Viscus pass #8

Igår glömde jag av att jag skulle gå och lägga mig. Träningen som jag så ser fram emot ägnades inte en tanke. Så när jag väl kom på att jag skulle hoppa i säng var klockan redan alldeles för mycket. Det hjälpte inte att sen inte kunde somna. Var varken pigg eller på särskillt bra humör när jag vaknade, men har man en tid att passa så har man. Lite smådeppig över benhinnan som gör alldeles för ont för att jag inte ska bry mig. Fick byta hopprepen mot hög step up och sen mot en låg step up eftersom frånskjutet man måste göra med foten för att komma upp på den höga gjorde alldeles för ont.
 
Tur att det var ett riktigt najs köttarpass där jag inte fick tänka på en hel timme.
 
Dagens pass:
 • Uppvärmning: Rodd 50 kalorier
 • Teknikgenomgång av SDHP (Sumo deadlift high pull) och push press
Passet gick ut på 1×5 minuter + 1 minuts vila × 3
 • Varv 1: 18 SDHP, 18 step up, 16 push press, rodd 8 kalorier, 13 situps
 • Varv 2: 20 SDHP, 20 step up, 15 push press, rodd 6 kalorier, 14 situps
 • Varv 3: 18 SDHP, 19 step up, 12 push press, rodd 7 kalorier, 13 situps
Målet var att ha så jämn takt som möjligt passet igenom och det får jag säga att jag tycker att jag hade, även om det var tungt på slutet. Men fasen vad jag älskar känslan att veta sista varvet att det är det sista man gör, ingenting att spara på för sen får jag ligga raklång på golvet hur länge jag vill. Bästa känslan. Det var skönt att avsluta sista passet innan Nike på ett possitivt sätt. Dessutom fick jag prova mina nya lyftarskor, dom var grymma. Går inte att jämföra stabiliteten med något annat. Tummen upp.
 
 
 
 
 
 

Skor och skor

Min PT som jag kör med på torsdagar har sagt att jag borde köpa ett par lyftarskor för att få hjälp vid framförallt olympiska lyft. Och när Alexandra pratade så gott om Reeboks Crossfit-lyftar skor hade jag bestämt mig. Hon påstod också att Rebooks Nano är grymt bra. Och jag är inte den som är den, så jag klickade hem dom också. En leverans från USA som skulle ta tolv dagar tog tre. Inget att klaga på där. Nu längtar jag bara tills jag får testa mina nya superskor. Jag känner på mig att dom kommer hjälpa mig till stordåd.
 
Om inte annat är dom iallafall grymt snygga att titta på. Och man kan såklart aldrig ha för många skor.
 
 
 
 
 
 
 
 

Military Training #38

Var så där härligt otaggad för passet idag. Det enda som gjorde att jag gick dit var typ att snön var borta. Äntligen. Med lätt regn i luften körde vi igång och det var perfekt väder. Sprang upp och hämtade stockar, joggade på tå hela vägen tillbaka till entrén. Där körde värmde vi upp som vanligt innan det blev lite cirkelträning. Mountainclimbers, spiderwalk och utfallshopp. Sen körde vi en maggrej där man ska rulla stocken fram och tillbaka, utfallshopp framåt och magövningen V:t (där man sitter på rumpan och har benen och ryggen som ett V). Sen körde vi spiderman-armhävningar och ruscher i backe ett par varv. Efter det var det enbenshopp över stocken som gällde.
 
Det var jobbigt och det gjorde ont. Ont i kroppen och framförallt ont i benhinnan. Wtf liksom. Hur funkar det om man kapar av benet? Nu blir det iallafall vila imorgon. Bah.
 
 
 
 
 
 

Veckans inspiration

Denna veckans inspiration är en påminnelse om att man ska träna och leva på ett specielt sätt av en enda anledning. För att man älskar det. Inte för att någon tycker att man borde, utan för att man själv vill.
 
// Bilder // Min Tumblr //
 
 
 
 

Military Training #37

Idag började ett nytt nybörjarcamp på militaryn. Det betyder tester. Med den nya tiden 06.00 stod min klockan på 04.55. Alltså klockan fyra nånting. Det är helt galet. Allt helt i onödan visade det sig. Hur som helst. Testerna drog igång och jag visste inte riktigt vad jag hade att vänta eller hur kroppen skulle kännas. Men det gick bra. Precis som alla andra tester jag har gjort. Det vill säga att förbättrningen är minimal. På riktigt. Fatta frustrationen. Jag har min orangea T-shirt i handen men den slits bort efter varje löptest. Denna veckan tänker jag inte ens köra löpningen. Vet att jag ändå inte kommer klara det och istället satsa på att springa om sex veckor och verkligen satsa. Men det hade ju vart kul att se förbättring när det gäller något iallafall.
 
 • Armhävningar på tå 35 st (30/30/32/35/30 st)
 • Squats med upphopp och armarna över huvudet 35 st (24/25/30/30/40 st)
 • Rygglyft med överkroppen över kanten på en låda, pannan i marken 35 st (30/35/39/35/36 st)
 • Sit ups till sittandes med raka armar och utan att lyfta fötterna 28 st (5/10/20/31/30 st)
 • Statisk armhävningsposition 35 sekunder (30/35/40/40/35 sekunder)
 • Jägarvila 2 minuter (1,5/2/3,5/2/3 minuter)
 • Plankan 3 minuter (3/3,2/2,1/3/3 minuter)
(Inom parentes, resultat från alla andra tester jag gjort)
 
 
 
 
 
 

Min träningsvecka (4 2013)

Okej låt mig säga att jag är ganska nöjd. Detta kan ha varit den bästa veckan någonsin. Den har vart tuff, men jag har samtidigt varit effektiv och lyckats få ihop sju pass trots tre dagars vila. Det kanske är så jag ska lägga upp det. Träna stenhårt och återhämta mig rejält. För det behövs kan jag lova. När jag vaknade i fredags trodde jag att något kört över mig i sömnen. Smärta. Men så värt det. Hur som helst så känner jag att jag fått upp mängden träning på så sätt att jag ska klara av nästa helgs nio pass. Jag är glad.
 
Måndag: Promenad 25 minuter innan frukost, Spinning + CXWORKS
Tisdag: Gymmet, Military training
Onsdag: Vila
Torsdag: Grupp-PT-pass, Military training
Fredag: Vila
Lördag: Vila
Söndag: Löpning 3 kilometer, Gymmet
 
 
 
 
 
 

Matplan vecka 4/4

Imorgon går vi in i vecka fyra sen jag började med mina matplaner. Jag känner ändå att jag fått ut det jag ville av att göra detta. Rutinerna och planeringen. Det är det som gäller för att det ska funka, så även om jag inte kommer fortsätta dela med mig av planerna så kommer jag fortsätta med planeringen. Att handla allt man behöver inför veckan är dock också bra för plånboken. Det är dyrt att småhandla varje dag. 
 
Så här ser sista veckans planering ut. På fredag åker jag till Stockholm så det kommer bli utemat när jag kommer fram. Men så är det.
 
 
 
 

Dagens träningsstatus

Började morgonen med att gå ut och springa 3 kilometer. Det var jobbigt och tungt, precis som vanligt och ta mig fortfarande 20 minuter att ta mig runt. Hem och åt frukost innan jag mötte upp en kompis på gymmet. Vi körde ett ganska lagom biceps, triceps, mage-pass. Vågade inte köra för tufft, då det är tester på militaryn som gäller i morgon. Värmde upp genom att öva på mina double unders, det gick helt okej, men jag får fortfarande ont i mina benhinnor. Jag hoppas så att det är skornas fel och att mina nya superskor som är beställda, ska göra det bättre.
 
Dagens pass:
 • Löpning 3 kilometer
 • Uppvärmning: Hopprep
 • Bicepscurl
 • Tricepscurl
 • Bicepscurl med en arm
 • Dips
 • Magmaskin
 • Magcurl i TRX
 
 
 
 
 

Mat vecka 3/4

Känns som denna vecka vart lite sisådär. Jag försöker planera men det är inte alltid så lätt. Fyra mål om dagen får jag ihop iallafall. Fem dom dagar jag tränat sent. Det funkar även om lite extra saker även slinter ner ibland. Men jag märker ändå stor skillnad på kroppen och hur den mår genom att äta bra i huvudsak och framförallt genom att äta regelbundet.
 
Här är exempel på vad jag ätit denna vecka.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

På önskelistan

En vecka kvar till The Nike Blast. Det kommer inte bara en grym helg full med träning. Det ska också finnas en Nike store. Jag har försökt hålla mina köpa-nya-träningskläder-inpulser i schack detta året för att spara mig för denna helgen. Detta hoppas jag kunna hitta på plats.
 
 
// LinneShortsTröjaRöda byxorToppSvarta byxor //
 
 
 
 

Military Training #36

Asså vad är det för fel på vädergudarna? Och vad är det för fel på mig som ändå ger mig ut? Det var svinkallt på passet igår. På riktigt. Stod man still en sekund frös man fast. Typ.
 
Bra folk på passet iallafall. Och ett jobbigt pass som vanligt. Passet jag körde tidigare samma dag hade satt sina väldigt tydliga spår. Min rygg var slut som sagt. Visade sig att skulderbladen och låren också sa ifrån. När passet till slut var över hade jag så ont i kroppen att jag ville gråta. På riktigt.
 
Vi körde uppvärmning i form av att bära en person i brandmannagrepp på ryggen. Något jag aldrig gjort innan och även var riktigt dålig på. Sen var det otroligt mycket planka och framstupa ställ (planka med raka armar) under passet. Intervaller med Oscars egengjorda variant av burpees blandat med planka, framstupa ställ eller jägarvila. Planka på rad med personen först i ledet som hoppar boxjump över och lägger sig sist. Sen blev det våran egen variant av Gladiatorerna, då vi kämpade i två lag med två personer som antingen gjorde upphopp eller Oscars burpees medan dom andra två vilade i planka eller framstupa ställ, man räknade antal reps man gjorde, bytte station när man var trött och så gick det runt så. Mitt lag fick tio sekunder på det andra laget, vilket behövdes då vi skulle avsluta med stafett med en person i brandmannagrepp. Fasen vad tungt det var. Vi vann hur som helst. 
 
Och när vi trodde att vi var klara väntade en runda idioten i backe. Woho.
 
 
// Armhävningar på stockar från tisdagens pass. Jag i lila, ett exempel på hur man INTE ska ha kroppen, jämfört med Alex som står mitt emot. Jag hoppas verkligen att jag var på väg att byta position när kortet togs, annars skäms jag lite över min usla kroppshållning. Skärpning Sofia //
 
 
 

Viscus pass #7

Idag var det riktigt tungt när klockan ringde när den fortfarande stod på fem nånting. Jag var trött. Och ute var det förbannat kallt. Men en bokat träning är en bokad träning. Upp och iväg.
 
Dagen pass var dock grymt tungt. Jag började med att värma upp på roddmaksinen med coaching eftersom dom andra var sena. Försöker få in tekniken för att vara så effektiv som möjligt i varje drag, börjar fatta, så nu är det bara att träna på det. Annars som sagt mycket tungt. Snatch är helt grymma. Boxjumpen gick dock bra, Johan var osäker på om jag skulle köra på 40-boxen, men jag var säker och det gick bra. Börja komma in i att verkligen hopp jämfota, sitter någonstans i ryggmärgen från konståkningen att hoppa upp från en fot annars.
 
Dagens pass:
 • Uppvärmning: Rodd 1000 meter
 • Teknikgenomgång: Snatch med medicinboll
Sen hade vi 20 minuter på oss att klara 50, 40, 30, 20, 10 snatch varannat med 10, 20, 30, 40, 50 boxjump:
 • 50 snatch
 • 10 boxjump
 • 40 snatch
 • 20 boxjump
 • 30 snatch
 • 30 boxjump
 • 11 snatch
Hej död rygg. På riktigt den är död. Jag var riktigt trött efteråt men känslan av att ligga raklång på golvet i ett par sekunder, och försöka få normal andning, är oslagbar.
 • Nervarvning: Rodd 500 meter & stretch
 
// Mitt under dagens pass. Och jag som trodde att det var överdrivet tjat om att jag skulle ha raka armar, det ser jag ju att det inte var. Ser ut som en groda, men oj vad mycket skönare det var att vila bollen mot huvudet istället för att ha den i luften. haha. Vi kan ju hoppas att bilden är tagen när jag är på väg ner med den annars. //
 
 
 
 

Veckans inspiration

Detta är mycket en reminder till mig själv. Temat är enkelt. Ge inte upp. Det är kallt och mörkt, men det blir bara varmare och ljusare från här. Nedförsbacke mot våren!
 
// Bilder // Min Tumblr //
 
 
 

Military Training #35

Det är så förbannat kallt ute. Om någon har missat det. Igår var inget undantag. Det är kallt och marken är hård, det är mörkt och hela kroppen domnar av. Men ändå. Ändå. Så är känslan när man är klar så där grym. Igår var det ett riktigt bra pass. Hade som sagt räknat med att köra ben eftersom överkroppen fick jobba i torsdags, men så blev det inte. Helkropp och stockar, welcome.
 
Vi körde som vanligt en miljon och tusen armhävningar. Breda, smala, på stocken med händerna, på stockar med både händer och fötter, alla varianter. Vilade i lite planka. Sen blev det krypning på stockarna, grodhopp och mer planka. Benböj, axellyft och marklyft med stock. Avslutade med stafett i form av tjejerna mot killarna, springandes med frusna vattendunkar. Tjejerna vann. Men fasen, stackars killarna, deras dunkar var  t u n g a.
 
Mina blåa knän från förra veckan var iallafall glada då vi inte befann oss på marken lika mycket. Men det är fortfarande tungt. Undra när det kommer vända. Skulle behöva ett enda pass som känns lätt, för att känna att jag utvecklats. Sen kan det få bli tungt igen. Kul är det ju ändå. Typ.
 
 
 
 
 
 

Bio – Les Mierables

Nästa storfilm och Oscarsvinnare?
 
Med artonhundratalets Frankrike som skådeplats handlar Les Misérables om krossade drömmar och olycklig kärlek, passion, offer och försoning. Jean Valjean jagas sedan årtionden av den hänsynslösa polismannen Javert efter att ha brutit mot sin villkorliga frigivning. När Valjean går med på att ta hand om fabriksarbetaren Fantines unga dotter, Cosette, förändras deras liv för alltid.

En film som är över två och en halv timme är lång. Jättelång. När varenda replik i hela filmen dessutom sjöngs ut, kan det ibland vara en kamp. En kamp mellan att jag tyckte den var så lång och att jag gillade den så himla mycket. Det räcker att titta på rollisan för att förstå vilken klass det är på filmen. Historian är fantastisk. Helt fantastisk. Karaktärerna. Och vinner inte Anne Hathaway en Oscar för bästa biroll så vettitusan vilken film dom har sett som har någon som är bättre. Helt otroligt. Men det var som sagt en lång film.
 
 

Dagens träningsstatus

Idag behövde jag komma ifrån kontoret en stund. Hade egentligen inte tänkt träna eftersom jag skulle på militaryn på kvällen. Men ibland är det bara så att man måste. Tänkte att jag skulle köra lugnt och inte så länge. Men blev väl som ett vanligt pass ändå. Fast bara med roliga övningar. Tänkte att vi nog skulle köra ben på kvällen, så överkropp var en bra idé (tji fick jag).
 
Dagens pass:
 • Crosstrainer 10 minuter
 • Push-press (superset)
 • Burpees (superset)
 • Liggande bröst flies
 • Liggande pull down bakom huvudet
 • Bröstpress
 • Baksida axelpress
 • Rodd 5 minuter
 
 
 
 
 

Matplan vecka 3/4

Andra halvan av den här nya utmaningen som ska bli en vana. Maten är handlad och jag har försökt förbereda så gott jag kan. Är upptagen och tränar sent måndag, tisdag och torsdag så det blir till att vara förberedd för att hinna få till lunch och mellanmål till dagen efter. Vill man så går det. Positivt tänkande.
 
 
 
 
 

Min träningsvecka (3 2013)

Denna veckan har innehöll både bra och dåliga dagar. Lite antingen eller. Men samtidigt kommer jag på mig själv att ha lite höga krav på mig själv. jag får dålig samvete dom dagarna jag inte tränar för att jag inte vill, jag har lärt mig att lyssna på min kropp och när träningen blir ett stressmoment för att hinna med, så skippar jag den. Men vad gör det egentligen? Vissa dagar vill jag inget annat än att just träna och har all tid i världen. Det går jämt ut till slut ändå. Jag har liksom inte bråttom. Träning är ju mitt liv idag och alla andra dagar.
 
Måndag: Spinning + CXWORKS
Tisdag: Promenad 25 minuter innan frukost
Onsdag: Body Combat
Torsdag: Grupp-PT-pass, Military training
Fredag: Spinning
Lördag: Promenad (aktiv vila)
Söndag: Vila
 
 
 

Mat vecka 2/4

Denna veckan har maten flytit på. Dock har jag fått planera om en hel del och i tisdags så sket det sig. Men ja, i det stora hela har det funkat bra.
 
Nägra exempel på hur det har sett ut.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Min lördag

Vissa dagar handlar om prioriteringar och då får allt annat vänta. Som idag. Jag har spenderat precis hela dagen med min bästa kompis. Riktig kvalitetstid innehållande en promenad i ett svinkallt Slottsskogen, en lång fika i Haga, thaimat och Sex and The City i min soffa och planering av Londonresan med att boka boende och biljetter till Spice Girls musikalen (och själklart lyssna på massa Spice Girls låtar). En perfekt dag. Jag är så glad att hon befinner sig på svensk mark igen. Lite mindre glad att hon ska åka "hem" till Värmland i morgon. Men man får vara glad för tiden man får och utnyttja den totalt, som vi gjorde idag. Min fina fina vän! ♥
 
 
 
 
 
 

Military Training #34

Dags för ännu en kväll i snön. Torsdagens andra pass faktiskt (nöjd tjej). Militaryn var dock tung denna dag. Och kall. Dessutom innehöll det däck (läs: inte direkt en favorit).
 
Vi körde iallafall överkropp, tydligen hade dom kört ben i tisdags när jag skolkade. Vi började som vanligt med uppvärmning innan vi gick över till övergångsfasen. Då körde vi burpees, axelpressar och böjningar åt sidan. Det blav även en massa armhävningar i form av excentriska (armhävningar med klapp) och vanliga. Själva passet bestod av cirkelträning, 30 armhävningar, 20 situps, 10 benböj med axelpress och avslutande ålning. Detta körde vi i fyra varv, två utan däck och två med. Ah just det, i mellan körde vi idioten 3 gånger också.
 
Fasen vad jobbigt. Och tungt som sagt. Det enda positiva är att sit upsen äntligen börjar lossna. Det mest negativa är att jag tappar mina armhävningar, det som vart min grej är bannemej det jobbigaste nu.
 
 
 
 
 
 

Viscus pass #6

Nu är vi igång igen. Veckans roligaste träning. Tre personer och en PT. Jag mådde som vanligt sjukt illa när jag kom dit, men det gick över. Sen vet jag inte om det var för att vi gjorde hyfsat bekanta övningar eller att jag bara var skönt taggad, men det var så himla roligt. Efteråt var jag så galet nöjd och glad och endorfinkicken satt i länge. Det är den känslan vi tränar för, mina vänner. Den känslan.
 
Dagens pass:
 • Uppvärmning: Rörlighet (jag har noll kan jag tala om)
 • Teknikgenomgång: Clean med medicinboll
Sen hade vi 8 minuter på oss att köra så många varv som möjligt med:
 • 8 st pull ups jumping
 • 10 st clean med medicinboll
 • 12 st sit ups med kast med medicinboll mot väggen
Jag hann 4 varv plus 28 reps. Missade alltså varv 5 med två ynka sit ups. Nästa gång tar jag det!
 
 
 
 
 

Att se fram emot

Jag lever efter filosofin att allt blir lite lättare om man har saker att se fram emot. Det är svårt att boka in saker när man pluggar eller har lite allmänt kaos i livet. Men för tillfället känner jag mig stabil och har fantastiska saker framför mig.
 
Om inte alls många dagar är det en weekend i Stockholm med massa massa träning och nya bekantskaper som gäller. Oj vad kul det ska bli. En välbehövlig paus i vardagen.
 
Till påsk är det dags för en resa till London med bästa Sara. En resa vi bokade för länge sen. Vi behövde dock hitta en långhelg för att båda skulle slippa ta ledig från jobb eller skola. Påskhelgen it is!
 
Sist men inte minst så rymmer jag hemifrån över min 25-års dag. Jag och två fantastiska vänner drar till Istanbul för att upptäcka en ny stad, nytt land och för mig halvt en ny världsdel. Istanbul är en stad jag velat se sen min tågluff 2008, då jag anser att det är en av två städer i Europa jag har kvar att se.
 
Vad ser du fram emot?
 
 
 
 
 

Dagens dagbok

Ni vet verkligheten är inte alltid så som man föreställer sig. Man kan planera och bestämma hur mycket som helst. Men ibland kommer livet ändå i mellan. Min plan idag var att gå hem vid halv fem, göra mig en omelett och gå iväg och träna, komma hem och äta matvetesallad och sova tidigt. Det blev så här. Huvudvärk sen lunchen. Rörig dag på jobbet. Köpte med mig sushi och en semla och spenderar kvällen i soffan framför serier. 
 
Någon liten del av hjärnan föreslog att jag skulle strunta i huvudvärken och sticka i väg till träningen ändå. Resten av hjärnan ville inte träna idag. Så var det. Jag ville inte. Jag behövde stressa ner lite. Funderar på om det är alkoholen från i helgen som rubbat känslan i kroppen. Kan vara så. Hur som helst så tar jag detta för vad det är och laddar för en ny dag i morgon istället.
 
Cheers.
 
 
 
 
 
 
 

Veckans inspiration

Ibland tar det emot lite och målet känns långt långt borta. Då gäller det att ha struktur och att vara bestämt. Vi kommer klara det!
 
// Bilder // Min Tumblr //
 
 
 

Matplan vecka 2/4

Ny vecka, ny mat. Eller kanske inte riktigt. Är tyvärr inte så påhittig att jag kan hitta på nya rätter för varje dag i fyra veckor, så några rätter är ärvda från förra veckan. Nu har jag iallafall handlat all mat och tycker faktiskt det är himla skönt att slippa fundera så mycket.
 
 
 
 

Min träningsvecka (2 2013)

Äntligen har jag kommit igång. Jag tycker det har gått bra även om det mesta vart lite segt. Jag har inte överdrivit men har lyckats lägga in morgonpromenader alla dagar utan en under veckan. Och eftersom jag alltid dricker min smoothie på jobbet så blir det ju promenad innan frukost och det är ju bra. Nu går jag in i en ny vecka med nytt pepp, lite mer träning, lite mer fokus på kosten.
 
Måndag: Promenad innan frukost 25 minuter,Spinning + CXWORKS
Tisdag: Promenad innan frukost 25 minuter, Gymmet
Onsdag: Promenad innan frukost 25 minuter, Body Combat
Torsdag: Promenad innan frukost 25 minuter, Military Training
Fredag: Vila
Lördag: Löpning innan frukost 3 kilometer
Söndag: Vila

// Bild // Viscus Military Training-bloggen // Jag till vänster i en icke godkänd krypning i torsdags
(ner med rumpan Sofia), man ska krypa som Spindelmannan klättrar på väggar //
 
 
 
 

KappAhl

Fick tipset av Matilda att även KappAhl nu har lanserat träningskläder (just nu har dom även ta 3 betala för 2 på kollektionen). Detta gillar jag mycket bättre än det Cubus hittat på. Kolla bara på dom färgglada tajtsen till vänster, hur grymma? Även snyggare på om man ser på bilden där Matilda har dom på sig. I like, framförallt dessa båda byxor och jackan har superfina detaljer. Och såklart mycket bra priser.
 
// Färgglada byxor LinneT-shirtGråa byxorToppShortsJacka //
 
 
 
 

Dagens träningsstatus

Hade bestämt mig för att springa innan frukost idag. Inte den långa slingan uppe i Skatås, inte heller den korta backiga där borta. Nej jag tyckte det räckte med den korta slingan uppe i backen. Bara för att komma iväg liksom. När klockan ringde var det bara att gå upp och ta på sig dom framlagda kläderna. Ut och iväg.
 
Tog en power walk den dryga kilometern upp för backen för att värma upp. Sen körde jag. Tyckte det var kallt och lite svårt att få igång andningen. Det var jobbigt som vanligt och farten var inte något vidare, men jag satsade på att springa hela vägen som jag bestämt innan, istället för farten. Två varv i slingan och sen hem. Det blev totalt 3 kilometer på 20 minuter. Att två veckor från träning och en förkylning ska förstöra så mycket. Jag som kämpat så för att komma igång med den satans löpningen. Nu är det bara att börja om.
 
 
 
 
 

Mat vecka 1/4

Första veckan med min planering av mat är över och jag måste säga att det gick riktigt bra. Fick stuva om bland mat och dagar ibland, men annars har jag verkligen hållt mig till planen. Hur trött och osugen på att laga mat jag än vart, har jag inte haft någon ursäkt, för jag har precis vetat vad jag ska laga och jag har haft allt hemma. Dock har förmiddagens mellanmål vart svårt att få in. Jag dricker min smoothie när jag kommer till jobbet vid nio, då är det svårt att klämma in ett mellanmål innan lunchen, så det har bara blivit dom dagarna jag har tränat på lunchen.
 
Här kommer ett exempel per dag på hur maten sett ut.
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 

Military Training #33

Årets första military. Jag gick dit med samma skumma känsla som jag brukar inför ett fortsättningspass. Tror det är känslan av att dom flesta där är lite bättre än mig på det mesta. Men som en klok tjej sa (iofs i ett annat sammanhang, men det funkar här också), när jag har gjort det lika många gånger som dom så kommer jag också vara lika bra. Och så är det. Idag var det dock ett par nya, så jag behöve inte känns mig sämst.
 
Det märktes iallafall att det är ett antal veckor sen vi körde nu. Det mesta gjorde ont, att köra planka mot en grusad asfalt, att ha knäna i marken, att få sand i håret (kanske inte gjorde ont, men det var oskönt). Då var det ändå ett snällt pass idag tydligen. Vi körde tillsammans med däcken. Åh vad jag hatar däcken. Slapp springa så långt med dom iallafall. Efter uppvärmning körde vi upptrappning (övergång till att få igång muskler och hjärta) i form av att springa i alla däcken (åtta steg) sen ruscha, jogga tillbaka hälften och sen krypa. Jägarvila i väntan på sin nästa tur. Avslutade med typ cirkelintervaller två övningar 3×antal sekunder som jag inte vet, innan vila och byte av övningar. Benböj med däck över huvudet + fällkniv med däck, upphopp med däck från marken över huvudet + situps med däck, kettelbellsvingar fast med däck + bensvningar åt sidorna. Avslutade med utfallshopp.
 
Jag var inte riktigt där. Som sagt första militaryn för i år och bara mitt fjärde pass totalt. Varken kroppen eller huvudet är riktigt vakna än.
 
// Bild //
// Typ sådär ser jag ut. Nästan. (Eller inte) Men benböjen gör. Fast med ett däck istället för en stock
(stockarna vi har är mer som en hel trädstam finns ingen som orkar lyfta dom själv) //
 
 
 
 

Lax med avocadosalsa

Hittade ett spännande recept som jag bara var tvungen att prova. Grillad lax med avocadosalsa. Riktigt riktigt gott. Älskar hur limens, avocadons och laxens smaker kompletterar varandra. Sen ser det ju himla tjusigt ut dessutom. Plus i kanten.
 
Man hittar receptet här. Try it!
 
 
 
 
 

Veckans inspiration

Veckans inspiration handlar om att du själv gör valen i ditt liv. Så make good choices för dig själv och ingen annan.
 
 
// Bilder // Min Tumblr //
 
 
 

Gårdagens träningsstatus

Eftersom jag trodde att militaryn skulle börja igår och det visade sig att det inte var så, behövde jag tänka om. Bestämde mig för att gå till gymmet och fokuser på att få upp pulsen samtidigt som benen fick jobba. Kände mig ganska nöjd. Men oj vad det känns att jag inte kör den här typen av pass längre, och jag kan sakna det. Det här var typiska pass när jag körde med PT-Fredrika innan sommaren. Tänker att jag borde få in ett sånt i veckan, eftersom jag vet att det är väldigt effektivt, men mina dagar räcker inte riktigt till. Det betyder att jag för börja dubbla. As simple as that.
 
Gårdagens pass:
 • Crosstrainern 10 minuter
 • Push-press, tungt 3×12
 • Utfall med lös stång, 3×12 (tänkte lite fel och dödade benen totalt, bra när man inte tränat på två veckor. Himla klokt. Hade träningsvärk innan jag ens lämnade gymmet)
 • Axelpress 3×12
 • Trampmaskin 5 minuter
 • Roddmaskin 5 minuter
 
 
 
 
 

Post Savasana Tote

Äntligen har jag fått tag på en ny träningsväska. Den jag hade innan har jag haft i, jag vet inte hur många år. Dragkedjan var helt sönder och den luktade inte direkt mumma. Har letat överallt efter en som passade mig, utan resultat. Tills jag hittade denna väska vid namn Post Savasana ToteLululemons hemsida.
 
Igår trillade den in hemma hos mig. Tyckte först att den var lite stor. Men efter att ha packat i grejerna och haft den till gymmet idag är jag helt kär. Den är för det första supersnygg, älskar färgen. Sen är den stor och rymlig och riktigt smidig att bära. Att den är modell (något) oversized är bara en cool bonus. Gillar att ha grejer som inte alla har.
 
Gratis frakt och leverans på ett par dagar. Hur bra som helst.
 
 
 
 
 
 

Dagens träningsstatus

Idag var jag äntligen tillbaka på gymmet. Kände att jag behövde börja hyfsat lugnt och körde en halvtimmes spinning med en halvtimmes CX efter. Jag ska vara ärlig och säga att det var jobbigt. Och inte alls så där kul som jag önskat. Det är bra träning dock.
 
Trodde att vi skulle köra igång med militaryn imorgon, men det visade sig att det inte blir fören på torsdag. Samma dag vi kör igång med PT-gruppen. Får se om man kör båda, men det gör iallafall att jag måste planera om lite. Men så kan det gå och det är inget fel med att vara flexibel. Men måste fundera ut vad jag ska köra imorgon istället. Tror jag ska leta fram något av mina favorit-PT-pass med Fredrika och köra på lunchen. Förhoppningsvis lite bättre tid att träna än efter jobbet, som idag. Stället svämmar över med folk. Alla dessa nyårlöften. Borde inte vi som tränar året om ha lite förtur till duschen åtminstone?
 
 
 
 
 
 

Matplan vecka 1/4

Planen är skriven och maten inhandlad. Nu kör vi.
 
 
 
 

Min träningsvecka (1 2013)

Årets första vecka är över. En vecka med fortsatt förkylning och trötthet som jag helst vill glömma. Så vi gör helt enkelt det och tar nya tag för vecka 2. Heja 2013.
 
 

Fyra veckor

Med fyra veckor kvar till The Nike Blast så måste jag få ordning på mig själv. Fattar inte hur jag tidigare kunde gå månader utan träning eller bra mat. Nu har det vart två dåliga veckor för mig och jag har smått panik. Måste tillbaka i rätt spår. Det som har vart jobbigast på senaste (förutom förkylningen som jag inte kunnat göra något åt) har varit maten. Jag har inte haft inspiration och köpt med mig mat hem alldeles för ofta. Därför försöker jag hjälpa mig själv på traven här och har gjort upp en matplan med fem mål om dagen för måndag till fredag (som jag kommer dela med mig av). Då kan jag handla det som behövs i förskott och vet vad jag ska göra, behöver inte fundera. Så på måndag kör vi helt enkelt en fyra veckors Back-on-Track. Vem är med mig?

Dagens dagbok

Jag sitter i soffan och tittar på Gladiatorerna. Jag gillar det, folk får tycka vad dom vill men jag blir inspirerad. Jag älskar att se vältränade människor prestera. Framförallt nu när jag försöker samla på mig motivation att köra igång på riktigt på måndag. Min förkylning har inte gett sig till hundra procent än, därför kommer jag ta det lugnt även i helgen, så jag kommer vara laddad till tusen nästa vecka.
 
Hur som helst så kollade jag tillbaka lite på träningsveckorna under 2012. Jag ser ett tydligt mönster på vad skillnaden är mellan första och andra halvan av året. Promenaderna. Jäklar vad jag har gått och jag saknar det. Hur som helst så fick jag ihop 244 pass under 2012. Det betyder ungefär genomsnittligen 5 pass i veckan. Det är jag hyfsat nöjd med får jag säga. Nu tar vi oss ann 2013 med full kraft.
 
 
 
 
 

Bodylicious

Jag har velat ha boken Bodylicious sen jag hörde att den skulle komma. Mycket för att jag gillar både Sofi Fahrman och Julia Fors och läser deras bloggar dagligen. Jag fick boken i julklapp och jag har precis läst ut den.
 
I det stora hela så gillar jag boken. Den är lättläst och har fina inspirerande bilder. Den har ett bra upplägg där Sofi skriver om tränigen och Julia om kosten och dom blandar in sina egna erfarenheter och tips på ett bra sätt (även och det kanske inte är så många som lever liv som liknar deras).
 
Det är kul och nya träningsövningar tycker jag och riktigt bra tips på mellanmål framförallt. Det kanske inte är så överdrivet mycket nyheter annars, men jag tycker att mycket funkar som bra påminnelse till det som man oftast redan vet. Men samtidigt förklaras det på bra sätt om hur kroppen funkar, varför man ska äta och göra saker och hur kroppen reagerar på det. Det gillar jag.
 
Dom färdiga träningsprogrammen och kostupplägget på slutet kanske inte är något jag kommer följa, men för dom som vill ha en nystart och inte riktigt vet vart man ska börja, är ju det toppen.
 
Mina negativa synpunker handlar egentligen inte om innehållet, det är vad man förväntar sig. Utan mer om saker som alla tusen utropstecken i brödtexten, okonsekveta engelska och svenska citat med fel citattecken, lite väl rörigt med så många typsnitt och rubriknivåer och inte hundra kvalité på nån bild. Men det är bara jag och min ganska allvarliga arbetsskada som gör att jag inte kan låta bli att se sånt.
 
 
 
 
 
 

Veckans inspiration

Nya tag och nedförsbacke mot våren. Nu gasar vi.
 
// Bilder // Min Tumblr //
 
 
 

Cubus

Såg av en slump att Cubus lanserat träningskläder. Brukar inte tycka att dom har så mycket snyggt att hänga i granen, och så inte när det gäller träningskläderna heller. Ganska tråkiga modeller och inte så överdrivet spännande färger. Här är the best of the worst. Gillar dock den svarta tröjan.
 
// Bilder // Cubus
 
 
 

Mål med 2013

Ett nytt år ger möjligheter att börja om eller helt enkelt bara ta nya tag. För mig betyder det att det är ungefär ett halvår kvar till målet jag satte i februari när jag började träna med min PT, min 25e födelsedag. Så för mig handlar det om att växla upp ett snäpp. Det är liksom bara nedförsbacken kvar. Men jag har också en del andra mål, alla inte nödvändigtvis förknippade med träning. Mycket handlar om att jag fyller 25 och verkligen tror att det är året när det händer liksom.
 
 • 26 maj (på min 25 års dag) ska jag vara i den bästa fysiska och psykiska form jag kan
 • Jag ska springa min första mil
 • Jag ska vara mer spontan
 • Jag ska endast omge mig med människor som ger lika mycket energi som dom tar
 • Jag ska lära känna nya människor
 • Jag ska skriva på ett kontrakt på mitt första fasta jobb
 • Jag ska resa till nya platser
 • Jag ska njuta mer och sluta stressa

RSS 2.0