Sötpotatispommes ♥
Okej så har man någon gång smakat på sötpotatispommes, så är man helt hooked. Svårt att förklara vad det är som är så gott. Men jag tyckte det var på tiden att jag gjorde min egna variant. Nu äger ju jag ingen fritös, som såklart är en stor del av det goda med dom där man får på restaurang. Men jag tycker ändå att jag lyckades ganska bra med förutsättningarna som jag har med min opålitliga gasugn. Även om det inte direkt blev så krispigt som jag hade önskat. Till pommesen, en fantastiskt fin ekoligisk nötytterfilé som blev helt perfekt. Tror jag börjar komma på hemligheten med att tillaga nötkött nu, finally. Självklart serverades detta med min funskbea som jag numer slänger ihop på fem minuter. En riktigt lyxmiddag på en helt vanlig onsdag helt enkelt.
Sötpotatispommes:
Sötpotatis • en matsked majonäs (gärna hemmagjord på ägg, olja och citronsaft) • fint riven parmesan • vetemjöl eller ströbröd • salt
Sätt ugnen på 225 grader • Skala och dela sötpotatisen i lika stora stavar • lägg i en stor skål • blanda sötpotatisen med majonäsen • blanda ihop mjöl/ströbröd med parmesanosten och salt • vänd runt sötpotatisen så att mjölet och osten täcker potatisen • lägg ett bakplåtspapper på en plåt och pensla ett tunt lager med olja • in i ugnen i 20–30 minuter tills potatisen är krispig utanpå och mjuk inuti
Fuskbea:
1 äggula • 1 deciliter rapsolja • 1 skvätt vitvinvinäger • lite pressad citron • hackad rödlök • färsk persilja • färsk dragon • salt • 1 liten nypa vitpeppar
Vispa äggulan med citronen • droppa försiktigt i oljan samtidigt som du vispar • stek rödlöken i smör • häll i vinägern i kastrullen och låt puttra med rödlöken en stund • blanda löken och vinägern i majonäsen • blanda ner kryddorna

Pauline
oj så gott
Caroline
Gud sååå gott! :D
Sessie♔ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ
Jösses så gott, bjuder du mig på middag?:)
Sara Ekman
Men åh vad gott det ser ut! :D
MATILDAS
vad gott :D
fight4fit
Ja, alltså... Du vet. Kommentarer är ju överflödiga på denna du.
Svar:
Sofia