Pizza-night
Fredagsmys och AMRAP 30 går in på sin första helg. Det gäller att fortsätta leva normalt, minus det där onödiga. Den här pizzan är dessutom dundergod och botten sådär krispig som man vill ha den. Att det är svårt att få till bra bilder såhär när det är mörkt ute är ju en annan sak. Men att få kniven att ligga rakt hade jag ändå kunnat lyckas med.
Pizza:
1½ deciliter havregryn • 1 äggvita • 1 matsked kvarg • vitlök • salt • peppar • krossade tomater • olivolja • färsk basilika • bacon • rödlök • gul paprika • tomat • färsk spenat • chèvreost • pinjenötter
Mixa havregrynet till mjöl • blanda mjölet med äggvita, kvarg, vitlök, salt och peppar • kvala ut på ett bakplåtspapper och in i ugnen på typ 200 grader i cirka 10 minuter • ta ut och låt svalna lite på ett galler, så blir den inte så degig • blanda krossade tomater, pressad vitlök, lite olivolja, salt, peppar och färsk hackad basilika och koka upp, låt sedan puttra en stund • bre på tomatsåsen, lägg på bacon, rödlök, paprika, tomat, spenat och toppa med klickar av chèvreosten och pinjenötterna • in i ugnen tills allt fått fin färg, cirka 15 minuter • servera gärna med färsk basilika på toppen • top notch!

snie.blogg.se
mums va gott! man borde kunna byta ut havren mot typ mandelmjöl eller nåt?
Svar:
Sofia
fashion
Mumms! :D
susanne
Ahmen jag mee.. :D Gud vilken smarrig pizza! MUUMS
Amanda Jona [SPONTAN]
Mums! :)
Pauline
nej så gott och mysigt
Thaipinnen
åhh nu blev man ju sugen på pizza haha :(
Tess
Men åh, vad underbart gott det ser ut! :D Kram
Isabelle
Otrolig bild! Mums! :-D
linnea
omnom!
Emmelie
Japp, detta läggs ASAP på min att göra recept hög! Älskar hemgjord pizza och kan man få den nyttig (och god) så är du helt klart värd nobelpriset :-D
Svar:
Sofia
Emma
Ååh så god den såg ut!!