Crossfit Göta #83

Känns som det var evigheter sen jag tränade. Hoppade över ett bokad pass i onsdag till förmån för soffan och en varm kudde på magen. Så kan det vara ibland, även om det inte känns bra. Men jag var iallafall taggad till tusen för dagens pass. Lätt den bästa after worken som finns.
 
Dagens pass:
 • Uppvärmning: Rörlighet för axlar och handleder
 • Teknik: Progression för hand stand push ups
 • WOD: 21-15-9 reps for time
  • Push press 25 kilo
  • Pull ups
  • Front squats 25 kilo

  Cash out: 50 vandrande planka från armbågar till raka armar

Jag vet inte riktigt vad det var som tog tid idag. Tyckte inte att jag vilade så mycket i mellan, framförallt push pressarna gick bra, delade upp första varven på två och sista unbroken. Men jag var sist klar på näst intill 15 minuter. Sjuk missnöjd med det, men ändå ganska nöjd med känslan i kroppen. Vet ju att det kommer ta några veckor innan jag är helt tillbaka efter förkylningen. Bara att keep going.
 
På bilden illustrerar vi en låt och en sport, guess what?
 
 

Neon Nike Lunarglide

Så för att peppa mig själv så mycket som möjligt när det gäller löpningen, så klickade jag hem ett par nya skor i veckan. Idag dök dom upp och dom är sjukt grymma. Neongula. Lite för att jag har sjukt dåligt lokalsinne, så skulle jag springa vilse så syns jag iallafall.
 
Modellen är samma som mina gamla skor, Nike Lunarglide och jag är säker på att dom kommer hjälpa mig att flyga fram i skogen. Allt blir liksom roligare med nya skor.
 
 

Svart pasta och avocado

Efter att Åsa tjatat om sin avocadoröra som hon blandar med diverse saker var jag ju tvungen att testa. Hade fortfarande kvar den svarta varianten av bönpastan jag köpte för ett tag sen. I kylen låg också en fläskfilé som jag inte lagt i frysen än, sen helgens storhandling. Perfekt blandning, alltså svart pasta med avocadoröra och fläskfilé, toppat med rikligt av färsk basilika.
 
Betyget då? Hm inte helt hooked, hade kanske lite för mycket citron i. Annars smakade det mest som pasta blandat med guacamole. Men själva bönpastan är nog min favorit av dom tre sorterna jag provat. Konsistensen liknade vanlig pasta tycker jag så tummen upp för det. 
 
Avocadoröra: mixa avocado, vitlök, olivolja, salt och pressad citron.
 
 

Målet

I läxa av Mr. PT fick jag att skriva ner mitt mål med träningen och läsa det varje dag, helst även skriva ner det varje dag. Det finns tydligen studier på att detta ökar chanserna till att uppnå sitt mål med hundratals procent. Det låter ju coolt tycker jag och lätt värt att prova. Egentligen var läxans deadline 24 timmar efter att vi sågs. Men 192 timmar senare funkar ju det med … eller? Hur som helst. Tänker att varje person jag berättar mitt mål för, ger mig större chans att nå dit, så jag skriver det här också.
 
Även om jag inte skrivit ner mina mål fören nu, så har jag funderat väldigt mycket fram och tillbaka vad det faktiskt är som jag vill ha ut av allt. Jag kom fram till att det egentligen hänger ihop. Förbättrar jag min kondition, som jag verkligen behöver för att klara av alla work outs på bästa sätt, så kommer jag förbränna mer fett, vilket gör att jag går ner i vikt och blir lättare, det gör att jag kommer klara av övningar med min egna kroppsvik såsom pull ups, lättare. Och bonusen med allt detta är att jag kommer förändra kroppen på ett sätt som gör att den ser ut som jag vill. Ni ser, allt hänger ihop, men jag valde att formulera mitt mål såhär:
 
Jämna ut styrkor och svagheter för att klara av CrossFiten på ett bättre sätt
Bonus: En kropp som ser ut som jag vill
 • Mer ren konditionsträning för att förbättra konditionen, framför allt löpning
 • Cardio för att tappa fett och därav bli lättare och orka mer
 • Äta på ett sätt så att kroppen får rätt typ av energi att jobba med, både när det gäller att bli av med fett och för att orka träningen
Hur skulle ni formulera ert mål?
 
 

American Hustle

Varje år när det vankas Oscars-gala så är det en sån där storfilm med hundra (typ) nomineringar. Detta året är det American Hustle som är The Film. Förväntlingarna var därefter. Att skådespelarna skulle vara bra var det ju ingen tvekan om och här kan man definitivt säga att jag inte blev besviken. Wow säger jag. Varenda en av dom förtjänar en sån där gubbe. Annars skulle jag kanske säga att det var just en sån där typisk Oscars-film. Lite svår och långsam. Men med snygga kostymer och grym musik. Kul att ha sett, bra film liksom. Men jag kanske inte kommer se den igen …
 
BILD
 

Veckans inspiration

Jag börjar skymta våren och det spritter lite extra i kroppen. Jag längtar efter nya äventyr och vill ta mig ann massor av nya utmaningar.
 
BILDER
 

Crossfit Göta #82

Måndag morgon och dags att komma in i rutinerna igen. Jag var brutalt trött när klockan ringde och var ytterst nära att stanna kvar i sängen. Något jag kanske borde ha gjort med facit i hand. Det blev sämsta passet på väldigt väldigt länge och för första gången sen jag började med Crossfit så avslutade jag inte min work out. När klockan slog 21 minuter hade jag fortfarande två varv kvar medans alla andra var klara. Jag hade det inte i kroppen idag och gav helt enkelt upp.
 
Dagens pass:
 • Uppvärmning: Övningar med wall ball två och två
 • Teknik: Genomgång av WOD-övningar
 • WOD: For time
  15-12-9 reps
  • Marklyft och push ups 50 kg

  15-12-9 reps

  15-12-9 reps

Hm ja, ni ser ju vilket monsterpass det var. Men jag är så arg på mig själv, eller snarare besviken på hur långsamt det gick. Jag kan inte ens peka på vad det var som var jobbigt. Jag var bara helt slut. Nej detta vill jag bara glömma.
 
 

Min träningsvecka (8 2014)

Äntligen back on track. Sjukmässigt iallafall. För frisk är jag, men träningen har fått prioriteras bort lite denna veckan. Nu måste jag börja fokusera igen. Men för att vara första veckan tillbaka får jag ändå säga att jag är nöjd. Nu är det bara att öka from now on.
 
Måndag: Crossfit
Tisdag: Vila
Onsdag: Crossfit
Torsdag: Vila
Fredag: Vila
Lördag: Vila
Söndag: Löpning ca 20 minuter
 
 

Dagens träning

Okej så idag tog jag första steget mot det där målet, som jag inte riktigt kommit på än. Jag var ute och sprang. Inte så långt och inte så fort, men ändå. Jag höll mig på rätt sida om den där behaglighetsgränsen för försöka få en positiv känsla och tycker ändå att jag lyckades. Det är det som är det viktigaste för mig, jag vet att hastigheten jag håller är långt ifrån bra i jämförelse med andra. Men jag måste lära mig att jag inte kan vara bra på saker med en gång. Precis som med allt annat så blir man bra på det man övar på. Mr PT vill att jag ska vara ute i mellan 45 och 75 minuter, idag var jag ute 21 minuter, men jag får helt enkelt jobba mig uppåt. Let's do this.
 
 

Lately

Den här veckan har varit galet fullproppad. Massor att göra på jobbet och dessutom har jag klämt in massa sånna där saker som jag tycker om att göra. Precis så som det ska vara.
 
Jag har varit på bio, njutit av solen och vår nya takterass på jobbet, spelat biljar halva natten, druckit bubbel, firat saker och hängt med fina kollegor och vårt nya husdjur – Melker the Shark, träffat nya människor, skrattat med bästa Sara och Jessica och så klart firat tokfian Esters första födelsedag. Där i mellan har jag dessutom, såklart, följt OS slaviskt. Mycket bra vecka.
 
 

Välkommen till Crossfit Göta

Här är en film som visar hur det ser ut där jag tränar. Det är Headcoach Marcus som visar runt och sen skymtas även dom andra ägarna, coacherna Christian och Johan. Jag kan dock inte riktigt låta bli att skratta åt ironin av en reklamfilm, men man ser iallafall hur det ser ut i lokalerna. haha.
 
 

Crossfit Göta #81

Det var länge sen jag körde ett team-pass nu, som det alltid är på onsdagar. Men idag var det dags att trotsa träningsvärken (herre min skapare vad min kropp känns) och köra. Mycket roligt pass och grymt team. Men det var en kamp det kan jag lova. Front squats har aldrig varit så tungt.
 
Dagens pass:
 • Uppvärmning: Dips, skottkärra, push ups, inch worm
 • Styrka: Hängande rodd 6×5 reps
 • WOD: Team med 3, for time (25 kilo på stången rakt igenom)
  • EMOTM (every minute on the minute) 3 burpees

  • 100 deadlift (marklyft)
  • 80 hang power clean (frivändning från knäna)
  • 60 front squat
  • 40 jerks
  • 20 thrusters
 • Afterbach: Tabata mage
Det var som sagt ett roligt pass och det är alltid kul att köra i team. Det är lite lättare att pusha sig och det behöver jag ibland. Jag fick lite andnöd någonstans efter front squaten, träningsvärken i benen och resterna av förkylningen satte liksom sina spår. Och alla burpees vi tryckte in i mellan. Men jag återhämtade mig tack vare att mina team mates ryckte in, fördelen med att köra i team, och jag fick avsluta med dubbla set i thrustersarna. Gött som fasen även om det sen tog flera minuter innan jag kunde andas normalt igen. Men asså satan vad jag har saknat den där kicken! I love it. ♥ Vi körde på bra på slutet för att slippa mer burpees och blev klar på 13 minuter och 30 sekunder och gjorde alltså 39 burpees var plus delade på repsen på alla andra övningar.
 
 

Robocop

Det sägs att vi har en ny stjärna over there. Joel Kinnaman. Det är möjligt att jag gör folk upprörda nu, men jag är inget överdrivet fan av honom. Och var inte alls sugen på att se hans film heller. RoboCop. Jag tycker att vi ser på för mycket av den typen av filmer. Men trots att jag föreslog alla andra filmer som går på bio (inkl. Lego filmen och Bamse) så blev jag nerröstad.
 
Det kanske var bra att jag hade så låga förväntningar, för filmen var så mycket bättre än jag trodde. Och Kinnaman? Jodå han gjorde ett riktigt bra jobb. He will make Sweden proud. Eller nåt. Men hur som helst en bra och underhållande film som absolut är värd att se. Gillar man dessutom Joel Kinnaman så är det en given succé.
 
BILD
 

KSA #6

I morse var det dags för ytterligare en KSA (Kroppssammansättningsanalys) med Mr. PT. Jag har inte direkt haft en klockren uppladdning och resultatet var i princip väntat. Vad jag inte hade väntat mig var att jag tappat nästan 2 kilo i muskelvikt. Märkligt vilken effekt saker och ting har på kroppen. Vi försökte analysera vad det berodde på, eftersom dom två veckorna som jag vilat nu inte kan ha så stor inverkan.
 
Det är lurigt det här och jag måste klura ut vad det är jag vill ha ut av min träning. För det positiva resultatet som jag har fått styrkemässigt senaste månaderna har förmodligen att göra med att jag tränat mindre, det gör dock att jag inte tappar lika mycket i fettprocent. Så som läxa från Mr. PT ska jag nu skriva ner mitt mål och hur jag ska nå dit och sen påminna mig själv om det varje dag.
 
Första steget mot mitt, än så länge lite otydliga mål, är dock att jag lovade att börja springa. Jag vet så väl att jag behöver det, men är ganska bra på att skjuta upp det. Så för att det ska bli av så avbröt Mr. PT timmen lite abrupt efter en halvtime och sa »Bra då tar du tag i löpningen denna veckan, så sparar vi andra halvtimmen och ses igen om fyra veckor.« Hm. Så nu måste jag göra detta. haha. Han känner mig lite för väl känner jag.
 
Nu ska jag bara bestämma mig vad jag vill ha ut av allting …
 
 

Veckans inspiration

 

Crossfit Göta #80

Det blev ju lite roligt att det var 80-pass-jubileum i morse. Kul att det var något att fira liksom. För passet i sig var inte så party. Jobbigt som tusan. Fasen vad det känns att jag varit sjuk och att jag inte tränat på över två veckor. Ville spy redan på varv ett. Huva. Dessutom började träningsvärken komma bara ett par timmar efter passet, hur det ens äe möjligt?
 
Dagens pass:
 • Uppvärmning: Hopprep, 2 varv med 10 wall ball pressar, 10 armhävningar, 10 air squats och 10 sit ups, två och två
 • WOD: 21-15-9 reps av:
  • Wall balls
  • Pull ups
  • Thursters
  • Box jumps
  • Kettle bell svingar
Det tog mig 20 minuter och 30 sekunder att bli klar. En evighet. Tungt och flåsigt och jag tänker aldrig vara sjuk igen. Punkt.
 
 

Min träningsvecka (7 2014)

Åter igen en sjukvecka. Jävla kast sätt att börja denna månaden. Även om jag var tillbaka på jobbet i onsdags har jag tyglat mig själv och vilat resten av veckan också, med undantag från söndagens myspass. Jag har fått till några promenader och det nya kontoret ligger på ett helt perfekt avstånd som kräver en 30 minuters promenad. Perfekt, tänk att möta våren på det sättet. ♥
 
Hur som helst. Har inte så mycket mer att säga än att det nu är en ny vecka och jag kan äntligen klassa mig själv som frisk. Nu kör vi!
 
 

Dagens träning

Äntligen! Två och en halv vecka utan träning är alldeles för länge. Jag har börjat få ont i kroppen på dåliga sätt, värker lite över allt, helt enkelt på grund av att jag inte tränat. Men från och med nu ska det bli ändring på det. Jag väntar mig ganska mycket träningsvärk kommande veckorna, som vanligt när jag inte tränat på ett tag, men det är det värt. Tanken var att jag skulle köra pass, men bestämde mig för att börja lite lugnare än så och besämde träff med en kompis. Han skulle dock köra snatchar (ryck) och det är ju inte direkt min favorit så det kändes trist att börja med sådär första passet på en evghet. Istället blev fokus på clean and jerk (frivändning med överstöt).
 
Dagens pass:
 • Uppvärmnig: Foam roller och hopprep
 • Clean and jerk upp till 40 kilo
 • Handstand
 • Stretch och rörlighet
Två lyckliga timmar på gymmet. Så skönt att vara tillbaka även om det var en ganska trött kropp. Jag tog det lugnt och maxade inte på något sätt. Men jag tycker det är ganska kul med Cleans så det var en bra övning att börja med. Insåg sen att det var länge sen jag övade handstand så jag tyckte det var dags. Och rörlighet kan man inte få för mycket av. Så skönt att bara mysa liksom.
 
Misslyckas helt med jerken på filmen, därav garvet. haha.
 
 
 
 

Valentines dinner

Den där dagen på året igen. Jag tycker ju att allt sånt där är otroligt barnsligt och vill spy på allt som plötligt finns i hjärtan-form. Jag och Emma bestämde oss dock för att trotsa alla kära par och gå ut och äta. Vi hamnade på Lagerhuset och åt fantastisk mat. Perfekt kväll med en av mina bästa vänner. ♥
 
Men tillbaka till maten. Wow. Det här är ett ställe där man äter spännande smårätter. Jag åt panerad torsk med kräftbuljong, päron, koriander och jordnötter, saltbakad potatis med parmesan och vitlöksbröd. Till efterrätt – maltglass med sirapsrostad havre, citronkolasås och hemmagjorda marshmallow. Gudomligt är bara förnamnet. Kan varmt rekommendera detta stället. Ligger mellan Järntorget och Esperantoplatsen.
 
 

That feeling

Jag börjar äntligen bli frisk igen. Sakta men säkert återvänder energin till kroppen, men än är jag inte helt återställd och hur mycket jag än velat träna idag så avvaktar jag några dagar till. Istället så är det andra saker som fyller mig med positiva känslor just nu.
 
Mest energi ger nog vårt nya kontor. Efter att vi i princip suttit på varandra och gått på varandras nerver lite för ofta, så har vi nu äntligen fått en nytt kontor. Vi har flyttat från Göteborgs mittpunkt till Järntorget, fortfarande bra läge och en helt ny del av stan att upptäcka (bland annat lunch i Feskekörkan – gudomligt). Kontoret i sig är helt otroligt och det bara andas ett lugn. Utsikten är magisk och alla bara njuter. Dessutom fick jag en ny titel tillsammans med den nya adressen på visitkortet och jag kan numer titulera mig Designer och Language Coordinator. Även om jag i princip jobbat med detta sen i höstas är det konstigt att ha det på pränt så där. Men nytändning kan man definitivt kalla det.
 
Jag har så mycket positiva känslor över vad denna våren har att erbjuda att jag knappt kan sitta still. Åh! ♥
 
 

Veckans inspiration

För varje dag som går så inser jag hur viktigt det är att ta hand om sig själv, med allt som det innebär.
 
BILDER
 

Toast

Det här med att laga mat när man är sjuk alltså. Blir inte så mycket med det. Tur att jag hade lite rester i kylen så jag kunde slänga ihop något lätt. Få saker är enklare än en klassisk varm smörgås. Vilket kanske inte blev så klassisk, men god blev den. En varian av fläskfilén och solskenstomaterna jag gjorde här om dagen kan man säga, med fullkornspastan utbytt mot fullkornsbröd (hittade ett bröd i frysen som det stod bakdag i början av januari, kan dock lova att det inte var januari detta året. haha. Men det var inget fel på det som min mamma skulle säga, kanske något man ska vara lite skraj för ändå …).
 
Fullkornsbröd med skivad fläskfilé, champinjoner, soltorkade tomater, färsk basilika, smulad blue cheese och någon skiva ost.
 
 

Att se fram emot

För mig är det viktigt att ha saker att se fram emot. Det blir liksom ljuset i tunneln på något sätt. Denna våren har jag fin fina saker framför mig. En helg på SPA tillsammans med mamma och syster, en långhelg i London med Sara och en helg i Köpenhamn med Götaiter och CrossFit-tävling. Förhoppningsvis ska jag klämma in en helg i Oslo med Emma också. Det blir en bra vår det här.
 
Vad ser ni fram emot?
 
 

Min träningsvecka (6 2014)

Well, den där förkylningen kom in i andra andningen i slutet av veckan. Så efter att jag varit på jobbet torsdag fredag ligger jag nu hemma, minst lika förkyld igen. Frustrationen har på något sätt gått över till likgiltlighet. Jag kan liksom inte göra nåt åt det och väntar hellre tills jag är helt bra så att jag inte får ytterligare ett bakslag. Ja så som ni förstår blev det inte ett enda träningspass förra veckan förutom några promenader. Nu vill jag bara bli frisk. Till och med att gå ut och springa lockar, då är det illa.
 
 

Veronica Maggio

Jag köpte biljetter till Veronica Maggio i födelsedagspresent till min syster. Igår spelade hon in Scandinavium. Vi började kvällen med middag på Pinchos.
 
Konserten var fantastisk, framförallt andra halvan. Och när Håkan Hellström entrade scenen fullständigt exploderade det. Trots att jag inte är lika förtjust i hennes tidiga låtar så blev det en bra mix tillsammans med den grymma låtarna från den nya plattan. En riktigt bra kväll tillsammans med min syster helt enkelt.
 
Bilderna är inget jag är överdrivet stolt över. Men bättre än inget.
 
 

En annan typ av mat

Det är långt ifrån varje dag jag pallar att ställa mig och laga mat till mig själv. Iofs är det sällan jag ens har bröd hemma, men har jag det är det Brogyllens brännvinsbröd som ligger i frysen. Det är fantastiskt gott. Och idag blev det min middag. Ljummet bröd, värmt i ugnen, med riktigt smör, kokt ägg och mosad avocado. Ett par jordgubbar till efterrätt. Bättre än inget.
 
 

Fläskfilé och Solskenstomater

Jag måste komma in i laga-mat-flow igen. Idag passade ju det bra att ta första steget, när jag ändå hade tid i överflöd. Bra pris på fläskfilé slutade i med en pasta med fläskfilé och soltorkade tomater. Gudomligt gott.
 
Exakta ingrediensar var följande: Fläskfilé, rödlök, vitlök, champinjoner, soltorkade tomater, sockerärtor, creme fraiche, färsk basilika, salt, peppar och chilipulver. Serverat med fullkornspasta och toppat med blue cheese.
 
 

En hälsning från våren

En positiv grej med att sitta hemma och vara sjuk är att man kan utnyttja ljuset. Och idag har våren verkligen skickat en hälsning om att den snart är på väg. Vilken grej att känna både dagsljus och solsken. Plötsligt känns allt lite lättare liksom. Och förkylningen som är kvar, den kan jag nog trolla bort med en god natts sömn.
 
 

Dagens dagbok

Och där kom den. Den där förkylningen jag haft i kroppen senaste veckorna. Pang sa det bara och jag är helt däckad. Finns få saker som är mer frustrerande. Träningssuget bara växer för varje timme som går, men det finns såklart inte på kartan. Jag tänker ge mig själv två dagar i soffan, sen ska jag vara frisk nog att gå utanför dörren iallafall. Fingers crossed.
 
 

The place to be ♥

 

Veckans inspiration

Note to self. Lägg all fokus på det som betyder något. ♥
 
BILDER
 

Min träningsvecka (5 2014)

Se där, en vecka med två pass. Så kan det gå. Men det är konstigt. Jag går runt med konstant träningssug. Fast just det, inte så konstigt. Känt mig småförkyld i veckan. Hostat och hållt på. Behövde kanske vilan. Lyckades ju trots det få med mig två nya PB denna vecka. Jag känner mig lite likgiltlig av någon anledning. Ny vecka nya träningspass väntar. Känner mig nöjd att jag inte känner den där hetsen längre. Det är skönt. No need to stress liksom.
 
Måndag: Crossfit
Tisdag: Vila
Onsdag: Mobilitet + styrka
Torsdag: Vila
Fredag: Vila
Lördag: Vila
Söndag: Vila
 

 

Halmstad Throwdown

Igår var det tävling i Halmstad. En nybörjartävling. Jag ångrar lite att jag inte anmälde mig själv, hade varit grymt kul att vara med. Men att sitta och heja och se mina fantastiska box-polare tävla var inte helt fel det heller. Vi var säkert trettio pers som åkt ner för att heja, det var nio Götaiter som tävlade. Götas stora stjärna Andrea krossade allt motstånd i RX-klassen (tävlingsstandard). Sen hade vi även en kille som vann nybörjarklassen och ytterligaren en som kom trea i master-klassen (för dom som är 40+). Jag är sjukt stolt att vara en del av Göta-familjen. Nästa rimliga tävling vill jag också vara med.
 
 

RSS 2.0