Tävling – Case pocket

Nu är våren här (vare sig temperaturen säger det eller inte) och det är dags att ge sig ut och träna för att suga in allt som våren innebär. I ett samarbete med MrGizmo.se så lottar jag ut en Case pocket/sportband till telefonen som gör det lättare att ta med sig musiken ut.
 
Skriv en kommentar med vilken färg du vill ha på bandet tillsammans med din favoritlåt att träna till så är du med och tävlar. Glöm inte din mejladress så jag kan kontakta dig om du vinner. Tävlingen pågår till och med den 2 april. Lycka till!
 
 
 
 

Semester

Jag kommer spendera påsken i London och tar där med semester från bloggen ett par dagarn. Men min systemkamera är redo och jag är taggad för en långhelg i en grym stad.
 
För att inte missa något, följ mig på Bloglovin och Instagram (@sofham). Det kommer till exempel komma upp en tävling här i morgon som ni kan roa er med medans jag är i väg.
 
Glad Påsk!
 
 
 
 
 
 

Viscus pass #15

Jag började min lediga morgon med att gå upp tjugo i sex. Något som aldrig skulle hänt för ett år sen. Jag tog mig till Masthuggstorget för att köra mitt älskade torsdags pass på Viscus. Önskan att stå på händer slog in och var dagens uppvärmning. Det gick faktiskt helt okej, men det är mycket övning kvar innan jag kan stå långa stunder eller till slut gå på händer.
 
Annars så börjar jag äntligen känna att motståndet för att komma tillräckligt djupt i squatsen börjar släppa. Efter förra veckan när det kom fram att det är vaderna som är problemet har jag strechat och töjt och masserat så mycket jag kunnat i samband med träningen och det verkar som det har gett resultat. Gött.
 
Dagens pass:
  • Uppvärmning: Hand stand och hjulningar
  • Teknikgenomgång och styrka: Thrusters (Front squat upp till raka armar)
Dagens pass var så många rundor som möjligt under tolv minuter med:
  • 5 Thrusters
  • 10 sit ups
  • 15 jump pull ups
Jag gjorde 7 varv + 11 reps. Det kändes ändå bra. Det var sit upsen som dödade mig. Klarade jump pull upsen riktigt bra faktiskt, körde alla varv unbroken (alla 15 utan vila) på den. Samma med thrusters, dock mesade jag lite och minskade vikten där innan passet. Men jäkla sit upsen alltså.
 
 
 
 
 
 

Dagens träningsstatus

Stack iväg till gymmet en snabbis på lunchen idag. Det är grymt skönt alltså. Kör man bara dryga halvtimmen så hinner man gott och väl under timmen, det är bra när det är mycket att göra på kontoret.
 
Idag körde jag ben. Det var länge sen nu, det kändes trots att jag tog det väldigt lugnt. Lätta vikter och enkla övningar. Hoppas på att det ska kännas lite imorgon, men nån stans känns det som att risken att det bli ben på Viscus imorgon är gansks stor. Har dock lagt in en önskan om att öva på att stå på händer också. Hoppas det blir så.
 
Dagens pass:
  • Crosstrainern 5 minuter
  • Djupa knäböj utan vikt i smithmaskin
  • Sumo-marklyft med hantel
  • Utfall med stång
  • Benpress
  • Trampmaskin 5 minuter
 
// Byxor Linne  Skor  Vattenflaska // Nike //
 
 
 

Rachel Brathen

När jag var på The Nike Blast i början av februari var jag på en klass som hette »Introduction to handsstand«, den leddes av en tjej som heter Rachel Brathen. Efter att ha sett hennes bilder på Instagram (yoga_girl) var jag hooked redan innan. Hon lyckades inte riktigt lära mig stå på händer. Men att se henne och vilken kroppskontroll hon hade var helt galet. Förutom Instagram kan man följa henne på Tumblr här. Alla som gillar yoga borde bli fantastiskt inspirerade, men man behöver nog inte gilla yoga för att bli inspirerad. En svensk tjej som bor på Aruba och jobbar som yogainstruktör. Hon bjuder på fantastiska bilder varje dag. Inspiration.
 
 
// Bilder // Wonderfulyou.tumblr.com
 
 
 
 

Bowling

För att göra något vi inte brukar bestämde vi oss för att äta middag och spela bowling. Riktigt kul och mysig sådär en helt vanligt tisdag. Att jag, som verkligen  a l d r i g  vinner, vann hela skiten var ju bara bonus. Sa jag att jag vann? Haha. Sjukt kul. Nästa gång snackar vi om att spela biljard. Det är jag inte riktigt lika bra på kan jag lova.
 
 
 
 
 
 

Veckans inspiration

Den här veckan representerar nystart. Något som är nyttigt att göra ibland, vad det än kan vara.
 
// Bilder // Min Tumblr //
 
 
 

Paus

Jag har funderat länge nu, på vad det är som gör mig stressad och vilka situationer som ger mig ångest när det kommer till träningen. Jag har kämpat konstant med min kondtion och sakta sakta sakta känt hur det har blivit bättre. Men efter min lilla utmattning (som jag har döpt min lilla depp till) så känns det som jag har börjat om från noll. Igen. Det ger mig ångest. Därför har jag nu bestämt mig för att puasa med militaryn en månad. Då slipper det ligga i bakhuvudet att jag borde gå dit. Nu kan jag inte gå dit, så jag kan fokusera på annat och på att komma ikapp för att vara redo att köra igen när våren är här i maj. För det handlar inte om att jag inte tycker att det är roligt. Det tycker jag, men just nu är det annat som väger över tyvärr.
 
Det känns verkligen som en stor sten har släppt från mitt hjärta nu. Det är det här jag behöver. Och jag har spännande planer på hur jag ska spendera denna månaden istället.
 
 
// Lite blandade bilder sen jag började träna military training i september //
 
 
 
 

Pick & Mix

Något som syns i fler och fler mataffärer just nu är Salladsbaren Pick & Mix där man kan mixa ihop sin egna sallad. Jag tycker det är helt fantastiskt. Alla gånger man kommer hungrig efter jobbet och känner för att göra allt annat än att laga mat, men ändå inte vill köpa någon annan typ av färdigmat. Priset är rimligt och utbudet är grymt, framförallt i dom större butikerna som ICA Maxi till exempel. Riktigt bra.
 
ICA Focus i Göteborg har en egen variant av detta och har dessutom tagit det ett steg längre med en fruktbar med vanlig frukt samt lyxig chokladdoppad frukt.
 
 
 
 
 
 
 

Min träningsvecka (12 2013)

Någonstans känns det inte alls bra att säga att jag har kört tre pass denna veckan (dock även promenad till jobbet dom flesta dagar, börjar bli en skön tradition nu). Men samtidigt är jag så stolt över mig själv att jag lyssnar på  mig själv och prioriterat mina vänner framför träningen. Något jag inte gjort på länge. Jag försöker hitta en balans och jag har en plan på hur jag ska gå vidare. Fokus måste verkligen ligga på att ha kul och göra sådant som får mig att må bra, utan att det bidrar med ångest.
 
Måndag: Vila
Tisdag: Gymmet
Onsdag: Vila
Torsdag: Grupp-PT-pass
Fredag: Vila
Lördag: Gymmet
Söndag: Vila
 
 
 
 
 
 
 

Dagens träningsstatus

Lördag=cardiodag. Sista helgen med Vinterstudion på TV, då får man passa på. Kom till gymmet lagom för att se tjejerna åka skidor i Falun och gick därifrån en och en halv timme senare. Nöjd med dagens tid framför skidorna. Hur jag ska göra kommande cardiodagar får vi väl se, för det är bannemej lättare att titta på något samtidigt som man kämpar på crosstrainern.
 
Dagens pass:
  • Crosstrainern 20 minuter + 25 minuter
  • Löpning 2 kilometer + promenad 10 minuter
  • Rörlighet och corestabilitet 10 minuter
 
Jag kände att det var dags att försöka mig på att springa lite lätt (denna ångest). Körde på riktigt lugnt tempo och det kändes bra. Fick tvinga mig att inte höja farten eftersom det jag var ute efter var att springa 2 kilometer i ett behagligt tempo. Det klarade jag och jag hade inte ont någonstans heller, vilket gör mig glad. Nästa gång kör vi antingen lite längre eller lite fortare.
 
 
// Byxor // Casall // Linne  Skor // Nike //  Strumpor // Gococo //
 
 
 
 
 

The world

Det finns få saker som jag gillar så mycket som typografi, bokstäver och kartor. När typografi och bokstäver skapar en karta är det full pott. Jag har bott i min lägenhet sedan 2009 och hade haft en tom vägg i vardagsrummet sen dess. Jag har väntat på det perfekt att fylla ut väggen med, så när jag hittade denna fantastiskt tavla från Bold&Noble var det inget snack om saken. För någon vecka sen kom den upp på väggen och jag är supernöjd. Jag köpte den här.
 
 
 
 
 
 
 

Viscus pass #14

Idag var det ett annorlunda pass som väntade. Johan var på äventyr och hade fixat en tjej (som jobbar som PT, sjukgymnast, ergonom och massör på Viscus) som skulle köra rörlighet med oss. Fokus låg på underkroppen, att öppna upp höfter och töja muskler som tar emot. Jag som länge trott att mitt problem med att inte komma ner djupt nog i knäböjen, legat i rumpa och höfter. Men det visade sig inte vara fallet. Utan det är vaderna som är boven. Dessutom märkte hon att ena ärret efter min operation på vänstra benhinnan fortfarande sitter fast i muskelhinnan vilket också hindrar rörligheten.
 
Vi jobbade på med massa olika övningar där yoga-hunden tog där den skulle i mina vader kan jag lova. Sen avslutade jag med att rulla vaderna på en foam roller. När man träffar rätt punkt är det smärta, men ack så nödvändigt. Och vilken skillnad det blev på mina knäböj innan och efter rullningen. Så nu vet jag vad jag ska jobba på och vad jag ska be massören på jobbet massera nästa gång.
 
Jag blir så otroligt motiverad av att träna för folk som vet vad dom pratar om och som kan förklara varför och vad som händer när man gör saker. Folk som är bra på sitt jobb liksom. Det var verkligen Ebba och jag hoppas det blir fler av dessa pass med henne.
 
 
// Invigde mitt linne som jag köpte på Nike blast idag. Blev bra tillsammans med mina lila skor //
 
 
 
 

Lululemon – yoga.surf.retreat

Älskar att få Lululemons nyhetsbrev. Älskar inte alls att affären inte finns i Sverige. Hur som helst så har dom en yoga och surf-kollektion. Bikinis som ser ut att sitta där den ska. Nu är väl inte vanlig surfing så stort här i Sverige. Men i sommar ska jag iallafall testa på Stand up Paddling (SUP) och då hade det vart fint med en av dessa bikinis.
 
 

 

// SporttoppTriangeltoppTrosor //
 
 
 
 

 


Linser

Äntligen har jag fått tummen ur och skaffat linser. Jag har haft glasögon sedan 2010, men jag såg inte så dåligt då att jag ens behövde dom när jag körde bil. Men nu såhär tre år senare så kan jag säga att jag ser dåligt på riktigt, utan glasögon. Så när jag tränar (och aldrig skulle tänka tanken att ha på mig glasögon) så ser jag aldrig skarpa konturer och har svårt att se folk jag möter. Därför ska det bli fantastiskt skönt att träna med linser och se nånting för första gången på länge, när jag tränar i morgon. Om jag bara får in dom i ögonen, oj vad jag är dålig på det.
 
Någon som har bra tips att dela med sig av?
 
 
 
 
 
 

Bio – Oz – The Great and Powerful

 Den senaste storfilmen.
 
När Oscar Diggs, en obetydlig cirkustrollkarl med tveksam moral kastas ut från Kansans till Oz fantastiska värld tror han att hans lycka är gjord. Här väntar berömmelse och rikedom och det är bara för honom att ta för sig, tills han möter de tre häxorna Theodora, Evanora och Glinda vilka inte är övertygade om att han är den stora trollkarl som alla väntat på.
 
Jag som inte sett någon tidigare version av filmen eller läst någon bok hade inte så stora förväntningar på denna film. Och det brukar vara bra, så också denna gång. Älskar att den är grymt snyggt gjord och hur fantiskt fantasin kan vara ibland. Att filmen dessutom innehåller fantastiska skådespelare gör ju inte saken värre. Definitivt värd att se i 3D på bio.
 
 
 
 

Dagens träningsstatus

Idag riktigt längtade jag till gymmet. Det finns inget mer perfekt sätt att avbryta en arbetsdag med att träna på lunchen. Dock så har jag mycket att göra att jag inte hade all tid i världen. En effektiv halvtimme med fokus på ryggen och jag var riktigt nöjd.
 
Dagens pass:
  • Crosstrainer 5 minuter
  • Sumo-marklyft med hantel
  • Stående rodd i kabel
  • Skidåkardrag i kabel
  • Rumplyft liggandes på mage på en bänk
  • Rygglyft
 
 
 
 
 

Veckans inspiration

Jag fortsätter att sprida lite positivt tänkande. Våren kommer snart och då blir det lite lättare att ha ett leende på läpparna. Jag tänker tillbaka till när någon sa till mig att allt blir så mycket lättare med ett leende. Ska vi prova det denna veckan, även om våren inte riktigt är här än?
 
 
// Bilder // Min Tumblr //
 
 
 

Mangajo

När jag kom till Centralen i Göteborg innan jag hoppade på tåget till Karlstad i fredags smet jag in på Upper Crust. Där hittade jag denna spännande drycken, MangaJo med smak av citron och grönt te. Den snygga flaskan i sig gjorde det svårt att låta bli att köpa den.
 
Jag gillade den. Smaken påminde om citronsaft, men är inte lika sliskig som saft brukar vara (jag gillar inte ens saft). Skulle lätt vilja prova deras andra spännande smaker. Synd bara att den kostade 29 kronor, vilket är lite i dyraste laget kan jag tycka. Men kul med något nytt och nyttigt som samtidigt är gott.
 
 
 
 
Så här står det om Lemon & Green Tea på hemsidan:
 
Naturally detoxing and no added sugar

This delicious lemon and apple drink with green tea will stimulate your mind. Asian societies have long believed in the healing properties of green tea, and these days it’s everyone’s favourite anti-oxidant. With a tiny kick of natural caffeine, green tea also sharpens your mind. Our chilled version has a twist of lemon, and contains no sugar or artificial ingredients.

Nutritional information per 100ml:

  • Energy: 133kJ/31kcal
  • Protein: less than 0.1g
  • Carbohydrate: 7.5g
  • Fat: less than 0.1g
 
 
 

Min träningsvecka (11 2013)

Så kom då veckan där jag dammade av min gula t-shirt. Och det var lika jobbigt som jag hade föreställt mig. Men det är ändå skönt att ha första passet gjort på militaryn. Nu hoppas jag att det ska släppa lite iallafall. Annars är det definitivt torsdagens pass och söndagens power walk (SOL) jag tar med mig. Kanske är dags att öka lite för nästa vecka nu? Jag känner hur suget smyger sig på allt mer och mer.
 
Måndag: Vila
Tisdag: Vila
Onsdag: Military training
Torsdag: Grupp-PT-pass
Fredag: Vila
Lördag: Power Walk innan frukost 57 minuter (6 kilometer)
Söndag: Power walk 25 minuter (3 kilometer)
 
 
// Note to self //
 
 
 
 

Min helg

Min bästa kompis pluggar i Karlstad och det var minst sagt dags för mig att hälsa på henne och se hur hon har det. Jag kom upp vid fem-tiden i fredags och vi spenderade kvällen med att göra pizza, dricka sangria och äta marängswiss tillsammans med massa prat hemma hos henne. En sån där perfekt kväll.
 
Vi vaknade sent efter en ofrivillig sovmorgon igår, då slängde vi på oss träningskläderna och begav oss ut på en power walk i dom värmländska skogarna. Efter det blev det brunch med bananpannkakor och glass innan vi åkte in till stan en stund. Där mötte vi senare upp några kompisar till Sara på O'learys för att äta middag och kolla på hockey – Färjestad–Modo (är man i Karlstad så är man). Planerna att avsluta kvällen med bio övergick till att dricka öl. Det blev en supertrevlig kväll. Och helg. Nu sitter jag redan på tåget på väg hem, det har gått fort men vi har haft det himla mysigt. Nästa gång vi ses är det dags för London baby. ♥
 
 
 
 
 
 

Viscus pass #13

Lucky number 13. Hade gärna kört detta sju dagar i veckan. Suget för att träna i morse gick dock upp och ner efter gårdagen. Men det är inte direkt svårt att ta sig upp på morgonen när jag vet att det alltid är så jäkla kul. Idag hade jag dessutom sällskap av Jessica. Det var ett riktigt bra pass. Jag som älskar att träna axlar blev glad över att vi skulle träna på Shoulder to over head (alltså få stången från axlarna till raka armar över huvudet). Det var kul. Passet sen var kul, men jobbigt. Som alltid. Kommer aldrig kunna släppa hur 10 minuter kan vara så brutalt. 
 
Dagens pass:
  • Uppvärmning: Rörlighet
  • Teknikgenomgång: Shoulder press, Push press, Push jerk
Dagens pass var 10 minuter och så många varv som möjligt av 10 shoulder to overhead, 10 box jump och 20 jump squats. Jag klarade 3 varv plus 14 reps. Om jag bara slapp det där läget när illamåendet kommer så jag kunnat pressa igenom. Hade lätt klarat hela varv fyra också.
 
Bjuder förvånande nog på en film idag. Filmat efter passet med vikten från workouten, därför jag ser så trött ut trots den lätta vikten. haha. Men för ordningens skull en vanlig bild först.
 
 
 
 
 
 

Military training #39

Jag har haft sånt motstånd att ta mig iväg till militaryn. Hade tänkt gå i måndags, men träningsvärken satt fortfarande kvar i magen att det kändes helt meningslöst att göra tester om jag inte kunde göra det ordentligt. Istället laddade jag för idag. Dagen då det egentligen var dags för löptest. Men det fanns inte en chans på denna jord att jag skulle göra det. Trots att jag bestämt mig för att skippa det så tog det emot. Jag vet att jag inte tränat ordentligt på över en månad och efter allt som vart på sistonde så visste jag att jag skulle behöva börja från noll.
 
Jag hade inte fel. Jag. Hatar. Att. Springa. Bara uppvärmnings rundan på 2-kilometers-slingan gjorde mig död. Jag hatar det. Istället för att springa ett varv till körde jag lätta intervaller och sit ups. Det kändes bra. Faktiskt. Efter alla var klara med testet så körde vi två varv med upphopp, krypning, rush och armhävningar. Sen var det kört och illamåendet dök upp på en sekund. Tanken var att köra höga knän i intervaller efter det, men jag klarade det inte. Visste att om jag skulle köra på skulle det sluta med att fick upp det jag hade i kroppen. Jag valde att gå åt sidan.
 
Jag blir förbannad över att kroppen stretar emot. Det är som att den gör allt den kan för att jag ska sluta med det jag håller på med. Men jag vill inte. Jag vill fortsätta. Och idag tog jag inte ens ut mig direkt. Vad är problemet?
 
// Note to self //
 
 
 
 

Veckans inspiration

Idag vill jag bara titta framåt och se allt som finns framför mig.
 
 
 
 
 

Min träningsvecka (10 2013)

Fortfarande ingen fantastisk vecka, mängdmässigt. Men jag är ändå nöjd över att jag verkligen lyssnar på kroppen. Dock hade jag väl velat få in något mer pass, men belastiningen på jobbet har gjort dett det inte riktigt blivit så. Försöker att inte stressa upp mig för det. Nu laddar jag iallafall för att sätta igång med militaryn nästa vecka. Börjar med ett pass så får vi se hur jag tar det där ifrån.
 
Måndag: Vila (morgonpromenad)
Tisdag: Vila (morgonpromenad)
Onsdag: Vila
Torsdag: Grupp-PT-pass
Fredag: Vila
Lördag: Promenad
Söndag: Promenad 50 minuter + gymmet
 
 
 
 
 
 

Dagens träningsstatus

Hade bestämt träningsdeljt med en kompis. Men fick inte tag på honom under första halvan av dagen så jag orkade inte vänta utan begav mig till gymmet själv någon timme efter lunch. Hade bestämt mig för att köra lungt, eller rättare sagt hade inget annat val då torsdagens träningsvärk fortfarande sitter i. Ägnade promenaden till gymmet till att försöka få kontroll över mina lårmuskler som fortfarande gör som dom vill. Annars var det magen som sa emot, jäkla träningsvärk.
 
Dagens pass:
  • Promenad till och från gymmet 50 minuter
  • Crosstrainer 10 minuter
  • Stående axelpress
  • Liggande baksida axellyft
  • Liggande bröstpress med en hand
  • Liggande pull downs
  • Triceps curl
  • Rörlighet – Overhead squats med pinne och nudda liten boll på marken
  • Stretch
 
// En gammal bild på hur jag gör bröstpress med en hand //
 
 
 
 

Dagens dagbok

När jag vaknade i morse var träningsvärken inte ett dugg bätte. Snarare snäppet värre än när jag la mig igår. Hade bestämt frukostdejt med Moa och tanken var att vi skulle ta en promenad runt Slottsskogen efter. Men mina ben lydde inte, dom gjorde som dom ville och jag gick som jag hade allvarliga probelm. Plösligt kunde benen liksom vika sig under mig. Fruktansvärd känsla att inte kunna styra sin kropp. Hur som helst var frukosten kanon och istället för en promenad i parken gick vi lugnt och sansat in mot stan.
 
Efter att ha gått loss med dammsugare och skurtrasa i lägenheten när jag kom gem igen, känns benen lite bättre. Om bara träningsvärken i magen också kunde ge med sig … Någonstans hade jag en dröm att kunna ta mig till gymmet på eftermiddagen. Det kan jag glömma. Får ta igen det imorgon istället. Och ja det är skönt med träningsvrärk. Till en viss gräns. När benen inte gör som man vill och nysningar måste avbrytas för att det gör så ont i magen när dom ska ut är ingen höjdare.
 
 
 
 
 
 

Pinchos

Denna veckan har varit katastrof på jobbet. Jag har haft fantastiskt mycket att göra och jobbat över timmar varje dag. Så mendans jag skypade med Moa en ensam kväll på kontoret övertalade jag henne (inte för att hon var så svårövertalad) att vi skulle prova tapasrestarangen Pinchos som precis öppnat sin andra restaurang i Göteborg. Detta är en ny typ av restaurang där man beställer sin mat via en app på telefonen och man får push-notiser när den är klar. Jag gillar konceptet, det var smidigt och jag gillar att man slipper en servitör som kommer och tjatar om man vill ha något mer och så vidare, man bestämmer själv. Dock kan jag väl tycka att dom kunde komma ut med maten iallafall.
 
 
 
 
 
 

Viscus pass #12

Trött som tusan var jag när klockan ringde i morse. Var inte alls taggad och på frågan hur jag mådde när jag kom in på gymmet, kunde jag inte svara på eftersom jag faktiskt inte vart vaken tillräckligt länge för att känna efter. Hur som helst började vi med att värma upp i form av over head squats (benböj med stången på raka armar över huvudet). Jag lovade Johan att jag ska skriva upp allt han säger. Det är egentligen ganska lätt då det oftast låter "Du måste gå ner djupare" "Den räknas inte" "Kom igen nu" "Längre ner Sofia" "Ge inte upp nu Sofia" and so on. Dock menade han mer att jag skulle skriva upp och påminna mig själv om att jag måste öva på rörligheten för att komma djupt ner i benböjen. Jag är sten. Känner mig som en klump när jag gör det där. Jag kommer inte ner så långt som jag ska. Så är det. Och så var det sagt och nerskrivet.
 
Dagens pass:
  • Uppvärmning: Over head squats
  • Teknik och styrka: Toes to bar och rygglyft/sit ups i brutalbänk
  • 10 meter double unders (dubbelhopprep)
  • 100 meter lunges (utfall)
  • 30 burpees som nudda 15 cm över huvudet
  • 10 meter double unders
  • 20 meter lounges
Man skulle hinna två varv med hopprep, utfall och burpees. Jag hann ett varv plus hopprep och 20 meter utfall på 15 minuter. Fy fan för onda lår. 100 meter utfall är en kul sport. Det var ingen kul workout, mest för att det var så tråkigt jobbigt. Dock tar jag med mig att jag gjorde mina första toes to bar någonsin. Jag trodde aldrig det skulle gå. Klara en och en knees to elbows (samma sak fast med knäna till armbågarna) efter varandra. Det var kul. Annars känns det som att jag börjat om från noll. Nu såhär dryga tolv timmar efter avslutat pass har jag träningsvärk i rumpa, lår, mage och hals (från att ha tittat på ringen jag skulle nudda när jag hoppade på burpeesen?). Galet. Ska bli kul att vakna i morgon.
 
 
 
 
 
 
 

Veckans inspiration

Denna vecka vill jag påminna om att tänka på allt det där som gör dig glad. Det spelar ingen vad det är, bara du tänker på det och ser till att dom grejerna fyller upp ditt liv.
 
// Bilder // Min Tumblr //
 
 
 

Sötpotatismos

Jag fortsätter min resa i sötpotatisens värld och provade mig på att göra potatismos av sötpotatis. Hittade receptet i ett julnummer av Allt om Mat i helgen. Det var meningen att man skulle servera kalkonbröst och apelsinsås till, men det kändes lite väl avancerat för en helt vanlig måndag. Istället gjorde jag sötpotatismoset och citrussalladen. Tillsammans kan man verkligen använda det klassisa utrycket att »smakerna gifte sig i munnen«. Det var helt gudomligt gott. Jag serverade detta tillsammans med resterna av fläskfilén från helgen.
 
 
 
 
Sötpotatismos:
  • Sötpotatis
  • En klick smör
  • Muskot
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Västerbottenost
Skala potatisarna, skär i små kuber och koka mjuka i saltat vatten. Häll av vattnet och mixa potatisen tillsammans med smör och kryddor med en stavmixer. Lägg moset i en smord ugnfast form, toppa med osten och gratinera i ugnen före servering.
 
Citrussallad:
  • Apelsin
  • Blodgrape (jag skippade detta då jag inte gillar grape)
  • Vitlök
  • Finhackad persilja
  • Citronskal
  • Salt
  • Svartpeppar
Skär bort skalet på apelsin och blodgrape och skär hinnfria klyftor. Skala och riv vitlöken, riv citronskalet och blanda i klyftorna tillsammans med persiljan. Salta och peppra.
 
 
 
 

Min träningsvecka (9 2013)

Jag har fortsatt med mina promenader till jobbet även denna vecka. Det tar ju inte direkt emot att gå ut när solen skiner och våren knackar på dörren. Jag har dessutom följt min plan. Utöka med något pass jämfört med förra veckan. Nästa vecka lägger vi till något mer, sen så tänker jag köra igång med militaryn igen veckan efter det. Jag har en plan.
 
Måndag: Vila
Tisdag: Vila
Onsdag: Vila
Torsdag: Grupp-PT-pass
Fredag: Vila
Lördag: Crosstrainer 80 minuter + stretch
Söndag: Power Walk innan frukost (4,5 km, 41 minuter)
 
 
 
 
 

Lululemon wishes

Lululemon har en butik i London dit jag tänker släpa med mig min kompis för att klämma på kläderna live. Älskar deras färger och former och hoppas få med mig någon rolig topp eller snygga shorts hem.
 
 
// Blått linneSvart linneGult linnePulloverSvart toppGul toppTröjaShorts //
 
 
 
 

Dagens träningsstatus

Äntligen kände jag mig redo för att ta mig till gymmet igen. Dock en väldigt lungt pass för att för hjärtat att jobba lite och få känna på att pumpa på lite extra lite längre. Samtidigt som tjejerna åkte 3 mil på skidor i längd-VM stod jag och på crosstrainern och låssades vara med. Jag höll ett jämt tempo rakt igenom och när tjejerna gick i mål på tv:n så hade jag kämpa på i 1 timme och 20 minuter. Det är spännande hur tiden går så  mycket fortare när man har annat att fokusera på. Jag avslutade med att köra stretch en stund.
 
Jag är riktigt nöjd med hur lätt det kändes, trots att jag inte körde med överdrivet hög puls. Jag känner mig positiv att jag sakta med säkert ska ta mig tillbaka. Tummen upp.
 
 
 
 
 
 

Utelunch-premiär

Första mars och våren hälsade på. Jag tog en fantastisk promenad i vårskor och skinnjacka till jobbet och när klockan slog tolv drog Petra med mig till daMatteos bakgård för en lunch  u t e  i solen. Det var inte jättevarmt. Men det var sol och det räckte gott och väl. Nu ber jag snällt till vädergudarna att våren är här för att stanna och att vintern inte hittar tillbaka fören i december någon gång (a girl can dream).
 
 
 
 

RSS 2.0