Baka bröd
Jag blev så himla sugen på bröd i helgen. Så well, jag fick för mig att baka. Men asså jag kan ju inte baka och ändå blir jag lika förvånad varje gång jag inte lyckas. Eller misslyckades gjorde jag väl inte, det smakade bra. Men snygga blev dom då inte. Dom är inte glutenfria eftersom dom innehåller dinkelmjöl, fyi.
Majsfrallor:
25 gram jäst • 3 deciliter fingervarmt vatten • 1 tesked salt • 1 matsked vegatabilisk olja • 3 deciliter majsmjöl • 3 deciliter dinkelmjöl • 1 ägg • sesamfrön
Smula ner jästen i en bunke och tillsätt lite vatten • Rör tills det löst sig och tillsätt resten av vattnet • Tillsätt salt och olja, sedan majsmjölet och till sist dinkelmjölet • Arbeta degen för hand i 10 minuter (5 minuter med bakmaskin) • Lät jäsa under en handduk i 45 minuter • Forma 8 bollar och låt jäsa ytterligare 30 minuter • Sätt ugnen på 250 grader • Vispa ägget och pensla bröden, strö över sesamfrön • Grädda mitt i ugnen i cirka 10 minuter, tills brödet fått fin färg.


N
Vad gott!
Emelie
mmm, så gott :D
E m e l i e
Ser riktigt smaskigt ut! :)
Annika Soulcityguide
De behöver ju inte vara perfekta, bara de smakar gott!
:)
Sara Ekman
Haha jag tycker de ser jättefina ut :)
caroline
Men gott ju, nu blev jag sugen på att baka! :D
Sandra Lundin
Mm länge sedan jag bakade något annat än mitt grytbröd nu. Blev sugen på något liknande det här :)
Hanna Victoria Sahlqvist
Men åhhh va gott :)
Kram Hanna!
rebeccafornstedt.blogg.se
Äsch, huvudsaken är att de smakar bra ;)
Sara
Gott! :D
bookofems.blogg.se
de ser kanon goda ut tycker jag!! :D
Oliwia
Mumms!!
Har du tips på en bra film jag och min pojkvän hade kunnat se ikväll får du gärna kommentera det på min blogg! :) ha en bra helg!
Amanda Jona [SPONTAN]
Åh så gott med eget bröd! :)
Clara
Det här måste jag testa!