Dagens dagbok

Det har varit fullt upp för mig idag. Först jobba en hel dag, lite träning och sen bio. Nu sitter (läs ligger) jag i soffan med avsnitt av serien Revenge på datorn och lite kvällsmat i magen. Riktigt välbehövligt. Sen har jag träningsvärk i halsen (?) också. Gårdagens Sh'bam gissar jag. Hm.



Min helg

Min helg har bestått av så mycket mys, kramar och Pippi Långstrump man kan tänka sig. Min systerdotter är ett energi-knippe som alstrar energi till alla runt omkring. Mitt älskade charmtroll.

 


Bio – Hamilton

En film med Mikael Persbrandt där han är deffad till tusen tillsammans med lite smällar och en spännande story. Kan det vara dåligt?

Carl Hamilton lyckas infiltrera en internationell liga som stulit avancerade svenska GPS-styrda raketvapen. Men ligan utsätts för en plötslig dödlig attack av en väldrillad grupp legosoldater med okänd uppdragsgivare. Hamilton kommer undan massakern, men raketerna är spårlöst försvunna.

Nope det var inte dåligt. Det var faktiskt rikitgt bra. Jag gillade fotot i filmen och tyckte Persbrandt var riktigt bra. Tyckte man kände det där typiska svenska "kriminalare-känslan" men även att man hade en bra budget för den var riktigt välgjord. Nu har jag inte sett någon av de tidigare Hamilton, men jag tyckte Persbrendt passade i rollen. Han var verkligen stentuff, I like. Ska bli spännande att se resten av filmerna som redan spelats in.


Min träningsvecka (4 2012)

Svårt att kalla denna vecka för träningsvecka. Ett pass har jag fått ihop. Tanken var att jag skulle köra en lågintensiv vecka som vecka 1. Vädergudarna tyckte dock inte samma. Jag blir knäpp av kyla och har inte spenderat fler sekunder ute än jag vart tvungen till. Så inga promenade alltså. Men så kan det bli ibland. Istället laddar jag nu för en riktigt tuff träningsvecka. Sex eller sju pass planerar jag att köra. Jag riktigt längtar när jag tänker på endorfinkicken jag fick i torsdags.



Lördag

Så här börjar jag min lördag. Kan inte tänka mig ett bättre sätt faktiskt. Min energikälla nummer ett.




Fredag

Idag förgyllde min kära vän Sara min lunch när vi tillsammans åt på underbara Tranquilo – som har lika bra lunch som middag och drinkar – love it. Jag gillar fredagar och dom är till för att lyxa till det lite extra, som idag. Nu är det helg, så nu njuter vi!

 


Torsdagsendorfiner

Jag vet inte om det är det att jag allmänt gillar torsdagar, om det var min köpa-med-till-jobbet-frukost, mina nya shorts eller att det var veckans första träningspass, men denna torsdag har slutat på bästa sätt. Det är en glad Sofia som njutit av stans bästa sushi och nu slappar i soffan.

Jag tror iofs visst att jag vet vad det är. Endorfinerna från det grymma passet jag hade på gymmet. Sportlifes bästa instruktör är även utbildare i BodyPump, därför får man alltid prova nästa release ett bra tag innan den släpps. Egentligen har Body Pump 80 precis släppts på Sportlife, därför var det ganska grymt att redan nu få köra 81. Jag gillade rygglåten framförallt, passade min svaga rygg perfekt och pulsen stiger rejält. I like it.




Färgklick

Inspirerad av mitt tidigare inlägg och i hopp om att motivera mig själv till träningen, köpte jag mig ett par nya träningsshorts. Dom har en perfekt, supercool rosa färg. Sen gillar jag extra mycket att dom har inbygda cykelbyxor, något jag ändå hade velat ha under. Dom är grymma helt enkelt.




Veckans

Gillar grönt gräs och plusgrader mer än skiten som är ute nu



Veckans plus:
Folk vill göra tidningar igen – mer att göra på jobbet, helgen ska spenderas med familjen, snart ny vecka – nya tag.

Veckans minus: Snö, kyla, likgiltlighet, noll inspiration och ingen träningsmotivation.



Färgglad träning

Vill man träna färgglatt så finns det alla möjligheter. Affärerna kryllar av träningskläder i regnbågens alla färger. Underbart om du frågar mig. Om det är något jag ska fylla på min träningsgarderob med så är det shorts. Finns massa fint att välja bland och det är faktiskt ett skönt plagg att ha på sig på gymmet även när snön yr utanför.

 

//H&M// LinneToppTröja //Stadium// ShortsSkor //Nike// ShortsLinne Jacka
//Adidas// SkorShortsJacka //Nelly.com// Topp

 


Sunday brunch

Jag funderar på om brunch är mitt nya favvo-sätt att spendera en söndagsförmiddag. Jag tror det. Trevligt sällskap av Moa, dessutom. En chans för oss att catcha up lite och bara prata om allt och inget. Bra söndag.

 




Min träningsvecka (3 2012)

Jag har inte varit supertaggad denna vecka. Men det positiva är ändå att jag kunnat öka vikten på benböj och rygg, och ryggen hänger fortfarande med. Känns bra. Mindre bra känns det att jag hoppat över två planerade pass. Både torsdagens combat efter pumpen och lördagens power walk. Men så kan det bli ibland och jag vet att jag inte borde få dåligt samvete för det, även om jag får det en smula. Känns dock som att jag tog igen det lite idag.

Måndag: Motionscykel 10 min + Sh'bam
Tisdag: Body Pump
Onsdag: Vila
Torsdag: Body Pump
Fredag: Vila
Lördag: Vila
Söndag: Promenad 6,6 km + Body Combat + CXWORX


Inte så många kilometer att komma med till Malins utmaning, men kommande vecka ska bli en lågintensiv vecka med fokus på promenader. Så jag kan nog plocka in lite då. Känns både motiverande och behövligt för kroppen.



Lördagens middag

Låt mig börja att säga två saker. Ett. Denna limegröna gegg-aktiga mat är tusen gånger godare än den ser ut. Två. Nej, jag äter inte alltid gratänger eller likande i denna form, har bara råkat bli mycket sånt på sistonde. Då jag kommit fram till att det är smidigt som tusan att göra nåt där den mesta tiden spenderas i ugnen och dessutom är så mycket mat att det blir massa matlådor.

 

När jag fått det ur värden är det dags att presentera denna otroligt goda fiskgratäng, som helt enkelt är så god att jag gjort den två gånger på en vecka. Fiskgratäng med spenat och fetaost.

 


Recept*
Torsk
Fryst spenat 200 g
Scharlottenlök
Champinjoner
Vitlök
Grädde 2 dl
Fetaost
Västerbottenost
Salt & peppar

Hacka scharlottenlöken och skär champinjonerna i bitar. Fräs tillsammans med vitlök och spenat. Häll på grädden och smaka av med salt och peppar. Låt koka i ca fem minuter. Fördela torsken i en smord ungsfast form (här kan man egentligen har så mycket fisk man vill därför har jag inte sagt något mått) och häll över grädd-blandningen. Smula över fetaosten och strö den rivna västerbottenosten över och sätt in i ugnen. Klar efter ca 20 minuter eller när fisken är klar och osten fått en fin färg. Enjoy!


*När jag lagar mat har jag svårt att följa ett recept till punkt och prickar, därför vet jag inte exakt mängd av allt. Improvisera och gå på magkänsla.


Dagens färgskala

När färgskalan utanför fönstret är följande så är det okej att bädda ner sig i soffan och inte gå ut på hela dagen. Precis så jag tänker göra idag. Inget gym. Inget socialt. Bara jag, tv-serier och sport på tv. Så det så. Imorgon tar vi nya tag.

 

 


Önske-outfit, vår

Just för att vädret trotsar idag, så trotsar jag tillbaka genom att sätta ihop en icke snövänlig outfit som jag mer än gärna skulle ha på mig när vintern är över.

//Net-A-Porter// RingVäska //Nelly.com// Skor //Top Shop// Tröja
//H&M// JackaSjalByxor

 


AW

Ibland kan det vara himla spännande att möta sina gamla klassakamrater för lite öl och nörd-snack. Som idag. Riktigt trevligt och kul att höra hur det går för alla. Och det går bra kan jag meddela, jag är stolt över mina gamla kamrater.





Bio – My week with Marilyn

En film som många i gänget sett fram emot ett bra tag. Äntligen är den här. Förväntningarna var höga.

 

I ett desperat försök att bli tagen på större allvar reser ikonen Marilyn Monroe till London 1956 för att spela mot legenden Laurence Olivier i ”Prinsen och balettflickan”. Den ömhetstörstande Marilyn känner sig övergiven av maken Arthur Miller och attraherad av Oliviers assistent, den unge Colin Clark. Hennes verkliga Londonäventyr äger därför snarare rum bakom kameran och utom synhåll för sina dominanta medskådespelare. Colin blir snart Marilyns fasta och trygga punkt, samtidigt som han också blir Oliviers enda hopp att kunna slutföra sin film genom sin förmåga att hålla den impulsiva Marilyn i schakt. Upp över öronen förälskad är det nu Colins hjärta som riskerar att krossas … av världens största filmstjärna!

 

Wow säger jag bara. Michelle Williams är en gudinna i denna film. Helt fantastisk vacker och med ett skådespeleri som luktar Oscars-statuett, att hon fick en Golden Globe för rollen är defintivt ingen tillfällighet. Jag gillar storyn, att den liksom kommer ifrån killens, Colins, perspektiv. Han bygger upp en spännande bild av Marilyn Monroe och iallafall jag blir riktigt nyfiken på hennes liv. Jag tror vi idag har svårt att förstå vilken otrolig stjärna hon var på 50-talet. Fantastiska Judi Dench, birollernas drottning, bjuder även här på en fantastiks karaktär. Filmen är full av sånna. Karaktärer. Riktigt bra film. Mysfaktor. Rysfaktor. Bra känsla i kroppen. Precis så man ska känna efter man sett en bra film.

 



I mina tankar

Jag dagdrömmer lite (läs mycket) om den här skönheten. En Mulberry oversized Alexa. Jag önskar så att jag hade möjligheten att unna mig själv en sån här vacker sak. Lite naivt trodde jag att det var det första jag skulle köpa när jag fick min första ”riktiga” lön. Dock så är jag väl lite klokare än så, efter att ha varit student i många år finns det trots allt lite andra hål att stoppa slantarna i. Men det är inte omöjligt att en är i min ägo i en inte allt för avlägsen framtiden.

//Bild// Net-A-Porter

 


Dagens middag

Senaste veckorna har jag fått ett ryck och lagat massa ny och spännande mat. Denna onsdag var inget undantag. Dagens middag blev en kycklingpaj (utan pajskal), med chevréost och pumpakärnor.

 

 

Recept*

En grillad kyckling
Rödlök
Röd paprika
Zucchini
Ägg 3 st
Grädde 2 dl
Mango Chutney ½–1 dl
Getost
Pumpakärnor
Salt & peppar

Dela kycklingen och skär köttet i bitar. Lägg i en ungssäker, smord form och fyll på med grönsakerna över. Blanda ihop ägg, grädde, mango chutney, salt och peppar och häll över kycklingen och grönsakerna. Smula getost över och strö till sist över pumpakärnorna. In i ugnen tills konsistenen är fast och pajen fått fin färg, ca 20–25 minuter.


*När jag lagar mat har jag svårt att följa ett recept till punkt och prickar, därför vet jag inte exakt mängd av allt. Improvisera och gå på magkänsla.



Färgglad vår hos H&M

Jag älskar att det är starka härliga färger som gäller i vår. Hos H&M kan man hitta dessa glada godbitar.

//Bilder// H&M

 


Sh'bam

Igår var jag och provade den nya klassen Sh'bam. "Come as you are, leave as a star!" är sloganen för detta pass. Och jag gillade det. Det var 45 minuters riktigt bra träning. Lite som ett intervall-upplägg. Upp med pulsen, ner med pulsen. Man svettades floder och jag var riktigt trött när jag gick där ifrån. Kändes att det är en typ av kondition jag inte är riktigt van vid. Det blir fler Sh'bam-klasser för mig!








Min träningsvecka (2 2012)

Denna vecka har jag kört på i full fart och jag gillar det. Jag orkar mer och mer och det ger mig en kick. Ryggen blir bättre och bättre och jag  ö k a d e  till och med vikten på senaste pump-passet och jag klarade det ändå. Riktigt bra. Det var dock riktigt tufft att ta mig iväg för söndagens träning. Huvudet var segt och kroppen trött. Men jag fajtade mig själv och gick dit iallafall. Gissa hur nöjd jag kände mig efteråt? Riktigt roligt var det dessutom. Grejen är ju att jag vet att det är så, men ändå kan det vara så kämpigt att komma iväg ibland.

Måndag: CXWORX + 40 minuter crosstrainer
Tisdag: Body Pump
Onsdag: Vila
Torsdag: Body Pump + Body Combat
Fredag: Promenad 2,3 km
Lördag: Power Walk med intervaller och slutspurt 7,7 km
Söndag: Body Combat + CXWORX

Någon lika tuff vecka till innan jag tar en lugnare vecka igen. Jag tror på det här. Vågen visade dessutom minus denna veckan igen. Det går åt rätt håll. Jag är glad.

 


Bio – Tinker, tailor, soldier, spy

En smultronfilm. Dom är alltid speciella, det var typ det jag visste innan jag satte mig för att se denna svensk-regiserade och hyllade film.

 

Efter att en agent tillfångatas under ett misslyckat uppdrag blir toppagenten George Smiley avstängd från sin tjänst inom Storbritanniens hyperhemliga kontraspionageprojekt. Men när ytterligare en agent träder fram och hävdar att det hela bara är toppen av ett isberg, får Smiley i uppdrag av regeringen att leda en utredning i ärendet.

 

Detta var en sån film som man kan tänka sig att det är. Grå, lite rörig, bra skådespel och spännande. Det gäller verkligen att ha huvudet på skaft när man ser filmen. Jag var inte en av dom som somnade, tyckte trots allt att den var lite för spännande för det, men det var dom i gänget som faktisk slöt sina ögon. Jag tror inte att det är en film jag kommer se igen. Men det var en bra film. Lite Oscars-varning. Det är en typsik sån film. Men även om det är tung och lite svår att hänga med i så kan jag förstå Oscars-buzzet. Skådespeleriet är fantastiskt.

 

 


Let's kick it – v.2

I Malins utmaning, Let's kick it, så kommer det varje vecka ett antal utmaningar utöver att man ska samla kilometer. Denna veckas utmaningar är följande, inom parentes ser ni mitt resultat:

  • Träna minst 300 minuter under veckans gång [440 min ]
  • Varje kväll innan du går och lägger tittar du dig i spegeln
    och säger till dig själv hur grym du är som gör detta [X]
  • Genomför minst 5 träningspass under veckan [7 st]
  • Ha en vecka fri från godis, snacks, läsk och andra sötsaker [X]

Tränings-utmaningarna är ganksa lätta för mig, som dom har jag klarat med råge. Att titta sig i spegeln är något jag brukar göra innan jag går och lägger mig. Inte för att kanske säga att jag är grym, men för att konstatera hur jag ser ut, vad jag vill förändra och vad jag är nöjd med och för att se hur kroppen förändras. Så den får jag säga att jag klarat. När det gäller en vecka fri från godis och läsk så är det något jag kämpat med ett tag, inte att avstå helt men att avstå det onödiga-mitt-i-veckan-sockret. Därför är det en vinst för mig att jag bara unnat mig en chokladbit och ett glas cola på fredagskvällen. Endast.

När det gäller kilometrarna denna veckan så har det inte vart prio, jämfört med förra veckan, så jag kan endast lägga till 12 km till mina 27,7 från förra veckan. Det betyder att jag sammanlagt har 39,7 kilometer samlade till utmaningen.



Min lördagskväll

Jag hade en supertrevlig kväll igår. Vi samlades hemma hos Sara för att fira hennes födelsedag. God mat och trevligt sällskap. Kul spel och mycket skratt. Bra kväll.

 


I mina tankar

Idag har jag inte kunnat få denna bilder ur mina tankar. Även om det nu är nedförsbacke tills sommaren är här, så är det så otroligt långt kvar. Jag kan inte beskriva hur mycket jag hatar den tiden som är nu och jag ber till alla gudar som finns att inte vintern, som än så länge så fint hållt sig borta, inte ska dyka upp alls den här vintern. Då kanske våren kommer hit fortare. Hoppas hoppas.

 

Känslan att stå och titta ut över den där platsen gissar jag är samma som när man befinner sig i paradiset.


Fredag

Det var en ganska lycklig, men trött, Sofia som fick njuta av solens (!) sista strålar på sin promenad hem från jobbet idag. Det är sånna tillfällen som gör att man kan se ljuset av våren lysa någonstans längst in i tunneln.

Nu njuter vi av fredag och helg.




Vårinspiration

Fantastiskt. Den perfekta våroutfiten. Jajjamen. Ja tack. Våren var är du? Ho ho? Får nöja mig med att inspireras av fler grymma outfits från den här bruttan så länge.


//Bild// Tuula



Morgondrink

Dom senaste veckorna har jag druckit denna morgondrinken. Juice från en pressad citron, riven ingefära ca ½ cm och ljummet/varmt vatten. Ju varmare vatten destu mer svårdrucken. Men det ska vara varmt för att kroppen ska ta upp det direkt. Jag gillar det. Man får liksom en kickstart på dagen.

 


En utmaning

Jag har blivit utmanad av Malin att svara på några frågor.

 

1) VAD GJORDE DU FÖR TIO ÅR SEDAN?
För exakt tio år sedan gick jag i sjuan och spenderade mina onsdagskvällar på fotbollsplanen. Just det här året hade jag en fantastisk kondition och form. Jag kommer aldrig glömma känslan av att verkligen älska träningen och fotbollen som jag gjorde då.

 

2) VAD GJORDE DU FÖR ETT ÅR SEDAN?
För ett år sedan hade jag min sista praktik på utbildningen och ångesten över att inte ha något jobb började komma. (Samma ångest som börjat titta fram nu.)

 

3) FEM SNACKS DU GILLAR!
• Choklad
• Chips
• Naturgodis
• Nötter
• Popcorn

 

4) FEM SÅNGER DU KAN HELA TEXTEN TILL:
Jag är verkligen ingen musik-människa, så vill nog påstå att jag inte kan någon låt helt och hållet. Var bättre när jag var yngre och sprang runt och sjung på Spice Girls och Backstreet Boys typ.

 

5) FEM SAKER DU SKULLE GÖRA OM DU VAR MÅNGMILJONÄR:
• Jobba deltid. Typ jobba tre dagar, vara ledig fyra
• Köpa ett par alldeles för dyra väskor
• Resa jorden runt ett par varv
• Skämma bort mina nära och kära

 

6) FEM DÅLIGA VANOR
• Skjuter upp tråkiga men ack så nödvändiga saker som att diska och städa
• Jag stressar alldeles för mycket, har typ nån känsla av att jag alltid ska nån stans
• Klädhögar. Jag samlar alla mina kläder i en hög tills garderoben är tom och jag inte hittar nånting
• Coca Cola. Min stora last i livet
• Allt eller inget. Antingen gör jag nåt till 200% eller inte alls

 

7) FEM SAKER DU GILLAR ATT GÖRA:
• Träna
• Gå på bio
• Resa
• Laga mat
• Blogga

 

8) FEM SAKER DU ALDRIG SKULLE KLÄ DIG I, ELLER KÖPA:
• One Pice
• Hot pants
• Kilklackar
• Byxor utan bakfickor
• Nätstrumpbyxor

 

9) FEM FAVORITLEKSAKER:
• Datorn
• Mobilen
• Kameran
• Sällskapsspelen
• Filmerna

 

10) FEM  PERSONER JAG VILL SE GÖRA DEN HÄR UTMANINGEN:
JD
Jenny
Sara
Tess
Lina

 


Bio – The Girl with the Dragon Tattoo

Det var länge sen den svenska versionen av denna filmen kom, Män som hatar kvinnor. Jag vet att jag gillade den, men mindes inte filmen hundra


The Girl with the Dragon Tattoo är den första filmatiseringen av Columbia Pictures adaption av Stieg Larssons Milleniumtrilogi. I regi av David Fincher och med Daniel Craig och Rooney Mara i huvudrollerna, baserad på den första boken i Millenniumtrilogin, som hittills sålt 50 miljoner böcker i 46 länder och blivit ett internationellt fenomen. Manus är skrivet av Steven Zaillian och i andra roller ser vi bland andra Stellan Skarsgård, Robin Wright, Christopher Plummer och Joely Richardson.

 

Jag gillade den engelska versionen minst lika mycket. Dock hade jag lite problem med att dom blandade dom engelska skådespelarna med dom svenska, att dom inte körde hela vägen på ett spår liksom. Men man kände igen handlingen från den svenska filmen, men den var liksom förenklad på nåt sätt. Både Daniel Craige och Rooney Mara gjorde bra tolkningar av sina roller och det ska bli spännande att se fortsättningen.

 


CXWORX 5

Idag körde jag nya releasen av CXWORX för första gången. Och jag måste säga att jag gillar det skarpt. Mycket bättre än fyran. Det här kan bli bra. Nu är jag taggad att fortsätta, har mest sett passet som rehab för ryggen, men nu tyckte jag det var riktigt roligt. Att passet bara är 30 minuter gör att man kan koncentrera sig helt och hållet rakt i genom, dessutom ger det utrymme att köra kondition efteråt. Superbra.


Les Mills sammanfattning av passet





Stilmix

Det finns två årstider som är riktigt inspirerande när det gäller kläder, tycker jag. Höst och vår. Hösten är nu way past, så våren kommer här näst. Även om dessa stilar är höstbetonade, skulle jag inte ha nåt emot att ha det på mig om ett par månader, ni vet när vårsolen värmer sådär och sommaren är i sikte. I like.

//Bilder// Posh24



Min träningsvecka (1 2012)

Denna veckan har jag satsat på att ta det lite lugnt, och på lågintensiv träning med mycket promenader. Lite för att jag kände att kroppen behövde en lugn vecka och lite för att jag ville få en kickstart i bloggutmaningen "Let's kick it" som jag är med i hos Malin. Ska verkligen få in som rutin att jag gå mina dryga 2 km till jobbet så ofta jag kan, (och det inte regnar. Ugh.) det är verkligen en jätteskön start på dagen.

Måndag: Promenad 2,8 km
Tisdag: Promenad 2,3 km
Onsdag: Promenad 4,6 km
Torsdag: Body Pump, Promenad ca 1 km
Fredag: Promenad 7,8 km
Lördag: Power Walk med slutspurt 6,3 km
Söndag: Power Walk 3 km + Crosstrainer 40 min

Totalt har jag fått ihop 27,7 km till utmaningen.


Lördagsmiddag

Igår blev jag sådär nöjd med mig själv när jag lagade mat. Inspirerad av min syster så lagade jag spenat- och fetaostpaj (med tomat och färsk basilika), utan pajskal. Det blev supergott. Och som efterrätt och lördagsgodis åt jag fruktsallad med grädde. Enkelt, gott och lagom nyttigt.

 



Träningsåret 2011

Det är ganska lätt att sammanfatta mitt träningsår med hjälp av statistiken på Sportlifes hemsida. Nu är den dock inte helt rättvis då den bara registrerar en gång även om man kör flera pass samma dag. Men om jag försöker inbilla mig själv att jag är jämn när det gäller träningen så har jag motbeviset här. Kan man vara tränings-periodare? Såfall är jag det.

 


En promenad genom stan

Idag mötte jag upp Moa vid Slottsskogen för att ta årets första promenad och uppdatera oss lite. Det hade kunnat vara vilken vårdag som helst. Var kanske något kallt, men annars hade jag inte haft något som helst emot om varje dag under vintern var såhär. Jag tycker verkligen det är ett toppen sätt att umgås, att ta en promenad istället för en fika. På en och en halv timme knallade vi 7,8 kilometer. Hur grymt? Mer promenad-umgänge åt folket.

 



Träningskläder – Gina Tricot

Imorgon kommer Gina Tricots träningskollektion ut i butik. Jag tycker det är kul att H&M får lite konkurrens bland budget-träningskläder. Jag tycker kollektionen känns lovande. Jag gillar färgerna, men har nån känsla att materialen känns lite billiga. Men man vet aldrig. Här är mina favoriter i alla fall.

 

//Bilder// Gina Tricot

 


Hallonsmoothie

Jag har hittat en ny favvo-smoothie. Den är så fantastisk god att man glömmer bort att den inte innehåller en gnutta onyttigt socker, utan bara ren färsk frukt. Konsistensen blir lite lösare än hallonsorbet, så även om jag häller upp den i ett glas så äter jag den med sked. Mums.


Recept:

Frysta hallon (Lite lagom mängd typ 1½ – 2 dl)
Färskpressad apelsinjuice (2 st)
Pressad lime (1 st)

Mixa allt i en blender och ät/drick så fort som möjligt, så att inte hallonen tinar och smoothien tappar sin tjocka konsistens.



Bio – Sherlock Holmes

Det är nästan två år sedan senaste filmen om Sherlock Holmes och Watson kom. Jag älskade den filmen och har längtat tills denns filmen skulle komma.

 

Sherlock Holmes, vars briljans endast överträffas av hans ego ställs inför sin tuffaste motståndare någonsin i det kriminella geniet Professor Moriarty, en man som är lika smart som han är hänsynslös. Med en motvillig Watson i släptåg och med spåkvinnan Sim vars bror hamnat i Moriartys grepp ger sig Holmes av för att en gång för alla sätta stopp för professorns planer.

 

Jag tyckte faktiskt att första filmen var snäppet bättre. Men. Den var riktigt bra. Jag gillar relationen mellan Holmes och Watson och dialogen i filmen är helt fantastisk. Noomi Rapace gör en sådär stark insats tycker jag, hon märks inte så mycket, men det var ändå spännande att se henne i en sån här storfilm. Slutet är fantastisk. Måste bara säga det. Se filmen!

 


Egendesignade löparskor

Nikes hemsida kan man beställa egendesignade löparskor. Det tyckte jag var kul och gjorde ett förslag som jag tycker blev grymt. Hej färgklick! Älskar färg när jag ska träna. Dom här skorna kanske till och med skulle få mig ut i löparspåret. Men nej jag köpte dom inte.

 

Här kan du designa dina egna löparskor.

 

 


2011 – Oktober, November, December

Sista tre månaderna av 2011 såg ut såhär.


Oktober

Jag bjöd mina vänner på kräftskiva och mojito-kväll. Det var avslutningsfest på nöjesparken och jag kom igång med träningen. Jag gick på releasefest för Sälj det med ord och gjorde min egna müssli. Bioklubben gick på filmquiz och jag och min syster nekade chansen att springa Göteborgsvarvet. Vi gav oss ut och festade en kväll och jag köpte inte mindre än tre nya träningslinnen.












November

Jag fick en grej för granatäpple. Jag sa hej då till Jessica med middag, innan hon drog till London. Jag och Moa shoppade en lördag och pausade för god mat. Sen sabbade jag ryggen och fick ett personligt träningsprogram. Jag köpte nytt överdrag till soffan saknade min systerdotter nåt otroligt. Sen började köpa julklappar och gjorde adventsfint hemma. Samtidigt jobbade jag som en tok.









December

Jag pluggade det sista på kursen i tidningsdesign. Sen började jag längta efter våren när H&M gav en teaser på sina kläder. Jag köpte julklapp till farmor på UNICEF och det blev andra advent. Jag vann på Sportlifes julkalender och var på julfest med jobbet. Sen åkte jag till Stockholm över dagen för att avsluta distanskursen och gå på studiebesök på Styleby. Jag fortsatte att träna och åt brunch med Emma på hennes födelsedag. Sen firade vi en första julafton med hela familjen vid fjärde advent innan den riktiga julafton kom veckan efter tillsammans med vårväder(!). Nyårafton firades lugnt hemma med bästa vännerna.

 

 


Min nyårsafton

2011 avslutade jag på bästa sätt. Efter ett tufft år på många sätt kändes det skönt att lägga det jobbiga bakom sig och välkomna det nya året med sina bästa vänner.

 

Jag bjöd mina vänner på tre-rätters och vi pratade, spelade spel och skrattade långt in på småtimmarna och jag kan inte tänka mig ett bättre sätt att fira in det nya året.

 

Jag är säker på att 2012 blir vårat år my friends. Tack för att ni finns!

 




RSS 2.0