Examensdagen

Så var dagen äntligen här. Dagen då jag fick min examen och på riktigt kan kalla mig grafisk formgivare och originalare. Allt kändes, och känns fortfarande, väldigt overkligt. Vi började dagen med champangefrukost i skolan innan vi tog båten över för att möta upp lärare och familjer för en cermoni där examensbevis och diplom skulle delas ut. På kvällen träffades vi alla igen för att äta middag och dricka drinkar ihop en sista gång. En mycket trevlig dag och kväll, ett bra sätt att avsluta dessa två åren.

 

Det är verkligen över nu. Sjukt.

 

 

 


Min träningsvecka

Förra veckan har inte riktigt uppfyllt mina önskemål på träning. Skola, jobb och födelsedag har satt lite käppar i hjulen. Men det har ändå gjort mig peppad. Kroppen har känts lite seg i veckan så jag kanske behövde vila, men nu är jag taggad.

Måndag: Crosstrainer 35 minuter + BodyPump
Tisdag: BodyCombat

Mitt första delmål med min träning har varit denna dag. Min examensdag. Jag känner mig ganska nöjd med att ha gått ner 1,1 kilo plus att kroppen känns mycket tajtare. Men nu tänker jag lägga i nästa växen och utesluta allt godis och onödigt socker tills nästa mål.

Nästa mål är om fem veckor när en grym semestervecka väntar. Därför ska jag öka intensiteten och tillsammans med mina nya skor (ett par Reebok Easytone som jag köpte till mig själv i födelsedagspresent) ska jag ge mig den på dagliga promenade utöver mina vanliga pass på gymmet. Jag har ett mål att gå ner ett par kilo, jag kommer inte hinna ända fram innan semestern men minst två kilo ska jag ändå klara. Nu kör vi!

Mina nya vita fina Easytone!



En födelsedagsfest

Igår bjöd jag mina vänner på lite mat i utbyte mot att dom kom och förgyllde min kväll. Det blev ganska lugnt med lite spel och mycket skratt. Jag har sagt det innan men säger det igen. Jag har verkligen världens bästa vänner. ♥

 

 

 


Examensklänningar

Det är inte studenten men väl ett tillfälle att ta på sig en extra snygg klänning tillsammans med ett par höga klackar. Examen. Det finns mycket snyggt att välja på och jag kom på mig själv att man lätt kunde se min stil på klänningar här. En av dessa har faktiskt inhandlas för att användas på måndag, kan ni gissa vilken?

Klänningar från H&M, TopShop och Lindex.





It's my birthday

Idag fyller jag år.

Jag är nu närmare 25 än 20. Känns ... tja. Det känns. haha. Jag kommer fira denna dagen genom att äta lunch med mamma och resten av dagen på jobbet. Party. Ingen tårta för mig alltså. Tur att jag åt det i förväg förra veckan, mycket god kan jag lova och jag som inte ens gillar tårta så mycket.

 


Examensfest nr 1

Igår firade vi våran kommande examen tillsammans med ettorna i skolan. En riktigt lyckad fest med disco a la 90-tal. Det blev mycket SpiceGirls och one-hit-wonders från 90-talet tillsammans med massa dans och blinkande lampor. En riktigt kul kväll.

Idag hade vi våran absolut sista lektion och på måndag är den stora examensdagen. Två år är över och om några dagar kan jag kalla mig själv originalare och grafisk formgivare på riktigt. Ganska coolt ändå.

 


Min helg

I helgen kom familjen hit för att fira min kommande födelsedag. Så förutom en hel del jobb bestod den av massa mys med min systerdotter samt en snabb titt på Göteborgsvarvet.

 

 


Min träningsvecka

Denna veckan har inte min kropp varit med mig. Det har varit riktigt segt och jobbigt, vad jag än har gjort. Så när jag i fredags vaknade och energinivån var på noll så hoppade jag det inplanerade BodyPump-passet. Men grejen är att jag nu för tiden känner det som att jag skolkar så fort jag inte går på ett pass jag har planerat att gå på. Det känns inte heller tillräckligt när jag bara tränat tre gånger. Men ibland blir det inte mer, jag vet ju det. men ändå.

Måndag: BodyPump
Tisdag: BodyCombat
Torsdag: BodyCombat


Denna veckan vet jag också att det inte kommer bli så många besök på gymmet, men istället tänker jag ta till vara på dom dagarna jag faktiskt är där. Sista veckan nu innan mitt första delmål juh.



Göteborgsfavorit

Göteborgsvarvet är för mig en av dom bästa traditionerna och härligaste folkfesten vi har i Göteborg. Att åka till Slottsskogen och känna stämningen av alla tiotusentals människorna som samlats och att inspireras av alla dom grymma löparna. Alla hejar och skriker och ropar på dom som springer, det är häftigt. Hela grejen ger mig bara en underbar och härlig känsla i kroppen.

Tydligen har jag vid något svagt tillfälle tagit i hand med min svåger att jag ska springa detta varv nästa år. Hm, två mil är ganska långt ...

 


Färgglad semester

Jag älskar att det är färg som gäller iår. Därför bjuder jag på perfekta saker att ha på sig på semestern. Jag hade absolut inte haft något emot långklänningarna eller dom perfekta strandlinnena.

H&M


Bio – Lincon Lawyer

Nu för tiden är det svårt att få ihop gänget för att gå på bio. Men i måndags lyckades vi. Allt för att se Matthew McConahuliduli (den som kan uttala hans efternamn korrekt får en stor fet guldstjärna av mig).

 

Mick Haller är en hal och karismatisk försvarsadvokat som jobbar från baksätet på sin Lincoln. Han dras in i en förrädisk härva av svek och mord när hans livs fall dimper ner framför motorhuven. Rikemanssonen Louis Roulet står åtalat för mordförsök på en ung kvinna och pengar är inget som står i vägen för han ska frikännas. Men när Mick tar sig an Roulet som klient sätter han i gång ett händelseförlopp som hotar hela hans existens och snart visar det sig att han bara är en bricka i ett infernaliskt spel.

 

Äntligen en film med en riktigt bra story. Jag gillar sånna filmer. Man visste inte riktigt vad man skulle vänta sig även om man ganska snart in i filmen kunde lista ut hur det skulle sluta, men vägen till slutet hade sköna och oväntade vändningar. Matthew McConaughey gjorde ett ganska bra jobba, han var som han brukar och framförde replikerna med sin mystiska och lite viskande röst. Jag var nöjd efter filmen och tyckte det var skönt att se en lagom och bra film liksom. Skulle lätt rekommenderas för ett par sköna timmar i biosalongen.

 


Min träningsvecka

Förra veckan var en helt okej träningsvecka. Dock fick jag inte till så mycket mer än mina planerade pass. Men att få prova på BodyPump release 78 var grymt. Har inte vart så jätteförtjust i 77:an så jag är superglad att jag gillade den nya riktigt mycket.

Måndag: BodyPump
Torsdag: BodyCombat
Lördag: BodyPump
Söndag: Crosstrainer 15 minuter + BodyCombat

Min kropp känns lite i obalans men jag är ändå laddad för en ny vecka med träning. Det kommer bli många lunchpass, vilket jag alltid tycker är riktigt bra eftersom man slipper "måstet" när dagen närmar sig sitt slut att man ska träna.

När tycker du helst om att träna?



Somriga korall

Den nya innefärgen korall och helt fantastiskt enligt mig. Den är inte rosa men inte röd men ändå både rosa och röd. Den är somrig. Mixa med vitt och du är redo för vilken sommardag som helst. Love it.

 

Kort kjol, Långkjol, topp, tubklänning och enaxlad klänning från TopShop. Heels från Nelly. Liten väska från Mango. Balerinaskor från H&M. Väska Net-A-Porter.

 



Dagens dagbok

Första lediga dagen på allt för länge. Jag sitter i soffan under täcket och söker jobb samtidigt som jag tittar på Eurovision med ena ögat. Fönstret står på glänt och utanför hör jag regnet slå, ibland hör jag även skrik från nöjesparken. Skriken peppar mig i sökandet eftersom det påminner mig om jobbet jag har nu, där jag helst inte vill vara. Alls.

 

Annars njuter jag för fullt över tanken på att jag inte behöver ställa någon klocka imorgon. Och av colan jag har tillåtit mig själv att dricka idag. Annars har jag lovat mig själv att inte dricka någon läsk fram till examen, läsk som annars är min stora last. Men ett glas i veckan borde ju ändå vara okej, som belöning att man klarat en hel vecka utan? Sen stör jag mig på att jag har ont i min axel, vet inte om jag gjorde nåt specielt på pumpen i morse, eller om den bara är allmänt överansträngd efter combaten häromdagen och att jag körde hårt med axlarna idag. Är lite rädd att det är min gamla "mjukglass-skada" som gör sig påmind. Kan ni tänka er hur många mjukglassar man har gjort om man får en inflamerad axel? Hoppas hur som helst på ett combat-pass imorgon, om jag får någon plats, lär ju inte göra det värre. Kör på mammas linje som hon har när hon har ont nån stans – man kan träna bort allt.

 

När det handlar om jobbfronten där igen då. Börjar bli rädd över att jag kommer behöva flytta till Stockholm för att få nåt bra jobb. Typ alla verkar ju finnas där. Det suger. Jag trivs bra där jag är, både i staden och i livet liksom. Jag får hålla tummarna att något av dom jobben jag har sökt snart nappar. Jag vet ju att allt löser sig, men vägen till lösningen känns något tuff just nu.

 

Mitt CV. Någon som vill ge mig ett jobb?




Dagens dröm, lata dagar

Just nu drömmer jag om och längtar till riktigt lata dagar. Dagar där man kan ligga och slappa i en solstol, ta ett dopp i poolen, äta god mat och dricka goda drinkar. Jag har hört att det är det som kallas semester.



Tips!

Jag älskar att läsa inspirerande bloggar. Nya tidningen Wellness har ett par härliga bloggar, bland annad Wellness med Julia. Hon skriver om sin träning och ger ofta bra och nyttiga tips på mellanmål och liknande. Hon bloggar även från sina resor och om artiklar hon skriver som journalist för Wellness och Sofis Mode.

Just nu befinner hon sig på en träningsresa i Portugal. Snacka om att jag också hade velat göra en sån resa någon gång. Till hösten när dom åker igen kanske?


Läs och inspireras.


Nytt i garderoben



Jag var på jakt efter att ha på mig något nytt och fräscht att ha på mig när jag skulle på ett viktigt möte. Jag drog mig som vanligt åt dom vita och lite försiktiga färgerna, men mina vänner övertygade mig att jag skulle ta denna blåa. Så det gjorde jag och trivs hur bra som helst i färgen. Woho, mer färg åt folket!

Den kommer från Zara och kostade 279 kronor.



En ettårs dag

Det var så underbart att få vara med på min systerdotters allra första födelsedag. Hon är fantastisk och kommer charma sig igenom livet. Lite bilder på det.

Det var konstigt att bli väckt och få massa paket på morgonen, men glad blev hon.

 

Syster hade bakat två grymma tårtor.

 

Hon fick mängder av paket av alla sina kompisar som kom på kalas.

 

Första tårtan i hennes ettåriga liv. Gott!

 

Man måste ju leka med sina nya leksaker.

 

Jag och syster, efter en lång dag med barnkalas.

 


Min måndag

Jag hade en mycket bättre måndag än jag någonsin kunnat ana. Förmiddagen fortskred utan problem och med en eftermiddag med inställd lektion, spenderades lunchen plus några timmar med klassen i Kungsparken. Efter det begav jag min hem och la mig i solen i min egen park. Lite träning på det och en kväll tillasammans med en drink och fina vänner. Som sagt en riktigt bra måndag trots alls.

 


Dagens dagbok

Asså vissa perioder i livet är lite tuffare än andra. Just nu har jag en sån period. En period där den berömda uppförsbacken känns lite väl brant och livet lite för orättvist. Det är då man blir lite lyckligare av att ha en familj och vänner som garanterat är bäst.

När jag stämplade ut från jobbet i helgen möttes jag av ett meddelande på stämpelklockan där en vän bara sa att jag var bra. Det värmde något oerhört jag gjorde min kassa dag något bättre. Och när jag igår kommer hem efter ännu en lång arbetsdag hade mina grymma föräldrar varit här och lämnat blommor och ett kort som sa att dom älskar mig. Det är sånt som gör att jag orkar ta mig an den branta branta backen och som gör mig överygad att jag kommer ta mig upp hela vägen med deras hjälp.

Nu ska jag ta ett par extra djupa andetag och hoppas på att jag tar mig igenom dagen. En dag jag inte alls ser fram emot.

 


Önske-outfit, fest

På sommaren behövs inte så mycket olika delar i outfiten. Jag tycker oftast ändå att less is more. Men med denna outfiten (och kanske ett par lite snyggare ben) skulle jag kunna erövra vilken sommarnatt som helst.

 

Shorts och body från H&M. Armband och väska från Net-A-Porter. Örhängen från Nelly. Skor och ring från TopShop.

 


Bio – Thor

Veckans film blev en 3D film med en imponerande rollista.

 

Huvudrollen i berättelsen innehas av den mäktige Thor, en arrogant krigare vars vårdslösa beteende återutlöser ett uråldrigt krig.Som straff förvisas Thor till Jorden, där han tvingas leva bland människor. När den mest ondskefulla skurken i hans hemvärld sänder sina mörkaste styrkor för att invadera Jorden, inser Thor snart vad som krävs för att bli en äkta hjälte.

 

Jag ska erkänna att jag inte var så sugen på denna filmen från början. Och när den satte igång kunde jag inte riktigt hålla mig för skratt. Hela filmen kändes på nåt sätt som en parodi. Även om den faktiskt var riktigt rolig på sina ställen så kan jag inte påstå att den var bra. 3D effekterna kändes i princip inte av och filmen hade lika väl kunnat vara i 2D. Dessutom känns det som att Nathalie Portman måste göra bättre val av filmen härdanefter, visst att Black Swan är så bra att det inte riktigt finns ord, så var varken denna eller No strings attached så mycket att hänga i granen. Men det vara en del i gänget som tyckte om filmen riktigt mycket, så gillar man filmer som har lite serietidnings-story och mycket dunder och brak så är den lätt värd att se.

 


Prinsessan Signe 1 år

För exakt ett år sen föddes min ögonsten och prinsessa till systerdotter. Hon är helt fantastisk och har gått från att vara detta lilla knyte till en bestämd, glad och superbusig liten tjej. Jag kan inte vara stoltare!

 

Stort grattis på ett-års dagen Signe! ♥



Orange love

Jag var inne en sväng på Zara här om dagen och stötte på en orange långkjol i exakt perfektion. Färgen var perfekt. När jag provade den var jag dock lite tveksam, tror jag tog en för stor storlek, men nu kan jag inte sluta tänka på den. Jag älskar den! På hemsidan står det att den kostar 399 kronor men i affären har jag för mig att det stod 499 kronor. I don't know, vet bara att jag vill ha den.



Min träningsvecka

Veckan som gått så har jag vart galet motiverad och jag har tränat för att det har varit roligt. Inte bara pass på gymmet utan jag har även gått promenader och stått på crosstrainern, något jag inte har gjort på ett bra tag. Jag är nöjd.

Måndag: Powerwalk innan frukost 40 minuter
Tisdag: BodyCombat
Onsdag: Powerwalk innan frukost 40 minuter
Torsdag: Crosstrainer 30 minuter + BodyPump
Lördag: BodyPump

Det kassa är dock att jag känner mig lite krasslig just nu samt att jobb och besök i Skåne kommer göra att jag helt enkelt inte kommer hinna träna. Att träna idag med halsont och huvudvärk känns inte värt, så det får helt enkelt bli en veckas formtoppning i form av vila.

Hur planerar du att träna i veckan?


Nytt i garderoben

Yes jag köpte det. Det supersnygga korallfärgade träningslinnet från H&M. Ryggen är fantastisk. Priset på 199 kronor är också ganska fantastiskt. Det slutar aldrig förvåna min att träningskläder från dom "riktiga" märkena är så fantastiskt dyra. Därav älskar jag att man kan hitta så snygga kläder på H&M för typ halva priset av andra märken. Trivs väldigt bra i detta faktiskt. Färgen lyser verkligen upp träningslokalen.



RSS 2.0