Min träningsvecka

Det här med att vila sig i form är kanske inte en myt trots allt. Tre dagars total vila och ett lugnt pass i måndags. Sen fortsatte jag som vanligt. Trots det visade vågen lägre siffror för första gången på två månader. Happy happy. Det har känts lite töntigt att jag har tränat 22 pass i december utan att vågen rört sig alls. Men nu så. Det var det som krävdes. 22 träningspass och totalt stopp från småätande och fikabröd på jobbet. Dessutom resulterade ett återbesök hos sjukgymnasten att min rygg blivit friskförklarad. Mer happy happy.


Måndag: CXWORK + 30 minuter Crosstrainer
Tisdag: Body Pump
Onsdag: Lätta ryggövningar med sjukgymnasten + 20 minuter Crosstrainer
Torsdag: Body Pump + Body Combat


Nu kör vi hårt. När nästa pass går av stapeln är det 2012. Happy thoughts!


2011 – Juli, Augusti, September

Början av andra halvan av mitt 2011 såg ut såhär.


Juli

Jag startade månaden med 36 timmars migrän innan jag tog med mig Albin (ryggsäcken) och Sara till Kroatien och Hvar. Jag tog med mig en bränna, massa fina minnen och en förkylning hem igen. Jag åkte till Borås Djurpark med Syster och systerdotter. För att bli av med sista resterna av förkylningen åkte jag och Sara till Jessicas sommarstuga och njöt innan vi gick på fest. Jag fortsatte att jobba i nöjesparken.










Augusti

Jag gick på sista Lisebergsfesten och grillade i en park. Jag började ett nytt, riktigt jobb och blev glad. Jag njöt av Saras sällskap innan hon flyttade till Värmland samtidigt som Emma flyttade till stan. Jag såg The Arks avslutningskonsert på Liseberg och åkte till Stockholm för att börja en distanskkurs i Tidningsdesign på Berghs och bodde på hotell en helg.











September

Jag gick på event på H&M och träffade Frida Fahrman. Jag fick ett nytt jobb och började där strax efter. Jag gick filmkväll i Lisebergstornet och upptäckte Wordfeud. Jag var barnvakt för min systerdotter och njöt av den stundande hösten i skogen. Jag pluggade på om tidningar och shoppade massa kläder.













Rachel Bilson

Rachel Bilson är en av kändisarna som har en stil som jag älskar. Dessutom är hon bara två cm längre än mig, vilket gör att jag kan inpireras lite extra av henne. Love it.

 

 


Dagens mellanmål

Dagens mellanmål - kiwi, granatäpple och pressad lime över och en näve nötter on the side. Så kör vi dubbelpass på det. Glad torsdag på er!

 

 


2011 – April, Maj, Juni

Jag fortsätter återblicken på 2011. April, maj och juni.


April

Första vår-månaden kickstartade vi med en spontanutgång. Sen fångade jag vårsolen på en uteservering och bjöd Sara på middag. Jag gjorde sista rycket i skolan och gjorde första hänget i Slottsskogen. Jag firade påsk hos min syster i Lund och började min sista säsong i nöjesparken.

 

 

Maj

 

Jag hade en tuff månad och min systerdotter fyllde ett år. Jag njöt av våren i parken och tittade på Göteborgsvarvet. I slutet av månaden fyllde jag tjugotre och firade med fest. Sen tog jag examen och tog farväl av skolbänken.

 

 

Juni

 

Jag njöt av första riktiga sommarkvällen med fina vänner. Det var värmebölja i stan och jag svalkade mig med mojitos. Jag fick njuta av en tapaskväll med Sara och Jessica som jag fick i födelsedagspresent. Jag la i ett kol när det gällde träningen och gick ner tre kilo. Jag gick på årets första Lisebergsfest och firade en sen och blåsig midsommar i parken. Familjen spenderade en dag på golfbanan.

 

 


På önskelistan

Jag har vart lite tveksam till den här ringen från Yves Saint Laurent som har varit så omtalad i bloggvärlden. Men när jag såg den här bilden så ångrade jag mig. Ringen är kärlek på hög nivå och verkligen något som hoppat högt upp på min önskelista.

 

 

Bild från bloggen Tuula. Inspiration på hög nivå.



2011 – Januari, Februari, Mars

Snart snart är det ett nytt år. Här börjar min återblick på mitt 2011. Dom första tre månaderna.

Januari


Mitt år började med en fantastisk nyårsafton, bästa so far, och fortsatte med en tuff tid på praktiken. Emma kom på besök, vi åt tapas och åkte på äventyr. Jag drömde om att resa och började träna ordentligt. Spelkvällar och bioklubbar avlöste varandra. Redan i januari började jag fantisera om våren och vi körde en girls night out.

 

Februari

Jag fortsatte att drömma om världen och kämpade på med träningen. Vi bytte bion mot bowling och min syster med familj kom på besök. Jag gick på dubbla fester och la in slutspurten på praktiken. Jag hade min enga Oscars-galan-natt och beundrade dom lila klänningarna.

 

 

Mars

Jag gick på reklam-galej och lyssnade på Dogge. Jag slutade på praktiken och min syster tog med sig familjen till Göteborg igen. Jag klippte mig och shoppade lite vårkläder. Sen mötte jag och mamma upp min syster för vårt årliga besök på Varbergs kurort, där jag fick saltvatten i ögat och tårarna kunde inte sluta rinna. Jag pluggade det sista och gjorde i ordning min portfolio.

 




Min julafton

Dagen började med typisk julfrukost innan vi gick ut på promenad i ett väder som närmast liknade vårväder. Sen lite fruksallad som lunch innan Kalle Anka stundande. Sen åt vi massa julmat och delade ut julklappar. Traditionsenligt avslutades kvällen med lite sällskapsspel. Mysig dag trots att nästan halva familjen saknades.

 


Min träningsvecka

Jag är ganska nöjd med träningen, veckan som gått. Jag var ledig i måndags och laddade riktigt mycket för dubbelpass. Det blev ytterligare dubbelpass i torsdags, fast det var riktigt tufft och kroppen var väldigt segt. Den behövde verkligen vila ett par dagar, nästan tur att julen kom så jag helt enkelt inte kunde träna. Det blev hela tre pump-pass, vilket kanske är lite överdrivet. Men veckan var som den var så jag fick anpassa.

Måndag: Body Combat + Body Pump
Tisdag: Body Pump
Torsdag: Body Pump + Body Combat



Juldagen

Idag är det mysdag nummer ett på hela året. Därför myser jag framför brasan och ser på filmen Niceville (The Help), innan mamma bjuder på god mat och det blir lite mer familjetid.



Julafton

God Jul till er alla från lilla mig!





Uppesittarkvällen

Traditionsenligt var dan före dopparedan en familjedag med uppesittarkväll. Inte lika traditionsenligt jobbade jag först halva dagen där vi mös till det med julfika och tomtebloss. Inte heller så traditionsenligt åt vi fantastiskt god räkor innan det med traditionsenliga med hela julen började, uppesittarkväll med Bingolotto. Där jag faktiskt vann 100 kronor, God Jul till mig.

 


Julfest

Helgerna som närmar sig är ypperliga tillfällen till att klä upp sig. Rött på jul känns kanske inte så originellt, men är samtidigt den dagen på året det känns som den perfekta färgen. Matcha med underbara smycken och skor och du är good to go.

 

Hade jag fått välja fritt skulle jag lätt ha klänningen i oranga toner från Vionnet, glitter/spike skorna från Gucci och den bruna ringen från Yves Saint Laurent. Kärlek. (Allt hittar du på Net-A-Porter, tomten)

//Net-A-Porter// Klänning med svart bandSpetsklänningSkorTrippel-ringBrun ring
//Top Shop // Axelbandslös klänningHalvlång klänningSkor //Nelly.com// Klänning med skärpOmlottklänning


Dagens dagbok

Vad ska man göra när inspirationen tryter, dagarna går ihop och tröttheten tagit över? Inte bloggar man iallafall. Allt mitt liv består av just nu är jobb och träning och det känns lite som att det är lite trist att läsa om Body Pump hit och ömmande kropp dit. Därför är det lite tyst från mig.

Jag tror jag behöver samla lite energi och komma tillbaka med ny motivation. Hang in there. Vill ni, kan ni alltid följa mig med bloglovin så missar ni inga av mina sporaliska inlägg då och då.

Jag har sagt det innan. 2012 kommer bli ett år med många nya tag för mig.

Motivation?




Träningsklappar

I helgen hade jag ett första julfirande tillsammans med min syster med familj. Det resulterade i en supermysig helg och ett par grymma klappar. Känns lite som att tomten läst min blogg för båda plaggen är mitt i prick.



Min träningsvecka

Denna veckan blev lite annorlunda än dom två senaste. Tack vare en huvudvärks-torsdag blev det inget dubbelpass och tack vare en familjehelg blev det inget CX. Men ändå helt okej. Får ta igen lite nästa vecka bara. Nu har jag liksom ingen skola som stressar mig hem från jobbet, så det får bli vägen om gymmet istället.

Ryggen är så nära att klara ett helt Body Pump-pass nu och jag älskar känslan när man känner att man blir starkare. Det är därför jag tränar.

Tisdag: Body Pump
Torsdag: Body Pump
Söndag: Body Combat (90 minuter)



The old me

Jag var hemma hos mina föräldrar för att rensa lite gamla saker i veckan. Jag hittade min låda med gamla priser. Det var lite känslosamt måste jag säga. Jag hittade även en pärm där mamma sparat alla papper och resultat från varje tävling. Tävlingar i konståkning som gav mig alla priser.

 

Jag brukar skylla det mesta som går fel på åren som jag åkte konståkning, med all rätt kan jag tycka. Jag hittade papper där min klubb ber om ledigt för att jag ska kunna träna mellan 07.00-09.00 på tisdagsmornar, papper där mina nio träningstimmar i veckan var schemalagda. Även resultat från tester. Jag hade ig i kondition för att jag sprungit 3 km på 17 minuter. Gränsen var 16 minuter. (Jag sprang igen och gjorde det på 15 minuter) Det sjuka med detta är att jag var tio år. Tio. Är det konstigt att jag har svårt för att ge mig ut att springa? Jag hade förträngt mycket av tiden i ishallen, därför var det faktiskt lite jobbigt att bli påmind.

 

Först för att jag blev påmind av hur mycket jag offrade av min barndom för att kunna träna och tävla så mycket. Men också för att så vältränad som jag var när jag var tio tolv år (och slutade med konståkningen) och fram till jag var kanske femton. Så vältränad kommer jag aldrig bli igen. Och jag blir besviken på mig själv för att jag har låtit mig själv gå upp så mycket i vikt och tappa allt det.

 

Nu finns det ju iofs flera orsaker så som skador och en allvarlig körtelfeber som tagit år som jag inte kunnat träna. Men nu är det slut på ursäkter. Bland allt bråte hittade jag en bild på mig själv från skolavslutningen i åttan eller nian (är inte helt säker) där jag var skitsnygg. Musklerna på armarna är grymma, ansiktet smalt och mina kindben syns fint och nyckelbenen sticker fram snyggt och min midja är perfekt. Den bilden ska jag sätta upp hemma och ha som mål att sträva efter.

 

2012 ska jag vinna tillbaka mig själv, det kommer vara så mycket mer värt än alla priser i den där lådan.

 

Jag och mina priser


Jag på en tävling många år sen



Dagens dagbok

Jag är trött. Lite oroande trött faktiskt. Jag har iofs känt mig trött länge, men har trott att träningen skulle göra mig piggare. Det har den inte gjort. I stället har det nästan blivit värre. Spelar typ ingen roll hur länge jag sover, när jag ska gå upp finns ingen energi och allt jag vill är att gå i ide och sova hela vintern. Hobbyläkaren inom mig tror att detta kommer nu på grund av att jag äntligen kan slappna av. Skolan är slut och "allt" jag behöver göra är att jobba mina sju och en halv timmar om dagen, fem dagar i veckan. I början av denna hösten jobbade jag sju dagar i veckan, i två 19 dagars perioder. I slutet lades även plugget på. Två jobb byttes ut mot ett nytt jobb som satte hög press på mig. Jag har helt enkelt inte vart ledig en helg sen i somras någon gång. Jag tycket inte jag har klagat så mycket (min familj kanske säger annat?) men det har vart riktigt tufft.

Nu ska jag vara ledig i fyra hela dagar och jag ska njuta allt jag kan. Jag ska bara vara, göra sånt jag vill och umgås med min familj. Min systerdotter brukar ge mig massa kraft och jag ska fylla på med all energi som hon kan ge mig.

Dom senaste dagarna har jag försökt pigga upp mig själv med massa vitaminer och vatten. Mina mellanmål har sett upp såhär. Men inte ens det har gjort mig mindre trött. Hm.

 


Sunday brunch

Igår fyllde min fina vän Emma år. Det firade vi med en rejäl brunch på Incontro. Det kan jag verkligen rekomendera. Fantastiskt gott och himlans mysigt sätt att börja sin söndag på.

 

 


Min träningsvecka

Denna vecka ser i princip identisk ut som förra veckan. Skillnaden är faktiskt bara olika inströktörer på passen. Det är ett bra upplägg som funkar för mig, precis som jag sa förra veckan. Tanken är väl att jag ska lägga in ett gympass också. Men det har tyvärr inte fått plats nu. Nytt försök kommande vecka. Får jag in det så känns det verkligen som en perfekt kombination av träning.

Tisdag: Body Pump
Torsdag: Body Pump + Body Combat
Söndag: Body Combat + CXWORK


Att vågen visar högre siffror vecka efter vecka är något jag inte förstår och något jag gör allt jag kan för att ignorera. Men det är tufft. Jag kör på och får helt enkelt lägga in en högra växel efter helgerna för att tappa dom där extra kilona som får mig att må lite dåligt (Känns lite onödigt att göra det nu, under jul och nyår ska man njuta av precis det man vill). Jag ser fram emot träningsåret 2012.



Min lördag i bilder



Fantastiska torsdag

Om tisdagen var bra, då ska ni bara veta hur min torsdag har varit. Torsdagar har alltid varit min favoritdag på veckan (fredag och lördag räknas inte). I min familj har det alltid varit en speciell dag med lite extra lyx. Dessutom är det dagen innan fredag. Men nu för tiden innebär torsdagen även ta-med-sig-frukost-till-jobbet-dagen (idag också lyxlunch), samt att gå tidigt från jobbet för att träna dubbel-pass för min favorit instruktör. Grejen är att duschen man tar när man kommer hem har aldrig varit skönare och maten man äter sen har aldrig varit godare. Bästa dagen.

 


Kvällsmat

Jag blev riktigt sugen på hallon och vaniljkesella när jag var och handlade idag. Något som jag åt ganska mycket i somras. Så jag blundade och plötsligt såg jag sol, grönt gräs och blå himmel framför mig. Jag har börja få lite längtan efter sommaren. Men snart är det jul och sen är det nerförsbacke mot våren. Heja positivt tänkande.

Hallon, granatäpple och vaniljkesella


Bio – Real Steel

En i gänget har tjatat om denna filmen i en evighet känns det som. Hon hade sett den innan och älskade den. Mina förväntningar var i taket.

 

Charlie Kenton (Hugh Jackman) är en före detta slagskämpe som inte längre har en chans sedan enorma stålrobotar tagit över boxningsringarna. Nu tjänar han knappt sitt uppehälle genom att sätta ihop halvdana robotar från metallskrot och dra från den ena boxningsmatchen till den andra.

 

Jag tycker att filmen var supermysig. Jag gillar att den utspelar sig i framtiden men inte var mer overklig än att man boxades med robotar istället för människor. Men filmen handlar egentlige inte om själva robotarna, utan relationerna karaktärerna i mellan. Det är en charmig film utan någon egentlig handling. En bra film men den levde väl inte riktigt upp till förväntningarna som jag hade.

 


Härliga tisdag

Tisdagar brukar vara den segaste dagen på hela veckan. Just därför har jag gjort den till en av mina favoritdagar. Det vill säga, jag går och lunch-pumpar till en av mina favorit instruktörer. Det gör att dagen känns lite kortare, vilket den faktiskt ofta är och det blir snabbare onsdag, vilken är en bra dag av sig självt.

Idag är jag extra glad eftersom jag idag klarade tre fjärdedelar av rygglåten och att jag kände mig riktigt stark helt enkelt. Dessutom har jag vunnit i Sportlife Ullevis julkalender. Jag som aldrig vinner nåt. Tror att tomten ville säga mig nåt, har nämligen länge funderat på att börja med proteinpulver. Nu har jag inte riktigt något val.



Stans bästa sallad

Om man vi äta Göteborgs bästa sallad ska man ta sig hit. Till Deli and Coffee på Kungstorget 12. Dom mixar det du vill ha inklusive dressing i en skål som dom blandar runt, vilket gör salladen är helt perfekt. Du slipper liksom äta allt i ordning som dom lägger ner det i skålen. Och jag måste bara säga att deras fetaost är to die for. 

Jag äter här minst en gång i veckan, jag måste dock hindra mig själv ibland eftersom det är ganska dyrt. En sallad här går på mellan 80 och 100 kronor beroende på vad du vill ha i den. Men vill man inte betala så mycket har dom även galet goda wraps som går på mellan 50 och 60 kronor också.

 


Önske-outfit, Body Combat

Nu när jag äntligen kommit igång med Combat igen så känner jag att jag behöver klä mig lite mer passande. Min pappa vrider sig nog lite när han läser detta eftersom han tycker det är töntigt att man ska klä sig annorlunda beroende på vad man tränar. Han menar att företagen promotar sånt bara för att tjäna pengar. Det må vara sant MEN. Jag vill känna mig bekväm när jag tränar, då får jag mer ut av träningen.

 

När jag kör Body Pump så vill jag gärna ha lite tajta kläder så man kan koncentrara sig på att spänna rätt muskler vid rätt tillfälle, typ detta. Men när jag fightas i Combat vill jag inte tänka på hur magen hänger ut eller hur mycket jag spänner rumpan. Då vill jag bara släppa loss liksom. Det skulle jag kunna göra i dessa kläder. Kanske att jag skulle vilja ha ett par cykelbyxor under shortsen som tajtar till låren lite, annars skulle det vara perfekt.

 

//Stadium// SkorSvettbandJackaTopp //Nike// Linne ShortsVäska

//Kamisport// Boxing linda

 


Min träningsvecka

Det har varit en riktigt stabil vecka när det gäller träningen. Jag har hittat mina pass och ett schema som passar mig. Ryggen blir starkare och starkare, även om det är en bit kvar. Men det känns iallafall riktigt skönt att jag märker att det blir skillnad.

Idag var också första gången som det kändes där det ska under core-passet. Efter ett par gånger nu börjar jag få till tekniken i rörelsena och därför kan koncentrera mig på musklerna som ska jobba. Riktigt bra.

Nu tänker jag köra nån vecka till innan jag bokar ny tid hos sjukgymnasten för att få lite tips hur jag ska fortsätta min träning. Jag trodde aldrig jag skulle säga det här, men jag saknar faktiskt att göra sit ups, vilket jag inte får göra nu eftersom det blir fel böjning för ryggen. Jag hoppas hon kommer säga att det är okej att köra det igen snart.

Tisdag: Body Pump
Torsdag: Body Pump + Body Combat
Söndag: Body Combat + CXWORK


Nu: Sofias superburgare, två ljus på adventsljusstaken och en slapp kväll i soffan.

Hamburgare med friscobröd, sallad, rödlök, champinjoner, ost och bluecheeseburgare. Och en omega-3 tablett on the side.



Julklappstips

//Bild UNICEF//



Det pågår en tyst katastrof. En katastrof som varje dag dödar 21 000 barn under fem års ålder. De flesta barnen dör av näringsbrist, diarré eller andra sjukdomar. De dör av orsaker som med enkla medel skulle kunna förebyggas. Det som saknas är vaccin, medicin, rent vatten och näringsriktig mat. Saker som UNICEFkan leverera. Saker som vi tillsammans kan leverera.

 

Mitt sätt att bidra är att sprida UNICEFs arbete vidare här, det gör att sex påsar av den nötkräm som UNICEF använder vid behandling av undernärda barn skänks av re:menber. Tre påsar nötkräm om dagen är allt som krävs för att ett barn som lider av undernäring ska kunna överleva.

 

Dessutom har jag köpt ett gåvobevis med 300 doser Poliovaccin till min farmor i julklapp. Min farmor är 90 år och har redan allt, därför känns detta som den perfekta julklappen för henne. Det hjälper trots allt 100 barn att bli vaccinerade mot sjukdomen (det krävs 3 doser för att vara skyddad), så mycket bättre än att min farmor får en sak som hon inte har användning för.

 

Vill du också ge bort något som hjälper utsatta barn, besök UNICEFs gåvoshop här.

 


Plugg-lördag

 

Så här har min utsikt sett ut idag. Jag vaknade ganska tidigt och placerade mig och täcket i soffan. Där har jag sedan jobbat på med  s i s t a  uppgiften i min tidningsdesigns-kurs på Berghs. (På tv har det vart massor med vintersport, lätt det bästa med vintern) Det är så mycket blandade känslor när jag tänker på att det är över. Men framförallt känns det skönt. Fast samtidigt är det ingen lättnad, för att plugga är något jag gjort så länge nu och något som vart en "ursäkt" för mycket. Jag kan inte längre luta mig tillbaka på studierna. Nu kan jag det jag kan och måste förlita mig på att det räcker för att få jobb liksom.

 

Men ändå, jäklar vad skönt det ska bli att ha ett normalt liv, där jag kan göra precis som jag vill och bara jobba mina 40 timmar i veckan utan att ägna helgerna åt att plugga. Vad sjutton ska jag göra med all tid?



H&M spring 2012

Vilken jäkla teaser att H&M visar upp sin lookbook för våren 2012. Nästan ännu värre att jag älskar det. Vitt, ljust och starka färger. Klockren kombination. Skulle kunna tänka mig vår nu om det ändå inte tänker bli vinter.

Här är mina favoriter.

//Bilder från H&Ms facebooksida//



Torsdag 1 december

Man kan säga att jag har kickstartat december big time. För tillfället är i princip alla tidningar på tyck (förutom en som tillhör en kund som är minst sagt komplicerad), vilket gör att min dag idag har varit himla behaglig på jobbet. Ett bra och givande lunchmöte och massa småsaker som blivit liggande allt för länge är bortjobbat.

Vid halv fem satte jag min fot på gymmet. Ungefär tre timmar senare satte jag sedan foten hemma. Idag gjorde jag det jag planerat så många gånger tidigare, men som inte blivit av, av olika anledningar. Jag körde dubbelpass. Först ett Body Pump och sedan ett Body Combat. Låt mig säga att duschen aldrig varit skönare och vatten aldrig godare. Jag är helt slut och är ganska säker på att min kropp kommer må som den förtjänar imorgon. Men oj vad nöjd jag är med mig själv. Det här måste jag göra igen, känslan efter är ganska obeskrivlig.

Nu njuter jag av lite mat, massa vatten och ett nytt avsnitt av Biggest loser till skenet av adventsljusstakens första ljus.

Tacos med sallad, gurka, majs, avocado, fetaost och köttfärs.

 


RSS 2.0