Lakritsmaränger
Så jag ville ju inte bara bjuda på nyttigheter och bestämde mig för att göra en sak som går under kategorin att baka. Jag valde att göra maränger. Hur svårt kan det vara liksom? Och vad kan bli fel när det dessutom är lakritssmak? Inget visade det sig. För dom blev helt perfekta. Stolt som en tupp gick jag loss och gjorde en andra sats, citron. Jag ville ju dock att det verkligen skulle smaka citron. Så jag minskade mängden socker. Det visade sig att det inte alls funkade att freestyla. Dom blev helt misslyckade. haha. Men succen av lakritsmarängerna gick det inte att ta miste på. Följer jag bara receptet nästa gång kan få till dom där citronmarängerna också.
Lakritsmaränger:
3 äggvitor • 2 tsk citronsaft • 1 dl strösocker • 2 dl florsocker • 1 msk lakritspulver
Sätt ugnen på 150 grader • Vispa äggvitor och citronsaft, på medelhastighet, till ett vitt skum • Tillsätt lite socker i taget och fortsätt vispa tills äggvitorna är vita och pösiga • Öka hastigheten och fortsätt vispa ytterligare några minuter • Sikta ner florsockret och lakritspulvret och vänd ner detta i marängsmeten • Fyll en spritspåse med marängsmeten • Spritsa ut små minimaränger på bakplåtspapperklädda plåtar • grädda mitt i ugnen i 4 minuter på 150/130 grader • Sänk värmen till 100 grader och låt dem stå kvar ytterligare 45 minuter • Stäng av ugnen och låt marängerna stå kvar och torka ut ytterligare 20–30 minuter

Sara Ekman
Åh älskar lakrits så kan tänka mig att de var mumsiga :)
Svar:
Sofia
Christina
Åh det lät jättegott :) Måste prova göra en dag :)
♫♪ sandra
åh gott :)
Sessie♔ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ
Duktiga du!
amanda
gott fast gillar inte lakrits :D
thaipinnen
det där måste man testa :D
Pauline
sååå gott
Anna
Vi pratade om polkamaränger igår =)
Ska testa och se om jag kan göra en variant a la lchf på dessa :D
Sara- mamma till Signe och Ester
Ah men Gud så gott!!