sönder och enligt den hade jag ingen puls alls. Men det hade jag ju såklart. Så det blir att göra det en annan dag. Istället körde vi ett stenhårt styrkepass. Första gången vi körde exakt samma pass som innan. Men det gjorde inget för det är ett grymt pass. Tufft och basic liksom. Dessutom ökade jag 10kg på benböjen och 7kg på rodden. Andra gången man gör nånting går det alltid bättre och man vet vad man ska göra. Det kändes på träningsvärken jag vaknade med idag kan jag säga.

(Går)Dagens pass:
  • Uppvärmning, crosstrainer
  • Marklyft
  • Gående planka med grodhopp
  • Benböj
  • Bänkpress
  • Liggande rodd
  • Sneda, vandrande armhävningar i högt tempo (Händerna på kortsidan av en stepup-bräda, en hand på marken och en sne armhävning, sen vandra över med andra handen på marken och sne armhävning)
  • Lårcurl med pilatesboll
  • Höftlyft med snabba fötter ("banka" fötterna mot bollen)
  • Superset med baksida axel, "skidstakning" (rygg) och triceps
  • Situps på pilatesboll med medicinboll





Bio – Hugo

Scorseses nya film. Typ ett måste.

 

Martin Scorsese regisserar Hugo Cabret som berättar historien om en föräldralös pojke som lever ett hemligt liv inne i väggarna på en tågstation i Paris. Med hjälp av en excentrisk flicka försöker han lösa ett mysterium som kretsar kring hans döda far, den ilskna ägaren till leksaksaffären under honom och ett hjärtformat lås som verkar sakna nyckel. Filmen är baserad på Brian Selznicks prisbelönta och fantasifulla succébok En fantastisk upptäckt av Hugo Cabret (The Invention of Hugo Cabret) och har belönats med 5 Oscar®.

 

Om jag ska vara ärlig visste jag inte så mycket om filmen och hade i princip inga förväntningar. Det är ofta en bra grej eftersom det är svårt att bli besviken. Tvärtom blev jag väldigt överraskad över hur välgjord den var och vilken fantastisk story den hade. Riktigt sevärd. Och som vanligt kul med 3D.

 


PT-pass 10

Galet att jag redan kört 10 pass med in PT. Det betyder att vi är inne på vecka fem och jag har gjort en tredjedel av dom första 30 timmarna jag betalt för. Tre pass förra veckan, perfekt utspridda. Tre pass denna veckan, tre dagar i rad. I like it.

Igår körde vi kondition igen. Riktigt jobbigt. Som det ska vara. Idag får vi se om det gett resultat, när jag ska ta mig ann konditionstestet igen. Det kan ju inte vara sämre än sist, så det är ju positivt.

(Går) Dagens pass:
  • Crosstrainer 15 minuter
  • Gående planka med grodhopp
  • Step up på bänk 3 minuter (Herre min skapare vad det var jobbigt för både kondition och ben)
  • Cykel 10 minuter
  • Gående planka med grodhopp
  • Trampmaskin 2 minuter

Allt handlar om att få upp pulsen högt högt. Och det får jag, samtidigt svettas jag så jag kan vrida ur mina kläder efteråt. Min PT säger att "det är bra att kroppen fungerar som den ska". Och det får jag väl hålla med om. Jag är inte rädd för att svettas på gymmet, känns lite som anledningen till att jag är där. Snygg kan jag vara när målet är nått!

 

 


Vårstil

Nu när våren står för dörren är dessa vackra donnor, Rachel Bilson och Olivia Palermo, mina inspirationskällor. Älskar spetsen, fransarna (även om bilden längst upp på Olivia Palermo är från förra våren passar den in på hur jag vill klä mig i år), transparenta tygerna och färgerna. Love! Längtan efter den riktiga våren är stor nu.

 

//Bilder// Posh24



Min träningsvecka (11 2012)

Roligaste veckan på länge. Det har varit roliga men galet jobbiga pass. Precis som jag vill ha det. Även om en veckas konstant träningsvärk är ganska tuff. Vissa dagar har jag haft ont på nya stället varje gång jag rört mig. Men det är skönt att veta att träningen tar och att musklerna svarar. Att få ett bevis på att träningen ger resultat har jag ju också fått. Så det var verkligen varit en bra vecka. Fram tills idag. Precis innan jag skulle gå in på Combaten idag så ballade min mage ur och jag fick brutalt ont. Försökte ta mig igenom, men efter två låtar gav jag upp. Ingen idé att så där och dutta och inte kunna ta i för att man har ont. Så veckan slutade helt enkelt med att ligga nerbäddad i soffan. Party.

Måndag: PT-pass
Tisdag: Vila
Onsdag: PT-pass
Torsdag: Vila
Fredag: PT-pass
Lördag: Vila
Söndag: Power Walk 20 minuter + Crosstrainer 10 minuter

//Bild// We♥it


I föräldrarnas sällskap

När föräldrarna har flyttat till stan så kan man träffa dom lite oftare än innan. Igår njöt vi av en fantastiskt god middag på restaurang (Rödtunga med hummersås och pommes duchesse. Och en Cola. Det var min belöning efter en grym första månad). Och idag var vi på hockey. Förlust och ett riktigt dåligt Frölunda. Men jag kommer alltid älska känslan av att gå på hockey, vinst eller inte, det är stämningen som räknas.

 




PT-pass 9

Halv åtta (!) var jag på gymmet och mötte upp min PT. Hon föreslog att vi skulle flytta gårdagens lunch-pass till morgon-pass. Sagt och gjort. Tur att jag ser fram emot träningen så mycket nu att jag studsade upp ur sängen innan sju. Jag hade ändå en bra känsla i kroppen. Eftersom det också var exakt en månad sen jag var där första gången så var det dags för att kolla lite resultat. Och det hjälpte till lite extra. Tränade med ett konstant leende!

(Går)Dagens pass:
  • Uppvärmning, crosstrainer
  • Marklyft
  • Gående planka med grodhopp
  • Benböj
  • Bänkpress
  • Liggande rodd
  • Sneda, vandrande armhävningar i högt tempo (Händerna på kortsidan av en stepup-bräda, en hand på marken och en sne armhävning, sen vandra över med andra handen på marken och sne armhävning)
  • Lårcurl med pilatesboll
  • Höftlyft med snabba fötter ("banka" fötterna mot bollen)
  • Superset med baksida axel, "skidstakning" (rygg) och triceps
  • Hoppande utfall/saxning
  • Situps på pilatesboll med medicinboll

 

Fick mitt resultat på en post it som jag kan sätta upp där jag kan se det.

 


Kornblå

Idag tog jag mit ut från kontoret under lunchen och tog en tur på stan. Hittade denna fantastiska kjol. Tog med mig en storlek till provhytten, med tanke på att den ändå inte kommer passa, men jag kan ju alltid prova. Det visade sig att den passade perfekt. Inte nästan. Inte om jag drog in magen. Inte om jag skulle gå ner nåt kilo. Den passade perfekt nu. Älskar att märka resultat på kroppen. Gick ju inte att inte köpa den. Den är ju underbar och jag känner mig som en prinsessa i den.

 

 


PT-pass 8

Igår var det tufft! På riktigt. Mina armar var som gelé (ni vet sådär så att det jobbigste som finns är att tvätta året i duschen sen) och min stackars mage kollapsade i princip under sista sekunden av sista plankan. En dags återhämtning, sen kör vi igen. Herregud vad jag älskar det.

(Går)Dagens pass:
  • Uppvärmning, crosstrainer
  • Gående planka (böjer sig ner, kliver fram med händerna till en planka, sen tillbaka upp)
  • Snabba knöböj (mellan sätten av gående planka)
  • Marklyft
  • Utfall med bakre benet på bänk
  • Step ups på bänk med vikter i händerna (J.O.B.B.I.G.T)
  • Skulderbladspress (böjd rygg med överarmarna mot sidan, sen vrida underarmarna uppåt och pressa ihop skulderbladen)
  • Armhävningar på tå mot bänk
  • Dips
  • Axellyft
  • Rodd
  • Lårcurl med pilatesboll
  • "Magcurl" mot pilatesboll (står i planka och rullar bollen mot magen)
  • Planka mot boll
  • Omvända situps (upp i en crunch där man stannar och lyfter benen upp och ner)
  • Planka med vandrande fötter

Det kanske märks att tempot var aningen högt. Vi hann med en himla massa under timmen igår. Pulsen var i topp rakt igenom och jag svettades gärnet = hög förbränning. Lovely.

 

 

 


Bio – Järnladyn

Känns som ett måste att se filmen med skådespeleskan som vunnit en Oscar för rollen.

 

London 2008. I sin vackra våning förbereder den åldrade före detta premiärministern Margaret Thatcher frukost till sin man Denis, precis som hon har gjort varje morgon av sitt gifta liv. Men Denis lever bara i hennes fantasi. Fångad i en frustrerande passiv tillvaro och kämpandes mot sin sviktande hälsa, överöses Margaret med minnen. Fragment av privatliv och karriär trängs i hennes hjärna och hon återupplever dem med levande intensitet. Medan hon kämpar för att behålla kontakten med verkligheten, retas och kivas Denis med henne. Kampen, triumferna, sveken – vad åstadkom hon till slut? Och var det värt de uppoffringar hon fick göra?

 

Jag blev faktiskt lite besviken. Trodde det skulle hända lite mer. Istället var det en film som kändes evighetslång. Dock ganska spännande att följa en verklighet då  jag inte levde. Det var verkligen ett porträtt av denna kvinna som jag gissar speglar vem hon var på ett riktigt sätt. Att Meryl Streep är en fantastisk skådespelare är ju ingen hemlighet och en måste för att en sån här film ska funka. Och hennes man Denis är ett grymt komplement till den lite stela Margaret. Han bidrog med en skön och lättsam humor. Tack och lov. Sevärd, intressant, lång.

 


PT-pass 7

Som jag längtat till dagens pass. Och det fick jag igen med råge. Tufft! Men så kul. Ju mer positiva kommentarer jag ger efter ett pass, destu tuffare blir nästa. Precis som jag vill ha det. Jag har köpt ett par träningshandskar också, så jag verkligen kan ta i, gillar inte när man glider och jag gillar inte känslan av att hålla i järnstängerna.

Trodde jag skulle vara lite hämmad av skovskavet som dök upp i helgen. Men det funkade fint. Har jag sagt att jag ska köra tre pass denna veckan? Jag är så taggad!

(Går)Dagens Pass:
  • Uppvärmning, Crosstrainer
  • Marklyft
  • Lastdrag
  • Lårcurl, framsida
  • Gående utfall (mellan seten av framsida lårcurl)
  • Lårcurl, baksida
  • Situps på boll med fötterna i 90 grader mot väggen
  • Dips
  • Trampmaskin

 

 


Nike workout

Att jag gillar Nikes träningskläder är ingen hemlighet. Då menar jag att jag älskar deras kläder. Har fått en grej för att ha shorts över tightsen när jag kör Combat nu, är galet bekvämt. Ett par snygga Nike-tights står just nu högt upp på min önskelista. Tycker dom är grymt snygga med Nike-loggan mitt på benet. Who am I kidding? Allt står på min önskelista. (Utan vattenflaskan eftersom jag har den i gult. Fast iofs snyggt att variera lite ibland ändå ...)

 

//ShortsVäskaJackaVattenflaskaToppLinne SkorByxor//



Min träningsvecka (10 2012)

Denna veckan ökade jag äntligen lite i antal pass och det känns bra. Har vart lite frustrerande, jag är trots allt en allt-eller-inget-tjej. Blev faktiskt av med träningsvärken från torsdagens pass tack vare fredagens pass. Trodde det var en myt att man kunde träna bort träningsvärk. Dock kändes det fortfarande segt i benen i lördags. Så jag gav mig ut för en power walk. Men mina Easytone-skor blivit så slitna att det gått hål i tyget på insidan av skorna. Det gjorde att jag fick blåsor stora som fem-kronor halvvägs under foten. Smärta! Tog mig igenom söndagens Combat genom att hoppa runt på tå, eftersom jag inte kan stödja på höger häl. Men det gick bra ändå och jag är nöjd att jag körde på trots att mina föräldrar var lite skeptiska när dom såg mig halta in på gymmet.

Måndag: Vila
Tisdag: Body Combat
Onsdag: Vila
Torsdag: PT-pass
Fredag: PT-pass
Lördag: Power Walk 45 minuter
Söndag: Body Combat


Kommande vecka har jag tre pass bokade med min PT. Det ska bli galet kul. Jag ser verkligen fram emot att träna på ett helt annat sätt nu för tiden. I love it!


Min lördagskväll

Igår kom mina vänner över på middag och melodifestival. Man kan faktiskt äta väldigt god mat och efterrätt utan mängder med kalorier. Middag – Kyckling med chévreost, grillade grönsaker och mangosås på turkisk yoghurt. Efterrätt – äpplen i ugn med mandelflan och cocos, smaksatt med lite honung, kanel och kardemumma.

Melodifestivalen då. Vi bestämmde oss för att ranka alla låtar, men insåg ganska snabbt att vi missat hälften och fick lyssna febrilt under snabbgenomgången för att få ett intryck av låtarna. Jag prickade in fyra rätt och vann våran lilla tävling. Hade nog gärna sett Molly Sandén som vinnare. Gillade låten, uppträdandet och hennes kläder riktigt mycket. Det är också alltid spännande att följa folks kommentarer på Twitter och Facebook under sånna här "viktiga" kvällar.

Hur som helst en grym kväll.



Dagens dagbok

Gårkvällen var så fantastisk. Jag var nära att inte ens ge mig iväg eftersom jag var så galet trött. Men det gjorde jag och det är jag grymt glad för. Jag och några av mina närsta vänner och några nya bekantskaper satt på stans bästa bar hela kvällen. Vi möttes klockan åtta och jag steg innanför dörren hemma igen, fem timmar senare. Tiden bara flög iväg och jag skrattade så jag fick ont i käkarna. Ett glas vin blev det och jag bara njöt av att vara social igen. Det känns som jag vart i socialt ide sen i höstas. Men nu börjar suget på att träffa folk igen, komma tillbaka.

Nu är det lördag och även om solen hunnit gå i moln står termometern på nio grader och jag ska ge mig ut på vårens första härliga power walk. Måste vila mina stackars muskler lite, även om träningsvärken är väldigt mycket bättre idag än igår. Härligt.

//Skor// Reebok easytone //Tights// H&M //Linne// H&M //Tröja// Stadium//Vindjacka// Adidas

 

 


PT-pass 6

Idag vaknade jag av träningsvärken från helvetet. Bak- och insida lår talade om att dom fanns kan jag lova. Kändes sådär inspirerande att veta att jag skulle köra kondition med dessa ben. Men när lunchen kom, lämnade jag kontoret (för dagen) för gymmet och jag tog mig igenom 40 minuters kondition. Knappt kändes det som. Men det gjorde jag. Spontant kändes träningsvärken bättre direkt efter, men nu känns den lika mycket som innan. Hur som helst var det galet skönt att skippa gå tillbaka till kontoret. Jag bastade och duschade lääänge innan jag åkte hem och slängde in en tvätt medans jag tog en power nap. Nu har jag mat i magen och ska möta upp ett gäng vänner för ett glas vin (Ett glas vin ≈110 kcal. Kalorimässigt inte så farligt, men alkoholen stoppar förbränningen och det är ju inte direkt nåt jag vill). Nu är det helg mina vänner!

Dagens pass:
  • Crosstrainer 20 minuter
  • Cykel 15 minuter
  • Trampmaskin 5 minuter (växer fram nån typ av hatkärlek för denna maskin)

 


PT-pass 5

Idag var det äntligen dags för ett nytt pass. I love it! Det är så jobbigt, men det är så roligt. När jag ställde mig på crosstrainern för att värma upp idag, så kände jag bara hur fantastiskt skönt det skulle bli att svettas lite. Sen körde vi ett riktigt tufft styrkepass. Det roligaste är typ att vi gör så många olika övningar, även om vi kör i princip samma muskler så är det olika övningar. Det gör ju definitivt att jag inte kommer tröttna iallafall. Inte ett av dessa fem pass har sett lika dana ut. Det gör det lite spännande. Men idag vet jag att det är ett konditionspass som väntar imorgon. Kommer bli jobbigt, men I like it. Har så mycket stress i kroppen från veckans toktuffa jobbvecka som jag behöver svettas bort.

Dagens pass:
  • Uppvärmning, crosstrainer
  • Gående planka (böjer sig ner, kliver fram med händerna till en planka, sen tillbaka upp)
  • Snabba knäböj utan vikt
  • Marklyft
  • Utfall med bakre benet på en bänk
  • Utfall med vikt
  • Grodhopp
  • Skulderbladspress (Böjd rygg med överarmarna mot sidan, sen vrida underarmarna uppåt och pressa ihop skulderbladen)
  • Chins
  • Dips
  • Situps på boll med fötterna i 90 grader mot väggen

 


//Bilder// We♥it




(Går)Dagens träningsstatus

Jag visste redan innan jag började passet igår att det skulle bli tufft. Och det blev det. Jag kunde inte fokusera och att jag inte kört den nya releasen innan, hjäper inte direkt. Dessutom fick jag ont i benet igen. Why liksom? Kanske jag måste köpa nya hoppa-och-studsa-skor? Hur som helst fick jag inte direkt samma rus som efter söndagens pass. Nu vilar vi en dag, glömmer gårdagen och laddar för ett PT-pass imorgon istället.

//Bilder// We♥it

 


Min hälsosammare mat

Nu har det gått tre veckor in i min nya hälsosammare livsstil. Jag kämpar fortfarande lite med att variera maten och vissa dagar går det bättre än andra. Jag tror dock att jag kan se ett samband mellan maten och sömnen just nu. Jag sover så gott och vaknar efter 7–8 timmar, utvilad. Jag vet inte när det hände senast. Men det känns bra även om det är ovant.

 

Jag börjar dock lära mig vad jag ska välja att äta och förstår vad som innehåller mycket kalorier och varför och hur det hänger ihop med vikten och kroppen. Det är faktiskt lite kul att lära sig.

 

 


Bio – Carnage

Roman Polanskis nya film. Med helt fantastiska skådespelare. Spännande.

 

Penelope och Michael Longstreet och Alan och Nancy Cowan har aldrig träffat varandra. Men när deras söner hamnar i slagsmål möts de upp i Penelopes och Michaels chica Brooklynlägenhet för att som vuxna människor diskutera vad som inträffat och försöka hitta en lösning. Men snart är barnens konflikt glömd, kanonerna laddas i de verbala skyttegravarna och när glåporden viner som kulor i den perfekt inredda lägenheten, ställs helt andra frågor på sin spets.

 

En väldigt annorlunda film som utspelar sig i realtid i samma rum. Kan låta ganska trist. Men trust me, den är intressant. Skådespelarna är helt grymma och spelar helt olika karaktärer. Det är en skön typ ironisk humor som byggs upp under filmen. Kan tycka att den började lite segt, men den tog sig och byggdes upp liksom. Ganska grymt att bygga en hel film på konversationer ändå. Som sagt en spännande annorlunda film.

 


Min träningsvecka (9 2012)

Återigen en stabil vecka. Jag kämpar fortfarande lite med att jag tycker det är något pass för lite i veckan. Men jag tänke på vad min PT säger, "Man ska träna med kvalité istället för kvantité". Så jag ska inte stressa mig igenom ett pass som jag egentligen inte hinner, bara för att. Bättre att köra ordentligt när man väl tränar. Och att lägga in extra vardagsmotion. Vilket jag ska göra nästa vecka. Promenader fram och/eller tillbaka från jobbet. Annars så börjar det kännas i kroppen. Det är tufft att träna med en personlig tränare, men jag gillar det, det är ju anledningen till att jag bestämde mig för att göra det här.

Måndag: Vila
Tisdag: Vila
Onsdag: PT-pass 3
Torsdag: PT-pass 4
Fredag: Vila
Lördag: Kondition (15 minuter crosstrainer, 10 minuter cykel med intervaller, 5 minuter rodd)
Söndag: Crosstrainer 15 minuter + Body Combat




Söndags-Combat

Nu sticker jag till gymmet och kör ett efterlängtat Combat-pass. Så här ser jag ut idag.

//Skor// Nike //Tights// H&M //Shorts// Nike //Svart linne// H&M //Tröja// Stadium



Update: Hemma igen. Grymt pass idag, älskar känslan av att kunna hålla på i en evighet. Jag känner skillnad på konditionen och det känns underbart. Just nu känner jag mig så där lycklig som bara träning kan göra en.


Lördagslunch

Efter ett konditionspass på gymmet mötte jag upp familjen på stan för lunch. Låt mig säga att det känns lite som att jag fuskade när jag åt fisksoppa. Vill nog inte veta hur många kalorier det var i den. Men jag åt i alla fall mest fisk, räkor och musslor och lämnade en hel del av själva soppan. Får helt enkelt lägga i ett extra kol på träningen imorgon. Men gissa hur gott det var? Och hur söt är inte mitt busfrö till systerdotter?

 




Lördag

Jag säger god morgon lördag och hej våren. Fåglarna kvittar och jag vaknade av solen strålar som letade sig in mellan rullgardinerna. Jag blir helt lycklig i kroppen. Dagen spenderar vi på gymmet innan det blir en heldag på stan med familjen och framförallt min energikälla nummer ett, min systerdotter Signe. ♥

 

Njut av helgen och vädret mina vänner. Kärlek till er!



PT-pass 4

Redan dagen efter pass tre körde vi pass fyra. Jag kände att jag visste vad som väntade. Stentuff styrka. Men det är häftigt hur man klarar mer än man tror tack vare att nångon pushar en. Typ som 30 armhävningar på tå mot en bänk. Common! Vem trodde att jag kunde klara det? Men det gjorde jag (även om det var sjukt jobbigt) och nöjd som tusan är jag. Jag hoppas nästan att jag får lite träningsvärk som bevis på den tuffa träningen.

Dagens pass:
  • Uppvärming, Crosstrainer
  • Marklyft
  • Gående planka (böjer sig ner, kliver fram med händerna till en planka, sen tillbaka upp)
  • Utfall
  • Rodd
  • Lastdrag
  • Trampmaskin
  • Dips
  • Armhävningar (på tå mot bänk)
  • Situps på boll med fötterna i 90 grader mot väggen
  • Rygglyft på boll

Det känns jättekul att min PT säger att hon är supernöjd med både mat och träning och att vi går galet fort fram. Vi har trots allt bara kört i två veckor. Det här kommer bli så bra.

 

 

PS. Asså det känns som jag har min egna hejaklack här på bloggen. Jag blir sååå glad av alla peppande kommentarer. Tusen tack ska ni ha, ni hjäper mig som bara den.

 


PT-pass 3

Pass nummer tre stavas  K O N D I T I O N. Det var ganska kort men intensivt. 30 minuter och jag har fortfarande inte riktigt hämtat mig. Helt slut. Råkade dock svara: "Jag gillar det, jag har längtat efter det här" på Fs fråga om när jag tränade så hårt senast. Hur det kommer sluta imorgon blir spännande att se.

Dagens Pass:
  • Crosstrainer 15 minuter
  • Trampmaskin 5 minuter (första gången jag stod på en sån apparat. Jajks)
  • Cykel-intervaller 7 minuter. (4 minuter sittande 3 ståeende på dubbelt motstånd)
  • Crosstrainer 3 minuter

 

 


Snabbmat

Dagar när jag går direkt från jobbet för att göra nåt annat är en utmaning. Vad ska jag äta? Medan resten av mina vänner åt på McDonalds innan bion i tisdags, satt jag och väntade på dom med min egna snabbmat. En sallad från nya salladsbaren på Vallgatan. Green Drizzle, ett nytt koncept av Espresso House. Riktigt najs faktiskt. Fräscht som tusan och spännande smaker. Och lagom storlek. Och snabbt så klart. Perfekt och nyttig snabbmat (om du skippar dressingen och/eller osten, beroende på hur många kalorier du vill spara).

Sallad to go med bulgurvete, kyckling, fetaost, salladslök, grön sparris, torkade frön och en  l i t e n  skvätt citron och kallpressad rapsollja




RSS 2.0