Viscus pass #23

Från och med juni är mina torsdags-pass inte längre regelbundna. Men idag hade vi bokat in att köra ett rörlighetspass med Ebba. Både jag och B-Å fick sån mersmak sist vi körde detta att vi ville köra igen. Och förhoppningsvis blir det ännu mer i fortsättnigen.
 
För varje träningspass jag gör så inser jag hur galet vikigt det är med rörlighet i musklerna. Det spelar liksom inte någon roll hur stark du är om du inte kan utnyttja musklernas totala rörliget. Det räcker bara att kolla på mina squats och vad jag har kämpat med rörlighet för vader, rumpa och höftböjare och hur långt jag har kommit. Bara på ett sånt här pass ser man resultat. Vi började med uppvärmning innan vi körde ett flextest för att se hur långt vi kom i olika rörelser innan, för att sen göra samma övningar efter passet. Det var en grym skillnad, så himla häftigt.
 
Vi körde ganska allsidig rörelse idag. Både överkropp, underkropp, framsida och baksida. Svårt att förklara vilka övningar vi körde, men många är hämtade från yogan. Hunden, duvan och krigarna till exempel. Så himla bra. Från och med nu ska mitt fokus ligga på att öppna upp framsidan av kroppen, då det var där jag kände att jag behövde jobba mest. Det hade vart toppen att få in lite yoga i min träning, men jag vet inte när jag ska hinna och om ett par veckor går mitt vanliga gymkort ut, så då har jag inte ens någonstans att träna sånt. Men jag får försöka vara duktig själv och köra på med tänj och stretch.
 
 
 
 
 
 

Moa

Bra citat :)

2013-06-13 @ 17:12:47 • Hemsida: http://moakandelin.webblogg.se
Emma

Ja, rörlighet är verkligen viktigt. Jag är glad att jag har hittat kärleken till yogan, den har verkligen hjälpt mig i min utveckling på gymmet. Både rörlighetsmässigt, men även med andningen, som också är en bra mycket viktigare del än man kan tro i träningen :)

2013-06-13 @ 21:12:48 • Hemsida: http://semmla.shapemeup.se
Anna

Sanna ord, de måste jag ta åt mig av!

2013-06-13 @ 21:17:46 • Hemsida: http://overenskommelsen.blogg.se
Isabelle

Åh vad härligt med rörelse! :-)

2013-06-13 @ 22:19:39 • Hemsida: http://isabellesdrommar.blogg.se
Sanna

Sjukt bra citat!! Det är kul när du blandar upp "vanliga" inlägg med sådana här peppningar :)

Svar: Vad kul att höra! :D
Sofia

2013-06-14 @ 22:04:33 • Hemsida: http://engnuttasocker.blogg.se
Karin FitnessochHälsa

Klokt visdomsord. Det där med yoga/tänj/stretch får du till med lite vilja. :-)

2013-06-17 @ 22:07:56 • Hemsida: http://fitnessochhalsa.blogspot.com

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Visas inte)

Hemsida:

Kommentar:

RSS 2.0