Rostbiff med apelsintouch
Förberedelse är a och o för att min AMRAP 30 ska gå som jag vill. Min första måltid är söndagsmiddagen som blir måndagens lunch. Jag gillar att ha bra protein färdigt och sen variera tillbehören, därför gjorde jag en ekologisk rostbiff som gör att jag har kött hela vecka. Typ.
Första varianten blev rostbiff med ungsrostade rotfrukter och apelsinaioli. Det blev väldigt bra och smakerna funkade perfekt ihop. Bra första matlåda.
Rostbiff:
Rostbiff • salt • peppar • chilipulver • vitlök • smör
Krydda rostbiffen med salt, peppar och chilipulver • stek rostbiffen i vitlök och smör tills den fått fin färg • stick i en ugnstermometer och ställ in i ugnen på cirka 100 grader tills rostbiffen har en innetemperatur på 55 grader • ta ut och låt vila 10–15 minuter innan den skärs upp
Ugnsrostade rotfrukter:
Morötter • palsternacka • rödlök • olivolja • vitlök • salt • peppar • babyspenat
Dela rotfrukterna i lika storlek och lägg på en plåt • blanda olivolja, salt, peppar har pressad vitlök • häll oljan över rotfrukterna och blanda • in i ugnen tills dom är mjuka • ta ut och blanda med färsk babyspenat
Apelsinaioli:
En äggula • en deciliter olja • citron • vitlök • salt • apelsinskal
Vispa en äggula och lite citronsaft • droppa sakta i oljan och vispa samtidigt • blanda i vitlök, smaka av med salt och apelsinskal • låt stå kallt en stund

Pauline
mums!
Isabelle
MUMS! Ser supersmarrigt ut! Är galen i rostbiff, stoor favorit! :-D
LIL' BABUSTYLE - Photographer with big dreams
Men åååh vad gott!
fashion
gott! :D
thaipinnen
åhh vad gott :D