Resdagboken – Italien

När jag var ute och tågluffade år 2008 skrev jag på resdagboken.se. Men eftersom siten lägger ner så vill jag samla mina texter någon annan stans, så jag låter er följa med på resan som är det bästa jag gjort i mitt liv. Om så ett par år för sent.



25 sep 2008 - Rom, Italien
When in Rome!

Okej. Sa var man igang igen. Det ar fordjavla jobbigt! Vi lar snart behova en ny semester. Om vi gick mycket i dom forra staderna ar det ingenting jamnfort med Italiens stader. Helt sjukt. 



Iallafall, i sondags begav vi oss ivag fran varat paradis. Vi tog baten klockan 13 och hade en perfekt plan dar vi skulle ta taget till Zagreb klockan 15.06 och sen ta nattget till Venedig klockan 23.35 och vara framme i Italien klockan 07.16. Denna planen sket sig en aning men losningen visade sig bli battre an vantat. Vi lamnade Hvar tillsammans med typ hela ganget vi hangt med dar men tappade bort dom pa vag till tagstatioen. Men eftersom vi hade en plan och skulle bara med taget som gick klockan 15.06, men vi behovde biljetter. Hur tror ni det gick? Nej, saklart fanns det inga biljetter pa det taget. Jag gick ivag for att leta efter vara vanner som skulle ta ett senare tag till Zagreb, men jag hittade dom inte. Istallet stotte jag pa Josh, en av australiensarna som vi traffade i Wien. Han han hade samma plan som oss med enda skillnaden att han redan hade en biljett. Vi vande tillbaka till tagstationen och da var dom jag sokte efter redan dar. Dom tipsade om att det gick bussar till Zagreb hela tiden, sa vi gick och bokade en ganska dyr (200 pengar) biljett pa bussen som gick 15.00 till Zagreb. Dock gick den fortare an taget sa vi hann mota upp Josh pa tagstationen och bokade nattaget med honom. (Nagonstans dar i mellan tappade han bort sitt pass och sitt EuroRail, en aning panik uppstod innan detta aterficks utan nagon skade skedd). 



Vi kom fram till Venedig klockan 07.16 och gick runt och kollade pa alla sightsen innan resten av turisterna vaknat ens. Det va grymt, vi var typ ensamma pa Makusplatsen. Venedig ar sjukt mysigt och jag tycker att alla borde aka dit. Hur som helst sa gick vi runt halva dan bland alla gator och grander och gick vilse ett antal ganger innan vi foljde Josh till tagstationen dar han skulle ta taget vidare till Rom och vi skulle hitta tillbaka till hostelet vi bokat rum pa tidigare pa morgonen. Vi hittade genom att ta batbussen tillbaka till Markusplasten. I Venedig shoppade vi lite. Jag kopte en minivariant av en maskeradmask och Emma kopte ett armband och en strahatt. Efter en lang dag i Venedig och en god natts somn begav vi oss till Rom. 



I Rom fick vi problem att hitta ett hostel, klockan var ganska mycket och vi var sjukt hungriga sa nar det inte fanns rum pa det andra stallet vi var pa och dom erbjod ett ett rum pa deras systerhotell pa andra sidan gatan for 30 euro sa tog vi det. Vi gick ut och at och letade sedan vidare for ett hostel till natten efter, vilket vi hittade pa forsta forsoket. Nar vi kom dit satt det ett gang snubbar vid receptioen som skulle ut pa en Pub Crawl. Ja ni kan gissa vad som hande sen. Det va sjukt kul och vi foljfoljde tillochmed denna.

De tva senaste dagarna har vi bara gatt och gatt och gatt och sett massa antika och historiska saker. Jattefint och jatteutmattande! Pa lordag aker vi vidare, vi har dock ingen helt fardig plan men det loser sig. Vi aterkommer. 



Cioa!

Kramar Sofia & Emma (fran datorn langre bort) 



ps. Kopplar rubriken tillrackligt syster?


28 sep 2008 - Florens, Italien
Pics!

Nu har vi laddat upp ett antal nya bilder. De som saknades fran Warszawa och nagra fran Hvar. Vi forstatter ladda upp under morgondagen fran datorn vi har i VARAT RUM! Yey!

Cheers!


29 sep 2008 - Florens, Italien
Lutande torn och langa broar!

Ja tillslut blev det sahar. Vi blev sjuka och stannade en extra natt i Rom. Sa igar paborjade vi varan nya resplan. Den gick ut pa att vi skulle stanna i Pisa och kolla pa ett lutande torn pa vagen till Florens, dar tanken var en mellanlandning innan vi akte vidare mot destination Nice. Sa har blev det. Vi akte till Pisa och kollade pa ett lutande torn (Vid lunchen traffade vi ett medelalders par fran stockholm som gav oss ett frascht apple) Darefter tog vi taget till Florens dar vi stannde tva natter for att passa pa att kika runt i en stad vi hort (och som Emma redan visste) var en fin stad. Sa forutom att ha suttit vid datorn pa varat rum har vi gatt runt och tittat pa statyer, broar och kyrkor (lite som i alla andra stader) i ett par timmar. Imorgon tar vi taget till Nice dar vi ska stanna minst tva natter och bland annat ta en dagstur till Monaco.

Vi borjar for ovrigt bli friska igen och borjar ladda for nasta PubCrawl i Barcelona om ett par dagar, dit farden gar efter franska rivieran. 

Hur ar vadret hemma?

Take care our friends! Say hi to people from us!

 

 


 



ELIN CECILIA

hehe ja :)



Bloglovin byte? :)



btw:

elinscecilia@instagram

2012-05-18 @ 14:57:24 • Hemsida: http://eelin.se

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Visas inte)

Hemsida:

Kommentar:

RSS 2.0