Homemade semla
När man är sjuk har man lite tid över. Var egentligen sugen på att springa över gatan till bageriet och köpa en semla. Men bestämde mig istället för att göra egena (mitt under febertoppen). Socker- och glutenfria. Jag använde mig av recept från Annika Sjöö. Mina bullar blev dock inte så bra. Blev typ helt platta i ugnen. Kanske för att jag gjorde för stora bollar. Kommer nog minska mängden ägg eller kokosmjölk nästa gång. Men goda blev dom iallafall. Och fyllde man upp med grädde så såg den iallafall ut som en semla. Typ.
Bullar:
3 ägg • 3 matskedar honung • 1 deciliter krämiga kokosmjölk (märket Garant eller kokosgrädde) • 2 deciliter mandelmjöl • 2 matskedar kokosmjöl • 1 matsked fiberhusk • 3 teskedar bakpulver • 3 teskedar kardemumma
3 ägg • 3 matskedar honung • 1 deciliter krämiga kokosmjölk (märket Garant eller kokosgrädde) • 2 deciliter mandelmjöl • 2 matskedar kokosmjöl • 1 matsked fiberhusk • 3 teskedar bakpulver • 3 teskedar kardemumma
Sätt på ugnen på 175 grader • vispa ägg och honung poröst • vispa i kokosmjölken • blanda alla torra ingredienser i en bunke • häll ner äggblandningen och rör om • låt svälla i 5–10 minuter • forma ca 6 bullar och lägg på en plåt med bakplåtspapper (ha lite kallt vatten på händerna när du formar dem) • grädda i cirka 20 minuter
Mandelmassa:
1 deciliterl krämiga kokosmjölk (märket Garant eller kokosgrädde) • 100 gram mandlar utan skal • 2 matskedar honung
Mixa alla ingredienserna i en matberedare • ställ in i kylen så att massan stelnar något
Mandelmassa:
1 deciliterl krämiga kokosmjölk (märket Garant eller kokosgrädde) • 100 gram mandlar utan skal • 2 matskedar honung
Mixa alla ingredienserna i en matberedare • ställ in i kylen så att massan stelnar något
Patricia♔ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ
Bättre lycka med bullen nästa gång:) Jag gillar inte semlor alls. Är inte något förtjust i grädde.
caroline
Så söta dem blev och säkert jättegoda! :)
Sara
Så gott att göra egna :)
MADDISENJ.SE
Bra tips och gott det såg ut!
Sara
Gott! :)
Amanda Jona [SPONTAN]
Härligt att de blev goda även om de blev lite platta :)
Svar:
Sofia
Johanna Bergqvist / Delikatessboxen
Kul med socker och glutenfritt alternativ! Försöker undvika bägge delarna så ska nog göra mig ett försök på ditt recept även om de blev platta :-)
Svar:
Sofia