Homemade semla

När man är sjuk har man lite tid över. Var egentligen sugen på att springa över gatan till bageriet och köpa en semla. Men bestämde mig istället för att göra egena (mitt under febertoppen). Socker- och glutenfria. Jag använde mig av recept från Annika Sjöö. Mina bullar blev dock inte så bra. Blev typ helt platta i ugnen. Kanske för att jag gjorde för stora bollar. Kommer nog minska mängden ägg eller kokosmjölk nästa gång. Men goda blev dom iallafall. Och fyllde man upp med grädde så såg den iallafall ut som en semla. Typ.
 
Bullar:
3 ägg • 3 matskedar honung • 1 deciliter krämiga kokosmjölk (märket Garant eller kokosgrädde) 2 deciliter mandelmjöl • 2 matskedar kokosmjöl • 1 matsked fiberhusk • 3 teskedar bakpulver • 3 teskedar kardemumma
 
Sätt på ugnen på 175 grader • vispa ägg och honung poröst • vispa i kokosmjölken • blanda alla torra ingredienser i en bunke • häll ner äggblandningen och rör om • låt svälla i 5–10 minuter • forma ca 6 bullar och lägg på en plåt med bakplåtspapper (ha lite kallt vatten på händerna när du formar dem) • grädda i cirka 20 minuter

Mandelmassa:
1 deciliterl krämiga kokosmjölk (märket Garant eller kokosgrädde) • 100 gram mandlar utan skal • 2 matskedar honung

Mixa alla ingredienserna i en matberedare • ställ in i kylen så att massan stelnar något
 
 
 

Patricia♔ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ

Bättre lycka med bullen nästa gång:) Jag gillar inte semlor alls. Är inte något förtjust i grädde.

2015-01-23 @ 16:22:26 • Hemsida: http://patriciac.blogg.se
caroline

Så söta dem blev och säkert jättegoda! :)

2015-01-23 @ 18:21:33 • Hemsida: http://celandine.blogg.se
Sara

Så gott att göra egna :)

2015-01-23 @ 21:19:54 • Hemsida: http://aamaziing.se
MADDISENJ.SE

Bra tips och gott det såg ut!

2015-01-24 @ 11:25:50 • Hemsida: http://maddisenj.se
Sara

Gott! :)

2015-01-24 @ 13:14:42 • Hemsida: http://nouw.com/saarah
Amanda Jona [SPONTAN]

Härligt att de blev goda även om de blev lite platta :)

Svar: Ah, skulle gjort wrap-edition istället. ;)
Sofia

2015-01-25 @ 10:12:13 • Hemsida: http://spontan.blogg.se
Johanna Bergqvist / Delikatessboxen

Kul med socker och glutenfritt alternativ! Försöker undvika bägge delarna så ska nog göra mig ett försök på ditt recept även om de blev platta :-)

Svar: Spännande. Hoppas dina blir bättre. :)
Sofia

2015-02-03 @ 21:51:18 • Hemsida: http://www.delikatessboxen.se/blogg

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Visas inte)

Hemsida:

Kommentar:

RSS 2.0