Viscus pass #10

Äntligen var jag tillbaka på gymmet. Eftersom jag bestämt mig för att bara köra ett pass denna veckan, så valde jag det roligaste. Dock hade jag tänkt ta det lite lugnt. Herre gud jag har inte tränat på två veckor. Men det är lättare sagt än gjort mina vänner.
 
Uppvärmningen gick bra. På riktigt. Vi övade på att stå på händer och jag stod faktiskt rakt upp i ett par sekunder. Himla kul. Tekniken gick bra till slut. Här körde jag utan vikt på stången och jobbade med att komma tillräckligt djupt ner. Jag är uppfostrad med att ha 90 grader i benen, att nu plötsligt komma längre ner än knälederna är svårt. Fick ha en liten medicinboll som jag skulle sätta mig på för att känna hur djupt jag faktiskt ska. Det är svårt och hej vad svag jag är i bottenläget, ville många gånger bara sitta kvar på bollen.
 
Själva passet gick sådär kan man säga. Lycka till att ta det lugnt liksom. Med 20 reps kvar av sista övningen så var det jag som sprang till toaletten för att spy. Jag visste väl att chansen till det var väldigt stor när jag väl började må illa. Men jag vilade lite och tycker det kändes bättre, så jag körde på. Pang så var det kört. Nu vet jag att det är många som tänker att jag kanske tränat för tidigt, att jag ätit för tätt in på eller något liknande. Men låt mig tala om hur min kropp funkar. Jag är ingen morgonmänniska, jag har inte tränat på två veckor och plötsligt tar jag ut mig ordentligt. Min kropp får en chock. Det är sånt som händer. Det positiva är iallafall att jag fortfarande inte fallit ihop av trötthet utan faktiskt känner mig ganska bra. Det gillar vi. Det som hände verkar inte ha något med min »överträning« att göra.
 
Dagens pass:
  • Uppvärmning: Gå/stå på händer
  • Teknikgenomgång: Back squat
  • 500 meter rodd
  • 40 jump squat (upphopp från knäböjsposition)
  • 30 jump push ups (armhävningar med hopp)
  • 20 fällknivar (HATAR)
  • 30 jump pull ups (hoppar upp med hakan över stången) (skulle gjort 50)
 
 
 
 
 

Sara Ekman

kul! :)

2013-02-21 @ 18:41:57 • Hemsida: http://aamaziing.blogg.se/
Nathalie Tegelstam

Sv; ja, jag med. Så snygg :)

2013-02-21 @ 19:26:41 • Hemsida: http://nathalietegelstam.se
Mari

Vilket bra pass :). Måste köra ett sådant !!

2013-02-21 @ 19:59:51 • Hemsida: http://www.marriie.blogg.se
Annika Soulcityguide

Åh gumman sån otur... Det är ju svårt att ta det lugnt när man inte brukar göra det.

2013-02-21 @ 20:27:22 • Hemsida: http://soulcityguide.com
Anna

Jag använder de om jag styrketränat tex, men annars blir jag för svettig och det funkar inte med torrschampoo då :P
Vilket härligt pass, men mindre kul med spyan :(
Jag älskar fällkniven :P

2013-02-21 @ 20:30:22 • Hemsida: http://overenskommelsen.blogg.se
Sanna

Jösses det lät illa :( stackare! Hoppas du mår bättre snart. Kanske mjuka igång lite mer istället för ett rivstartspass?

Svar: Ja jag hade ju kunnat ta ett lugnt pass, men det är inte lika kul. ;) Jag mår bättre, det var helt enkelt bara ett tecken på utmattning som följd av tidigt på morgonen och vila länge. No worries. Idag sitter träningsvärken där den ska och jag är i gott mod. :)
Sofia

2013-02-21 @ 20:41:57 • Hemsida: http://engnuttasocker.blogg.se
Anna

härligt att du har tränat igen men fan inge vidare att spy. Jag gjorde det för ngn vecka sen nä jag sprang intervaller på bandet. Man är ju så jäkla envis så hade bestämt mig för ett visst antal och vägrade inse att man kanske inte orkade den sista.

Svar: Men att ge upp? Vem gör det? haha. Det är sånt som händer. Idag mår jag toppen och tröttheten har inte visat sig så jag är nöjd att jag lyckades ta mig ur bekvämlighets-zonen. Det är där the magic händer. ;)
Sofia

2013-02-21 @ 20:46:35 • Hemsida: http://addspirit.blogg.se/
Karin O

Gud vad jag längtar efter hårdträning och rutiner nu - kanske inte just NU men om några dagar när vi kommer hem, då ska det köras:)

Svar: Du verkar ju träna en del på semestern ändå. Låter riktigt najs. :)
Sofia

2013-02-22 @ 07:57:22 • Hemsida: http://kakansemlanoliven.se/
Alexandra

Rodd alltså, tror att det var det som var skurken ;)

Svar: Haha du tror det? Det tror inte jag. ;)
Sofia

2013-02-22 @ 09:47:47 • Hemsida: http://alexandralilja.blogg.se
Agniis

Såg ut som ett bra pass, måste testa det själv :D

2013-02-22 @ 09:55:20 • Hemsida: http://brolinsdottir.myshowroom.se/
Esmeralda <3

nice med styrketräning :)
När det gäller squats så vill jag bara avråda dig från att gå längre ner än 90 grader när du har vikt på stången då många jag känner har fått knäproblem (jag själv) och hälseneproblem tack vare detta. Ha det bra! :)

Svar: I crossfit som jag kör så bygger man upp övningar för att kunna ta dom vidare, det vill säga man övar på knäböj för att kunna göra tex frivändningar korrekt. Och har man mycket vikt på stången så måste man kunna gå djupt i knäböjen för att orkar komma under stången och få den hela vägen upp. Min PT har koll på min teknik så att göra djupa knäböj ska nog gå bra. Tack för varningen och hoppas ditt knä mår bra igen. :)
Sofia

2013-02-22 @ 10:55:14 • Hemsida: http://esmeraldaaa.blogg.se
sara

Jag förstod inte heller grejen med VS förren jag kom in i Vs-butiken på öppningsdagen i höstas i London! Vilken butik! Jag dog nästan, du förstår när du kommer dit! ;)

Hoppas du får en bra fredag!

2013-02-22 @ 11:06:39 • Hemsida: http://sarakarlson.blogg.se
Fia

SV; Ja de rosa fodralet blir kanon. Är mkt för färg och en silvrig dator är inte så optimal då ;) Tur att mac är ett stort märke så det görs mkt roliga skal till dom :D

Bra kämpat, måste varit jobbigt att gå tillbaka när du varit borta ett tag.Starkt jobbat :D

2013-02-22 @ 21:58:57 • Hemsida: http://fiasfight.blogg.se
matilda

Härligt att vara igång igen. Förstår att det är svårt att ta det lugnt när man är van att köra på och det är lätt att dras med när man är på pass :)

2013-02-23 @ 09:40:57 • Hemsida: http://matildaa88.blogg.se/

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Visas inte)

Hemsida:

Kommentar:

RSS 2.0