Pulled pork
Jag har inte lagat så mycket mat senaste tiden ska jag erkänna. Men nu är det dags att sätta igång med det igen. Började igår med något som jag tänkt göra så himla länge nu. Pulled pork. Det var ju inte alls så avancerat som jag trodde. Det mesta händer ju på spisen liksom. Blev dessutom supergott. Så nu har jag ett kilo gris som matlådor. Tummen upp!
Pulled pork:
Fläskkarré • barbequesås • rödvinsvinäger • spiskummin • schalottenlök • vitlök • salt • peppar
Salta och peppra köttet innan du bryner det i smör så att det får fin färg • lägg över i en gryta • stek schalottenlök och vitlök • häll lök och smöret från stekpannan över köttet • blanda ihop barbequesås, vinäger, spiskummin, salt och peppar och häll över köttet • fyll på med lite vatten • låt puttra på låg värme under lock till köttet är så mört att det går att dra i sär med en gaffel • dra i sär hela köttet och blanda med såsen som är kvar • servera med valfria tillbehör, men glöm inte koriander

MADDISENJ.SE
Mums vad gott!
Sara
Göttigt! Och alltid bra när det blir matlådor!:)
Karin FitnessochHälsa
Har också testat pulled pork. Var helt okej, tycker jag, men jag är mer sugen på att testa pulled chicken nu.