Vårig inredning, badrum

När snart våren står för dörren kan det vara kul att uppdatera sitt hem lite. Mitt badrum hade inte tackat nej till fina grafiska och typografiska möster eller lite nya färger. Jag tycker H&M har lyckats riktigt bra med sin inrednings-satsning, kul att variera dom enkla grejerna från IKEAs, som det kanske annars oftast blir.


Black Swan

På en av bloggarna hos Cap&Design tipsades det om att fyra posters har gjorts, i begränsad upplaga, inför lanseringen av filmen Black Swan.

Det här är så bra. Så snyggt. Så spännande. Så underbart. Det här är konst och design på riktigt hög nivå. Jag har sagt det innan, men oj vad jag längtar efter att få se filmen.






Min träningsvecka

Denna veckan började som något av en svacka. Migrän i måndags och en allmänt dålig dag i tisdags. Kände egentligen inte för att träna på onsdagen heller, men pallrade mig dit och då vände det lite. Kändes skönt. Men antalet pass denna veckan blev tyvärr inte vad jag räknat med.

Onsdag: BodyPump
Torsdag: BodyCombat
Lördag: BodyCombat


Ny vecka och nya tag.

Hur ser din träningsvecka ut?


Min lördagskväll

 

Girls night out!


Dag 5 – Det här hade jag på mig igår

Igår hade jag på mig min nya klänning från H&M, svarta glansiga leggings från Weekday, tröja från Rut mfl och skor från Bianco. En ganska vanlig syn. Inte exakt dessa kläder, det skulle vara lite äckligt, men mer denna typen. Jag älskar leggings och fina klänningar och tunikor. Leggings måste vara Guds gåva till tjejen, finns det något skönare?

Ber om ursäkt för den dåliga bilden samt min trötta look som lätt infinner sig efter en lång dag.


Nytt i garderoben

Återigen har en ny färg fått flytta in i min lilla garderob. I form av nån typ av rostfärgad klänning. Jag var länge tveksam och letade febrilt efter en annan färg, helst svart, eftersom jag gillade modellen så mycket. Men icke, det som fanns var denna eller en väldigt mönstrad. Jag vågade och jag gillar färgen mer och mer. Det är dags att våga mer färg.

 


Dagens dröm, Istanbul

Bild

Jag har sett dom flesta städerna i Europa, som enligt mig är värda att se. Man hinner mycket på tre månader. Men jag har tre ställen kvar som jag väldigt gärna skulle vilja åka till. Istanbul är ett av dom. Jag ser framför mig hur alla sinnen skulle tillgodeses. I min drömvärld är Istanbul en enda stor regnbåge med färger, smaker och lukter. Det skulle behövas i detta gråa väder.


Göteborgsfavorit

Ett ställe som jag hänger på flera gånger i månaden, är på Göteborgs grymma underjordiska biograf, Bergakungen. Den är inte som alla andra biografer och går inte ens att jämföra med stans andra biograf, Biopalatset (helt sjukt egentligen att det bara finns två stora biografer i denna stad). Bergakungen är byggd inne i ett berg men har ändå en fantastiskt öppen och stor foajé. Personligen älskar jag konstrasterna som blir med all betong i fojén mot heltäckningsmattor och supermysiga fåtöljer inne i salongerna.

Lätt värt ett besök för den ultimata filmupplevelsen.

Adress: Skånegatan 16 B, Göteborg

 


Dagens dagbok

Ibland när man vaknar känner man bara att denna dagen skulle kunna bli bättre. Du går upp, märker att du har ingenting att ta på dig. Du går vidare till spegeln och känner att du har en värdelös hårdag och en kass huddag. Men eftersom du måste pallra dig iväg så tar du på dig nåt som är mer bekvämt än snyggt, mest för det spelar ingen roll vad du har på dig om resten av dig ändå inte känns snygg idag. På med glasögonen, dom skymmer ju ändå ganska bra, dessutom känner du dig något osynlig bakom dom.

Du sätter dig på bussen. Trött. Tittar dig omkring och blicken fastnar på en kille snett framför dig. Du tittar lite noggrannare. Fina skor. Det är viktigt. Han tittar upp rak på dig. Fina ögon. Han är söt. Du tittar bort. Men kan inte riktigt slita dig så du tittar på honom igen. Han känner nog det och tittar upp. Du tittar bort. Bussen stannar och han reser sig. Du följer honom med blicken. Det sista han gör innan han går av är att titta på dig. Varför vaknade du upp till världens sämsta kläd-, hud-, och hårdag just idag? Tack vare denna dåliga start har självförtroendet fått sig en knäck och du kan inte ens bjuda på ett leende innan han försvinner. Fast du tror ju ändå inte på att han tittar på dig för att du är söt, det är ju redan tekniskt bevisat att så inte är fallet denna dag. Du kanske hade något i ansiktet?

Hoppas på en bättre dag om ni nån gång sitter på samma buss igen.




Önske-outfit, vårdag

När snön smälter bort, bar mark börjar uppenbara sig och solen visar sig från en klar himmel, inspireras man till att ha ljusa och härligt våriga kläder på sig. Detta skulle jag mer än gärna ha på mig på praktiken idag.

Ring, väska och skor från Net-A-Porter. Byxor från TopShop. Tröja och armband från H&M.

 


Dagens dagbok


Ibland händer någontingt. Man kan inte riktigt sätta fingret på vad det är. Men plötsligt har en och tusen känslor infunnit sig. Du har inte skadat dig på något sätt, men ändå värker varenda millimeter av kroppen. Det kryper i dig. Du kan inte sitta still men ändå kan du inte röra dig. Du vill gråta och skratta på samma gång. Du vill bara vara ensam men hatar att vara själv. Det gör ont.

Hur förklarar du hur du mår när någon frågar?


Bio – Love & Other Drugs

Efter ett par veckors uppehåll, samlades vi äntligen åter igen på Bergakungen för att se en ny film tillsammans. Love & Other Drugs.

Maggie (Anne Hathaway) är en lockande fri ande som inte låter någon eller något binda henne. Men hon möter sin match i Jamie (Jake Gyllenhaal), vars oemotståndliga och nästan ofelbara charm gör att han lyckas väl med damerna och i den mördande värld av läkemedelsförsäljningen. Maggie och Jamies relation förändras och tar dem båda på sängen, eftersom de befinner sig under en förtrollning av den ultimata drogen: kärlek.

Jag såg framför mig hur vi äntligen skulle se en lättsam och rolig film, där man inte behöver tänka så mycket. Riktigt så blev det inte. Filmen började ganska lättsamt (och pinsamt?) och jobbade upp en djupare mening under vägen. Den var tillräckligt bra för att beröra lite djupare och den gav också nån typ av feel-good känsla när man gick där ifrån. Men den är inte tillräckligt bra för att vara överdrivet minnesvärd.

Det var en bra film. Inte världens bästa, men inte heller väldens sämsta. En lagom bra film liksom.


Dag 4 – Mina bästa vänner

Jag skulle aldrig kunna välja en bästa kompis. Jag har massa underbara vänner som är min bästa kompis på olika sätt.

Den av mina vänner som jag känt längst, är Annika. Hon och jag hittade varandra i ett chattrum på Lunarstorm på den tiden som vi kallade oss för Flummsoffan och Tokankan. Vi fortsatte prata i mejl, sedan msn och sedan i telefon ett par gånger innan vi träffades för första gången någon gång i början av tvåtusentalet. Hon bor i Stockholm, jag bor i Göteborg. Vi träffas inte många gånger per år och våran kontakt går upp och ner, men vi är båda lika säkra på att vi alltid kommer ha varandra som vänner.

 

 

 

Emma är någon som jag träffade under tiden jag studerade i Sundsvall. Vi hittade varandra och blev väldigt tajta fort. Vi hade i princip bara varandra där uppe. Och efter att tillsammans ha rest runt i Europa i tre månader har vi fantastiskt många minnen ihop som aldrig kommer försvinna. Vi känner varandra på sätt som ingen annan gör och vet vart vi har varandra trots att vi bor på olika platser i landet idag.

 

 

 

Sommaren 2009 träffade jag Sara. Vi jobbade på samma enhet och poff så var vi hur bra kompisar som helst. Ingen av oss kan komma ihåg hur vår vänskap egentligen började eller hur våra liv fungerade innan vi träffades. Hon är min klippa som jag inte kan klara mig utan.

 

 

Sist men inte minst har vi Moa. Vi har bara känt varandra i drygt ett år, men hade lika väl kunnat känt varandra hur länge som helst. Vi delar samma värderingar och drömmar och kan stötta varandra på dåliga dagar och glädjas med varandra på bra dagar. Det finns ingen som har förmågan att säga exakt rätt saker vid rätt tillfällen, som hon.

 

 

Dessutom har jag ett gäng vänner som betyder minst lika mycket, men återigen på andra sätt. Men skulle jag skriva om alla skulle det blir världens längsta inlägg. ♥

 


Sofias supersallad

 

Jag har en förmåga att snöra in mig på viss mat och så kör jag på det tills jag tröttnar. Än så länge har jag dock inte tröttnat på denna goding. Jag har fått önskemål om att dela med mig av mina recpet så då gör jag det. Jag är ganska dålig på mått och sånt när jag lagar mat och går mest på Farbror Melkers "efter behag-princip". Man får helt enkelt själv känna hur mycket man vill ha av allt.

 

Ingredienser:

Färsk baby spenat
Kycklingfilé (kryddad med citron- och dillpeppar)
Bacon
Avocado
Fetaost
Äpple- currysås (Färdig sås av Erik Lallerstedt, helt gudomlig och passar till allt!)

 

Det är bara att blanda ihop och köra. Smaklig måltid!

 


Min träningsvecka

Jag har återigen haft en bra träningsvecka. Hade dock en liten svacka i tisdags och hoppade över BodyBalancen för att gräva ner mig i soffan istället. Men att få in två lika pass i veckan känns som ett måste för mig, för att jag ska hinna känna någon skillnad. Det måste hända nånting liksom, för hur kul är det att gå på ett BodyPump i veckan, och vecka efter vecka köra på samma vikter? Att inte känna att man blir starkare. Trist, då tröttnar jag och hoppar över träningen helt istället.

Måndag: BodyPump
Onsdag: BodyPump
Torsdag:
BodyCombat
Söndag: BodyCombat


Det ultimata hade väl kanske vart om jag hade kunnat köra passen varannat, eftersom man ska variera sin träning, men det finns inga tider som passar så det får bli såhär. Inget av passen är dagarna direkt efter varandra iallafall. Ska verkligen försöka komma iväg på nåt BodyBalance- eller yogapass i veckan, jag vet att kroppen mår bra av det.


Hur har du tränat i veckan?


Min lördagskväll

Igår invaderades min soffa av mina vänner, trots att jag inte alls var på humör och hade försökt komma med ursäkter att slippa. Men det räcker att vara i närheten av någon av dessa människor, så vänds ens dåliga humör till totalt topphumör! Trots att det inte ser överdrivet muntert ut på bilden, eftersom vi precis satt på en seriös film, så var det som vanligt en kväll som bjöd på många skratt. Tack!

 


Nytt på skohyllan

Jag fullkomligt älskar mina nya skor. Gillar verkligen detaljen med att det är en dragkedja på insidan och en på utsidan. Dessutom är dom riktigt sköna. Har vart så avundsjuk på alla som haft ett par Acne Pistols eller dom liknande från Nilson. Så nu är jag riktigt nöjd över att ha dessa på min skohylla.

 


Dag 3 – Så här såg min torsdag ut

Klockan ringde vid halv åtta och för första gången denna veckan så hade jag inte vaknat innan det. Skönt. Jag gick upp och körde på med mina vanliga rutiner. Ta på mig, äta frukost, borsta tänderna, sminka mig, springa till bussen.

Till praktiken, där jag jobbade på hela dagen, vilket är lite nytt. Åt lunch i konferensrummet, eftersom fönstrerna i fikarummet målas om och det blir näst intill minusgrader inne, med dom som också alltid har sina matlåtor med sig.

När klockan slog halv sex så begav jag mig till gymmet och körde ett helt okej (var inte helt på hugget) Combat-pass. Snabbt in i duschen. Bort till vårt fantastiska stammishak för lite mat och trevligt sällskap. Hem. Halv elva låg jag i sängen och somnade direkt.

En ganska vanlig dag i mitt liv.

En bild som säger allt om den fantastiska stämningen på stammis-stället á la
How I met your mother.




Utsikt

Såhär ser utsikten ut från fönstret i fikarummet på den här firman. Ganska okej ändå. När man tittar på bilden borde man dessutom lyssna på Aldrig långt bort med Timo Räisänen. Blir inte mer Göteborg än så.



Önske-outfit, träning

Det är kul med träningskläder. Det är kul med rosa träningskläder. En perfekt outfit som inspirerar till ett stenhårt body pump-pass ikväll.

Tröja, byxor och skor från Adidas. Linne och topp från Nike. Hantlar och vattenflaska från Casall.

 


Dagens dagbok

Äntligen äntligen äntligen har jag fått något riktigt att göra på praktiken. Så nu sitter jag och fixar med grejer till Göteborgs filmfestival som startar den 28 januari. Hur kul som helst. Jag tänker göra mitt absolut bästa och göra det perfekt. Jag sitter bland annat med bilder för dom olika filmerna och jag är så sugen på att se Black Swan med Natalie Portman. Bilderna från filmen är så otroligt vackra och filmen har redan fått fantastiska reccensioner. Ser du den inte på Filmfestivalen så har filmen premiär den 4 mars på biograferna i Sverige. Jag ser redan fram mot den dagen.




I övrigt. Jag fick världen nojja när jag satte mig på bussen i morse. Var övertygad om att jag glömt spisen på. Gassipsen. Dessutom glömde jag min matlåda hemma. Men jag tänkte att nån skulle säkert ringa om det nu var så att lägenheten höll på att brinna ner. Skulle ju ändå bli tvungen att åka hem på lunchen och äta. Men allt stod kvar utan några som helst lågor. Tur.

Nu ska jag fortsätta med mitt jobb. Sen blir det träning ikväll och jag kommer säkert däcka vid tio-tiden, som alla andra kvällar senaste veckan. Härligt.



Dagens dröm, Melbourne

Bild 1 & Bild 2

Det är egentligen inte bara dagens dröm, utan mer något som alltid finns i mitt bakhuvud. Att flytta till Melbourne som, jag är övertygad om, är en fantastisk stad som har allt. Storstad och strand. Mycket kultur och det ska dessutom vara designens huvudstad i Australien. Ju närmare min examensdag kommer, ju klarare ser jag bilden av mig själv på andra sidan jorden. Jag är helt kär i en stad som jag aldrig varit i, det måste ju betyda något.


Dag 2 – Det här åt jag igår

Jag börjar alltid min dag med frukost bestående av smoothie och färskpressad apelsinjuice. Så även denna dag. Jag är galet kräsen när det kommer till frukost framförallt, och har hittat nåt som passar mig och som får mig att äta varje morgon. Som komplement varierar jag just nu mellan yoghurt med valnötter och linfrön eller äggröra. Yoghurt med vanijl, kanel och äpple och nötter var det som gällde igår.

Till lunch blev det lite rester av helgens middagar, fläskfilé och hericot verts, champinjoner och rödlök, sen lite beasås på det. Och en överbliven halva avocado. Riktigt gott om jag får säga det själv. Jag älskar att laga mat och brukar se det lite som en utmaning att hitta rätter som är lika goda dagen efter. Och ofta ser min mat ut på liknande sett. Kyckling, biffar eller en köttbit med grönsaker, stekta eller grillade i ugnen, eller en sallad till.

Till middag blev det ett snabbt hopkok av tomatsoppa med lite bacon, rödlök och fetaost och hemmgjort improviserat vitlöksbröd till det. Kanske inte världens mest upphetsande middag. Men det var gott och gick fort att laga så jag är nöjd.

I mellan dessa måltider har jag även fått i mig två banander och ett äpple, samt en färgdig smoothie på vägen till gymmet. Tänkte att jag lika gärna kan skriva allt jag har fått i mig idag. Så ni vet.

Jag bjuder på ett par kassa bilder om det är någon som undrar hur maten faktiskt såg ut.

 


Nytt i garderoben

En helt fantastisk vacker blus från H&M. Färgen är något som inget annat i min garderob har och kommer se fantastisk ut mot en solbränd hud.

 


Min träningsvecka

Veckan som gått var en hyffsat bra träningsvecka för mig. Jag hade lovat mig själv att prova på spinning detta året, så det var lika bra att få det överstökat. Men som jag misstänkte var det inte riktigt min grej. Tycker helt enkelt att det är för tråkigt, dessutom är jag så himla ovan att cykla överhuvudtaget att det mest bara gör ont att sitta på sadeln.

Måndag: BodyPump
Tisdag: Spinning + core
Onsdag: BodyPump
Söndag: BodyCombat

Jag hade velat få in ett combat till egentligen, men valde mina vänner framför träningen. Det handlar om prioriteringar. Men det var helt okej och lätt värt. Men allt som allt var det ändå en ganska okej vecka. Får se hur det blir denna veckan, om jag lyckas få till en perfekt träningsvecka.

Hur såg din träningsvecka ut?



Min lördagskväll

Som vanligt hade jag en riktigt trevlig kväll med mina vänner. Vi skrattade, hade trevligt och plågade grannarna med falska sing star-toner tills natten var den svartaste svart och morgontimmarna inte var långt borta. Fantastiskt.



Göteborgsfavorit

Det finns en helt del pärlor i Göteborg som jag mer än gärna delar med mig av.

I Göteborg finns det fyra H&M-butiker inom ett spann av fem minuters promenad. Femman, Nordstan, Kompassen och Kungsgatan. Men det finns en femte också. En bit upp på Avenyn. Det är min absoluta favorit-H&M. Här hittar man alltid nåt. Är det nåt som är slut i dom andra butikerna brukar det oftast finnas kvar här. Det är aldrig rörigt och du går i princip aldrig där ifrån tomhänt.

Adress: Kungsportsaveyn 26-28, Göteborg


Min fredagskväll

 

Såhär spenderade jag min fredagskväll. Hur spenderade du din?

 


Önske-outfit, vårdag

Om något, så är ju alla fantastiska kläder en anledning att längtan efter våren ibland blir olidlig. Det här tar jag gärna på mig om ett par månader innan jag slår mig ner på en uteservering.

Jacka och skor från Nelly. Armband och ring från TopShop. Byxdress från H&M. Sjal och Väska från Net-a-Porter.

 



Min torsdagskväll

Efter en dag på kontoret och en snabbfika med Sara så spenderades resten av kvällen i Jonas soffa med ett par omgångar Rappakalja med gänget. Tror vi har fått i oss årets dos av detta spel nu. Men det var fantastiskt trevligt och många skratt bjöds det på. Lovely.

 


Dagens dröm, Strandliv

Bild

 

Vem kan låta bli att drömma sig bort till en strand på andra sidan jorden när man ser bilderna här? Att gatorna utanför dörren dessutom återigen är täckta med snö och termometerna står på ett flertal minusgrader gör det ju inte mindre lockande. Sommaren känns oändligt långt bort.

 


Dag 1 – Det här är jag

Jag tänkte ta och låta folk lära känna mig lite, och tänkte använda mig av den här listan som syns på var och varannan blogg. Dock tycker jag att vissa punkter är lite för personliga, så därför tänker jag endast köra på fjorton av dagarna.


Mitt namn är Sofia, jag föddes en solig dag i maj på Varbergs sjukhus 1988. Jag är uppvuxen i ett gult hus med hörntomt i en liten håla utanför Kungsbacka. Här gick jag i skolan i de tio år man går i grundskolan, men kände aldrig att jag passade in där. Det är en typisk småstad där alla känner alla och är ganska nöjda med livet som det är. Jag har alltid haft större ambitioner än att stanna där och nöja mig.

Största delen av min barndom spenderade jag med att åka konståkning. Det var mitt liv i många år och de flesta av mina minnen från fem till tolv år handlar nästan om livet i ishallar runt om. Av olika anledningar bestämde jag mig för att sluta när jag var tolv år, lagom tills jag skulle börja sexan. Livet förändrades drastiskt och plötsligt hade jag massa tid att göra saker när jag inte längre tränade tio timmar i veckan. Istället började jag spela fotboll med alla andra tjejer i klassen. Men efter några år med olika skador tvingades jag sluta spela fotboll när jag var femton.

Efter min första utlandsresa när jag var sex år, som gick till Spanien, har jag älskat allt som har med resor, språk och nya länder att göra. Jag kommer aldrig glömma hur jag satt tillsammans med min familj och familjen vi reste med, och härmade Hans varje gång han beställde mat på spanska. Jag tror jag kunde beställa öl på spanska innan jag kunde ett enda ord på engelska. Turism var det jag läste på gymnasiet och efter en tre månaders tågluff i Europa 2008 har drömmar om att få se världens alla hörn bara fått ny fart.

Idag bor jag själv i en lagom stor etta mitt i Göteborg och trivs väldigt bra med mitt liv. Jag läser till originalare på KY-Akademien på Lindholmen och har min examen i handen den 30 maj, exakt fyra år efter studenten. Tiden som inte läggs på skolan går till träning och man kan ofta hitta mig sittandes på ett fik tillsammans med mina vänner. Och självklart umgås jag med min fantastiska familj så fort tillfälle ges.

Som person är jag väldigt rastlös och har svårt att både sitta still på en stol och i livet. Att jag är nöjd med livet nu, betyder inte att jag kommer vara det om ett år. Då kanske ni hittar mig på en reklambyrå i Melbourne, ridandes på elefanter i Kenya eller solandes på en filt i Central park. Mina drömmar om världen kommer aldrig ta slut.

 

 


Dagens dagbok

I mitt mina tankar hade det redan slagit om till vår ute. Självklart visste jag att det skulle komma mer snö. Men usch vad trist det var att dra upp rullgardinen i morse och mötas av massa vitt på marken. Även om jag motvilligt måste erkänna att det är ganska vackert när snön fortfarande ligger kvar på träden. Men får jag välja vill jag ha vår. Men det får jag ju inte.

Annars så ångrar jag lite att jag provade på spinning igår, för första gången på typ fem år. Känns som har jag blåmärken på rumpan idag. Det är inte skönt. Tur att designerstolen jag sitter på inte bara är snygg, utan ganska mjuk också. Men det var nog första och sista spinningpasset i år för min del. Nästa vecka drar ju mina perfekta träningsveckor igång. Dom innehåller ingen spinning dom inte. Hoppas att benen pallar ett BodyPump ikväll iallafall.

Det är lugnt på praktiken idag. Idag igen. Är ganska tröttsamt, men vad ska man göra om det helt enkelt är så lugnt för alla att det inte finns några jobb över till mig. (Men är det någon som har kvar gårdagens tidning (Metro, GP, DN, Sydsvenskan...), kolla på nöjessidorna efter en ljuslila annons för matsedeln på IKEA, den har jag gjort iallafall.) Istället knopar jag lite på arbetet som ska skrivas under tiden och letar inspiration till ett snyggt cv. Inte lång tid kvar innan det ska skickas ut till önskade arbetsplatser. Galet.

Snart lunch. Gött.


Min perfekta träningsvecka

Nu är röda dagar och helger förbi och vardagen är här igen. I och med det så kan jag få in en rutin i mitt liv dom kommande nio veckorna, fram tills praktiken är slut. Jag är egentligen inte så mycket för rutiner, det är för tråkigt, men vet jag att det är tidsbegränsat så är det grymt skönt.

Hur som helst så kommer jag kunna få in perfekta träningsveckor med denna rutin.

Måndag: BodyPump
Tisdag: BodyBalance
Onsdag: BodyPump
Torsdag: BodyCombat
Söndag: BodyCombat

Fantastiskt. Les Milles är för sjutton en träningsgud. Passen är galet roliga. Så nu kör vi med full fokus fram till mitten av mars, så får vi se vad som händer när jag är tillbaka i skolan igen.

 

 

 

 

 


Dagens dröm, Venedig

Efter förra veckans bio, handlar mina dagdrömmar om fantastsika Venedig. Jag fick en underbar känsla av staden när jag var där för ett par år sen och längtar efter att få komma tillbaka.

 


Min helg i tre bilder

Jag har haft en fantastiskt mysig helg med Emma. Äventyr, film och tapas. Riktigt bra. Det är meningen att man ska vara utvilad efter en helg och det är precis vad jag är, med massa extra energi för en ny vecka.

 

Jag hoppas alla andra haft en lika bra helg som jag har haft.

 


Önske-outfit, träning

Dagens önske-outfit skulle jag mer än gärna ha på mig när jag kör kvällens combat-pass. Den skulle lätt pigga upp i det gråa vädret och ge en extra energikick.

Linne, svettband, vattenflaska från Nike. Byxor från Casall. Tröja från Adidas Skor från Reebok.

 



Grattis syster!


Idag fyller min fantastiska syster 26 år.

GRATTIS!

 


Välkommen!

Välkommen världens bästa Emma. Vi har inte sett varandra sen denna bilden togs i början av juni. Snacka om att vi har massa att ta igen. Och imorgon bär det av på äventyr som avslutas med mängder av sangria. Sweet.

 

 


Bio −The Tourist

Bioklubben 2011 kickstartade igår med den stjärnspäckade filmen The Tourist.

Elise (Angelina Jolie) sitter bredvid en amerikansk turist, Frank (Johnny Depp), ett tåg på väg till Venedig. Hon har valt honom som ett lockbete, för att få polisen att tro att han är hennes efterlyste älskare. Men det är inte bara polisen de måste komma undan, utan även gangstern vars pengar hennes älskare stulit.

Mina förväntningar på filmen var ganska låga, jag hade inte stenkoll på vad den handlade om. Hade bara sett trailen ett par gånger och ska jag vara ärlig var det ju rollistan som lockade. Men jag blev positivt överraskad och det slutade med att jag gillade filmen riktigt mycket. Jag älskar ju Johnny Depp och hans stil som skådespelare och filmen hade många överraskande vändningar. Dessutom finns det en hel del situationer som kräver egna tolkningar. Filmen skapar diskussioner. Sånt gillar jag. Att filmen dessutom har en sjukt snygg grafisk profil gör det inte värre. (Tips, kolla på trailern och notera hur dom typografiskt jobbar med texten. Snyggt.)

Filmen har fått halvdanna reccentioner, men har samtidigt fått tre Golden Globe nomineringar. Åsikerna är delade, precis som det ska vara. Man ska ha sin egen uppfattning.


Året som gått. Del 2.

Andra halvan av 2010 kommer här.

Juli
Det var här någon gång som min gamla blogg började få dåligt med uppdateringar. Jag jobbade mycket och spenderade den lediga tiden med vännerna. Min vän Max dök upp från Stockholm och Gothia Cup härjade i stan. Även Pink hittade hit och bjöd tillsammans med Takida på en fantastisk kväll på Ullevi. Även Annika kom på besök i slutet av månaden.

Jag och Moa lyckades även kamma hem jobbet med att formge ett latinspel.

Bioklubben gästspelade och vi såg Inception.

 

Augusti

I augustsi gjorde jag ett försök till att få igång bloggen igen och gjorde en ny design, det funkade dock inte.

 

Jag åkte till Karlskrona för att vara med på min systerdotters dop och bli gudmor. Passade även på att åka vattenskidor. Kulturkalaset slog upp i stan och jag tittade på grymma konserter med grymma vänner.

 

Vi åkte till Köpenhamn med jobbet och jag bestämde mig för att sluta blogga samtidigt som skolan började.

 

 

September

Vi gjorde ett fantastiskt samarbetsprojekt-tävling med reklamare, eventare och webbare i skolan som redovisades. Vi kom fyra av femton. Min dator blev stulen och mitt liv blev kallabalik innan jag fick köpt en ny.


Jag började träna fyra-fem gånger i veckan och hade fullt upp i skolan. Jag ängnade så mycket tid som möjligt åt min familj och kom in i slutskedet med latinspelet.

Bioklubben tog ny fart och vi såg I rymden finns inga känslor och Wall street på bio.





Oktober
Vi började jobba med en grafisk profil i skolan och hade PDF-examen. Jag jobbade mina sista dagar i nöjesparken och firade med fest.

Jag fortsatte min träning och skaffade glasögon. Jag och mamma spenderade en heldag på Hagabadet. Jag var hos syster i Lund och blev attackerad med pussar. Jag kammade också hem nu nuvarande praktikplats på Forsman&Bodenfors Factory.

På bio såg vi Pappa på burk, Hämnden, Himlen är oskyldigt blå och Due date.

 

November

Vi redovisade den grafiska profilen och jag åkte till Ullared med min syster och systerdotter. Sen bar det av till Stockholm för att hälsa på Annika.

 

Sen blev jag sjuk och missade dom första dagarna på jobbet i nöjesparken. Vi hade en gigantiskt tenta och min förkylning vägrade ge med sig.

 

Jag gjorde min första dag på en kaotisk praktikplats under ombyggnad och förkylningen tog ny fart.

 

På bio såg vi The social network, Cornelis och Lyckan, kärleken och meningen med livet.

 

 

December

Jag blev lite ledig och åkte till Syster i Lund annars var det praktik och fokus på att bli av med förkylningen som gällde. Sen fick jag vinterkräksjukan och hann bli frisk lagom tills det var dags att fira jul.

 

Jag njöt av att vara ledig i mellandagarna och spenderade nyår med det fantastiska bioklubbs-gänget.

 

Vi såg The next three days, Svinalängorna, Tron och The town på bio.

 

 

 

 


Året som gått. Del 1.

Tänkte börja detta året med att göra en resumé av året som gått. Jag gjorde ett försök på nyårsafton, men lyckades inte riktigt komma ihåg vad som sjutton hände 2010. I det stora hela så var det ett kasst år för mig. En personlig kamp. Men nu är det förbi och jag är redo för att lägga det dåliga bakom mig och faktiskt minnas det bra som hände förra året.

Januari
Skolan satte fart och tog upp mesta av tiden. Vi gjorde bokomslag och en redesign av Bo i Mark i ett samarbete med webbarna på skolan. På rasterna tog jag och Moa kalla promenader på piren och på helgerna hängde jag med resten av mina fantastiska vänner.

Vi såg också Sherlock Holmes, Har du hört ryktet om Morgans?, Up in the air och Snabba Cash på bio.


Februari
Mitt späckade schema fortsatte och februari var galet händelserikt. Skolan upptog mesta tiden. Boken blev klar och vi började lära oss dom tråkiga men nyttiga tekniska sakerna samt började rita i Illustrator. Men jag hann också med att bjuda mina vänner på kärleksmums och MER under en spelkväll och ordnade mysig OS-soffa när det var viktiga dagar under OS.

Jag blev rastlös och klippte av mig håret. Sen åkte jag och Moa till Stockholm och hängde lite med Annika. Sen började jag få reseabstinens och jag och Emma bokade en resa tillbaka till Hvar.

På bio såg vi The men who stare at goats och En enda man.








Mars
Annika kom på besök och vi mötte upp vänner för en underbar tapas-middag. Jag och Moa myste på caféer och välkomnade vårdagarna som började dyka upp med öppna armar.

I skolan fortsatte vi illustruera och lärde oss att använda Quark express. Sen blev vi äntligen lite lediga. Då drog vi och spelade lite beachvolleyboll. Jag och Systeryster passade också på att åka på spa innan hon skulle föda barn.

På bio hann vi se Alice i underlandet, Shutter island, Nine, En profet och Hurt locker.







April

I april började jag ett godisförbjud som gick sådär. Klarade mig i cirka fyra veckor. Jag började också min praktik på informationsavdelningen Örgrytes stadsdelsnämnd. Vi passade även på att ha ett par klassfester.

Våren kom till stan och jag spenderade så mycket tid som möjligt med mina fina vänner på uteserveringar. Jag illustrerade Flamme som blev en riktig hit. Jag hade kraftig reseabstinens och gick på kick off på jobbet. Sen åkte jag och Moa på lyxweekend till Stockholm och tittade på Bounce's sista föreställning i Globen.

På bio såg vi The bounty hunter, Invictus, The ghost writer och Den fantastiska räven.


Maj

Jag började jobba i nöjesparken, fortsatte min tid på praktiken och längtade efter sommaren. Men framförallt så föddes min fantastiska systerdotter i början av maj. Lycka.

 

Jag fick något ryck och började gå ut och springa och vi fick åka premiärturen i Göteborgshjulet. Moas praktikplats bjöd in till invigningsfest och gardenparty och jag fyllde tjugotvå.

 

Vi avslutade biosäsongen med Kick ass och Robin Hood.

 


Juni

Min famlij kom på besök och vi åkte på utflyt till Liseeberg. Jag avslutade min tid på praktiken och åkte till Kroatien med Emma. När jag kom hem ställde jag till med fest som råkade bli årets konstigaste kväll.

 

Den svenska sommaren satte fart och jag spenderade ett par dagar hos min syster i Lund och ett par fantastiska sommardagar med Moa.

 

Sen började jag jobba nästan konstant.

 

 

 


And I'm back.

I slutet av sommaren övergav jag min gamla blogg. Men suget att komma tillbaka har blivit för stort, så här är jag igen. En ny början på en adress. Anledningarna till att jag slutade blogga finns fortfarande kvar, men livet i sig går åt rätt håll.

 

Nytt år och nya tag helt enkelt.

 


RSS 2.0