Bröd
Efter att inte ha ätit bröd på snart två månader, beklagade jag mig lite för min PT i veckan. Då trollade hon fram ett recept på nyttiga scones och jag firade in påsken med dessa fantastiskta brödbitar. Ren lycka.
För 4 st. Blanda ½ dl rågkross (blötlagt i ½ dl kokande vatten i 10 minuter), ¼ dl vetekli, 2 dl grahamsmjöl (eller dinkelmjöl fullkorn), 1 tsk bakpulver, 2 dl kesella (1%) och 2 ägg. Smaksätt med vad du vill, jag hade i färsk basilika och vitlök och toppade sen med pumpafrön och flingsalt. In i ugnen på 225 °C i ca 10 minuter.
Sv. Det var absolut en bra helg! Mycket bra :D
Det låter gott det där! Lite skoj med sådant speciellt liksom!
sv: jag tycker också om dom :) och dom blommiga. vad gör du? :D
följ mig med
Ah det där kanske man skulle testa :)
Vill bara önska dig en glad midsommar och önska dig en bra start på det nya året nu när de är alla hjärtans dag helg.
Hoppas du haft en bra första majfredag hittills!
Tack. Glad Påsk på dig med :)
åå mums!
åh vad gott!
Mums:)
det tror jag också!:)
Gott det ser ut!
Ser gott ut =)
Wow! Det verkar smaskens :) Måste jag prova. Kram
Mm, låter mums ju! Ska jag kopiera rakt av när jag har en ledig morgon :D
Låter som ett bra recept. Finns ju så mycket nyttiga bröd man kan baka!
Ha en fortsatt fin påsk!
Ah det later gott! Jag ater inte heller brod men tror jag ska prova detta nagon gang om jag kan fa tag i ingredienserna.
Åh, det här ska jag testa!
dom ska ja testa! verkar goda!