Bio – Limitless

Nu var det ett tag sen vi var på bio, sett med mina ögon. Så att slå sig ner för att se förhandsvisningen av Limitless tillsammans med mina vänner kändes riktigt bra.

Bradley Cooper spelar huvudrollen som den misslyckade författaren Eddie Morra. En dag springer Eddie på en gammal vän som förser honom med en topphemlig drog och drogen visar sig snart förändra hans liv fullständigt. Drogen tillåter nämligen Eddie att använda 100% av sin hjärna och han blir den perfekta versionen av sig själv. Hans förbättrade förmågor lockar dock snart till sig fiender och han börjar känna sig förföljd. Han tvingas undersöka varifrån drogen kommer allt medan en grupp mördare följer varje steg han tar.

Det var en helt okej film. Vet inte riktigt mer vad jag ska säga. Det var film som var nästan två timmar lång, två timmar som inte kändes. Spänningen höll uppe hela filmen och slutet lämnade lite för tittaren att dra sina egna slutsatser. Lätt värd att se även om det inte var nån sensation till film.



Hallrenovering

Den nionde december fick jag en ny hatthylla av mina föräldrar i namnsdagspresent. Det tog lite drygt fyra månader för den att komma upp på väggen. Men nu är den äntligen uppe. Whohoo. Nu kan jag äntligen hänga upp mina jackor på glagar utan att dom hänger halvvägs ut i hallen och jag tvingas dessutom att hålla ordning på alla mina sjalar. Trevligare ser det ut också. Bara pluspoäng för hallen nu.

 

 


Önske-outfit, jobbintervju

Såhär i jobbsökartider skulle jag inte haft nåt emot att utöka min garderob med dessa saker. Det skulle definitvt öka mitt självförtroende ett snäpp vid en intervju iallafall.

Byxor, kavaj och armband från H&M. Väska från Mango. Linne Gina Tricot. Skor från TopShop. Ring och örhängen.



Nytt i garderoben

Jag hade så himla gärna velat köpa en ny skinnjacka i år. Men tyvärr har jag inte råd med den som jag vill ha. Istället hittade jag ett perfekt alternativ för under 500-lappen. För 499 kronor för att vara exakt. På H&M såklart. En fake-skinnjacka i bikerstyle. Skitsnygg om jag får säga det själv. Känner mig riktigt nöjd.



Back to work

Efter en trevlig kick off i veckan och premiäröppning i helgen så jobbar jag min första dag för säsongen idag. Det är inte driekt glada känslor som spirar genom kroppen när jag traskar dit. Men ett jobb är ett jobb, första eller femte säsongen. Det betalar hyran. Nu hoppas jag bara att jag kan njuta av tiden jag får med mina vänner i parken och strunta i jobbiga gäster, så jag får en grym säsong.

 




Påskmat

Min syster och hennes man är världens bästa på inspirerande måltider. Man får alltid god och fräsch mat hos dom. I fredags bjöd dom på en förrätt bestående av Västerbottenostpaj (grymt god!), huvudrätt – lammrostbiff och ugnsrostade grönsaker med rödvinssås och kladdkaka till efterrätt. Jag var mätt sen kan jag lova.

 


Dagens färgskala

Äntligen äntligen äntligen! Våren är här på riktigt. Träden skiftar i underbara gröna toner, himlen är blå och man slipper just nu till och med att ha jacka på sig. Detta är min favorittid på hela året.

 

(Dock är det lite lite fusk eftersom bilden varken är tagen idag eller i Göteborg. Den är tagen på långfredagen i min systers trädgård i Lund.)



Glad påsk!

Jag önskar er alla en Glad Påsk med en bild på världens sötaste påskkärring.

 

För mig blir den en lugn och skön påskafton efter ett par dagar hos min underbara systerdotter med familj i ett vårigt Lund. Jag är nöjd. Hoppas att ni är lika nöjda!

 


Min träningsvecka

Hm lite sen redovisning av förra veckans träning men det kanske blir bra eftersom jag haft nackspärr denna veckan och inte har någon träning att skriva om.

All träning förra veckan kändes jäkligt bra. Formen är på uppåtgång (tänker att jag vilar mig i toppform denna vecka). När jag dessutom kunde öka vikt på både rygg och axlar på pumpen i lördags så var jag riktigt nöjd. Kände mig typ starkast i världen.

Måndag: BodyPump
Tisdag: BodyCombat
Lördag: BodyPump
Söndag: Promenad 2 h + BodyBalance


Som sagt så vaknade jag med lätt nackspärr i måndags, som fortfarande känns av något. Så jag har hoppat träningen för att inte riskera att nacken ska låsa sig helt. Tänkte försöka mig på ett BodyBalance på söndag iallafall, sen tar vi nya tag nästa vecka. Schemat börjar tajta till sig så all träning jag får tid med är tacksam.


Önskelista, nytt till vardagsrummet

Jag skulle vilja förnya mitt vardagsrum något. Lite nya kuddar och ljusstakar. En karta på väggen är något jag önskat mig ett bra tag nu, får se hur lång tid det tar innan jag känner att jag kan lägga dom pengarna som krävs. Ett nytt överdrag till soffan skulle också behövas. Har ett vitt nu. Att jag sitter och äter i soffan typ jämt gör att den har ett par äckliga fläckar som inte går bort i tvätten. Så en annan färg en vit nästa gång kanske.

 

Soffa, tavla, ljus & ljusstakar och "skålar" från IKEA. Gröna växter från Plantagen. Kuddar och pläd från H&M.

 


Rosa byxor

Jag har sagt det innan och jag säger der igen. Jag älskar Sofi Fahrmans blogg och jag älskar hennes stil. När jag ser det här inser jag att jag inte har något annat väl än att skaffa mig ett par ljusrosa byxor och ett par übersöta skor med rosett. Som sagt, jag har inget val. Måste hitta. Igår helst.

 

Bild

 


Min måndagskväll

Om jag fick bestämma skulle alla mina dagar avslutas med en stund i en park med en grill och härliga människor. Typ som idag. Tänk att denna dag bara är början på alla trevligheter som våren och sommaren har att erbjuda. I like.

 


Dagens dagbok

Tentadag! As we speak sitter jag i skolan och pillar med den sista STORA grejen i skolan. En praktisk pdf-tenta. För den som inte läser min utbildning kan jag förstå hur töntigt det låter. Vi sitter alltså och layoutar nånting för att sen tryckanpassa det och bränna ut det på en skiva för att någon på ett tryckeri ska köra det igenom sina system och se om vi får ett diplom i pdf-hantering eller inte. Dessutom tycker våran lärare om att göra det extra svårt och manupulerar bilder och texter för att det ska bli så klurigt som möjligt. Spännande värre. Sist vi hade chans på att få ett pdf-diplom hade jag ett och ett halv fel. För att få diplomet behöver man alltså alla rätt. No pressure.

 

Jag längtar mest tills detta är över så jag kan njuta av två dagars extra trevligheter och sen sex dagars ledig från skolan. Hurray!

 



Det är över snart

Det är inte långt kvar tills skolan är över. Så det gäller att passa på att umgås med sina klasskamrater så gott det går nu. I torsdags stack vi iväg på en afterwork med ett gäng danskar som var och hälsade på oss under dagen, och jag hade fantastiskt trevligt. Och igår var det tapas-knyt-kalas. Det visade sig att vi inte bara kan göra tyckfärgdiga original utan också är hejjare på att laga mat.

 

I övrigt är det konstigt hur man får massa energi och bara vill hitta på trevliga saker när solen strålar och det är ljust långt in mot natten. Veckan som kommer är packade med just det, trevliga saker. Jag älskar våren. Kanske har sagt det innan?



Min fredagskväll

Ibland får man helt enkelt bara ta en paus. Sitta i en soffa och snacka skit. Lära sig vad det är som betyder något. Typ vänner som Moa. Bästa fredagskvällen på ett bra tag.

 


Dagens dröm, havet

När solen tittar fram och gör Göteborg till världens bästa vårstad så tittar jag framåt och längtar efter att kunna sitta på en klippa vid havet. Göteborg är ju dessutom världens bästa sommarstad.

 


Bio – Sucker Punch

Låt mig säga att det inte var jag som valde veckans film. Det var mer att jag följde med för sällskapets skull. Filmen Sucker Punch har definitivt en klar målgrupp i sin marknadsföring.

 

En ung flicka (Baby Doll) är inlåst på ett mentalsjukhus av sin missbrukande styvfar, där hon kommer att genomgå en lobotomi om fem dagar. Inför ofattbara odds, drar hon sig tillbaka till en fantastisk värld i hennes fantasi, där hon och fyra andra kvinnliga intagna på sjukhuset, ger allt för att undkomma anläggningen. Gränsen mellan verklighet och fantasi suddas ut som Baby Doll och hennes fyra kamrater, tar upp kampen för att hämta de fem punkter som de behöver för att ge dem möjlighet att bryta sig loss från sina kidnappare innan det är för sent ...


Jag gick in i salongen med inställningen att jag skulle klättra på väggarna efter tio minuter. Men jag hade faktiskt fel. Stora delar av filmen var helt okej. I botten låg en riktigt bra story. Lite som en blandning mellan Shutter Island och Inception, dock långt ifrån samma klass som dom fantastiska filmerna, men kunde påminna lite grann om båda två. Skådespeleriet var kanske inte nåt att hänga i granen, inte heller dom hemska delarna som utspelar sig i någon supertöntig tv-spelsvärld. Hade hela filmen hållt samma klass som storyn, introt, musiken och slutet, så hade det kunnat bli en riktigt bra film.


Dock så tror jag att den manliga (?) delen av sällskapet, som var dom som sett fram emot filmen som bara den, var dom som var mest besvikna. Filmen handlade egentligen inte om dom fyra snygga fajtande tjejerna i tv-spelsvärlden, utan hade faktiskt en djupare grund än så. Tack vare det, och den grymma grymma öppningsscenen med fantastisk musik gör att den får en tvåa trots att tv-spelsscenerna egentligen borde ge den en svag etta.

 


Lyssna på låten från öppningsscenen här!


 


Önskelista, träningskläder

För att hålla min träningsmotivation uppe så vill jag unna mig lite nya träningskläder. Dessutom är jag i ett ganska akut behov av nya skor. Det är inte överdrivet långt kvar tills jag fyller år dessutom, perfekt att önska sig lite nytt.

 

Jag gillar basic byxor och färgglada toppar. Lätt att variera och roligt med färg.

 

 

Kläder från Stadium, Intersport och H&M

 


Premiär på bryggan

Idag körde vi årets lunchpremiär på bryggan. Våran skola ligger ändå riktigt bra. Att sen kunna ta båten över till "fastlandet" med solens strålar i ansiktet, kan det bli bättre? Jag älskar våren.


Min träningsvecka

Jag tyckte att veckan började bra men hade lite dåligt samvete när jag inte kom iväg som jag hade tänkt resten. Men det känner jag änåd att jag tog igen nu i helgen. När vädret slår om så som det har gjort i helgen så finns det inget bättre än att ta långa promenader med hög musik i öronen. För mig som inte alls tycker om att springa så är det ett perfekt alternativ. I like it!

Måndag: BodyPump
Tisdag: Crosstrainer 20 minuter + BodyCombat
Torsdag: Promenad 50 minuter
Lördag: PowerWalk 45 minuter
Söndag: PowerWalk 45 minuter, Crosstrainer 10 minuter + BodyBalance

Wohoo! Känner mig sjukt nöjd just nu. Så länge vädret håller i sig så ska jag ut och gå.


Min lördagskväll

Min favoritbild på mig och Sara

 

Min lördagskväll spenderades tillsammans med bästa Sara. God trerätters middag, vin, mojito och en riktigt dålig film på det. En perfekt kväll.

 


Sommaren är gul

Gult är inte fult. Gult är en av sommarens underbara färger. Stråla i kapp med solen vettja.

 

Väska, baddräkt och långklänning från Net-A-Porter. Kjol, tröja och klänning med band från H&M. Ballerinaskor och Converse från Nelly. Solglasögon från Gina Tricot. Klänning från TopShop.

 


Min dag

Äntligen har jag fångat solen på en uteservering. Våren är här, tjallalalala.

 

*glädjehopp*


Quesadillas med avokadosalsa

Gissa om jag var nöjd med min lunch idag? Jag kommit in i en period där jag spontat har svårt att komma på vad jag ska äta. Men så fort jag har tittat på lite recept så blir jag istället galet inspirerad.

 

Idag blev det quesadillas med avocadosalsa. Blev riktigt gott. Resterna av salsan kommer blandas med quinoa och få sällskap av lite lax till lunch imorgon. Tror det kan bli himla bra ihop.

 

 

Salsa:

Avocado

Rödlök

Körsbärstomater

Färsk koriander

Lime

Lite olivolja och salt

Ta önskad mängd och blanda ihop till en god röra.

 

Quesadilla:

Tortilla

Kyckling i fajitamix

Majs

Rostad lök

Chevréost

Stek kycklingen och blanda i fajitamix. Lägg kycklingen på ena halva av tortillabrödet och lägg på resten av ingredienserna. Vik ihop brödet och släng in i ugnen tills osten smält.

 

Enjoy!

 


Bio – No Strings Attached

Efter att antal veckor med ganska tunga filmer kände vi att det var dags för något lättsamt. Eftersom det ändå inte gick någon annan spännande film så landade valet på No Strings Attached.

 

Emma och Adam, som har varit vänner så länge de kan minnas. En natt är de nära att förstöra allt genom att hamna i säng med varandra. För att kunna rädda sin vänskap ingår de en pakt: No strings, alltsåingen avundsjuka, inga förväntningar, inga bråk, inga blommor och inget bebisspråk. Det innebär att de kan göra vad de vill, när de vill, var de vill - förutsatt att de inte blir kära i varandra. Frågorna som uppstår: Kan du ha sex utan att kärleken kommer emellan? Och kan vänskapen överleva?

 

Nathalie Portman, vilken fantastiskt kvinna. Hon har talang som ger en rusningar. Hon ägde Black Swan och gjorde även i denna filmen en grym tolkning av sin rollkaraktär. Filmen var som vilken amrikansks romanisk komedi. Lättsam och förutsägbar. Den kändes möjligtvis något lång, men den gav många skratt och även någon tår. Aston Kutcher gör en stabil roll, han har ju vanan inne för denna typen av film liksom.

 

Värd att se om man vill se en lättsam popcornfilm.

 


Min träningsvecka

Fick till en riktigt bra träningsvecka förra veckan. Det har känts i kroppen kan jag säga. Benen har vart riktigt trötta på combat-passen medans armarna hade grymt tryck på pump-passen. Jag kände mig riktigt riktigt stark under biceps-låten i lördags. Grymt. Trots det har jag inte ökat i vikt på biceps sen jag började träna BodyPump för ett bra tag sen. Men tekniken sitter nu, högre vikter kommer.

Måndag: BodyPump
Tisdag: 20 minuter crosstrainer + BodyCombat
Torsdag: BodyCombat
Lördag: BodyPump

Vill som vanligt försöka få in ett smidighetspass, men det är oftast det som får ryka när det måste prioriteras. Vet inte riktigt varför. Men jag gör nytt försök denna veckan.

Vad har du för träningsplaner i veckan?


Tips!

Jag är ett riktigt stort fan av smoothies. Bäst av allt är såklart att göra sin egen, men det är inte alltid man har möjlighet att göra det. Så när man är på språng och letar efter den bästa smoothien så är mitt tips Froosh! Jämfört med Chiquita och Brämhults så tycker jag denna smakar mer färst frukt och har lite godare smak. Dessutom är som snygga. Sånt påverkar alltid mina val.

Hemsida

 


Min lördagskväll

En spontan girls night out. Hade fantastiskt kul och får sota lite för det idag. Men det var lätt värt det. Jag har världens bästa vänner!

 


Rachel Zoe for Lindex

Jag är oftast inget big fan av Lindex. Men här har dom lyckats riktigt bra. Eller Rachel Zoe har lyckats riktigt bra. Här är mina favoriter ur Fashion Report by Rachel Zoe som släpps 18 april.

 


Önske-outfit, sommardag

Idag är det första april, det betyder premiär för uteserveringarna i stan, vilket i min värld betyder vår. Yes, äntligen! Men varför leva i nuet? Jag tänker på framtiden och längtar redan efter varmare tider. När man kan gå klädd såhär!

 

Skor och armband H&M. Shorts, topp och ring från TopShop. Bandeau-topp från GinaTricot. Örhängen från Nelly. Solglasögon och väska från Net-a-Porter.



RSS 2.0